|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Czesc Mamusie i dzidziusie
![]() wkoncu nabrobiłam wszystko od 21 strony:/ temat Vaness pozostawiam prawie bez komentarza , gdyż uważam tak jak prawie wszyscy na watku ze cos tu nie hallo brzusie macie wszystkie cudne ![]() Zdjecia dzidziusiów cudne.. ciuszki słodkie ![]() Po mojej wczorajszej wizycie usg: - Olusia okazała sie nadal być Olusia(czyli kolejny lekarz potwierdził płeć, musiałby być pech jakby wyskoczył siusiak po porodzie, znaczy nie pech, rozumiecie o co chodzi..) nic malej nie dyndało mimo ze lekarz wracał do kroku 2 razy hehe - Malutka leży nadal pośladkowo miednicowo, szanse na porod SN niezbyt duze, ale jeszcze moze sie obrocić.. - mała wyprzedza z wymiarami o tydzien wczesniej czyli TP. na 5 maja, ale 3mamy sie tego z miesiaczki poki co na 12 maja, jakby była cesarka to ok 4 maja.. -serduszko i reszta OK, - wody w normie , ale nei ma ich jakos gigantycznie duzo.. -lekarz pozwolil mi jesc nadal, hehe tyje prawidlowo ![]() - szyjka zamknieta, dlugosc tez chyab ok, nic nie mowil.. - i najważniejsze po czym mnie zamurowałooo!!!!!!!! Mała waży UWAGA< UWAGA , 1877gram!!!!!! jestem szczesliwa bo wrazie szybszych ciec, czy porodu bedzie juz w miare, ale z drugiej strony ciekawe ile jeszcze urosnie..:P to na tyle i wczorajsze zakupy:juz na 68cm.. maz zabronił kupować mniejsze:/ |
|
|
|
#1172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
Teraz w ciąży przybrało na sile, ale tak, jak mi poradził gin, zaczęłam zażywać magnezin i pomogło
|
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę !!!!!!!a te laski to jakieś chyba nienormalne normalnie ![]() co to za tekst ?????? chyba bym tam nie wytrzymała i palnęła jakąś wiązankę, by było że te ciężarne to też takie wulgarne ![]() kobiety w ciąży drożdżóweczki pyszniutkiej nie mogą zjeść ??????? ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- violisia kawał kobietki Ci rośnie |
|
|
|
|
#1174 |
|
Raczkowanie
|
A no chyba nie możemy jeść drożdżówczek i innych pyszności (bo cholerne chudzielce nam zazdroszczą). Wiecie, z tym tłumaczeniem, że wszystko co nie zdrowe to jednak jest zdrowe i ja doskonale się o tym przekonałam!! Dziewczyny, czym więcej jemy to mniej tyjemy
|
#1175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i zakupy też śliczne Kurcze tak czytam Wasze wagi dzieci i moja jakaś strasznie malutka się wydaje z tymi 1320g, ale wg wagi i pomiarów termin wyszedł na 09.05 więc już nie wiem o co chodzi
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mysle, ze do nas jeszcze kilka dziewczyn z wątku na pewno dołączy ![]() Ja mam w szkole rodzenia zajęcia na basenie i tak sie zastanawiam jak ja się pokaze z takimi nogami Martulka co za lafiryndy !! (gorsze słowo na usta mi sie cisna) A czy zjedzenie drożdzówki to jakieś przestępstwo? no nie !! niech je myszy zjedzą za karę Najwazniejsze, ze z dzidzią wszystko oki ![]() violisia; ooo to następny duuuuzy dziodziolek !! a podobno w ostatnich dwóch miesiącach dzidzia najwięcej śmiga wagowo, więc na pewno maleństwa nie urodzisz Słuchaj męża, dobrze Ci radzi. Nie kupuj juz 56/62 zwłaszcza, że troszkę ich masz anulinka, ja własnie podczytałam Ciebie i tez mamie kazałam przyjmowac magnez Współczuję, bo widze jakie to męczące... moze po ciązy troszkę odpuści na sile
|
|
#1177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba za Tatą, bo za mną na pewno nie
|
|
|
|
|
#1178 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Leżaczek, karuzele i może coś jeszcze zażyczę sobie jako prezenty od rodziców, siostry i przyjaciólek, żeby mi nie kupowali niepotrzebnych rzeczy. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mniampotem do mamy na oponki mniam podwójne Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś kupiłam: http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...460162234.html nie pamiętam kto to polecał ale dzięki - rzeczwiście nie dośc że chyba najtańsza na allegro to i wydaje się najporządniejsza http://allegro.pl/mothercare-pajace-...473391878.html zakochałąm się w nich jak byłam w mothercare ale kosztowały 90 zł więc odpuściłam a tu proszę taka niespodzianka ![]() http://moda.allegro.pl/sale-alles-sw...488224786.html http://allegro.pl/termometr-elektron...470699807.html no i zrobiłąm już listę u jedengo spzedającego ale musze się wstrzymać aż kaska wejdzie 1474113513 x2 nieb. Żyrafy i ziel. dinoz 1474110193 x10 1478215974 ecru 1472993941 nieb z mot. 1478212537 białe 1466386432 1487205096 1471874501 żółte 1480613700 x6 1472992721 żółte 1472994000 1469358341 x 15 1467256622 1485298048 x2 1465363194 1478744212 1487205765 1468853586 1464948833 to chyba tyle ![]() i szukam wózka - wielofunkcyjny chyba Maxi Cosi Mura 4 ale używany najlepiej z czerwonymi wstawkami - jak gdzieś na niego wpadniecie to bede wdzięczna za cynk Poza tym malowania ciąg dalszy - ponizej fotki z etapu II
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zakupy piekne kochana nie martw sie, jeszcze sie dzidzia moze obrocic porob cwiczenia na obrocenie, jesli ci zalezy na sn pisalam niedawno monicaq, zeby na czworaka chodzila, lezala z poduszkami pod pupa tzn pupa bardzo wysoko, czy wizualizowala sobie, ze mala sie obraca
|
|
|
|
|
#1180 | ||
|
Zadomowienie
|
No ja juz po wizycie.
Jakos sie doczolgalam do domu, ufff (czasami bola mnie kosci miednicy i lonowa, ciezko sie wtedy chodzi, ale coz, takie uroki 3 trymestru...) Zimno na dworze, ale chociaz na chwile sloneczko wyszlo, ptaszki sobie cwierkaja, wiosna coraz blizej juz .Niestety infekcja sie u mnie trzyma twardo , dostalam Clotrimazol (znowu), w ogole lekarka mnie wystraszyla, ze jak mialam wodniste uplawy, to musi sprawdzic czy wody plodowe sa w porzadku . Na szczescie wszystko ok, szyjka zamknieta, zrobila przy okazji wymaz bakteryjny na ta infekcje...Ale co sie zestresowalam to moje!!! Posluchalysmy tez serduszka Niuni No i waze 82 kg, od wyjsciowych 69 to juz 13kg na + ! A to dopiero 32 tydzien..... Ale wiecie co,nie stresuje sie tym az tak bardzo (tylko troche ), bede zrzucac po porodzie...Bedziemy zrzucac razem, no nie? (Tzn. te dziewczyny ktorym zostana jakies nadprogramowe kilogramy) ![]() Klaterina, zosiaaa, daisy, SilLee, Listopadowa, Andziot, dzieki za powitanie Agus87, my mamy karuzelke (w zalaczniku, zdjecie z netu nie moje), ma fajna melodyjke, puszczam ja sobie sama , ale powiesze ja jak niunia bedzie troche wieksza (ok. 3 miesiaca), podobno niektore maluszki na poczatku karuzelek sie boja A jak wyglada ta karuzelka tropikalny las? SilLee, a kiedy bedziesz wiedziec czy dziewczynka czy chlopczyk? My tez w sumie100% pewnosci nie mamy, ale trzech lekarzy orzeklo ze RACZEJ dziewczynka, wiec tego sie trzymam .Daisy, ta karuzelka co wkleilas tez fajna, taka kolorowa .Tylko ja na kolory malo odwazna jestem, u nas chyba raczej pastelowo bedzie.... Spice, wspolczuje nocnych dretwien . Na szczescie teraz juz blizej niz dalej...A moczenie rak w wodzie cos ci pomaga? Caffelate, 1830g,to duzo )), ale fajnie ze wszystko dobrze .Cytat:
.Ja juz swoje skromne trzy kosteczki zezarlam. Wystarczylo mi silnej woli... na godzine ![]() Grazin, Monia, fajne brzucholki .Cytat:
, to milo.No, tp ten sam. Dzis zaczynamy 32 tydzien Violisia, Martulka, gratuluje udanych wizyt .A te laski to jakies nienormalne (delikatne slowo, nie chce dostac bana). Tym bardziej, ze ty bardzo szczupla jestes!! Wracajac do domku kupilam kilogram cytryn, ide zaparzyc sobie herbatki z miodem i cytrynkami )).
|
||
|
|
|
#1181 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najbardziej mnie boli palec wskazujący i ogólnie całe ręce, zwł obszar tych poduszek na dłoni...---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana, lipa z tą infekcją, ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze . Buziaczek dla dzidziusia. Ja też miałam infekcję ostatnio, ale już mi przeszło prawie. Tylko torszkę białego śluzu jeszcze mi wycieka. Ale już nie morze tak jak wcześniej.
|
|
#1183 |
|
Zadomowienie
|
Lecę jakiś spacerek zaliczyć, tak ładnie na dworze. Przynajmniej przez okno
|
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
piękny ten pokoik aż chce się tam przycupnąć i poodpoczywać ![]() a co do listy to jakoś tak nie znam tego języka ![]() ( zaczaiłam, to są numery aukcji chyba ) Cytat:
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-03-02 o 13:55 |
|
|
|
|
#1185 | |
|
Moderatoreska
|
Cafelate
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A te rysunki na ścianie cudo
|
|
#1187 |
|
Raczkowanie
|
Aliczko i ja się dołączam do kciuków, czekamy na wieści powizytowe
Grazin, a pijesz dużo? Bo to podobno też zapobiega skurczom tak oprócz oczywiście Mg i Nospy. A brzunio śliczny Matall a oglądałaś biustonosze z Alles Mama? Ja zamówiłam na all, powinny przyjść na dniach (oczywiście najpierw przymierzyłam w sklepie). Zamówiłam o rozmiar większy niż jest teraz na mnie dobry tak na wszelki wypadek jakby coś urosło jeszcze, a jak nie to wypcham wkładkami ![]() Witam wszystkie Mamusie i dzidziole, zjadłam mega śniadanie a teraz czekam na tż z ciastkami, też będę ćwiczyć przed jutrem. No ale ja oprócz pączków mam mega ochotę na chrust!!!!! Od dziś promocja w CAREFOUR na bodziaki, śpiochy, pajace: http://www.carrefour.pl/page/pl/tani...atcrf20110302/ Lecę doczytać i coś pomyśleć o obiedzie |
|
|
|
#1188 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje wszystkim za komentarze odnoscie mieszkanka mojej stokrotki
![]() moniqac no tak podobno jest, moze nam ktos wyjasni dla pewnosci ![]() Aliczka88 za wizyte ![]() eweska za was!!! oby byl z wami w tak waznej chwili![]() mary poziomkowa w miare dobrze, nosek mam zapchany, ale juz jak z kranu mi nie leci... za to mam rozne bolesci brzucha ciazowe, szczegolnie w nocy...i to pieczenie pod cyckiem prawym... ![]() a ty jak tam?? camomile witaj eve1603 zeby synek byl zdrowy ![]() ddaaiissyy a maz pytal ciebie jak sie czujesz itp? bo moj tez osobiscie o dziecko nie pyta, tylko wlasnie czy nic mi nie jest...faceci sa dziwni, w ogole sie tym nie przejmuj.. ten typ tak ma-wiem cos o tym wczoraj mu nadmienilam o oplaceniu poloznej lub cos w tym stylu... a on :"to ich zas.rany obowiazek zeby cie "obsluzyc" jak nalezy i nie damy ani grosza" a ja do niego " no tak, przeciez Ty rodzic nie bedziesz" wrrrrrrrrrrte dresy nie sa ciazowe, koszule tez raczej ciazowe nie kupie, takie normalne ale w rozmiarze wiekszyyyyyym ![]() izunia233 wiesz ze na zdjeciach inaczej sie wychodzi niz sie jest w rzeczywistosci, przytylam i to sporo, przeraza mnie to, ale zyje nadzieja, ze po ciazy wszystko wroci do normy moja malenka musi miec wygodne mieszkanko, reszta sie nie liczy!a gdzie twoje foty????????????? ![]() a ty krasnalek jestes tak jak i ja. Mam 158cm zaczynalam z waga 52 Boze kiedy to bylo???kwiatecku tak mi rob tak mi dobrze grazin bez paniki odpoczywaj, prosze cie! mi tez brzuszek ost twardnieje damy rade, juz niedlugo u mnie tez idzie tyle papieru toaletowego ze szok co do relaksu, moze male "przytulanko" z Tż? ale nic na silea brzuszek ewidentnie chłopięcy bo szpiczasty slicznycaffelate05 coz za cudowne wiesci, synus spory ![]() listopadowa80 mi sie wydaje ze na rece mniej boli, niz na tych paluszkach ojej jak ty piszesz posty? najwazniejsze, ze ty dajesz rade!![]() MoniaK ty tez masz pokazne juz mieszkanko dla skarbka andziot bo jestem szczesliwa ze beda mamusia hehe w sumie rozowe kupilam i dopiero teraz do mnie dotarlo ze na dziewczynke moria44 to dobrze ze psinka jest pewna siebie ![]() martulka000 tak ci powiedzialy???to baby wredne!!! ale ty malo wazysz ![]() violisia ale sobie coreczke wychodowałas no no gratuluje!!!ciuszki slodkie, ja tez mam wiecej na 62, 68 niz 56 ![]() atiz ale piekny pokoj!!!!!!!!!!!!!! ![]() chyba sie zdrzemne
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zakupy super![]() Śliczny będzie ten pokoik ![]() ![]() Ja się lepiej za malowanie nie zabieram, taka zdolna jestem
|
|
|
|
|
#1190 |
|
Rozeznanie
|
numerki to numery aukcji - jakos tak szybsiej mi było wkleić to na raz.
|
#1191 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu przed ciążą ważyłam zawsze 50 kg. jak zaszłam w ciążę i lekarz zakładał mi kartę to mam wpisane 52,8 ( to był 8-9 tydzień). Ja też jestem liliputek
. 158 cm ( w dowodzie oszukałam i podałam 160) tak jak i Ty ![]() A te durne babska też kiedyś będą w ciąży i też będą brzydko mówiąc żarły wszystko co popadnie. Nie przejmujmy się i jedzmy ile wlezie . To przecież dla naszych kochanych dzieciaczków jemy
|
#1192 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Na pocieszenie ci powiem, ze tez sie czesto w nocy budze, kosci lonowe bola wtedy najbardziej, no koncowka ciazy, rozne kwiatki wychodza... . Ale jakos damy rade.Cytat:
Dzieki za pocieszenie, no jakos to bedzie... Atiz, fajne zakupki, te pajacyki slodkie .No i zazdroszcze, ze pokoik prawie pomalowany macie, ja jeszcze w proszku pod tym wzgledem... Agus87, juz znalazlam ta karuzelke las tropikalny, no fajna jest. I az trzy melodyjki do wyboru, wow, przy mojej jednomelodyjkowej to wymiata .Cytat:
Dokladnie, najwazniejsze, zeby maluszkom bylo wygodnie, cieplo i przytulnie ) (no mojej to na pewno jest bardzo przytulnie z ta warstwa tluszczyku dookola )
|
|||
|
|
|
#1193 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, potem żeby nie zemdleć. Ale jakoś się opanowałam. Oby wyniki były dobre. Cytat:
Dziewczyny, śliczne macie brzuszki!! Ja chciałam też wkleić swój, ale przebrałam się w ubrania po domu.
Edytowane przez Weredka Czas edycji: 2011-03-02 o 14:39 |
||
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Camomile, proszę oto las tropikalny
![]() http://allegro.pl/karuzelka-las-trop...467841890.html atiz, miażdzące Twoje obrazki ! Ty kończyłaś jakąś szkołę plastyczną ? pieknie ! Martulka000, witaj w klubie liliputków Ja tez 158cm ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- 24Kasia86 czy małż pyta jak sie czuje? Hmmm jego standardowy tekst przez tel jak do mnie dzwoni to "cześć, jak tam" więc nie wiem jak zakwalifikować jego pytanie No o położnej jeszcze nie mówiłam... zobaczymy jaka będzie reakcja. A wiesz może Kasiu albo w ogóle inna dziewczyna czy wie, jaki to pi razy drzwi koszt ? Gdzieś wyczytałam, że 800zł ! trochę dużo mi sie wydaje ![]() Patrzcie ile ten sam tropikalny las kosztuje na ebayu... http://cgi.ebay.com/Fisher-Price-Rai...item230e961d6a
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-03-02 o 14:45 |
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuski! u mnie tez noc nie przespana, tak zywiol!! woda wlewala sie oknami do mieszkania i z sufitu tez kapalo, dzis rano strazacy pompowali wode z garazy, wyjsc sie nie dalo, woda do polowy aut siegajaca...teraz wszystko sie suszy, kataklizm normalnie u nas przeszedl...
violisia ale duza juz dzidziulka agus ale zakupy, normalnie szalajesz ![]() Grazin brzusio szpiczasty piekny http://bede-miec-dziecko.blog.onet.p...,ID422463102,n ah te szczepionki....
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-03-02 o 14:52 |
|
|
|
#1196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, już nas zapraszałaUmówiłam się z nią, że zabierzemy ze sobą, bo jedziemy rano do Katowic na badania. Do tego dobra kawka i pełnia szczęscia będzie.Mój Pepe od rana był strasznie niemrawy. Czułam go koło 5, jak się przebudziłam. Do obiadu była kompletna cisza. Po obiedzie, jak nie dawał mamusi znaków, sprowokowałam go kostką czekolady i harcuje aktualnie w brzuchu.Ciekawe, czy zmienił pozycję. Myślę, że jutro wszystko będzie wiadomo. A przy okazji będziemy mieć następny filmik do kolekcji oraz pewnie kilka zdjęć. |
|
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1198 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, ja w szoku byłam ze niunia taka duza juz, ale sie ucieszylam, ze rosnie, zawsze ejst zabezpieczenei ze jest wieksza jakbym ewentualnie zaczela szybciej sie pchac na swiat![]() ja bodziakow na 56 mam 3 a pajacykow 2 i 2 kaftaniki, reszta wsio wieksze wiec nie bedzie tak zle![]() cudnyyy, ja tez chce sama malowac pokoj malutkiej ![]() ale niestety najpierw bedzie u nas w sypialni, a potem nie wiem czy dam rade zajomowac sie mala, i tworzyc na scianach i w miedzyczasie, jeszcze prac sprzatac gotowac, i nie zapominac o sobie i mezu..:P |
|||||
|
|
|
#1199 |
|
Zadomowienie
|
Ide szorować duupsko
i znaleść jakieś lżejsze ciuchy zeby mi na wadze 100kg nie wykazało ![]() Bąbel tak szaleje w brzuchu ze chyba zaraz wyskoczy spod żebra Jak wróce to dam Wam znać ![]() Gorsza sprawa bo mam lekką gorączke, nos zapchany i gardło czerwone
|
|
#1200 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sory, ze dopiero teraz ale na komputerze firmowym nie widzialam tego posta a przyszlam na swego laptoka i tu mam oto wiadomosc takową ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam z ksiazki swojej i od poloznej ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.

, gdyż uważam tak jak prawie wszyscy na watku ze cos tu nie hallo

Teraz w ciąży przybrało na sile, ale tak, jak mi poradził gin, zaczęłam zażywać magnezin i pomogło
. Ale przeżyję. Dziś słyszałam jak bije serduszko mojego synusia
za wizytę !!!!!!!
02.08.2014
Czekamy na Ciebie fasolko

. Na szczescie wszystko ok, szyjka zamknieta, zrobila przy okazji wymaz bakteryjny na ta infekcje...

Boze kiedy to bylo???
damy rade, juz niedlugo
, potem żeby nie zemdleć. Ale jakoś się opanowałam. Oby wyniki były dobre.