|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D )
Cytat:
mniej więcej co tydzień uzupełniam![]() a demot, jak najbardziej ![]() Cytat:
3łyżki otrąb pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu łyżka serka homo (ja daję pilos,a jak nie mam jogurtt- z jogurtem gorzej wychodzą i się palą;P) 1 jajko i zawsze wychodzą co najwyżej się spalą:P po prostu nie można za wcześnie odwrócić bo wtedy się faktycznie rozwalą![]() jem chińszczyznę
|
|
|
#3062 | |||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Gratuluję spadków wszystkim
Nie będę cytować wszystkich bo jestem na uczelni i internet mi tu ciężko działa ![]() Cytat:
A później jest oburzenie, że jojo...Z jedzeniem połowy, to, cóż... Moim zdaniem teraz Twoja kuzynka na pewno chudnie, bo jeśli faktycznie je połowę, to pewnie mieści się gdzieś tam w granicach 1200 kcal, a to dość niewiele. Tylko pytanie jak ona zamierza wyjść z tej diety Bo co, jak schudnie, to powoli zacznie jeść więcej... I nagle się może okazać, że też ją dopadnie jojo.Taka dieta może być skuteczna jak się z niej umiejętnie wyjdzie, ale niewiele osób to potrafi. Poza tym jest psychicznie odpowiednia dla niektórych osób, a dla innych nie. Ja się nie znoszę ilościowo ograniczać. Nie lubię skrupulatnie wyliczać ile czego mogę zjeść, nie znoszę liczenia kalorii, ważenia wszystkiego co jem itp. To powoduje u mnie dość niefajne obsesyjne myślenie o diecie, a to niezdrowe. Na dukanie jest mi dobrze, przyjemnie mi się odchudza i nie zamieniłabym go na żadne ograniczanie porcji bo wiem, że prawdopodobnie szybko bym na tym poległa ![]() Nie przejmuj się, co dobre dla jednej osoby jest niekoniecznie dobre dla drugiej, Ty wybierasz co najlepsze dla Ciebie, a kuzynka niech się odchudza po swojemu jeśli tak woli ![]() Cytat:
Może to wina patelni...?Kurczę, miałam nadzieję, że dziś przemknę koło pączków nie parząc w ich stronę a tu przyjechała mama mojego TŻta do Warszawy i mamy wieczorem iść na rodzinne spotkanie... A tam, jak się domyślam będzie to całe tłustoczwartkowe słodkie jedzenie Przewiduję ciężki wieczór ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
Ja bym robiła bez otrębów, bo otrębowe ciasta wszelakie lubią się rozwalać, czy to na pierogi, czy na naleśniki, czy na jakieś kluski. Sto razy wolę ze skrobią a bez otrębów, wtedy mi się wszystko ładnie ścina, ale fakt, że mam dobrą patelnię. Moja przyjaciółka próbowała z tego samego przepisu co ja i jej nie wychodziły.
|
|||
|
|
|
#3063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już wolę jakościowo się ograniczyć, zwłaszcza, że pyszności można wyczarować a i nic dziwnego, że bez III fazy jo jo. i fakt-żeby utrzymać wagę trzeba się nadal ograniczać, więc cudowne jedzenie pół porcji chyba na zawsze musi już zostać![]() dzięki,już mi lepiej, TŻ przyznał mi rację i czuję się podbudowana
|
|
|
#3064 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Z góry przepraszam, że tak się "wcinam", ale mam pytanie i liczę na Waszą pomoc. Otóż mój TŻ jest na diecie Dukana od września 2010, ważył wtedy 104 kg, obecnie ma ok. 87 kg i powoli kończy II fazę. chciałabym, aby poszedł na badania. W notesie mam zapisane, że powinien zbadać: - mocznik we krwi - keratyninę - cholesterol I mam pytanie o ten cholesterol. Jaki to cholesterol powinno się badać? Całkowity, dobry, zły?
|
|
|
|
#3065 |
|
Zadomowienie
|
ale jestem głodna!!
koleżanka niedawno poszła, zjadłam trochę jogurtu naturalnego i teraz godzina czekania na kuraka. od dziś 5p....wrr
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Ale mi was brakowało, czasu też mi brakowało ![]() Dziś w pracy byłam aż na 2h ![]() Miałam na 12 bo mało roboty... o 14 poszły serwery więc nie było pracy, raz działało raz nie więc puścili nas do domu.. za to jutro będzie narabiania od 8 rano Firma się postarała i dała na każdy dział po skrzynce (!) pączusiów... ale pachniało ! Ale się nie dałam
|
#3067 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() Zacznę od tego że od poniedziałku -czyli czwarty dzień jestem na diecie ![]() Poczułam się juz pierwszego dnia duzo lżejsza ,moje ciało jest smuklejsze i gładsze...schudłam 3 kg a chciałabym schudnąć jeszcze 17 ![]() Myślę że to się uda, ponieważ ta dieta mimo że jest tak skuteczna to jest przy tym delikatna dla naszej psychiki i nie trzeba chodzić głodnym ani wyrzekać się smakowitości...Żałuję że dopiero teraz znalazłam tą dietkę. Nigdy nie pomyslałabym że na diecie mozna jeść tak pyszne i zdrowe jedzonko...wyszukując ,czytając ,próbując przepisy w internecie jestem w SZOKU że mozna tak szybko i łatwo przyrządzic tak smaczne sałatki,zapiekanki,desery ,mięsa i ryby których smak nie jest gorszy od typowych polskich obiadów(zimniaki sos surówka mięso zupy pierogi itp) i fast foodów które również uwielbiałam( tak jak spaghetti,pizzę)...okazał o się że mozna bez nich żyć i to całkiem dobrze.Myślę że jak nauczę się dukanowskich potraw i przepisów na pamięć to juz nigdy nie wrócę do normalnego jedzenia które doprowadzilo mnie do nadwagi ![]() Na tej diecie trzeba sobie dogadzać, spędzic troszkę więcej czasu w kuchni, próbowac nowe smaki przyprawy przepisy...szukać swoje ulubione potrawy aby dieta nie stała się obowiązkiem i wyrzeczeniami ale przyjemnoscią i normalnością Trzeba polubic-pokochać tę dietę a nie zmuszać się do niej...dzięki temu nie grozi efekt jojo a nasze zycie zmieni się na zawsze...moje spojrzenie na dotychczasowe moje codzienne menu diametralnie się zmieniło i pewne potrawy zaczęłam traktować jak swoich wrogów![]() powodzenia dziewczyny i pozdrawiam
Edytowane przez emkaol Czas edycji: 2011-03-03 o 16:00 |
|
|
|
#3068 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dobrze byłoby jeszcze dołączyć: - badanie ogólne moczu morfologia - triglicerydy - kwas moczowy - cukier we krwi - GGTP - OB a mocznik niekoniecznie ale też można |
|
|
|
|
#3069 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie polecam pięknie wyglądają ale są puste w środku a w smaku naprawdę takie sobie. Wolę sernik ![]() dziś tłusty czwartek ale nic mnie nie zdołało skusić co prawda do pracy zabrałam kawałeczek sernika a teraz zjadłam te 3 nieszczęsne pączusie :zygi: I wiecie co? nie wytrzymałam, zważyłam się dzisiaj iiiiiiiiiiiiiiiii od 21 lutego sdchudłam 4 kg i nawet dzisiaj moja ciotka powiedziała, że widzi, że schudłam
|
|
#3071 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny .. dla mnie powinien być bat ;/
zgrzeszyłam i zjadłam dwa małe pączki mojej mamy później stwierdziłam że wcale takie dobre nie były a teraz pieke dukanowe pączki
|
#3072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3073 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() lexie, nie używam skrobi... jedyny mój skrobiowy występek to Satino 0% od czasu do czasu... nie mam zamiaru kupić skrobi, bo się boję ![]() Trzymaj się wieczorem i nie daj się skusić! ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
|
|
#3074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Ale mi sie spac dzisiaj chce,i jakos ostatnio chodze taka bez energii,chociaz sliczne słoneczko za oknem-> i samochod sie do mnie usmiecha zeby go umyc wreszcie mało jem oj mało (wczoraj tylko pół piersi z kurczaka,dzis dwa udka i chyba wiecej nie zjem)
|
|
|
#3075 | |
|
Zadomowienie
|
a mi się tak zachciało słodkiego, że zrobiłam 3 podejście do nutelki, tym razem bez aromatu... i zjadłam całą
ale zrobiłam taką malusią porcję---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3076 |
|
Wtajemniczenie
|
a tu rekompensata
:
|
#3077 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam problem, nie dukalam miesiac ( chora bylam i to bardzo) OD dzis dukam spowrotem ....na PW jestem...ale uwierzcie mi ...jaki ja mam apetyt ...niemoge sie najesc ...zjadlam juz 4 jaja, salatke cala miche z tunczykiem +pomidorkiem i ogorkiem , nalesniki , spinat, 2 2 jogurty ...na konie jeszcze nutelke ...jak ja moge sie tego apetytu pozbyc i czuc ie najedzona ....ratujcie mnie...bo do wieczora to pekne...ale nadal glodna bede
i jeszcze wszedzie paczki widze ![]() ![]() 04.01.2011 I Faza - 1,5 kg miej II Faza - 4,5 kg ( w tym 1 miesiac przerwy ) dzis zaczynym od nowa II Faze!!!!!!!!!!!!! Edytowane przez beate5454 Czas edycji: 2011-03-03 o 16:08 |
|
|
|
#3078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3080 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak naprwde to juz nie moglm sie doczekac kiedy znowu zaczne dukac ...troszke mi jednego zamrnowanego miesiaca zal...no ale jeszcze do maja jest sporo czasu ale bede sie teraz reguralnie do was odzywac ...zeby miec motywacje |
|
|
|
|
#3081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3082 |
|
Raczkowanie
|
dostalam wkoncu u siebie desery satino
zjadlam dzis czekoladowy i troche waniliowego.. powiem szczerze,ze rewelacyjny dla mnie nie jest :P macie jakies fajne przepisy na desery? bo nie wiem co wcinac;p jakas monotonna sie dzis zrobilam :P
|
#3083 |
|
Rozeznanie
|
Serduszka Kochane Jutro mam rozmowe o PRACE!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! !!!!!!!!!!!!
|
|
#3084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: a gdzie?![]() ![]() i oczywiście powodzenia!!!!!!!!!!!!!!! !!
|
|
#3085 |
|
Rozeznanie
|
nie odezwali sie stamtad dokad wyslalam CV sama znalazłam oferte i zadzwoniłam a Pani poprosiła o osobiste spotkanie.
Hmm nic specjalnego bo w sklepie no ale zawsze cos... ciesze sie...oby tylko jutro znalazla czas zeby sie ze mna zobaczyc bo tak to bede musiala czekac do poniedzialku...
|
|
#3086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z czym ten sklep?
|
|
#3087 |
|
Rozeznanie
|
pewnie ze tak, ja tam wybredna nie jestem.
Spozywka hehe praca co drugi dzien po 14h takze fajnie bo bede miala tez dni wolne wtedy bede mogla spedzac czas z mala i cos zrobic w domku.Strasznie chcialabym dostac ta robote...
|
|
#3088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno CI się uda... ![]() A ja dzisiaj jestem sekretarką TŻ-ta.. bo zapomniał i telefonu swojego i służbowego.. najpierw dzwoniła jakaś z pracy, a teraz jego MAMA.. musiałam odebrać, chociaż się zastanawiałam hehehe no i mamy do niej jechać w sobotę po szkole..i jeszcze ciocia ma być hahah ciekawe czy zauważy moje wyczyny ![]() no i oczywiście pewnie będzie wciskanie jedzenia, ale sobie z tym poradzę
|
|
#3089 |
|
Rozeznanie
|
eee tam pewnie nie taki diabeł straszny jak go maluja!
Ja sie nastawiłam ze dam rade i tego sie będę trzymać
|
|
#3090 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale juz apetycik to mam ...widze , ze zdrowieje ![]() Miala zapalenie krtani i oskrzeli. zjadlam ogolem 50 tabletek (antybiotyku)..nawet dobrze przelykac nie moglam...wiec za duzo tez jesc nie moglam Edytowane przez beate5454 Czas edycji: 2011-03-03 o 17:09 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.

może wykresy zrobisz z tych danych?
mniej więcej co tydzień uzupełniam
Wszystko mi się rozwala.. więc już nawet nie próbuję
co najwyżej się spalą:P po prostu nie można za wcześnie odwrócić bo wtedy się faktycznie rozwalą

A później jest oburzenie, że jojo...
Może to wina patelni...?

klask i: