![]() |
#1201 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
a ja chora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1202 |
Rozeznanie
|
lausanne zdrówka
![]() A my na kawce u taty ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie tz wręcz zmuszał bo nie znosiłam jeździć,czułam się niepewnie i teraz mam z tego duży pożytek.Jak potrzebuję to pakuję maluchy do auta i jedziemy ![]() Byłam u księdza. Miał opory ![]() Pytał się dlaczego chcę chrzcić dziecko skoro sama nie praktykuję. Wziął naszą kartotekę a ona oczywiście pusta ![]() Miał wątpliwości czy wychowamy dziecko w wierze katolickiej ![]() ![]() Zgodził się ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
Wtajemniczenie
|
czyściłyście dzieciom ząbki pastą nenedent? ile razy dziennie powinniśmy no i możemy ta pastą myc ząbki? (Konradek ma za 9 dni roczek) tylko wieczorem czy tez rano? czy na pewno nie szkodzi jak mały połyka pastę? nie umie przeciez jej wypluć...
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Karolina ksiądz nieprzyjemny, ale najważniejsze że dopięłaś swego, no i masz juz tą rozmowę za sobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W razie zjedzenia całej tubki naraz będzie biegunka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja byłam dziś u gina no i wszystko ok, dziecię ma już prawie 11 cm. ![]() Dziewczyny, przyznać się ile pączków wsunęłyście? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aż niewiarygodne,że ma się w środku istotkę co ma już 11cm i nic nie czuć ![]() ![]() Zjadłam 1 pączka, zamierzam u teściów zjeść jeszcze 1-nie wiem co na to brzuszek małego-przekonam się wieczorem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1208 | ||||
Rozeznanie
|
Hej
![]() Ostatnio szybka mijają nam dni ![]() Tu jedziemy, tam jedziemy, raz ktoś wpadnie na kawkę potem my gdzieś ![]() Zaraz kąpie dzieciaki i spadam do mojej przyjaciółki- kosmetyczki. A potem na kije ![]() ![]() ![]() Moja waga przekroczyła magiczny próg, mam 69,9kg ![]() ![]() ![]() Dużo zdrówka ![]() Oby się Konradek nie zaraził!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Natalka czasem ma dni, że chętnie myje kilka razy. Ale czasem się zdarza, że raz ![]() ![]() ![]() ![]() Nadal to cudowne 11cm jest Adasiem ![]() Cytat:
![]() ![]() Wsadzam brudasy do wody, czas wielki na nich ![]() ![]() ![]() Żeby zapanował w domu spokój i porządek ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Czekam na Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moj Tż kupil wczoraj 24 pączki (z czego ja zjadlam 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mamz to Twoje dzieciątko też ma być Adaś? Moje typy to właśnie Adam albo Malgosia ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 |
Zadomowienie
|
A ja zjadłam 2,5
![]()
![]() |
#1212 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niestety wczoraj lekarz mi nic na ten temat nie powiedział, ja nie pytałam, bo miałam i tak wielkiego stresa, gdyż od kilku dni jakieś tam plamienia się pojawiły, więc byłam szczęśliwa, że jest wszystko ok i już nic więcej nie było dla mnie ważne. Cytat:
![]() U nas dzisiaj piękna pogoda, więc po obiadku idziemy na spacer! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja jak byłam mała to zjadałam pastę (kto wymyślił owocową pastę dla dzieci ![]() Dziś byłam z małą u lekarza-od kilku dni narzeka,że ją boli pipunia.Zrobiłam 2 badania moczu-wszystko ok. Dopiero ostatniej nocy zaczęła popłakiwać i skojarzyłam co jej jest-achaa! zaparcie bo przecierz nie robiła nic od kilku dni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dostałyśmy skierowanie do szpitala-2,5godz na izbie przyjęć.Lewatywa i płacz. Ona nie zrobi takiej kupki do kibelka,więc zużyłam tonę pampersów (tym razem byłam na to przygotowana-z a pierwszym razem prawie mi brakło pampków ![]() ![]() ![]() I teraz wszystko jest dobrze ![]() ![]() Mały za to ostatnio kupkuje kilka razy dziennie tak,że muszę wycierać kupę na łopatkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Od zawsze Martyka tak cierpi? Biedactwo małe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 |
Zadomowienie
|
Cierpi tak od prawie 2 lat. Na początku pomagały lagodne środki typu len.Potem weszły leki-jeden,drugi... dieta,lewatywy
![]() ![]() Przyczyną może być alergia/nietolerancja białka mleka krowiego ale na testy jest jeszce za mała ![]() Generalnie nie może dostawać serków dla dzieci,mleka,czekolady,ko nserwantów...ale babcie lekceważą zakazy ![]() Żałuję,że babcie nie były dziś ze mną i nie patrzyły jak dziecko aż drży z bólu i nie potrafi nawet ustać na nogach bo nie wie co się dzieje w małym brzuszku po lewatywie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli do czerwca takie zaparcie się powtórzy to czeka nas nieprzyjemne badanie-lewatywa z kontrastu i zdjęcia rtg jak ten kontrast przepływa przez przewód pokarmowy ![]() No i jeszcze mukowiscydozę musiałabym wykluczyć ![]() Ja małą podejrzewam o jakieś zaburzenia wchłaniania, bo ma apetyt a ten pokarm może jest nieprawidłowo trawiony i dlatego powoduje zaparcie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak będzie się zawsze tak odżywiała jak teraz, to przynajmniej będzie z niej laska że ho, ho ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Martynka jest chyba jego rówieśniczka? Może niedługo to badanie trochę Wam rozjaśni sytuacje ![]() To może mieć z tym związek? Oby Was to nie dotyczyło!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dużo ukłuć? Ja boję się tego kłucia i tego,że chyba trzeba ta rękę trzymać nieruchomo przez jakiś czas ![]() Mukowiscydoza może się tak objawiać. Ta choroba nie oznacza diety od pierwszych miesięcy życia (tak dotychczas myślałam-że diagnozuje się to u małych dzieci i od razu dieta i żmudne leczenie). Osobiście znam przypadek osoby ,u której to diagnozowano w wieku 28 lat! Robi się jakieś badanie genetyczne z potu ale do tego potrzebny jest taki super specjalny aparat. W zeszłym roku w centrum pediatrii nie było osoby,która obsłużyłaby ten aparat-może już teraz będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Miał 20 ukłuć, na plecach, mówił, że nic nie bolało. Tego lata pewnie będziemy powtarzać badanie...dodamy nowe alergeny, sprawdzimy stare... Gdzie się podziała reszta dziewczyn? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Zadomowienie
|
Ja jestem z wami, ale strasznie mi się nic nie chce, najgorsze jest to, ze wiosna niby jest już gdzieś blisko ale dotrzeć nie może
![]() Alergia u dzieci to nie jest łatwa sprawa, pamiętam jak mój brat się męczył, też miał bardzo szybko robione testy, ale jak się potem okazało, łatwiej było wymienić rzeczy na które nie ma alergii niż te na które ma ![]()
![]() |
#1223 |
Rozeznanie
|
Cześć!!!
U mnie piękna pogoda, słonko świeci... Z przyjemnością wybierzemy się z Natalką na spacer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
U nas też piękna pogoda, więc jak tylko zjemy obiadek to zmykamy na spacer! Wszyscy chcą już wiosny! marejta no i jak tam u Ciebie? zrobiłaś drugi test? Na pewno już wszystko wiesz co i jak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo chciałam iść w tym tygodniu, ale koleżanki mi doradzają żebym poczekała trochę bo teraz to jeszcze za wcześnie ![]()
![]() |
![]() |
#1226 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Zadomowienie
|
No jutro będzie u mnie 6 tydzień, do lekarza pójdę albo w czwartek, chyba ze nie będzie miał terminów to w następnym tygodniu, wiec myślę ze już coś zobaczę
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 |
Zadomowienie
|
No to spokojnie już coś tam zobaczysz. Super!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Zadomowienie
|
Chyba, nie będę czekać dłużej, bo trochę mnie niepokoi ból w podbrzuszu, nie wiem czy to normalne
![]() Jeszcze nie do końca w to wierzę ![]()
![]() |
#1230 |
Rozeznanie
|
marejta maszeruj szybko do lekarza Słońce, ja w u lekarza byłam jak tylko zobaczylam kreseczki, już tego samego dnia czyli w 5 tygodniu
![]() ![]() ![]() ![]() U nas też piękna pogoda. Rano o 8.00 byłam z małą pobrać krew żeby sprawdzić tą jej anemię. Nie wierzę, ale znalazł się mężczyzna z prawdziwego zdarzenia w kolejce (mega kolejce) który szybko przepuścił nas przed sobą bo sam ma malutkie dziecko i wie co to znaczy. Miło że istnieją jeszcze takie osoby ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.