Offtopowe zapuszczanie - kto raz wejdzie już zostanie! Część XXIX - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-03, 20:05   #1681
Maryha_ah
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie - kto raz wejdzie już zostanie! Część XXIX

nadrabianie was zaczyna przerastać moje możliwości idę wykąpać pieska w takim razie.
Maryha_ah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 20:09   #1682
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Chatul, byłaś przecież na tej samej stronie Wikipedii co ja - bo ją cytowałaś - a tam:
Pierwsza lepsza wzmianka na którą trafiłam. Takie badania na kobietach w ciąży są niewskazane bo nigdy nie wiadomo jak może zachować się organizm, jaki to NAPRAWDĘ ma wpływ na dziecko. Która kobieta zgodziłaby się np. przyjmować jakieś leki w ciąży aby sprawdzić czy nie uszkodzą/zabiją jej dziecka? Dlatego DLA BEZPIECZEŃSTWA zakłada się że niektórych leków czy używek nie powinno się stosować w czasie ciąży. Nie rozumiem dlaczego to ciągle kwestionujesz, życie dziecka jest (...powinno być) dla przyszłej matki priorytetem i jeśli są jakieś przesłanki, że coś może mu zaszkodzić, to większość kobiet dostosuje się. Kilka miesięcy ograniczeń dla czystego sumienia że nie skrzywdziło się własnego dziecka.
No właśnie: "Brakuje dowodów na negatywny wpływ kawy spożywanej w umiarkowanej ilości na kobiety w ciąży i płód. Nie udowodniono także związku między piciem kawy przez matkę a wcześniactwem" oraz "w związku z tym zalecane jest, by osoby w ciąży piły maksymalnie dwie filiżanki kawy dziennie[14]"
Resztę już wyjaśniła chyba Kocurzyca

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Ty bys tak napisala, ja bym tak napisala, a istnieje cos takiego jak ''wlasnosc intelektualna'' i zwykly dziennikarz musi jej przestrzegac. Tu juz w prawo sie zaglebiac zaczynamy. Jak napisza ze Kowalski to Malinowski pracujacy nad tym samyma zagadnieniem , ktory dokonal takich samych odkryc wsadzi dziennikarza za kratki.
Prawnie nie mozna tak napisac.
Nie wiedziałam Straszna głupota. Chociaż z tego, co wiem to wyniki wielu badań są jawne Inaczej już chyba nikt by się na żadne nie mógł powołać (poza artykułami sponsorowanymi...).

Cytat:
Z badan ktorych nie wolno opublikowac. Mozna miec do nich wglad odplatnie. Znow prawo. Niczemu nie mozna ufac bo nic nie jest dla normalnych ludzi dostepne.
No właśnie- ale jak mam do tych badań mieć wgląd (nawet odpłatnie- rozumiem to), skoro nie wiem co to za badania i gdzie szukać? Bo np. tą samą sprawą mogli się zajmować Kowalski, Nowak i Malinowski. Każdy mógł mieć trochę albo nawet znacznie inne wyniki badań. Skąd mam wiedzieć na kogo się powołuje autor artykułu

Cytat:
Nam sie wydaje ze tak byloby lepiej i pewnie by bylo. Ale tak nie jest i tu juz nie ma winy autorow artylulow tylko znow prawo i pieniadze.
Możliwe. Rozumiem.
Chociaż trudno wtedy odróżnić rzetelny artykuł od nierzetelnego. Bo ktoś może napisać sensowny tekst, w oparciu o wyniki różnych badań i poprzeć to tylko słowami: "naukowcy udowodnili to niedawno", bo tyle może, a ktoś inny może stek bzdur poprzeć tymi samymi słowami

Cytat:
Pozatym jest jeszcze wiele innych elementow. Jak juz ustalilysmy kiedys,wiekszosc spoleczenstwa do madrych nie nalezy, a prasa musi byc prosta, zrozumiala dla przecietnego smiertelnika zeby sie latwo sprzedawala. Wiekszosci nie obchodza jakies nazwiska i badania tylko informacje im przydatne. A jak ktos chce wiedziec wiecej to musi siegnac do literatury fachowej, pism naukowych itd.
Nie no, racja

