|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
witam kochane w niedzielne przed południe......
Blondynkapoznan - najlepszego ![]() Zanka - moze odpusc ten szpital poprostu zadzwon i pogadaj telefonicznie, mam napewno zrozumie... wiem ze pewnie ciezko ale chyba wystarczy Ci przezyc po wczorajszym.... brunetka - wielkie kciukasy i te urąk i te u nóg za jutro ![]() mąż dzis na obiad robi rybkę, ziemniaczki i kapustke kiszoną ![]() u nas tez niby ładnie choc troche pochmurno...narazie w planach mamy siedzenie w domu.....
|
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Witam, my juz po nalesniczkach na sniadanie, bedziemy jechali na zastrzyk z psem, a pozniej do Ikeii, podobno jest promocja na komody.
|
|
|
|
#2193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zwłaszcza te wszystkie duperele - kuchenne, jakieś świece, ramki itp ![]() U Nas komodę z przewijakiem mąż zrobi sam żeby pasowała do reszty mebli bo pracuje w firmie ktora sprzedaje płuty do robienia mebli i będzie miał materiały za grosze do tego gratis mu kolega podocina a skrecenie to już żaden problem
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2194 |
|
Przyczajenie
|
Cześć mamuśki! mam do was pytanko. Może ktoś z was mi coś podpowie i pomoże. Jestem w 18 tyg ciąży. Ostatnio zauważyłam u siebie wyciek krwi z jednej piersi. Nie duży ale jednak. Na stanikach mam male plamki krwi. Trochę mnie to nie pokoi. Czy któraś z was tak maiła? POZDRAWIAM
|
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Zanko dużo duzo zdrówka dla mamy, a szpital sobie może lepiej odpuść... Nie ma co ryzykować
No własnie co naszą Nerolą? Kto ma z nia jakis kontakt? blondynkapoznan nie nie to nie są skurcze napewno, to taki dziwny ból nóg, we wtorek idę na wizytę to się zapytam co i jak lekarza, może cos poradzi ![]() brunetka jasne, że będziemy trzymac jutro kciuki! ![]() Ja jutro idę rano na badanie morfologia, mocz i CRP, bo we wtorek idziemy na połówkowe Dzisiaj zaczynamy 21tc
|
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,macie już pokarm? Mnie z piersi leci taki przezroczysty płyn,rano się obudziłam a na koszuli plama...
|
#2197 |
|
Zadomowienie
|
Bry. Ja tak na szybciutko dzisiaj, bo mi net szwankuje...już nie mam do nich siły...
Zanka ja na Twoim miejscu bym nie poszła, mama przecież rozumie i chce dla Was najlepiej, tym bardziej, że z tą świńską były przypadki. Mąż w pracy, nie mam auta i do 18.00 będę siedzieć w domu, uroki niedzieli. |
|
|
|
#2198 |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim,
Ja biję rekordy w spaniu - 13 godzin!!!!! jeszcze raz ponowię swoje pytanie odnośnie widocznych żył na nogach. Czy w ciąży są one bardziej widoczne? Kolejne pytanie: Czy to możliwe, że mocz ma intensywniejszy zapach(jeśli to zapachem można nazwac )?? A pot? Czy też jest mocniejszy? Normalnie czuję, że siedzę i śmierdzę (prysznic biorę 2 razy dziennie)
|
|
|
|
#2199 |
|
Zadomowienie
|
zanka, współczuję wczorajszych przeżyć.
Co do wizyty w szpitalu,to podzielam zdanie dziewczyn- lepiej teraz odpocznij w domu a do mamy zawsze możesz zadzwonić.margaret82, ja mam ten adapter clippasafe wygląda solidnie, wybrałam go ze względu na to, że można go używać również jeżdżąc w sukience/spódnicy (ten be safe jest zapinany w kroku, więc może nie być zbyt komfortowy przy sukience, a w końcu największe brzuchy będziemy miały w upały- stąd mój wybór). Dopiero będę go montować w samochodzie, bo niedawno zamówiłam. Co prawda nie jeżdżę zbyt często, ale wydaje mi się, że lepiej zainwestować w adapter niż później żałować gdyby się go nie miało w razie wypadku... |
|
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
Witam w niedzielne popołudnie
![]() Blondynkapoznan najlepszego Zanka też bym posłuchała dziewczyn i raczej do mamy zadzwoniła niż poszła Nie ryzykuj zdrowia, a mama i tak na 100% zrozumie!U nas też pięknie słoneczko świeci dzisiaj i tylko dość zimny wiatr przypomina że to jeszcze nie wiosna... |
|
|
|
#2201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim!
Blondynka - ode mnie też wszystkeigo naj naj naj Zanka - strasznie współczuję Moja teściowa jutro idzie do szpitala na bardzo poważną operację i i też mamy smutną atmosferę w domu. A najgorsza ta niepewność ![]() Cytat:
czemu Ci ludzie nie rozumieją, że to NIE JEST ich dziecko?!? Cytat:
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także jest to normalne. Ale na nogach mogą być zaczątkiem żylaków, więc trzeba obserwować.I z tego co mi wiadomo niektóre kobiety w ciąży pachną "intensywniej"
|
|
|
|
|
#2203 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Blondynka wszystkiego Naj!
Zanka wczoraj sie niezle stracha najadlas, dobrze, ze z dzieckiem wszystko w porzadku. Do mamy zadzwon, nie ma co ryzykowac. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do zapachow... moze to nie pot i mocz maja intensywniejszy zapach, tylko Ty w ciazy masz bardziej wyczulony wech? Ja to bym tak sobie tlumaczyla. U nas leniwy weekend, jestem sama z dziewczynkami, bo maz pracuje niestety. Teraz jedna spi, druga kolo mnie oglada bajki, ja zaraz bede robic dla siebie carbnare, dla dziewczyn obiad zrobiony. Do poludnia bylysmy na spacerze, ale u nas slonce jest bardzo zdradliwe. Jak sie jest w domu, to wydaje sie, ze jest cieplo, a tak naprawde, to dosyc zimno, bo wieje zimny wiatr. Jestem zadowolona, bo sprzedalam te spodnie, ktore ostatnio kupilam na allegro, a okazaly sie na mnie za male. Wiec teraz moge sobie kupic inne! |
||||
|
|
|
#2204 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, będę baczniej obserwowac swoje nogi, a na zapach no cóż, może racja że mam wyczulony węch. Nawet jestem w stanie rozpoznac ile piw mój brat wypił. Po jednym i 2 pachnie się inaczej niż po 4. A on się śmieje, że go wtapiam. Stwierdził też że zapodziały mu się jakieś brudne skarpetki i czy byłabym tak dobra i je znalazła ( w sensie wyczuła).
|
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
A ja pokaże brzuszek, bo dzisiaj zaczynamy 21tc (albo leci 22 według niektórych obliczeń)
![]() Pierwsze zdjęcie dla porównania z 9tc, a drugie z dzisiaj czyli 21tc
|
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale jest ok, nie testowalam na crashtestach wiec nei wiem czy sie sprawdza, ale brzuch mam wiele wyzej od pasa teraz. codziennie robie z 10 km, niby malo ale zawsze. pewnie wiosna bede wiecej bo z malym bedziemy sobie na spacerki and morze jezdzic... a kupilam uzywany za 50 zl ![]() agni - masz wyczulony zapach, dlatego wydaje ci sie ze smierdzisz, ze mocz smierdzi. ja z pokoju czuje ze w lodowce maz ma kielbase biala której niecierpię ![]() żyły moga byc widoczniejsze - w kocncu wiecej dzwigasz krew na sutkach - moze to taka ciemna siara... nie wiem, o krwii nie slyszalam wlasnie robie obiad (kurczak, ziemniaczki, buraczki), dziec spi po 2h spacerze z rowerkiem po lesie. cudowna pogoda, wyszalal sie jak nic a mnie tez sie troche dostalo, bo jednak juz kulam się ale warto bo wręcz wiosna!
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-03-06 o 15:23 |
|
|
|
|
#2207 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2208 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam niedzielnie i popołudniowo
Też się wybieram, ale najpierw zapytam gina czy mogę. Pływać co prawda nie umiem, ale chociaż trochę się pomoczę w wodzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oj rośnie, rośnie Cytat:
Pyszności ![]() Ah! Blondyneczko wszystkiego naj naj naj
Edytowane przez Makobratek Czas edycji: 2011-03-06 o 15:58 |
||||
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczynki
![]() Ja już lepiej się czuję, przeziębienie mija-ale wszyscy w domu byli chorzy, oprócz pieska na szczeście , ale powoli nam mija, chociaż ja na dwór jeszcze nie wychodzę.D... mi rośnie
|
|
|
|
#2210 |
|
Zadomowienie
|
Brzuszek rośnie! Super!
|
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno nie da się go pomylić z niczym innym, widać, że ciążowy
|
|
#2212 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Blondynka ja dołączam sie do zyczen Cytat:
ale najlepiej poradzic sie gina lub internisty.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
powoli wracaj do zdrowia
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-03-06 o 17:14 |
||||||||
|
|
|
#2213 |
|
Zadomowienie
|
Blondynka wszystkiego najlepszego
![]() Natka ja mam teraz 20 tc i 5 dc i mam większy brzuszek
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() Przeżyłam zjazd więc mam już luzik przez 2 tyg Vaniliowa u nerolki bez zmian byli ostatnio w szpitalu i dostała dodatkowo coś jeszcze bo szyjka nic sie nie poprawia. Leży w domu. Komputera nie ma bo w naprawię. Brunetka kciukasy zaciśnięte ![]() ![]() Zanka przykro mi z powodu mamy, ale miejmy nadzieje, że nie będzie to nic poważniejszego. Natka Ty szczypiorku ! Mogłabym Cię objąć dłońmi w tym 9 tc :P A brzuszek widać rośnie Toż to karalne być tak szczupłą :P
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
za tydzień mam wizyte, to sie ginki dopytam co z tyminogami, ale mysle, ze one zmeczone noszeniem mojego ciezkiego du*ska
Za to na basanie cudownie ![]() No i zrobilam rafaello
|
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Scio
![]() ![]() ,Ciekawy artykuł, ale jak to z planami bywa zwłaszcza jeśli chodzi o rząd..http://www.mamazone.pl/artykuly/mamy...je-dzieci.aspx
|
#2217 |
|
Zadomowienie
|
Ależ u Nas dzisiaj leniwa niedziela, niby rano było słoneczko ale od południa juz się zachmurzyło i co chwilę sypał śnieg na przemian ze słońcem
![]() Scio rafaello ![]() Natka ale chudzunka z Ciebie
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Scio
idę do sklepu...bo napisałaś o słodkim <mniam>
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Margaret, Zmalowana zapraszam.
Nieskromnie dodam, ze jest super, podeszlam sceptycznie do przepisu, ale jest pyszniutkie
|
|
|
|
#2220 |
|
Zadomowienie
|
Blondynkapoznan, wszystkiego naj naj i sto lat
Zanka, zdrowia zycze Tobie i mamie Natka_, szczuplutka jestes jednak brzuszek juz slicznie sie uwypukla ![]() Brumek, kciuki za jutrzejszy dzien leze i ogladam kryminaly ![]() wieje zimny wiatr i zima probuje wrocic, fuj
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

zębole

Co do wizyty w szpitalu,to podzielam zdanie dziewczyn- lepiej teraz odpocznij w domu a do mamy zawsze możesz zadzwonić.
Nie ryzykuj zdrowia, a mama i tak na 100% zrozumie!
czemu Ci ludzie nie rozumieją, że to NIE JEST ich dziecko?!? 

Czy któras z Was ma adapter do pasów bezpieczeństwa

Oj rośnie, rośnie
Pyszności

Jak mogę prosić o trzymanie kciuków za jutrzejszą wizytę 
05.06.2010