|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
A ja się zastanawiałam pod prysznicem, czy urodzę w kolejnym wątku, bo w tym mam nadzieję, nie zawita po mnie autobus.
I myślałam, że trzeba będzie kolejny tytuł tworzyć i naszła mnie wena: Pęknięte krocza, na brzuchach szramy każdy dzień daje nam nowe mamy ![]() Raczej nie do wykorzystania - ale byłam taka dumna ze swojej twórczości. Kolorowych snów, nigdy nie wiadomo czy wstaniemy z tą samą ilością brzuchów
|
|
|
|
#4292 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam dzis mega apetyt, pochłaniam duuuże ilości wszystkiego
![]() castia, myślałam, że już wsiadlam do tego autobusu a tu skucha ..... u mnie też nic........brzuch pobolewa od czasu do czasu i tyle, jutro jade na ktg to zobaczymy co w trawie piszczy ![]() a ostatnio wysniło mi się, że 6-go urodzę.... ![]() Dobrej nocki Papa!!! |
|
|
|
#4294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niezły tytuł... ale może jakiś weselszy nam przyjdzie do głowy |
|
|
|
|
#4295 |
|
Rozeznanie
|
Co wchodze na forum to juz kolejny dzidziulek na swiecie
![]() Wanilka gratulacje...coreczka przesliczna Ja dostalam dzisiaj takiego powera, prawie caly dzien sprzatalam, pralam, prasowalam chyba udzielil mi sie symptom wicia gniazda ![]() Ciekawe na kogo jutro padnie, stawiacie na Czarna?? |
|
|
|
#4296 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale tu nie ma reguly, mozna je odczuwac delikatnie, silnie lub wcale az do momentu porodu ![]() Cytat:
Ja ide spac moje drogie, ciekawe co jutrzejszy dzien przyniesie?
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
marsylia, zabójczy ten twój tytuł, ale jakiś taki za bardzo..obrazowy i dosadny
ja to się zastanawiam, czy w końcu urodzę bez tych przepowiadaczy, czy się pojawia jednak. tak samo, jak z tym wstawaniem w nocy do łazienki, w ogóle nie wiem, jak to jest, wstaje rano sobie normalnie i dopiero wtedy, śpię tez bezproblemowo, tylko mi gorąco jest. Dzidzia mi tez w brzuchu szaleje, wręcz bym powiedziała, ze z czasem się zwiększa jej aktywność.
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-03-06 o 02:09 |
|
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4299 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ja już po imrezce tzn skończyła się o 24 ale teraz was nadrobiłam i czekam na tżta bo wiózł dziewczyny do domu
więc za jakąś godzinkę bedzie a ja się martwię ![]() a imrezka należy do udanych dostałam śliczne prezenty dla dzidziula m.in matę edukacyjną, zestaw biały jeleń taki dla mnie - do higieny intymnej, żel i mydło w płynie, pampersy new born paczkę podusię z kubusiem puchatkiem i parę innych fajnych rzeczy może jutro zrobię fotki to wstawię było fajnie tylko trochę mnie przygotowania zmęczyły jednak nogi mnie bolały jak po maratonie dziś cały dzien na nogach a jeszcze mnie ten brzuch pobolewał jak na @ no ale teraz już ok i dostałam smska od montii że czują się z Fabiankiem dobrze ale pewnie wyjdą dopiero w poniedziałek. Niestety miała podaną oksytocynę. Ale same parte to z 15 minut i Fabianek już był na świecie Pisze też że w ogóle od porodu nie spała a ma w sobie tyle mocy jak patrzy na synka że szok Cytat:
a kończę brać fenoterol 16 marca czyli to będzie koniec 37 tygodnia ![]() Cytat:
mam nadzieję że szybko wykurzycie małą z brzuszka ![]() Cytat:
30zł ![]() Cytat:
dziś to nawet mały się przestał ruszać wtedy...doskonale cię rozumiem w ogóle współczuję wam, ja mieszkam z rodzicami i dziadkami i też nie jest kolorowo, szczególnie przez babcię i dziadka ale nie jest jeszcze najgorzej jednak... ale i tak wolałabym w kawalerce się gnieździć ale własnej... tu w domu też mamy tylko jeden pokój też się gnieździmy... kuchnia mała - mama moja cały czas coś piecze itd także na to samo wychodzi... a nawet gorzej bo łazienka wiecznie zajęta (w domu mieszka 8osób...) pierdnąć za przeproszeniem nie można bo zaraz dziadek z babcią: co się stało??? a jak chcę wyjść na dwór to zaraz babka jakiś pretekst znajdzie żeby też wyjść i d... truje... także wolę brać kredyt i uciekać bo zwariuję ![]() Cytat:
mam nadzieję że się w końcu ruszy no biedulko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale tak na kręgosłup mało mi on pomaga
|
|
#4300 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wanilka, wielkie gratulacje, wreszcie jakas dziewuszka a ja włsanie weszłam tylko po to, by wam powiedziec, że przetrwałam w dwupaku ten dzień nie miałam czasu pisać, bo moje dzieci miały imprezy dziś i na jednej z nich byłam 3 godziny, gdyz dla rodziców także był poczęstunek i miło mi sie gadało, oczywiście 100 pytań do... "a to pani jeszcze z brzuszkiem", ale mnie to nie przeszkadza, nawet miło mi było, ze takie zainteresowanie z każdej strony, normalnie jak jakaś celebrities się czułam, co chwila ktos podchodził no a wieczorem niestety mniej przyjemnie, bo synek wymiotował, mąż sie nim zajął i ponoc pizza z imprezy na której młody był zaszkodziła, ale teraz mały w nocy wstał i miał rozwolnienie, więc zaczynam się bać , że to rotawirus jakiś może, bo dzien wcześniej coś go tak brało, jakaś lekka gorączka, ale przeszła, kurczę akurat teraz to najmniej potrzebny taki wirus mi w domu zobaczymy jutro jak to będzie wyglądać... martwię się żeby mnie nie zaraził... no i reszty rodziny ![]() Cytat:
Cytat:
a wcześniej to cicho sza ![]() Buziaki dla Was ![]() No to ciekawe do której teraz pojechał autobus?
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-03-06 o 01:38 |
|||
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tylko sako właściwie podpiera kręgosłup, ale to może tez zależeć od typu fotela.
|
#4302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() prezenty widzę,że ekstra - na pewno sie przydadzą fajnie, że u Montii dobrze czekamy na foteczki tego przystojniaka u mnie w domu też nas mieszka 7 osób i najgorzej to jest właśnie z łazienką wiecznie zajęta ale nie jest najgorzej. wiem,że niedługo pójdziemy na swoje więc zaciskam zeby i wszystko znoszę![]() marsylia ale miałaś wenę ![]() nie mogę spać jakieś tam bóle mam , najbardziej mnie boli krzyż a tu nikogo nie ma. myslalam że ktoras tez bedzie cierpiec na bezsennosc |
|
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem, bo ze mnie nocny marek, tak jak z mojej córci
|
#4304 |
|
Wtajemniczenie
|
wowww a jednak ktos jest
dobrze ze cie nic nie boli. bo ja nie spie bo mnie wkurza to napinanie brzucha |
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
ja o tej godzinie najlepiej funkcjonuje, gdy chodziłam do pracy, to tez się tak kładłam 2-3, a potem rano oczy na zapałki.
może te napinanie brzucha to już zapowiedz rychłego porodu, dzień teściowej już za nami, wiec można rodzic śmiało ![]() moja ciąża jest ogólnie całkiem lekka, bez wymiotów, bez mdłości w pierwszym trymestrze, bez nocnych wycieczek do kibelka teraz, ani razu się nie zaziębiłam, chociaż łaziłam do pracy we wszystkie deszcze, mrozy, śniegi, w robocie się stykałam z przeziębionymi koleżankami. Zobaczymy, jak to będzie podczas porodu
|
#4306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no to ja w kibelku byłam już dziś z 5 razy więc zazdroszcze ![]() dobrze ze dzis niedziela, dzien lenistwa jakby co odespie tą nocke z TZ po obiadku ![]() czytam teraz ksiazke, nawet sciagnelam ebooka zeby lampki nie zapalac bo by zaraz ktos sie tu do mnie zleciał |
|
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
A może to dzidzia ci tak napina ten brzuch, ja co mam napięty, to patrze, a tu córa mi nogi prostuje czy głową mnie bodzie.
Na bezsenność zawsze najlepsza książka, a co czytasz? tez ebooki czytam głównie, bo nie muszę przy nich zapalać światła, kiedyś tez nocami oglądałam filmy czy seriale na komórce
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
super, że u Montii wszystko dobrze!!!!
u mnie brzuszek dalej się napina i boli jak na @ :/ więc zobaczymy co przyniesie dzień......
|
|
|
|
#4309 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
wstawać śpiochy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czekam na zdjęcia a Montii pewnie musieli podać oxy, bo ona żadnych bóli przecież nie miała, nic nie cvzuła, więc pewnie musieli, ale dobrze, że się dobrze czują ![]() ja idę zrobić kawkę sobie, mąż jeszcze śpi, oglądał jakieś filmy do nocy, a mały wczoraj chyba się przekręcił na drugą stronę, bo tak mi skopał prawy bok, że tak bolało jak nigdy, do tej pory kopał w środek brzucha, a i wczoraj zachaczyłam o otwartą szufladę brzuchem i zrobiłam sobie rysę aż do krwi jakby żyletką, małemu chyba nic przez to nie będzie mam nadzieję ![]() miłego dnia |
||
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z rana
![]() U mnie OCZYWIŚCIE bez zmian Cieszę się,że u Montii i Fabianka wszystko w porządku. Zakochała się mamusia...no ale co się dziwic? Już chcę zobczyc jego zdjęcie ![]() Iweczka no,no... czyżby to już blisko? ![]() Wstałam troszkę wcześniej,ale Tż jeszcze gnije w łóżku Idę coś zjesc,bo moje dziecko chyba się domaga
|
|
#4311 |
|
Wtajemniczenie
|
no dziewczyny, nocne marki, jakbym ja nie spała o 2-giej to następnego dnia cały świat musiałby przede mną zwiewać, taka bym była zła
![]() mój TŻ też czyta ebooki, żeby mi nie świecić światłem w nocy, bo bym zatłukła ![]() Eirene, to udaną miałaś imprezę, porób fotki prezentów ![]() uściski dla Montii, fajnie, że się dobrze czują i że wszystko ok strasznie ciekawa jestem, jak Fabianek wygląda!
|
|
|
|
#4312 |
|
Zadomowienie
|
cześć ciężarówki
Montii fajno,że wszystko oki.Ja też niby miałam skurcze,ale jak podali oxy to 10 min parłam i mała była na świecie traicionera Ty nocna buszmenko !! spać,odpoczywać a nie na forum siedzieć. eirene fajnie,że jesteś zadowolona po imprezce.Było picolo?
|
#4313 |
|
Zadomowienie
|
witajcie kobietki w tą słoneczną niedzielę.
ładny dzien na rozpakowanie się, więc dawać dziewczyny, dawać ![]() Eirene cieszę się że impreza udana - prezenty fajne. Montii - najważniejsze że u was wszystko dobrze, a pon. już jutro więc szybciutko będziecie w domu. Marsylia tutuł zabójczy ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- dziewczyny mam pytanie do tych co kupiły laktator. ja mam ręczny z aventu. wczoraj odebrałam go ze sklepu, i zastanawia mnie jedno. bo on ma jakiś taki dziwny kolor. tzn. buteleczka gdzie będzie znajdował się odciągnięty pokarm jest taka żółta - wygląda to tak jak czasem na szklance osad z herbaty. a cała reszta, inne elementy są śnieżnobiałe. spotkałyście się z czymś takim???? jeszcze go nie wyparzyłam więc nie wiem czy to brud, czy tak ma być po prostu... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym, że cały zbiorniczek jest w takim samym kolorze, a Ty coś wspominałaś o efekcie podobnym do osadu z herbaty, więc nie wiem...
|
|
#4315 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale tez sie nie placi. Bynajmniej tak mowia. Choć za tą2-jkę chętnie bym akurat zapłaciła żeby ją dostać![]() Niutka mam nadzieję, że synek szybko wyzdrowieje i nie jest to jednak rota, ja już nie miałam od 8 lat, ale kiedyś co roku i strasznie się męczyłam, nie wyobrażam sobie mieć to w ciąży ![]() Cytat:
Opisz koniecznie swój żebym wiedziała co mnie czeka.![]() a MI się śniły dziś takie głupoty, że szok.Nie wiedziałam kto jest ojcem małego i nie mogłam sobie przypomnieć, nie pamiętałam też że mam męża i się martwiłam jak sobie poradzę finansowo, skoro nawet nie mam kogo pozwać o alimenty. ![]() meggi mój jest przeźroczysty - a mam elektr z medeli, tych z aventu nie mialam w rece wiec nie pomogę |
||
|
|
|
#4316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie, widzę, że się akcja rozkręca
Ja po usg i w 35tc dzieciaczek waży 2560 Martwi mnie tylko, że ma pępowinę na ustach Oby z ust nie zsunęła się na szyję...Cytat:
Tak ma być
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
ja kawkę poranną kończę właśnie ![]() Śmieje się, że jutro mam spotkanie z położną, więc po tym już mogę śmiało rodzić bo wszystko będzie dogadane i jak sobie pomyślę, że to może się zdarzyć w każdej chwili to panika mnie ogarnia ![]() a z drugiej strony, niech się dzieje, zamiast się przeterminować i w szpitalu leżeć
|
|
#4318 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie wygląda jak żółtawy - porównałam tylko ten kolor do takiego osadu z herbaty.
|
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
To sugerując się tym co pisze Ahtaga wszystko jest okej
![]()
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
marsylia, fajnie by było, żeby się taka ciąża lekka na poród szybki przełożyła
mi to jedynie dokuczała rwa, ale przeszła jakiś miesiąc temu, zgaga, ale to jak mialam b. Wysoko brzuch no i te rozstępy wyszły na udach, ale już bledną.Rano chyba miałam przepowiadacza, ale czułam też wtedy ruchy dzidzi, więc nie wiem, czy to aby na pewno to.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

.

moge tylko nam tego życzyć.

ale nie jest najgorzej. wiem,że niedługo pójdziemy na swoje więc zaciskam zeby i wszystko znoszę

ale tez sie nie placi. Bynajmniej tak mowia. Choć za tą2-jkę chętnie bym akurat zapłaciła żeby ją dostać