|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ekskluzywny Klub "Stojące nad grobem" - dla "starych" 25. i więcej latek
Hej
![]() Ja się dzisaj wybieram do lekarza... ale nie na 100%, bo nie mogę się dodzwonić a nie chcę jechac w ciemno... Jestem do tej kobiety przekonana - leczy nas od kilku lat i zawsze ładnie się wstrzelila w diagnozę ![]() ![]() Właśnie robię sobie taką diagnozę przez neta... i jak wpisałam ból głowy, to mi wyskoczyła dłuuuga lista możliwych schorzeń... a na drugim miejscu... alkoholizm... no tak - szczególnie w moim stanie, to pewnie jakaś zaostrzona postać wywołana przez niezalanego robaka ![]() A co do sałatki... to mój mąż zawsze robi taką "męską sałatkę" - intensywną w smaku, dość ostrą i ciężką: por przekroić na pół i potem w takie półplasterki pokroić, jajka w kostkę, ser (najlepiej salami) potrzeć na grubych oczkach, żeby takie paski wyszły parówki - najlepiej cienkie - na 2 cm kawałki i potem te kawałki też w słupki pokroić majonez (ja preferuję Dekoracyjny) Wymieszać i już Ludzie zawsze pytają, jaka szynka ( ![]() ![]() Proporcje wg uznania - ja zawsze robię "na oko" i dodaję w trakcie czego mi się za malo wydaje - zaczynam od pora i do niego dorabiam resztę ![]() ellachris - nicka nie zmienisz ![]() ![]()
#4412 |
Zakorzenienie
|
Eva - jak zwykle, poprosze herbatę
![]() Będę częściej zaglądała wieczorami, bo teraz sporo pracy, a czwartek wypada mi z planu, bo mam szkolenie i nie będzie mnie wcale w biurze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
hej
![]() Eva ![]() ![]() Malluś, najlepszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 | |||
Nie depcze krokusów
|
Szacun!
Krysia? ![]() Cytat:
![]() Masz dziecko i wciąż nie przepadasz za gotowaniem? Kurczę, a myślałam, że dziecko motywuje. Shit, to nigdy się nie nauczę ![]() No skrzypią jej zawiasy, to już TEN wiek... Cytat:
Eva, Biedrona, Aga - dziękuję po raz 66 w tym roku ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Marudziara
|
Witajcie poniedziałkowo u mnie dziś świeci słoneczko ale mroźno :/ i kto zrozumie pogodę
![]() Ja dziś ubolewam na @ która się o 5 dni przyspieszyła ale no jak indianie zaatakowali co poradzić ![]() Dzisiaj muszę ogarnąć mieszkanie Tż ma przyjechać po pracy i muszę zrobić kilka rzeczy na zaliczenie na uczelnię echh ![]()
#4416 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4417 |
Nie depcze krokusów
|
mandragona - po prostu synchronizujesz się z nami, w kolejnym miesiącu też powinna się przyspieszyć i będzie git...
Kurczak - jestem neurofizjologiem z wykształcenia ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4418 |
Zadomowienie
|
Malla - no to jesteś neurofizjologicznym syropem
![]()
#4419 |
Wtajemniczenie
|
witajcie poniedziałkowo
![]() ![]() nie nadrobię was chyba ![]() dzinek wrócił jak fajnie ![]() Eva ja nie zaświadczam, Ty przedpotopowa-nigdy w życiu ![]() ![]() ![]() ellachris witaj ![]() ![]() W sobotę nic nie kupiłam bo się pożarłam z mężem w sklepie,a potem były przeprosiny w łóżku przy szampanie ![]() ![]() co do sałatek,to ja proponują Cezara: sałata rzymska 1 pojedyncza pierś kurczaka grzanki z bułki parmezan 6 jajek przepiórczych sałatę myjemy i rwiemy na drobne kawałki,pierś smażymy na patelni(doprawiamy sola i pieprzem) i kroimy w kostkę,smażymy grzanki z ząbkiem czosnku,parmezan trzemy na płatki,jajka gotujemy na miękko (ważne).Do miski wkładamy sałatę(musi byc zimna,dobrze ją chwile potrzymac w lodówce),na nia ciepły kurczak,grzaneczki,płatki parmezanu i przekrojone na pół,rozpływające sie jajka - nie mieszamy. sos: żółtko 2 łyżeczki musztardy kapary (kilka) 3-4 fileciki anchois sól,pieprz,oliwa z oliwek drobno starty parmezan (łyżeczka) kilka kropli sosu Worcester wszystko miksujemy powoli dolewając oliwy na końcu doprawiamy sola i pieprzem i polewamy sałatkę ![]()
Funny, we're all one, but one also means that we are lonely... Edytowane przez Sephinrot Czas edycji: 2011-03-07 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | |
Wtajemniczenie
|
Ale żeście naprodukowały... nie dam rady tego nadrobić chyba...
Cytat:
![]() ![]() ![]() Malla uwielbiam Cię i Twoje poczucie humoru ![]() Pije skrzyp z apteki, taki ekspresowy, ale jak tylko zacznie się na niego sezon to zacznę sama zbierać ten co rośnie w koło domu. Nie dość, że go pije to jeszcze robię w nim włosom kąpiele, żeby ich stan się polepszył chociaż troszkę. Działa Działa też na wszystko inne więc będę piła dalej. Moi Indiańce nadal nie przyszli, wg moich obliczeń powinni przyśpieszyć jak w tamtym miesiącu i być 4 ego, a dzisiaj jest 7... Plamie tylko od kilku dni :/ Przyjaciółka podrzuciła mi sugestię o której nawet nie chcę myśleć ... i nie będę bo mam wszystkie objawy przywędrowującego okresu. Napisałam już przepis Mandragonie na sałatkę ale napiszę i Wam bo dobra i prosta ![]() 30 dkg makaronu ryżowego - lub innego drobnego, ale z ryżowym najfajniej wygląda - ugotować, odstawić do odcieknięcia i przestudzenia 1 filet z kurczaka - pokroić w kostkę i podsmażyć na otrobinie oleju, pod koniec smazenia lekko posolić 1 pęczek koperku drobniutko posiekać 1-2 (lub więcej jak ktoś lubi) średnie ząbki czosnku też bardzo drobno posiekać (im drobniej siekany tym mniej się odbija) 1 ogórek świeży - długi - umyć obrać i zetrzeć na tartce o gróbych oczkach, odcisnąć sok (sok można wypić albo przetrzeć sobie dla odświeżenia twarz ![]() 2 - 3 łyżki majonezu doprawić solą i pieprzem do smaku Żeby sałatka się lepiej mieszała można majonez wymieszać z koperkiem solą i pieprzem i taki sos mieszać z kurczakiem i makaronem. Bardziej polecam ją bliżej wiosny bo teraz długie ogórki nie są zbyt smaczne. Ja uwielbiam czosnek i potrafię dać go znacznie więcej niż w przepisie ![]() Jak jesteście wielofunkcyjne w kuchni i potraficie robić wiele rzeczy na raz to zajmie Wam jej zrobienie góra 30 min. ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Lecytyna by się przydała, zapomniałam dopisać... Jadę jutro do miasta wojewódzkiego - Lublina- na Targi Pracy, do fryzjera ![]() ![]() Dobrze, że będzie ze mną przyjaciółka bo bym się załamała, nie lubię zakupów, a mam kupić buty, bolerko i dodatki do sukienki ![]() U fryzjera tylko podetnę końcówki i naradzę się nad zmianą koloru i jakaś fryzurką na wesele, ale te zmiany to już bliżej świąt, żeby kolor na wesele był normalny ![]() Spehi fajnie się tak godzić ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- A tak z okazji Poniedziałku ;-> Poniedziałek - Blenders
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Zadomowienie
|
Tak mnie naszła refleksja... jest coś, co chciałabyście w życiu zrobić a ciągle się wahacie, albo czas i warunki Wam nie pozwalają? Coś co pozostawi po Was jakiś ślad?
![]() |
#4422 | |||
Nie depcze krokusów
|
To miał być kompleMĘT
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też chcę do fryzjera, ale zapuszczam się. Kurczaku, co za temat ![]()
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2011-03-07 o 10:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym chciała 3 dzieci ![]() I własną bibliotekę, albo księgarnię... wiem wiem jestem nie nowoczesna ale ja tak kocham książki. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() Nie stresuje się, czekam sobie spokojnie na Indian, bo ufam, że przyjdą tylko przez ciągłe zmiany miejsca nie mogą się zorientować gdzie aktualnie przebywam. Wiem z jakimi objawami, z objawami INDIAN. Ja chyba cały czas ostatnio myślę o poważnych rzeczach, nie ważne czy to poniedziałek czy sobota....
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Zakorzenienie
|
Kurczak - dwójka dzieci - to jest najwspanialszy ślad jaki można po sobie zostawić .... no i chciałabym zmienić pracę.... i strasznie chciałabym znaleźć drugą połowę, ale tak naprawdę robię wszystko żeby Go nie poznać....
![]() Sałatka do mięs: 3 jabłka pokrojone w kostkę (bez skóry), puszka kukurydzy, puszka ananasów pokrojonych w kostkę, pieprz, majonez Sałatka II: paczka tortellini lub raviolli (z mięsem), ogórek zielony ze skórką pokrojony w kostkę, ok. 30 dag wędliny (np. polędwicy sopockiej), pieprz, majonez aa.. od kilku dni strasznie bolą mnie piersiątka (a właściwie sutki) i zaczynam się obawiać, ze mam raka.... a jestem kilka dni po indiańcach.... Edytowane przez mww Czas edycji: 2011-03-07 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Zadomowienie
|
O taak... Fajnie jest mieć więcej dzieci - ale - niestety - takie czasy, że trudno pewne rzeczy ze sobą sprzężyć... Bo co z tego, że miałabym gromadkę, jeśli musiałabym ostro zasuwać w pracy i kombinować nadgodziny, żeby zapewnić im nie tylko dobra materialne (bo to akurat jest często przereklamowane) ale też umożliwić rozwój (środki i czas na zajęci dodatkowe, rozwijanie pasji, pokazanie świata dalej, niż szukanie promocji w Biedronce...
![]() A co do książek - to o tak ![]() ![]() Ale mnie się marzy napisanie czegoś swojego ![]() ![]() ![]() Malla - mnie to już tak od dłuższego czasu chodzi po głowie... a, że akurat wypłynęło w poniedziałek - no cóż... życie jest ciężkie ![]() Mww - kobieto! Co za myśli?? Pewnie w obu piersiach by Cię jednocześnie nie bolały ![]() A co do połówki i partnera... no cóż... może wszystko ma swój odpowiedni moment?? Moja przyjaciółka "robi" dokładnie to samo, co Ty, żeby "kogoś poznać" ![]()
Miłość jest jak wędlina: jest salami i jest mortadela... ![]() Carlos Ruiz Zafón Edytowane przez kurczak Wolf Czas edycji: 2011-03-07 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Chciałabym się na czymś znać zamiast dobrze udawać, że się znam. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
- mieszkaniu na swoim (nie mam kasy, a co za tym idzie - możliwości) - dobrej pracy, być może nawet kiedyś u siebie ![]() z pozostałych, na które warunki i czas nie mają wpływu, to oczywiście jakiś sensowny facet na stałe ![]() poczekam na wróżby Sephi - może coś mnie nakieruje lub pozwoli podjąć (nie)pewne decyzje odnośnie mojego życia w najbliższej przyszłości. ja też chcę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() odnośnie poznania kogoś: robię podobnie, tzn. sporo czasu spędzam w domu, na imprezach bywam rzadko, a jeśli już to w stałym gronie, w którym nie mam szans na owo poznanie lub od razu jestem swatana co mnie wkurza do potęgi ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4428 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem z innej epoki i innego umysłu trochę. Wolę nie wydać jakiejś kasy na pierdoły typu, koraliki, błyszczyki lakier i inne pierdółki, a za to kupić książkę. Na studiach po każdej zdanej sesji robiłam sobie taki prezent. Swoje własne pisałam jak byłam młodsza, teraz już mnie nie ciągnie, wole czytać cudze ![]() Ja też szukam tak partnera jak mww zaocznie, korespondencyjnie, drogą telepatii ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Zadomowienie
|
No i widzicie... Niby dorosłe kobiety a każda chciałaby jeszcze coś w swoim życiu osiągnąć
![]() ![]() ![]() ![]() ----- badymka - właśnie o to chodzi - więcej, nie znaczy lepiej... Ja nawet, jak widzę listy wyprawek na niektorych wątkach, to się zastanawiam - po co tyle tego ?? A tak naprawdę to są często gadżety bardziej dla rodziców niż dla dzieci... a co dopiero starsze potomstwo... Moim zdaniem, jeśli będzie musiało samo zapracować na pewne rzeczy, to stanie się w przyszłości bardziej samodzielne i odpowiedzialne... wystarczy spojrzeć, jaki żenujący stosunek do "darów" mają najzacieklejsi wystawacze pod opieką społeczną :/
Miłość jest jak wędlina: jest salami i jest mortadela... ![]() Carlos Ruiz Zafón Edytowane przez kurczak Wolf Czas edycji: 2011-03-07 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Nie depcze krokusów
|
Kurczaku - no mi się nie uda
![]() ![]()
![]() |
#4431 | |||||
ForceIsStrongInThisOne...
|
Mwwwwwwww..... no pewnie!
![]() Co nie?! ![]() No ale ja zupełnie poważnie ![]() Cytat:
![]() Czyli wygladam ja nawalona gwiazda filmowa po przedawkowaniu proszków zmieszanych z Szampanem.... nieźle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chciałabym skopać tyłek temu dupkowi co wymyślił, że ziemia jest okągła. Ba... no i był!
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Nie depcze krokusów
|
Eva - przed, nie w trakcie
![]()
![]() |
#4433 |
Zadomowienie
|
Eva... no skąd ja wiedziałam, że Ty nam tu zasadzisz tekst świadczący o tym, że osiągnęłaś już wszystko, co możliwe
![]() ![]()
#4434 |
Wtajemniczenie
|
Taaaa ziemia jest okrągła a ludzie pier*olą się po kontach...
Sorry ale jakoś tak mi się skojarzyło ![]()
![]() |
#4435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Malla - dlaczego zakładasz, że nie osiągniesz tego, co byś chciała? Cuda się zdarzają ![]()
![]() |
#4436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze w marcu spotkania komunijne + drogi krzyżowe w czwartek. Jutro krótka babska impreza po tańcach czyli ok 22.00. Cytat:
![]()
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4437 | |
Wtajemniczenie
|
Sephi jeszcze nie do konca wrocilam ale robie wszystko w tym kierunku
![]() Cytat:
No jak na razie to po Evie zostana jakies budowle ktore troche postoja, czas pokaze ile a moze jeszcze inne kreatorki myslicielki w tym grobowcu sie walaja?
![]() |
#4438 |
Nie depcze krokusów
|
Mogę to zrobić, ale dla samej siebie, nie dla ludzkości.
![]() |
#4439 |
Marudziara
|
Ogarnęłam troszkę mieszkanie a teraz tworzę ten scenariusz na zajęcia ale mam dziś śpiący nastrój
![]() Dziś na obiad polędwiczki i zapiekane ćwiartki ziemniaków plus surówka mniam ![]()
#4440 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
u mnie też małpa się rozkręca
widzę że tu poważne tematy królują ![]() Mandragona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.