|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
no bo tak sobie pomyślałam że niektóre mamy karmią dzieciaki z piersi nawet do 3 lat wiec myślałam że to będzie dobry pomysł jakbym jej dodawała ściągniętego mleka skoro niekarmiłam jej piersią eeee to kicha, nie będę wymyślać ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#482 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
Dzien dobry tak w ogole My dzis wyspani ze hoho,Mati jak zasnał wczoraj o 20,30 tak wstał dzis po 9 i to tylko dlatego ze mi telefon zadzwonil ![]() ![]() Dzis bez goraczki wiec bylismy na krotkim spacerku bo pogoda piekna i szkoda kisisc malca w domu teraz maly mi padl wiec gotuje zupke i ide sprzatnac i przebrac ciuszki Matiego bo juz sie ciasne niektore robia A co do gadania to moj maly oczywiscie standardowo nadal na mnie tata i koniec i ostatnio nauczył sie gadac Niśśśśśś znaczy NIC Pytam co zjesz na sniadanko a on NIŚŚŚŚŚ albo co robisz o on NIŚŚŚSS śmie3sznie to brzmi ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie ![]() A no trzymam kciuki za usg ![]() uuuu zaszalał ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() DUŻO ZDRÓWKA DLA WAS!!! oj coś wiem na temat choroby u faceta. No gorzej niż z dzieckiem. Coś się mówi i jak grochem o ścianę. Cytat:
![]() no tak dużo zdrówka dla Matiego! dobrze, że gorączki nie ma. mnie od rana boli głowa. Jak byłam z małą na spacerze to było ok. A w domu jakby mi ktoś walił w skronie młotem ;/ A zaraz jedziemy do babci TŻ, bo ma koncert z okazji dnia kobiet i występuje z jakąś tam swoją grupą. I czekam kiedy brzdąc się obudzi. 2h już śpi. Niby wstała, usiadła w łóżeczku ja patrzę za chwilę a ona śpi.
Ślubowaliśmy ![]() NASZA CÓRCIA AMELKA ![]() ![]() Mój malutki synek JAŚ ![]() ![]() Odchudzanie ![]() ![]() Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2011-03-03 o 14:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
NO ubaw mam z niego niezły
Ja wygoniłam tz do biedronki(biedny musial szukac wielkiego parkingu zeby tira gdzies zostawic)ale pojechal i kupil Matiemu klocuszki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- No własnie pytanko do zafasolkowanych,macie juz typy imion dla swoich fasolek?
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy Ela sie ugnie i na dzisiejszym USG dowie sie kto zamieszkuje brzuszek ![]()
![]() |
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie ciekawe czy Ela sie ugnie i bedzie chciala wiedziec kto zamieszkuje jej brzunio ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- zjadlam juz 4 paczki ![]() ![]() ![]() ![]() oj czuje ze juz mi w boczki poszło
|
![]() ![]() |
![]() |
#488 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
eeeeeeee no to co nie mówisz!!!!!!!! to pojadę dzisiaj i zobaczę co mają ![]() jadę ok 18 ![]() Cytat:
![]() nad chłopcem nie myślałam, bo będzie dziewczynka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
No i Tz przyjechał, kupil te rybki co sie na wedke łapie, ciekawe czy Kamilke zaintereuje bo narazie poszli na spacer, a mowilam mu zeby wział 2 szt to nie bo reszta mu sie nie nadala
![]() A mi sie bardzo podoba imie Ania i jak bede miec kiedy 2 coreczke to tak własnie dam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Wreszcie zjadłam pączka ![]() ![]() ![]()
#490 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Hej mamusie ![]() Ja za paczuszkami nie przepadam ale jeden to przezyje ![]() Ja u Eli chlopaczka obstawiam ![]() Kareninka duzo zdrowka dla was ![]() No wlasnie tez zastanawiam sie nad bucikami na wiosne i nie wiem gdzie isc i jakie kupic, musze w necie pogrzebac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Zadomowienie
|
no ja nie wiem co to za zamiłowanie naszych córek do tatusiów ;-) Laura tak samo jak Blanka Olalicious tylko zobaczy tate na horyzoncie i już szał.... "tata tata tata" jakby go z rok czasu nie widziała
![]() oglądałam dzisiaj kolekcję butów ecco kids na internecie i są ciekawe i napewno gatunkowo itp super. na lato chyba zainwestuję, bo wiadomo gorąco, nogi się pocą, mała dużo będzie chodzić biegać itp co do pączków to chciałam się najeść ale zjadłam jednego i mam dosyć, męczy mnie tylko zgaga i jakoś nie smakuje mi. wolę owoca zjeść :-D i oczywiście gratulacje dla dzieciaczków i ich nowych osiągów ![]()
![]() Edytowane przez carolans Czas edycji: 2011-03-03 o 16:44 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to powiedz Ela wiesz juz czy nie???? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Zadomowienie
|
Heloł
![]() Niestety nie wiem kto jest w moim brzuchu ![]() ![]() Byłam w ecco, ale nie było nic ciekawego ![]() idę spać, bo ledwo patrzę do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Zadomowienie
|
oglądam Hotel 52 i jestem jakas wykonczona i zmęczona.
wczoraj bylam po papiery z przedszkola i jutro ide zlozyc, mam nadzieje ze Fifi od września pójdzie edukować się z dzieciaczkami ![]() Byliśmy od 10 do 16 na zakupach i to bez wózka! mnie juz nogi bolaly a filip biegal w najlepsze, na obiad wszamal g(o)łąbka popil herbatka z miodem zrobiona w domku ibyl przeszczesliwy. z kulek na placu zabaw nie chcial wyjsc oczywiscie i byl wielki atak histerii jak uslyszal ze WYCHODZIMY I ZADNE KRZYKI MNIE NIE INTERESUJA ![]() pączkow zjadlam dzisiaj z 6 i moja ukochana tesciowa jak zwykle naprzywozila mi faworkow i serniczka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i brawa dla synusia ,niezły jest,wytrzymały jak Himen ![]() ale tu dzis ciszaaaaa ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- przespanej nocki mamuski ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2011-03-03 o 21:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Rozeznanie
|
hejka mamuski
![]() podczytuje kazdego wieczoru ale jakos i weny i czasu brak na odpisywanie..... z tego co pamietam malinka- ach i och...twoi chlopcy, to od kobiet sie odgonic nie bede mogli ![]() ![]() ![]() mala lenka wymiata, zdolniara. kachulka i pietrusia- zdroweczka kochane ![]() olali - samochodzik cudo ![]() aniulka- ja jeszcze zadnej wydzieliny z piersi nie mam. ciekawe dlaczego dostalas tak wczesnie, o ile panietam w pierwszej ciazy ok 32 tygodnia zauwazylam kropelki. koniecznie zapytaj gin. konspi- o 4...przeciez to srodek nocy....ja bym pochapila sie na 5 filizanek dobrej, mocnej kawki ![]() kareninka- zdrowka dla tz i oczywiscie malego, a dla ciebie wytrwalosci ![]() ![]() ![]() ela- buuuuuuuuuu , to ci gin ![]() ![]() no ok czekamy na kolejne usg...... a co do przeczucia, ja rowniez bylam 100% pewna dziewczynki, i jak uslyszalam "chlopak" to jakos nawet cieszyc sie nie umialam, poczulam sie oszukana..... a teraz jestem najszczesliwsza kobieta ![]() ![]() och umiejetnosci naszych dzieci sa zadziwiajace, tyle nowych slowek...... miriam mowi mama i ja ogromnie to kocham, ale jak o 5 nad ranem stoi w lozeczku i slysze mama.....to mna "szarpie" u nas piekna pogoda, delektujemy sie dlugimi spacerkami nad morzem. miriam zbiera kamyczki, ktore potem caluje, przytula i oczywiscie nie pozwala absolutnie wurzucic, wiec z plazy wracamy z pelnymi dlonmi kamieni i piachu ![]() ![]() ![]() a oto moj picasso w akcji, a jak stopy pomalowala nie mam pojecia ![]() 1.jpg2.jpg 3.jpg4.jpg
![]() |
#498 |
Rozeznanie
|
kochane ale poszlyscie na calosc z ta "biedronka" i paczkami.
![]() a szczerze dodam, ze tego drugiego waz zazdraszczam pelna geba....ja tak paczusie lubie....ale tylko te u nas w pl ![]()
![]() |
#499 |
Zadomowienie
|
witam piatkowo
![]() my juz od 5 nie spimy ;/ a w nocy 2 pobudki. kiedy te zeby wreszcie wyjda?? moja juz nawet umie pokazac "gdzie sa ząbki", jak zapytam ![]() lece nadrabiac ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- widze, ze Biedronka sie niezle na nas obłowiła ![]() ![]() wasze dzieciaczki super rozgadane! ![]() moja coraz wiecej mowi, ale pokazuje wlosy, zęby, raczki, nozki, brzuszek. nasladuje i umie pokazac kotka, pieska, samochod, kaczke i weza. chociaz na kazdego ptaka mowi "kaka" ![]() ![]() ![]() ![]() i z tatą u nas podobnie. mama jest tylko w srodku nocy, jak zęby dokuczaja ![]() Ela, ja mysle, ze gin widzial, tylko Cie wspiera w decyzji, ze nie chcesz wiedziec plci ![]() ![]() Ola pochwal sie bucikami ![]() lubie ecco, ale te ceny ;/ Laura piekne imie, ja nawet chcialam tak Mai dac. ale tz sie nie zgodzil, bo nie mogl wymyslic zdrobnienia ![]() Lucky duzo zdrowia! na pewno wszystko wroci do normy. ale dwa lata nie miec @ wow Konspi zaszalal Twoj Tz z ukladankami ![]() ![]() Karenina ![]() Aniulka lepiej juz sie czujesz? boli krocze? Kachula "niśśś" ![]() Zaharia jak samopoczucie? ![]() ![]() ![]() ![]() i zazdroszcze spacerkow nad morzem ![]()
![]() |
#500 |
Zadomowienie
|
hello
![]() Moje kochane dziecko pospało dziś do 8.15 ![]() ![]() a w ogóle to przykro mi było wczoraj wieczorem, tak się zastanowiłam nad moim podejściem do Blanki i chyba za mało cierpliwości dla niej mam ![]() ![]() Ela, naprawde nie mogą stwierdzić jaka płeć? To faktycznie kiepski sprzęt muszą mieć, mój gin w 12tc mi powiedział ![]() I w ecco tez nic? u mnie pełno wiosenno-letnich, balerinki, pólbuciki itd Zaharia, ale masz malarke małą ![]() ![]() ![]() chcemy kupić coś zamiast kojca, żeby mogła tam sobie wchodzić, może trzymać zabawki, macie jakies pomysły?? aaa i ratujcie z obiadem dzisiejszym dla małej - mam udko, pierś z kurczaka, mielone z indyka ,różne warzywka i potrzebuje świeżych inspiracji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a strasznie mi się ten podoba: http://archiwumallegro.pl/namiot_dom...779254161.html co do Twoich wątpliwości to chyba większość z nas tak ma.. przynajmniej czasami.. ![]() ![]() w temacie obiadu to może spaghetti? albo pulpety? albo kotleciki mielone? albo zapiekanka z mielonym? lub wykorzystaj udko i pierś i zrób to: http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/garnek_prowansalski/ znam ten przepis z innego źródła i uwielbiam ![]() albo podziab (np. ugotowane) mięsko i zrób bardziej orientalną zapiekankę z ryżem ![]() albo podziab (np. uduszone) mięsko, dodaj warzywka, podduś i wymieszaj z ryżem ![]() mam wymyśleć dalej?? ![]() Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2011-03-04 o 08:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zadomowienie
|
jeeej, lucky, widzę że Ty chyba lubisz gotować
![]() ![]() a i tunel z FP rewelacja, własnie czegos takiego szukam aaa tylko gdzie go dostac |
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() jak znajdziesz gdzieś ten tunel to KONIECZNIE daj mi znać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#504 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A no to szaleliście na tych zakupach. Tyle godzin bez wózka??? ja bym nie dała rady ;p Amelka pewnie też nie. uuuuuuu pojechałas z tymi pączkami chyba rekord ![]() Cytat:
Ale Miriam zaszalała! ślicznie pomalowała, szczególnie swoje nogi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A ja też nie mam pojęcia co na obiad ;p więc nie pomogę Hej dziewczyny z rana. My nie śpimy już od 7 ![]() No więc, my byliśmy wczoraj na koncercie z okazji dnia kobiet, bo śpiewała tam babcia TŻa. I każda kobieta na wejściu dostała tulipana. Amelka dostała aż 2 ![]() ![]() ![]() ![]() Ale Amelka to dała czadu. Na środku tańczyła, żeby ją wszyscy widzieli oczywiście. Brawo sama sobie chyba biła ![]() Ale podeszła do jakiejś dziewczynki takiej z 6-7 lat miała i do niej : cieś, cieś(cześć) i się zaczęła przytulać ![]() ![]()
![]() |
#505 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#506 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo u nas od 3 latek. Cytat:
Ależ ta Miriam ma warkocze ![]() ![]() Asioczka Tobie wytrwałości dzisiaj ![]() Zajrzę potem, bo teraz z racji tego ze dłużej pospaliśmy ![]() pa, miłego!
![]() |
#507 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzis znow idziemy do znajomych, kolezanka jest w ciazy wiec mamy mnostwo tematow do rozmow ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Amelka slodka agentka ![]() Cytat:
![]() nie moge dzis pomalowac paznokci ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 | ||
Zadomowienie
|
heloł
my tylko na chwilkę bo się ubieramu i fruuu na spacer ![]() Cytat:
![]() no zero bucików wiosennych! ale pojade jeszcze do innego który me lepsze zaopatrzenie, może tam coś znajdę. A lekarz nawet nie szukał ![]() ![]() ![]() co do obiadu, to Lucky chyba już dała mnóstwo pomysłów ![]() Cytat:
![]() Miriam jest boska! I faktycznie Picasso z niej ![]() I musze powiedzieć, że u nas furorę robią rybki, łowimy non stop! ![]() to lecimy na spacer, do później |
||
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Rozeznanie
|
Hej, ja tylko na chwilkę.
Padł mi komputer (muszę go do serwisu dziś zanieść ![]() ![]() Byłam wczoraj u pedi z małą, dostałam skierowanie na badanie moczu i wymusiłam też parę innych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mowisz ze NT taka dobra jest? Ja tez chce sobie kupic i sie zastanawiam miedzy NT wlasnie a Herome ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.