|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tż się mnie pytał czy ma kupić małej butki nike,puma bo trafił na fajne wyprzedaże,ale powiedziałam,żeby nie brał ![]() Rany ale się nie wyspałam,całą noc się budziłam i zamiast seksu śniły mi się koszmary ![]() Oliwka zle Ci fryzjerka powiedziała z tą oliwą na włosy-my ludzie nie mamy czegoś takiego jak przetłuszczające się włosy tylko skóra głowy jest sucha lub tłusta co pózniej oczywiśćie idzie dalej na włos.Jednak na włosy możesz spokojnie sobie nałożyć oliwe czy oleje,ale po prostu omiń sklap(skórę głowy)i będziesz nawilżała same włosiska ![]() Machaj jak Ci się sprawił wax?masz fajniejsze włosy?
![]() |
#1682 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie 200zł Cytat:
A Twoja mała też w wózku płakała i jezdzić nie chciała? ![]() ![]() Mi tam pomaga na wszystko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gratulacje dla Oli ![]() ![]() Cytat:
Pytam,bo może masz,a nie wiesz o tym-bo tak też się zdarza ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Ecia to Ty dałaś ten link to mikto z daxa?używasz?bo ja pierwszy raz widzę,a mam mamie kupić tą "swoją" mikro i tak się zastanawiam czy jej tej nie kupić. Pop nie wiem jak to z tym mlekiem.Podobno kozie jest lepsze i bardzo często można spotkać produkty kosmetyczne z dodatkiem właśnie mleka koziego.Jak masz możliwość kupna to jak najbardziej bierz ![]() Dziewczyny co kąpieli z dodatkiem mleka to przecież zacna Kleopatra słynęła z takowych kąpieli i dzięki nim była wiecznie młoda i piękna ![]()
![]() |
#1683 | |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim.
Kurka u nas dziś nie ma słońca ![]() ![]() Na szczęście Nadia jest dziś od rana wyrozumiała dla mamusi i się sama pięknie bawi uśmiechając się do mnie przy tym... ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak potrafiła siedzieć leżeć czy później cichutko i oglądać wszystko z ciekawością,tak teraz 2min i finito. A spacery na rękach..Nie ważyłam jej teraz,ale pewnie 10kg ma i ciężko ją nosić,kręgosłup mi siada ![]() Co do kiwi-też daję,ale Nadia nie przepada(ja zresztą też).Natomiast za mandarynkami aż pieje ![]() A Cebionu Multi mamy dawać 5kropli przez miesiąc(i odstawić na ten czas wit.D). Dajecie go na łyżeczce czy może do mleka?Nie wiem jak to podawać. To trzeba rozcieńczać? "Potęgę podświadomości" mam w domu,ale powiem szczerze..nie wiem ile razy zaczynałam ją czytać ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez cynamonkowa Czas edycji: 2011-03-05 o 07:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A wczoraj zbadałam sobie stan cery w aptece i "wywróżyła" mi babka, że mam problemy naczynkowe i bardzo tłustą cerę a ja myślałam, że tylko mieszaną ;p Z naczynkami wiedziałam, tłustość mnie przeraziła. Ale za to zmarszczki na 27 lat a mam 31 ![]() Dusiaczek - gratulujemy pierwszych kroczków ![]() ![]()
![]() Adaś 28.03.2010 Zuzia 21.02.2012 Edytowane przez EciaPecia Czas edycji: 2011-03-05 o 08:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maciej też uwielbia kiwi ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- dusiaka co za wspaniala nowina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- ...Mam takie pytanko.... Czy wasze dzieciaki piją same z butelki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nocka była znowy tragiczna od 3 nie śpię ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() aha i mam jeszcze jedną prośbę mam kłopot z zasypianiem kiedyś mówiłyście o jakiejś metodzie 3 - 5 - 7 czy cos takiego gdzie o tym mogę poczytać
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
Tz mnie wk... nie rozmawiam z nim...
![]()
#1688 |
Zakorzenienie
|
#1689 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co z tego, że cera tłusta, wazne, że młoda ![]() Też bym chciała, żeby mi ktoś powiedział, że moja buzia jest młodsza, niż mój wiek. Cytat:
Ta metoda opisna jest wksiążce "Uśnij wreszcie", polega na tym, że kładzie się dziecko do łożeczka i wychodzi z pokoju. Wracasz dopiero po 3 minutach, oczywiście jeśli dziecko płacze. Układasz znowu do snu i znowu wychodzisz. Następnym razem możesz wrócć dopiero po 5 minutach, itd. Dla mnie metoda nie do przyjęcia. Choć wiem, że kilku dziewczynom z naszego forum udało się w ten sposób nauczyć dzieci samodzielnego zasypiania. Nie byłabym w stanie regulować zegarkiem poziomu wytrzymałości na płacz moich dzieci. Z piciem z butelki u nas jest podobnie- czasem pije sama, czyli przechyla sobie butelkę, a czasem ja to robię. Nie przeszkadza mi to, przyjdzie czas i będzie to robić zawsze sama.
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2011-03-05 o 09:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Adaś też sam nie pije z butelki, czasem sobie ją przytrzymuje, z niekapka daje radę sam bo trzyma za uszka. Czytałam tą książkę o nauce zasypiania. Myślę, że jest przydatna ale trzeba być po prostu konsekwentnym. Ja w sumie nie miałam problemów z zasypianiem nocnym, ale zdarzają się dni, kiedy mi marudzi trochę przed spaniem, wtedy właśnie tak robię, że idę do niego po paru minutach, głaszczę po buźce, mówię "luli luli" i wychodzę. I tak konsekwentnie po parę razy i zasypia. Po prostu wiem kiedy marudzi a krzywda mu się nie dzieje, więc mnie jego jęki nie martwią ![]() A propos smoka - poszło w miarę bezboleśnie, pierwsza noc najgorsza, teraz już też ładnie w dzień drzemkę robię ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() Mój się wczoraj wywrócił w sklepie i chyba ze wstydu, że wszyscy ludzie na niego patrzyli rozbeczał się okropnie. Na buzi to już miał sporo siniaczków ![]()
![]() |
#1691 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zosia dostała gorączki, z noska jej zaczyna lecieć katar;/ wszyscy po kolei u nas chorzy. Zobaczymy jak będzie pozniej, chyba na pogotowie trzeba będzie jechać. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- madziwnia- teraz poszło ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Zosia trzyma sobie sama butelke, nie chce żeby jej ktoś trzymał. Ale ona tak od dawna robi.
![]() |
#1692 |
Zakorzenienie
|
Gmyrelka ja bym na twoim miejscu z np loginu tz zalicytowała wózek, to najczęściej rusza aukcje, z psychologi- inni ludzie chcą go kupić, to widocznie jest fajny, to lepiej ja kupię
![]() ana jak narazie wszystkie nike, i adidasy jakies mają takie bardzo sztywne podeszwy. W daichmianie na 100% są elefanty. Fajne buty widziaalm tez w cocodrilo, tez miękkie podeszwy, tylko to takie bardziej wiosenne. Co do nauki zasypiania, i tym zostawianiu placzącego dziecka, to oglądałam program z psycholożką co mówiła żeby tego nie praktykować, bo to źle wpływa na poczucie bezpieczęstwa u dziecka, i w dorosłym życiu takie dzieci mają zaniżoną samoocenę, bo dajemy im w ten sposób sygnał- ja płaczę mamy nie ma, płacze głośniej mamy nie ma, widocznie jej na mnie nie zależy, a jak mama przychodzi i tuli jak dziecko płacze to dziecko ma sygnał- płaczę , i mama jest obok, zawsze mogę na nią liczyć, kocham ją i wiem że jestem dla niej najważniejszy. ja w domu na panujące zarazki włanczam oczyszczacz powietrza, tylko trochę jest to jak z efektem placebo, bo w sumie tych zarazków się nie widzi, i tego oczyszczonego powietrza też nie ![]() ![]()
![]() |
#1693 |
Raczkowanie
|
dziękuję wszystkim za pomoc!!!
#1694 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1695 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słyszałam że właśnie się roją jak się już nie mieszczą , mój dziadek miał ule wieki temu. Jak woda stoi to ja robię tak , kopię dół , na dno dołu pół wiadra/wiadro żwiru taki drenaż i dopiero ziemia wszystkie tak sadzę co nie lubią stojącej wody bo u nas miejscami też woda stoi ![]() Cytat:
Cytat:
U nas z tym zasypianiem nie wyszło ,uczyłąm go ale mały się rozchorował i nici , drugie podejście robiłąm i znów się rozchorował-inhalacje ,usypianie na kolanach i już nie uczę go na razie go usypiam na kolanach albo leży i go za rączkę trzymam |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie chcę do deichmana z myślą o elefancie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1697 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() feta:rozcieram fetę na pastę,doprawiam troszkę pieprzem i czosnkiem świeżym startym,nie dużo bo daje silny smak,jak nie ma świżego to można użyć w proszku też.A piórka tzn kroisz cebulkę na pół i później jak najcieniej w poprzek,Jak się odkleji każdy "ząbek"to wychodza takie piórka-ja tak nazywam ![]() ![]() Co do witaminy D to zawsze pediatra mowila ze po2 i tak daje caly czas-za dużo ![]() Libra ja tez wolałam pół świni kupić a po ile jest teraz żywiec? Dusiaka moj kolega mi wczoraj mowił jest dom do kupienia za 220 tys,tylko ze on jest mega zainteresowany i chyba kupi ale gdyby nie to od razu dam Ci znac,bo cena malutka. I my też mamy problem z odparzeniem,mama tak odwalila ze szok nigdy w życiu jeszcze nie mial tak odparzonej pupci ![]() Brawo dla Oli za kroczki ![]() Dziękuję Ana za radę z włosami ![]() ![]() Aneczka niezły sajgon ![]() Co do picia to mój tez leniuszek i musze mu trzymać butle ale wiem,że umie bo jak mu złożę rączki na butelkę i odejdę to będzie sobie trzymał,tylko nie przechyla jak sie kończy ![]() Ferrou no nie jak tak można powiedzieć a nawet pomyśleć-będzie dobrze ![]() Danielek z torcikiem Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-03-05 o 11:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zosia też ma pupe czerwoną;/ sypiemy mąką i jest dużo lepiej. Kiedyś też już tak miała i u nas mąka pomaga najlepiej. My kąpiemy w balneum hermal i jest super. Po każdym innym do kąpieli mała ma tak suchą skóre. wypróbuje twoje przekąski na roczku ![]()
![]() |
#1699 |
Zakorzenienie
|
ja stosowalam ta metode i babel na uregulowane spanie.... chodzi spac o 11 potem o 15 i pozniej o 21 i zasypia bez problemu... to nie ejst tak ze zostawia sie placzace dziecko samo sobie... po 3 min wchodze do niego i go uspokajam ale nie biore na rece, glaszcze, mowie do niego i nie mozna byc w pokoju dluzej niz 2 min pozniej wychodze i zazwyczaj znowu sie zali ale mija minuta i on spi.... choc poczatki sa trudne i lepiej zaczac w dzien... jesli w ciagu godizny nie usnie to zabraiera sie dziecko z lozeczka i kontunuuje zabawe...
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- a my aparat sprzedalismy heh chyba 10 min byl na all nie trzeba miec umowy z kurierem zeby bylo taniej wystarczy zamowic go przez ta strone co podawalam mnie wyslanie wozka 30kg koszlowalo 36zl przez dhla i kurier do nas przyjezdza paczke odebrac o ta strona http://www.kurierem.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 | |||||
Zakorzenienie
|
dusiaka - brawa dla Oli
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Butelkę woli jak trzyba mama albo tata ![]() Cytat:
Może zapiszcie synka na kurs. Teraz mają naprawdę fajne i bezpieczne metody Słodziak ![]()
![]() |
#1701 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Laski, dziękuje za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi - jesteście niezastąpione!!
Wózka w końcu nie sprzedałam. Dzisiaj była jedna laska z wawy oglądać, ale na cene marudziła więc niech spada ![]() ![]() madzia ja wystawiłam na "kup teraz" ![]() Idę poszukać linka który Ania p wstawiła apropo mikrodermabrazji (co ma dobre opinie kwc) i sobie zamówię ![]() A właśnie laski: czy mogę wyprać w pralce matę edukacyjną (której nikt kupić nie chce ![]() ![]() Ania kiedy się widzimy i robimy ciuchową wymiankę?? Mam dla Oli śliczne sandałki z Bartka - nawet na zmianę możesz mieć ![]() ![]() ![]()
#1702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Jaką masz i za ile chcesz sprzedać ? Pytam z ciekawości bo moze naszą też sprzedam ![]()
![]() |
#1703 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Danio ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-03-05 o 14:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
TylkoOliwka - Danielek wygląda superśnie ![]() ![]() Ana - ja też skorzystałam z Twoich porad i pokupwałam te odżywki do włosów które polecałaś. Stosuję suboradin po myciu i vax raz na tydzień. OD 2 tygodni i jak na razie wielkiej zmiany nie widzę ale po myciu są fajne. No i zaczęłam też płukać w zimnej wodzie. Co do usypiania to ja lubię jak mała się do mnie przytula i zasypia. Jak zaśnie to jest odkładana. Wczoraj było fajnie bo TZ ją uśpił i zszedł na dół. A potem przed 22 ja poszłam do sypialni a tam na naszym łóżku śpi brat TZ wraz z Oliwką. ![]()
#1705 |
Wtajemniczenie
|
No i mam nadal problem z kupką Marciego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1706 |
Zakorzenienie
|
Grymelka - moja znajoma ostatnio mi opowiadała ze jej córka miała problemy z kupką i lekarz jej poradził aby dawała jej do picia wodę z gotowanych suszonych śliwek.
#1707 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1708 |
Raczkowanie
|
Ratunkuuuu,chyba zwariuję!
Dziecko mi jęczy,marudzi,ciągle na ręce wchodzi..a wszystko dlatego,że za wcześnie poszła spać! tż ją dziś ululał o 10.30,a tylko do sklepu wyszłam ![]() ![]() ![]() zaraz wyjdę z siebie..i stanę obok dosłownie! już ja 2razy kładłam spać i nic!
#1709 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze wam poradzę nie pytana w kwestii włosów:raz na 2 tygodnie umyjcie włosy zwykłym za 3 zeta szamponem pokrzywowym(z Barwy np.) włosy ![]() ![]() I jeśli idziecie farbować mohery to najlepiej 2-3 dni przed nie używać żadnych masek,odżywek.Umyć zwykłym pokrzywowym i na to farba.Wtedy kolor nam tak szybko nie spływa z włosów i w ogóle dłużej kolor utrzymuje się ładny. Ja teraz przy tych swoich rudych mam rodeo,bo ciężko cholernie kolor utrzymać ![]() ![]() ![]() Ech tak mam czasami dosyć,że mimo,że uwielbiam siebie w rudych to,zeby się nie męczyć,nie szukać,nie testować kosmetyków wróciłabym do swoich ![]() No pożaliłam się i lżej na duszy ![]() Oliwka mój zieńciunio cudowny i muszę go w końcu porwać ![]() ![]() Ja też tą mikro kupiłam dla mamy i wypróbuje.Jeśli będzie tak samo fajna jak ta co mam to przepłacać sensu nie ma.
![]() |
#1710 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.