|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 7,02% |
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
5 | 8,77% |
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
3 | 5,26% |
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
0 | 0% |
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
13 | 22,81% |
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
32 | 56,14% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
A ja się zastanawiałam pod prysznicem, czy urodzę w kolejnym wątku, bo w tym mam nadzieję, nie zawita po mnie autobus.
I myślałam, że trzeba będzie kolejny tytuł tworzyć i naszła mnie wena: Pęknięte krocza, na brzuchach szramy każdy dzień daje nam nowe mamy ![]() Raczej nie do wykorzystania - ale byłam taka dumna ze swojej twórczości. Kolorowych snów, nigdy nie wiadomo czy wstaniemy z tą samą ilością brzuchów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam dzis mega apetyt, pochłaniam duuuże ilości wszystkiego
![]() ![]() castia, myślałam, że już wsiadlam do tego autobusu a tu skucha ..... u mnie też nic........brzuch pobolewa od czasu do czasu i tyle, jutro jade na ktg to zobaczymy co w trawie piszczy ![]() ![]() a ostatnio wysniło mi się, że 6-go urodzę.... ![]() Dobrej nocki Papa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Rozeznanie
|
Co wchodze na forum to juz kolejny dzidziulek na swiecie
![]() Wanilka gratulacje...coreczka przesliczna ![]() Ja dostalam dzisiaj takiego powera, prawie caly dzien sprzatalam, pralam, prasowalam chyba udzielil mi sie symptom wicia gniazda ![]() Ciekawe na kogo jutro padnie, stawiacie na Czarna?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale tu nie ma reguly, mozna je odczuwac delikatnie, silnie lub wcale az do momentu porodu ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja ide spac moje drogie, ciekawe co jutrzejszy dzien przyniesie? ![]()
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
marsylia, zabójczy ten twój tytuł, ale jakiś taki za bardzo..obrazowy i dosadny
![]() ja to się zastanawiam, czy w końcu urodzę bez tych przepowiadaczy, czy się pojawia jednak. tak samo, jak z tym wstawaniem w nocy do łazienki, w ogóle nie wiem, jak to jest, wstaje rano sobie normalnie i dopiero wtedy, śpię tez bezproblemowo, tylko mi gorąco jest. Dzidzia mi tez w brzuchu szaleje, wręcz bym powiedziała, ze z czasem się zwiększa jej aktywność.
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-03-06 o 01:09 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |||||||
Zakorzenienie
|
ja już po imrezce tzn skończyła się o 24 ale teraz was nadrobiłam i czekam na tżta bo wiózł dziewczyny do domu
![]() ![]() a imrezka należy do udanych ![]() ![]() ![]() ![]() było fajnie tylko trochę mnie przygotowania zmęczyły jednak nogi mnie bolały jak po maratonie dziś cały dzien na nogach a jeszcze mnie ten brzuch pobolewał jak na @ no ale teraz już ok ![]() i dostałam smska od montii że czują się z Fabiankiem dobrze ale pewnie wyjdą dopiero w poniedziałek. Niestety miała podaną oksytocynę. Ale same parte to z 15 minut i Fabianek już był na świecie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() doskonale cię rozumiem ![]() w ogóle współczuję wam, ja mieszkam z rodzicami i dziadkami i też nie jest kolorowo, szczególnie przez babcię i dziadka ale nie jest jeszcze najgorzej jednak... ale i tak wolałabym w kawalerce się gnieździć ale własnej... tu w domu też mamy tylko jeden pokój też się gnieździmy... kuchnia mała - mama moja cały czas coś piecze itd także na to samo wychodzi... a nawet gorzej bo łazienka wiecznie zajęta (w domu mieszka 8osób...) pierdnąć za przeproszeniem nie można bo zaraz dziadek z babcią: co się stało??? a jak chcę wyjść na dwór to zaraz babka jakiś pretekst znajdzie żeby też wyjść i d... truje... także wolę brać kredyt i uciekać bo zwariuję ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4300 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wanilka, wielkie gratulacje, wreszcie jakas dziewuszka ![]() ![]() ![]() a ja włsanie weszłam tylko po to, by wam powiedziec, że przetrwałam w dwupaku ten dzień ![]() nie miałam czasu pisać, bo moje dzieci miały imprezy dziś i na jednej z nich byłam 3 godziny, gdyz dla rodziców także był poczęstunek i miło mi sie gadało, oczywiście 100 pytań do... "a to pani jeszcze z brzuszkiem", ale mnie to nie przeszkadza, nawet miło mi było, ze takie zainteresowanie z każdej strony, normalnie jak jakaś celebrities się czułam, co chwila ktos podchodził ![]() no a wieczorem niestety mniej przyjemnie, bo synek wymiotował, mąż sie nim zajął i ponoc pizza z imprezy na której młody był zaszkodziła, ale teraz mały w nocy wstał i miał rozwolnienie, więc zaczynam się bać , że to rotawirus jakiś może, bo dzien wcześniej coś go tak brało, jakaś lekka gorączka, ale przeszła, kurczę akurat teraz to najmniej potrzebny taki wirus mi w domu ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Buziaki dla Was ![]() ![]() ![]() ![]() No to ciekawe do której teraz pojechał autobus?
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-03-06 o 00:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
Mnie tylko sako właściwie podpiera kręgosłup, ale to może tez zależeć od typu fotela.
#4302 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() prezenty widzę,że ekstra - na pewno sie przydadzą ![]() fajnie, że u Montii dobrze ![]() czekamy na foteczki tego przystojniaka ![]() u mnie w domu też nas mieszka 7 osób i najgorzej to jest właśnie z łazienką ![]() ![]() ![]() marsylia ale miałaś wenę ![]() ![]() nie mogę spać ![]() ![]() a tu nikogo nie ma. myslalam że ktoras tez bedzie cierpiec na bezsennosc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem, bo ze mnie nocny marek, tak jak z mojej córci
![]()
#4304 |
Wtajemniczenie
|
wowww a jednak ktos jest
![]() dobrze ze cie nic nie boli. bo ja nie spie bo mnie wkurza to napinanie brzucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
ja o tej godzinie najlepiej funkcjonuje, gdy chodziłam do pracy, to tez się tak kładłam 2-3, a potem rano oczy na zapałki.
może te napinanie brzucha to już zapowiedz rychłego porodu, dzień teściowej już za nami, wiec można rodzic śmiało ![]() moja ciąża jest ogólnie całkiem lekka, bez wymiotów, bez mdłości w pierwszym trymestrze, bez nocnych wycieczek do kibelka teraz, ani razu się nie zaziębiłam, chociaż łaziłam do pracy we wszystkie deszcze, mrozy, śniegi, w robocie się stykałam z przeziębionymi koleżankami. Zobaczymy, jak to będzie podczas porodu ![]()
![]() |
#4306 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no to ja w kibelku byłam już dziś z 5 razy więc zazdroszcze ![]() dobrze ze dzis niedziela, dzien lenistwa jakby co odespie tą nocke z TZ po obiadku ![]() czytam teraz ksiazke, nawet sciagnelam ebooka zeby lampki nie zapalac bo by zaraz ktos sie tu do mnie zleciał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
A może to dzidzia ci tak napina ten brzuch, ja co mam napięty, to patrze, a tu córa mi nogi prostuje czy głową mnie bodzie.
Na bezsenność zawsze najlepsza książka, a co czytasz? tez ebooki czytam głównie, bo nie muszę przy nich zapalać światła, kiedyś tez nocami oglądałam filmy czy seriale na komórce ![]()
#4308 |
Zakorzenienie
|
super, że u Montii wszystko dobrze!!!!
![]() u mnie brzuszek dalej się napina i boli jak na @ :/ więc zobaczymy co przyniesie dzień...... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | ||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
wstawać śpiochy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czekam na zdjęcia a Montii pewnie musieli podać oxy, bo ona żadnych bóli przecież nie miała, nic nie cvzuła, więc pewnie musieli, ale dobrze, że się dobrze czują ![]() ja idę zrobić kawkę sobie, mąż jeszcze śpi, oglądał jakieś filmy do nocy, a mały wczoraj chyba się przekręcił na drugą stronę, bo tak mi skopał prawy bok, że tak bolało jak nigdy, do tej pory kopał w środek brzucha, a i wczoraj zachaczyłam o otwartą szufladę brzuchem i zrobiłam sobie rysę aż do krwi jakby żyletką, małemu chyba nic przez to nie będzie mam nadzieję ![]() miłego dnia ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z rana
![]() U mnie OCZYWIŚCIE bez zmian ![]() Cieszę się,że u Montii i Fabianka wszystko w porządku. Zakochała się mamusia...no ale co się dziwic? ![]() ![]() ![]() Iweczka no,no... czyżby to już blisko? ![]() Wstałam troszkę wcześniej,ale Tż jeszcze gnije w łóżku ![]() ![]()
![]() |
#4311 |
Wtajemniczenie
|
no dziewczyny, nocne marki, jakbym ja nie spała o 2-giej to następnego dnia cały świat musiałby przede mną zwiewać, taka bym była zła
![]() mój TŻ też czyta ebooki, żeby mi nie świecić światłem w nocy, bo bym zatłukła ![]() Eirene, to udaną miałaś imprezę, porób fotki prezentów ![]() uściski dla Montii, fajnie, że się dobrze czują i że wszystko ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zadomowienie
|
cześć ciężarówki
![]() Montii fajno,że wszystko oki.Ja też niby miałam skurcze,ale jak podali oxy to 10 min parłam i mała była na świecie traicionera Ty nocna buszmenko !! spać,odpoczywać a nie na forum siedzieć. eirene fajnie,że jesteś zadowolona po imprezce.Było picolo? ![]()
#4313 |
Zadomowienie
|
witajcie kobietki w tą słoneczną niedzielę.
ładny dzien na rozpakowanie się, więc dawać dziewczyny, dawać ![]() Eirene cieszę się że impreza udana - prezenty fajne. Montii - najważniejsze że u was wszystko dobrze, a pon. już jutro więc szybciutko będziecie w domu. Marsylia tutuł zabójczy ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- dziewczyny mam pytanie do tych co kupiły laktator. ja mam ręczny z aventu. wczoraj odebrałam go ze sklepu, i zastanawia mnie jedno. bo on ma jakiś taki dziwny kolor. tzn. buteleczka gdzie będzie znajdował się odciągnięty pokarm jest taka żółta - wygląda to tak jak czasem na szklance osad z herbaty. a cała reszta, inne elementy są śnieżnobiałe. spotkałyście się z czymś takim???? jeszcze go nie wyparzyłam więc nie wiem czy to brud, czy tak ma być po prostu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4315 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Niutka mam nadzieję, że synek szybko wyzdrowieje i nie jest to jednak rota, ja już nie miałam od 8 lat, ale kiedyś co roku i strasznie się męczyłam, nie wyobrażam sobie mieć to w ciąży ![]() Cytat:
![]() ![]() a MI się śniły dziś takie głupoty, że szok.Nie wiedziałam kto jest ojcem małego i nie mogłam sobie przypomnieć, nie pamiętałam też że mam męża i się martwiłam jak sobie poradzę finansowo, skoro nawet nie mam kogo pozwać o alimenty. ![]() meggi mój jest przeźroczysty - a mam elektr z medeli, tych z aventu nie mialam w rece wiec nie pomogę |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Wtajemniczenie
|
Witajcie, widzę, że się akcja rozkręca
![]() ![]() ![]() Cytat:
Tak ma być ![]()
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
ja kawkę poranną kończę właśnie ![]() Śmieje się, że jutro mam spotkanie z położną, więc po tym już mogę śmiało rodzić ![]() ![]() i jak sobie pomyślę, że to może się zdarzyć w każdej chwili to panika mnie ogarnia ![]() a z drugiej strony, niech się dzieje, zamiast się przeterminować i w szpitalu leżeć ![]()
#4318 |
Zadomowienie
|
no właśnie wygląda jak żółtawy - porównałam tylko ten kolor do takiego osadu z herbaty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
To sugerując się tym co pisze Ahtaga wszystko jest okej
![]() ![]()
#4320 |
Zakorzenienie
|
marsylia, fajnie by było, żeby się taka ciąża lekka na poród szybki przełożyła
![]() Rano chyba miałam przepowiadacza, ale czułam też wtedy ruchy dzidzi, więc nie wiem, czy to aby na pewno to.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.