|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
Bardzo nad tym ubolewam Moj mąż jest krakusem - ma tam pracę, ja mam pracę.. tu też bym znalazła w swojej starej firmie ale przeciez nie bede z małżem zyła na odległosc niestety pod względem korporacji i w ogole duzych miedzynarodowych firm, krk miażdzy moje miasto i tu moj mąż raz, że pewnie by tyle nie mógł zarabiac ile w krk a po 2 nie wiem czy nawet znalazłby satysfakcjonującą dla siebie robote. Jakoś go nie widze w prywatnej firmie zatrudniającej np 20 osób nie odnalazł by sie chyba biedak A co do ciucholandów w krk nie wiem bo nie byłam nigdy, ale jak masz ochotę na rekonesans to zapraszam ![]() Camomile, to kciuki na odwagę ![]() ciesze sie, ze malutka sie odezwala !! czytałam ostatnio, ze aby pobudzić dzidzie trzeba napić sie mleka albo soku ![]() a ja siama siedze - z psem i kotem.. bo rodzice na balu karnawałowym.. do czego to doszlo, dziadki balują a córeczka w piżamie przed kompem od 22
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
![]() ale to chyba mnie tak suszy przez te ogien w przełyku!!! je.ba.... zgaga ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Dorotko nie mowie zę nie skorzystam z zaproszenia ![]() hihi
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczku, tylko daj mi chwilunię wczesniej znać zebym w razie czego zdążyła urlop wziąć
No chyba, ze już bede na L-4 Jak Dziewczynom pasuje z jakichś tam powodów lepiej Krk, to zaaaaapraszam i pójdziemy na pyyyszne lodziki (bez skojarzeń hihi
|
#2314 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
J...b..na... zgaga![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Byliśmy zachwyceni. Może to taki efekt turysty,ale myślę że to najpiękniejsze polskie miasto.
|
||
|
|
|
#2315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Daisy, ale nie jestes sama, masz nas .Chociaz ja zaraz bede uciekac, TZ mowi, ze bedziemy ogladac film ...Zycze wam spokojnej, bezzgagowej nocki |
|
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
kochane ja sie zmywam, bo oczka mnie bola od kompa, caluje was mocno, jutro rano pewnie sie pokaze, zycze milych snow
![]() buzialce
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stanie w korkach naprawdę jest męczące.. Wiesz, do pracy kiedyś jechałam 2h (16 km!!) spóźniłam sie wóczas 1 godz.. dzień po tym incydencie przesiadłam się na pociag. Te odległości wszędzie są dla mnie duuże za duże Na pewno Krk ma wiele swoich zalet, których nie ma moje miasto - większy wybór chociażby opieki zdrowotnej, dostępność pewnych usług, ich zróżnicowanie jakościowe jak i cenowe, zabytki, klimat itd itd.... ale tęsknie za moja czestochowa... za rodzicami, najbliższymi przyjaciółkami, wszystkimi znanymi mi kątami itd itd... W Krk wszystko zaczynałam od nowa i w sumie nadal zaczynam.. mieszkam w tam raptem ciut ponad rok - od 01.01.2010 Czuję się tam sama
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
ja szczerze Krakowa tez nie lubie
![]() jak dla mnie to miasto pełne pozerów i przereklamowane. poza tym kojarzy mi sie z czasem mojego studiowania tamm, a dla mnie studiowanie w krk nie było niczym p[odniecającym bo były to zaoczne i jedyne co pamietam to ze musialam wstawac o 4 rano biegnac na busa i potem do szkoły przez pół krakowa i do 20 zajecia i tłuc sie busem do domu i na drugi dzien to samo. źle mi sie kojarzy po prostu ![]() ale pluje jadem na ten krakow
|
#2319 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak męża swojego poznałaś?![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
spice, mojego małza poznalam będąc na szkoleniu w krk... jednak nie uczestniczylismy w tym samy szkoleniu z uwagi na zróżnicowanie naszych branż zaw
Po szkoleniu poszlismy z grupą ludzików do knajpy na rynek... no i tam również w swoim towarzystwie bawił się mój mąż.. nasz kontakt na odległosć trwał 4,5 roku a nawet dokładnie 4 lata o 9 msc jakies tam koleżanki mam, chociażby z pracy ale to już nie jest to samo co w moim rodzinnym mieście... no trudno, jak to się mówi wiedziały gały co brały i wiedziałam na co się decyduje. Gabrysia na pewno uszczęśliwi moje życie i nie będę już taka samotna (bo na domiar złego, powroty mojego męża z pracy to godzina 19-20, nie wcześniej.. wiec nudzi mi sie nawet w domu samej) Grazin hihi no ja też pluję choć może nie przystoi i nie powinnam, bo w końcu tam mieszkam, ale nie będę robiła z siebie rodowitej krakuski i udawała, że jest to kraina miodem i mlekiem płynąca No sama przekonałaś się jak to z odległościami i korkami w krk bywa, więc mam nadzieję, że mnie choc troszkę rozumiesz Btw... ostatnio jak szukałam domków/mieszkań to patrzyłam też na Oświecim
|
#2321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
daisy w oświęcimiu??? ![]() mi sie tu fajnie mieszka, tylko ze to zadupie tylko ze akurat mi to ni przeszkadza. wole mniejsze miasto niz tak rozwlekły rozlazły i rozfiflany Kraków![]() ide walczyc ze zgagą i do spania ![]() spijcie dobrze!!
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki Kochane połoze sie juz lulu, moj kotek i piesek dawno juz chrapią
Spokojnej nocki dla Was i Dzidziusiów a do tego zero pobudek z powodu skroplenia uczuc
|
#2323 |
|
Wtajemniczenie
|
Lozeczko i komoda gotowe
![]() Padam na twarz... tak jestem zmeczona!
|
#2324 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewuuuszka![]() Cytat:
co ktorys zaboli ![]() Cytat:
chleje muszynianke z plastrem cytryny ![]()
|
||||
|
|
|
#2325 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry mamuśki!
Jeszcze śpicie? Ja już od godziny na nogach Od rana mnie Iga miło skopała, później czkała tuż nad bronchildą więc utwierdzam się w przekonaniu, że ustawiła się już do wielkiego nura w dół, no ale potwierdzimy w środę Ślicznie słońce u nas świeci ale jest jeszcze ziiiiiimno. Eve - widzę, że Mayeczka ciągle jest dziewczynką więc jeszcze raz gratuluję ![]() Lecę nadrobić wczorajsze posty
|
#2326 |
|
Moderatoreska
|
Dzien dobry
![]() Ja już nie śpię ![]() U mnie też piękne słonko, ale nie wiem jaka temp. pewnie zimno jeszcze. |
|
|
|
#2327 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
My już od 6 nie śpimy, ale padliśmy wczoraj już po 22, więc nawet wyspani jesteśmy. Siedzimy sobie z TŻ w łóżeczku, każde ze swoim lapkiem na kolanach ![]() U nas pochmurno, ale w plusie. Moja stacja pogodowa pokazuje 1,3 stopnia. Miłego dnia dziewczyny. |
|
|
|
#2328 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że nigdy przenigdy nie zdecyduję się na kolor z próbnika.Cytat:
Ja też często robię zakupy u sprzedawców, których linkują nam dziewczyny Zazdroszczę fury! Do mnie ciągle z Dino nie odpisali ![]() Mango08 współczuję historii z pralką No ale najważniejsze, że nic złego się nie stało no i maluszek już 1kg waży ![]() anula_81 piękny brzuszek no i pokoik też cudo ![]() Cytat:
doczytałam, że porządki po remoncie ukończone. Ja nie wiem skąd Ty masz na to wszystko siły, ja tylko zrobię obiad i muszę resztę dnia odpoczywać, po odkurzaniu domu to samo, leżę i sapię Achaaa, ponieważ nie prosiłam o bana na allegro to poczyniłam ostatnie zakupy Mamy już wszystko oprócz termometra ![]() Ostatecznie będzie taki: http://www.smyk.nazwa.pl/smyk/W0409_2_2.jpg
|
|
#2329 |
|
Moderatoreska
|
Moria zgadza się mozna powiedzieć, że porządku skończone
![]() Co do farb to ja właśnie nasze kolory wybierałam z próbnika i powiem Wam że się nie różnią, są takie jakie miały być. |
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
U mnie też ładne słoneczko wychodzi Chodzę cała połamana, bo boli mnie prawy bok w okolicach talii i nie mam pojęcia od czego
|
#2331 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i moja teściowa też ![]() Cytat:
|
|
#2332 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry!
ale wczoraj się nasprzątaliśmy - oczywiście TZ bardziej, ja stałam w miejscu ze szmatką .ale i tak nogi i plecy mnie bolały wczoraj. dzisiaj ciąg dalszy - jutro jeszcze fachowcy musza zamontować meble w łazience, pomalować przedpokój, położyć listwy wykończeniowe i pomalować sufit w małym pokoju. teściowa jutro przyjeżdża pomagać sprzątać. eweska - ful wypas łazienka: 1,8m x 1,7m ![]() Paulizia - mój tylko by spróbował dać mi ban na allegro .... o nieeeeeeee .caffelatte - ale super że po wizycie jest dobrze .Eve za Mayę .Aga.M - nie mówiła mi . ja to się najbardziej doczekać nie mogę i obawiam zobaczenia sali porodowej.tak jak Ty anulinka - boję się rozczarowań, chociaż to prywatna klinika, ma jakieś 4 lata, fotki na www super, ale jak jest naprawdę .eweska - czy Ty pisałaś o tym, czy mnie się śniło, że pisałaś nam że chłopaki odwrócili się główką w dół i będziesz miała sn? ![]() a mnie się śnił mo synusiek kochany dzisiaj że jechaliśmy do sklepu z nim i zamiast noworodka włożyć do gondoli włożyliśmy go do spacerówki i leciałam szybko do auta, żeby go przełożyć i bałam się go wziąć na ręce - spał a w pewnym momencie się obudził i spojrzał na mnie błękitnymi oczkami - masakra daisy - ja wiem co zanczy przeprowadzka za TZtem , wprawdzie moja była "za pracą": 14 lat mieszkałam z rodzicami w tym mieście gdzie mieszkam obecnie i jak skończyłam licencjata, powiedziałam, że się wyprowadzamy w bieszczady - wiecie jak to jest jak się gdzies jedzie i czujesz że to jest Twoje miejksce na ziemi? ja własnie tam miałam taki kącik - od 16 roku życia spędzałam tam wakacje u mojej kuzynki i było mi super, a skoro rodzice stamtąd pochodzą, trafił się okazyjny zakup dokładnie w tym miejscu gdzie bywałam i wszystkich znałam kupiliśmy. ja złożyłam papiery na mgr, no ale w tak zwanym międzyczasie złożyłam również papiery do pracy tu na śląsku (bo chciałam zaocznie robić mgr i pracować już). ale nikt nie dzwonił, więc 15 października się przeprowadziliśmy, a ja kilka tygodni później dostałam telefon, że chcą mnie do pracy - nota bene do mojej obecnej firmy.... więc 15 grudnia zaczęłam pracę i spowrotem mieszkałam w moim mieście.a jak poznałam TZta miałam dylemat, ponieważ miałam okazję wyjechać do pracy na stałe do Londynu, tam jest siedziba mojej firmy, miałam super ofertę pracy, super pieniądze, ale mnie nigdy Londyn nie pociągał, więc się wahałam - i nie wiedziałam co zrobić... i na dodatek TZ mieszkał i mieszka dalej 4 bloki ode mnie - tam gdzie ja mieszkałam 14 lat z rodzicami (i powiedziałąm, że nigdy więcej na to osiedle nioe wrócę ). wybrałam TZta... do dziś mu "wypominam", że mogłam zrobić karierę a on mnie zbałamucił .sorry za długiego posta. a propos wagi... jak oglądam swoje zdjecia z 2007 roku...marze żeby znowu tak wyglądać i wrócić do mojego blondu jak podczas wesela, póki co ban na rozjaśnianie Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-03-06 o 09:59 |
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() zycze miłej niedzieli dzisiaj chyba za duzo wpadac nie bede ![]() buuuuzie
|
#2334 |
|
Zadomowienie
|
DZISIAJ ZACZYNAM 32 TYDZIEŃ
czyli 8 miesiąc jak to brzmi.
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-03-06 o 10:01 |
|
|
|
#2335 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Piękna pogoda za oknem, ja wyspana elegancko, Adrian tłucze się po brzuchu od samego rana Kochane mam pytanko. Jak chcę kupić na all różne rzeczy, a nie opłaca mi się brać tego za pobraniem i jakbym robiła przelew dla sprzedawcy to po jakim czasie miałby zaksięgowane pieniądze na swoim koncie?? Nigdy przelewu nie robiłam i się na tym troszkę nie znam a kupowałam za pobraniem tylko---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Gratulacje
|
#2336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdybyś wpłacała na poczcie, to pewnie będzie dzień dłużej. |
|
|
|
|
#2337 |
|
Zadomowienie
|
Martulka
.ide się pakować... będę tu jeszcze chwilkę, potem może wieczorem zajrzę, mam nadzieje że już z własnego łóżka .EDIT: jednak nie mogę jej dać... .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-03-06 o 10:27 |
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2339 |
|
Wtajemniczenie
|
witam serdecznie
![]() zaczynam dziś 30 TYDZIEŃ ![]() Moniqac nie wiedziałam, że Ty też niedzielna ![]() no i wstawiam wam zdjęcie brzuszka z wczoraj - jeszcze 29 tydzień ![]() reszta zdjęć mnie w negliżu - czeka na Was w albumie
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
monia nie ma fotki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

Bardzo nad tym ubolewam
nie odnalazł by sie chyba biedak 

No chyba, ze już bede na L-4 

dziewuuuszka

.
02.08.2014