![]() |
#4801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matura 2011 - część IV
Cytat:
![]() a idąc na fizykę techniczną czy medyczną nie potrzebujesz zdawać fizyki?
![]() |
#4802 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chociaż dla mnie to i tak głupota. ja składam na dwa kierunki. na ten wymarzony i na mniej wymarzony, na który wiem, że się dostanę ; )
![]() |
#4804 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Zadomowienie
|
Opłatę wpłaca się przed wynikami?
Chyba jest jakiś przedział czasowy i można wpłacać też po otrzymaniu wyników... Przynajmniej na niektórych uczelniach ; )
#4807 |
Zakorzenienie
|
Ja mam prezentację komputerową, a do tego piszę sobie co mam mówić.
![]() Znam już terminy ustnych ! Nareszcie ! 6.05. polski (godzina akurat w tym przypadku nie była podana, ale przypuszczam, że albo to będzie 10:10 albo ok. 13-14) 10.05. niemiecki o 10:00. Jestem przeszczęśliwa. Kończę matury 13stego - geografią. ![]() ![]()
#4808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam 24 hiszpański i 26 polski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() ja matury kończę dopiero 25 ![]()
![]() |
#4810 |
Rozeznanie
|
Również znam terminy ustnych.
16 polski, 17 oba niemieckie... 26 angielski. ![]()
![]() |
#4811 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
niektórzy są humanistami i chcą iść na takie kierunki, wyczułam dyskryminację. Ja sama wybieram się na socjo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4812 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tu: 10 osób prawo, 2kulturoznastwo, 2 stosunki międzynarodowe, 4 dziennikarstwo, 1 hungarystyka, 3 lingwistyka i reszta jakieś administracje. No i 1 na politechnikę ![]()
![]() |
#4813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja matury kończę 24 maja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Zadomowienie
|
ja składam na dwa kierunki- jeden, co do którego przekonałam się do dłuuugiej rozmowie z kumplem- gospodarka przestrzenna, ale że on jest planowany do uruchomienia, to jeszcze nikt nie wie jak to wyjdzie. Dlatego składam też na FiR, który zawsze był jakąś opcją. A w sumie kurs księgowej w razie czego mogę w każdej chwili zrobić, gdyby z tą gospodarką przestrzenną coś nie wypaliło
![]() ![]() I chyba jest tak, że jeszcze w lipcu można się rejestrować i wpłacać kasę, nie mówię, że koło 15, bo wtedy już są wyniki, ale 1-2 lipca? aaa i co do zależności: profil klasy-kierunek studiów Mój brat po biochemie poszedł na prawo, ale on bardzo lubi historię i matura z tego przedmiotu była dla niego przyjemnością, z geo trochę posiedział i rozszerzenie napisał ![]() Za to w mojej klasie jest typek- raczej mało zdolny- ledwo zdaje, z ang jest zagrożony, z mat leeeedwo leeeedwo 2, z hist chyba 3, ale przy naszym facecie to z palcem w zupie można mieć to 3- ale twardo, zdaje hist r, wos( który mamy od 3 klasy i to prowadzony pod kątem klasy, która ma na niego wyłożone), pl r i idzie na prawo do Warszawy ![]() Edytowane przez Adus_ Czas edycji: 2011-03-07 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może niektórych to zdziwi, ale osoba, która jest kiepska z chemii i nie lubi matmy, a programowanie to dla niego czarna magia nie jest humanistą. a co do mojej wcześniejszej wypowiedzi to każdy może studiować co chce, socjologowie też są potrzebni, ale żeby wywalić odrazu tyle kasy na rekrutację? dla mnie to nie do pomyślenia. na medycynę ciężko się dostać. medycyna to perspektywa sama w sobie. a dziennikarstwo? ![]()
![]() |
#4816 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja w klasie też mam parę osób, które zdają historię i wos R, nie uczyli się nic przez te 3 lata i na dodatek są na początku jakichkolwiek powtórek ![]() Cytat:
![]() Co do tej opłaty rekrutacyjnej, to każdy wydaje pieniądze w miarę swoich możliwości, też znam kilka osób, które będą składać dokumenty na wiele uczelni i wiele kierunków i to ich sprawa na co wydają i ile ![]() Edytowane przez regretsareuseless Czas edycji: 2011-03-07 o 18:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Zadomowienie
|
tak!
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zadomowienie
|
najpierw niech on zda maturę z ang i mat, bo z tym będzie miał prawdziwy problem..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do "humanistów", ludzie ostatnio szastają tym określeniem ![]() jeśli ktoś nie radzi sobie w liceum z matematyką odrazu nazywa się "humanistą" ![]() chociaż oczywiście nie wszyscy ![]() jak już mówiłam: socjologowie, politologowie, dziennikarze są potrzebni, ale w zdrowych proporcjach i niekoniecznie po studiach na Wyższej Szkole Gier i Zabaw ![]()
![]() |
#4823 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4824 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wolałabym zaoszczędzić kase na piwo- na studiach na pewno się przyda ![]() Według mnie przy składaniu papierów na studia i tak powinno się mieć już sprecyzowane plany- te kilka dni niczego nie zmieni, a napychać komuś bez potrzeby kieszenie... ![]()
![]() |
#4825 |
Raczkowanie
|
Nie rozróżniacie podziału na humanistów i ścisłowców, hm - okej. Ja mam w klasie totalnych artystów, poetów, którzy roztkliwiają się nad każdym słowem i faktycznie - dziewczynę, która ma cholerny łeb do przedmiotów ścisłych, ale jest tylko jedna na 30 osób.
I są też ludzie, którzy z matmy są niezbyt dobrzy, ale są też tacy, co sobie radzą, ALE ICH PASJĄ JEST JĘZYK POLSKI, Historia tak jak Waszą biologia czy chemia. Medycyna - ponoć każdy ambitny chce na te studia iść, ale to się wiąże z odpowiedzialnością za czyjeś życie, nie każdy ma tak silną psychikę. Zresztą to, że teraz wybierzecie budownictwo, nie oznacza, że się na nim utrzymacie, lub w trakcie nie stwierdzicie, że to nie to. Więc nie dyskryminujcie. Opuszczam to forum, bo widzę, że tylko ścisłowcy mają tu swoje racje. Powodzenia na maturze! |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Rozeznanie
|
Też tego nie rozumiem. :O W życiu nie zrobię przelewu przed wynikami matur.
![]() |
#4827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja po prostu wyjaśniłam mój pogląd na tą sprawę. Teraz każdy, kto ma problem z maturą z matematyki zdaje na maturze WOS, a potem idzie na Wyższą Szkołę Czegoś Tam na humanistyczny kierunek, a potem słuchamy narzekań, że w Polsce tyle magistrów, którzy potem sprzedają pietruszkę. O takich "humanistów" mi chodziło. ![]()
![]() |
#4828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I nie ma się co obrażać na "ścisłowców"... Po prostu humaniści powinni wybierać studia z głową, by nie zmieszać się z tłumem "humanistów". No i trochę jest mi przykro słuchać, jak to całkiem niezłe osoby wybierają się np na politologię, chociaż stać ich na więcej.
![]() |
#4829 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sama jestem w klasie humanistycznej i niestety, mam takie osoby, że matmy nie rozumieją (a raczej nie chcą),historia, czy polski też im kiepsko idą ale i tak są humanistami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zadomowienie
|
Ale szkoda mi jednego typka z klasy. Matmy się nie uczy, bo nie chce. Nie i tyle. Jakby się przyłożył to by ogarniał, ale po co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.