|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
anulinka2009 może tak byc z karmieniem...niestety...m oja koleżanka po 3 tyg wymiękła...zaczęła płakać i do psychologa z nia trafili...mały cały czas chciał cyca, nawet do wc nie mogła wyjść bo sie darł ...no i nie dała rady...juz nie dociekałam , jak ten problem rozwiązali. staram sie nie myslec o złych rzeczach żeby ich nie przyciągnąć :/
No niestety, czasem to nie bedzie bajka tylko orka na nieugorze, ale co tam, damy rade! |
|
|
|
#1742 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
ja tez nie wiem sama co jest mitem a co nie na temat smierci lozeczkowej, i masz racje termin mrozi krew w zylach, w kazdym badz razie tak mnie informowali, tak czytalam, wiec pisze, i ja na poczatek zrezygnuje z miekkich rzeczy pod pupa malucha, a czy to dobrze czy nie to sama neiwiem Cytat:
nie sadze zeby wozek mieli felerny. wlasnie to ci probuje napisac ze nie koniecznie wysoka cena to wysoka jakosc, a to byl swietny tego przyklad. oczywiswcie kazdy robi jak uwaza. |
||
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszam sie tym, ze nasze matki karmily piersia, pralek automatycznych nie mialy wiec musialy poprac pieluchy tetrowe i ubranka zwykla frania a to czasu zabieralo nie malo i jakos dawaly rade wiec chyba mozna uniknac sytuacji z wiszeniem na piersi 24 na dobe skoro nasze matki dawaly rade. Do tego mam tez kilka znajomych, ktore wlasnie piersia karmia i dzieciaczek sie naje i odkladany jest do lozeczka, zero placzu. Wiec wniosek z tego taki, ze w cale byc tragicznie nie musi. Nie wiem od czego to zalezy, moze kobiety, ktore musza caly czas dziecko przystawiac poprostu popelnily jakies bledy a moze poprostu zalezy to od dziecka. Nie mam pojecia, ale nastawiam sie pozytywnie. agnieszka_pe wiem, ze wlasna opinie wyrazilas. Ja sie cena nie sugerowalam bo wiem, ze drozsze nie zawsze znaczy lepsze, ale mialam wczesniej z wozkiem stycznosc i dla mnie wydaje sie byc poprostu idealny dlatego go kupilam. Za ta cene co zaplacilam za uzywany, mialabym juz nowy i to nie bylejaki ale zaden nie przypadl mi bardziej do gustu wiec nie moglam go sobie odpuscic.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-03-04 o 09:36 |
|
|
|
|
#1744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a wczoraj zjadłam z dżemem, czekoladą i toffi ![]() Cytat:
moim zdaniem to trochę przesadzone jest ... bo naprawdę można wpaść w depresję, zresztą ja byłam jej bliska przy Zośce, ale mężul postawił mnie do pionu w odpowiednim momencie .... każda matka ma swoją intuicję i robi tak żeby dziecku i jej było dobrze, bo oboje muszą być szczęśliwi, ja o tym zapomniałam i prawie płakałam przy karmieniu, a przecież ona to czuła i też się denerwowała .... butelki, smoczki - są beeeee, ale większość z nas się na nich wychowała i jakoś ułomni nie jesteśmy ..... to są rzeczy żeby nam trochę pomóc w trudach macierzyństwa ... ja osobiście za smoczkiem nie jestem, bo Zochę udało nam się bez wychować, ale nie dlatego że bałam się że piersi nie będzie chciała, ale dlatego że nie chciałam mieć później kłopotu z odstawianiem jej, no i nie podobają mi się dzieciaki które chodzą i mają smoczek w buzi ![]() teraz też będę próbować bez no ale z dwójką to pewnie inaczej będzie .... a butelki --- nie widzę nic złego, podobno dziecko szybko przyzwyczaja sie do butelki i nie chce ssać piersi, ale u mnie się to nie sprawdziło, mała piła i z piersi i z butelki równie chętnie ... ja postanowiłam tym razem się tak nie przejmować będę próbować , ale jak się nie uda to trudno ... będzie mi trochę żal, ale są rzeczy ważniejsze niż karmienie piersią !!!! ale się rozpisałam ![]() sorka
|
|||
|
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
Co do karmienia to faktycznie początki nie są łatwe ale trochę samozaparcia i konsekwencji w działaniu przynoszą efekty.
Mogę Wam napisać, jedno mój dostał butle już w szpitalu w nocy i to był błąd. Później się nie najadał wisiał mi na cycach co chwilkę i co ja zrobiłam?? przecież dziecka nie będę trzymać głodnego dałam butle i to był błąd, wielki moim zdaniem. Mogłam się męczyć ale prościej było dać dziecku zadowolenie (ja też czułam się dobrze jak widziałam, że młody chętnie pije i po butli zasypia). A dużo łatwiej takiemu dziecku pić z butelki niż z cyca No i z każdym takim aktem było już coraz gorzej. Długo nie karmiłam. Jednak teraz twardo postanowiłam nie dawać za wygraną. W szpitalu też nie pozwolę (no chyba żeby coś tam tfu tfu tfu). A jak wyjdzie się okaże. Trzeba chcieć, mocno chcieć. Andziotku widzę, że u nas to całkiem odwrotnie
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-03-04 o 09:48 |
|
|
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamuśki!
antropia gratuluję udanej wizyty ![]() Eweska super pokój, najbardziej podobają mi się zasłony Ja dziś też już pączka zjadłam bo dostałam od teściowej ![]() Moja córcia miała dzisiaj czkawkę. Drugi raz czułam czkawkę, ale to było takie delikatne, że pewnie miała już nie raz tylko ja nie zawsze czuję. Przyznam że spi mi sie w miarę dobrze, chociaż czasami coś dokucza, np. wczoraj w nocy poczułam ból w klatce piersiowej, jakby ktoś mnie przydepnął ale po paru minutach przeszło.Ja na dzisiaj też planuję porządki, ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym kiedyś mieszanki trzeba było gotować przed podaniem, wystudzić ... o wiele trudniej było rzeczywiście .... ale czasu też jakby więcej, człowiek tyle nie pracował, wiele rzeczy się należało ... moja mama mogła sobie pozwolić na wychowawczy i prawie do 3rz była ze mną i moim bratem w domu, a mój tata wcale wiele nie zarabiał, teraz sobie tego nie wyobrażam utrzymać się z jednej wypłaty .... no i po macierzyńskim miała gdzie wrócić do pracy .... inne realia ..........
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-03-04 o 09:58 |
|
|
|
|
#1748 |
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek
![]() Dziś spało mi się w miarę, tylko mój synuś kochany jakoś po 3 zaczął swoje akrobacje. Tak mi walił po żeberkach, tak myział mnie po brzuchu, że myślałam, że padnę całkiem. A na dobranoc dzidziol jeszcze czkawki dostał i się biedaczek męczył około 5 minut . Ja szczerze powiem, że się na wózkach nie znam ani trochę. Więc też nie mam pojęcia jaki będzie trzeba kupić. U mnie tylko wizualnie się wózki podobają. A czy taki piękny wizualnie będzie doskonały w praktyce to nie mam pojęcia. Aaa... I jeszcze wczorajsze zakupki Wasze Dziewczyny a kiedy mam pakować torbę do szpitala jak termin mam na 30.04? I niby wszystko jest w porządku?
|
#1749 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek, andziot- dzięki za opinie
Cały czas staram się pamiętać o tym, że szczęśliwa mama, to szczęśliwe dziecko ![]() A życie i tak pewnie wszystko zweryfikuje. |
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martulka torbe niby miesiac wczesniej sie pakuje
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-03-04 o 09:56 |
|
|
|
|
#1751 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() twoja i moja wypowiedź to właśnie najlepszy przykłąd na to że każde dziecko inne i życie pisze swoje historie ... moja ZOcha też dostała butlę w szpitalu, ale jej odruch ssania był taaak olbrzymi że niczemu nie zaszkodziła ![]() też widziałam jak po butli mała sama zasypia, a po cycu to jakoś taka nerwowa była, no ale mleko modyfikowane jest trudniej trawione przez taki mały brzuszek i na dłużej starcza ... mamy butelkowe częściej męczą się z zatwardzeniami i kolkami u dzieciaczków .... ja dłuuuugo ściągałam mleko, ale wiadomo że laktator nie zastapi ssania no i powoli mleko sie kończyło co do karmienia w nocy, to ja NA PEWNO nie mam zamiaru budzić dziecka żeby jadło w nocy, chyba że będzie jakieś chudziutkie i będzie słabo przybierać .... Zocha już w szpitalu potrafiła tylko raz obudzić się na karmienie, a w drugim miesiącu życia to już spała całą noc, więc jej w tym nie przeszkadzałam ale ona cały czas na 75 centylu wagowo była wiec cieszyłam się że mogę się wyspać znów epopeja mi wyszła
|
|
|
|
|
#1753 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie sprecyzowala dokladnie, a ja sie nie pytalam ale przeciez ona wie co robi.no mi nie kazala brac zelaza, ale mam skierowanie znowu na morfo, mocz, +Na, +K, zelazo i tarczyce do 28marca. Cytat:
Cytat:
![]() anulinka2009 jaki slodki ten Twoj syneczek, myslalam ze babelki sobie puszcza bo tak mu tam dobrze u ciebie nosek to musze przyznac ze naprawde wymiata Cytat:
albo zjem jakiegos cipsa... ostatnio zrobilam mizerie a ja trzeba posolic przeciez... jestem zla na siebie mimo to!![]() ciagle mi sie chce pic usta mam popekane juz ze dwa tyg. Cytat:
![]() wizyte mam nie za miesiac ale za 3tyg. Czas leci... czuje ze mimo to marzec bedzie sie wlekł. na razie tyle doczytalam ![]() mam problem, Tż jutro ma zamiar jechac malowac traktor do przyszlego szwagra, chce mnie zabrac, ale nie wie czy sie wyrobi w jeden dzien. A mi sie nie chce tam nocowac, a nawet jechac. A rodzina tego narzeczonego siostry Tż chce zebym przyjechala itp ![]() dzisiejsza noc byla ciezka budzialam sie co chwila na siku i wstawalam z ciezkim bolem bioder, broszki, pachwin... przewracalam sie (oczywiscie z bolem) stale z boku na bok ale to nic nie dawalo. Teraz siedze przed kompem i tez mnie boli![]() smutno mi.
|
|
|
#1754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRAZIN na bank a druga tez sie pewnie znajdzie na dniach ![]() Cytat:
![]() dzien dobry wlasnie odpakowalam paczke od roddzyneczek polecam dostalam gratis - extra szeleszczacy sliniak wizany bleeee ![]() ![]() reszta okej a te ciuszki z firmy EWA KLUCZE boskie w dotyku
|
||
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
helloooo Mamusie i brzusie
Ja dziś nie pospałam o 7,34 sie obudziłam i mimo "nocy" w pokoju już nie zasnełam a plany na dziś mam takie, że ide sie z kolezankami po ich pracy spotkac i sama z premedytacją wybrałam knajpę gdzie spodobał mi się pewien deser... MOULIN ROUGE chrupiące bezy przykryte lodami waniliowymi z bitą śmietaną oraz pierzynką malin na gorącoMyślę, że moze to być mniaaami ![]() ![]() a miałam nie żreć słodkiego......... ale jutro wracam do małża wiec znów zacznie sie rygor.... na słodko wolno mi będzie wodę z miodem i cytryną ehhh dziękować ![]() Jak przeżyłaś wczorajszy dzień bez pączka?? Weź pod uwagę jak nas potem zgaga męczyła i ile pustych kalorii w siebie wrzuciłysmy..... Ja teraz mam wyrzuty sumienia i żałuję, że nie miałam takiej twardej woli jak Ty ![]() antropia; Ty jeszcze nie spisz o tej porze super, ze wszystko ok !! A wagą się nie martw, przyjdzie czas, że smigniesz Coś tam przecież Cię przybywa więc nie jest źle Może jak czujesz się lepiej, to nie ładuj w siebie paracetamolu ??andziot; jak to nie masz ambitnych planów, a MY Skoro Zosia tak wcześnie wstała to pewnie padnie w tzw międzyczasie wiec będziesz mogła z nami poplotkować A to o czym piszecie.. o karmieniu to brzmi jak horror jakiś... czy możliwe jest aby aż tak dziecko od siebie uzależnić, że nie można wyjść np sik... Da się jakoś temu zapobiec? Bo rozumiem, że powinno się karmić zawsze kiedy dzidzia kce ?? ale Cie tam rzeczy uczą Anulinko.... też bym zaczęła się bac Cytat:
e tam.. będziesz sprzątać Może poczekaj do jutra, jak małż wróci i Ci pomoże Siasiek; smacznego ![]() dorkabl; może okaże się, że nie taki diabeł straszny jak go malują.... a Twoja koleżanka wyszła już z tego ? matallewar, dobrze dzień zaczełaś dobry pączek nie jest zły ![]() andziot, zazdroszczę takiej grzecznej Zosi !! Całą noc przesypiała? Bosssko Aby nasze Gabrychy poszły w jej ślady
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-03-04 o 10:07 |
|
|
|
|
#1756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas młody czasem co 40 minut budził się w nocy ![]() A jakby przy Zosi stanął to za dużej różnicy między nimi by nie było ![]() I wcale go nie głodzę... Ciekawam jakie będzie to drugie
|
|
#1757 |
|
Zadomowienie
|
Teraz tak szybko w szpitalach nie chca dawac butli.
andziot a co miałaś na mysli ze cię mąż do pionu postawił? Bo to czasem z boku widac że mama sie męczy. Tylko czasem mama nie chce zeby inni, nawet tata sie wtrącał w karmienie...Dziewczyny! Pozytywne, Pozytywne myślenie! |
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Używałyście czegoś takiego jak oleje Bio-Oil ?
Czytałam o nim fantastyczne opinie... m.in na blizny swietnie działa i zapobiega rozstępom http://www.ekobieca.pl/p,pl,483,bio-...ych-+60ml.html
|
#1759 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczyny, maluszka znowu mi nie dala spac, zalapalam sie moze na 4 godziny snu,ale co dziwne - wyspalam sie...
Zaraz uciekam na "wizyte powitalna" (ciekawe o co chodzi... ale tak napisali w liscie) do szpitala, ktory wybralismy na porod. No i w ogole lepiej sie czuje,tylko glos stracilam , wiec nie wiem za bardzo jak sie dogadam z ta polozna. Chyba na migi Do popisania pozniej .
|
|
|
|
#1760 |
|
Zadomowienie
|
Tak się może wydawać tylko, z tego co się mówi w tv czy czyta w necie ale na oddziale jest całkiem inaczej. Czasem w szpitalu jest to na porządku dziennym i nikt Cie nawet nie poinformuje, że będzie czy było karmione.
Lepiej już na początku powiedzieć czego się chce, oczekuje. Chociaż czasem to i tak jak grochem o ścianę bo babki się zmieniają, dzieciaczków dużo, pracy nad nimi też...
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-03-04 o 10:14 |
|
|
|
#1761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ide od przyszłego tyg do szkoły rodzenia, zapytam, moze to mit i nie prawda ddaaiissyy no koleżanka po prostu przeszła na butelkę... Co do smoczków to tez słyszałam ze teraz w niektórych szpitalach chca żeby przynosić smoczki. Że znów tendencja ich powrotów...ja bym tez nie chciała dawac dziecku smoka... |
|
|
|
|
#1762 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki
Ja jade do lekarza za moment bo kipy mam po kolana ![]() A nie chce zostawiać tego na sobote i niedziele... Wczoraj kuzynka z Krk pisała mi że mają dla mnie cały wór ciuszków po ich synku który ma pół roczku Aaaaaale faaaaaajnie ![]() Oki uciekam się troche wymalować bo wyglądam jak kret z zapuchniętym nosem!! Aha co do dyżurnych też jestem za daisy i Grażyną ![]() ![]() ![]() A numer od dawna mam zapisany do EWESKI Sajonara!!!
|
|
#1763 |
|
Wtajemniczenie
|
w ogole wczoraj zrobilam troche km z buta, wszedzie trzeba dojsc od przystankow. Dopiero jak juz sie tak bardzo zmeczylam, pomyslalam ze trzeba bylo taksowke zamowic, dlatego napstepnym razem tak zrobie.
Brzuch mi twardnial wczoraj i teraz tak samo, ciagnie mnie na dole.
|
|
#1764 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mi by się nie chciało jechać osobiście ![]() widzę że Twój tż nie chce sie bez Ciebie nigdzie ruszać ![]() Cytat:
ja karmiłam na żądanie ale nie bez przesady, jak wiedziałam że niedawno jadła to nie dawałam od razu piersi ... czasem dziecko potrzebuje przytulenia, zainteresowania, boli je brzuszek albo coś innego, a nie ciągle głodne jest ... (choć pewnie są żarłoki extremalne )też ciekawam ![]() Cytat:
a co do męża to po prostu powiedział mi że on nie może patrzeć jak ja ze łzami w oczach karmię Zośkę i wytłumaczył, że razem musimy czuć się szczęśliwe ... nie było to łatwe, bo długo wyzbywałam się poczucia winy .... Cytat:
Cytat:
ja nie mówię że karmienie w nocy jest błędem, ale bo rzeczywiście mleko jest wtedy bardziej tłuste i niby zdrowsze, ale jakoś nie będę miała tyle siły żeby jeszcze specjalnie budzić dziecko co by sobie pojadło, chyba że samo będzie chciało, no to już trudno ![]() albo cyce będą mi pękać ![]() mężu się dziwi co ja dziś tak piszę dużo ![]() zdziera że na każde pytanie odpisuje książkę ![]() muszę zaliczyć spacerek z Zosieńką
|
|||||
|
|
|
#1765 |
|
Raczkowanie
|
Kochane zapomniałam napisać najważniejsze dziś zaczynamy 33 tydzień
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
dziś dostałam smska od znajomej która jest we wczesnej ciąży
ostatnio jak u nas byli to się skarżyła że nic nie czuje i sie martwi no i napisała że od niedzieli ma takie nudności że zaraz sobie w łeb palnie ![]() a jutro idą na wesele ![]() nie zazdroszczę ![]() i coś na poprawienie humoru http://www.likecool.com/Baby_Laughin...deo--Gear.html |
|
|
|
#1767 |
|
Wtajemniczenie
|
No wlasie Dorkabl ma racje! Najwazniejsze to pozytywne myslenie... jesli naprawde chcemy karmic to bedziemy to robic. Ja tez slyszalam wiele brzydkich historii o karmieniu piersia i w ogole, troche mnie to przeraza, ale nie zniecheca. Chce dac mojemu dziecku to co najlepsze, a takie jest wlasnie mleko mamy! Wczoraj rozmawialam o tym z polozna i mi mowila, ze wszystko zalezy od mojej psychiki. Wiec myslmy pozytywne, a dobro naszego dziecka jest przeciez dla nas najwazniejsze!!! Co to dla nas karmienie piersia???? Pikus dziewczyny!
Silne baby jestesmy przeciez!!!!
|
#1768 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzieci się tak fajnie śmieją
|
|
#1769 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu24 odpoczywaj slonko
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Aliczka88 duzo zdrówka !!
24kasia86; no widzisz, trzeba było wziąć przykład z Eweski, która ładnie taxą wróciła do domku.. czasem z takich spacerków mozna sobie zrobić więcej szkody niż pozytku Odpoczywaj sobie dziś !! Martulka to świętujemy !! I jeszcze na pewno dziś Lolka chyba antropia ?? i kto i kto jeszcze z nami przyłącza się do imprezki ![]() ![]() ![]() ![]() u mnie 27 tydzień leci odkąd Gabryska jest ze mną andziot, tez tak myślę, ze po troszku to jest wina matki.. chyba nie można się dać zwariować i aż tak szantażować dzieciaczkowi bo nikomu potem to na dobre nie wychodzi No to mnie pocieszyłaś A pogoda za oknem bossskka !! Spacer aż sie prosi Kiedy idziecie "do dzieci" Biedna koleżanka.. to ta co na łososiu była ?? Oj troszkę jeszcze przed nią "trudności"
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

No i z każdym takim aktem było już coraz gorzej. Długo nie karmiłam. 

02.08.2014

nie sprecyzowala dokladnie, a ja sie nie pytalam 

ehhh