|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D )
Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie dziś spadło to co wczoraj wzrosło i więcej nic.. mam nadzieję, że to przez @ TAK W OGÓLE TO DZIEŃ DOBRY!! ![]() CHUDZIUNKIale mnie brzuch boli
|
|
#3152 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() -0,1 dopiero 3 dzień P i wiecie co jest najgorsze? jutro odprawiam razem z tatą urodziny i gdyby jeszcze to było PW to mogłabym coś dostosować a tak co? chyba sobie zrobię michę tataru i będę wcinać :P do tego jakaś makrela haha urodziny pełna gębą ![]()
|
#3153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
grat uluje
|
|
|
|
|
#3154 | |
|
Rozeznanie
|
Dzieki, mam nadzieje ze jakos to bedzie
![]() Cytat:
![]() Ja juz po sniadanku... 3 jajka na miekko i kilka plasterków szynki...![]() no i kawusia
|
|
|
#3155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też wlazłam dzisiaj na wagę mimo,że mam ostatki okresu i waga pokazuje tylko -0.1 (czyli 61.9) Jeszcze dwa dni temu pokazywała przez @ 63.3 Mam nadzieję,że za kilka dni zobaczę chociaż 61.5 Chcę już przekroczyć tę granicę i zobaczyć 5 z przodu !! Tak poza tym dzien dobry skorwronki Zawsze tak wcześnie wstajecie,a ja taki śpioch Dopiero leje mi się woda do wanny i w tym czasie zrobię sobie kawki
|
|
|
|
|
#3156 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej poranne ptaszynki
Dzisiaj z okazji piątku i wczorajszego komplementu od szefa (pochwalił mnie za pracę) dla równowagi postanowiłam obijać się w pracy :P tak się składa, że nie wyłączyli nam internetu więc... jestem! Cytat:
nie wiem czemu ta piękna tradycja zamarła... makrelę wymień na łososia... albo rybkę maślaną albo chociaż dorsza! już będzie full elegancja ![]() Cytat:
![]() a teraz kawunia... Cytat:
kg w kg marzy mi się 61.4, żeby móc zaokrąglić do 61 no i ta 5 z przodu... eh eh eh! tak myślę, że jak skończy mi się @, akurat będę po P... więc może wtedy
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
gratuluję dziewczyny spadków piszę z pracy więc dlatego tak mało, mam pytanko, łykacie jakieś witaminki? tak profilaktycznie? polecacie jakieś?
|
#3158 |
|
Zadomowienie
|
ja już śniadanko zjedzone.. makrela
![]() teraz herbata, później kąpiel i muszę iść gdzieś do sklepu, bo nie wiem co mam zjeść na obiad. ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- ja mam musującą multiwitaminę i magnez, teraz zaczęłam brać vigor immuno.
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
witam kochane tego pięknego dnia
od rana mam dobry humor haha haha bo dziś ostatni dzien w pracy i dwa tygodnie urlopu kończy mi się dziś @, jestem na PW i stanęłam na wagę, ale tam 66,30 czyli ani wzrost, ani spadek, więc teraz już myślę że po P to powinien być już spadek ale nie zapeszam i ważenie kolejne w przyszłą sobotę.zrobiłam sobie kawkę i biorę się za pracę - miłego dzionka |
|
|
|
#3160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I z racji zimy "wyciąg z rekina" ![]() gdzieś kiedyś czytałam, ze właśnie w organizmie może brakować witamin z grupy B.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2011-03-04 o 09:21 |
|
|
|
|
#3161 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja lece do szkoły pozdrowionka
* u mnie + 0.5 po pączkach
|
#3162 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewuszki
![]() U mnie dziś -0,1 mimo @. Biorę się za notatki, a później na ćwiczenia lecę..na szczęście tylko jedne, ale za to z takim doktorem, że nawet boję się o nim myśleć
|
#3163 |
|
Wtajemniczenie
|
gratuluję spadków
![]() u mnie znów szok! -0,4 kg! na ostatnim PW! przecież ja ZAWSZE przybierałam na PW, zawsze! min. 0,5kg! a czasem nawet 1,5 :P a od przedwczoraj mam -0,9 dziś 68,7 martwię się @ trochę. po zastrzykach miałam cykle ok 37dniowe, ale od miesiąca nie miałam już z nimi nic wspólnego. pierwszy @ na Dukanie przyszedł po 37 dniach, a dziś jest 38 i ani widu, ani słychu tzn, przedwczoraj i wczoraj strasznie bolała mnie macica, jak na @ i nawet promieniowało na krzyż, ale nic nie ma no i wody też nie zatrzymuję... mam nadzieję ,że w końcu przyjdzie...
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
Ja ide nas spakowac i dzisiaj , albo jutro nad ranem wyjezdzamy w Alpy Bede tam caly tydzien wiec odezwe sie ok. niedzieli ![]() Trzymajcie sie laseczki i nie grzeszyc ![]()
|
#3165 |
|
Raczkowanie
|
ehhh a ja się zaś denerwuję bo jak czytam takie rzeczy to się zastanawiam nad dobrem naszej diety :/
"Dieta Dukana jest modna, ale... ... w ocenie lekarzy może być niebezpieczna dla zdrowia. Dieta wymyślona przez dr Pierre'a Dukana, nazywana proteinową lub protal, zaleca jedzenie głównie białek: mięsa, ryb i nabiału. Odmawiając organizmowi węglowodanów, zmuszamy go do czerpania energii z protein oraz tkanki tłuszczowe. Tracimy kilogramy w oszałamiającym tempie i to jest głównym powodem popularności diety Dukana. Chudnięcie jest jednak kosztowne. Nadmiar białka, bardzo obciąża nerki, może być przyczyną nadciśnienia i miażdżycy, upośledza wchłanianie wapnia, co skutkuje osteoporozą, uszkadza stawy i może wywołać alergię. Bywa także przyczyną formowania się kamienie w nerkach. Dość duży koszt zdrowotny za utratę kilku kilogramów. Lepiej stosować dobrze zbilansowaną dietę, tylko ograniczyć porcje i unikać słodyczy, chipsów oraz słodzonych napojów." hmm, a gdzie te oszałamiające tempo?bo ja w ciągu 9 tygodni zrzuciłam 10kg, czyli tak jak piszą wszędzie i przy każdej diecie, że zdrowe chudnięcie to 1kg na tydzień, co pomaga też przeciwdziałać efektowi jo-jo oraz pomaga zachować organizm w dobrej kondycji. Tzw. bezpieczny spadek wagi. Nie wiem to chyba o tych, którzy jedzą przez 7 miesięcy jajka. a artykuł z "moda na zdrowie"
|
#3166 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Myślę, że wady, które są wymieniane to wynik złego stosowania diety. Przecież wszystkie (mam nadzieję) znamy złote zasady naszego dukania: dużo pić, na PW faszerować się witaminami z warzyw, maksymalnie 5 dni P (+zasada o dniach PW w ilości większej bądź równej P), jeść, jeść, jeść! Ja się nie denerwuję - wyniki kluczowych badań potwierdziły, że wszystko jest w porządku z moim organizmem, a waga powolutku ale spada. Tak jak cm Do tego jeszcze jedna kwestia - to jest DIETA. Nie jest to sposób żywienia się ale DIETA. Ma określony cel i określony (bardziej lub mniej) czas stosowania. Nie ma się co oszukiwać... nie jest to idealny sposób na pożywianie naszych ciałek. Ale z drugiej strony... czy oprócz traconej wagi nie tracimy idiotycznych nawyków żywienia jak słodkości, słone przekąski, alkohol? Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Nasz organizm na pewno cierpi, ale daję sobie łebek uciąć,że mój bardziej cierpiał bombardowany alkoholem, tłuszczem i solą! i dodatkowym balastem do noszenia w postaci kg
|
|
|
#3167 | |||
|
Konto usunięte
|
cześć i czołem chudziaki!
gratuluje spadków tych małych i dużych a na zastoje i wzrosty rzucam klątwe: "a kysz! odejdźcie od nas ciemne moce!" ![]() radosny dzień dziś - słoneczko świeci, zaczynam PW, nie mam zajęć na uczelni do pełni szczęścia brakuje tylko rozwiązania sprawy porcelanki... nie wiem czy łykać parafine czy lepiej nie ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
np. o tych kamieniach w tym cytacie - dieta dukana sprzyja zakwaszeniu moczy co PRZECIWDZIAŁA powstawaniu kamieni które chętniej tworzą się w środowisku zasadowym a dodatkowe 'płukanie' nerek (dużó pijemy i dużo sikamy) też działa ochronnie w tej kwestii. a mechanizm nadciśnienia i miażdżycy? powinni podać uzasadnienie bo przecież ograniczenie tłuszczów zwierzęcych do minimum i wprowadzenie dużej ilości 'dobrych' tłuszczów z ryb im zapobiega... ostatnio lekarz prawie że w zachwyt wpadł jak powiedziałam że codziennie jem ryby
|
|||
|
|
|
#3168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a do tego znajdzie się spora grupa, która w to wszystko uwierzy... ale tak jest ze wszystkim!głowaski do góry
|
|
|
#3169 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ty masz urodziny a ja mam wesele siostry na 100 osób i wiem że na pewno zgrzeszę, jedyne czego żałuję to to że nie zaczęłam diety miesiąc wcześniej bo tak pewnie byłabym już na fazie 3 i mogłabym to wziąć na królewski posiłek ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() u mnie po kolejnym tygodniu diety zastój ani w dół ani w górę, ale pewnie po weselu wzrośnie. |
|||
|
|
|
#3170 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sama pracuję w restauracji i wiem jak wyglądają menu weselne, zawsze coś wybierzesz, np. obiad, zawsze jakieś 3,4 rodzaje mięs, czy będzie jakiś kurczaczek, przecież pieczonego można jeść tylko bez skórki, czy jakiś indyk faszerowany szpinakiem lub czymś też jak najbardziej, nie zjesz klusek tylko samą surówkę, zimna płyta będzie mnóstwo do wyboru, surówki, rybki, wędliny, do ciepłej kolacji może być jakiś bukiet warzyw no chyba że będą frytki to będzie gorzej. A deseru na weselu siostry bym sobie nie odmówiła, tym bardziej że serio całe wesele możesz jeść według dukana
|
|
#3172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po co:P a to akurat najgorsze bo cukier. już lepiej zjeść tłuste mięso niż deser. bo to zaburza ketozę (to nie moje słowa, ale pamiętam ) czyli to na co pracujemy, a powrót do ketozy zajmuje kilka dni. no cóż, szczerze mówiąc - ja bym się nie dała. szkoda mi diety:P a pozaa tym gdybym zgrzeszyła ciężko byłoby mi wrócić - ale każdy ma inne reakcje, inne priorytety. ja się odchudzam na wesele w lipcu, więc tam bym nie popuściła, ale mam taki zapas, że raczej zdążę, bo na biedę 59,9 mi starczy na wadze, a w takim wypadku jestem już w połowie po 2 miesiącach aczkolwiek przeżyłam już na diecie swoje urodziny, rocznicę z TŻtem, przeżyję jeszcze wielkanoc. bo nie dam się.jadę zaraz na wieś, zła jestem na mamę za wczoraj, bo mnie chce na siłe nawracać, ale cóż. jak chora jestem to najwyżej cały weekend będę w łóżku z lapkiem siedziała;P
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedzi, wyskoczyłam teraz do apteki i kupiłam Vigor Plus dla aktywnych, myślę, że postąpiłam słusznie
![]() Tylko kurcze musiałam coś zjeść przed łyknięciem witaminek i kupiłam (bo nie było co obok pracy) ozorki w galarecie, 4 małe plasterki, chyba nie zgrzeszyłam co? podroby itp możemy więc chyba ok, zresztą ozor jest bez tłuszczu ale musiałam coś zjeść bo już i nawet głodna się zrobiłam a wszystko się w domu pokończyło i dopiero po pracy pędzę na zakupy.Cytat:
Kurcze wiecie co? wszyscy mi odradzają Dukana jak się dowiedzą, że na nim jestem, wszyscy mi gadają o złych skutkach, wkurza mnie już to
|
|
#3174 |
|
Zadomowienie
|
zrobiłam naleśniki z nutelką
![]() na razie zjadłam 1, jeszcze jeden mi został ![]() ![]() ![]() masakra jak za mną to słodkie chodzi, aż niemożliwe.. byłam w sklepie, super pogoda.. zaraz się zabieram za jakieś sprzątanie a później pakowanie
|
#3175 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie też. i że i tak będę mieć jo jo. i podkładają chipsy i słodkości. a wcześniej "weź się za siebie". agr.
|
|
#3176 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mi się podoba w dukanie to że ma z góry narzuconą fazę stabilizacji a nie tak jak inne diety - schudłaś, bah, koniec. na nich na 100% miałabym jo-jo a tu liczę że nie...
|
|
|
|
|
#3177 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny
myślę że jakoś przezwyciężę chęć rzucenia się na wszystko i zachowam jakiś tam rozsądek od poniedziałku będę ładnie dukać dalej
|
|
|
|
#3178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziewczyno ja się odchudzam na własne wesele w czerwcu :P ale deseru na zaręczynach sobie nie odmówiłam i nie żałuję bo był najpyszniejszy z wszystkich, które kiedykolwiek jadłam prawda, waga postała półtora tygodnia, a teraz leci i leci następny grzech na weselu też przeżyłam wiele innych okazji bez grzechu, no ale na takich wyjątkowych to aż nie wypada :P
|
|
#3179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak pisałam, też odchudzam się przez wesele-ale nie moje i napewno tam coś zjem, ale jakieś 2 tyg przed przejdę na III fazę, bo na II nie mogłabym zgrzeszyć. (a 2 tyg przed, żeby trochę wypić przy ucztach, bo nie chcę po dwóch kieliszkach odpaść na weselu:P)każdy robi to co uważa za słuszne ja jestem ograniczona czasem i wiem, że przez grzeszki mogłabym nie zdążyć. ![]() buzki dziewczyny, wyłączam kompa, będę później
|
|
|
#3180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a no chyba że tak, jeśli po jednym grzechu ciągnie się cała lawina to lepiej nie :P ja aż sama siebie podziwiam za to, że mam teraz takie nastawienie do diety, bo przy żadnej innej tak nie było. Jak był grzech to = koniec diety :/ a co do tego picia to prawda, organizm w takim stanie, 2 kielichy i bomba :P
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.

grat uluje

Mam nadzieję,że za kilka dni zobaczę chociaż 61.5
tak myślę, że jak skończy mi się @, akurat będę po P... więc może wtedy 

będzie -> 55 

tzn, przedwczoraj i wczoraj strasznie bolała mnie macica, jak na @ i nawet promieniowało na krzyż, ale nic nie ma