|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI
|
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI
wow u nas takich okazji jakoś się nie obchodzi
chyba jakbym składała życzenia mojej to by nawet nie wiedziała dlaczego ![]() A w ogóle to jak się czujesz?
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
no i dotarłam do domu
![]() atomufka witaj w kraju ![]() ja juz mam dosc sprzatania.... eh wcale mi sie nie chce
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Anika wcale się nie dziwię, że nic ci się nie chce
![]() aaa wchodzę na konto a tam 13-stkę dostałam za moje 4 miesiące pracy dostałam 578 zł
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
No jeszcze czego, żebym teściowej z okazji dnia teściowej życzenia składała...ona nie pamięta o urodzinach syna (nie mówiąc o mnie), dnia dziecka też nie u niej nie ma (a przecież tż cały czas jest jej dzieckiem - nam mama składa życzenia i kupuje prezenty na dzień dziecka
) niech się wypcha A właśnie dziewczyny...jak to jest z 13? Jeżeli ktoś ma jakieś dodatkowe pieniądze przy wypłacie (mój tż ma chyba 60zł do podstawy za staż pracy doliczane) to to też liczą i w 13 też to powinno być? Bo u tż wszyscy dostali 13 niższe o 30 zł (w sumie nie wiadomo skąd ta kwota) od normalnej pensji.
|
|
#666 | ||||
|
Zakorzenienie
|
haha! ja nawet nie wiedziałam. Ale rozmawiałam z nią dzisiaj przez tel, liczy się?
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczynki przy okazji chciałam Was uspokoić. Martucha nie jest w ciąży! Z dziecka to ona by się akurat najbardziej cieszyła!Nie przewidziałyście terminu przyjścia na świat Natalki, Martuchy ciąży - do trzech razy sztuka! ![]() Na mnie dzisiaj jeszcze czeka prasowanie, później kolacje zrobić i czekać aż Pan i Władca wróci z pracy No nic spadam do tego żelazka - a jak MI się nie chcę!!!!!!
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka tu masz co sie wliccza do 13stki:
http://www.prawopracy.org/content/view/159/16/ edit wiecej tego czego sie nie wlicza hahahah Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2011-03-05 o 19:50 |
|
|
|
#668 | ||
|
Zakorzenienie
|
no no no, jak nie lubię karkówki, to może w formie takiego gulaszu by mi nawet smakowała
Tia... nawet nie wiedziałam, dopiero mama mnie uświadomiła. Ale my składamy mamom życzenia na dzień matki, co za dużo to niezdrowo ![]() Cytat:
przesadził i to grubo A on coś robi w domu?Tak jak dziewczyny pisały, jak chce, to mu pokaż jak to ty nic nie robisz i nie sprzątaj, nie prasuj i w ogóle, przeciez to się samo zrobi ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#669 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja ogólnie tez żaluzji nie lubię, ale te drewniane są jak dla mnie super ![]() opis Twojej reakcji na mikro może wskazywac na oczyszczanie się skóry. czasem jest wląsnie tak, że zaczyna "wyłazić" wszystko to co gdzies gromadziło się pod spodem. ale skoro peeling jest dla ciebie wystarczajacy to tylko sie cieszyc, ja niestety nie mam tyle szczescia ;/ Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() tak w ogole dzis znowu byłam na małych zakupach - tym razem bardziej domowych. a reszte czasu spedziłam na sprzataniu domku. cieszę się bo już wszystko tak "domowo" zaczyna wyglądac ![]()
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic tylko zabić ![]() Wiecie ja teraz nie pracuje tylko siedze z moja perła w domu - tak wiec jestem zmeczona bo mała czasem daje popalic , plus sprzatam , gotuje i wiadomo czasem mam dosc i prosze meza o cos wiecej to Mój jak kiedys wypalił do mnie tesktem ze on to zmeczony , a ja to nic nie robie to mu pokazałam ze zajmowanie sie dzieckiem jest czasem trudniejsze i bardziej meczace niz praca. Poszłam w sobote na cały dzien i jak wróciłam to biedak nic nie zrobił bo mu mała dała popalic . Od tamtej pory zawsze mówi do swojej mamy ze ja to mam cierpliwosc i wogóle jaka to ja nie jestem super i ze zmeczona jestem hehehe Pokaz mu jak wyglada zona nic nie robiaca i od razu bedzie cie na rekach nosił. A ja dzis siedze sama bo moj ma impreze z pracy . Mam nadzieje ze usne ![]() Marta
|
|
#671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W kazdym razie pokazalam mu jaka jestem nierobotna dzisiaj, bylam odwiezc mame na spotkanie z kolezankami, wrocilam, weszlam do kuchni, on tam akurat siedzial, nastawilam wode do czajnika, bez slowa zrobilam 1 herbate i wyszlam potem zrobilam sobie jeszcze kolacje - jemu nie ![]() ![]() ![]() co do tego czy on taki robotny... hmmm nie wiem, jak mu cos kaze to zrobi, ale bez przesady... nigdy nie ocenialam go w kategoriach robotny, nierobotny bo wiadomo ze kazdy ma lepsze i gorsze dni i jedno mu idzie lepiej a co inne gorzej...ale chyba zaczne...nie robi raczej wiecej ode mnie |
|||
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dziekuje dobrze spojenie juz tak nie doucza, umiem chodzic za to skurcze przepowiadajace mi sie zaczely
|
|
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dzisiaj pustki, z resztą czego się spodziewałam niedziela rano :P
A ja jakaś zmarnowana jak patrze na tych chorowitków, to stanowczo mówię NIE! ja nie chcę
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-03-06 o 09:30 |
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
hehe laseczki śpią jeszcze
![]() Ana no nie chorować mi tam wiosna idzie a Ty co...
|
#675 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zgadzam się, co za dużo to nie zdrowo grrr na samą myśl ![]() Cytat:
no chyba że gdyby go nie było ze mną byłoby gorzej ![]() Pozazdrościć termin przeprowadzki już znany?![]() a teraz gdzie mieszkacie? u Ciebie czy tżta? Cytat:
![]() Cytat:
dacie radę! ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() U mnie znowu słonko i znowu wiosna w głowie Wczoraj dopiero o 20 mąż skusił mnie tostem i piwkiem a dziś już normalnie zjadłam śniadanko.Dzis będę sie farbowała tą farbą w piance... zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
|
|
#677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę na moje lecznicze śniadanie
|
||
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
może z tej farby mi wyjdzie ciemny brąz a nie jakiś rudawy
|
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
*Agatek* do nas nie zagląda
![]() Ale i tak składam życzenia urodzinowe! 100 lat! |
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe co u niej słychać.---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Atomufka wszystkiego najlepszego w dniu Urodzin. Radości z mężą i nowego mieszkanka oraz szybkiego odnalezienia się w PL
|
|
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety to sie nie da... zastanawiam sie czy dobrze wybralam i czy jemu jeszcze w ogole na mnie zalezy... od wczoraj mial duzo mozliwosci zeby mnie przeprosic ale nie odezwal sie ani slowem, nie zareagowal nawet jak wzielam posciel z jego pokoju (mamy u mamy 2 osobne i poprzednia noc spalismy razem) i wynioslam do pokoju mojego brata i tam spalam... bylismy tylko we 2 w domu, wiec mogl zareagowac, ale widocznie ma to gleboko... ja tez... najgorsze jest to ze dzisiaj po poludniu musimy wracac do niego... ja bym najchetniej nie wracala, ale mam stad do pracy ponad 80 km... chyba zaczne ogladac ogloszenia o wynajmie
Solenizantkom zyczę wszystkiego dobrego z okazji ich święta, dużo uśmiechu i spelnienia wszelkich marzen Edit: Po wstepnych rozeznaniach znalazlam 1 w miare fajny pokoj za 450 zl, umeblowany, z 2 wspollokatorami (w ogloszeniu pisze ze mlode, pracujace osoby)... jak sie nie poprawi to chyba bede tam dzwonic i myslec o przenosinach Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO Czas edycji: 2011-03-06 o 10:51 |
|
|
|
#682 | ||
|
Zakorzenienie
|
[sambus widze , ze u Was nieciekawie się dzieje, ale może to tylko chwilowe. wiesz to normalne, ze ludzie się kłoca, a jak jeszcze trafi na dwoch uparciuchow, ktorzypierwsi nie wyciagaja reki to juz w ogole...
u nas tez tak czasem bywaMysle, ze zanim wezmiesz wynajem pod uwage to napierw czeka was powazna rozmowa, emocje trzeba odsunac na bok i wtdy sie przekonacie ile was jeszcze laczy, czy macie wspolna wizje na zycie czy juz nic innego was nie czeka jak tylko rozstanie. Ja trzymam kciuki i mam nadzieje, ze milosc rozkwitac bedzie dalej. moj tez czasem uwaza, ze nic nie robie, ale ja czazsem powiem mu to samo, ale jak sie nad tym glebiej zastanowic to kazdy z nas czuje się lepepiej w innych obowiazkach, najwazniejsze to sie dogadac Cytat:
![]() Cytat:
na razie mieszkamy z moimi rodzicami
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
mezus z mala wybyli na sapcer mam wiec 2,5h wolnego
i nei wiem co porobic, chyba wstawie dzieciowe pranie i sie poporstu poloze i moze ziemniaki obiore zeby jutro byly do odsmazenia na obiadek sambus no chyba musicie powaznie porozmawiac
|
|
|
|
#684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to by pasowalo skoro mam 33 tydzien, w 37 by sie obnizyl i po ok 2 tyg łuuup :P ale ksiazkowo to rzadko ktrora ma a ja bym chciala tak bardzo przed swietami urodzic
|
||
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia odpoczywaj
![]() Ufarbowałam włosy. I tak. jestem bardzo zadowolona. kolor mam bardzo ciemny brąż z ładnymi refleksami i nie wchodzi mi w rude więc czyżby to była ta farba, która w końcu daje brązy?? farbowałam się ciemną czekoladą więc wiecie Choć w castingu też miałam ciemną czekoladę ale z refleksami rudego pokryło mi włosy (te siwe też) rewelacyjnie, lepiej niż casting. generalnie pianka się super nakłada i tu brawa za pomysł. Zobaczymy jak będzie po kilku myciach. aaaa i jest mega wydajna. Mąż zużył tylko połowę opakowania na moje krótkie włosy. Niestety reszta poszła do śmieci bo wymieszałam wszystko od razu.
|
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No proszę jak to zleciało ![]() Co do przeprowadzki to ja jakoś jak o tym myślę, to jakoś mi tak smutno opuszczac dom rodziny... rodziców, pokój... itp. ale staram się narazie o tym nie mysleć, bo przed nami długa droga
|
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Ana ty wiesz jak ja z moją mamą ryczałam jak się wyprowadzałam?? Potem całą noc w domu przeryczałam, moja mama też. Dopiero po jakiś 3 dniach się przyzwyczaiłam
ale 2 razy dziennie do siebie dzwonimy Wiadomo na początku ciężko się przyzwyczaić ale jednak lepiej jest mieszkać samemu niż z rodzicami czy teściami. Ja miałam szanse mieszkać z teściową (nie musielibyśmy brać kredytu, brak czynszu, dużo kasy by się zaoszczędziło, mieszkanie kompletnie oddzielne. 70 m2, kuchnia, łazienka, 3 pokoje, oddzielne wejscie) ale jednak zrezygnowaliśmy. To byla za blisko teściowej . Lepiej mieszkać samemu i teściów odwiedzać raz na jakiś czas i kiedy się ma na to ochotę |
|
|
|
#688 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Troszkę to bez sensu, bo uważam, że o wspólne mieszkanie, pokój, dom, należy dbać wspólnie. Tak jak mówisz, każdy może mieć lepszy czy gorszy dzień albo lubić bardziej zmywać niż myc okna, ale wszystko jest kwestią dogadania. Trzymam kciuki, żebyście doszli do porozumienia. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a jak wracam wyrabana po calym dniu pracy do domu to jeszcze musze posprzatac, wyprac, isc na zakupy, no i uczyc sie bo ostatnio mam sporo ciezkich egzaminow, a on ma zalatwic pare papierkow i dla niego to za duzo... powiedzialam mu ze jak wreszcie skoncze ta szkole (notabene to on mnie do niej wyslal, i juz zostal mi tylko 1 egzamin) to bardziej zaangazuje sie w sprawy domu, bo teraz zwyczajnie nie starcza mi czasu, ale on dalej uwaza ze nic nie robie Nie chce mi sie z nim nawet rozmawiac, zreszta on tez nie przejawia takiej checi... chyba czeka az to ja go zaczne przepraszac |
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiu dobrze piszesz. Wszystko jest kwestią dogadania, a o wspólny dom, trzeba dbać wspólnie.
Samba a mąż dużo rzeczy w domu robi, skoro mówi, ze ty nie robisz nic?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

chyba jakbym składała życzenia mojej to by nawet nie wiedziała dlaczego 

), mąż i brat chorzy tylko ja z tatą zdrowa, chyba zdrowa bo mam wrażenie że boli mnie gardło
Nie chce mi się. Pada u nas śnieg z deszczem.

). Do tego słoneczko. Super! 

wiosna idzie a Ty co...