Przyczajone Mamy Wizażowe :) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-03, 07:27   #1201
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)

a ja chora
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 10:23   #1202
22Kamila22
Rozeznanie

lausanne zdrówka .

A my na kawce u taty . Mężuś śpi w domu a my z Majeczką pierwszy raz autobusem pojechałyśmy . Niby mam prawo jazdy ale zrobiłam je 9 marca zeszłego roku, pojeździłam 3 tygodnie, dowiedziałam się że jestem w ciąży i przestałam jeździć, jedynie raz znajomego odwiozła. Teraz boję się wsiąść do auta
Stary 2011-03-03, 11:01   #1203
karolinaP103
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 22Kamila22 Pokaż wiadomość
lausanne zdrówka .

A my na kawce u taty . Mężuś śpi w domu a my z Majeczką pierwszy raz autobusem pojechałyśmy . Niby mam prawo jazdy ale zrobiłam je 9 marca zeszłego roku, pojeździłam 3 tygodnie, dowiedziałam się że jestem w ciąży i przestałam jeździć, jedynie raz znajomego odwiozła. Teraz boję się wsiąść do auta
Powinnaś się przemóc i trochę pojeździć bo bez ćwiczeń trudno ci będzie. A jak będzie taka sytuacja,że musisz gdzieś z małą pilnie jechać? do lekarza itp?- jak masz to prawo jazdy to musisz jeździć
Mnie tz wręcz zmuszał bo nie znosiłam jeździć,czułam się niepewnie i teraz mam z tego duży pożytek.Jak potrzebuję to pakuję maluchy do auta i jedziemy

Byłam u księdza. Miał opory
Pytał się dlaczego chcę chrzcić dziecko skoro sama nie praktykuję.
Wziął naszą kartotekę a ona oczywiście pusta
Miał wątpliwości czy wychowamy dziecko w wierze katolickiej i stwierdził,że "dziecko się zorientuje,że z naszymi relacjami z bogiem jest coś nie tak"
Zgodził się chrzest 27 marca
karolinaP103 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 11:41   #1204
lausanne
Wtajemniczenie

czyściłyście dzieciom ząbki pastą nenedent? ile razy dziennie powinniśmy no i możemy ta pastą myc ząbki? (Konradek ma za 9 dni roczek) tylko wieczorem czy tez rano? czy na pewno nie szkodzi jak mały połyka pastę? nie umie przeciez jej wypluć...

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Karolina ksiądz nieprzyjemny, ale najważniejsze że dopięłaś swego, no i masz juz tą rozmowę za sobą
Stary 2011-03-03, 11:46   #1205
karolinaP103
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
czyściłyście dzieciom ząbki pastą nenedent? ile razy dziennie powinniśmy no i możemy ta pastą myc ząbki? (Konradek ma za 9 dni roczek) tylko wieczorem czy tez rano? czy na pewno nie szkodzi jak mały połyka pastę? nie umie przeciez jej wypluć...

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Karolina ksiądz nieprzyjemny, ale najważniejsze że dopięłaś swego, no i masz juz tą rozmowę za sobą
Czyszczę 2 razy dziennie. Ta pasta jest dla dzieci,kóre nie wypluwają czyli może ją zjeść
W razie zjedzenia całej tubki naraz będzie biegunka
Stary 2011-03-03, 14:30   #1206
mamz
Zadomowienie

Cytat:
Tak jak Ci napisała Karolina musisz się zmobilizować do jazdy autem, bo będziesz potem taka sierota jak ja. Prawko zrobiłam już jakieś naście lat temu, bardzo rzadko jeździłam i teraz jak nieraz mi coś wyskoczy awaryjnie, jestem tak zestresowana, że pojęcia nie masz. Raz jechałam z córką do pracy, myślałam że zawału dostanę. Często jest tak, że auto stoi pod domem, a ja zapycham do autobusu i to jest chore. Postanowiłam sobie, że jak już mi dzieci podrosną to się wezmę za naukę

Cytat:
Napisane przez karolinaP103 Pokaż wiadomość
Miał wątpliwości czy wychowamy dziecko w wierze katolickiej i stwierdził,że "dziecko się zorientuje,że z naszymi relacjami z bogiem jest coś nie tak"
No to super, że udało się Wam to jakoś załatwić!

A ja byłam dziś u gina no i wszystko ok, dziecię ma już prawie 11 cm.

Dziewczyny, przyznać się ile pączków wsunęłyście? Ja na razie jednego, drugi czeka na później
mamz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 15:43   #1207
karolinaP103
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamz Pokaż wiadomość
Tak jak Ci napisała Karolina musisz się zmobilizować do jazdy autem, bo będziesz potem taka sierota jak ja. Prawko zrobiłam już jakieś naście lat temu, bardzo rzadko jeździłam i teraz jak nieraz mi coś wyskoczy awaryjnie, jestem tak zestresowana, że pojęcia nie masz. Raz jechałam z córką do pracy, myślałam że zawału dostanę. Często jest tak, że auto stoi pod domem, a ja zapycham do autobusu i to jest chore. Postanowiłam sobie, że jak już mi dzieci podrosną to się wezmę za naukę

No to super, że udało się Wam to jakoś załatwić!

Dziewczyny, przyznać się ile pączków wsunęłyście? Ja na razie jednego, drugi czeka na później
11cmk laski:
Aż niewiarygodne,że ma się w środku istotkę co ma już 11cm i nic nie czuć a ta istotka wywija tam wygibasy

Zjadłam 1 pączka, zamierzam u teściów zjeść jeszcze 1-nie wiem co na to brzuszek małego-przekonam się wieczorem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 17:35   #1208
koralik_1982
Rozeznanie

GG do koralik_1982

Hej

Ostatnio szybka mijają nam dni
Tu jedziemy, tam jedziemy, raz ktoś wpadnie na kawkę potem my gdzieś

Zaraz kąpie dzieciaki i spadam do mojej przyjaciółki- kosmetyczki.
A potem na kije
Moja waga przekroczyła magiczny próg, mam 69,9kg

Cytat:
a ja chora
Dużo zdrówka
Oby się Konradek nie zaraził!!!

Cytat:

Kamilko śmiało do auta i w drogę!!!

Cytat:

Fajnie, że poszło po Twojej myśli

Cytat:
My staramy się dwa razy dziennie.
Natalka czasem ma dni, że chętnie myje kilka razy.
Ale czasem się zdarza, że raz

Cytat:

Nadal to cudowne 11cm jest Adasiem ?

Cytat:
Skusiłam się na pół pączka :brzyda l:

Wsadzam brudasy do wody, czas wielki na nich
Żeby zapanował w domu spokój i porządek
koralik_1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 07:05   #1209
koralik_1982
Rozeznanie

GG do koralik_1982

Czekam na Was
Stary 2011-03-04, 08:30   #1210
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyszczę 2 razy dziennie. Ta pasta jest dla dzieci,kóre nie wypluwają czyli może ją zjeść
W razie zjedzenia całej tubki naraz będzie biegunka
Czyzbyś miała taka przygodę?
Moj Tż kupil wczoraj 24 pączki (z czego ja zjadlam 2), a potem pojechalismy do dziadka i zjedlismy tam jeszcze po 2 O siebie się nie martwię, co tam, mam niedowagę (47kg przy ok 167cm) więc sobie pozwalam. No i mam swoje przywileje w ciąży :brzyda l: Ale ile zjadł M. to sobie policzcie
Mamz to Twoje dzieciątko też ma być Adaś? Moje typy to właśnie Adam albo Malgosia Na usg idę dopiero 19 marca, juz się nie mogę doczekać
Stary 2011-03-04, 08:36   #1211
marejta
Zadomowienie

A ja zjadłam 2,5

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 09:35   #1212
mamz
Zadomowienie

Cytat:
11cmk laski:
Aż niewiarygodne,że ma się w środku istotkę co ma już 11cm i nic nie czuć a ta istotka wywija tam wygibasy
Oj wywija, wywija

Cytat:
Napisane przez koralik_1982 Pokaż wiadomość
Hej

Nadal to cudowne 11cm jest Adasiem ?
Niestety wczoraj lekarz mi nic na ten temat nie powiedział, ja nie pytałam, bo miałam i tak wielkiego stresa, gdyż od kilku dni jakieś tam plamienia się pojawiły, więc byłam szczęśliwa, że jest wszystko ok i już nic więcej nie było dla mnie ważne.

Cytat:
Mamz to Twoje dzieciątko też ma być Adaś? Moje typy to właśnie Adam albo Malgosia Na usg idę dopiero 19 marca, juz się nie mogę doczekać
Tak, jak będzie chłopiec to ma być Adaś, a na dziewczynkę nie mam pomysłu

U nas dzisiaj piękna pogoda, więc po obiadku idziemy na spacer!
Stary 2011-03-04, 19:30   #1213
karolinaP103
Zadomowienie

Cytat:
Czyzbyś miała taka przygodę?
Moj Tż kupil wczoraj 24 pączki (z czego ja zjadlam 2), a potem pojechalismy do dziadka i zjedlismy tam jeszcze po 2 O siebie się nie martwię, co tam, mam niedowagę (47kg przy ok 167cm) więc sobie pozwalam. No i mam swoje przywileje w ciąży :brzyda l: Ale ile zjadł M. to sobie policzcie
Przygody ze zjedzeniem całej pasty nie miałam ale gdyby moja córka ją zjadła to tylko by jej wyszło na dobre bo cierpi na zaparcia.
A ja jak byłam mała to zjadałam pastę (kto wymyślił owocową pastę dla dzieci).

Dziś byłam z małą u lekarza-od kilku dni narzeka,że ją boli pipunia.Zrobiłam 2 badania moczu-wszystko ok. Dopiero ostatniej nocy zaczęła popłakiwać i skojarzyłam co jej jest-achaa! zaparcie bo przecierz nie robiła nic od kilku dni Dietę trochę jej odpuściłam bo wszystko było ok a leki które zażywała nie działają doraźnie tylko na dłuższą metę. Pediatrę poprosiłam o badanie brzuszka,żeby sprawdziła czy zrobiły się już kamienie-jak nie ma wypróżnienia przez dłuższy czas to ze stolca robią się takie kamienie,których wydalenie jest szczególnie bolesne No i kamienie oczywiście w tym małym brzuszku się zrobiły. Jedyna na to rada to lewatywa ale ja nie umiem jej zrobić.Wiem,że to niby proste ale trudno jest swojemu dziecku załadować 5cm rurki do pupki i wcisnąć tam na siłę 100ml płynu
Dostałyśmy skierowanie do szpitala-2,5godz na izbie przyjęć.Lewatywa i płacz. Ona nie zrobi takiej kupki do kibelka,więc zużyłam tonę pampersów (tym razem byłam na to przygotowana-z a pierwszym razem prawie mi brakło pampków) . Oszczędzę wam opisu tego co z niej wyleciało ale nie dziwię się ,że tak płakała bo było ogromne
I teraz wszystko jest dobrze Wiedziałam,że to jedyne wyjście i ,że to da napewno dobry efekt. Zapisałam się przy okazji do najlepszego dziecięcego gastrologa w regionie-na czerwiec
Mały za to ostatnio kupkuje kilka razy dziennie tak,że muszę wycierać kupę na łopatkach
Stary 2011-03-04, 19:57   #1214
koralik_1982
Rozeznanie

GG do koralik_1982

Cytat:

Dziś byłam z małą u lekarza-od kilku dni narzeka,że ją boli pipunia.Zrobiłam 2 badania moczu-wszystko ok. Dopiero ostatniej nocy zaczęła popłakiwać i skojarzyłam co jej jest-achaa! zaparcie bo przecierz nie robiła nic od kilku dni Dietę trochę jej odpuściłam bo wszystko było ok a leki które zażywała nie działają doraźnie tylko na dłuższą metę. Pediatrę poprosiłam o badanie brzuszka,żeby sprawdziła czy zrobiły się już kamienie-jak nie ma wypróżnienia przez dłuższy czas to ze stolca robią się takie kamienie,których wydalenie jest szczególnie bolesne No i kamienie oczywiście w tym małym brzuszku się zrobiły. Jedyna na to rada to lewatywa ale ja nie umiem jej zrobić.Wiem,że to niby proste ale trudno jest swojemu dziecku załadować 5cm rurki do pupki i wcisnąć tam na siłę 100ml płynu
Dostałyśmy skierowanie do szpitala-2,5godz na izbie przyjęć.Lewatywa i płacz. Ona nie zrobi takiej kupki do kibelka,więc zużyłam tonę pampersów (tym razem byłam na to przygotowana-z a pierwszym razem prawie mi brakło pampków) . Oszczędzę wam opisu tego co z niej wyleciało ale nie dziwię się ,że tak płakała bo było ogromne
I teraz wszystko jest dobrze Wiedziałam,że to jedyne wyjście i ,że to da napewno dobry efekt. Zapisałam się przy okazji do najlepszego dziecięcego gastrologa w regionie-na czerwiec
Mały za to ostatnio kupkuje kilka razy dziennie tak,że muszę wycierać kupę na łopatkach

Od zawsze Martyka tak cierpi?
Biedactwo małe
Stary 2011-03-04, 20:44   #1215
karolinaP103
Zadomowienie

Cierpi tak od prawie 2 lat. Na początku pomagały lagodne środki typu len.Potem weszły leki-jeden,drugi... dieta,lewatywy Latanie po lekarzach... aż trafiłam do najlepszej lekarki w regionie.Doprowadziła mi ją do bardzo dobrego stanu i kazała zgłosić się około marca-nie umówiłam się bo wszystko było ok.Teraz mam wizytę w czerwcu ale sądzę,że po tej dzisiejszej lewatywie mamy spokój na jakiś czas.
Przyczyną może być alergia/nietolerancja białka mleka krowiego ale na testy jest jeszce za mała
Generalnie nie może dostawać serków dla dzieci,mleka,czekolady,ko nserwantów...ale babcie lekceważą zakazy
Żałuję,że babcie nie były dziś ze mną i nie patrzyły jak dziecko aż drży z bólu i nie potrafi nawet ustać na nogach bo nie wie co się dzieje w małym brzuszku po lewatywie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-04, 21:24   #1216
mamz
Zadomowienie

Cytat:
Cierpi tak od prawie 2 lat. Na początku pomagały lagodne środki typu len.Potem weszły leki-jeden,drugi... dieta,lewatywy Latanie po lekarzach... aż trafiłam do najlepszej lekarki w regionie.Doprowadziła mi ją do bardzo dobrego stanu i kazała zgłosić się około marca-nie umówiłam się bo wszystko było ok.Teraz mam wizytę w czerwcu ale sądzę,że po tej dzisiejszej lewatywie mamy spokój na jakiś czas.
Przyczyną może być alergia/nietolerancja białka mleka krowiego ale na testy jest jeszce za mała
Generalnie nie może dostawać serków dla dzieci,mleka,czekolady,ko nserwantów...ale babcie lekceważą zakazy
Żałuję,że babcie nie były dziś ze mną i nie patrzyły jak dziecko aż drży z bólu i nie potrafi nawet ustać na nogach bo nie wie co się dzieje w małym brzuszku po lewatywie
A jakaś dieta z dużą ilością błonnika nie pomogła by tu trochę? Albo przemycone gdzieś śliwki suszone jeśli dziecko ich nie lubi? Straszne, że tak musi się męczyć Rozumiem, że zwykły czopek nie skutkuje w takich sytuacjach.
Stary 2011-03-05, 08:09   #1217
karolinaP103
Zadomowienie

Cytat:
A jakaś dieta z dużą ilością błonnika nie pomogła by tu trochę? Albo przemycone gdzieś śliwki suszone jeśli dziecko ich nie lubi? Straszne, że tak musi się męczyć Rozumiem, że zwykły czopek nie skutkuje w takich sytuacjach.
Nie je białego chleba ani żadnych wyrobów typu drożdżówka,czy rogale. Chleb graham zjada.Conajmniej 3 razy w tygodniu je zupkę z lnu z otrębami. Śliwki suszone,rodzynki i suszona żurawina to jej słodycze.Nie je czekolady,kakao a słodycze dostaje wyjątkowo (np w nagrodę ).
Jeśli do czerwca takie zaparcie się powtórzy to czeka nas nieprzyjemne badanie-lewatywa z kontrastu i zdjęcia rtg jak ten kontrast przepływa przez przewód pokarmowy
No i jeszcze mukowiscydozę musiałabym wykluczyć
Ja małą podejrzewam o jakieś zaburzenia wchłaniania, bo ma apetyt a ten pokarm może jest nieprawidłowo trawiony i dlatego powoduje zaparcie.Poza tym ona nie tyje-jak miała 1 rok ważyła 11kg, teraz ma 3lata i waży 12kg
Stary 2011-03-05, 08:59   #1218
mamz
Zadomowienie

Cytat:
Nie je białego chleba ani żadnych wyrobów typu drożdżówka,czy rogale. Chleb graham zjada.Conajmniej 3 razy w tygodniu je zupkę z lnu z otrębami. Śliwki suszone,rodzynki i suszona żurawina to jej słodycze.Nie je czekolady,kakao a słodycze dostaje wyjątkowo (np w nagrodę ).
Jeśli do czerwca takie zaparcie się powtórzy to czeka nas nieprzyjemne badanie-lewatywa z kontrastu i zdjęcia rtg jak ten kontrast przepływa przez przewód pokarmowy
Ja małą podejrzewam o jakieś zaburzenia wchłaniania, bo ma apetyt a ten pokarm może jest nieprawidłowo trawiony i dlatego powoduje zaparcie.Poza tym ona nie tyje-jak miała 1 rok ważyła 11kg, teraz ma 3lata i waży 12kg
No to faktycznie chyba trzeba jakieś dokładniejsze badania porobić. Myślałam, że może właśnie nie je za wiele warzyw itp. bo wiadomo, że dzieci nieraz nie lubią. A badanie o którym piszesz niewątpliwie nie jest przyjemne, ale jeśli da obraz tego co się dzieje, to nie ma rady. A jak córka znosi takie badanka (lewatywę)?
Jak będzie się zawsze tak odżywiała jak teraz, to przynajmniej będzie z niej laska że ho, ho
Stary 2011-03-05, 21:20   #1219
koralik_1982
Rozeznanie

GG do koralik_1982

Cytat:
My czekaliśmy żeby zrobić testy aż Nikoś będzie miał 3latka.
Martynka jest chyba jego rówieśniczka?
Może niedługo to badanie trochę Wam rozjaśni sytuacje

Cytat:
To może mieć z tym związek?
Oby Was to nie dotyczyło!!!!
Stary 2011-03-06, 13:02   #1220
karolinaP103
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koralik_1982 Pokaż wiadomość
My czekaliśmy żeby zrobić testy aż Nikoś będzie miał 3latka.
Martynka jest chyba jego rówieśniczka?
Może niedługo to badanie trochę Wam rozjaśni sytuacje

To może mieć z tym związek?
Oby Was to nie dotyczyło!!!!
Jak przetrwał testy? Jakiś panel robiłaś czy jest jakiś zestaw dla dzieci?
Dużo ukłuć? Ja boję się tego kłucia i tego,że chyba trzeba ta rękę trzymać nieruchomo przez jakiś czas
Mukowiscydoza może się tak objawiać. Ta choroba nie oznacza diety od pierwszych miesięcy życia (tak dotychczas myślałam-że diagnozuje się to u małych dzieci i od razu dieta i żmudne leczenie). Osobiście znam przypadek osoby ,u której to diagnozowano w wieku 28 lat!
Robi się jakieś badanie genetyczne z potu ale do tego potrzebny jest taki super specjalny aparat. W zeszłym roku w centrum pediatrii nie było osoby,która obsłużyłaby ten aparat-może już teraz będzie
Stary 2011-03-06, 20:11   #1221
koralik_1982
Rozeznanie

GG do koralik_1982

Cytat:
Jak przetrwał testy? Jakiś panel robiłaś czy jest jakiś zestaw dla dzieci?
Dużo ukłuć? Ja boję się tego kłucia i tego,że chyba trzeba ta rękę trzymać nieruchomo przez jakiś czas
Mukowiscydoza może się tak objawiać. Ta choroba nie oznacza diety od pierwszych miesięcy życia (tak dotychczas myślałam-że diagnozuje się to u małych dzieci i od razu dieta i żmudne leczenie). Osobiście znam przypadek osoby ,u której to diagnozowano w wieku 28 lat!
Robi się jakieś badanie genetyczne z potu ale do tego potrzebny jest taki super specjalny aparat. W zeszłym roku w centrum pediatrii nie było osoby,która obsłużyłaby ten aparat-może już teraz będzie
Nie było tak źle, Nikoś pojechał z tatą na testy i dali radę
Miał 20 ukłuć, na plecach, mówił, że nic nie bolało.
Tego lata pewnie będziemy powtarzać badanie...dodamy nowe alergeny, sprawdzimy stare...

Gdzie się podziała reszta dziewczyn?
Stary 2011-03-07, 08:57   #1222
marejta
Zadomowienie

Ja jestem z wami, ale strasznie mi się nic nie chce, najgorsze jest to, ze wiosna niby jest już gdzieś blisko ale dotrzeć nie może
Alergia u dzieci to nie jest łatwa sprawa, pamiętam jak mój brat się męczył, też miał bardzo szybko robione testy, ale jak się potem okazało, łatwiej było wymienić rzeczy na które nie ma alergii niż te na które ma do tego był bezglutenowy, ale mama jakoś przez to przebrnęła, potem go zaczęła odczulać jak był trochę starszy no i teraz już może normalnie funkcjonować i jeść, myślę że swoje zrobił też okres dojrzewania

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-03-07, 09:20   #1223
koralik_1982
Rozeznanie

GG do koralik_1982

Cześć!!!

U mnie piękna pogoda, słonko świeci...
Z przyjemnością wybierzemy się z Natalką na spacer
Stary 2011-03-07, 09:50   #1224
mamz
Zadomowienie

Witajcie!

U nas też piękna pogoda, więc jak tylko zjemy obiadek to zmykamy na spacer!
Wszyscy chcą już wiosny!

marejta no i jak tam u Ciebie? zrobiłaś drugi test? Na pewno już wszystko wiesz co i jak?
Stary 2011-03-07, 10:53   #1225
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie!

U nas też piękna pogoda, więc jak tylko zjemy obiadek to zmykamy na spacer!
Wszyscy chcą już wiosny!

marejta no i jak tam u Ciebie? zrobiłaś drugi test? Na pewno już wszystko wiesz co i jak?
tak, wczoraj zrobiłam test i jest kreska, ale nadal jaśniejsza, no ale jest widoczna więc zakładam ze tam jest jutro chcę jechać na badanie krwi przed pracą, tak dla pewności powiedzcie mi dziewczyny jako te doświadczone kiedy wybrałyście się do gina jak wiedziałyście o ciąży?
Bo chciałam iść w tym tygodniu, ale koleżanki mi doradzają żebym poczekała trochę bo teraz to jeszcze za wcześnie że nic nie zobaczę

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-03-07, 11:52   #1226
mamz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
tak, wczoraj zrobiłam test i jest kreska, ale nadal jaśniejsza, no ale jest widoczna więc zakładam ze tam jest jutro chcę jechać na badanie krwi przed pracą, tak dla pewności powiedzcie mi dziewczyny jako te doświadczone kiedy wybrałyście się do gina jak wiedziałyście o ciąży?
Bo chciałam iść w tym tygodniu, ale koleżanki mi doradzają żebym poczekała trochę bo teraz to jeszcze za wcześnie że nic nie zobaczę
Ja w pierwszej ciąży poszłam jakoś w 5/6 tygodniu i faktycznie było widać tylko pęcherzyk, czyli rzeczywiście niewiele, po tygodniu już widziałam serducho, w drugiej ciąży poszłam późno, bo jakoś koło 8/9 tyg. ale za to już było duuuużo widać i słychać Nie wiem który u Ciebie wychodzi tydzień, ale przed 6 możesz jeszcze niewiele zobaczyć. Gratuluje Ci tak w ogóle!!!
Stary 2011-03-07, 11:58   #1227
marejta
Zadomowienie

No jutro będzie u mnie 6 tydzień, do lekarza pójdę albo w czwartek, chyba ze nie będzie miał terminów to w następnym tygodniu, wiec myślę ze już coś zobaczę

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-03-07, 12:00   #1228
mamz
Zadomowienie

No to spokojnie już coś tam zobaczysz. Super!!!
Stary 2011-03-07, 12:18   #1229
marejta
Zadomowienie

Chyba, nie będę czekać dłużej, bo trochę mnie niepokoi ból w podbrzuszu, nie wiem czy to normalne więc wolałabym to skonsultować
Jeszcze nie do końca w to wierzę

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-03-07, 13:02   #1230
22Kamila22
Rozeznanie

marejta maszeruj szybko do lekarza Słońce, ja w u lekarza byłam jak tylko zobaczylam kreseczki, już tego samego dnia czyli w 5 tygodniu . Niestety miałam bóle podbrzusza i od poczatku ciązy byłam na podtrzymaniu . Musiałam łykać tabletki, nie przemęczać się, siedzieć na L-4 a później tylko leżeć a zaczęło się własnie od bóli podbrzusza, więc dlaświętego spokoju idź do lekarza. Ale wierzę że u ciebie będzie ok i to tylko z nerwów i wyczekiwania .

U nas też piękna pogoda. Rano o 8.00 byłam z małą pobrać krew żeby sprawdzić tą jej anemię. Nie wierzę, ale znalazł się mężczyzna z prawdziwego zdarzenia w kolejce (mega kolejce) który szybko przepuścił nas przed sobą bo sam ma malutkie dziecko i wie co to znaczy. Miło że istnieją jeszcze takie osoby . Na 12.30 rehabilitacja i pierwszy raz Maja płakała na niej ale łącze to z tym pobieraniem krwi. Teraz śpi biedactwo a ja zajadam orzeszki ziemne ikruszę skorupkami

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości