Czy odczuwacie ogólnie kryzys gospodarczy? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-06, 11:18   #1
tutmirlajt
Zadomowienie

Czy odczuwacie ogólnie kryzys gospodarczy?

Mówi się że jest kryzys. Zastanawiam się czy odczuwacie go w branzach w ktorych pracujecie i ogolnie prywatnie?

Moje znajome mówia ze u nich w pracy kryzys daje we znaki. Ludzie nie kupuja juz tyle co kiedys ( branza motoryzacyjna i odzieżowa- sklepik odzieżowy), rowniez kolega co prowadzi szkole nauki jazdy ma mniej klientow.
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-06, 11:26   #2
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: Czy odczuwacie ogólnie kryzys gospodarczy?

Cytat:
Napisane przez tutmirlajt Pokaż wiadomość
Mówi się że jest kryzys. Zastanawiam się czy odczuwacie go w branzach w ktorych pracujecie i ogolnie prywatnie?

Moje znajome mówia ze u nich w pracy kryzys daje we znaki. Ludzie nie kupuja juz tyle co kiedys ( branza motoryzacyjna i odzieżowa- sklepik odzieżowy), rowniez kolega co prowadzi szkole nauki jazdy ma mniej klientow.
Technicznie rzecz biorac, to w Polsce nie ma kryzysu/recesji, jest kilkuprocentowy wzrost PKB. Natomiast kryzys/recesja dotyczy wiekszosci strefy euro. Stany i czesc krajow europejskich dopiero co wyszly z recesji.

Co do Polski, to wlasnie ludzie kupuja wiecej niz przedtem, wzrost jest napedzany glownie wzrostem popytu wewnetrznego.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.

Edytowane przez Wyrak
Czas edycji: 2011-03-06 o 11:28
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-06, 11:27   #3
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Mówi się, że jest kryzys? Obecnie już jesteśmy w trendzie wzrostowym, a indeksy wróciły na swój poziom sprzed kryzysu.
O kryzysie mówiło się jakieś 1-2 lata temu.
Oczywiście, że odczuwamy jeszcze oddziaływanie, ale akurat w Polsce mieliśmy jednie spowolnienie gospodarcze, na pewno nie kryzys.

I nie rozumiem co ma szkoła jazdy do kryzysu

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-06, 11:29   #4
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ViLLeMkA Pokaż wiadomość
I nie rozumiem co ma szkoła jazdy do kryzysu
Do tego jeszcze sie szybko odniose - przeciez teraz prawko robi pokolenie z nizu demograficznego, faktycznie zaskakujace, ze jest ich mniej niz z wyzu

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2011-03-06, 11:35   #5
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Do tego jeszcze sie szybko odniose - przeciez teraz prawko robi pokolenie z nizu demograficznego, faktycznie zaskakujace, ze jest ich mniej niz z wyzu
najlepiej zwalić na kryzys

Stary 2011-03-06, 11:42   #6
Pamela94
Przyczajenie

GG do Pamela94 Send a message via Skype™ to Pamela94

W sumie u mnie w rodzinie az tak sie tego nie odczuwa, bo chociaz wzrosly ceny zywnosci to wynagrodzenia tez troche wzrosly, wiec w sumie jest jak bylo...
Stary 2011-03-06, 12:18   #7
eyo
Zakorzenienie

nie odczuwam ani nie odczuwałam
a szczerze mówiąc z rok na rok, ja sama jak i moja rodzina, wydaje i kupuje co raz więcej akurat
poza tym generalnie też uważam, że moje otoczenie kupuje więcej, częściej i "drożej" niż np. 5 lat temu
jeszcze sobie tylko bym życzyła żeby za poziomem wydatków w tym kraju szedł poziom obsługi klienta bo kurczę mam wrażenie że im więcej wydaje tym na gorszą obsługę mogę liczyć ;/ poważnie niektórzy to chyba jeszcze żyją w myśl zasady, że robią mi łaskę, że mi raczą w ogóle coś sprzedać oraz że moją głowną radością w życiu powinno być płacenie komuś za nic

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2011-03-06 o 12:20
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-06, 12:27   #8
ViLLeMkA
Zakorzenienie

To nie poziom wydatków wzrasta, to tylko inflacja się "składa".

A co do poziomu obsługi - chyba nie rozumiem. W moim życiu obsługa nie gra żadnej roli, poza taką, że ma mi zakupy przynieść do domu i przyjąć zapłatę, ewentualnie skasować mój towar i przyjąć zapłatę. U Ciebie się nawet w tym ludzie nie sprawdzają? Może im pensje nie wzrosły wraz z inflacją

Stary 2011-03-06, 12:53   #9
_vixen_
Zakorzenienie

Podobno cukier drożeje i ludziska zapasy w tapczanach robią
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-06, 14:57   #10
eyo
Zakorzenienie

Cytat:

A co do poziomu obsługi - chyba nie rozumiem. W moim życiu obsługa nie gra żadnej roli, poza taką, że ma mi zakupy przynieść do domu i przyjąć zapłatę, ewentualnie skasować mój towar i przyjąć zapłatę. U Ciebie się nawet w tym ludzie nie sprawdzają? Może im pensje nie wzrosły wraz z inflacją
mówię o rzeczach typu
1) skoro wspomniałąś o dostarczaniu czegoś do domu - to np. dla mnie poziom funkcjonowania poczy polskiej (i wielu kurierów) pozostawia wiele do życzenia
no bo jak ja np. muszę biegać 15 razy na pocztę bo zgubili moje awizo a zapomnieli że wlepili paczkę mojemu sąsiadowi to to nie jest normalne dla mnie
2) człowiek idzie kupic chociażby głupie perfumy w głupiej drogerii... chce wydać te 300zł na głupią buteleczkę czegoś tam.. i tak
na wejściu przykleja się do ciebie ochroniarz który idzie za tobą krok w krok, czujesz jego oddech na karku - no bo jeszcze coś ukradniesz
znalazłaś półkę i stoisz zdezorientowana a panienki w sklepie sobie urządzają plotuchy 2 metry dalej (ale ja wchodzisz, idziesz po coś chcesz wziąć i jesteś zorientowana to zawsze podejdą, marudzą i jeszcze będą coś wciskać)
idziesz do kasy.. i też sobie stoisz i stoisz i stoisz
fajnie - kupujesz, płacisz (ekspedientka naraz pakuje, kasuje i dalej plotkuje z koleżanką na kasie obok - czego to się człowiek o Kasi, Marysi i innych koleżankach ekspedientek nie dowie w drogerii)
no i co na koniec? Okienko obok jakaś koleżanka ekspedientek kupuje byle co za grosze i dostajesz całą pakę próbeczek, mini produktów etc. A Ty wydajesz rzeczone 300zł i jeszcze pani szuka pod ladą co by na pewno dać ci jak najmniejszą torebkę firmą na tą

3) Usługi. Np. dzowni do ciebie twój dostawca internetu i proponuje szybsze (no i droższe łączę). Super - chcesz. Przyjeżdzają, montują.. niby cacy. Ale nie.. bo serwis zapomniała, że twoje ich coś tam jest za słabe żeby mi dostarczyć usługę którą sprzedali. Przychodzą rachunki a Ty się pół roku z nimi kłocisz, że wcale tej usługi nie masz bo nie działa. Wtedy, łaskawie - po odwiedzeniu 15 punktów (no bo pierwszy 14 może tylko podpisywać umowy i absolutnie nie mogą zainteresować się reklamacją) masz okazję napisać jakieś pismo. Ale jakie? Ano z prośbą o to żeby oni w ramach swojej niekompetencji raczyli coś zrobić z opłatami które naliczyli i żeby przypadkiem nie chcieli od ciebie kasy za - uwaga - zerwanie umowy... A oni potem łaskawie raczą potrącić 30% kosztów jakie poniosłaś licząc, że za pozostałą kwotę (co chociażby w przypadku rachunków za internet) czyli niewielką nie będzie ci się chciało odwiedzać rzecznika praw konsumenta albo w ogóle sądu.

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość

oj drożeje
w zeszłym tygodniu w tesco był po 3,8zł a w tym już ok. 4,5zł
ale spoko - u mnie dostali w tym msc podwyżki emerytur w domu to się wyrówna

15.02.2017 ♥
Stary 2011-03-06, 16:05   #11
Onnaa88
BAN stały

odczuwam i to bardzo,i coraz więcej moich znajomych ucieka z kraju smutne
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-06, 16:54   #12
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
oj drożeje
w zeszłym tygodniu w tesco był po 3,8zł a w tym już ok. 4,5zł
ale spoko - u mnie dostali w tym msc podwyżki emerytur w domu to się wyrówna
Ja się zastanawiam, do czego ludziom tyle cukru, bo przecie bimbru po chałupach wszyscy nie pędzą. A ile osób jakieś przetwory robi czy non stop ciasta piecze?
Czytałam gdzieś, że to piekarze tak masowo cukier wykupują.

Jeszcze o poczcie napiszę, bo moja bije wszelkie rekordy.
Z głupoty chyba zamówiłam sobie prenumeratę paru czasopism, "Twojego Stylu" i "Wprost", bo wychodzi taniej i za bzdurne dodatki nie trzeba dodatkowo płacić. Ale co z tego, skoro numeru "Wprost" z zeszłego poniedziałku jeszcze nie dostałam, za to w czwartek dostałam dwa numery z przedostatniego i przedprzedostatniego poniedziałku. Ten najwcześniejszy z datą nadania 16 lutego. I gdzie mam kuźwa iść robić zadymę?

Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2011-03-06 o 16:58
Stary 2011-03-06, 17:23   #13
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się zastanawiam, do czego ludziom tyle cukru, bo przecie bimbru po chałupach wszyscy nie pędzą. A ile osób jakieś przetwory robi czy non stop ciasta piecze?
my zawsze tego typu produkty kupujemy 'hurcikiem' - piwnicę mamy, to może sobie stać, psuć się nie psuje, a łatwiej raz po raz bujnąć się samochodem i kupić kartonik mleka / cukru / mąki / wody itd niż potem tachać w ręku bo zbrakło a samochodu chwilowo ni ma

to nie wynik kryzysu, ale ceny naprawdę lecą w górę. cukier ma ponoć dobić do 7 zł [plota prosto od sklepowej ] to się cukiernikom nie dziwię że zapasy robią..
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-06, 18:09   #14
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
ja tez.

zywnosc zrozala masakrycznie- wynagrodzenia nie wzrosly.
ja sama szukam obecnie pracy i o pracy w zawodzie moge zapomniec, musze brac co leci.

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-06, 22:12   #15
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Wg danych, to jednak wzrasta - Polacy wydaja wiecej i to napedza wzrost.

Inna sprawa, ze nieraz wydaja na kredyt.

Cytat:
Wg mnie jednak gra, tylko inaczej to rozumiesz - ja przez obsluge rozumiem, jak szybko i iloma kanalami moge cos zalatwic w banku, na poczcie, dziale CS przedsiebiorstwa, w ktorym cos kupilem, u kuriera, u wodociagow, elektrowni itd. itp. Wg mnie ta obsluga gra ogromna role i lezy i kwiczy w Polsce, ze az przykro. Zalatwienie czegokolwiek w PL to masakra - trzeba stawac na rzesach jako klient, a krajach bardziej rozwinietych staja na rzesach dla klienta.

Cytat:
A co ma piernik do wiatraka? Ludzie wyjezdzaja masowo od wejscia do UE, koniunktura nic tu nie zmieni dopoki bedzie tak masakryczna roznica w placach i sile nabywczej pomiedzy Polska a chocby zachodem Europy.

Stary 2011-03-07, 01:27   #16
eyo
Zakorzenienie

Cytat:

(...)

apopo masowych zakupów cukru
idę sobie kulturalnie z rodzinką z wózkiem między regałami, doszliśmy do rzeczonego cukru i przystanęliśmy nad tą ceną
generalnie - cukru było na półkach już mało, jakieś resztki
a tu naglę.. facet - super ubrany, zadbany etc. no wiecie - biegnie jak głupi z wózkiem i mówi "ten cukier to ja biorę"
a my tam raptem na 2-5 sekund zdążyliśmy przystanąć

no i generalnie - ogarniam że jakieś firmy etc. to sobie ten cukier skupują ale fakt.. rodzin to już nie ogarniam
no ok - te 10kg to sobie można wziąć bo to wygodnie zapakowane i takie łatwo przeliczalne ;P ale jak widzę ludzie jak targają po 30kg albo lepiej i jeszcze przychodzą w 5 osób bo akurat w sklepie jest limit 10kg/osoba to po prostu lekko mniej rozbawia delikatnie mówiąc

no ale cóż.. jeszcze są tacy w tym kraju którym się wydaje, że muszą mieć wszystko w zapasie na wszelki wypadek (np. moja mama które też by pewnie pół sklepu wyniosła jakby nie było nikogo to pilnowania jej )

15.02.2017 ♥
Stary 2011-03-07, 06:36   #17
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Tak to smutne, ale niestety prawdziwe. Jak w Polsce ciezko zyc to nic dziwnego. Ceny "unijne" wynagrodzenia Polskie...
Cytat:
apopo masowych zakupów cukru
idę sobie kulturalnie z rodzinką z wózkiem między regałami, doszliśmy do rzeczonego cukru i przystanęliśmy nad tą ceną
generalnie - cukru było na półkach już mało, jakieś resztki
a tu naglę.. facet - super ubrany, zadbany etc. no wiecie - biegnie jak głupi z wózkiem i mówi "ten cukier to ja biorę"
a my tam raptem na 2-5 sekund zdążyliśmy przystanąć

no i generalnie - ogarniam że jakieś firmy etc. to sobie ten cukier skupują ale fakt.. rodzin to już nie ogarniam
no ok - te 10kg to sobie można wziąć bo to wygodnie zapakowane i takie łatwo przeliczalne ;P ale jak widzę ludzie jak targają po 30kg albo lepiej i jeszcze przychodzą w 5 osób bo akurat w sklepie jest limit 10kg/osoba to po prostu lekko mniej rozbawia delikatnie mówiąc

no ale cóż.. jeszcze są tacy w tym kraju którym się wydaje, że muszą mieć wszystko w zapasie na wszelki wypadek (np. moja mama które też by pewnie pół sklepu wyniosła jakby nie było nikogo to pilnowania jej )
Dziwisz się ? Jak cukier drozeje z dnia na dzien a wyplata, renta, emerytura podskakuje o pare groszy ?
Stary 2011-03-07, 07:41   #18
_vixen_
Zakorzenienie

Jak ktoś zje mniej cukru, to mu akurat nie zaszkodzi, tylko na dobre wyjdzie
Stary 2011-03-07, 08:23   #19
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Wg danych, to jednak wzrasta - Polacy wydaja wiecej i to napedza wzrost.

Inna sprawa, ze nieraz wydaja na kredyt.

Wg mnie jednak gra, tylko inaczej to rozumiesz - ja przez obsluge rozumiem, jak szybko i iloma kanalami moge cos zalatwic w banku, na poczcie, dziale CS przedsiebiorstwa, w ktorym cos kupilem, u kuriera, u wodociagow, elektrowni itd. itp. Wg mnie ta obsluga gra ogromna role i lezy i kwiczy w Polsce, ze az przykro. Zalatwienie czegokolwiek w PL to masakra - trzeba stawac na rzesach jako klient, a krajach bardziej rozwinietych staja na rzesach dla klienta.

A co ma piernik do wiatraka? Ludzie wyjezdzaja masowo od wejscia do UE, koniunktura nic tu nie zmieni dopoki bedzie tak masakryczna roznica w placach i sile nabywczej pomiedzy Polska a chocby zachodem Europy.
No tak i wzrost właśnie wpływa na wzrost inflacji, a to jest właśnie bezpośrednią przyczyną wzrostu cen [np. żywności].

Napisałam, że poza ale kurczę, ja nie wiem. Ja jestem zadowolona z usług mi świadczonych. Alma24 z uśmiechem zakupy dostarcza do domu. Pani listonosz też na czas wszystko przynosi, do ręki daje i też jest miła. Panie w biedronce też są bardzo miłe. Ale może ja na to inaczej patrze, bo pracowałam będąc licealistką 2 lata na kasie dorywczo i od tego czasu jest skłonna więcej wybaczyć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-07, 08:27   #20
201803290936
Konto usunięte

Odczuwam wzrost cen, podwyżki mediów, ale wiem, że to nie to samo, co kryzys, jaki panuje (czy też panował) w niektórych krajach. U nas jeszcze nie jest ta źle.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 09:45   #21
BlueRoses
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Odczuwam wzrost cen, podwyżki mediów, ale wiem, że to nie to samo, co kryzys, jaki panuje (czy też panował) w niektórych krajach. U nas jeszcze nie jest ta źle.
Dokładnie ze mną jest to samo , podwyżki cen bardzo dają mojej rodzinie po kieszeni ( mam nadzieję że gorzej już nie będzie.
ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ”
- Marilyn Monroe 
BlueRoses jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 10:10   #22
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Tak to smutne, ale niestety prawdziwe. Jak w Polsce ciezko zyc to nic dziwnego. Ceny "unijne" wynagrodzenia Polskie...

Dziwisz się ? Jak cukier drozeje z dnia na dzien a wyplata, renta, emerytura podskakuje o pare groszy ?

zgodzę się z tym stwierdzeniem,że ceny mamy unijne,a płace na prawdę bardzo niskie,już nawet studia nie gwarantują wybicia się z tej biedy...
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 10:14   #23
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość

tak, dziwię się bo nie rozumiem popadania w paranoję w stosunku do czegoś co głownie jest dla człowieka mocno niezdrowe

Cytat:
Jak ktoś zje mniej cukru, to mu akurat nie zaszkodzi, tylko na dobre wyjdzie
no to też więc właśnie

swoją drogą to dobrze... cukier będzie drogi, ludzie przestaną słodzić i viola - ile chorób mniej w społeczeństwie
może to ma swój cel ;P

15.02.2017 ♥
Stary 2011-03-07, 11:15   #24
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Ja odczuwam kryzys - w pracy
Jest to słowo klucz, odpowiedź na wszystko
Nie, bo KRYZYS
Szkoda tylko, że w tym kryzysie Polska miała najlepsze wyniki, musieliśmy cierpieć za wszystkich
Stary 2011-03-07, 11:47   #25
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Nie, bo KRYZYS
Szkoda tylko, że w tym kryzysie Polska miała najlepsze wyniki, musieliśmy cierpieć za wszystkich
O tototo: podwyżka? - nie, bo kryzys. Awans? - nie bo kryzys. Przydałoby się kogoś do działu przyjać - nie, bo kryzys. Bony i premia świąteczna - nie, nie -kryzys przecież jest..
BTW u żadnych moich znajomych w firmie kryzysu nie odczuli (oprócz powyższych tekstów) a mnie się w miarę dobrze żyje..
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 16:20   #26
kitkulka
Zakorzenienie

prywatnie - nie odczuwam
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 17:43   #27
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
tak, dziwię się bo nie rozumiem popadania w paranoję w stosunku do czegoś co głownie jest dla człowieka mocno niezdrowe

no to też więc właśnie

swoją drogą to dobrze... cukier będzie drogi, ludzie przestaną słodzić i viola - ile chorób mniej w społeczeństwie
może to ma swój cel ;P
herbaty ani kawy nie słodzę, ciasta bez cukru sobie nie wyobrażam.
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 17:52   #28
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Ho ho, to moja mama pewnie w zapasie z 5kg kupi Pamiętam, jak cukier drożał, to ludzie kupowali po 20kg, a moja mama też zapasów narobiła - aż 1 kilogram kupiła Nie jesteśmy cukrową rodziną.

W mojej rodzinie nie odczuwa się kryzysu- rodzice mają lepsze prace, większe zarobki, żyjemy na tym samym poziomie, a nawet wyższym.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 18:00   #29
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
zgodzę się z tym stwierdzeniem,że ceny mamy unijne,a płace na prawdę bardzo niskie,już nawet studia nie gwarantują wybicia się z tej biedy...
Sam papierek nigdy nie gwarantował dobrej pracy więc nie przesadzajmy
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Nie, bo KRYZYS
Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
O tototo: podwyżka? - nie, bo kryzys. Awans? - nie bo kryzys. Przydałoby się kogoś do działu przyjać - nie, bo kryzys. Bony i premia świąteczna - nie, nie -kryzys przecież jest..
BTW u żadnych moich znajomych w firmie kryzysu nie odczuli (oprócz powyższych tekstów) a mnie się w miarę dobrze żyje..
Dokładnie jak i u mnie. Podwyżek nie ma bo kryzys, ale nowych pracowników zatrudniają, bo rąk do pracy brakuje, tylko na gorszych warunkach, bo kryzys...

Strasznie czynsze poszły w górę i wynajem mieszkań To mnie najbardziej uderzyło po kieszeni. Przez 2 lata wzrost o 50 %

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 18:24   #30
Ninquelote
Wtajemniczenie

Osobiście za bardzo nie mogę się wypowiedzieć, zbyt krótko zajmuję się domowym budżetem, żeby widzieć różnice w cienie. Ale mam w domu kilogram cukru za 5,30zł

Za to moja teściowa doświadczyła w branży kryzysu, czy też bardziej reakcji ludzi na kryzys. prowadzi sklep na wsi. Oprócz niej były jeszcze trzy. Dwa już są zamknięte. Ją uratowało jedynie wejście do sieci (niższe ceny, więcej promocji) i dobre podejście do klienta.

A z tym cukrem to już mam wizję przywożenia go z Niemiec tak jak robię to już z proszkami i płynami do prania.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości