|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Karolinee wszystkiego najlepszego!!
Jacieee - trzymam kciuki! za resztę wizyt też ![]() kawę już prawie skończyłam
|
|
|
|
#2282 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
karoline 100 lat!!!!!!!
Nerolka jak dobrze się odezwałaś. Pusto tu było bez ciebie Odpoczywaj kochana i dbaj o siebie.Wszystko będzie dobrze |
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj, dobrze że już sie unormowało i jestes z nami ![]() przykro mi strasznie z powodu smierci wujka Dbaj o siebie i Izunię. Niech siedzi w brzuszku grzecznie
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blondynka wiadomo niektóre leki trzeba mieć, ale znam takie mamy co wykupują pół apteki ![]() Nerolka super, ze jestes |
|
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie podobno rodzina ciagle do mamy dzwoni czy wiem co we mnie siedzi. wiem - diabelec ale to od urodzenia
o ona powiedziala mi ostatnio że niewazn co bede miala byle zdrowe (chociaz wiem ze juz drugi raz nastawia sie na dziewczynke) - miłe, prawda?
|
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
nerola kochana trzymaj się dzielnie
|
#2287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2288 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jej to sie porobilo u Was! Oby tylko bylo dobrze, lez i odpoczywaj. Dobrze, ze maz zostal z Toba, rozumiem, ze moze stracic prace? Mam jednak nadzieje, ze jego szefostwo okaze sie miec serce. W koncu opieka na Ciebie, czy urlop mu sie nalezy. |
||||
|
|
|
#2289 |
|
Zadomowienie
|
Monia nie strasz mnie
. Ja próbuję nie wierzyc w te zabobony. Mój te jest z Danii i mówi, że u nich takich bzdur nie ma. A u nas każdy każdego nakręca.Czy wasi faceci też są tacy niemyślący jak mój? Jak ja nienawidzę jak ktoś bierze ostatni kawałek papieru toaletowego i nie uzupełnia braków. 4 rano ja pod ciśnieniem gnam do kibelka, siadam i chcę wstac, a tu nie papieru.
|
|
|
|
#2290 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie w ten piękny, słoneczny dzień
![]() Beata_1988 taka mata jest super ale to było w 2006 roku.. teraz na pewno w sklepach więcej kosztuje.. Twoja mama miała szczęście, że znalazła taką matę w lumku. Wydaje mi się, że to rzadkość Karolinee1983 WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Nie mogę znaleść która z was pytała, czy przewijak jest przydatny Otóż z własnego doświadczenia powiem, że mi się bardzo przydał z Bartkiem wtedy jeszcze miałam wannę i kładłam ten przewijak na nią. Nie musiałam biegać po kąpieli z maluszkiem w ręczniku po mieszkaniu. Mam małą łazienkę więc wszystko naszykowałam wcześniej i miałam pod ręką, nie miałam żadnych kłopotów a schować go mogłam nawet za łóżeczkiem. Także polecam |
|
|
|
#2291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do mebli to jakieś tam pojecie mąż ma bo szafę narożną dla Nas też sam skręcił i wyszła za grosze ![]() Kiedyś oglądałyście te literki drewniane zeby ułożyć imię dziecka a ja sobie wymyśliłam, że wychaftuję imie maleństwa na tkaninie i umieszcze w ramce zamias wydawać kasę na cos gotowego nerola oby wszystko było dobrze, odpoczywaj jak najwiecej
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i o ogranicznikach tylo nie zapomnijcie pod spodem, ale pewnie mąż bedzie wiedział np. tu http://allegro.pl/pianka-tapicerska-...496095268.html ktos oddaje pianke tapicerska, moze sie rpzyda (chyba ze maż ma dostep do takiej to nie ma problemu...) a ja mialam wanienkę nawannową, bo jakos nie wyobrazalam sobie kąpac w pokoju np. na stole (w łazience malo miejsca, wlasciwie wanienka musialaby stac w wannnie... a to troche chybotliwe). potem dzieć juz pływał w duzej (pół roku miał?) Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-03-07 o 09:41 |
|
|
|
|
#2293 |
|
Raczkowanie
|
Nerolka bardzo dobrze, że masz takie wsparcie w najbliższych
Bądź dzielna, trzymam kciuki za Ciebie i Izunię
|
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo dużo zdrówka dla Was. A z powodu wujka bardzo mi przykro
|
|
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Karoline wszystkiego najlepszego dla Ciebie Narolka naprawdę tu Ciebie brakuje ![]() My dzisiaj zaczynamy 23 tc (wg niektórych 24 Aaa wiecie na co mnie dzisiaj naszła ochota? W sumie to już wczoraj w nocy
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-03-07 o 09:53 |
|
|
|
#2296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja tak się angażuje bo to pierwszy wnuczek lub wnuczka będzie i przeżywa strasznie. ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
ale i tak cudowna jak za 4 złote
|
|
|
#2297 |
|
BAN stały
|
Iza uświadomiona.Nie dam jej wyleźć.
Dziękuję Wam Karolineee spełnienia marzeń!!!Wszystkich!!! T.moze stracić pracę bo on nie był od 3 lat ani na urlopie ani zwolnieniu i wg. pracodawcy nie może bo zakład stoi z robotą. Już inny jest przyjety na jego miejsce. Raty mamy niezaplacone,wypłaty nie ma i tak sobie miałam czas na przemyślenia: otóż całe szczęście,że szał zakupowy ogarnął mnie tak szybko bo teraz to nawet na patyczki do uszu mnie nie stać. A Iza ma wszystko bez niczyjej łaski. T. był tydzień temu u lekarza by wziać zwolnienie(a na prawdę od duższeg czasu go boli ni to nertka,wątroba) i kazali przyjść jutro. Więc dziś wyniki moczu i krwi-dzwoni o 8:18(od 8 przychodnia) a tam informacja,że dziś nie ma szans na przyjęcie. Pierwszy raz od 5 lat poszedł do lekarza i go nie przyjął.Szok.Mam nerwa od rana. Zaraz pogonię go z pitem ,to na raty będzie ze zwrotu za ulgę na dzieci. Wujek zmarł w Opolu a pogrzeb?-no właśnie ponoć tam spalony a tu chowany,to pójdę na pogrzeb ale do Opola absolutnie.Boję się o tego skarbeczka. A mała silna jak nie wiem-kopie nieziemsko mocno.Tydzień temu ważyła 750 g. Gratuluję Wam poznania płci!!! Madziulkja chora-mam nadzieję,że już ok? I Zanka-mam nadzieję,ż ei Tobie przeszło0 i krwi już nie ma? Pieleszko-a jak Twoje bóle?Ustąpiły? Ciuszki piękne kupiłyście. |
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
nerola nie już krwi nie ma, to było takie chwilowe i jednorazowe mam nadzieję
dziś gin mnie zbada i powiem mu o tym incydencie
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko nie wiem, to tez jest jej pierwszy wnuczek, wiem, ze jakos tam na swoj sposob przezywa, ale troche takiej troski, wsparcia, odrobine zaangazowania by sie przydało. Ale to chyba taki typ, bo ze slubem było podobnie. Wiem, ze moge na nia liczyc, ale zadzwonic i zapytac sie jak sie czuje to nie zrobi.
Ma do mnie żal, ze sie jeszcze nie obroniłam (szkoda tylko, ze moja mam nie rozumie, ze jak się dowiedziałam, ze mam to cholerne pco i ze moze byc kiepscko z ciążą - to mi sie wszytskiego odechciało)/. Koniec smętów, ale jakiś mam smutny dzień, jeszcze jestem u babci i z nią tez nie najlepiej, boje się, ze nie zobaczy prawnuszki
|
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Dla solenizantki sto lat!! nerola witaj kochana takie to nasze życie rąbnięte... jak się sypie to wsio na raz.... najważniejsze że z Wam już lepiej i miejmy nadzieję, że pracodawca Twojego T. ma odrobine ludzkich odruchów......U mnie zima jak cholera.... o wiosnie to już chyba mozna zapomnieć... normalnie sie wszystkiego odechciewa ![]() Trzymam kciuki za wizyty!! ![]() Rogala też będę szyła z mamą, tż mi kazał zamówic na allegro ale chyba go pogieło że dam 130zł..... przewijak będziemy miec taki z komodą - niby miał ją robić teść bo jest stolarzem, ma te wszystkie maszyny itd ale w końcu doszlismy do wniosku, że nigdy sie nie dokupi takiego samego materiału i zamówimy tą komode z allegro - ok 400zł.... Nie miałam nigdy stycznośći z przewijakiem tym na łożeczko ale jakoś do mnei nie przemawia.... z tym że tak jak mowię, nie używałam więc nie wiem My wózka też jeszcze nie kupujmy - gdzieś w okolicach lipca dopiero. Ten rok będzie ciężki... jeszcze wczoraj się dowiedzieliśmy że mój brat chce wziąć mojego męża na świadka.... no to już wogóle.... ze 2 tys do samej koperty, a jeszcze trzeba się w cos ubrać....... masakra
|
|
|
|
#2301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szukalam az znalazlam. ![]() Ta podkladka do przewijania z Ikei wyglada tak: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025318 Na srodku jest pewnie jakas pianka, natomiast boczki i zaglowek sa nadmuchiwane. Ja takie cos mialam polozone na ta deske na lozeczku (deska nie miala bocznych zabezpieczen, tylko wlasnie ta podkladka), a ta podkladke ubieralam w frotowy pokrowiec i dzidzia miala miekko, ale nie za miekko i przytulnie. ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Szczerze to jakbym miala miejsce w sypialni, to wolalabym komode z przewijakiem, ale nie mam miejsca, wiec to jedyny sposob, zeby zadbac o swoj kregoslup. Powiem Wam, ze gdy spodziewalam sie pierwszego dziecka, to nawet nie myslalam o jakimkolwiek przewijaku, stwierdzilam, ze to zbedny wydatek, ze przeciez mozna przewijac na lozku... Dopiero po kilku dniach, jak w zasadzie polozna mi zwrocila uwage, zebym zadbala tez o siebie, maz zrobil ten przewijak i od tamtego czasu stwierdzilam - nigdy wiecej przewijania na lozku. Lozko dobre od czasu do czsu, w razie "W", ale na co dzien, gdy takiego malca non stop niemal sie przewija, to jakikolwiek przewijak, czy taki na lozeczku, czy na komodzie jest jak najbardziej porzadany! |
|
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana nie martw się, mama na pewno ma taki charakter że nie lubi po sobie okazywać emocji, moja teściowa to podobny typ a poza tym od soboty chodzi naburmuszona bo tż jest coś powiedział o swojej siostrze tej co za granicą siedzi w sumie nic takiego ale ta się obraziła i nie odzywa do nikogo, nawet do mnie chociaż ja jej nic nie zawiniłam, wczoraj próbowała mnie z równowagi wyprowadzić mówiąć że ona to już najlepiej się nic nie bedzie odzywać, że tż trzasnął drzwiami jak wyszedł z kuchni - chociaż przysiegam - wyszedł normalnie bez trzaskania - no ale ona tak lubi sobie dokładać jaka to ona biedna jest - zresztą już Wam pisałam że ona ma trudny charakter... nawet się zastanawiałam czy do niej powoli nie dociera że niedługo nadejdzie moment że się nieodwołalnie wyprowadzimy i już nie bedzie mieć wyręki we wszytskim, tż-ta na każde zawołanie, i znacznie więcej obowiązków na głowie. Kiedyś troche pokłóciłam się z małżem bo mi zarzucał że ciągle narzekam że mi źle, że muszę zrobić to czy tamto, - i mu powiedziałam wtedy w złości że jego mama się przekona ile jest w domu obowiazków jak nas już nie będzie, że przecież nie jest małym dzieckiem i sobie poradzi, ani tez nie jest jakaś niedołężna bo ma dopiero 50lat tylko się już przyzwyczaiła do nas i tak jej dobrze, a jak wie że się niedługo to się skończy to się niestety już tak różowo nie jest. Nie dałam się wyprowadzić z równowagi i mówiłam spokojnie jak do małego dziecka i chyba zrozumiał coś z tego bo wczoraj sam przyznał mi rację jak powiedziałam mu po powrocie od moich rodziców że ona chyba nie może się pogodzić z tym że niedługo nas tu nie będzie, tylko zostanie sama w domu z najmłodszym 18 - letnim synem. Bo teraz to ją dom praktycznie nie obchodzi, raz na tydzień w niedzielę ugotuje rosół i czaasem raz na tygodniu jakąś zupę jak mnie nie ma bo na studiach jestem, i tyle ją obchodzi dom Wczoraj jeszcze miała pretensje że pojechaliśmy do moich rodziców na obiad na całe popołudnie, że już nawet nie chcemy w domu z nią zjeść obiadu, pomimo tego że ostatni raz tam byliśmy na obiedzie chyba w grudniu i moja mam już nas dawno zapraszała na dobre żarełko. szkoda gadać.. a za Twoja babcię modlę sie gorąco żeby doszła do zdrówka
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-07 o 10:31 |
|
|
|
|
#2303 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aptekarka mi odradzila ze jak nie mam atopowej skory i czegos tam jeszcze to nie ma co zaczynac z takimi produktami, polecila szereg kosmetykow pielegnacyjnych, mocno nawilzajacych i regenrujacych, m.in. z vichy kupilam balsam vichy i jak na razie jest ok (a jakie objawy ma kotka? moze cos doradze...) [QUOTE=karolinee1983, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin kciuki za wizyte, moze uda sie podejrzec plec [B]nerola[/B], fajnie ze jestes lez, wypoczywaj i nie martw sie niczym niedlugo wiosna i wszystkie zimowe smutki zostana za Wami przykro mi z powodu wujka ![]() i przykro ze maz ma takiego pracodawce, slow brak ![]() Cytat:
![]() normalnie kosztuje 19,90 widzialam tez sporo na allegro, rowniez uzywane - tansze poluje teraz na pokrycia ja musze miec dwa przewijaki, dwie wanienki, lozeczko turystyczne i zwykle... przebywam okresowo w domu w beskidach, okresowo z tz w warszawie, gdzie pracuje wiec pewne rzeczy musze zdublowac by nie wozic tam i z powrotem ![]() do warszawy kupie jak najtansze, bo glownie przebywam w domu, a do domu zobaczymy, jak cos fajnego choc drozszego sie trafi, to moze sie skusze
|
|
#2304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2 tyś do koperty My od Naszych swiadków w zeszłym roku po 600zł chyba dostaliśmy i to mi sie wydawało dużo. Jak bym tyle kasy od jednej osoby dostała to bym chyba przez długi czas z szoku nie wyszła i aż by mi było głupio AgaGuernsey ja właśnie tak myslałam zeby na ta deskę jakiś miekki podkład
|
|
|
|
|
#2305 |
|
Zadomowienie
|
Karolinee wszystkiego co najlepsze! Spełnienia marzeń, lekkiego porodu, zdrowego bobaska i wszystkiego czego tylko sobie życzysz
Nerolka dobrze że jesteś Chyba że zrobimy nalot ciężarówek na niego i zorganizujemy wiec No i bardzo mi przykro z powodu wujka ![]() A ja właśnie wyruszam do pracy dać szefowi dalsze zwolnienie, ale jakoś nie mogę się zebrać Więc postarajcie się nie naskrobać 10 stron bo ja później znowu do północy nadrabiam
|
|
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Beatko ja wiem, ze mama ma taki charakter, ona nie umie okazywać uczuć ani emocji (nadrabbia tata), bo podobnie było przed ślubem... no ale dzis jakos tak mi smutno sie zrobiło.
Cytat:
my w 2009 od swiadkówtez dostaliśmy cos około 600 zł ( a od mojej świadkowej nawet chyba mniej, bo jeszcze studiowała), od chrzestnych dostaliśmy mak. 1500 zł. Moim zdaniem 2 koła to przesada![]() Cytat:
Kotka mi wymiotuje. Taką zółtawą wydzieliną, w sumie bez jedzenia, bo wczoraj nic nie jadła (totalny brak apetytu) - wczoraj ze 3 razy, dziś z rana. Nie wiem, czy zeżarła coś, czy kłaki ma w jelitach. Co prawda dziś czuje się lepiej, bo troche spaceruje po mieszkaniu (na dodatek złapała ją ruja), ale wczoraj była bardzo osowiała cały dzień. |
||
|
|
|
#2308 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki
Nerolka dobrze że jesteś z nami Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() Karolinee wszystkiego naj naj naj |
|
|
|
#2309 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak opiekowałam się taką małą kruszyną w austrii to mieli właśnie taki ceratowy przewijak położony w lazience na wannie, tzn w koło wanny mieli wykończenie z płytek i na tym był przewijak.... masakra zginać się tyle razy dziennie na wysokość wanny! Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla mnie też gruba przesada, no ale niestety....... |
||||
|
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/przewijak-klups-sa...473421442.html |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

o ona powiedziala mi ostatnio że niewazn co bede miala byle zdrowe (chociaz wiem ze juz drugi raz nastawia sie na dziewczynke) - miłe, prawda?

. Ja próbuję nie wierzyc w te zabobony. Mój te jest z Danii i mówi, że u nich takich bzdur nie ma. A u nas każdy każdego nakręca.
ale to było w 2006 roku..
teraz na pewno w sklepach więcej kosztuje.. Twoja mama miała szczęście, że znalazła taką matę w lumku. Wydaje mi się, że to rzadkość 
Otóż z własnego doświadczenia powiem, że mi się bardzo przydał 

Zakończone: 2
My od Naszych swiadków w zeszłym roku po 600zł chyba dostaliśmy i to mi sie wydawało dużo. Jak bym tyle kasy od jednej osoby dostała to bym chyba przez długi czas z szoku nie wyszła i aż by mi było głupio
Chyba że zrobimy nalot ciężarówek na niego i zorganizujemy wiec
No i bardzo mi przykro z powodu wujka
zębole