Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-07, 13:55   #2641
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Dziewczonka
tak myślałam i miałam nadzieję, że tak napiszesz heh

A majtek nie mogę podpatrzyć, bo linka nie działa
Oooo widzę właśnie, że wizaż wykropkował link z dozu najlepiej wpisac na stronie DOZ molipants w wyszukiwarkę

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-03-07 o 13:58
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 13:56   #2642
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
jak pomysle ze cala ciaze zyje na carfurach, lidlach i realach to mi sie teraz przykro robi, taką chemia odżywiam moja stokrotkę
eee bez przesady, jaka chemia? no chyba że non stop wcinasz przetworzone i niezdrowe rzeczy Przecież w marketach też można kupić normalne, w miarę zdrowe jedzonko

Eweska, wow jaki makijaż Głos poszedł.

Grazin, za wizytę

Martulka, odnośnie konta to niech teściowa się najpierw określi jakie ma wymagania i czy chce korzystać z bankowości internetowej i bankomatów, czy jednak chce łazić do oddziału i tam wszystko załatwiać. Wtedy podejmijcie decyzję, bo nie we wszystkich miastach są bezpłatne bankomaty banków internetowych.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 14:02   #2643
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Witam i żegnam
Choroba dalej trzyma - w niedziele jeszcze sie pogorszyło bo zaczyna mi chrypieć i kaszle...
Jutro pewnie znowu do lekarza i bez antybiotyku się raczej nie obejdzie !!

A co najgorsze straciłam smak i węch kanapka z boczkiem i chrzanem samkuje tak samo jak bułka z nutellą!!
A Wy mi tu o spagetti piszecie! LITOŚCI!

Ide napić się ciepłego rosołku!

Pzdr
zdrowka
Stary 2011-03-07, 14:22   #2644
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki ja jestem dzisiaj kompletny wrak. Nie wiem o co chodzi... czuję się tak jakbym miała zapalenie oskrzeli, coś mnie swędzi w klatce piersiowej, głowa mi pęka, słabo mi, cała się w środku trzęsę ale chora nie jestem, żadnego kataru, kaszlu czy gorączki. Z rąk mi wszystko leci a ambitnie zabrałam się dziś za prasowanie wszystkich ciuszków przy okazji zrzuciłam na siebie żelazko ale oprócz wielkiego strachu nic się nie stało.
Czytam, że u Was też nie najlepiej, Siaśku ja dziś od rana byłam po prostu smutna i płaczliwa - to zupełnie nie w moim stylu aż się mężyk na mnie z politowaniem patrzył i pytał czy nie trzeba się mną zaopiekować ale odpowiedziałam, że mam jednodniową depresję ale dam sobie radę anula i też mi się słabo robi a chce do Rossmana podjechać i jednocześnie na obiad do Ikeii - sama zjem coś na miejscu i kupię coś na obiad dla TŻ'ta bo nie wystoję dziś przy garach.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Wolalam odlozyc niz rzucic o sciane
Na szczęście tu na forum regularnie poprawiam sobie nastrój

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Juz za 6 tygodni!!!
Moria, powodzenia na tym USG w srode, juz tylko 2 dni
No Camomile Ty też się szykuj 38t. to już donoszona dzidzia Ja tak liczę, że przy cesarce przed terminem się maluszka wyjmuje więc może wyjść 18-20 kwietnia. Dowiem się dokładnie na wizycie 23 marca.

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
eee bez przesady, jaka chemia? no chyba że non stop wcinasz przetworzone i niezdrowe rzeczy Przecież w marketach też można kupić normalne, w miarę zdrowe jedzonko
No dokładnie, 24kasia Lidl jest wg mnie jednym z lepszych supermarketów jeśli chodzi o zaopatrzenie, jestem w nim totalnie zakochana. Mają najlepszy ser ementaler - bez żadnych E i innych polepszaczy czy konserwantów! Lidlowe parówki mają 83% mięsa a sprawdź np. co mają Berlinki, dużo mniej Jedynie Krakuski - takie bez folijki mają więcej bo 86% a tak to lepszych od Lidlowych nie znajdziesz. Jogurty naturalne mają najpyszniejsze z możliwych, owoce i warzywa też, tylko tam kupuję pyszne ekologiczne ziemniaki no i ceny mają super, wielkie zakupy na cały wózek za 100zł a np. w Realu mam kilka rzeczy w koszyku i 50zł płacę

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 14:22   #2645
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Zawsze można spróbować kochana, pamiętam Twoje czasy na mm i świetnie sobie radziłaś, więc pędzelki w łapki i do dzieła

Nie wiem czy moge podać link ale jak coś to dodaję link do głównej galerii, a moje lico sobie znajdziesz https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...galeria-3.html

A właśnie był listonosz i przyniósł mi zamówione kosmetyki ELF :kupi: Będzie testowanie
Głosik oddanyMakijaż przepiękny.Spagetti:slina :
Stary 2011-03-07, 14:31   #2646
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
No dokładnie, 24kasia Lidl jest wg mnie jednym z lepszych supermarketów jeśli chodzi o zaopatrzenie, jestem w nim totalnie zakochana. Mają najlepszy ser ementaler - bez żadnych E i innych polepszaczy czy konserwantów! Lidlowe parówki mają 83% mięsa a sprawdź np. co mają Berlinki, dużo mniej Jedynie Krakuski - takie bez folijki mają więcej bo 86% a tak to lepszych od Lidlowych nie znajdziesz. Jogurty naturalne mają najpyszniejsze z możliwych, owoce i warzywa też, tylko tam kupuję pyszne ekologiczne ziemniaki no i ceny mają super, wielkie zakupy na cały wózek za 100zł a np. w Realu mam kilka rzeczy w koszyku i 50zł płacę
też bardzo lubię Lidla, mają mnóstwo świetnych produktów

Moria biedaku trzymaj się, może to rzeczywiście chwilowe pogorszenie a powiedz mi czy nadal masz te rwania w boku? Bo mnie już to do szału doprowadza ale pewnie dopiero poznaję co to ciążowe dolegliwości
Stary 2011-03-07, 14:33   #2647
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Ciekawe jak tam Agnieszka_pe, dzisiaj miała iśc do szpitala....
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Tez sie martwie co u Agi_pe... ja myslalam, ze jutro idzie? Nie odzywa sie od kilku dni...

hej laseczki, ja od rana w szpitalu,
i tak was nadrobilam od rana. juz mialam komplet badan i najgorsze usg w zyciu mierzyli przeplywy i tak mi naciskali tetnice, ze mi slabo bylo, prawie padlam, zwapnienie nadal jest i nic wiecej nie wiem. bede was doczytywac i w miare na bierzaco .

p.s. wzielam moje rozowe 10 cali
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 14:35   #2648
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki ja jestem dzisiaj kompletny wrak. Nie wiem o co chodzi... czuję się tak jakbym miała zapalenie oskrzeli, coś mnie swędzi w klatce piersiowej, głowa mi pęka, słabo mi, cała się w środku trzęsę ale chora nie jestem, żadnego kataru, kaszlu czy gorączki. Z rąk mi wszystko leci a ambitnie zabrałam się dziś za prasowanie wszystkich ciuszków przy okazji zrzuciłam na siebie żelazko ale oprócz wielkiego strachu nic się nie stało.
Czytam, że u Was też nie najlepiej, Siaśku ja dziś od rana byłam po prostu smutna i płaczliwa - to zupełnie nie w moim stylu aż się mężyk na mnie z politowaniem patrzył i pytał czy nie trzeba się mną zaopiekować ale odpowiedziałam, że mam jednodniową depresję ale dam sobie radę anula i też mi się słabo robi a chce do Rossmana podjechać i jednocześnie na obiad do Ikeii - sama zjem coś na miejscu i kupię coś na obiad dla TŻ'ta bo nie wystoję dziś przy garach.

No Camomile Ty też się szykuj 38t. to już donoszona dzidzia Ja tak liczę, że przy cesarce przed terminem się maluszka wyjmuje więc może wyjść 18-20 kwietnia. Dowiem się dokładnie na wizycie 23 marca.

berlinki maja oonad 70%
i innych parowek nie zjem

kochana wpisalas na pierwsza strone, kto dyzuruje????????????

ale sie na marcowym rozkrecaja porody
Stary 2011-03-07, 14:36   #2649
anula_81
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
ja wrocilam, oczywiscie wydalam kupe kasy, nawet nie chce sie podliczac ile, bo mi normalnie szczeka opadnie, ale zakupilam jeszcze jeden recznik dla niuni, przescieradlo i kilka ciuszkow, ktore mialam na liscie plus kilka ponad przepisowych, ale obiecuje, to juz ostatnie juz nie mam pieniedzy po prostu
kupilam tez jeden stanik do karmienia, podklady do szpitala i takie tam, ale wszystko szlo mi dosc wolno, teraz przyszlam , zjadlam i ledwie zyje..... a TZ dzis jak na zlosc o 16-stej w domu ma byc, wiec wypadaloby cos na szybko upichcic

Aliczka kochana zdrowka zycze, pod kolderke i zdrowiec mi tu!

Siasku ja tez wczoraj mialam depresyjny nastroj, zapytaj dziewczyn na forum* ale dzisiaj lepiej, powiem szczerze zakupy pomagaja... ilosc wydanej kasy niestety niespecjalnie, ale zakupy jak najbardziej, polecam mam nadzieje, ze u ciebie troszke lepiej juz
Camomile no mama na 2 tyg bo wiecej mogloby nas obie zabic a co do Norwegii , faktycznie pod wzgledem macierzynskiego to naprawde dobry kraj, dbaja o rownouprawnienei itp.
Eweska ty masz genialny ten makijaz!! od razu cie wypatrzylam, bez dwoch zdan jestes najlepsza tam! oczywiscie oddalam glos, jeju jak bym sie chciala tak umiec malowac... ehhh...
kasiulka fajnie, ze jednak weekedn okazal sie udany, mimo, ze tak ci sie nei chcialo jechac, objadlas sie ale zdrowo, wiec nie ma co narzekac co do boli, to ja tez tak mam czesto, szczegolnie jak pochodze duzo, albo wieczorami jak juz sie klade spac, nei wiem czy to normalne, zapytam jutro pani doktor.

Dziewczonka ja sporo dzisiaj nakupilam, wiec witam w klubie tez mi sie juz powoli nie miesci, ale juz sobie robie szlaban, i w sumie mam nadzieje, ze wroce juz do pracy bo ciezko widze moja sytuacje finansowa, jak tak dalej bede kupowac

NO I POWODZENIA NA USG!!

zosiaa no ja mam straszne omdlenia, boje sie ze kiedys mnie nikt nie zlapie i walne na chodnik jak kloda(odpukac)

izunia no jak wyszlam na zewnatrz to bylo duzo lepiej

zaraz wam wstawie zdjecia jak obfotografuje nowe nabytki zastanawiam sie tylko czy je chowac przed TZtem

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 14:38   #2650
Mango08
Rozeznanie

Cześć

Dziewczyny dziękuję za wszystkie miłe słowa, jesteście kochane Przestraszyłam się strasznie i nikomu nie życzę takich przygód. W sobotę po tym wszystkim całkowicie opadałam z sił i wylądowałam w łóżku.
Niedziela minęła bardzo szybko i nawet do Was nie zajrzałam, teraz wzięłam się za nadrabianie ale jestem dopiero na 81 stronie...

anula pokoik super, wcale się nie dziwię, że masz ochotę się do niego wprowadzić.

gusiagatko współczuję akcji z obrączką, ja swoją też kiedyś zgubiłam, przerzuciliśmy cały dom do góry nogami i znalazła się w koszu na śmieci, strasznie to przeżyłam, więc wiem co czułaś.
Teraz mam tak opuchnięte dłonie, że nie ma mowy, aby obrączka spadła

andziot buty dla Zosi bardzo ładne, już nie od pierwszej mamy słyszę, że buty Bartka są bardzo dobre jakościowo, dobrze wyprofilowane itp.

grazin nie próbuj przebierać synka za dziewczynkę, bo efekty mogą być opłakane... Wybór ciuszków dla dziewczynek jest o wiele większy, naprawdę jest w czym przebierać. Czasami śmieje się, że natura wiedziała co robi sprawiając nam Synka, bo znając moje możliwości zakupowe, to do własnego domku wprowadzilibyśmy się zdecydowanie później

the sania, moniqac, anula ja również jestem niedzielną mamą i wczoraj rozpoczęliśmy 27 tydzień, czyli jesteśmy najmłodsi

mary poziomkowa super, że postawiłaś na swoim i pokój wygląda tak jak tego chciałaś. Zapewne gdybyś nie zmieniła koloru to cały wkurzałabyś się, że to nie to czego oczekiwałaś.

eweska brzuszek śliczny i Ty również pięknie wyglądasz!

moria zazdroszczę grilla!

Paulizia zarówno mieszkanko, jak i łóżeczko super. Beżowe pościele są śliczne

JanuszAgnieszka pokój ładniutki, już gotowy na przyjście lokatorki!

idę nadrabiać dalej...

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 14:40   #2651
eweska
Moderatoreska

Cytat:

Kochana ja pewnie będe miała podobnie ustalony termin jeśli chłopaki sie nie pospieszą to w połowie kwietnia będzie cc.
A wizytę będę miała 22 marca więc pewnie się czegoś więcej na ten temat dowiem.
Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Głosik oddanyMakijaż przepiękny.Spagetti:slina :

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

Eweska, wow jaki makijaż Głos poszedł.

Grazin, za wizytę

Martulka, odnośnie konta to niech teściowa się najpierw określi jakie ma wymagania i czy chce korzystać z bankowości internetowej i bankomatów, czy jednak chce łazić do oddziału i tam wszystko załatwiać. Wtedy podejmijcie decyzję, bo nie we wszystkich miastach są bezpłatne bankomaty banków internetowych.

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
hej laseczki, ja od rana w szpitalu,
i tak was nadrobilam od rana. juz mialam komplet badan i najgorsze usg w zyciu mierzyli przeplywy i tak mi naciskali tetnice, ze mi slabo bylo, prawie padlam, zwapnienie nadal jest i nic wiecej nie wiem. bede was doczytywac i w miare na bierzaco .

p.s. wzielam moje rozowe 10 cali
Wszystko będxzie dobrze, odpoczniesz sobie kochana, porobią badania i wrócisz do domku
Jak dobrze że masz różowe 10 cali ze sobą
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 14:40   #2652
anula_81
Zakorzenienie

moria moze dzisiaj cos z cisnieniem nie tak, bo ja tez slaba, ledwie doszlam do sklepu, musialam sie w sklepie choc nie jestem dumna z tego Mcdonaldem posilic i tez mi wszystko z rak leci, mialam uprac i uprasowac te nowe rzeczy malej, ale zwatpilam i leze, a swoja droga tez jestesmy aparatki co? slabo nam, mdlejemy , deprecha ale do sklepu lecimy chocby nas mieli zbierac po drodze

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-03-07, 14:41   #2653
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

witajcie
oj... nazbierało mi się troszkę do nadrobienia z dwóch dni...
ale wczoraj nie miałam kiedy za bardzo.
byliśmy z tz na rodzinnym obiadku u mojego wujka i jak wróciliśmy to byliśmy padnięci...
w oóle moja babcia wczoraj zabiła mnie tekstem...
siedzimy sobie wszyscy przy stole a babcia mowi do mojej may: "nie martw się nickochana bo ty babcia i tak nie będziesz...a ja prabacią....bo jakby byla dziewczynka to bysmy były ale w takiej sytuacji to nie będziemy....jak jest chłopak to tylko dziadkowie sa prawdziwymi dziadkami...."
szczęka mi opadła.....
moja mama zaczęła się śmiać...a ja mało myśląc dowaliłam tekstem, że w takim razie to babcia nie jest babcią Konrada( 9 letni syn,mojego wujka, który siedział przy stole).....i jak się zrobiła niezręczna cisza....aż z siebie dumna byłam!!!
nic babcia nie odpowiedziaął, ale była bardzo zniesmaczona...bo to jej ulubiony wnuk jest
nie lubię takich rodzinnych spotkań bo zawsze muszę się z kimś pokłócić...
na do widzenia pożarłam się jeszcze z dziadkiem o mojego tż...
pyta się go kiedy do niego przyjdzie bo ona sobie coś w komputerze namieszał i chce, żeby mu poustawiał...no to mój tz powiedział,że przyjdzie, ale nie wie keidy bo dzisiaj wraca do pracy ma popołudniówki i nie pamięta grafiku...to dziadek z tekstami pod nosem...ze mu się nie chce... ze o nic poprosić nie można itp. to poleciała wiązanka z mojej strony, tak, że się obraził....
sorki, ale musiałam się wyżalić... nie bijcie za zaśmiecanie wątku

Eweska, sania sliczne macie brzuchatki

Eweska makijaz rewelacyjny

Aliczka88 nie poddawaj się kochana...mnie juz opduszcza choróbsko....a princi jak się czujesz??
andziot mi drętwiała na początku ciąży...a teraz już nie...za to ręce mi drętwieją....Zosia

żurek

Edytowane przez antropia
Czas edycji: 2011-03-07 o 15:11
antropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 14:42   #2654
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

ale sie na marcowym rozkrecaja porody
Czytałam własnie dzisiaj

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

Eweska ty masz genialny ten makijaz!! od razu cie wypatrzylam, bez dwoch zdan jestes najlepsza tam! oczywiscie oddalam glos, jeju jak bym sie chciala tak umiec malowac... ehhh...

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość

eweska brzuszek śliczny i Ty również pięknie wyglądasz!
Dziękuję

Antropia
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 14:43   #2655
MoniaK
Zakorzenienie

Anula, współczuję Ci tych omdleń bo mnie też się często zdarzają W pierwszym trymestrze to była masakra, teraz już rzadziej odpukać

Agnieszka, trzymaj się w tym szpitalu

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-03-07 o 14:45
Stary 2011-03-07, 14:53   #2656
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
ale jak to placki z cukini? dawaj przepis! Tak jak ziemniaczane?
Dokładnie, tylko zamiast ziemniaków dajesz startą cukinię
Pyszności

A do tego robię mięsko mielone w sosie śmietanowo-grzybowym

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:

Ja żałuję, bo nigdzie blisko nie mam Lidla Muszę dalej jechać i nigdy mi się nie chce...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 14:58   #2657
atiz
Rozeznanie

Cześc dziewczynki,
Troszku mnie nie było, wpadam tylko się przywitać.
Przez ostatnie pare dni bardzo nadgoniliśmy z przygotowaniami.
Pokoik już wymalowany, teraz tylko musze pomalować szafki i łóżeczko (łóżeczko troszku zużyte).
Jak bedzie koniec cykne zdjecia.
Pozdrawiam wszystkie i jutro zaczynam 33 tydzień !! Jupi !

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 14:59   #2658
anula_81
Zakorzenienie

matall ja tez uwielbiam placuszki z cukinii!!!
moniaK ja w pierwszym trymestrze mialam mega duzo omdlen, w drugim byl spokoj a teraz znowu masakra...
aga pe bedzie dobrze, najwazniejsze ze cie zbadaja na prawo i lewoi dobrze ze masz rozowiaka ze soba, to jestes z nami w kontakcie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-03-07, 15:10   #2659
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry Rybeczki Ja dzis pospalam do 11tej, nos mi sie troche odetkal, ale i tak jestem wrakiem strasznie szybko sie mecze i sapie jak jakas stara baba...

Kochane czy Wasze malenstwa tez tak strasznie sie ruszaja? Normalnie jakbym miala jakiegos alienia w brzuszku Pozatym jak sie klade do wyrka to mam straszne kolki pod zebrami i tak sie przekrecam z jednego boku na drugi, w ogole ciezko mi sie tez przekrecac, moj maz mowi ze jakby wazyla conajmniej 100 kg tak sie przekrecam ciezko

eweska
makijaz przesliczny, eh na moja twarz to juz nic nikt nie poradzi, taka syfiasta... co do malego mieszkania, to lepsze ciasne, ale wlasne my za to mamy duze, a nie moze skonczyc urzadzac i remontu w koncu tez nie zrobimy, bo troche kaski braknie...w lutym zaplacilismy co 3 miesieczna rate kredytu, teraz przyszlo za gaz 700 euro, wiec szczerze to ledwo ciagniemy do przodu, w tym miesiacu nie kupimu ani wozeczka ani lozka dla dzidziusia, mam nadzieje ze sie wyrobimy, bo troche zaczela ogarniac mnie panika....

mary poziomkowa
u mnie tez sa takie parkingi dla kobiet w ciazy, rozowe zawsze sie tam parkuje, wtedy parkometru nie musze placic ostatnio jakis glupi dziad mnie zastawil i musialam wlazic od strony pasazera, ludzie to sa jednak bezmozgowi...

Grazin
ja kupuje narazie jedna buteleczke 260 ml, te 150 ml to strasznie male mi sie wydaja....

Dziewczonka ja to jest, ze mamy termin na ten sam dzien, a Ty jestes w 31szym tygodniu a ja w 30tym?

agnieszka_pe25
daj znac jak tam poszly badania, a to usg przeplywowe to nie kazda kobieta ciezarna powinny miec? moj ginek nic o tym nie wspominal...

Cytat:
a ja wlasnie juz chcialam wyjsc do sklepu gdy zrobilo mi sie mega slabo i musialam sie na podlodze polozyc, masakra!! macie tez omdlenia teraz w II trymestrze? leze i ciagle mi jakos slabo, ale chce wyjsc z domu nooo, to moj ostatni wolny dzieeeen...
anula_81 ja moze omdlen nie mam, ale np. ide po zakupy stoje w kolejce i jakos tak mi serce lomocze, ze czasem musze przysiasc gdzies na murku...no i te kolki pod czy nad zebrami straszne sa...
co do rozka to u nas tez sie ich nie uzywa, w sensie musialabym z Pl zamowic, chyba jednak nie bede kupowac, bo taki miekki to mozna z kocyka zrobic...
A co u Ciebie jest rok macierzynskiego platnego, czy ja dobrze doczytalam:brzy dal: normalnie zyc nie umierac teraz sie przemeczysz pracujac, ale pozniej wszystkie bedziemy Ci zazdroscic
Stary 2011-03-07, 15:23   #2660
anula_81
Zakorzenienie

wlasnie mi zjadlo postaaaaa!!!!!!!!!!!!
aaaa... wklejam wam zakupki
1. butki cudne welniane z takiej tradycyjnej norweskiej firmy, zakochalam sie w nich a byly na przecenie!!!
2 body welna i welna z bawelna, podobno dla dzidzi najlepsze(nie pytajcie o cene plissssss)
3. body z dlugim rekawem na 62 bo mam same z krotkim
4. reczniczek bo byl na przecenie
5. spodenki zieloneee bo slodkie
6. tuniczka z legginsami imitujacymi dzinsy, zakochalam sie a potem sie pokazalo ze tez przecenione
7. koszulki na lato z H&M tak, tak ta z dlugim tez na lato(u nas nie takie upaly jak w Italii)
8- koszulka ktora kupilam pod wplywem impulsu, za driga byla, ale powiedzcie ze piekna nooo....
9. zolta sukieneczk na lato z majtasami slodka co?
10. tuniczko-sukienka z legginsami

no ooooo wiem ze poszalam, ale wreszcie Zosia bedzie miala pasujace ubranka, a nie tylko to co kupilam w pace uzywanej lub dostalam a co, nalezy jej sie, szkoda tylko, ze mamusia zbankrutuje, ale co tam.....

ide cos upichcic,bede pozniej
butki.jpgbody welna.jpg
body.jpgrecznik.jpg
spodenki.jpgbluzeczka plus getry.jpg
bluzeczki.jpgkoszulka.jpg
sukienka z majtjkami.jpgsukienka plus getry.jpg

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-03-07, 15:34   #2661
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
taki w folii ten ser ???????????
ja ostatnio też tam zaglądam i mężu śmieje się ze mnie że reklamom uległam

a co do deprechy to mi też się zdarza, ale mam nadzieję że szybko Ci minie tak jak mnie
ja dziś nawet mam dobry dzień bo jakoś miałam fazę na gotowanie, a tego za bardzo robić nie lubię

agnieszka_pe25 dobrze że się odezwałaś kochana, myślałam dziś o Tobie, oby dni jak najszybciej mijały i wszystkie wyniki były ok, no i co by Ci podnieśli tą globinkę

antropia też nie przepadam za rodzinnymi spędami, ale rodzinę ma się tylko jedną

matallewar podkusiłaś mnie tymi cukiniami, kiedyś widziałam takie placki z cukini w tv "rewolucja na talerzu"

atiz czekamy na fotki

anula jaka ta Zosieńka Twoja będzie pieknie ubierana
ta biała bluzeczka to też z Cubusa (bo się zakochałam ) legginsy też boskie (uwielbiam) no i sporo ma kiecuszek już

ja idem robić "kulululu" ciastoliną

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 15:42   #2662
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

andziot no dokładnie...
a wiesz że, ja też bym się pobawiła ciastoliną

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
wlasnie mi zjadlo postaaaaa!!!!!!!!!!!!
aaaa... wklejam wam zakupki
1. butki cudne welniane z takiej tradycyjnej norweskiej firmy, zakochalam sie w nich a byly na przecenie!!!
2 body welna i welna z bawelna, podobno dla dzidzi najlepsze(nie pytajcie o cene plissssss)
3. body z dlugim rekawem na 62 bo mam same z krotkim
4. reczniczek bo byl na przecenie
5. spodenki zieloneee bo slodkie
6. tuniczka z legginsami imitujacymi dzinsy, zakochalam sie a potem sie pokazalo ze tez przecenione
7. koszulki na lato z H&M tak, tak ta z dlugim tez na lato(u nas nie takie upaly jak w Italii)
8- koszulka ktora kupilam pod wplywem impulsu, za driga byla, ale powiedzcie ze piekna nooo....
9. zolta sukieneczk na lato z majtasami slodka co?
10. tuniczko-sukienka z legginsami

no ooooo wiem ze poszalam, ale wreszcie Zosia bedzie miala pasujace ubranka, a nie tylko to co kupilam w pace uzywanej lub dostalam a co, nalezy jej sie, szkoda tylko, ze mamusia zbankrutuje, ale co tam.....

ide cos upichcic,bede pozniej
Załącznik 3800927Załącznik 3800928
Załącznik 3800929Załącznik 3800930
Załącznik 3800931Załącznik 3800932
Załącznik 3800933Załącznik 3800934
Załącznik 3800935Załącznik 3800936
śliczne...a szczególnie mi sie podoba ten zestaw z leginsami
Stary 2011-03-07, 15:46   #2663
martynka89
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny!

Ciezko Was nadrobic po dwoch dniach nieobecnosci.

Od wczoraj mam problemy z nogami, bola mnie i miesnie i kosci od kolan w dol, juz sama nie wiem czy to od obciazenia czy brakuje mi witamin. Wzielam ciepla kapiel ale nic nie pomaga. Boje sie stawac na nogi.

Czy ktoras zna na to jakis sposob?
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 15:50   #2664
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

najpierw wieści z wizyty, a potem was poczytam

mój mały waży 1550gram ma 38cm.
leży głową w dół
szyjka zamknięta i twarda i dłkuga
napięcie macicy prawidłowe
średnica głopwy 8,5 cm (co nie powiem przeraziło mnie, bo jak ja go wypcham!)
serduszko bije miarowo
moje ciśnienie w normie
macica mi twardnieje, dzisiaj wyjątkowo bardzo
lekarz powiedział ze ja nie twardnieje wiecej niz 10 razy na dobe to ok.

no i ogolnie wszystko elegancko
aha co do płci
mały łobuz zacisnął nogi i nie było nic widac. także pozostajemy przy Sebusiu ale bez potwierdzenia

jestem WYKOŃCZONA! ułaziłam sie po mieście jak głupia.
zaliczyłam kilka ciucholandów i zakupiłąm kilka fajnych fatałaszków dla małego. za wszsytko zapłaciłąm 12 zł:P ale tż mnie skrzyczał po co nam tyle tego jak nawet w połowie nie wyjdzie.
dam wam potem zdjecia

ide czytac

aha zdjecia usg mam dwa na jednym kość udowa a na drugim głowa od góry, zdjecia buzi nie mam i jestem zawiedziona
gratisów również nie otrzymAŁAM!!!!!!!!!!!bulw ers:P
Stary 2011-03-07, 15:51   #2665
Mango08
Rozeznanie

aguś brzuszek super!

izunia współczuję sytuacji z pożarem, dobrze, że się nie rozprzestrzenił na cały blok!

anula, moria może dzisiaj jakieś przesilenie wiosenne czy coś w tym stylu? Rano oglądałam prognozę pogody i mówili, że biomet będzie bardzo korzystny, a w moim przypadku wręcz odwrotnie. Pojechaliśmy z TŻ-tem załatwiać sprawy związane z budową i niestety musiał mnie przywieźć do domu, bo zrobiło mi się strasznie słabo, zaczęła boleć głowa itd. Poleżałam, wypiłam kakao i już jest lepiej, ale nadal czuję się kiepsko.
Moria dobrze, że nic sobie nie zrobiłaś tym żelazkiem.

Dziewczonka trzymam kciuki za usg, mój Synek też już leży główkowo, a na sobotnich zdjęciach naprawdę dobrze go widać na usg 2d.

eweska super makijaż! oddaliśmy głos!

anula pokazuj zakupy! Dawno temu czytałam jakiś artykuł, o tym, że kobiety bardzo często ukrywają swoje zakupy przed TŻ-tami!

antropia postaraj się nie przejmować zachowaniem babci i dziadka, zdaję sobie sprawę, że nie było ono miłe, ale niestety nie zmienisz tego, a nerwy zaszkodzą Tobie i Dzidziusiowi! Bez sensu są takie zjazdy rodzinne kiedy ktoś tylko czeka, aby drugiemu wbić szpilę...

anula zakupy cudowne Na dziewuszkę można naprawdę wydać majątek! Nawet nie umiem powiedzieć co jest najładniejsze, bo wszystko słodkie, majtasy do sukieneczki świetne!

grazin to łobuz z Twojego Dzieciaczka, ani buzi, ani siusiaka nie chciał pokazać, może wkurzył się, o tę tacę co z niego robisz? Ekstra, że wizyta udana i wszystko oki!
Stwierdzam, że mój Synek ładnie współpracuje, bo w sobotę i buziunie nam pokazał i jajeczka!

Filip 21/06/2011

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2011-03-07 o 16:13
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 15:56   #2666
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

Ciezko Was nadrobic po dwoch dniach nieobecnosci.

Od wczoraj mam problemy z nogami, bola mnie i miesnie i kosci od kolan w dol, juz sama nie wiem czy to od obciazenia czy brakuje mi witamin. Wzielam ciepla kapiel ale nic nie pomaga. Boje sie stawac na nogi.

Czy ktoras zna na to jakis sposob?
a nie przemęczyłaś się ? bo mnie tak bolą jak za dużo się nachodzę lub w domu narobię...ale zawsze samo przechodzi...może wypocznij po prostu porządnie..nie forsuj sie przejdzie na pewno

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Mango08 dziękuję za słowa otuchy szczęście, że takie zjazdy nie są odziennościa

Grazin to wizyta jak najbardziej udana gratuluje
a mały wstydziocha może,nie chce żeby mu tam zaglądano czekamy na foteczki ja też mam zamiar się wybrać do jakiegoś ciucholandu na dniach
Stary 2011-03-07, 15:57   #2667
principessina
Zakorzenienie

anula_81 ile TY masz rzeczy dla Zosi! to jest skandal normlanie, zdazysz wszystko jej zalozyc? a te polspioszki w paseczki zielone to na jaki rozmiar?
hmm body z welny na lato, nie za cieple to?

Grazin gratulowac wymiarow i wagi dzidziusia
Stary 2011-03-07, 15:58   #2668
andziot
Zakorzenienie

Grazin Sebuś wstydliwy
chyba on jako jedyny nie swieci klejnotami swoimi

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 15:59   #2669
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Hej Lalunie jedzowata dyr na pewno spada od next poniedziałku Zostaje dyrektor ktory jest baardzo oki - miałam dzis z nim rozmowe, a wiec - powiedziałam ze pracuje do 01 kwietnia a on mi powiedział, ze prace mam po powrocie !
Tak wiec same dobre wieści
TESKNIŁAM Kochane za Wami, naprawde
jutro chyba juz bede miała luzniej

mimbi;
a ile teraz wazy Twoja pani fryzjerka ???
bardzo mądrą teorie ma Twoj tatus nie sposób się z nim nie zgodzić
Tylko chodzi o to, że mnie potem sie w nocy bedzie dana zmarła osoba śniła i bede ją pamiętała przez pryzmat trumny a nie tego jak wygladała za życia.. eh cięzki temat.
Mimbus ja moze deprechy jako takiej jeszcze nie miałam ale juz pare razy na antydepresantach cycus w tym stylu byłam i zgadzam sie, ze sa fantastic Podzielam Twoją opinie ze lepiej szczesliwa mami i butelka niż na odwrót !

anula_81; daj Słonko znac jak na wizycie... a może dostaniesz L-4

JanuszAgnieszka; uroczy pokoik

Paulizia;

Grazin; zamierzam pracowac niecały miesiac !! 01 kwietnia jestem ostatni dzien w pracy

the_sania
; dziekuje Gwiazdko za wsparcie duchowe

Monia jak po przeprowadzce !!

doczytam reszte w domku

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 15:59   #2670
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
a nie przemęczyłaś się ? bo mnie tak bolą jak za dużo się nachodzę lub w domu narobię...ale zawsze samo przechodzi...może wypocznij po prostu porządnie..nie forsuj sie przejdzie na pewno

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Mango08 dziękuję za słowa otuchy szczęście, że takie zjazdy nie są odziennościa

Grazin to wizyta jak najbardziej udana gratuluje
a mały wstydziocha może,nie chce żeby mu tam zaglądano czekamy na foteczki ja też mam zamiar się wybrać do jakiegoś ciucholandu na dniach
Calkiem mozliwe, ze od przemeczenia bo ostatnie dwa dni spedzilam na chodzeniu za wyprawka dla maluszka.
Mam nadzieje, ze przejdzie jak sobie poleze bo boli okropnie.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości