|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Witam producentki postów
![]() Martynka jesli kupuje się nowy wózek to mówią aby kupić go na samym końcu.Chodzi tu oczywiście o gwarancję wózeczka.Kupiony zbyt wcześńie stoi nie używany a czas gwarancji ucieka. Ja kupiłam uzywany od znajmomych w bardzo dobrym stanie. Wcześniej pisałam ,że jest to z implasta ale się pomyliłam. Wózek mam tako jumper w kolorze kremowym.Cena też świtna bo tylko 200 zł A ja wczoraj miałam 100-dniówke Byłam również na małych zakupach i kupiłam kocyk dla małej i pieluchy tetrowe. Już są wyprane ,wysuszone i wyprasowane.A dziś zamówiłam na all łóżeczko i przewijak. http://allegro.pl/show_item.php?item=1482948158 http://allegro.pl/show_item.php?item=1482948435 Zostało mi już nie wiele do kupienia z wyprawki. Tzn.pampersy,kosmetyki,ki lka czapeczek bo tego mam mało i kilka par śpiochów. Jeszcze jedną koszulę do karmienia ,podpaski i podkładydla mnie. A i jeszcze pościel i wypełnienie i wsio.
|
#1652 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Mimbi dlatego ja chce wyprobowac po miesiacu o ile zakupie ta mini serie, bo jesli mi sie Nivea sprawdzi to przy tym pozostane
z reszta na czesci kosmetykow w Polsce jest napisane od 1 miesiaca... tak sie producent zabezpiecza ![]() w TBS maja tez cudna myjke i reczniczek dla malucha ogromnie sie mi sie podoba i w dotyku takie ''mizi mizi'' jest
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
daisy ja widze tylko jedno rozwiązanie
![]() musisz przedłuzyć l4 ja musze się leczyć... od wizazu w senie... za duzo czasu tu spedzam i za duzo pisze, zauwazyłam ze naprodukowałam najwiecej postów. a potem na mnie mozecie krzyczeć jak macie duzo nadrabiania ![]() ide do chłopa bo mnie zamorduje tylko ten wizaz i wizaz ![]() ps. jem faworki
|
#1654 |
|
Wtajemniczenie
|
daisy z mezem juz ok. Tak sie lasil, tak sie lasil, ze juz mi sie smiac chcialo no i go poglaskalam
![]() wiec sie zgodzilam... niech pilnuje Wczoraj bylam z Wami ''duchem''... nadrabialam, ale nie mialam kompletnie sil, weny i humoru by cokolwiek napisac, a Gotowe na wszystko zamiast mnie rozsmieszac to ryczalam w smutnych momentach
|
#1655 | ||
|
Moderatoreska
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Chciałam dmuchawce, ale szablonu jeszcze nie mam, no i zastanawiam się jeszcze nad naklejkami, albo to, albo szablon będzie ![]() Cytat:
![]() Wrzucę większą fotę ![]() Te zdjęcia chyba najlepiej oddaja kolor ścian. |
||
|
|
|
#1656 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu... mam ten sam przewijak
![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Ewesko fajnie sobie to wykombinowalas... ta sliwa naprawde wyglada swietnie zaslony tez sa piekne
|
#1657 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja stwierdziłam, że pupa mnie od siedzenia boli więc się położyłam ![]() Wygląda jakby balona z gumy robił ![]() Jednak się chłopaczek obrócił ![]() Cytat:
Ja już wrzuciłam do komody, mam dwie pełne szuflady takie duże. Chciałam to policzyć ale jakoś nie mogę tego zrobić...Cytat:
![]() Kupuj jak tylko chcesz dużo dziewczyn ma to już za sobą.Cytat:
Cytat:
![]() Muszę się pochwalić, moje dziecko dzisiaj pierwszy raz odkurzyło swój pokój zawzięcie targał tą rurą po dywanie, super wyglądał ![]() A ja dzisiaj po tych pączkach nawet obiadu nie zjadłam, popchałam tylko lodami orzechowymi i tak leżę. Chyba mam dość słodyczy na jakiś czas...
|
|
#1658 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A turystyczne ,które dostałam zawieziemy do moich rodziców latem i tam już zostanie. Oglądałam pościel z żyrafką z klupsia ,jednak mnie nie zachwyciła. W pościeli fajne było to ,że ochraniach jest dość spory,wypełnienie się wyciąga i materiał,(Poszewkę )można wyprać a zapinana jest na zameczek.Ale kolor taki mdły jak dla mnie Eweska super wygląda pokój,śliwkowy ekstra
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-03-03 o 19:47 |
|
|
|
|
#1660 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
5 lat neicalych temu moja kolezanka zainwestowala w niego z nadzieja ze kupi jeden porzadny i bedzie uzywac przy pierwszym i kolejnych dzieciach. nie musze mowic jak szybko zmienila zdanie? nei dosyc ze strasznie sie go pchalo to jeszcze szybko jej sie kola zaczely blokowac, jak jeszcze go nie kupilas to nie kupuj bo niewarto Cytat:
![]() tez twoje 10 cali ma rozowy kolor? ehh ja mam na szczescie modem , bo sadze ze wifi w moim szpitalu brzmi jak zart ![]() ja sie chyba pozegnam na dzisiaj, bo cos mnie humor opuscil dzieki dziewczyny za slowa pocieszenia ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- aha EWESKO NIE WIERZE! UBZDURALYSMY SOBIE TE SAME RZECZY!!! OGLADNELAM FOTY MIESZKANIA I JA MAM W SALONIE TAK SAMO! PAS W POPRZEK SLIWY I JEDEN PIONOWY!!!!!!! |
||
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
dziś piękna pogoda była z Zosią na placu zabaw spędziłyśmy miło czas ![]() były "dzieci" więc dużo się nie narobiłam bo miała zajęcie kurcze ale to fajnie będzie jak już takie ciepełko na stałe zagości już nie mogę się doczekać ![]() przed chwilą pochłonęłam kolejnego pączusia ![]() hitem Zośkowym okazała się ciastolina, dziś od samego rana już mi kazała "kulululu" wieczorem razem wszyscy usiedliśmy i cała rodzina lepiła kluski ![]() Zocha wniebowzięta ![]() to teraz Was poczytam, a na koniec wlepie te butki Zośkowe bo anula prosiła agnieszka_pe25 Zochna ma niecałe 2 lata i waży 12kg ![]() do szpitala idziesz ???? nie fajnie ... się tam nasłuchasz opowieści niestworzonych ... to bardzo kiepska terapia no ale zdrowie jednak ważniejsze, oby szybko zleciało i naprawili ci te wyniki !!moja Zośka miała bujaczek z wibracjami i nigdy nie zasnęła w nim Lolka1212 jeśli dziecko ulewa to masz rację lepiej po jedzeniu kłaść na boku, albo pozycja z uniesionym materacem, ale układanie takich wałków wydaje mi się trochę dziwne, dziecko powinno mieć możliwość zmiany pozycji, malutkie samo się nie przewróci a nikt nie lubi spać wziąż na jednym boku .... czasem dzidzia ma asymetrię ułożeniową i wtedy może być przydatny taki wałek jeśli trzeba dziecku główkę podeprzeć np, ale spokojnie można to zastąpić kocykiem zwiniętym lub czymś podobnym .... moniqac ja mamusia dolnośląska ale postulat przeczytałam i się podpisuję ![]() Paulizia rośniemy ciągle gratulacje dużej macicy ![]() eweska i jak synek grzeczny ???? ![]() bardzo fajne kolorki ścian ![]() Grazin to może ty będziesz naszym DYŻURNYM i będziesz chodzić moczyć gąbkę i ścierać tablicę skoro tak nas kochasz i cały dzień drukujesz posty ![]() ZGŁASZAM GRAZIN !!! (na różowo) Siasiek dla synka, poważne zadanie miał ![]() Zocha już też odkurza ale w miejscu i szybko jej się nudzi (ziu ziu - odkurzanie w jej języku)doczytałam to teraz fota butów (w ogóle to coś jest nie tak, bo ja się chwalę ciuszkami ale tylko dla Zośki , dla Gabi parę kupiłam i koniec, czuję że ją zaniedbuję )
|
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Dyzurny dyzurnym, ale kto bedzie łącznikiem z biblioteka???
|
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
grazin co ty na to??????????????????????? ?????????
|
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
a ktoś pamięta na jakim odcinku skończył się Hause w tv ???????
albo gdzie to można znaleźć ????? bo bym sobie dalej obejrzała ,,, |
|
|
|
#1665 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ale zescie naprodukowaly! Zostawic was na kilka godzin
![]() TZ kupil paczki )) yey!!Jednego juz pozarlam, drugiego zostawiam na po obiedzie. Czuje, ze wiecej mi sie nie zmiesci, wieczorami mam brzuch jakis taki rozepchany. Zmierzylam sie wczoraj i dzis, no i rano jest 100 cm, a wieczorem 105cm, takze miejsca na jedzonko juz za wiele nie ma Agnieszka_pe, az 4 dni , mam nadzieje, ze szybko ci zleci.Wez zapas ksiazek, jakas muzyke... Bede trzymac kciuki .Co do kosmetykow dla maluszkow, to mam juz caly zestaw Weledy (jestem anty parafinowa i anty SLS jesli chodzi o kosmetyki dla mnie, staram sie unikac jak tylko moge, wiec tym bardziej malutkiej nie bede tym smarowac), a Weleda ma fajne, naturalne sklady no i ladnie pachnie .Z TBS to roznie bywa... ania2631, ja tam w przesady nie wierze, wozek kupilismy w styczniu (trafil sie okazyjnie), takze kupuj jak tylko chcesz. Zapomnialam napisac, andziot, suuuuuuper butki! |
|
|
|
#1666 |
|
Zadomowienie
|
Czesc, humorek mam do d... dalej, komp mi siada... nie wytrzymie no, takie posta narabalam dlugiego i mi go wcielo
![]() ![]() wiec powiem tylko,ze gratuluje dobrych wiesci z wizyt, i za age_p trzymam kciuki niech wraca szybko ze szpitala. zjadlam 6 paczkow Jutro wizyta, wiec wpadne dopiero po poludniu kolo wieczora, trzymajcie kciuki, prosze.... no i kocham Was
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia No widzisz, on po prostu MUSI pilnować, jakbyś mogła mu odmówić?
Mam zgagę po pączkach
|
|
#1668 |
|
Rozeznanie
|
andziot a Gabrycha bedzie donaszała po Zosce i bedzie git
byłam po te paczki kupiłam 10, zjadłam 3 i mam mega zgage ![]() a mały kopie mnie pod lewym rzebrem
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
hhahaha
![]() ja chce być skarbnikiem !!! ![]() ![]() a jakie funkcje ma dyzurna?
|
#1670 |
|
Rozeznanie
|
Andziot, ja oglądam tutaj Housa http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?p=seasons&id=138
i o ile się nie mylę to na TVP2 skończył się 6 sezon.
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
czeka na info od ciezarowek, ktore wysylaja jej smsy
a ta przekazuje je na forum na ogolnym, wsio ![]() poderzyj se na marcowo-kwietniowych
|
|
|
|
#1672 | |
|
Moderatoreska
|
Andziot synal nawet grzeczny, ale za to z nauką się opuścił
Cytat:
|
|
|
|
|
#1673 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem, czy czytacie Pudelka, ale przeczytałam przed chwilą, że Liszowska ma termin na maj
Z tego co pamiętam to przecież niedawno ogłaszała, że jest w trzecim!! miesiacu ciąży. Jakaś ekspresowa ta ciąża...
|
|
|
|
#1674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Firanki + zasłonki =Rzeczywiście urocze Ja uciekam, idę obejrzeć niemieckie TopModel, bo się właśnie nowa seria nagrywa Zawsze najpierw nagrywam bo reklamy można przewinąćDobranoc |
||
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wrocilam od fryzjera, swiezo podcieta
ubranka posegregowane, roamir 50 i 56 poprasowany i poukladanyw szafie, reszta jutro i w sobote , dodam ze najwiecej mam 62........i zjadlam wlasnie kolacje...pol oponki z czekolada i faworki...zgaga mnei w nocy wykonczy ![]() Paulizia jak milo ze jestes i co najwazniejsze, z mezuniem juz ok, grunt to sie nie klocic wiecej ![]() daisyy ja mam karte do biura mimo, ze nie pracuje w korporacji, ale nasze biuro architektoniczne wynajmuje biuro w takim duzym budynku gdzie sa kody i takie tam, dostep do kantyny itp wiec my tez z kartami biegamy ![]() a na faworki zapraszam, jeszcze sporo jest ![]() ja tez zawsze w Czewie ten chleb ze slonecznikiem od Musiorskiego kupowalam..jeju jak mi sie zatesknilo za nim..... Kitalow tez kojarze ofkorse mam kolezanke z augustyna Ja konczylam IV LO a moi rodzice caly czas mieszkaja na polnocy , wiec dziecinstwo spedzilam niedaleko ciebie i tysiaclecia! A na Wyczerpach mam duuzo znajomych i moja chrzesnice malenka, wiec jak jestem w PL to zawsze tam zagladam![]() Agnieszka Peprzykro mi , ze musisz isc do tego szpitala noo...ale mam nadzieje, ze wszysko bedzie dobrze i 4 dni zleca szybciutko moniqac kochana jaka rozpieta kurtka...u nas niby plus 2 dzisiaj bylo, ale mgla i snieg i w ogole kicha... ja mam macierzynskie 3 tyg przed terminem porodu z USG tego panstwowego czyli 15 kwietnia moj ostatni dzien w pracy...ale to jeszcze ponad 5 tygodni! zobaczymy co we wtorek 8 -mego Pani doktor powie ![]() eweska ty to mozesz miec podobna liczbe ciuchow bo ty dwojke w brzuszku nosisz, ale ja...? zwariowalam, dobrze ze czesc jest od znajomych bo jak bym sie podliczyla ile na to wydalam... a pokoj super! ja tez mam w domu pasy, tylko ze pionowe ![]() dziewczonka no moja mama na mnie krzyczy, ale tez kupila chyba 5 bodziakow, jakies pajace itp, wiec jeszcze troche do mnie przyjedzie niedlugo ![]() matall ciesze sie ze w koncu znalazlas paczki, ale jakby co pamietaj zaproszenie na faworki nadal aktualne, jeszcze 2 pelne polmiski leza ![]() agus ja kupilam duuuzo wczesniej bo po pierwsze trzeba bylo czekac na niego ponad dwa miesiace, a poza tym musimy go transportowac do norwegii, kolejny czas, wiec wolalam meic wczesniej wszystko zamowione, coby sie nie martwic w ostatniej chwili ![]() listopadowa no wlasnie wydaje mi sie ze duzo, ale kupilam troche uzywanych plus dostalam sporo po chlopcu znajomej, wiec sama tak duzo nie kupilam...czuje sie rozgrzeszona.... andziot sliczne te trampeczki, sama sobie bym takie kupila ![]() ja juz wykapana, bo musialam p fryzjerze wlosy zmyc i chyba obejrzymy na IPLA pl Hotel 52 bo nowe odcinki widzialam ![]() bede was podgladac, ale jakby co do do zobaczenia ![]() Caluje wszystkich ktorym nie odpisalam z przeoczenia bo po neiprzespanej nocce i pracowitym dniu padam ![]() aaa...i dzwonil pan od bujaczka, ze bedzie najprawdopodobniej jutro kolo 17 stej!!! i jutro jedziemy do IKEI bo juz dzis nie dalismy rady... |
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny caly dzien siedze przy kompie i rąbie pliki dla taty
I przyjechal, a ja w jednej przegladarce jego pliki, a w drugiej allegro, bo zanim mi sie w z pierwszej sciagnie cos, to sobie lukam, bo bym z nudow umarla jakbym czekala. I on tak patrzy, patrzy i mowi: A co to jest?A ja mowie, ze karuzelka las tropikalny. A co ona robi? A gra i swieci. A co gra? A Bacha i Mozarta. No jak Mozarta, to bierz. Ale jak bierz? No kupujemy, juz klikaj, zrobie zaraz przelew. I tym sposobem Misia dostala Las tropikalny http://allegro.pl/show_item.php?item=1467841890 ![]() A zeby bylo lepiej to w innych okienkach mialam otwarte ciuchy dla dzieci i tata mowi, ze mam wybrac zeby jeszcze za 100 zl cos bylo "Niech ma od dziadka" ![]() Poza tym byl u mnie lekarz na kontroli i mowi, ze moge jechac na jutrzejsze spotkanie Johnson's bo nie zarazam i juz jestem prawie zdrowa ![]() No co za piekny dzien! Ktora jest dyzurna? Bo jak sie nie zglosi to powiem pani!!! |
|
|
|
#1678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale fajnie jakby jeszcze ktos b ył ![]() Cytat:
gwiazdy o w ogole inaczej znoszą ciąze. ostatnio widziałam na pudelku tą jak jej tam co tego czarnego łabędzia grała i jest ponoc w 7 miesiacu. i ja sie pytam gdzie jej cellulit opuchnieta twarz i nogi w zwały tłuszczu??????!!! NO GDZIE????
|
|
#1679 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a co do tej pościeli...Spotkałam się z paroma opiniami, min. mojej szwagierki która urodziła tydzień temu i jej tak położna mówiła, żeby dziecka nie przykrywać na początku kołdrą, bo to niebezpieczne,że może się udusić, bo nie będzie umiało samo sobie ściągnąć tej kołderki z twarzy...Że najlepiej takim otulaczkiem: http://allegro.pl/motherhood-otulacz...467677271.html
W sumie się z tym zgadzam, zresztą jak mu urodzimy wiosną/latem to może to nawet lepsze niż kołdrą, bo za gorąco. Co myślicie? |
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz to mam nadmiar pączków...
![]() Ja kupiłam 3, tż 5, a jeszcze od teściowej dostaliśmy 8 ![]() Zjadłam już chyba z 5 ![]() Ale mam zgagę... Ojoj, może było kupić pączki z migdałami? ![]() A jutro mam zamiar sprawdzić, czy w carrefourze są pajace, te po 8zł, a jeśli ich nie będzie, to kupię jutro w tesco
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

.Kurcze już sama nie wiem.Co o tym sądzicie?

no ale zdrowie jednak ważniejsze, oby szybko zleciało i naprawili ci te wyniki !!

, mam nadzieje, ze szybko ci zleci.