Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-03, 14:39   #2881
www116
Raczkowanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość
Dziękuje ..co do zrobienia...hmm..wiesz jak je zaczęłam robić to zrozumiałam dlaczego one są takie drogie ale zastanawiam się nad rozpoczęciem takiego właśnie biznesu jak coś dam znać
a ile czasu zajmuje Ci zrobienie jednego zaproszenia?? i jaki jego koszt wychodzi??
www116 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:28   #2882
Tanitka
Rozeznanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez malgosia_23 Pokaż wiadomość
My z Tż byliśmy w lutym, ale tylko na połowie, czyli jeden weekend - drugi musimy niestety przełożyć na kwiecień. Powiem Ci, że niby wszystko pięknie ale gdyby nie to, że kompletnie nie możemy chodzić razem na "normalne nauki" to tych bym więcej nie wybrała. Wszystko tak na szybko, teoretyczne 3 spotkania w poradni załatwiane są w 15 min w sumie, ksiądz jak ksiądz - różnica poglądów a większość tematów kręci sie wokół antykoncepcji, in vitro i seksu przedmażeńskiego. w skali od 1-10 oceniam na 4,5-5.

Robicie je "na raty"? Kurcze nam tez by tak odpowiadalo, bo studiujemy zaocznie, zjady mamy co 2 tygodnie, studiujemy w Kielcach więc kawałek drogi, ale ksiadz ze staszica na maila odpisal, ze nie ma takiej mozliwosci. Więc moze sprzedacie argument jak Go przekonaliscie?
Stary 2011-03-03, 16:56   #2883
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuje ..co do zrobienia...hmm..wiesz jak je zaczęłam robić to zrozumiałam dlaczego one są takie drogie ale zastanawiam się nad rozpoczęciem takiego właśnie biznesu jak coś dam znać
hehe trzymam za słowo

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
Robicie je "na raty"? Kurcze nam tez by tak odpowiadalo, bo studiujemy zaocznie, zjady mamy co 2 tygodnie, studiujemy w Kielcach więc kawałek drogi, ale ksiadz ze staszica na maila odpisal, ze nie ma takiej mozliwosci. Więc moze sprzedacie argument jak Go przekonaliscie?
My tego nie planowaliśmy. Tylko mi wyskoczył zabieg (nieplanowany) i nie mogłam pójść w kolejny weekend. Zadzwoniłam poprostu do niego i powiedziałam, że mam taki problem i nie mam możliwości przyjść a ksiadz był bardzo wyrozumialy i kazal zadzownic pod koniec marca i wtedy powie nam w który weekend kwietnia mamy przyjsc. Bo te zajęcia są jakoś różnie w każdym cyklu. Także sytuacja była wyjątkowa.
A nie możecie sobie odpuścić jednego zjazdu. Teraz początek semestru
malgosia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 17:16   #2884
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez www116 Pokaż wiadomość
a ile czasu zajmuje Ci zrobienie jednego zaproszenia?? i jaki jego koszt wychodzi??
Jedno zaproszenie robię około 20 -25 min.. bo to jest masa wycinania, zaginania, zakładania, zawiązywania tej pętelki itd itd..także schodzi się trochę. Ja przyjęłam sobie, że dziennie zrobię 5..wszystkich muszę mieć około 80..a zrobionych mam 14 Koszt zaproszenia..papier 60gr za sztukę (on nie jest gładki na zdjęciach tego nie widać ale on ma takie drobniutkie wypukłe kropeczki) koperty chyba też 60gr sztuka, tasiemka zielona to grosze mnie kosztowała no i tusz..nie wiem jeszcze ile się zużywa..zmieniłam ostatnio wszystkie pojemniczki więc zobaczymy ile się z nich wydrukuje..przy czym nie kupowałam oryginalnych tuszy..bo wtedy koszta by były masakryczne..a tak szacuje że jedno zaproszenie wyjdzie mnie jakieś 2- 2,50zł... a podobne w jednym ze sklepów internetowych kosztują 4.55 z personalizacją...także praktycznie połowa.. ale i tak nie są takie fajne jak te co ja mam (zawiało "skromnością" :p)

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 17:29   #2885
www116
Raczkowanie

ja też sama robię zaproszenia razem z wydrukowaniem wyjdzie około 1.30 zł za sztukę. Co prawda nie są tak fajne jak Twoje ale wiem, że u nikogo z moich znajomych jeszcze takich nie widziałam.... Także będą oryginalne i chyba na tym najbardziej mi zależało
Zaproszenie składa się z dwóch kartek: perłowej, na której będzie tekst, z zewnątrz bordowy papier skóropodobny, na którym są wyszywane biało-srebrną nitką dwa splecione serca. Jedno zaproszenie po wczesńciejszym nakłuciu dziurek to 30 minit roboty... ale lubię się bawić
www116 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 17:32   #2886
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez jedynaczkams Pokaż wiadomość
Cindi, mamy podobne myślenie co do mieszkania razem przed ślubem. Mnie śmieszy tekst "sprawdzimy siebie" tak jakby porozrzucane skarpetki miały jakieś znaczenie w świetle milości i chęci spedzania ze sobą zycia. Jasne że wszystko się zmienia, i dlatego trzeba wypracowac kompromis i mieć świadomość że bierze sobie tego drugiego człowieka ze wszystkimi wadami, przyzwyczajeniami i nawykami. Każdy przecież je ma.

Ja z moim ex mieszkałam, i bardzo szybko zrozumiałam że to błąd, po coś są te staromodne zasady.
zgadzam się w 100 procentach, nikt nie wciśnie mi kitu że jak to można nie mieszkać ze sobą przed ślubem i brać ślub "w ciemno" kurde przecież ja tego człowieka przez tyle lat bycia razem poznałam!

Cytat:
Jeśli chodzi o staż bycia razem..u nas 11 czerwca minie 7 lat..od ponad dwóch lat jesteśmy zaręczeni a mieszkamy ze sobą około 6...zresztą nie wyobrażam sobie wspólnego wyjazdu za granicę i mieszkania oddzielnie :/ . Moim zdaniem mieszkanie razem jest bardzo dobre..Nigdy nie poznasz drugiego człowieka tak dobrze, jak podczas bycia z nim prawie non stop bo widzisz zachowanie, odruchy, reakcje itp. Po ślubie i wspólnym zamieszkaniu różne rzeczy mogą Ci się nie spodobać..i niektórzy maja takie charakterki, że nie chcą zmienić złych nawyków..i co wtedy??? Rozwodzić się ??? Ale każdy robi jak uważa i jak jemu najlepiej My mieliśmy trochę przejść podczas tych wielu lat .. ale to mnie nauczyło jak reagować..jak rozmawiać z TŻ i jak w ogóle wychodzić z takich trudnych sytuacji..dosłownie szkoła życia
Ważne jednak, żeby parom i z krótkim stażem jak i z długim dobrze się układało i tego WAM wszystkim życzę !!

A teraz mój kochany TŻ zrobił śniadanko i więc zmykam

Miłego dnia i zapomnijmy dzisiaj o dbanie o linie i wcinajmy PĄCZKI
nie no bez sensu jest wyjechac razem za gronice i mieszkac oddzielnie

Cytat:
hehe trzymam za słowo

My tego nie planowaliśmy. Tylko mi wyskoczył zabieg (nieplanowany) i nie mogłam pójść w kolejny weekend. Zadzwoniłam poprostu do niego i powiedziałam, że mam taki problem i nie mam możliwości przyjść a ksiadz był bardzo wyrozumialy i kazal zadzownic pod koniec marca i wtedy powie nam w który weekend kwietnia mamy przyjsc. Bo te zajęcia są jakoś różnie w każdym cyklu. Także sytuacja była wyjątkowa.
TŻ odpuszcza sobie właśnie jeden zjazd bo inaczej nie zrobimy tych nauk

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 17:39   #2887
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez www116 Pokaż wiadomość
ja też sama robię zaproszenia razem z wydrukowaniem wyjdzie około 1.30 zł za sztukę. Co prawda nie są tak fajne jak Twoje ale wiem, że u nikogo z moich znajomych jeszcze takich nie widziałam.... Także będą oryginalne i chyba na tym najbardziej mi zależało
Zaproszenie składa się z dwóch kartek: perłowej, na której będzie tekst, z zewnątrz bordowy papier skóropodobny, na którym są wyszywane biało-srebrną nitką dwa splecione serca. Jedno zaproszenie po wczesńciejszym nakłuciu dziurek to 30 minit roboty... ale lubię się bawić
To musiałaś bardzo tanio kupić papier i koperty bo ja i tak wybrałam jeden z najtańszych, perłowe itd kosztowały dwa razy tyle co ten albo i więcej...koperty również nie chciałam żeby były w środku niebieskie tylko całe białe..a te są droższe. Może przesadzam z kosztami tuszu.. może wyjdzie 50gr..w sumie tam jest bardzo mało nadruku..i wtedy wyjdzie 1.70 czy coś takiego..się okaże
A co do oryginalności..to ja wybrałam te zaproszenia bo do nas pasują TŻ też był nimi zachwycony..więc nie był się nad czym zastanawiać Też lubię się bawić takimi rzeczami więc przyjemne z pożytecznym ..dlatego też myślę poważnie o jakiejś takiej małej działalności

Razem od...

...a tego dnia...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 18:28   #2888
Kicur
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
a gdzie mieszkacie? daleko do centrum?
rzeczywiście mieszkania w wawie strasznie drogie, ale ja bym jednak wolała w samym mieście mieszkać, zawsze to blisko, jednak perspektywa 30 m2 jest przerażająca
my właśnie kupujemy mieszkanie w Żyrardowie to jest niby 40km od centrum, ale do centralnego jedzie się pociągiem 30 min, czyli tylko 10 min dłużej,niż mój Tż jeździ z Grochowa.Myślę, że mieszkając w mieście nie da się uniknąć dojazdów, a czy się jedzie z Białołęki czy spoza to już chyba wszystko jedno...My kupujemy 63 m2 do remontu za...188tyswięc cena jest naprawdę baaaaardzooo przyzwoita już się nie mogę doczekać urządzania
Stary 2011-03-03, 18:49   #2889
Ashyshqa
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny!
Przede wszystkim Ona911 super, że nam pokazałaś swoje zaproszenia, są genialne! Brawo! Co do pomysłu na bussiness to jak najbardziej! Moi znajomi tez sie do takiego przymierzają. Jeśli tylko ma się pomysł i zapał to musi się udać.

My z TŻem jesteśmy za granicą i nie mieszkamy razem. Początkowo mieszkaliśmy ale jak pojawila się możliwość zamieszkania osobno to z niej skorzystałam. Dlaczego? 1 . bo chcę by ślub oznaczał zmianę w naszym życiu, a nie tylko papierek, 2. na dobre warto poczekać.
Oczywiście jak najbardziej rozumiem osoby, które zdecydowały się mieszkać z TŻtami, bo ja sama tez tak zrobiłam, i było bardzo fajnie. Ale wcale nie jest to konieczne by małżeństwo się powiodło, a czasem może zaszkodzić 9tak było w przypadku mojego poprzedniego związku).

Co do fryzjera to jest to Michał Koziarski z salonem na Kosmowskiej. Bardzo dobrze strzyże, miejmy nadzieję, że równie dobrze poradzi sobie z moją fryzurą ślubną.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 18:52   #2890
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Tekaya gratuluje duzo zdrówka dla Ciebie i maluszka

dziewczyny, jak was czytam to mam wrazenie, ze jestesmy "w lesie"
Dziękuję
Spokojnie, ze wszystkim zdążycie

Cytat:
Tenaya ja również z całego serca Ci gratuluje !!! Pewnie jesteście prze szczęśliwi )) Dbaj o siebie i o Maleństwo

Ja szykuję się do wyjazdu do Polski..już się nie mogę doczekać ..ale jak pomyśle ile mam do załatwienia to aż głowa boli.. najważniejsze to teraz wybrać ostatecznie sukienkę i ustalić wszystko z krawcową..a reszt jakoś pójdzie
Dziękuję Jesteśmy bardzo szczęśliwi chociaż dzisiaj huśtawka emocjonalna trochę mi dokucza, ale to normalne

Cytat:
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa ale zostanę na dłuuuuuugo
zaręczona od zeszłej środy, i przyszła PM Lubelska 2012 lub 2013 to się jeszcze okaże
Witaj Gratuluję Miło, że grono PMek się powiększa

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
dbaj o siebie
Dziękuję Dbam o siebie i rozpieszczam się jak tylko można

Cytat:
wow dziewczyny dzięki za miłe przyjęcie do grona, naprawde bardzo mi miło. Pisałam kiedyś w innym wątku ale stałam się dla dziewczyn niewidoczna, takie byly pochłonięte oczekiwaniami na własne pierścionki

Więc tak, mam 23l, mój TŻ 27l,studentka 5 roku na UMCS'ie i 1 na KULu, a mój TŻ urzędas z pewnej firmy. Zaręczeni po 11 miesiącach znajomości Szaleństwo, ale czuje że to "to". A żeby tego było mało, w zeszłym roku zerwałam inne zaręczyny, oświadczył się po ok 2 latach. Po 6 miesiącach zerwałam zaręczyny, uświadomilam sobie co to za człowiek, i nie chciałam aby tak wyglądało moje zycie. A widziałam je tak- gotuje bigos z papierosem w ustach ( coś na kształt matki Niani Frani;-) ) , a obok 3 rozwrzeszczanych dzieci Ten bigos w wielkim garze mnie prześladował Bo ja nie jestem typem kury domowej, a on taką mnie chciał ( ślązak z pochodzenia). Ale wiecie co, ja od początku czułam, ze coś będzie nie tak, nie widziałam nas razem w przyszłości.
Odeszłam, po czym dowiedziałam się że sk*** zdradzał mnie z koleżanką z pracy jak bylismy razem, a 1,5 roku później się oświadczył. Bydle.
Suma sumarum, odeszlam w styczniu, a już w marcu poznałam mojego obecnego TŻ. I wstyd przyznać ale poznaliśmy się na portalu randkowym co ukrywamy przed światem

Przez pierwsze miesiące co tydzień działy się niesamowite historie, np bylismy kiedys na starówce, przytuliismy sie pod bramą i podleciało jakies male chyba cygańskie dziecko i krzykneło do nas- "Ooooo małżeństwo!!". No szok, zbyt przesądna nie jestem, ale tą sytuację pamiętam cały czas.
Wogóle okazało się, że mimo różnicy wieku, mimo miejsca zamieszkania ( bo ja w Lublinie tylko się urodziłam, i mam tu rodzinę + obecnie mieszkam) wiele rzeczy nas łączyło i całe życie się mijaliśmy, chociażby komunia w tym samym kościele ( ja mimo że z Warszawy miałam ją w Lublinie), sukienke miałam kupioną w tym samym salonie co on garnitur do komunii, przypadkiem byłam na tej samej imprezie itd.

Dodam jeszcze że jak się poznaliśmy to ja od razu mówiłam że jestem zadeklarowaną przeciwniczką ślubów
A teraz jestem szczęśliwa jak nigdy.

I cóż więcej, chyba tyle o nas, nie chce Was zanudzać.
Bardzo się cieszę, że jestem jedną z Was.
Super, że jesteś zadowolona ze swoich decyzji Dobrze, że w porę oprzytomniałaś...

Cytat:
To o czym piszesz to problem wielu z nas..emigrantów..3mam kciuki, żeby Wam się udało ułożyć sobie życie w naszym kraju i żebyś tak jak chcecie..wychowywali dzieciaczki właśnie tam trzeba wierzyć, że się uda i będzie dobrze

A ja właśnie siedzę nad moimi ..juz kilkanaście sztuk zrobionych a tak wyglądają
Piękne te Twoje zaproszenia Masz talent

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 19:10   #2891
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
No wlasnie.. w tym problem ze u mnie na uczelni jest taka polityka, ze mam rozliczenie roczne, a nie semestralne, wiec od stycznia do lipca, na kazdym zjezdzie mam jakieś egz. i zaliczenia. Moglismy zrobic kurs np. w pazdzierniku, ale wtedy wydawalo sie, że jest tyyyyle czasu No cóż mądry polak po szkodzie
Stary 2011-03-03, 19:54   #2892
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
moja suknia też jest z salonu sisi, ja byłam i do tej pory jestem bardzo zadowolona z obsługi oraz z samej sukienki pani wysłuchała moich propozycji zmian, sama doradziła i wyszło pięknie suknia spełniała moje najskrytsze marzenia, a cena nie zwaliła z nóg. będziesz zadowolona

( jedyny minusik to fakt, że koronki miałam przyklejane do sukienki a nie przyszywane, co po praniu skutkowało poodklejaniem niektórych koronek, które później musiałam doszywać ręcznie, ale może wszystkie suknie tak teraz robią - nie wiem więc się nie czepiałam )
Ja równiez jestem zadowolona z obsługi, bardzo miła pani i zna się na rzeczy. Tylko zszokowała mnie szybkością realizacji zlecenia... ślub w lipcu, a suknia juz w szafie mam nadzieje, że do lipca mi się nie znudzi
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 21:23   #2893
_agatka
Rozeznanie

Dziewczyny - dziękuję za info na priv

no my moze w ten weekend zmobilizujemy siły i uzgodnimy w koncu w jakim kościele bierzemy slub - mamy porezerwowane godziny w 3 kościołach

_agatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 22:11   #2894
jedynaczkams
Raczkowanie

Ależ Wam zazdroszczę przygotowań, u mnie w pierwszej kolejności zaręczyny u moich rodziców i walka o 2012
jedynaczkams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 22:45   #2895
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Ależ Wam zazdroszczę przygotowań, u mnie w pierwszej kolejności zaręczyny u moich rodziców i walka o 2012
Moja droga..jak my już będziemy po ślubie i pozostaną nam wspomnienia Ty będziesz wszystko organizowała i to my będziemy Ci zazdrościły

Razem od...

...a tego dnia...

Stary 2011-03-03, 22:52   #2896
moniczkar_
Raczkowanie

dziewczyny czy w tym salonie szyja tez sukienki wieczorowe?

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Ja równiez jestem zadowolona z obsługi, bardzo miła pani i zna się na rzeczy. Tylko zszokowała mnie szybkością realizacji zlecenia... ślub w lipcu, a suknia juz w szafie mam nadzieje, że do lipca mi się nie znudzi
moniczkar_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 07:36   #2897
Tenaya24
Rozeznanie

Laseczki jak się zakłada nowy wątek?? Jakaś ślepa jestem chyba uświadomcie mnie Póki co napiszę to tutaj:
Odstąpię salę weselną w dniu 17 września 2011 r.
Dom Królewski w Lublinie - lokal ładny, cena za os. bardzo przystępna - 120 zł, bogate menu, fajni właściciele.
Najlepiej zobaczyć lokal na żywo, ponieważ zdjęcia które można znaleźć w internecie są nieaktualne. Lokal cieszy się bardzo dużym powodzeniem o czym świadczą szybko zajmowane terminy.
Mamy również do odstąpienia dj'a (dj Madden) oraz fotografa.
Rezygnujemy tylko dlatego, że spodziewamy się dzidziusia a 17 września będę już w 8 miesiącu ciąży.
Zainteresowanych bardzo proszę o kontakt

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 08:19   #2898
iovaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
Iova zdradzisz mi gdzie zakupiłas papier i za jaką cene?
Poszukiwania papieru były długie i żmudne, objechaliśmy kilka sklepów i hurtowni (akurat mój TŻ ma wolne). Ceny są różne, trzeba wiedzieć, gdzie szukać. Zdecydowaliśmy się na papier powyżej 200 g, ponieważ jest solidniejszy, papier 120 g jest lekki, jakby go nie było. Jakby w ręku mieć zwykłą kartkę, więc za słaby do zaproszeń. Wybraliśmy jeden, metallic z Top Style Paper, 220 g, wychodziło po 1,30 zł. za sztukę (A4), nam się na kartce mieszczą dwie sztuki. Cena uważam przystępna, do zakupu szykowaliśmy się w hurtowni ABC na Związkowej. Ale najpierw chcieliśmy jeszcze pooglądać inne opcje. Po przejażdżce po Lublinie, trafiliśmy na sam koniec do sklepu BAS na miasteczku akademickim. Tam oglądałam różne papiery, był spory wybór, ale ceny takie sobie. W końcu już miałam zrezygnować, kiedy Pani przyniosła TEN papier Piękny, perłowy metallic, ślicznie się mienił w świetle. Więc zapragnęłam go mieć. Ale standardowa cena mnie powaliła, na szczęście z właścicielem można negocjować
Papier ten w końcu wyszedł po 1,60 zł. za arkusz (przy 40 kartkach), taką granicę cenową postawiliśmy sobie z TŻ-em, do tego Pan z tego sklepu sprowadzi nam taniej wstążkę do zaproszeń, potrzeba nam w sumie 30 metrów, więc Pan nam też przyznał rabat
Ogólnie jestem zadowolona z zakupów, teraz tylko czekamy na wstążkę, ma być za tydzień
iovaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 09:21   #2899
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kicur Pokaż wiadomość
my właśnie kupujemy mieszkanie w Żyrardowie to jest niby 40km od centrum, ale do centralnego jedzie się pociągiem 30 min, czyli tylko 10 min dłużej,niż mój Tż jeździ z Grochowa.Myślę, że mieszkając w mieście nie da się uniknąć dojazdów, a czy się jedzie z Białołęki czy spoza to już chyba wszystko jedno...My kupujemy 63 m2 do remontu za...188tyswięc cena jest naprawdę baaaaardzooo przyzwoita już się nie mogę doczekać urządzania
cena rewelacyjna, niby mieszkanko do remontu ale 63 m2 to nieźle, nawet w lublinie jest drożej

A mam jeszzce pytanko do dziewczyn, które same drukują zaproszenia
nie rozmazuje się Wam tusz na takim papierze ozdobnym? i czy w ogóle ładnie drukuje? zastanawiam się czy na papierze z delikatną fakturą będzie się dobrze drukowało...

Edytowane przez Magda_84
Czas edycji: 2011-03-04 o 09:23
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-04, 09:41   #2900
gosiaczekk
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i mam do Was wiele pytań, na które mam nadzieję uzyskam odpowiedź. z góry przepraszam jeśli takie wątki były już przez Was poruszane szukam dobrej wizażystki z Lublina. p. marta banach jest już zajęta i polecono mi p. edytę błaszczak. co o niej sądzicie?
gosiaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 10:13   #2901
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i mam do Was wiele pytań, na które mam nadzieję uzyskam odpowiedź. z góry przepraszam jeśli takie wątki były już przez Was poruszane szukam dobrej wizażystki z Lublina. p. marta banach jest już zajęta i polecono mi p. edytę błaszczak. co o niej sądzicie?
u góry masz taką zakładkę szukaj wpisz tak makijaż i tam ci powinny wyskoczyć wszystkie odpowiedzi a jeśli mogę wiedzieć to panią banach na kiedy chciałaś że już jest zajęta??
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 10:50   #2902
moniczkar_
Raczkowanie

Cytat:
cena rewelacyjna, niby mieszkanko do remontu ale 63 m2 to nieźle, nawet w lublinie jest drożej

nie rozmazuje się Wam tusz na takim papierze ozdobnym? i czy w ogóle ładnie drukuje? zastanawiam się czy na papierze z delikatną fakturą będzie się dobrze drukowało...

ja drukowalam na takim metalicznym sliskim papierze to nic mi sie nie rozmazywalo.
moniczkar_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 10:51   #2903
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:
No wlasnie.. w tym problem ze u mnie na uczelni jest taka polityka, ze mam rozliczenie roczne, a nie semestralne, wiec od stycznia do lipca, na kazdym zjezdzie mam jakieś egz. i zaliczenia. Moglismy zrobic kurs np. w pazdzierniku, ale wtedy wydawalo sie, że jest tyyyyle czasu No cóż mądry polak po szkodzie
To nie wiem co Wam poradzić A może w innych miastach są takie kursy które byłyby bardziej "elastyczne" terminowo

Cytat:
TŻ odpuszcza sobie właśnie jeden zjazd bo inaczej nie zrobimy tych nauk
U nas w kwietniu może być tak samo. Bo jak już nam ksiądz wyznaczy weekend w który mamy przyjść to raczej nie będziemy mogli dyskutować.
malgosia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 11:23   #2904
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
widzę że mamy tę samą datę ślubu o której ty slubujesz??

Cytat:
będzie dobrze trzeba byc dobrej mysli

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 12:20   #2905
gosiaczekk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
u góry masz taką zakładkę szukaj wpisz tak makijaż i tam ci powinny wyskoczyć wszystkie odpowiedzi a jeśli mogę wiedzieć to panią banach na kiedy chciałaś że już jest zajęta??
ok, dziekuję pani banach jest juz zajęta 9 lipca

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Ale jeśli któraś z Was korzystała kiedyś z usług p. Edyty Błaszczak lub słyszała cos na temat jej makijaży to proszę o informację
gosiaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 12:44   #2906
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
widzę że mamy tę samą datę ślubu o której ty slubujesz??
Zaraz po Was, 15:00
Stary 2011-03-04, 14:59   #2907
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczkar_ Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Widziałam ostatnio na wystawie jedną wieczorową, więc szyją na pewno.
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-04, 16:28   #2908
iovaa
Raczkowanie

Cytat:
Nasz papier nie jest taki do końca śliski, jest raczej matowy, perłowy, błyszczący w świetle, gruby, bo powyżej 200 g i mam tylko zwykłą domową drukarkę atramentową i drukuje nieźle. Nic się nie rozmazuje, nawet nie trzeba długo jakoś czekać na wyschnięcie, właściwie od razu strona jest sucha. Nie wybieram w ustawieniach nawet najwyższej jakości, a i tak jest super
Tylko trzeba uważać na ustawienia przy drukowaniu, jaki rodzaj papieru wybieramy. U mnie zaistniała taka sytuacja, że jak drukuję na tym moim papierze, a wybieram "papier standardowy" to jest wszystko ok. A jesli wybieram jakikolwiek inny papier, to drukarka szaleje z kolorem, i zamiast czarnej czcionki, mam fioletową, różową, bordową lub tęczową
Więc proponuję najpierw kupić kartkę lub dwie na testy i popróbować, a jeśli papier w połączeniu z drukarką spełni oczekiwania, to dopiero się decydować na zakup pełnej partii materiału. Do wyliczonej ilości zaproszeń trzeba oczywiście doliczyć kilka na zmarnowanie
iovaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 17:59   #2909
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ja sama drukowałam, na papierze grubszym, powyżej 200g, z fakturą, ale papier był matowy. Nic się nie rozmazywało. Drukując, w ustawieniach wybierałam odpowiednią opcję do tego rodzaju papieru.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 11:17   #2910
aga-6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Jako że więcej osób chce namiary na firmy transportowe podaję linki, które przesłał mi TŻ. Mam nadzieję, że jest to zgodne z regulaminami.

http://bptour.pl/
http://motyl.pl/
http://www.automarko.pl/

Nawet nie wiem skąd my mamy transport dla gości, bo z mojej strony gości do transportu na palcach jednej ręki bym policzyła, praktycznie wszyscy z jego strony, więc on się tym zajmował. Wiem tylko, że można też załatwić zwykły autobus, bo spotkałam się z tym, tylko trzeba przejść się do MPK i dowiedzieć jak to załatwić.
dzięki za informację

Cytat:
A ja właśnie siedzę nad moimi ..juz kilkanaście sztuk zrobionych a tak wyglądają
super wyglądają
aga-6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości