Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-07, 11:18   #2311
BABONIK
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

dzień dobry

karolineee 100lat,100lat,wszystkiego ,dobrego

nerola trzymaj szyjkę zwartą Iza niech trochę odpuści parcie na zewnątrz no wszystko się Wam widze poskładało nie najlepiej,trzymam aby wszystko wróciło do dobrej normy!!!

przewijak miałam,nie używałam i używac nie będę

Aania- gotowa na relax?? bo ja już doczekac się nie mogę

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 11:20   #2312
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

cześć,

dziękuję Wam za słowa wsparcia......
dziś czuję się okropnie....bolą mnie wszsytkie mięśnie nawet brzucha i czuję się wypompowana............ni e mam na nic sily ani ochoty..............w nocy budzilam sie co rusz nie mogla spac..... chyba przeleze caly dzien....
wczoraj byl chyba najgorszy dzien mojego zycia... moja siostra cioteczna,ktora byla modelka i ma dwojke wspanialych dzieci zostala wczoraj napadnieta......zgwalcona i skatowana w wyniku czego cala prawa strona twarzy zoastala uszkodzona stracila wszystkie zęby,oko,kosc policzkowa, nos, i nie bedzie slyszala na prawe ucho sa jeszcze obrazenia typu siniaki zdracia rozciecia jest w spiczce i nie wiadomo czy wogole przezyje jak sie dowie o tym co sie stalo
to juz 3 przypadek taki w LBN od poczatku roku....strach wychodzic gdziekolwiek jak wiadomo ze jakis szaleniec lata po miescie jestem zalamana...a stres jaki przeszlam wczoraj byl....przeokropny.....

nie wiem czy mam jechac na izbe przyjec i sprawdzic czy wszystko gra czy czekac do czwartku na USG ? co wy byscie radzily?
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 11:24   #2313
pieleszka
Wtajemniczenie

nerolka kochana trzymajcie się wszyscy teraz dzielnie ...odpoczywaj i staraj się - mimo wszystko - myśleć pozytywnie!!! musi być dobrze i tyle!!!!!! bardzo mi przykro z powodu wujka...
mnie nadal ból w boczku dokucza - nieraz mocniej, jednego dnia wcale, nieraz tylko wieczorem, nieraz od rana...tak różnie to bywa... USG nie wykazało niczego poważnego (jedynie te UKM nieco poszerzone..)...
mama mi mówiła wczoraj, że ona też w każdej ciąży (a była 7 razy) miała takie bóle właśnie pod żebrami...widocznie taka moja natura

agulaaa ja też uważam, że 2 tysiące do koperty to dużo za dużo...zwłaszcza od świadka, który sam jest "świeżo" po ślubie i w dodatku niebawem spodziewa się dziecka, a żona nie pracuje (bo z tego co pisałaś, to już skończyłaś staż i nie masz teraz pracy??)...a poza tym pomijając to wszystko to i tak za dużo. takie jest moje zdanie, ale wiadomo, że każdy robi jak uważa...

odnośnie przewijaków to my dostaniemy taki stawiany na łóżeczko... innego nie będę kupowała

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 11:27   #2314
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Przy jakiejs wizycie w Ikei trafilismy na fajna nakladke, ktora kupilismy i dzidzie mialy mieciutko i wygodnie. Ja polecam. Nie moge znalezc tego przewijaka z Ikei, niemozliwe, zeby to wycofali, bo ostatnio to jeszcze widzialam.
Miałam Ci właśnie podlinkować ale widzę że już znalazłaś, też nad nim myślalam. Mówisz że się sprawdza? chyba się do Ikei jutro ruszę, tym bardziej że mają jakieś promocje na dzień kobiet

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
aania_20 ale to leci 24tc, pokaż brzusio!
zaraz wrzucam

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Zanka, kochana, prośba do Ciebie - zmień mi na liście mamusiek sierpniowych mój wiek, bo dziś niestety stałam się stałam starsza. Z 27 lat na 28
Wszystkiego najlepszego!!!

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Jestem
Po pierwsze dziękuję Wam za wsparcie,dobre słowa,pozytywne myśli
.............
nerolka, super że wróciłaś!!! na pewno z malutką będzie dobrze! i mam nadzieję że cała reszta jakoś się poukłada!
bardzo mi przykro z powodu wujka

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
u mnie podobno rodzina ciagle do mamy dzwoni czy wiem co we mnie siedzi. wiem - diabelec ale to od urodzenia o ona powiedziala mi ostatnio że niewazn co bede miala byle zdrowe (chociaz wiem ze juz drugi raz nastawia sie na dziewczynke) - miłe, prawda?
pewnie że miłe
Moi rodzice oczywiście wiedzą że wnuk, ale twierdzą że nieważne co, byle wszystko dobrze poszło. A reszta rodziny ciekawska dopytuje co będzie - jako że ja wredna bywam to specjalnie zabroniłam mówić, dowiedzą się w lipcu
Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Dla mnie to jakies szaleństwo 2 tyś do koperty My od Naszych swiadków w zeszłym roku po 600zł chyba dostaliśmy i to mi sie wydawało dużo. Jak bym tyle kasy od jednej osoby dostała to bym chyba przez długi czas z szoku nie wyszła i aż by mi było głupio
Dokładnie... my od świadków dostaliśmy 500 zł i nawet bym nie pomyślała że powinni więcej z racji funkcji...nigdy w życiu.
abulaabar, ale współczuję bo dokladnie rozumiem sytuację...niby cennika nie ma ale jeśli tak przywykli, to potem każdy patrzy ile się mu dało...bez sensu

Babonik, pewnie że gotowa Jako że mąż na popołudnie przyjeżdża to go wezmę, niech sobie na basen idzie w tym czasie

a ja za waszym przykładem weszłam do lumpka...a miałam nic nie kupować to i tak niewiele jak na to co obejrzalam. Wrzucam zakup (rozmiar 62) i mój brzuszek - rozmiar trochę większy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC14822.jpg (133,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC14827.jpg (28,4 KB, 32 załadowań)

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 11:29   #2315
nerola
BAN stały

ja mam zwykły przewijak na łóżeczko.Po Krystku jeszcze.
Tylko ceratka trochę pękła i muszę kupić pokrowce.
U nas sprawdzał sie rewelacyjnie właśnie przy bólach kręgosłupa.
Potem przeniosłam go do łazienki na pralkę i tam po kąpieli kładliśmy małego do wytarcia.Z tym,ze na moment dziecka nie można zostawić.Raz mi stracha narobił(niby maleńki jeszcze a jednak).Fikał na przewijaku na łóżeczku i odbił się o ścianę i zszedł w dół.A raptem otwierałam nowa paczkę pampersów.Na szczeście nie spadł ale potem już bardziej uważałam.
Z tym,ze Krystek to w szpitalu w inkubatorze sie okręcał i blokował przez to.Śmiali się,ze to wędrowniś.

Dzięki Wam Kochane za ciepłe słowa.
Już mi lepiej się myśli.
N apogrzeb nie jadę bo jednak koło Opola będize,Nie ryzykuję.

T.idzie mi piec pizze-i krzyczy co chwilę co i jak ma robić.Jak ja tego nie lubię.
Po południu pójdę na podwórko pić kawkę ale tam mam bliżej niż do łazienki i T. mi huśtawkę podsunie pod ganek,to będę się wylegiwać i dzieci powietrza zaczerpną
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 11:34   #2316
aania_20
Zakorzenienie

sweetangel, to straszne nawet nie umiem sobie wyobrazić co czujesz

nerola, pewnie że się nie wybieraj w dłuższą trasę... wujek by na pewno zrozumiał..pomodlisz się w domu za niego i musi być, a Ty nie możesz się narażać teraz

Stary 2011-03-07, 11:35   #2317
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
cześć,

dziś czuję się okropnie....bolą mnie wszsytkie mięśnie nawet brzucha i czuję się wypompowana............ni e mam na nic sily ani ochoty..............w nocy budzilam sie co rusz nie mogla spac..... chyba przeleze caly dzien....
wczoraj byl chyba najgorszy dzien mojego zycia... moja siostra cioteczna,ktora byla modelka i ma dwojke wspanialych dzieci zostala wczoraj napadnieta......zgwalcona i skatowana w wyniku czego cala prawa strona twarzy zoastala uszkodzona stracila wszystkie zęby,oko,kosc policzkowa, nos, i nie bedzie slyszala na prawe ucho sa jeszcze obrazenia typu siniaki zdracia rozciecia jest w spiczce i nie wiadomo czy wogole przezyje jak sie dowie o tym co sie stalo
to juz 3 przypadek taki w LBN od poczatku roku....strach wychodzic gdziekolwiek jak wiadomo ze jakis szaleniec lata po miescie jestem zalamana...a stres jaki przeszlam wczoraj byl....przeokropny.....

nie wiem czy mam jechac na izbe przyjec i sprawdzic czy wszystko gra czy czekac do czwartku na USG ? co wy byscie radzily?
szpk. Takich to powinni od razu kastrować, ręce, nogi obcinać strasznie Ci współczuje.
Kochana nie wiem czy na izbie przyjec zrobią Ci usg ( u mnie nie bardzo chcą - ewentualnie przyjmują na odział), może jedz gdzie sprywatnie, to jakiegoś gabinetu usg, albo do gina - mysle ze warto, bo choc troszke się uspokoisz

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 11:45   #2318
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość

ja tez chce nową maszyne do szycia

moj mi nie chce kupic... a ja sama zbieram sie juz od ponad dwoch lat

a pracowałam w zakladzie krawieckim do niedawna

Co prawda krawcową nie jestem, ale mam taką wenę na przeróbki innych, starych ubrań, że no rozrywa mnie. Na maszynę polowałam już od jakiegoś czasu, ale fundusze poszły zazwyczaj na coś ważniejszego, a teraz w końcu mąż powiedział bierzemy i koniec.Ja nie potrzebuje jakiejs super nie wiadomo jakiej, znalazłam na allegro za 200 zl z przesyłką dla początkującej jest chyba ok

~~*~~

Kolina, myslę że jakby CI tato pokazał co i jak to byś załapała o co chodzi w maszynie Jak jestes wzrokowcem to szybko załapiesz!

~~*~~

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

Odnośnie mądrości ludowych - pojechałam odwiedzic mamę w Polsce, a ona patrzy na mnie i mówi: W ciąży nie powinno się nosic koralików na szyi Pytam ją dlaczego, a ona na to że nie wie, ale nie powinno się ich nosic i juz Nie dobija was to?
DOBIJA! Ja wiecznie słyszę, nie możesz głaskać kota

~~*~~

karolinee1983 Sto lat !!:pi jemy:

~~*~~

nerola Boże tyle tabletek kosmos, w najgorszej chorobie w moim życiu tyle nie jadłam. Wytrwałości życzę!!

~~*~~

Cytat:

Czy wasi faceci też są tacy niemyślący jak mój? Jak ja nienawidzę jak ktoś bierze ostatni kawałek papieru toaletowego i nie uzupełnia braków. 4 rano ja pod ciśnieniem gnam do kibelka, siadam i chcę wstac, a tu nie papieru.. Miałam się jakoś zwlec sama i zaczac poszukiwania, ale stwierdziałm, że dam mu nauczkę: Kochanie, papier się skończył. Biedak musiał zwlec się z łóżka i tak czy siak uzupełnic braki.

Normlane.. dlatego teściowa moja wpadła, aby koło wc był taki metalowy "patyk" i na niego sa wsadze rolki papieru. I jak papier się skonczy to bierzesz następną rolkę która masz obok, a nie szukasz po szafkach. Sprawdza się, choć i tak puste rollka pozostaje ta skonczona.

~~*~~

Musze was jeszcze nadrobic, teraz uciekam

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 11:52   #2319
Zmalowana
Zakorzenienie

ania widzę, że masz taki sam saksofon na płyty brzuszek rośnie

Sweet
masakra :/ Człowiek nawet nie zdaje sobie sprawy, że takie rzeczy dzieją się pod nosem :/

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:00   #2320
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
cześć,

to straszne do czego to dochodzi, strach na ulicę wyjść, trzymaj się kochana, trzymamy kciuki żeby z Twoja kuzynka wyszła z tego

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:03   #2321
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Odnośnie mądrości ludowych - pojechałam odwiedzic mamę w Polsce, a ona patrzy na mnie i mówi: W ciąży nie powinno się nosic koralików na szyi Pytam ją dlaczego, a ona na to że nie wie, ale nie powinno się ich nosic i juz Nie dobija was to?
Mnie dobija, owszem

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Sprawdza sie jak najbardziej!
Mysmy mieli taka deske wlasnej produkcji, to znaczy maz kupil w castoramie kawalek deski, poprzykrecal od dolu ograniczniki, zeby ta nakladka byla stabilna na lozeczku. Przy jakiejs wizycie w Ikei trafilismy na fajna nakladke, ktora kupilismy i dzidzie mialy mieciutko i wygodnie. Ja polecam. Nie moge znalezc tego przewijaka z Ikei, niemozliwe, zeby to wycofali, bo ostatnio to jeszcze widzialam. Na to potem wypuscili takie pokrowce: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90140548
Tylko w zasadzie ten przewijak, ktory Ty znalazlas + ustrojstwa z Ikei, to juz sie robi pokazna suma, tak wiec ja polecam zwykla deske albo gotowe przewijaki.
O , to super Bi my tez się czaimy na taki przewijak

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Zanka, kochana, prośba do Ciebie - zmień mi na liście mamusiek sierpniowych mój wiek, bo dziś niestety stałam się stałam starsza. Z 27 lat na 28
Sto lat, sto lat, niech żyje, żyje nam Karolinee!!!

Cytat:
Dzień dobry moje Perełki
Dobrze że wróćiłaś. Martwiłyśmy się kochana

U nas tez dziś śliczny dzień, chociaż dla mnie męczący, bo mdłości okropne mnie męczą od samego rana bez przerwy. Ale nic to, już się przyzwyczaiłam

A moja teściowa kochana już po operacji. Staszliwie się martwiliśmy, ale już po wszystkim i się obudziła i jak na razie nawet się nerkę udało ocalić
Stary 2011-03-07, 12:04   #2322
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
...
mnie nadal ból w boczku dokucza - nieraz mocniej, jednego dnia wcale, nieraz tylko wieczorem, nieraz od rana...tak różnie to bywa... USG nie wykazało niczego poważnego (jedynie te UKM nieco poszerzone..)...
mama mi mówiła wczoraj, że ona też w każdej ciąży (a była 7 razy) miała takie bóle właśnie pod żebrami...widocznie taka moja natura
...
mnie tez pobolewa i mama mowila ze jak ze ma w ciazy byla to miala taki nacisk na watrobe ze lekarze wspomnieli o usunieciu (to bylo ok 4 miesiecy przed moim porodem..) mama sie nie zgodzila

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
...
Kolina, myslę że jakby CI tato pokazał co i jak to byś załapała o co chodzi w maszynie Jak jestes wzrokowcem to szybko załapiesz!

~~*~~

DOBIJA! Ja wiecznie słyszę, nie możesz głaskać kota
...
nie zajelismy sie tym w odpowiednim czasie...
tata zmarl rok temu
maszyna stoi...

straszenie kotem, kolejny mit
Stary 2011-03-07, 12:10   #2323
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
agulaaa ja też uważam, że 2 tysiące do koperty to dużo za dużo...zwłaszcza od świadka, który sam jest "świeżo" po ślubie i w dodatku niebawem spodziewa się dziecka, a żona nie pracuje (bo z tego co pisałaś, to już skończyłaś staż i nie masz teraz pracy??)...a poza tym pomijając to wszystko to i tak za dużo. takie jest moje zdanie, ale wiadomo, że każdy robi jak uważa...
No dokładnie tak wygląda naza sytuacja w tym momencie... chociaż to głupie to akurat ta się przyjęło i każdy dobrze wie jak się na to patrzy.... a ta koperta to bardziej ze strony tego że to mój brat niż że mąż na świadka.... zresztą w tym roku to wogóle masakra! dzisiaj się dowiedzialam że we wrzesniu się szykuje kolejne wesele.... 9-te w tym roku!! w tym dwa w mojej rodzinie, mianowicie brat i siostra.......... dlatego powoli zaczynam kompletować wyprawkę....

jeden plus to taki że wiekszość sierpien-wrzesieć, czyli zaraz po porodzie, zawsze to jakaś wymówka żeby nie iść...
Cytat:
cześć,

Matko jaka masakra..... straszne.... ciężka droga teraz tą dziewczyną.... ja tego troche skosztowalam....mówię trochę, bo miałam rozwalone pół twarzy, wyrwane mięśnie policzkowe, wszystko wylazlo na zewnątrz... cała twarz pozszywana, połatana jak powizycie w masarni..... szyja, dekolt.... i oczywiście mega siniakow, stluczeń i wogóle.... a mialam wtedy 19 lat.... i nagle pozbyłam się własnej twarzy na rzecz jakieś opuchniętej maszkary...... z tym że u mnie był to wypadek samochodowy, nie napaść i gwałt.... dlatego napisalam że trochę skosztowałam..........

Kochana jak masz sie poczuć lepiej to spróbuj przełożyć wizyte na wcześniej....

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dokładnie... my od świadków dostaliśmy 500 zł i nawet bym nie pomyślała że powinni więcej z racji funkcji...nigdy w życiu.
abulaabar, ale współczuję bo dokladnie rozumiem sytuację...niby cennika nie ma ale jeśli tak przywykli, to potem każdy patrzy ile się mu dało...bez sensu
Dokladnie...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:11   #2324
83monia
Zakorzenienie

a o tym że koty w nocy wydłubują oczy albo dusza niemowlęta słyszały ?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:15   #2325
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Takie przesądy są dla mnie najgorsze. Bo nie dość że głupie, to bardzo mogą zaszkodzić. Niektóre wariatki nasłuchają się takich bzdur i koty, psy wyrzucają czy wywożą do schroniska. Kilka lat kochały, rozpieszczały, a potem bez sumienia wywalają jak rzecz :
Stary 2011-03-07, 12:15   #2326
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
oczywiscie. ja juz usłyszałam, ze "wiesz jak sie urodzi dziecko to bedziesz musiała sie pozbyc kota"
w ogóle skad takie mity odnosnie kotów, ze zagryzają ludzi w nocy (bo i to słyszałam - ze jak sie z Niutką nie boje spać w jednym pokoju) przeciez czyha na moje zycie (tja głupia nie jest kto jej bedzie wtedy żarełko dawał)

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:22   #2327
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
slyszaly
ale posrednio, mnie nikt bezposrednio takich rzeczy nie mowi
mam 3 koty (a okresowo wiecej, jak znajde jakas sierotke, ktorej pozniej domu szukam) probowano mnie moralizowac ale przytoczylam kilka "naukowych" przykladow i juz cicho siedza
ale wiem ze poza plecami gadaja, ze to nie higieniczne, ze choroby.....

mam to gleboko, swoje wiem

SweetAngel1984, cos strasznego, biedna kobieta
bedac na studiach w krakowie, zaatakowal mnie i moja kolezanke jakis facet, ucieklysmy, ale bylam okropnie przerazona, do dzisiaj boje sie chodzic po zmroku i unikam takich sytuacji
duzo sil wam zycze
idz do lekarza, uspokoisz sie, nie mysl o stresie bo to pogarsza sprawe
Stary 2011-03-07, 12:27   #2328
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Boże, kochana, dopieor teraz przeczytała co się stało. Nie wyobrażam sobie takiego złą, takiej tragedii. Brak słów. To nie ludzie, nie zwierzęta, to bestie
Stary 2011-03-07, 12:33   #2329
BABONIK
Zadomowienie

Aania- mam brzuch taki jak Ty w 24tc a ja w 17tc chociaż może nawet ciut większy,chyba się dziś kompleksów nabawię
zamierzam auto postawic właśnie koło basenu,bo tam przy UP jest wąska ulica i często zastawiona autami.

SweetAngel-bardzo bardzo mi przykro,nie wiem co powiedziec....przedewszys tkim zdrowia dla kuzynki życzę ,a tego s****ysyna niech złapią i utną mu jaja!!!!!!!!! ja bym wieszała gnojów za takie rzeczy!!!!! nie nawidzę gwałcicieli,pedofilów,zab ójców,bijących!!!!!!!!
a co do dzieciaczka Twojego to sie nie martw jemu tam jest ciepło i wogodnie,nawet jak brzuch Ci sie trochę spina,to mu sie nic nie dzieje.Twój nastrój na pewno nie wpływa na niego korzystnie,ale matka natura tak nas skonstruowała,żeby dziaciaczki były mega bezpieczne w łoniematki,trzymaj się

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:34   #2330
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
w ogóle skad takie mity odnosnie kotów, ze zagryzają ludzi w nocy
w sumie moge zrozumiec ze sie kotek maly moze galka oczna ktora w fazie rem czasem drga się zainteresowac, ale zagryzaja chyba tylko koty wielkości tygrysa czy lwa

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:43   #2331
Bartessa
BAN stały

Nerola, cieszę się ze się odezwałaś..

no cóż, faktycznie jak się wali to wszystko
bądź dobrej mysli... wiesz znajoma przelezala od 20 tc z rozwarciem na 1 cm, dolezala do 35 a na dodatek miala blizniaki, czy praktycznie donosila bo na blizniaki jesst chyba nie 38 a 36 tygodni...

co do pogrzebu, dobrze robiosz ze nie jedziesz, najpierw musisz dojsc do siebie

a tz moze znajdzie lepszą prace
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:51   #2332
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

SweetAngel1984 o boze co za historia wspolczuje!

wierze ze kuzynka wyjdzie z tego!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 13:02   #2333
mamad1
Zadomowienie

Witam po weekendzie
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.
Blondynkapoznan, Karolinee- wszystkiego najlepszego!
Nerola- fajnie, że już jesteś z nami Czasem tak bywa, że kilka nieszczęść na raz nas spotyka. Najważniejsze to się nie dać i przetrzymać i na pewno wszystko wróci do normy. Mi miesiąc temu zmarła babcia. Z powodu moich przygód z początku ciąży ( plamienia, 5 tygodniu leżenia w łóżku) lekarz odradził mi wyjazdu na pogrzeb (100 km, zmiana klimatu- bo w góry, dodatkowy stres)...
SweetAngel- bardzo współczuję. Na pewno lepiej się poczujesz, jeśli sprawdzisz, jak się ma dziecko i chociaż ten stres Ci odpadnie.
Agulaaabar- wysoki jest u was ten "cennik" imprezowy. U nas na szczęście w rodzinie było przyjęte tak, że każdy dawał, na ile go było stać. Czasem przy kumulacji imprez, to ciężko się wyrobić z kasą...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 13:05   #2334
nerola
BAN stały

SweetAngel1984 to okropne!Boże tak bardzo wspolczuję i wierzęże kuzynka wyjdzie z tego a i psychicznie się nie zozłoży.Tragedia.
Gnojowi bym osobiście na żywca jaja wyrwała,coś dużego w d**ę włożyła i katowała.Niech wie co to ból,upokorzenie.
No nie mogę.

T.sam coś wymyśli-ma łeb do interesów ale ogarnia nas strach bo jednak mamy 4 dzieci,dom,kredyty,więc ciężko zacząć.Ale to moze właśnie ten czas nadszedł?My myślimy,że tak.

Przyszły nam dwie przesyłki z ubrankami i podziwiamy.
A na wózek poczekam do ok. 15-go marca bo napisałam kobiecie,że na razie nie dam rady drugiej raty wpłacić.A jedna już zapłacona i cena myślę,że fajna zwłaszcza,że dorzuca karton różności bo dopisała,że włży nam pokrowiec na butelkę,kombinezony,spodn ie,buty,czapki.
Musimy skromniutko żyć ale to nie pierwszy i nie 10 raz,więc damy radę.

Ależ Wam(nam) pięknie brzusie rosną
pOOGLĄDAŁĄM ZALEGŁOŚCI I MI SIĘ PYSK CIESZY.
Stary 2011-03-07, 13:06   #2335
margaret82
Zadomowienie

Ja juz po wizycie położnej Bardzo sympatyczna kobieta U mnie w przychodni jest teraz jakis program i położna ma chodzić raz w tygodniu do każdej ciężarnej. Na razie się umówiłam z nią, że po co ma przychodzić jak to jeszcze daleko i umówiłam się z nią na za miesiac. A jak będzie bliżej to będziemy się spotykać częściej Ogólnie to fajna sprawa, bo mozna o wszystko wypytać. Jak będzie blizej to o pielegnacji maluszka mamy rozmawiać o tym co powinnam jeśc po porodzie. A jak się dziedzia urodzi to ma wizytować 2 razy w tygodniu to na poczatku też będzie pomocne bo to jednak fachowiec
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 13:09   #2336
dziubek79
Zakorzenienie

Wszystkiego naj naj

Cytat:
Dzień dobry moje Perełki
Jestem

Po pierwsze dziękuję Wam za wsparcie,dobre słowa,pozytywne myśli

To tak:
poszlismy do gina a na poczekalni ryczałam z bólu.Szyjka sie rozwierała,skróciła i Iza główką ugrzęzła w miednicy.Naciska bardzo.
Boli mnie brzuch i kość łonowa jakby mnie ktoś skopał.
Biorę Fenoterol 8x dziennie,2x Isoptin,4 x Luteinę dopochwowo,4 x No-Spę,potas 2 x dziennie i magnez forte 2 x dziennie.
Arsenał.
Już jest lepiej ale wstaję tylko do toalety.
W czwartek byliśmy w szpitalu u mojego gina i nie było ani lepiej ani gorzej,dlatego wcisnął mi więcej leków.
Mała szarpie mi za szyjke a to boli i powoduje skurcze.
Najważniejsze,ze ją czuję i ból ustępuje.

Zepsuł nam się komputer i od wtorku byłam bez niego.Teraz mam pożyczony od rodziców bo chłopak,który go naprawia jest po wypadku,operacji nieprzytomny.
T. jest ze mną w domu.Jak będzie miał do czego wrócić,to opiekować mną sie będzie moja przyjaciółka.

A Zmalowana to bardzo ciepła,opiekuńcza dobra duszyczka

T. przysunął mi komputer do łóżka i piszę na leżąco.Teraz to raj.

Kmat wiedziałam i cieszę się niezmiernie

Idę nadrabiać.Tylko chciałam się przywitać.

Wczoraj zmarł mój wujek i wszystko mi się wali.

strasznie sie cieszę że jesteś z nami i że już ciut lepiej !!! dbaj o siebie i Izę a małżowi daj się wykazać
współczuję z powodu wujka, przykre

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ja mam sucha skore i w patece chcialam kupic oliatum lub cos w tym stylu
aptekarka mi odradzila ze jak nie mam atopowej skory i czegos tam jeszcze to nie ma co zaczynac z takimi produktami, polecila szereg kosmetykow pielegnacyjnych, mocno nawilzajacych i regenrujacych, m.in. z vichy
kupilam balsam vichy i jak na razie jest ok
co do oilatum to mnie go doradziła i gin i dermatologi i jak sama wypróbowałam to doceniłam jakie ma cudne działanie , nawilżająco-kojące, ja polecam a żadnych zapaleń skóry nie posiadam

Cytat:
cześć,

współczuję za calego serca !!!!!! ja też mam uraz do samotnego wychodzenia wieczorami, miałam przygodę z jakimś kolesiem który mnie śledził potem gonił , uciekłam ale trauma została.
Jak dla mnie to żeby się pozbyć nerwów próbowałabym się dostać do lekarza, może choć trochę się uspokoisz...
trzymam kciuki za stan zdrowia kuzynki, musi dać radę ma dla kogo żyć a Ty uważaj kochana na siebie !!!!

Zanka trzymam kciuki za wizytę no i za usg żeby szybko zobili.

Miłego dnia kobietki

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-03-07 o 13:30
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 13:13   #2337
Makobratek
Rozeznanie

Hej Ciężko za wami nadążyć kobietki
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
.Mąż mi kupił maszyne do szycią
Powiedzcie mi, czy wy macie problem z katarem? od początku ciązy, co smarkam to przejawia mi się krew, normlane?!
Maszynę to szycia też mam, super sprzęt Sama uszyję pościel dla dzidziusia, raczej nie będę kupować

Katar też mam, codziennie o 7 budzę męża trąbieniem

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

nie wiem...może nie mam racji i przesadzam, ale mnie wkurzyło że będą mi narzucać jakieś swoje propozycje... i tak wiem ze nic z tego nie będzie bo z teściowa mamy zupełnie inne gusty. Może i przesadzam (jak to mąż stwierdził bo posłuchamy a i tak po swojemu zrobimy)) ale własnemu dziecku to chyba możemy sami imię wybrać... jak się zdecydujemy to proszę bardzo, mogą mówić czy im się podoba czy nie (choć mało mnie to obchodzi) ale w tej chwili nie zamierzam żadnych propozycji nawet słuchać...po imieniu zacznie się wybieranie chrzestnych itd...
może mi hormony wariują...

Spokojnie Mnie za to teściowa pyta ile przytyłam a dopiero potem co słychac i jak się czuję Czasami osoby pytają tak z ciekawości, nie maja ukrytych złych intencji. Ja i teściowa to też dwa całkowicie odrębne światy i gusta, ale wie że nie może wpływać na nasze z mężem decyzje.
Mnie za to dużo osób pyta o płeć i czy mamy wybrane imię. A jedna kumpela ze studiów to pytała przez gg czy chcieliśmy mieć dziecko czy "tak wyszło". To jest dopiero szczyt wszystkiego
PS. A hormonki dają czadu, to normalne
Śliczne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Zmalowana a Ty to może nie szczypior?
A propo - zjadłabym chlebek ze szczypiorkiem i masłem

Cytat:

Ja będę kupować kosmetyki babydream - ponieważ mają fajne składy bez parabenów i sls i do tego cena korzystna.
Mnie w babydream nie odpowiada zapach Więc pewnie kupię kosmetyki HIPP. Miałam kiedyś mleczko, teraz mam oliwkę i jestem zachwycona

Cytat:
Zazdroszcze zaangażowania mamy. Moja ciągle udaje, ze nie jestem w ciąży, nic ją to nie interesuje (albo nie pokazuje po sobie)
Moja mama aż się wzruszyła jak jej pokazywałam moje ostatnio lumpkowe zakupy dla malucha
Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Dla mnie to jakies szaleństwo 2 tyś do koperty My od Naszych swiadków w zeszłym roku po 600zł chyba dostaliśmy i to mi sie wydawało dużo. Jak bym tyle kasy od jednej osoby dostała to bym chyba przez długi czas z szoku nie wyszła i aż by mi było głupio
Dla mnie 2 tysie to też dużo, ale to zależy jak kogo stać i po ile się daje w danej rodzinie. Myślę, że 1 tyś to byłoby tak naprawdę w sam raz

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
SweetAngel1984 o boze co za historia wspolczuje!

wierze ze kuzynka wyjdzie z tego!
Jestem w szoku.... Nie wiem co napisać

Dziewczyny czy wam też twardnieje brzuszek? czemu tak się dzieje? wczoraj tak miałam po raz pierwszy, paskudne uczucie. Do gina idę dopiero 15.03.

Idę wszamać moją wczorajszą zapiekankę
Makobratek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 13:17   #2338
Vaniliova11
Zadomowienie

SweetAngel szok nie wiem co pisać Mam nadzieje że kuzynka wydobrzeje
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 13:18   #2339
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
ania widzę, że masz taki sam saksofon na płyty brzuszek rośnie
Dzięki a że w ogóle poznałaś że to saksofon już ładne kilka lat mi w pokoju stoi

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A moja teściowa kochana już po operacji. Staszliwie się martwiliśmy, ale już po wszystkim i się obudziła i jak na razie nawet się nerkę udało ocalić
To dobrze że się udało! To teraz życzę żeby szybko do zdrówka dochodziła!

Cytat:
Nie
My w domu mamy suczkę- kundelek, z malutkich. Kochana jest, fakt że jak szczekać zacznie to słychać ją wszędzie ale nie wyobrażam sobie żeby jej nie było, jakoś na pewno musi znieść że ktoś w domu będzie robił większy hałas niż ona

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Aania- mam brzuch taki jak Ty w 24tc a ja w 17tc chociaż może nawet ciut większy,chyba się dziś kompleksów nabawię
zamierzam auto postawic właśnie koło basenu,bo tam przy UP jest wąska ulica i często zastawiona autami.
No co Ty, jakich kompleksów nawet tak nie mów!
oj, już się doczekać nie mogę, wreszcie się poruszamy trochę

makobratek, dzięki

a, i w Biedronce śliniaczki kupiłam różne są do wyboru, poza tym mają być bodziaki w promocji

Stary 2011-03-07, 13:26   #2340
nerola
BAN stały

Makobratek-brzuszek twardnieje bo macica ćwiczy,to niegroźne(póki niebolesne i nie częste) skurcze Braxtona H.
Ja niestety miewam już te bolesne ale biorę leki i cały czas leżę.
I jem,jem,jem...a teraz pizzę.Drugi kawał wielkości małego talerzyka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości