DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-02, 18:42   #2971
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D )

Cytat:
Napisane przez sweet__chocolate Pokaż wiadomość
Witam wszystkie dukaneczki

gratuluję spadków klask i:

ja od dzisiaj znów 5 dni P i będę się ważyła dopiero w niedzielę, ciekawa jestem co zobaczę na wadze.
Zauważyłam, że kiligoramy lecą teraz powolutku bardzo. Według testu, któy robiłam na początku, powinnam miec drugą fazę do 10 kwietnia i od 11 faza III. Ale właśnie powiedzcie mi proszę jak to dokładnie jest. Bo trochę tu czegoś nie potrafię zrozumieć.

Jest informacja, że faza II powinna trwać (pomijam cały test internetowy, gdyż dajmy przykład, że nie każdy ma dostęp do internetu i korzysta tylko z książki) tydzień na każdy utracony kilogram. No i właśnie w tym miejscu zaczynają się według mnie problemy. Bo powiedzmy na chwilę obecną schudłam 10kg i jutro będzie 8 tygodni fazy II. Czyli teoretycznie jeszcze 2 tygodnie powinnam ciągnąć II fazę i przejśc do III.
Załóżmy, że na tym chcę zakończyć, schudłam 10kg i to mi w zupełności wystarczy (oczywiście tak nie jest, bo przede mną jeszcze kilka kg :P), ale załóżmy, że więcej nie chcę chudnąć i według zaleceń zostały mi 2 tygodnie II fazy. No i... przez te 2 tygodnie schudnę jeszcze np. 3kg mimo że już nie chciałam. I co mam znowu przedłużać o 3 tygodnie II fazę? To przecież tak można w nieskończoność :/

nie wiem czy coś zrozumiałyście z tego co napisałam :p ale lubię zawsze wszystko komplikować.

Prawdopodobie zasugeruję się po prostu testem, bo z tego to nic nie wiem :p
ee chciałam Ci odpisać, ale już odpowiedzi dostałaś:P najprościej - nie ma żadnych ograniczeń czasowych na II fazę - jeden chudnie ponad 1kg/tydzień, jeden 0,5kg/tydzień więc trwa faza 2x dłużej co do trzeciej jest 10 dni na każdy stracony kg
Cytat:
Napisane przez Czarna14 Pokaż wiadomość
Ja nie wytrzymałabym 5 dni bez warzyw
e tam, da się za to potem je się te warzywa w duuużych porcjach przez 5 dni aż ja jestem zadowolona z tego trybu - bardzo. i widzę jak reaguje organizm - przybieram wody na warzywach nawet 1,5 kg, a potem na P zrzucam 2,5 więc jestem 1kg na minusie powinnam się ważyć co 10 dni po skończeniu P, ale nie mogę się powtrzymać;>
Cytat:
no już nie ważne, mówiłam, że lubię komplikować :P
będzie II faza aż osiągnę cel. czyli jeszcze troszeczkę i tak serio to najbardziej się tej III fazy boję, że mimo wszystko będzie jo jo
jakby od razu była 4 to byłoby jojo, przecież na 3 też są ograniczenia! nadal zero cukru i tłuszczu (poza ucztami;P). chociaż moim zdaniem III faza jest super racjonalna i jeśli na IV będę tyć, to zmodyfikuję III do końca życia np bo moje "normalne" jedzenie przez 6 dni napewno poskutkowałoby dodatkowymi kg, a ograniczenie się do 2 dni normalnego jedzenia, jednego białkowego, a 4 III fazowych byłoby dla mnie ok już na zawsze

nigdzie nie mogę dostać Sussiny w aptekach wykupiona, w almie też... a mi się kończy każdy inny słodzik jest moim zdaniem obleśny i nie mogę jeść... ktoś slodzi ksylitolem? bo tak mi się wydaje, bodajże Nadia?;> bo zastanawiam się nad nim tylko drogie paskudztwo
Stary 2011-03-02, 18:52   #2972
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ch0colate Pokaż wiadomość
Nutleke wciągnij A mnie kilogramy lecą szybciej bo duża nadwaga, a ty tu piszesz o 61 kg ! Jak ja bym chciała keidykolwiek tyle ważyć

W ogóle dzisiaj bym tylko słodkie jadła.. apetytu nie mam, ale jak pomyśle o jedzeniu to tylko o słodkim..zjadłąm już serniczka, pilosa z zaprawą i mam chętkę na nutelle @ jest już gdzieś blisko,czai się za rogiem śniadanie wmusiłam, drugie na uczelni też, poźniej wieśniaka na szybko i tyle, mięso na obiad czeka zrobione...może na kolacje je zjem,ale coś nie widzi mi się tylko bym piła..
OOoooj wciągnęłam Skoro nie masz ochoty na nic innego tylko na słodkie to polecam Ci placuszki otrębowe z nutella ... Właśnie zjadłam i się zasłodziłam... PYCHA ! Okres jednak robi swoje
A ja placuszki robię tak:
Daje 3 łyżki zmielonych na puch (mąkę) otrębów-jak nie chce mi się mielić to daje zwykłe,smakuje tak samo-łyżkę jogurtu naturalnego,jajko,kakao/cynamon/przyprawę do pierników,3-4 rozgniecione tabletki słodziku... Smażę aż się zarumienią i polewam nutellą
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 19:06   #2973
Kostka09
Zakorzenienie

Witajcie
moge sie przyłaczyć?? jestem juz na jednym watku dukanowym ale im wiecej wsparcia tym lepiej no i swoim tez chetnie służe
niektore twarze chyba tez znajome
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 19:10   #2974
frais
Rozeznanie

Witam dukanowo, postanowiłam przejść do III fazy...
no więc od soboty trzeciofazuję...
będzie 63 - 62 (60???)
Od 26 lutego trwa faza III
frais jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 19:17   #2975
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Witajcie
moge sie przyłaczyć?? jestem juz na jednym watku dukanowym ale im wiecej wsparcia tym lepiej no i swoim tez chetnie służe
niektore twarze chyba tez znajome
Zapraszamy Zgadzam się,że im więcej wsparcia tym lepiej Gdyby nie forum nigdy nie zgubiłabym tylu kilogramów

Cytat:
Napisane przez frais Pokaż wiadomość
No szkoda,ale masz wielki sukces za sobą ! I długo dukasz więc może rzeczywiście przerwa będzie dobrym rozwiązaniem Mam nadzieję,że jeszcze do nas wrócisz Bo z tego co widzę w podpisie do wyznaczonego celu już malutko ...
Stary 2011-03-02, 19:18   #2976
ch0colate
Zadomowienie

GG do ch0colate

Cytat:
Napisane przez mroziq Pokaż wiadomość
OOoooj wciągnęłam Skoro nie masz ochoty na nic innego tylko na słodkie to polecam Ci placuszki otrębowe z nutella ... Właśnie zjadłam i się zasłodziłam... PYCHA ! Okres jednak robi swoje
A ja placuszki robię tak:
Daje 3 łyżki zmielonych na puch (mąkę) otrębów-jak nie chce mi się mielić to daje zwykłe,smakuje tak samo-łyżkę jogurtu naturalnego,jajko,kakao/cynamon/przyprawę do pierników,3-4 rozgniecione tabletki słodziku... Smażę aż się zarumienią i polewam nutellą
Placków z nutella jeszcze nie jadlam, tylko przeraza mnei ten cynamom i przyprawa do piernikow na sam zapach aż mnie mdli

.sam sobie narysuj świat. coś nie podoba Ci się to sobie to zdrap.

ch0colate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 19:22   #2977
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87

Cytat:
Placków z nutella jeszcze nie jadlam, tylko przeraza mnei ten cynamom i przyprawa do piernikow na sam zapach aż mnie mdli
napisz sobie w podpisie ze nie znosisz cynamonu :P bedzie latwiej..
ja dzis cos apetytu tez nie mam :/ pewnie przez ta wage :/
probowalam sobie nalesniki zrobic ale sie rozwalily i nie dopiekly i je wywalilam i strajkuje.. popijajac herbatke malinowa

są ważniejsze sprawy w życu niż odchudzanie

http://s1.suwaczek.com/20121020580114.png
modliszka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 19:23   #2978
frais
Rozeznanie

Cytat:
Zapraszamy Zgadzam się,że im więcej wsparcia tym lepiej Gdyby nie forum nigdy nie zgubiłabym tylu kilogramów

No szkoda,ale masz wielki sukces za sobą ! I długo dukasz więc może rzeczywiście przerwa będzie dobrym rozwiązaniem Mam nadzieję,że jeszcze do nas wrócisz Bo z tego co widzę w podpisie do wyznaczonego celu już malutko ...
Ale ja wcale nie mam zamiaru Was opuszczać, myślę, że jak utrwalę i poczwartofazuję, organizm odpocznie, to wrócę jeszcze do II
będzie 63 - 62 (60???)
Stary 2011-03-02, 19:25   #2979
lux_
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Jako, że jutro tłusty(a dla nas musi być chudy) czwartek
to..... właśnie robie serniczek

I chce zrobić galaretke na niego Mozecie mi powiedzieć jak dużo jej robicie, jakie proporcje?

Mam taka średnia blaszke.
Najgorzej nie wiem ile mam dodawać żelatyny ;/ Bo jak robilam raz ptasie mleczko i dałam tyle co w przepisie, to tak ją było czuć, że musiałam wyrzucic
;(
Prosze o pomoc ;*

15-14-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1

Najgorszy jest ból, gdy kobieta nie podoba się samej sobie.
lux_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 19:26   #2980
ch0colate
Zadomowienie

GG do ch0colate

Cytat:
Napisane przez modliszka87 Pokaż wiadomość
napisz sobie w podpisie ze nie znosisz cynamonu :P bedzie latwiej..
ja dzis cos apetytu tez nie mam :/ pewnie przez ta wage :/
probowalam sobie nalesniki zrobic ale sie rozwalily i nie dopiekly i je wywalilam i strajkuje.. popijajac herbatke malinowa
Ja w ogóle nie mam apetytu- pare postów wcześniej wylałam swoje żale

.sam sobie narysuj świat. coś nie podoba Ci się to sobie to zdrap.

ch0colate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 19:29   #2981
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
no to kakao Ja wymieniłam tak do wyboru,co kto lubi też nie biorę tego wszystkiego naraz Naprawdę polecam Ci Jeden z moich ulubionych przepisów na dukanie i pewnie już na zawsze zostanie w moim menu . Szybkie i pyszne. Idealne na śniadanie lub kolację

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Ale ja wcale nie mam zamiaru Was opuszczać, myślę, że jak utrwalę i poczwartofazuję, organizm odpocznie, to wrócę jeszcze do II
Miałam na myśli,że wrócisz do nas na II fazę
Stary 2011-03-02, 19:38   #2982
frais
Rozeznanie

Cytat:
no to kakao Ja wymieniłam tak do wyboru,co kto lubi też nie biorę tego wszystkiego naraz Naprawdę polecam Ci Jeden z moich ulubionych przepisów na dukanie i pewnie już na zawsze zostanie w moim menu . Szybkie i pyszne. Idealne na śniadanie lub kolację

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Miałam na myśli,że wrócisz do nas na II fazę
Myślę, że wrócę, chciałabym do tej 60 BAAAARDZO się zbliżyć...
będzie 63 - 62 (60???)
Stary 2011-03-02, 19:50   #2983
myrmyr
Rozeznanie

Cytat:
Piękną masz wagę Zazdroszczę III fazy

Cytat:
Napisane przez lux_ Pokaż wiadomość
Najgorzej nie wiem ile mam dodawać żelatyny ;/ Bo jak robilam raz ptasie mleczko i dałam tyle co w przepisie, to tak ją było czuć, że musiałam wyrzucic
;(
Prosze o pomoc ;*
Kochana, na opakowaniu masz napisane ile żelatyny na ile płynu... tego się trzymaj i wszystko będzie dobrze

Ja po obiedzie już... zjadłam pierś z kurczaka, taką podwójną z grilla i objadłam się jak nie wiem Zaraz na deser serniczek mniam mniam i kawa bezkofeinowa
Stary 2011-03-02, 19:50   #2984
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
o witaj chyba znamy sie z tamtego wątku dopadl Cie zastoj? dlaczego przechodzisz na III?
Cytat:
Napisane przez lux_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Jako, że jutro tłusty(a dla nas musi być chudy) czwartek
to..... właśnie robie serniczek

I chce zrobić galaretke na niego Mozecie mi powiedzieć jak dużo jej robicie, jakie proporcje?

;(
Prosze o pomoc ;*
nie wiem jak ci pomoc, ja biore proporcje z zelatyny, czyli na ok.0,5 litra plynu daję ok. 5-6 łyzeczek zelatyny
Stary 2011-03-02, 19:54   #2985
frais
Rozeznanie

Nie ma nic gorszego, niż chory facet, jak siedzi, to mu się w głowie kręci i kołace, źle, jak leży - nie może dychać, bo zatkany nos i kaszel męczy - źle, zjadłby coś, ale nie wie co i apetytu nie ma, jo nie szczimia tego! Chyba dziś popełnię mord na własnym mężu...

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Dopadł mnie zastój , półtora miesiąca nic nie spadło, a z którego wątku Kostka się znamy, bo jeszcze jestem na 2, prócz tego...
będzie 63 - 62 (60???)

Edytowane przez frais
Czas edycji: 2011-03-02 o 19:56
Stary 2011-03-02, 19:57   #2986
Kostka09
Zakorzenienie

zrobilam dzisiaj fajna zupe dla tych co lubia żoładki powinn abyc dobra
1 kg żoladkow dosc mocno podsmazylam na patelni z cebulka, zalalam woda dusilam do miekkosci, doprawilam rosolkiem, pieprzem, i zatrzepalam woda z lyzką musztardy i plaska lyzka maizeny, na konie wkroilam ogorek kiszony drobno pokrojony i chwile jeszcze podgotowalam, zajadalismy sie z tzetem bo on tez na diecie
Stary 2011-03-02, 19:58   #2987
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

helołł u mnie spadek kilogramowy z prawie dwu kilogramowej nadwyżki spowodowanej @ mam nadzieję, że następny kg też spadnie szybciutko
Odebrałam wyniki badań wczoraj i generalnie wszystko wyszło dobrze, wątroba i nerki idealnie tylko od ostatnich badań dość wzrosła mi liczba hematokrytu i jest podwyższony, z tego co wyczytałam to może świadczyć o odwodnieniu organizmu Tyle, że pije dziennie ok 1.5 - 2 litry może to trochę za mało jak dla mnie, no nic w piątek dopiero idę do lekarza to może dowiem się coś więcej.

klaudia77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 19:59   #2988
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma nic gorszego, niż chory facet, jak siedzi, to mu się w głowie kręci i kołace, źle, jak leży - nie może dychać, bo zatkany nos i kaszel męczy - źle, zjadłby coś, ale nie wie co i apetytu nie ma, jo nie szczimia tego! Chyba dziś popełnię mord na własnym mężu...

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Dopadł mnie zastój , półtora miesiąca nic nie spadło, a z którego wątku Kostka się znamy, bo jeszcze jestem na 2, prócz tego...
Ty z katowic jestes? czy cos pomylilam
Stary 2011-03-02, 20:01   #2989
mroziq
Zadomowienie

Cytat:

Dopóki facet nie zrzędzi to można go współczuć,ale potem to hehe
Stary 2011-03-02, 20:12   #2990
frais
Rozeznanie

Cytat:
Ty z katowic jestes? czy cos pomylilam
Z Katowic...

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

A Ty jesteś jeszcze zalogowana na Forum Diety Dukana, czy na Vitalii?

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Dopóki facet nie zrzędzi to można go współczuć,ale potem to hehe
No a mój zrzędzi.... paskuda jedna...
będzie 63 - 62 (60???)
Stary 2011-03-02, 20:13   #2991
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Z Katowic...

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

A Ty jesteś jeszcze zalogowana na Forum Diety Dukana, czy na Vitalii?
z watku teraz 18 czesc dukanowego, w ochojcu pracujesz chyba jak kojarze ja tam mieszkalam nascie lat
to trzmam kciuki za III i daj znac jak tam jest
Stary 2011-03-02, 20:16   #2992
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fredero093 Pokaż wiadomość
nie odchudzam się ;p ale ostatnio lekarz podczas badan kazał mi się odchudzac, wiec trzeba bedzie coś pomyslec w tym kierunku
no to już - wracaj do nas i dukaj!

Cytat:
Napisane przez Agus140188 Pokaż wiadomość
Kochaniutkie może któraś z Was jest z okolic Olsztyna? Bo tak się zastanawiam gdzie mogłabym dostać tu serek twarogowy emilki. Chciałabym zrobić serniczek a nie mogę tego serka nigdzie zdobyć ostatnio szukałam jakiegoś innego o niskiej zawartości tłuszczu i najmniej miał President-4% czy taki mógłby być też?
te serki są ponoć w netto, rozejrzyj się czy masz w okolicy sklep tej sieci

Cytat:

nie poddam się!!! jak mnie zaatakuje to zacznę go gryźć z całych sił! może się odczepi :P

hmmm chyba zły pomysł, po prostu
oj to gryzienie w tym przypadku to nie dobry pomysł

Cytat:
Napisane przez klaudia77 Pokaż wiadomość
helołł u mnie spadek kilogramowy z prawie dwu kilogramowej nadwyżki spowodowanej @ mam nadzieję, że następny kg też spadnie szybciutko
Odebrałam wyniki badań wczoraj i generalnie wszystko wyszło dobrze, wątroba i nerki idealnie tylko od ostatnich badań dość wzrosła mi liczba hematokrytu i jest podwyższony, z tego co wyczytałam to może świadczyć o odwodnieniu organizmu Tyle, że pije dziennie ok 1.5 - 2 litry może to trochę za mało jak dla mnie, no nic w piątek dopiero idę do lekarza to może dowiem się coś więcej.
pewno za mało wody - tyle to jest normalnie polecane a na dukanie trzeba by zwiększyć...

Cytat:
Z Katowic...
o, ja też Katowice witam!
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 20:21   #2993
sweetpinky
Zakorzenienie

Hej
chyba jutro się zważę bo normalnie mnie korci a miałam to zrobić w sobotę
właśnie upiekłam pączki ciekawe co wyszło, właśnie dochodzą przy wyłączonym piekarniku
a sernik wyszedł pyszny nie taki gumiasty ale wilgotny jak prawdziwy, nawet rodzinka się zajadała

Tchnienie wiatru ja używałam ksylitolu i nawet jest OK ale jest jedno ale, można go użyć tylko 3 łyżeczki dziennie bo może wywołać rozwolnienie (tak pisze na opakowaniu).

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 20:35   #2994
frais
Rozeznanie

Cytat:
z watku teraz 18 czesc dukanowego, w ochojcu pracujesz chyba jak kojarze ja tam mieszkalam nascie lat
to trzmam kciuki za III i daj znac jak tam jest
Aha, jak już okrzepnę na tej III, to dam znać, na pewno...
będzie 63 - 62 (60???)
Stary 2011-03-02, 20:36   #2995
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
o, ja też Katowice witam!
ja juz z mikolowa teraz ale w katowicach sie urodzilam i przez 23 lata mieszkalam i uwielbiam
Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Tchnienie wiatru ja używałam ksylitolu i nawet jest OK ale jest jedno ale, można go użyć tylko 3 łyżeczki dziennie bo może wywołać rozwolnienie (tak pisze na opakowaniu).
tez uzywam czasem ogranicza ta ilosc niestety ale jest zdrowy i odkwasza organizm co prz naszej diecie jest istotneno i zapobiega prochnicy
Stary 2011-03-02, 20:51   #2996
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Myślę, że wrócę, chciałabym do tej 60 BAAAARDZO się zbliżyć...
rozumiem, ze przy zastoju chcesz przejść na III fazę, w końcu Dukan pisał, że czasem warto może jeszcze na III coś spadnie?
Cytat:
Cytat:
tez uzywam czasem ogranicza ta ilosc niestety ale jest zdrowy i odkwasza organizm co prz naszej diecie jest istotneno i zapobiega prochnicy
dziękuję dziewczyny kupiłam dziś, bo sussiny nie mogłam znaleźć:P ale mama znalazła na wsi, a jako że na weekend tam jadę to sobie go przywiozę też i będę zamiennie używać. co do rozwolnienia, czytałam na jakimś forum, że przez pierwszych kilka dni trzeba go powoli wprowadzać, a potem jest ok, ale jeśli mówicie, że max 3, to max 3 choć wydaje mi się, że i tak więcej nie używam na codzień... jakieś 2 łyżeczki sussiny (jedna do placków na posypanie, a druga załóżmy w jakimś deserku )

zjadłam właśnie makrelę wędzoną + ogórek i popijam białą herbatką
Stary 2011-03-02, 20:54   #2997
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
daj nam później znać jak tam jest w 3 wymiarze

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 21:04   #2998
frais
Rozeznanie

Drogie Tchnienie... ponad półtora miesiąca stoję z wagą, a że osiągnęłam już niemało, to wolę utrwalić to, co mam i nie katować się więcej...

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
daj nam później znać jak tam jest w 3 wymiarze
Dam znać, na pewno...

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Mykam koffane, dobranocka, do następnego... Chudnijcie grzecznie...
będzie 63 - 62 (60???)
Stary 2011-03-02, 21:07   #2999
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Hej
chyba jutro się zważę bo normalnie mnie korci a miałam to zrobić w sobotę
właśnie upiekłam pączki ciekawe co wyszło, właśnie dochodzą przy wyłączonym piekarniku
a sernik wyszedł pyszny nie taki gumiasty ale wilgotny jak prawdziwy, nawet rodzinka się zajadała

A z jakiego przepisu robiłaś?

Ja też mam pyyyszny sernik, posmarowany na wierzchu nutellą, dodatkowo porobiłam na nim wzorki białym kremem takim jak nutella tylko bez kakao Śliczny jest i bardzo słodziutki przez ten krem.

Pączki, hm... Kuszą, ale chyba nie będę się porywać
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 21:14   #3000
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Pączki, hm... Kuszą, ale chyba nie będę się porywać
ja chyba też:P zrobię muffinki kakaowe jak będę mieć siły bo uczelnię sobie odpuszczę.

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości