|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
no bo tak sobie pomyślałam że niektóre mamy karmią dzieciaki z piersi nawet do 3 lat wiec myślałam że to będzie dobry pomysł jakbym jej dodawała ściągniętego mleka skoro niekarmiłam jej piersią eeee to kicha, nie będę wymyślać ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
Dzien dobry tak w ogole My dzis wyspani ze hoho,Mati jak zasnał wczoraj o 20,30 tak wstał dzis po 9 i to tylko dlatego ze mi telefon zadzwonil Dzis bez goraczki wiec bylismy na krotkim spacerku bo pogoda piekna i szkoda kisisc malca w domu teraz maly mi padl wiec gotuje zupke i ide sprzatnac i przebrac ciuszki Matiego bo juz sie ciasne niektore robia A co do gadania to moj maly oczywiscie standardowo nadal na mnie tata i koniec i ostatnio nauczył sie gadac Niśśśśśś znaczy NIC Pytam co zjesz na sniadanko a on NIŚŚŚŚŚ albo co robisz o on NIŚŚŚSS śmie3sznie to brzmi
|
|
#483 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
fajnie my ostatni raz w kinie byliśmy w listopadzie.A no trzymam kciuki za usg My z imieniem będziemy mieli bardzo bardzo duży problem. Bo żadne ale to żadne imię nam się nie podoba. uuuu zaszalał ![]() ![]() Cytat:
i słonecznie od samego rana. Spacerek też zaliczyliśmy i to godzinę na nogach ![]() DUŻO ZDRÓWKA DLA WAS!!! oj coś wiem na temat choroby u faceta. No gorzej niż z dzieckiem. Coś się mówi i jak grochem o ścianę. Cytat:
heheheno tak dużo zdrówka dla Matiego! dobrze, że gorączki nie ma. mnie od rana boli głowa. Jak byłam z małą na spacerze to było ok. A w domu jakby mi ktoś walił w skronie młotem ;/ A zaraz jedziemy do babci TŻ, bo ma koncert z okazji dnia kobiet i występuje z jakąś tam swoją grupą. I czekam kiedy brzdąc się obudzi. 2h już śpi. Niby wstała, usiadła w łóżeczku ja patrzę za chwilę a ona śpi.
Ślubowaliśmy NASZA CÓRCIA AMELKA Mój malutki synek JAŚ ![]() Odchudzanie 55kg Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2011-03-03 o 15:10 |
||||
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
NO ubaw mam z niego niezły
Ja wygoniłam tz do biedronki(biedny musial szukac wielkiego parkingu zeby tira gdzies zostawic)ale pojechal i kupil Matiemu klocuszki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- No własnie pytanko do zafasolkowanych,macie juz typy imion dla swoich fasolek?
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy Ela sie ugnie i na dzisiejszym USG dowie sie kto zamieszkuje brzuszek
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie ciekawe czy Ela sie ugnie i bedzie chciala wiedziec kto zamieszkuje jej brzunio ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- zjadlam juz 4 paczki ![]() ![]() ![]() ![]() oj czuje ze juz mi w boczki poszło
|
|
#488 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eeeeeeee no to co nie mówisz!!!!!!!! to pojadę dzisiaj i zobaczę co mają ![]() jadę ok 18 ![]() Cytat:
![]() nad chłopcem nie myślałam, bo będzie dziewczynka ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
No i Tz przyjechał, kupil te rybki co sie na wedke łapie, ciekawe czy Kamilke zaintereuje bo narazie poszli na spacer, a mowilam mu zeby wział 2 szt to nie bo reszta mu sie nie nadala
![]() A mi sie bardzo podoba imie Ania i jak bede miec kiedy 2 coreczke to tak własnie dam ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Wreszcie zjadłam pączka
|
#490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hej mamusie Ja za paczuszkami nie przepadam ale jeden to przezyje ![]() Ja u Eli chlopaczka obstawiam ![]() Kareninka duzo zdrowka dla was No wlasnie tez zastanawiam sie nad bucikami na wiosne i nie wiem gdzie isc i jakie kupic, musze w necie pogrzebac
|
|
|
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
no ja nie wiem co to za zamiłowanie naszych córek do tatusiów ;-) Laura tak samo jak Blanka Olalicious tylko zobaczy tate na horyzoncie i już szał.... "tata tata tata" jakby go z rok czasu nie widziała
![]() oglądałam dzisiaj kolekcję butów ecco kids na internecie i są ciekawe i napewno gatunkowo itp super. na lato chyba zainwestuję, bo wiadomo gorąco, nogi się pocą, mała dużo będzie chodzić biegać itp co do pączków to chciałam się najeść ale zjadłam jednego i mam dosyć, męczy mnie tylko zgaga i jakoś nie smakuje mi. wolę owoca zjeść :-D i oczywiście gratulacje dla dzieciaczków i ich nowych osiągów
![]() Edytowane przez carolans Czas edycji: 2011-03-03 o 17:44 |
|
|
|
#492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:brzy dal:No to powiedz Ela wiesz juz czy nie???? ![]() ![]() Cytat:
|
|
#493 |
|
Zadomowienie
|
Heloł
![]() Niestety nie wiem kto jest w moim brzuchu Mój lekarz chyba jest leniwy albo ma słaby sprzęt ![]() Byłam w ecco, ale nie było nic ciekawego tylko jesienno-zimowe butki buuuuidę spać, bo ledwo patrzę do jutra |
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() :br zydal:
|
|
#495 |
|
Zadomowienie
|
oglądam Hotel 52 i jestem jakas wykonczona i zmęczona.
wczoraj bylam po papiery z przedszkola i jutro ide zlozyc, mam nadzieje ze Fifi od września pójdzie edukować się z dzieciaczkami ![]() Byliśmy od 10 do 16 na zakupach i to bez wózka! mnie juz nogi bolaly a filip biegal w najlepsze, na obiad wszamal g(o)łąbka popil herbatka z miodem zrobiona w domku ibyl przeszczesliwy. z kulek na placu zabaw nie chcial wyjsc oczywiscie i byl wielki atak histerii jak uslyszal ze WYCHODZIMY I ZADNE KRZYKI MNIE NIE INTERESUJA ale poszlismy na parking a tam tyyle aut wiec sie zaraz uspokoil ;ppączkow zjadlam dzisiaj z 6 i moja ukochana tesciowa jak zwykle naprzywozila mi faworkow i serniczka ![]() czas isc do chlopakow spac.. do jutra mamusie
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i brawa dla synusia ,niezły jest,wytrzymały jak Himen ![]() ale tu dzis ciszaaaaa ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- przespanej nocki mamuski
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2011-03-03 o 22:16 |
|
|
|
|
#497 |
|
Rozeznanie
|
hejka mamuski
![]() podczytuje kazdego wieczoru ale jakos i weny i czasu brak na odpisywanie..... z tego co pamietam malinka- ach i och...twoi chlopcy, to od kobiet sie odgonic nie bede mogli mala lenka wymiata, zdolniara. kachulka i pietrusia- zdroweczka kochane olali - samochodzik cudo ![]() aniulka- ja jeszcze zadnej wydzieliny z piersi nie mam. ciekawe dlaczego dostalas tak wczesnie, o ile panietam w pierwszej ciazy ok 32 tygodnia zauwazylam kropelki. koniecznie zapytaj gin. konspi- o 4...przeciez to srodek nocy....ja bym pochapila sie na 5 filizanek dobrej, mocnej kawki ![]() kareninka- zdrowka dla tz i oczywiscie malego, a dla ciebie wytrwalosci ela- buuuuuuuuuu , to ci gin ![]() nie wierze, ty juz jestes przeciez 22 tc (o ile sie ni9e myle) ja juz od 17 tc znam plec.......no ok czekamy na kolejne usg...... a co do przeczucia, ja rowniez bylam 100% pewna dziewczynki, i jak uslyszalam "chlopak" to jakos nawet cieszyc sie nie umialam, poczulam sie oszukana..... a teraz jestem najszczesliwsza kobieta ![]() och umiejetnosci naszych dzieci sa zadziwiajace, tyle nowych slowek...... miriam mowi mama i ja ogromnie to kocham, ale jak o 5 nad ranem stoi w lozeczku i slysze mama.....to mna "szarpie" u nas piekna pogoda, delektujemy sie dlugimi spacerkami nad morzem. miriam zbiera kamyczki, ktore potem caluje, przytula i oczywiscie nie pozwala absolutnie wurzucic, wiec z plazy wracamy z pelnymi dlonmi kamieni i piachu ![]() ![]() a oto moj picasso w akcji, a jak stopy pomalowala nie mam pojecia ![]() 1.jpg2.jpg 3.jpg4.jpg
|
|
#498 |
|
Rozeznanie
|
kochane ale poszlyscie na calosc z ta "biedronka" i paczkami.
![]() a szczerze dodam, ze tego drugiego waz zazdraszczam pelna geba....ja tak paczusie lubie....ale tylko te u nas w pl
|
|
#499 |
|
Zadomowienie
|
witam piatkowo
![]() my juz od 5 nie spimy ;/ a w nocy 2 pobudki. kiedy te zeby wreszcie wyjda?? moja juz nawet umie pokazac "gdzie sa ząbki", jak zapytam a tz po 6 przyszedl z nocki i poszedl spac. ja probuje sie obudzic przy kawie. malej puscilam cbeebies. choc staram sie, zeby nie ogladala za duzo, to dzis chyba bedzie dzien dziecka, bo mamusia niezywa.lece nadrabiac ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- widze, ze Biedronka sie niezle na nas obłowiła ja wzielam ukladanke ze zwierzaczkami domowymi i tą paczke z klocuszkami, ale one sa trudne, wiec schowam na razie. chyba pojde jeszcze po rybki ![]() wasze dzieciaczki super rozgadane! ![]() moja coraz wiecej mowi, ale pokazuje wlosy, zęby, raczki, nozki, brzuszek. nasladuje i umie pokazac kotka, pieska, samochod, kaczke i weza. chociaz na kazdego ptaka mowi "kaka" a ulubione slowo to "bylobylobylo"- nie wiem co to, ale chodzi i powtarza a jak mowie "kto to", to ona "kot oo" aa i swinke nasladuje - wydaje z siebie takie okropne chrzakniecie. tatus ją nauczyl jak bylam w szpitalu ![]() i z tatą u nas podobnie. mama jest tylko w srodku nocy, jak zęby dokuczaja ![]() Ela, ja mysle, ze gin widzial, tylko Cie wspiera w decyzji, ze nie chcesz wiedziec plci )) ![]() Ola pochwal sie bucikami ![]() lubie ecco, ale te ceny ;/ Laura piekne imie, ja nawet chcialam tak Mai dac. ale tz sie nie zgodzil, bo nie mogl wymyslic zdrobnienia ![]() Lucky duzo zdrowia! na pewno wszystko wroci do normy. ale dwa lata nie miec @ wow Konspi zaszalal Twoj Tz z ukladankami i ciesze sie, ze drzemki wreszcie wrocily do normy ![]() Karenina ![]() Aniulka lepiej juz sie czujesz? boli krocze? Kachula "niśśś" Zaharia jak samopoczucie? Twoj picassoo i zazdroszcze spacerkow nad morzem choc u nas nareszcie piekna pogoda sie zaczyna robic.
|
#500 |
|
Zadomowienie
|
hello
Moje kochane dziecko pospało dziś do 8.15 ![]() a w ogóle to przykro mi było wczoraj wieczorem, tak się zastanowiłam nad moim podejściem do Blanki i chyba za mało cierpliwości dla niej mam jak jestem z nią sama cały dzień to wieczorem już mam serdecznie dość, z jej aktywnością i tzw dynamitem w tyłku szału dostaje już Ela, naprawde nie mogą stwierdzić jaka płeć? To faktycznie kiepski sprzęt muszą mieć, mój gin w 12tc mi powiedział I w ecco tez nic? u mnie pełno wiosenno-letnich, balerinki, pólbuciki itd Zaharia, ale masz malarke małą ![]() chcemy kupić coś zamiast kojca, żeby mogła tam sobie wchodzić, może trzymać zabawki, macie jakies pomysły?? aaa i ratujcie z obiadem dzisiejszym dla małej - mam udko, pierś z kurczaka, mielone z indyka ,różne warzywka i potrzebuje świeżych inspiracji
|
|
|
|
#501 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a strasznie mi się ten podoba: http://archiwumallegro.pl/namiot_dom...779254161.html co do Twoich wątpliwości to chyba większość z nas tak ma.. przynajmniej czasami.. :rolle yes:choć mi bardzo szybko przechodzi - wystarczy kilka min (np. na papierosku) i od razu mi lepiej![]() w temacie obiadu to może spaghetti? albo pulpety? albo kotleciki mielone? albo zapiekanka z mielonym? lub wykorzystaj udko i pierś i zrób to: http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/garnek_prowansalski/ znam ten przepis z innego źródła i uwielbiam mniamalbo podziab (np. ugotowane) mięsko i zrób bardziej orientalną zapiekankę z ryżem ![]() albo podziab (np. uduszone) mięsko, dodaj warzywka, podduś i wymieszaj z ryżem ![]() mam wymyśleć dalej??
Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2011-03-04 o 09:31 |
|
|
|
|
#502 |
|
Zadomowienie
|
jeeej, lucky, widzę że Ty chyba lubisz gotować
bo ja szczerze nienawidzę ![]() a i tunel z FP rewelacja, własnie czegos takiego szukam aaa tylko gdzie go dostac |
|
|
|
#503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla im większej liczby gości tym lepiej![]() jak znajdziesz gdzieś ten tunel to KONIECZNIE daj mi znać
|
|
|
|
|
#504 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A no to szaleliście na tych zakupach. Tyle godzin bez wózka??? ja bym nie dała rady ;p Amelka pewnie też nie. uuuuuuu pojechałas z tymi pączkami chyba rekord ![]() Cytat:
Ale Miriam zaszalała! ślicznie pomalowała, szczególnie swoje nogi ![]() Cytat:
I nie gadaj, ale twoja bardzo dużo mówi i dużo pokazuje wielkie ![]() Cytat:
A ja też nie mam pojęcia co na obiad ;p więc nie pomogę Hej dziewczyny z rana. My nie śpimy już od 7 Małej ostatnio coś się poprzestawiało i jak już je mleczko to uśnie na pół godzinki i się budzi zadowolona. mam nadzieję, ze jak przestawi się czas to będzie wstawać o 8 a nie o 6-7.No więc, my byliśmy wczoraj na koncercie z okazji dnia kobiet, bo śpiewała tam babcia TŻa. I każda kobieta na wejściu dostała tulipana. Amelka dostała aż 2 A wytańczyła się za wsze czasy wszyscy byli pod wrażeniem, że nikogo się nie boi. Jeszcze dostała z 5 lizaków z nią to tylko gdzieś chodzić Potem był poczęstunek oczywiście pączki !!! no to dwa zjadłam, bo TŻ nie chciał.Ale Amelka to dała czadu. Na środku tańczyła, żeby ją wszyscy widzieli oczywiście. Brawo sama sobie chyba biła Ale podeszła do jakiejś dziewczynki takiej z 6-7 lat miała i do niej : cieś, cieś(cześć) i się zaczęła przytulać
|
|
#505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo u nas od 3 latek. Cytat:
Ależ ta Miriam ma warkocze Asioczka Tobie wytrwałości dzisiaj Zajrzę potem, bo teraz z racji tego ze dłużej pospaliśmy jesteśmy już spóźnieni i lecimy na dwór.pa, miłego!
|
|
|
#507 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzis znow idziemy do znajomych, kolezanka jest w ciazy wiec mamy mnostwo tematow do rozmow i maja pieska malutkiego ktorego fifi uwielbia(maltańczyk) tak wiec nasi tztowie sobie popija my poplotkujemy fifi pobawi sie z piskiem i zostajemy u nich na noc a jedzenie pewnie bedzie takie pyszne wiec od jutra dopiero zaczne dietowac;pCytat:
a Miriam ma talent piekna dziewczynka i cudne malunki![]() Cytat:
Amelka slodka agentka ![]() Cytat:
nie moge dzis pomalowac paznokci ) niech mnie ktos pomaluje paznokcie tak ladnie równiutko? :P mam wreszcie dlugie paznokcie
|
|
#508 | ||
|
Zadomowienie
|
heloł
my tylko na chwilkę bo się ubieramu i fruuu na spacer ![]() Cytat:
no zero bucików wiosennych! ale pojade jeszcze do innego który me lepsze zaopatrzenie, może tam coś znajdę. A lekarz nawet nie szukał ale dla mnie to dobrze co do obiadu, to Lucky chyba już dała mnóstwo pomysłów ![]() Cytat:
![]() Miriam jest boska! I faktycznie Picasso z niej jak ja zazdroszczę tej plaży! I musze powiedzieć, że u nas furorę robią rybki, łowimy non stop! ![]() to lecimy na spacer, do później |
||
|
|
|
#509 |
|
Rozeznanie
|
Hej, ja tylko na chwilkę.
Padł mi komputer (muszę go do serwisu dziś zanieść ![]() Byłam wczoraj u pedi z małą, dostałam skierowanie na badanie moczu i wymusiłam też parę innych . Dziś więc było pobieranie krwi. Tak mi się darła przy tym że myślałam, że padnę Z paluszka jej pobierali i najbardziej darła się jak już krew leciała Jak weszła nie omieszkałam pokazać kartkę pozostałym, co by się komu jeszcze nie zachciało wepchać Nie wiem co się ze mną dzieję, nigdy tak o swoję nie "walczyłam"
|
|
|
|
#510 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mowisz ze NT taka dobra jest? Ja tez chce sobie kupic i sie zastanawiam miedzy NT wlasnie a Herome Ale juz kupilam dwie z barbry i w miedzyczasie kupie NT lub H
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

Ale obiecuje sie poprawic... 
))
i pączkó cała kuchnia
To chyba jedyny sklep, w którym nie można płacić kartą 

hehehe
55kg 

ale poszlismy na parking a tam tyyle aut wiec sie zaraz uspokoil ;p

Ale juz kupilam dwie z barbry i w miedzyczasie kupie NT lub H