Cytat:
To nie praca naukowa i tylko material informacyjny dla smiertelnika, ktory nie ma pojecia o nauce. Autor mimo ze bazuje na badaniach to nie wolno mu o nich pisac. Musi udowodnic z czego korzystal (zapewne odplatnie lub uzywajac forteli jakich uzywala moja kuzynka do uzyskania wgladu do badan) zanim artykul zostanie opublikowany, ale nie moze tych danych upubliczniac.
A komu musi udostępnić wyniki badań, z których korzystał

Cytat:
Jakas gwarancja jest to, ze portale internetowei prasa ponosza odpowiedzialnosc prawna za to co pisza i nie bardzo moga pisac to co im sie zamarzy.
Nie wierzę. Pamiętam jak swego czasu jeden z najbardziej znanych portali internetowych ukradł zdjęcie jednemu użytkownikowi digarta i zamieścił je bez zgody autora na swojej stronie Przegięcie, nie?

Cytat:
Strasznie przypominasz mi moja siostre
Ale nią nie jestem

Cytat:
A to rozumiem
Czy ty wy macie 2 godziny religii tygodniowo???

Przegladalam strone mojego LO i tak beznadziejnego planu to ja w zyciu nie mialam. No i wlasnie te 2 godziny religii i oczywiscie gdzies w srodku zajec zeby nie dalo sie przyjsc pozniej do szkoly lub wyjsc wczesniej.
Wszędzie są teraz2 godziny religii tygodniowo. W każdym LO.
Oficjalnie z tego, co wiem, to religia ma być albo na końcu albo na początku zajęć, ale wiele szkół tego nie przestrzega

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Nie mogę się doczekać aż zobaczę Tżta
Rozumiem Cię
Stary 2011-03-03, 20:24   #1683
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
No właśnie- ale jak mam do tych badań mieć wgląd (nawet odpłatnie- rozumiem to), skoro nie wiem co to za badania i gdzie szukać? Bo np. tą samą sprawą mogli się zajmować Kowalski, Nowak i Malinowski. Każdy mógł mieć trochę albo nawet znacznie inne wyniki badań. Skąd mam wiedzieć na kogo się powołuje autor artykułu
No wlasnie przyjmuje sie, ze szary czlowiek spoza srodowiska naukowego nie potrzebuje takich informacji. Ale jak sie glebokopokopie tosie wszystko znajdzie. Choc ja sama nie wiedzialbym od czego zaczac i gdzie zaczac szukac. Bo tego niema w googlach raczej.

Cytat:
A komu musi udostępnić wyniki badań, z których korzystał
Komus kto zatwierdza artykuly do druku. Wydawnictwa maja swoich prawnikow ktorzy kontroluja aby publikacje byly zgodne z prawem, a kazdy artykul jest zatwierdzany prez kogos kto wie co robi. Nie jest tak ze dziennikarze pisza i wszystko przypadkowo jest publikowane.

Cytat:
Nie wierzę. Pamiętam jak swego czasu jeden z najbardziej znanych portali internetowych ukradł zdjęcie jednemu użytkownikowi digarta i zamieścił je bez zgody autora na swojej stronie Przegięcie, nie?
Tak ale zapewne wlasciciel danej pracy (jesli byl madry) podal portal do sadu i wygral. Zdarza sie ze cos jest opublikowane nie zgodnie z prawem ale zainteresowany sie zorientuje i wygra gruba kase. Taki maly czlowieczek z digarta w sumie nie wielkie pieniadze kosztowal dany portal, ale zanany (w srodowisku naukowym) naukowiec, ktorego samo nazwisko jest warte kupe pieniedzy, moglby portal czy wydawnictwo doprowadzic do ruiny.

Cytat:
Ale nią nie jestem
Domyslam sie

Cytat:
Oficjalnie z tego, co wiem, to religia ma być albo na końcu albo na początku zajęć, ale wiele szkół tego nie przestrzega
Niestety.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 20:24   #1684
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
wada serca, muszę chodzić co jakiś czas na badania.. i niby nie mogę się przemęczać, a jakoś się przemęczam i nic mi nie jest..
to dbaj o siebie
Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
Witam

Hehe, też się za księżniczkę nie uważam, ostatnio do rozkręcania kranu nawet śrubokręta nie miałam ale za śrubokręt posłużyła mi łyżeczka do herbaty
a jak, trzeba sobie radzić
Cytat:
nie tylko w lo.
dla mnie nie do pojęcia był plan lekcji w zawodowej klasie mechaników samochodowych. w ostatniej klasie mieli 4 dni praktyk zawodowych i 1 dzień szkoły. ich przedmioty to były wtedy j. polski, wf i religia...
Stary 2011-03-03, 20:26   #1685
pinaa
Zadomowienie

w końcu was nadrobiłam
Stary 2011-03-03, 20:28   #1686
Magdzia94
Zakorzenienie

Ja nie daje rady nadrobić.

Kurde nie wiem co się dzieje, mam takiee dreszcze, znowu się źle czuję

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 20:28   #1687
kocurzyca
Zakorzenienie

Musze nadrobic poprzedni odcinek Skins, bo zaraz nastepny bedzie.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-03-03, 20:29   #1688
saming
Zakorzenienie

Cześć

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość

A mi zimno tak trochę, odkręciłam grzejnik żeby się nagrzało ale coś kiepsko to idzie...

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 20:33   #1689
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:

to tylko się nie rozchoruj

a ja właśnie zajadam się pizzą nie szczędziłam sobie słodkiej papryki i mam nieźle ostrą, ale to dobrze, bo pyszna wyszła
lubię czasem coś takiego ostrego
Stary 2011-03-03, 20:35   #1690
Magdzia94
Zakorzenienie

Na szczęście jest weekend, w ciągu niego postaram się trochę podleczyć.

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 20:54   #1691
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
No wlasnie przyjmuje sie, ze szary czlowiek spoza srodowiska naukowego nie potrzebuje takich informacji. Ale jak sie glebokopokopie tosie wszystko znajdzie. Choc ja sama nie wiedzialbym od czego zaczac i gdzie zaczac szukac. Bo tego niema w googlach raczej.
Rozumiem. Sama może spróbuję znaleźć jakieś informacje. Może w necie natrafię chociaż na trop czegoś ciekawego

Cytat:
Taki maly czlowieczek z digarta w sumie nie wielkie pieniadze kosztowal dany portal, ale zanany (w srodowisku naukowym) naukowiec, ktorego samo nazwisko jest warte kupe pieniedzy, moglby portal czy wydawnictwo doprowadzic do ruiny.
Ja rozumiem. Chociaż moim zdaniem w ogóle ten portal nie powinien był kraść zdjęcia. To stawia pod dużym znakiem zapytania wiarygodność i uczciwość tego portalu...

Cytat:
Napisane przez patu323 Pokaż wiadomość
nie tylko w lo.
dla mnie nie do pojęcia był plan lekcji w zawodowej klasie mechaników samochodowych. w ostatniej klasie mieli 4 dni praktyk zawodowych i 1 dzień szkoły. ich przedmioty to były wtedy j. polski, wf i religia...
Ale religia na szczęście nie jest obowiązkowa. Jak ktoś nie chce, to nie musi na nią chodzić
Stary 2011-03-03, 21:05   #1692
saming
Zakorzenienie

Dziewczyny, która z Was jest bezpośrednio z Katowic?
Wiem, że nie chcecie pisać na forum, to prosiłabym o PW

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 21:09   #1693
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale religia na szczęście nie jest obowiązkowa. Jak ktoś nie chce, to nie musi na nią chodzić
na szczęście ale według mnie i tak nie powinna być jej w szkole, albo na takiej zasadzie jak koła- po lekcjach, przychodzi ten, kto chce. ale nie jako przedmiot wliczany do średniej ocen w szkole
Stary 2011-03-03, 21:16   #1694
n0emi
Zakorzenienie

hej

kupilam kurtke za 50 zl w Bershce, co z tego ze pol miasta bedzie ja miec
przymierzalam pare koszul/tunik alee wszystkie za duze na mnie
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 21:17   #1695
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez patu323 Pokaż wiadomość
na szczęście ale według mnie i tak nie powinna być jej w szkole, albo na takiej zasadzie jak koła- po lekcjach, przychodzi ten, kto chce. ale nie jako przedmiot wliczany do średniej ocen w szkole
Rozumiem. Też mi się nie podoba, że pieniądze państwowe idą na opłacenie katechetów
Ale sama na religię chodziłam Oficjalnie jako osoba niewierząca Miałam rewelacyjną katechetkę, która naprawdę wiele wyjaśniała, a nie tylko straszyła diabłem i takie tam Na religię przychodziłam z przyjemnością Zwłaszcza, że to faktycznie były zajęcia z religii, a nie z wiary
Stary 2011-03-03, 21:29   #1696
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Ja właśnie też i to już od paru dni z tym że mi raz zimno a raz gorąco

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 21:31   #1697
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rozumiem. Chociaż moim zdaniem w ogóle ten portal nie powinien był kraść zdjęcia. To stawia pod dużym znakiem zapytania wiarygodność i uczciwość tego portalu...
Zdecydowanie
Cytat:
Rozumiem. Też mi się nie podoba, że pieniądze państwowe idą na opłacenie katechetów
Ale sama na religię chodziłam Oficjalnie jako osoba niewierząca Miałam rewelacyjną katechetkę, która naprawdę wiele wyjaśniała, a nie tylko straszyła diabłem i takie tam Na religię przychodziłam z przyjemnością Zwłaszcza, że to faktycznie były zajęcia z religii, a nie z wiary
Ja tez chodzilam i tez jako osoba niewierzaca. Choc w LO to juz nic ciekawego na religii u mnie nie bylo.
W 3 i 4 kl nie chodzilam bo religia byla ostatnia, ale z jakiegos powodu ksiadz nie wstawial mi nieobecnosci I jeszcze mialam 5 ma swiadectwie maturalnym, mimo ze nie napisalam pracy maturalnej (takie cos nam kazali napisac i od tego zalezala ocena koncowa). Osoby ktore napisalydostaly 3-4.
Od czasow szkolnych moje poglady na ta sprawe bardzo dojrzaly i sie uksztaltowaly.
Moje dziecko napewno nie mialoby nic wspolnego z religia. Juz widze moja rodzine probujaca ochrzcic moje dziecko w ukryciu (to nie bylaby pierwsza taka historia w mojej rodzinie).

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-03-03, 21:32   #1698
n0emi
Zakorzenienie

miki mam do ciebie pytanie
Stary 2011-03-03, 21:34   #1699
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowanie

Ja tez chodzilam i tez jako osoba niewierzaca. Choc w LO to juz nic ciekawego na religii u mnie nie bylo.
W 3 i 4 kl nie chodzilam bo religia byla ostatnia, ale z jakiegos powodu ksiadz nie wstawial mi nieobecnosci I jeszcze mialam 5 ma swiadectwie maturalnym, mimo ze nie napisalam pracy maturalnej (takie cos nam kazali napisac i od tego zalezala ocena koncowa). Osoby ktore napisalydostaly 3-4.
Od czasow szkolnych moje poglady na ta sprawe bardzo dojrzaly i sie uksztaltowaly.
Moje dziecko napewno nie mialoby nic wspolnego z religia. Juz widze moja rodzine probujaca ochrzcic moje dziecko w ukryciu (to nie bylaby pierwsza taka historia w mojej rodzinie).

Powaznie??? Jak to sie skonczlo?

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 21:36   #1700
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Cytat:
To dobrze trafiłaś. Ja czasem też chodziłam na religię, ale to raczej dlatego, że była pomiędzy innymi lekcjami, a ja się nie miałam gdzie podziać. Nie trafiłam niestety na ludzi, którzy zachęcaliby mnie do tego, żeby chociaż się katolicyzmem zainteresować. Wręcz odpychali mnie od niego jeszcze bardziej

Napisałam coś w klubie
Stary 2011-03-03, 21:36   #1701
n0emi
Zakorzenienie

bylam dzis w urzedzie pracy dowiadywac sie o ten staz i wiem, ze musze zarejestrowac sie jako bezrobotna... ale co dalej?? bo albo ja jestem tepa albo nie umiem powiedziec o co mi chodzi i kobiety w tym urzedzie namieszaly mi w glowie..
bo ponoc nie mozna wybrac sobie, ze chce sie isc na staz. Urzad szuka teez mi pracy, zwyklej tak?? zalezy mi tylko na stazu nie chce stalej pracy w kiosku czy gdzieekolwiek i co ja mam teraz robic?
Stary 2011-03-03, 21:37   #1702
kocurzyca
Zakorzenienie

Gdzies czytalam ze padla propozycja rozwiazania konkordatu. To byloby cudowne.

Ja uwazam ze powinno byc tak jak bylo jak bylam mala. Na religie trzeba bylo zapisac sie w kosciele i chodzilo sie na lekcje do kosciola. Jak ktos nie chcial to nie chodzil. I w szkole nikt nie wiedzial kto chodzi, a kto nie. Chyba ze dzieci rozmawialy. I nie bylo problemy dyskryminacji w tej kwestii.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-03-03, 21:40   #1703
pinaa
Zadomowienie

dostałam łupieżu
Stary 2011-03-03, 21:43   #1704
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Cytat:
Gdzies czytalam ze padla propozycja rozwiazania konkordatu. To byloby cudowne.

Ja uwazam ze powinno byc tak jak bylo jak bylam mala. Na religie trzeba bylo zapisac sie w kosciele i chodzilo sie na lekcje do kosciola. Jak ktos nie chcial to nie chodzil. I w szkole nikt nie wiedzial kto chodzi, a kto nie. Chyba ze dzieci rozmawialy. I nie bylo problemy dyskryminacji w tej kwestii.
Dyskryminacji? Ale ze strony innych dzieci, czy jak? Bo ja, jako ateistka, nigdy się z dyskryminacją na tym tle ze strony innych uczniów nie spotkałam. Nigdy. Ze strony nauczycieli też nie. A zdanie katechetów średnio mnie obchodziło, bo zwykle nie miałam z nimi większego kontaktu, a jeśli nawet miałam z nimi kontakt, to średnio mnie ich zdanie na ten temat obchodziło.

W przedszkolu tylko dzieci wpadły na pomysł, żeby mi dać zeszyt do religii, żebym chodziła razem z nimi. Myślały, że nie chodzę, bo mama mi nie chce kupić zeszytu
Stary 2011-03-03, 21:44   #1705
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinaa Pokaż wiadomość
dostałam łupieżu
albo masz przsuszony skalp. czego uzywalas?
mi rzepka zaszkodzila
Stary 2011-03-03, 21:45   #1706
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Moje by w ogóle miało kontakt z religiami- starałabym się dziecku pokazać, że jest wiele religii, że można wierzyć w X, Y, Z, a można też tak jak mamusia, w ogóle nie mieć religii Gdyby dziecko samo zdecydowało, że chce chodzić na religię, nie miałabym niczego przeciwko. Chociaż wcześniej na pewno zrobiłabym wywiad środowiskowy żeby się czegoś o prowadzącej/prowadzącym religii dowiedzieć.

No i na pewno nie ochrzciłabym dziecka Gdyby chciało byś ochrzczone to po osiągnięciu pełnoletności mogłoby samo przyjąć chrzest
Stary 2011-03-03, 21:45   #1707
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ChihPyh Pokaż wiadomość
Dyskryminacji? Ale ze strony innych dzieci, czy jak? Bo ja, jako ateistka, nigdy się z dyskryminacją na tym tle ze strony innych uczniów nie spotkałam. Nigdy. Ze strony nauczycieli też nie. A zdanie katechetów średnio mnie obchodziło, bo zwykle nie miałam z nimi większego kontaktu, a jeśli nawet miałam z nimi kontakt, to średnio mnie ich zdanie na ten temat obchodziło.

W przedszkolu tylko dzieci wpadły na pomysł, żeby mi dać zeszyt do religii, żebym chodziła razem z nimi. Myślały, że nie chodzę, bo mama mi nie chce kupić zeszytu
dla dzieci wszystko jest takie proste...
Stary 2011-03-03, 21:48   #1708
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Powaznie??? Jak to sie skonczlo?
Wstyd sie przyznac ale ja, jedyna niewierzaca osoba w rodzinie ( i jedyna ktora ma jakies pojecie o religii) jestem matka chrzestna dwojga dzieci ochrzczonych nie do konca zgodnie z wola ich rodzicow.

Dodam ze ja w tym palcow nie maczalam, zlozylam tylko podpis, ale wsumie to nie mam nic na swoje usprawiedliwienie.

W jednym przypadku dziewczynka chodzila do kosciola, na religie i sama podjela decyzje ze chce byc ochrzczona i sama poprosila mnie zebym byla jej matka chrestna. Jej matka nie chciala jej ochrzcic wczesniej. Ojciec chcial.

W drugim przypadku dzicko tez zostalo ochrzczone przed sama komunia, ale nie ze wzgledu na poglady religijne rodzicow, a na lenistwo i niedopilnowanie, zeby zrobic to wczesniej. W sumie w pewnym momencie stwierdzili, ze nie chca go chrzcic. Starszyzna rodziny knula za plecami, ustalala terminy, chodzila do ksiezy
W efekcie zmow dziecko samo podjelo decyzje i jako ulubiona ciotka znow zostalam poproszona o zostanie matka chrzestna.

W koncu dzieci podjely same decyzje, niezupelnie bez wplywu babc itp. Ale przez lata, te kombinacje jakto trzeba ochrzcic Zero szacunku dla czyjejs decyzji czy swiatopogladu.

Do calej mojej rodziny nie dociera ze nie jestem juz Katoliczka, mimo ze powtarzam to od lat. caly czas jestem traktowana jak nastolatka z fanaberiami

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-03-03, 21:48   #1709
pinaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
albo masz przsuszony skalp. czego uzywalas?
mi rzepka zaszkodzila
no właśnie nie używam teraz wcierek
to chyba przez szampon z avonu nic innego nowego teraz nie używam
Stary 2011-03-03, 21:51   #1710
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ChihPyh Pokaż wiadomość
A to miłe

Pinaa a zmieniałaś ostatnio kosmetyki??

Ja w podstawówce miałam zwykłą religię. O wierze, takie tam podstawowe rzeczy. W gimnazjum miałam religię z nawiedzoną. Rozwalał mnie je tekst, że ona ma cieżką pracę, że jej praca z młodzieżą jest bardziej męcząca niż praca w kamieniołomach Tylko to zapamiętałam z religii z gimnazjum.....
Jej sprawa że sobie rady z uczniami nie dawała

Aw liceum miałam religię z księdzem. Bardzo miły ksiądz. Najczęsciej to było tak, że na zaliczenie mieliśmy cos napisać a tak to cały semestr nic nie robiliśmy, rozmawialiśmy z nim o różnych sprawach, o takich tematach jak kara śmierci i była to miła dyskusja.. on taki miły, cichy ale sympatyczny. Najlepszy ksiądz jakiego w życiu spotkałam. Taki kurcze życiowy... nie to co inni...
(jeszcze mój stary proboszcz jest ciekawy, może nie tak miły ale bardzo oczytany, epokę romantyzmu ma w małym paluszku. Po angielsku też mądre przysłowia opowiadał czasem jak sie go spotkało na spacerze... i co najważniejsze, nie był łasy na pieniadze, bardzo zadbał o nasz zabytkowy drewniany kościół i plac wokoło. Nowy proboszcz od razu zaczął temat od kasy
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości