|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 18
ide grzeszyć, z racji okazji szampana wypije z kolegą
![]()
#4502 | |
Wtajemniczenie
|
Gratulejszyn ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4504 |
Rozeznanie
|
Poczytałam o tej diecie niskobiałkowej. To dieta dla osób mających problemy z nerkami.
Prowadzona zazwyczaj pod okiem lekarza. To dieta mająca na celu poprawę pracy nerek, nie odchudzająca. Ktoś chciał sprowokować. :-/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4506 |
Wtajemniczenie
|
ale ci dobrze
![]() ![]() a w ogóle to mam jakiś dół dietowy - trzymam się 2-3 dni, potem pilnuje żeby śniadania i kolacje białkowe były i resztę jem same niedozwolone smakołyki - sama siebie nie poznaję - co zrzucę nadwyżkę to się pojawi, to tłusty czwartek wpadnie a zaraz dzień Kobiet i znowu ciacho i kręcę się w kółko - normalnie jestem zła sama na siebie, bo rok temu miałam powera do dietkowania, a teraz jakiś marazm dosłownie, ciężko mi cały tydzień grzecznie wytrzymać - oj tym sposobem to ja daleko nie zajdę ![]()
#4507 | |
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]() Cytat:
![]() pauledda - doczytalam, ze ty juz na III ![]() frais - o tobie?? widze, ze jakis weekend grzeszenia nadszedł ![]() ![]() ale wogole mam tez jakies zalamanie, prawie 5 misiac i tak mi sie chce jakiegos normalnego jedzenia, że szok ![]() ![]() gratuluje spadeczkow i trzymam za zastojowiczki ![]() pati czyzby kolejny zastoj cie dotknąl..?? ![]() lece po kawe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
Witam Was
![]() chciałam się pochwalić że jestem już 10 dzień na Dukanie. tzn 5 dni uderzeniówki i 5 dni fazy II ![]() ![]()
#4509 | |
Zakorzenienie
|
Megi, moje guru dietowe!!!! Do pionu dukanowego Cię przywołuję!
Cytat:
![]() ile ważyłaś, do jakiego celu dążysz? Książka przeczytana i test zrobiony?!
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Raczkowanie
|
Helou helou
![]() Miłego dzionka! Ja dziś 12 godzin w pracy... ![]() Nie ważyłam się dziś, bo miałam gości na noc i nie chciałam się tak rano rozbierać haha ![]() ![]() Dziś drugi dzień PW, w pracy mam 3 tortillki i 3 jogurciki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | ||
Raczkowanie
|
Dzieńdobry Dukanki
![]() Ja dzisiaj spadek ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj dzien PP ![]() ![]() Cytat:
![]() Ile masz wzrostu, ile ważysz? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mmm.. Ale mi smaka narobiłaś na te torillki ![]() GRATKI ZA SPADKI WSZYSTKIM ![]() ![]()
![]() |
#4512 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny. Ale się obżarłam. Masakra.
Zrobiłam po raz 3 chyba w tym tygodniu klopsiki. Moje dziecko może je jeść codziennie, a ponieważ robię je z warzywami to chętnie je serwuję, bo Młody ma długie zęby na warzywa. Ale dziś przesadziłam. Obżarłam się 7. Oczywiście zrobiłam z sosikiem grzybowym. Wyszły palce lizać. W załączniku zdjęcie jeszcze bez sosiku ![]() ===>>> lady666macbeth Napisz coś o sobie: waga, wzrost, ile chcesz zrzucić, CZY CZYTAŁAŚ KSIĄŻKĘ, ROBIŁAŚ TEST. |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Konto usunięte
|
Kostka09 dziękuję, tak myślałam że ta dieta jednak nie dla wszystkich
![]() ![]() Ale wczoraj przekonałam moje rodzicielstwo do pomysłu dietetyka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobra decyzja ![]() ![]()
![]() |
#4515 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4516 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hello ![]() ![]() teraz czekam na spadki ![]()
![]() |
#4517 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4519 |
Przyczajenie
|
Witam Was w niedzielne popołudnie.
Jestem tu nowa. Przyjmiecie mnie do siebie? Nie mam nigdzie praktycznie wsparcia w mojej diecie, a przydaloby sie, oj przydalo..... Od paru dni jestem na niej-to mój jadłospis (proszę o ocene-ponieważ nie schudłam ani grama....- kładę to poniekąd na karb faktu, iż bylam przed miesiączką.Dostałam ją dziś i mam nadzieję na efekty...) Jak na razie jadłam to: Z mięs: Mięso wołowe+drobiowe+otreby+ja jka+sos sojowy+majeranek-usmażone kotlety bez tłuszczu. Parówki light z Lidla, Pastrami (wołowina po cygansku), Kurak gotowany bez skóry (udka).Wołowina gotowana(ligawa,rostbef). Reszta: Twarożek 3%.Twaróg chudy,jogurt 0%, otręby,musztarda(dodatek) , chrzan,błonnik (z apteki, taki do pica...brrrrr....świństwo ). Jogurt Jogobeli 0% owocowy. Napoje:mleko 0,5 %, woda, cola light, herbaty najrózniejsze , i kawa. Staram się tak kombinować,żeby codziennie jeśc mięso i nabiał. fakt-jeden dzień byl bezmięsny-nie mialam kiedy i co skonsumowac, wiec pochlonęłam 3 twarożki light.Ale to tylko raz tak bylo... Mam pytania, prosze o odpowiedz: 1.Na pewno można jesc te produkty?: -żelatyna i aromaty do ciast(to przecież oleje)? 2.Co z alkoholem? Zakaz zupełny? 3.Ile jajek max można zjeść dziennie?Jesli nie martwię sie cholesterolem? 4.Można przyjmować błonnik?Taki z apteki? 5.Jeśli się raz na kilka dni zgrzeszy, np.drinkiem, lub kawałkiem czekolady- to już kaplica? zaczynać od poczatku, czy z wyrzutami sumienia dalej prowadzić dietę? 6.Jak z tym mlekiem? Napisane jest na którymś forum, w radach, że można nabiał do 4% tłuszczu, a ja katuje sie tą wodą, co nazywa sie Mlekiem 0,5 %... 7.Czy jesli nie maszeruje sie tych 20minut dziennie,które Dikan zaleca-efekt będzie? 8.Lody light można ili nie? 9.Jak z tymi jog.owocowymi light?Ktore polecacie? Pozdrawiam Was ciepło,z nadzieją,że znajde tu bratnie dusze, ktorych bardzo mi brakuje.... Napisalam moj post na dwoch wątkach, nie orientuję sie, czy te same dziewczyny go czytają, czy w ogóle ktoś zechce mi odpowiedziec? |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4521 |
Przyczajenie
|
Ratuuuunku!!!!!!
Nie mogę zrobic testu!!!! Wpisuje wszystkie dane, login, haslo, klikam GO....i d...a ;-( Pokazuje mi sie znow cały czysty test. Robie go od początku, klikam GO....i ....jestem na poczatkowej stronie. Co robie zle???? Help.... Cierpliwosc mi sie konczy. PS. Na stronie ang tez to samo. ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Najpierw przepraszam,że nie przywitalam sie. Wyniklo to z faktu,ze najpierw napisalam post, kliknelam ,zeby go opublokowac, i zobaczylam info,iz administrator najpierw go sprawdzi. Nie mam pojecia, czy sie w koncu moje post ukazal,czy ktos mi odpowiedzial, bo nie wiem jak go znalesc.... Teraz napislam o tescie, i to sie ukazalo....Zgłupiec mozna... Jestem nowa, mam nadzieje znalesc tu zyczliwe osobyh, ktore wespra mnie podczs diety, bo takich z otoczeniu swym nie posiadam... Kilka dni jestem na uderzeniowce, nie chudne, lecz klade to na karb faktu,ze bylam przed miesiaczka, ktora dzis dostala. wiec licze od jutra na jakies efekty ;-) Pozdrawiam wszystkie serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Rozeznanie
|
Witam dukanowo...
Dzastino8, gratulacje, mam nadzieję że zarówno Dzidzia jak i Mama czują się dobrze...
#4523 |
Rozeznanie
|
A ja wczoraj byłam na Babskim Combrze.
Babski comber to coś w rodzaju karczmy piwnej tylko że karczma jest tylko w męskim wydaniu, a comber - damskim, to śląski zwyczaj, z Górnego Śląska, jest jeszcze biesiada piwna, na tej z kolei jest towarzystwo mieszane... Generalnie się na niej trochę je, piwo pije (u nas było po jednym na głowę, resztę trzeba było kupić, mnie to jedno wystarczało, miałam kolę light ze sobą.. tańczy , słucha skeczy, muzyki, bierze udział w konkursach, słowem - jest wesoło... I mam mega fajną fotkę, z jeszcze mega fajnym kufelkiem, szkoda, że mi go nie dali na zawsze...
Na dukanie od 28.06.2010 było 90kg ![]() jest 66 ![]() będzie 63 - 62 (60???) ![]() Od 26 lutego trwa faza III Edytowane przez frais Czas edycji: 2011-03-06 o 16:40 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Jieva Czas edycji: 2011-03-16 o 01:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj, jakaś pomyłka, to koleżanka jolkah została ciocią ![]() Ja dzisiaj cały dzień odpoczywałam, przez week wpadł niestety mały grzeszek,no może dwa...,więc dziś za karę zrobiłam sobie 30 min marsz. I już zostałam przywołana do porządku. A jutro ważenie po małej przerwie...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |||
Rozeznanie
|
Dziewczyny przepraszam, ale robię na "oko"
Mięso mielone indycze, warzywa mrożone 6składników(kupuję w netto, za 2,69), jajko, otręby, sos sojowy, pieprz, czosnek. Mieszam, podsmażam na patelni teflonowej i gotuję na parze kilka minut. Cytat:
Cytat:
Zdjęcie Super!!! TY SUPER!!! Cytat:
Piszesz, ze eliminujesz wszystko co się da. A nie chudniesz. Może to powinno być dla ciebie jakimś punktem zapalnym. Że organizm ma dość? Ciagle na diecie jest. Może zacznij ćwiczyć, by pozbyć się tej ilości "tłuszczyku". Prosiłyśmy o zdjęcie, nie chciałaś go dać, bo wiesz, że nakrzyczałybyśmy że nie masz z czego się odchudzać. Wg mnie gdy dojdziesz do 60 to będzie moment w którym powinnaś przestać się odchudzać. Bo z tym jest łatwo przesadzić. Poza tym, zastanawia mnie, czy czasami nie przeszłaś na tą dietę, bo 80%twoich znajomych jest na tej diecie? Wybacz ostrość. W ogóle dziewczyny wy też wybaczcie, możecie mnie zjechać, ale wkurza mnie, gdy pojawia się panna z BMI 21 i twierdzi, ze ona musi tak bardzo schudnąć. Kurcze. Co ja mam powiedzieć? 37kg do stracenia miałam. Zapuściłam się, to fakt, ale wkurza mnie, gdy ktoś, kto ma kilka kilogramów "nadprogramowych" nazywa się grubasem, a pojawiają się ciągle takie osoby tutaj. To przepraszam, jak nazwałyby MNIE wcześniej? ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja Cię rozumiem, osoby które mają pare kg do zgubienia nie powinny przechodzić na tą diete bo jest ona rygorystyczna bardzo... A przecież te kilka kg można zrzucić przez zmodyfikowanie swojego codziennego jadłospisu,odpuszczenie sobie na jakiś czas slodyczy,makaronów i innych tuczących rzeczy,ćwiczenia itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Rozeznanie
|
hej wszystkim
ja na razie na III i jest troche lepiej ale nie wiem czy to dlatego ze mam wiecej produktow czy dlatego ze biore malox ![]() ![]() ![]() ![]() kostka jestem na tymczasowej III z powodow zoladkowych... gratuluje wszystkim spadkow i zycze milego wieczoru ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- katkasiek zgadzam sie z toba w 100% ja zazwyczaj sie juz nie wypowiadam bo ostatnio dostalam zj..eb.ke... to nie chodzi o to ze ja zabraniam sie komus odchudzac ale moim zdaniem ta dieta to jest terapia szokowa dla organizmu, ostatnia deska ratunku dla nas grubasow... rezim na cale zycie a nie zrobie sobie tydzien U zeby szybko schudnac...
#4529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Rozeznanie
|
doszlam do wnosku ze nie schudlam nic a nic
![]() ale sie nie poddaje jeszcze ![]() czytalam o elektrostymulacji i mam mieszane uczucia, Pojde bo juz karnet kupilam , ale jak czytam opinie to zachwalaja te co maja po kilka/kilkanascie postow i obawiam sie ze to reklama ![]() Byla ktoras z was na tym? jakies efekty? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.