|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D )
powiem Wam ze ja od 2 dni zmuszam sie do jedzenia normalnie na sile jem
|
#3122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a Ty może denerwujesz się Wielkim Sobotnim Dniem
|
|
#3123 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam załamkę...
A raczej jestem wkurzona...Nie mam czasu nadrabiac forum, wgl się ostatnio nie udzielam, dietę stosuje tak jak nalezy a waga nie spada Od stycznia zrzuciłam może 2 - 3kg. Gdy po przerwie wróciłam na dietę miałam po czasie małe grzeszki, ale przeciez to nie była tabliczka czekolad czy frytki. Tylko poprostu - tu za dużo otrębów, a tu skrobii, albo mleka w proszku. Nie wiem co mam robić. Na początku tak łatwo mi szło, waga ładnie spadała - jedyne co mi doskierało to jakaś deprecha z którą się dawno uporałam. Mam wrażenie, że na początku gdy na zmiane jadam to mięso, to warzywa waga fajnie mi spadała, a teraz gdy robie dukanowe desery spada bardzo wolno. Ostatnio wzięłam się za siebie bardzo, ale waga nadal spada wolniuśko. I jeszcze mnie drzwi w autobusie przygniotły rano Edytowane przez MarTynx Czas edycji: 2011-03-03 o 20:02 |
|
|
|
#3124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3125 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczuszki
![]() Moja radość z ujrzenia 7 z przodu nie trwała długo...@ i wskoczyło znow na 80,1 jutro pwnie więcej będzie..bo ważyłam się chwilę przed.. ![]() Wciągnełam już nutelkę w nagrodę, że mi się @ prytrafił ale muszę przyznać, że odkąd dukam to @ nie boli prawie wcale, to jest niesamowte, normalnie zwijałabym się z bólu, a teraz nic.. nie wiem co takiego dukan ma w sobie, że nie boli na uczelni co raz bardziej zawalają robotą.. to dopiero 2 tydzień, a mnie się odechciewa..no nic...trzeba się wziąć za naukę, na pewno jeszcze tu dziś zajrzę
|
#3126 |
|
Przyczajenie
|
Witam Kobietki!
Jestem tu nowa, a widzę że Wy jesteście juz zaprawione w bojach w walce z kilogramami , dlatego chciałam Was prosic o radę. Zastanawiam sie nad wprowadzeniem diety Dukana ale mam słaba silną wolę i boję się, że nie wytrwam. Czy byłoby rozsądnie włączyć do tej diety zażywnie l-karnityny i jakiejs dawki ruchu? Czy może spróbować najpierw jednej opcji a jesli nie zadziala drugiej?(Chciałabym schudnąc 10kg)
|
|
|
|
#3127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do slabej woli jak sobie naszykujesz rzeczy dozwolone to dasz rade jak my wszystkie po pewnym czasie zwykle jedzenie juz nie smakuje tak jak dawniej :P przynajmniej u mnie ![]() jak to pewnie dziewczyny powiedza zapoznaj sie z ksiazkami dukana i zrob test ![]() i zapraszam do naszego grona oraz powodzenia ![]() PS. wzrost, waga itp ;p
|
|
#3128 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i książkowa wartość podawana to jest 60 jako dolna granica więc jeszcze sporo masz zapasuCytat:
|
|||
|
|
|
#3129 |
|
Raczkowanie
|
i ja tez się na nie szykuję
Zakupiłam mleczko skondensowane i jutro zabieram się za krówki Następne w kolejności będą żelki z kwaśną posypką Planuję owocowe i jogurtowe mmmmm....mniamuśne.... Mam pojemniczki na lód w kształcie serc, więc mam nadzieję, że będą nie tylko pyszne ale i piękne hehe ![]() Nie mogę tylko cholercia znaleźć galaretki bez cukru, więc chyba będę musiała wykombinować z herbatek owocowych. A może ktoś wie, gdzie i jakiej firmy można dostać galaretkę bez cukru?? Buziaczki
|
#3130 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziubasy!!!!
Dzisiejszy dzień jest dla mnie bardzo szczęśliwy!! Rano zważyłam się i zobaczyłam 58,7 Za trzy dni minie już dwa miesiące dukania ![]() Poza tym dziś już zakończyłam sesje, jupi!! Więc oficjalnie zaczęłam IV semestr!! Jestem dumna, bo kupowałam dziś pączka dla mojego tutora (każdy z roku kupił dla niego po 1 pączku) i zupełnie mnie nie korcił. A wszystkim Wam kochane gratuluję spadków! A spadki dwucyfrowe są kosmiczne, wielkie brawa!! ![]()
|
|
|
|
#3131 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyneczki moje kochane!!!
Ja tak tylko na momencik bo niedawno wróciłam z uczelni po całym dniu i padam dosłownie na twarz. Tłusty czwartek przeleciał łatwiej niż myślałam wszystkim, którym udał się spadeczek serdecznie gratuluję normalnie jestem z Was dumna, że nie dałyście się presji tłustego czwartku<brawo> dobrej nocki moje kochane. Odwiedzę Was po weekendzie, bo od jutra odwiedziny u mojego rwednego narzeczonego:P Dobrej nocki
|
|
|
|
#3132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
denerwuje sie a jak wlasnie dostalam 100zl oj oby tak dalej
|
|
#3133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3134 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za radę modliszka87!
Odrobina wsparcia wystarczyła aby podjąć decyzję o diecie. Za Twoją radą zrobiłam test i biorę się za siebie, jak pójdzie zgodnie z planem to od soboty startuję, a jutro postaram się poszukac przepisow i przygotować sobie jakis ciekawy jadłospis.Na dzień dzisiejszy ważę jakieś 61-62 kg, a mój cel to 50!
Edytowane przez wiz_kate Czas edycji: 2011-03-03 o 21:27 |
|
|
|
#3135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście to także, dzięki Waszemu towarzystwu ![]() PS. pochwalcie proszę i mnie od czasu do czasu za moje spadki, kochane ![]()
|
|
#3138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#3139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratki gratki oby tak dalej ![]() :r oza:
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
witam Was kochane chudzinki
ja nie przepadam za pączkami więc - nie drażnił mnie dzisiejszy dzień - moją porcję pączków pozwoliłam koleżankom zjeść, niech im w boczki idzie ![]() ale co najgorsze - one cały dzień jadły te pączki - a ja z nawału pracy zapomniałam w ogóle jeść, przed wyjściem z pracy zorientowałam się że nic nie zjadłam, oprócz rannej owsianki więc dzisiejszy obiadek z pracy mam na jutro kochane gratuluje Wam wszystkim spadków , ja przeczekuje mój zastój
|
|
|
|
#3141 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki!!!! ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Ja dziś nie zgrzeszyłam pączkiem, ale posłodziłam sobie dzień waniliowym Satino, mniam, ja je uwielbiam
|
|
#3142 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
![]() Oby tak dalej ![]() Zrobiłąm te pączki z przepisu z kotem w kuchni ?- wyszło takie nie wiadomo co |
|
|
|
|
#3143 |
|
Wtajemniczenie
|
ja to bym nie mogla paczkow z otrab :P bleee
wolalam nie zjesc ;d
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Czy i Wy dziś mieliście tak że świat zwariował na punkcie pączków? Normalnie każdy z pączkiem w paszczy aż mnie to denerwowało. Pączki w pracy, pączki na uczelni i wracam do domu i co widzę pączki Miałam w palanch zrobić te dukanowe pączki ale wole zjeść jutro pizze Nie doczytałam nigdzie odnośnie świeżych drożdzy. Można jes stosować zamiast proszku do pieczenia? Bo przyznajęze mi lepsze tortille wychodzą z drożdzami niz z proszkiem, nie rozrywają sie tak i lepszy smak jest. Jutro pizze tez na drożdzowym ciescie zrobie.Dziś mam PW a zjadłam pół ogórka i całą duża paprykę faszerowaną (dużo/mało warzyw?)
|
#3145 |
|
Szara Eminencja
|
U mnie cały dzień w kuchni stał talerzyk pączków, nawet nie miałąm na nie ochoty myśląc ile musiałabym zrobić żeby je spalić
|
|
|
|
#3146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I waga leci i leci A co do pączków to ja po prostu zrobiłam dwa placuszki otrębowe z cynamonem i kakao ,posmarowałam gruuuubo nutellą i zrobiłam kanapkę Co lesze,na zajęciach każdy się zachwycał ,że sama zrobiłam i ,że wpadłam na coś takiego A koleżanka,która spróbowała powiedziała,że pyszne i wzięła przepis Szczupła dziewczyna to sobie na cukrze zrobi pewnie Ja popijam herbatkę z pokrzyw i idę spać. Jutro ciężki dzień przede mną ... Jak to zwykle bywa w piątki ... ![]() Kurcze,miałam się jutro zważyć,ale dalej mam okres Mam nadzieję,że się skończy zanim miną dni P,bo ciekawa jestem,czy leci,czy stoi Dobranoc motylki
|
|
|
|
|
#3147 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj nie wytknęłam nosa z domu, tak na wszelki wypadek
|
#3148 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
ja dziś lekko poddenerwowana i nie spie juz od 5.30 hehe Dzisiaj mój 59 dukajacy dzień ![]() Waga pokazała spadek - 0,5 kg Zaraz wskakuje pod prysznic i napije sie mocnej kawusi... i wszamie jakieś śniadanko... ![]() aaa no i zaraz Was ponadrabiam bo najpierw sie chciałam pochwalić hehe
Edytowane przez Nadiia24 Czas edycji: 2011-03-04 o 06:55 |
|
|
|
#3149 |
|
Raczkowanie
|
:hej:
kolejny ladny dzien ze sloneczkiem sie zapowiada jak moge pospac to oczywiscie pies mnie obudzil,bo zle sie czuje :/pewnie znowu cos zerzarl,bidulek.. zaraz biore sie za sprzatanie i okna umyje,zeby ladnie bylo sloneczko widac ![]() postanowilam wczoraj ze bede sie wazyc raz w tygodniu w czwartki :P waga wczoraj pokazywala 74,6 i tego sie bede trzymac ![]() milego dnia dziewuszki
|
#3150 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek moje dziewuszki!!!
Muszę się z Wami podzielić pewnym pomysłem wczoraj robiłam te pączki z blogu "z kotem w kuchni" i wyszły szczerze mówiąc mało pączkowe, takie nie wiadomo co... ale szkoda mi było ich wyrzucać i dziś pokruszyłam na drobne kawałeczki do miseczki i zalałam gorącym mlekiem, w smaku przypominały mi drożdżowca zalanego mlekiem, takiego którego jadłam w domku jako dziecko Polecam jeśli któraś z Was też ma nieudane doświadczenie z pieczeniem tych pączków, z tym że mlekiem zalałam te, do których nie dodawałam nadzienia. Ne wchodziłam dziś na wagę bo postanowiłam ważyć się raz w tygodniu, ale strasznie mnie korci :P miłego dnia i weekendu Wam życzę wrócę w niedzielę wieczorkiem <papa>
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

Od stycznia zrzuciłam może 2 - 3kg. Gdy po przerwie wróciłam na dietę miałam po czasie małe grzeszki, ale przeciez to nie była tabliczka czekolad czy frytki. Tylko poprostu - tu za dużo otrębów, a tu skrobii, albo mleka w proszku.

, dlatego chciałam Was prosic o radę. Zastanawiam sie nad wprowadzeniem diety Dukana ale mam słaba silną wolę
i boję się, że nie wytrwam. Czy byłoby rozsądnie włączyć do tej diety zażywnie l-karnityny i jakiejs dawki ruchu? Czy może spróbować najpierw jednej opcji a jesli nie zadziala drugiej?(Chciałabym schudnąc 10kg)
przynajmniej u mnie 

klask i: