Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-07, 17:04   #2371
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a nie masz możliwośći podejść gdzieś prywatnie do ginekologa?
terminy niestety ... najszybciej na srode to bezsensu jak w czwartek mam wizyte ....
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 17:18   #2372
Kolina
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

SweetAngel moze na oddziale sprobuj? u nas przy oddziale gin-polozn. w szpitalu jest poradnia, mozna przyjsc na konsultacje

mnie z kolei udalo sie przelozyc wizyte z piatku na srode, ciesze sie, bo w piatek musialabym dwa razy jechac do bmiasta, rano na wizyte a wieczorem po tz - a to 35-40km w jedna strone
mysle nad tym adapterem o ktorym mowicie, sa dni ze duzo jezdze (od nas wszydzie daleko... ), moze warto sie zabezpieczyc
Stary 2011-03-07, 17:18   #2373
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a propo kulinariów:

grzebię właśnie w necie za przepisami na lukier plastyczny bo chce tatusiowi na urodzinki taki meega torcik wykombinować właśnie z dekoracjami z lukru plastycznego. Tatko będzie obchodził 50 urodzinki 31 marca to na taką okazję podjęłam się upieczenia wypasionego torcika, macie jakieś przepisy na fajne masy do tortu?

planuje z jakąś masa z kawałeczkami czekolady, orzechowa może być, kokosowa, migdałowa, jedną zrobię kajmakową z karmelem z puszki bo zawsze fajna wychodzi twarda i tę wykorzystam do dekoracji wierzchu szpryca, raczej owocowe nie wchodzą w grę. Szukam inspiracji

Ma być megasłodki i megapyszny
Witajcie ciężaróweczki!

Beatko przesyłam Ci kilka propozycji dekoracji tortów, mam chyba ze 100 różnych zdjęć, ale wybrałam te najbardziej odpowiednie na tą okazję. Z góry uprzedzam, że nie mam do nich przepisów bo nie piekę zbyt często ciast, wolę słone robić. Ale taki folderek z torcikami sobie raz ściągnęłam z neta, więc może coś Ci wpadnie w oko.

U nas wszystko w porządeczku, bez zmian, ruchów niestety nie czuję, brzuszek powoli rośnie (swoja drogą muszę zrobić w końcu zdjęcie i Wam pokazać bo już niedługo połówka nas zastanie). Tylko martwię sie, że waga się nie zmienia. Z jednej strony się cieszę bo startuję z wagi 72 przy wzroście 170 i czuję się teraz bardziej szczupła i atrakcyjna(zjechałam z nóg, tyłka i twarzy), ale czy to nie szkodzi dzidzi że w 19tyg jestem jeszcze na minusie?. Teraz moja waga waha sie między 69,8 a 71 w zależności od pory dnia. Śmiejemy się z TZ, ze to co przez cały dzień zjem i przytyje 1kg, to w nocy dzidzi wszystko ze mnie wyssie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG185.jpg (100,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STP85523.jpg (99,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STP85653.jpg (108,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STP87446.jpg (132,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STP87449.jpg (95,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Tort_079.jpg (175,3 KB, 5 załadowań)

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 19:01   #2374
weruczek
Zadomowienie

Cześć dziewczynki, pamiętacie mnie jeszcze?
Strasznie mi głupio, ale nie miałam jak i kiedy pisać...
Może teraz mi sie uda.
Zanka, TP zmienił się na 20.08.
Ale dziewczyn dużo już zna płeć, nawet te z sierpnia, zazdroszczę!!

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 19:02   #2375
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
U nas wszystko w porządeczku, bez zmian, ruchów niestety nie czuję, brzuszek powoli rośnie (swoja drogą muszę zrobić w końcu zdjęcie i Wam pokazać bo już niedługo połówka nas zastanie). Tylko martwię sie, że waga się nie zmienia. Z jednej strony się cieszę bo startuję z wagi 72 przy wzroście 170 i czuję się teraz bardziej szczupła i atrakcyjna(zjechałam z nóg, tyłka i twarzy), ale czy to nie szkodzi dzidzi że w 19tyg jestem jeszcze na minusie?. Teraz moja waga waha sie między 69,8 a 71 w zależności od pory dnia. Śmiejemy się z TZ, ze to co przez cały dzień zjem i przytyje 1kg, to w nocy dzidzi wszystko ze mnie wyssie
Ja na początku schudłam 4 kg, a nadrobiłam z tego tylko 1,5 a jestem w 20 tc. Także nie wiem czy jest to bardzo nieprawidłowe. Natomiast też startuję z wysokiej wagi, wyższej niż powinnam. I nie przejmuję się tym za bardzo. Wolę nie utyć za dużo, bo i tak mam co zrzucać.
Mnie bardziej martwią coraz częstsze rozstępy na brzuchu i nawet mustela mi na nie nie pomaga. Jestem załamana...

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 19:04   #2376
weruczek
Zadomowienie

Dziewczynki, a wiecie coś o skutkach brania xylometazoliny w ciąży? Mam ciągle zatkany nos, nawilżacze, sół morska, tonimer nic nie dają. nie moge prawie w ogole spac. Czy któraś też przechodzi takie katusze? Ja sie czasem poddaje i wpuszczam krople.... Chociaż nie powinno sie. Ale nie wiem w sumie, dlaczego i jakie maja dzialanie na dzidziusia.

Stary 2011-03-07, 19:12   #2377
Makobratek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja też kupiłam dziś śliniaki w biedronce , z wierzchu bawełna a od spodu ceratka, na rzep fajniusie ja mam ten kpl niebieskich ..... a na bodziaki też idę kilka zakupić
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Kupiłam te z bawełnianym wierzchem i spodem z tworzywa. Zresztą mama mi doradzała stwierdziłyśmy że reszta za duża, maluch by się cały owinął
Też takie kupię, są chyba najbardziej uniwersalne

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Niestety muszę dużo leżeć żadnego odkurzania, sprzątania i nawet chodzenia po schodach, bo mi brzuch twardnieje Mam jak najwięcej odpoczywać. Na dzisiaj tylko tyle wiem, reszta informacji w środę
Dbaj o was Mnie też brzuszek lekko twardnieje wieczorami

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a wiecie coś o skutkach brania xylometazoliny w ciąży? Mam ciągle zatkany nos, nawilżacze, sół morska, tonimer nic nie dają. nie moge prawie w ogole spac. Czy któraś też przechodzi takie katusze? Ja sie czasem poddaje i wpuszczam krople.... Chociaż nie powinno sie. Ale nie wiem w sumie, dlaczego i jakie maja dzialanie na dzidziusia.
Nic mi o tym nie wiadomo. Ja tylko raz użyłam jakiś kropli do nosa, ale potem miała wyrzuty sumienia i teraz nie używam. Już wolę ten nieszczęsny katar
Makobratek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 19:16   #2378
Marina1
Zakorzenienie

Ja byłam na otrivinie 3 tyg, teraz mam avamys , nozoil i tetrisal...na raz... - to odnośnie kropli do nosa...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 19:19   #2379
DaKaro
Zadomowienie

Nerola w końcu jesteś z nami. Niczym się nie przejmuj, nie ma tego złego, praca znajdzie się lepsza. Najważniejsze zdrowie i Iza.
karolinee1983 zdrówka, szczęścia, szybkiego i lekkiego porodu życzę

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Monia nie strasz mnie. Ja próbuję nie wierzyc w te zabobony. Mój te jest z Danii i mówi, że u nich takich bzdur nie ma. A u nas każdy każdego nakręca.
W Irlandii Północnej każdy zakup dla dziecka przed porodem jest złym znakiem. Właśnie rozmawiałam dzisiaj w biurze, że mam zamiar zakupić kilka rzeczy dla dziecka, to patrzyły na mnie jakbym starciła rozum.
Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Dla mnie to jakies szaleństwo 2 tyś do koperty
2000 tysiące, w życiu bym tyle nie dała! Może to tradycja w rodzinie, jak dla mnie duża przesada.
Nie zdążyłam nadrobić wszystkiego, wrócę później

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 19:24   #2380
brunetka2000
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, jak tylko wróciłam to się położyłam, niby nic się bardzo nie dzieje, ale wole dmuchać na zimne. Póki nie mam nic do robienia poleżę troszkę, a męża wykorzystam bo ostatnio migał sie od sprzątania, teraz nie ma wyboru

Karolinee wszystkiego najlepszego
Nerola suuuuuper, że do nas wróciłaś
SweetAngel1984 nie jesteś sama, zawsze możesz na nas liczyć
Narobiłyście mi ochoty na gofry z bitą śmietaną, owocami i sypaną czekoladą Zmalowana idziemy jutro na gofry?

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-03-07 o 19:26
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 19:33   #2381
weruczek
Zadomowienie

Marina 1 - a tobie też sie tak nos zatyka, co ci lekarz mówił o tych kroplach?
Brunetka, ja dzisiaj jadłam gofra, był BOOSKI:P A ty leż, odpoczywaj i się oszczędzaj!

Stary 2011-03-07, 19:34   #2382
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
cześć,

dziękuję Wam za słowa wsparcia......
dziś czuję się okropnie....bolą mnie wszsytkie mięśnie nawet brzucha i czuję się wypompowana............ni e mam na nic sily ani ochoty..............w nocy budzilam sie co rusz nie mogla spac..... chyba przeleze caly dzien....
wczoraj byl chyba najgorszy dzien mojego zycia... moja siostra cioteczna,ktora byla modelka i ma dwojke wspanialych dzieci zostala wczoraj napadnieta......zgwalcona i skatowana w wyniku czego cala prawa strona twarzy zoastala uszkodzona stracila wszystkie zęby,oko,kosc policzkowa, nos, i nie bedzie slyszala na prawe ucho sa jeszcze obrazenia typu siniaki zdracia rozciecia jest w spiczce i nie wiadomo czy wogole przezyje jak sie dowie o tym co sie stalo
to juz 3 przypadek taki w LBN od poczatku roku....strach wychodzic gdziekolwiek jak wiadomo ze jakis szaleniec lata po miescie jestem zalamana...a stres jaki przeszlam wczoraj byl....przeokropny.....

nie wiem czy mam jechac na izbe przyjec i sprawdzic czy wszystko gra czy czekac do czwartku na USG ? co wy byscie radzily?
Musiałam ,aż 3 razy przeczytać Twojego posta, bo aż wierzyć się nie chce, zawsze wydawało mi się że takie rzeczy dzieją się tylko w filmach...OKROPNOŚĆ
Życze dużo, dużo dużo zdrowia i wytrwałości w dalszym życiu.

~~*~~

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
mnie tez pobolewa i mama mowila ze jak ze ma w ciazy byla to miala taki nacisk na watrobe ze lekarze wspomnieli o usunieciu (to bylo ok 4 miesiecy przed moim porodem..) mama sie nie zgodzila

nie zajelismy sie tym w odpowiednim czasie...
tata zmarl rok temu
maszyna stoi...

straszenie kotem, kolejny mit
Oj przykro mi ale jak siądziesz i będziesz się uczyć na jakieś szmatce szycia to pójdzie Ci z czasem co raz lepiej
Jak uszyjesz nawet pierwszą rzecz np. poszewkę to będziesz dumna z siebie i będzie Cię to motywowało

~~*~~

Ja dzisiaj zaszalałam, tak się cieszę na maszynę, że poszłam do lumpa i nakupowałam trochę szmatek i będę przerabiała Kurcze miałam zobaczyć jeszcze na poszewki ale zupełnie zapomniałam. Ale będę szaleć
Zrobiła sobie z teściową wypad na miasto, poszalałyśmy sobie po sklepach, fajnie tak od czasu do czasu spontanicznie wybrać się gdzieś z teściową !

Widziałam body za 2 zł w Auchan!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 19:35   #2383
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
aj...do lekarza sie nie dostane musze czekac do czwartku...a na izbe zeby jechac to musi sie dziac cos zlego

do tego jestem sama bo maz w delegacji zalamka buuuuu
Nie denerwuj się już ( wiem łatwo powiedzieć ) ale jak nic złego się nie dzieje to nie ma powodu do paniki. Do czwartku zostały tylko 3 dni a z maleństwem na pewno wszystko dobrze.

Cytat:
Narobiłyście mi ochoty na gofry z bitą śmietaną, owocami i sypaną czekoladą Zmalowana idziemy jutro na gofry?
Ja przekładam na jutro robienie gofrów
Mieliśmy jechać dzisiaj na zakupy, ale szefa męża dzisiaj nie było i "Matki Boskiej Pienieżnej" tez nie i nie ma po co jechać do sklepu bo po kilka rzeczy to sie nie opłaca. Ja to lubie zrobić raz w tygodniu większe zakupy a potem sobie tylko pieczywo i wędlinkę dokupuje w osiedlowych sklepikach
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 19:41   #2384
weruczek
Zadomowienie

Nerolka, bardzo się cieszę , że u ciebie już lepiej. Leż i się nie ruszaj kochana Z pracą T: trudna sytuacja, ale być może jeszcze wszystko się ułoży? Wiem, że musisz się strasznie denerwować, ale myśl o Izie Jesteś super dzielna, twarda kobieta!Ściskam mocniutko!

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Sweet ANgel, okropna sytuacja, bardzo współczuję Twojej siostrze ciotecznej( To okropne, co sie dzieje Jak można być takim zwyrodnialcem(

Stary 2011-03-07, 19:57   #2385
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki.
Nerola jak dobrze Cię znowu czytać
SweetAngel bardzo mi przykro, nawet nie umiem sobie tego wyobrazić...
Zanka proszę uzupełnij listę...Jacieeeee ma synusia

Byliśmy u lekarza. Dzidzol zdrowy i bardzo ruchliwy. Nie chciał się dać pomierzyć, także zdjęcia 3D są - ale średnio wyraźne. Za to mamy płytkę i parę zwykłych zdjęć, jak znajdę chwilkę to wrzucę. Jestem mega szczęśliwa i ...mega zmartwiona. Moja mama jest pielęgniarką i dziś się okazało, że u niej na oddziale są dwa przypadki świńskiej grypy, która ogólnie podobno szaleje w Naszej okolicy Zastanawiam się czy nie wziąć L4 i nie jechać do teściów na parę dni, bo mama może przenosić, a i w pracy mam z kontakt z ludźmi

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:01   #2386
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze że się udało! To teraz życzę żeby szybko do zdrówka dochodziła!
Bardzo dziękuję

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
brumek bardzo się cieszę, że sie operacja babci udała-dużo zdrówka dla niej
To moja teściowa miała operację Ale pięknie dziękuję za miłe słowo Właśnie wróciłam od niej ze szpitala, jeszcze przysypia jest na morfinie, więc momentami odpływa, ale wszystko się udało! Ogromnie się cieszę, bo to cudowna kobieta

A zaraz się biorę za robienie nadzienia do piergów ruskich, bo zaplanowałam na jutro A że pierogi robię rzadko bo to dużo roboty, to postanowiłam za 100-120 zrobić i pomrozić, żeby były na potem
Stary 2011-03-07, 20:03   #2387
zanka205
Zakorzenienie

jacieeeee gratuluję synka!

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:04   #2388
Kolina
Zadomowienie

weruczek pamietam cie i to ze masz termin w okolicy mojego

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
..

Oj przykro mi ale jak siądziesz i będziesz się uczyć na jakieś szmatce szycia to pójdzie Ci z czasem co raz lepiej
Jak uszyjesz nawet pierwszą rzecz np. poszewkę to będziesz dumna z siebie i będzie Cię to motywowało

~~*~~

Ja dzisiaj zaszalałam, tak się cieszę na maszynę, że poszłam do lumpa i nakupowałam trochę szmatek i będę przerabiała Kurcze miałam zobaczyć jeszcze na poszewki ale zupełnie zapomniałam. Ale będę szaleć
Zrobiła sobie z teściową wypad na miasto, poszalałyśmy sobie po sklepach, fajnie tak od czasu do czasu spontanicznie wybrać się gdzieś z teściową !

Widziałam body za 2 zł w Auchan!
ja po Twoim wpisie o maszynie i szyciu, skontaktowalam sie ze znajoma, ktora jest krawcowa, pomyslalam o tym ze moglaby mi uszyc posciel do lozeczka, bo powiem wam szczerze ze te kolorowe to mi sie srednio podobaja, ja lubie skromne, z jakims haftem, koronka... chyba w mathercare czy na innej angielskiej stronie, widzialam takie ale sa mega drogie
w moim imieniu rozejrzy sie za materialemi przeliczymy czy warto sie w to bawic
juz umowilam sie z nia na kawke

mozna rozne cudenka uszyc, mnie sie marzy narzutka/kolderka patchwork z kolorowych skrawkow mozna to zrobic, ech...
Stary 2011-03-07, 20:05   #2389
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Makobratek Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wam też twardnieje brzuszek? czemu tak się dzieje? wczoraj tak miałam po raz pierwszy, paskudne uczucie. Do gina idę dopiero 15.03.
Cytat:
Niestety muszę dużo leżeć żadnego odkurzania, sprzątania i nawet chodzenia po schodach, bo mi brzuch twardnieje Mam jak najwięcej odpoczywać. Na dzisiaj tylko tyle wiem, reszta informacji w środę
Cytat:
Napisane przez Makobratek Pokaż wiadomość
Dbaj o was Mnie też brzuszek lekko twardnieje wieczorami
Dziewczynki mi tez twardnieje brzuś od piatku mi sie to zaczelo,mialam w zeszlym tyg troche stresu bo babcia moja w szpitalu wyladowala eh i duzo pracy mialam tez.. i w piatek mi tak twardnial co kilka, kilkanascie minut brzuch po nospie i magnezie jakos noc minela ale od 6 rano to samo zadzwonilam do mojej gin i powiedziala zeby jechac sprawdzic to do szpitala (i zabrac rzeczy ze soba) bo byc moze trzeba bedzie zostac w szpitalu na kilka dni zeby te skurcze wyhamowac, wiec pojechalam, chcieli mnie zostawic ale sie wybronilam, wyslali wiec po zbadaniu szyjki i tetna dzidzi do domu z nakazem brania 3 x 2 nospa, 3 x 2 magnez 500mg i ze wzgledu na czeste oddawanie moczu 3 x 2 urosept (oprocz tego mam zelazo biofer 2 x 2 tabl i witaminy pregnaplus) i jakos minely te skurcze, tzn sa sporadycznie same takie twardnienia sredniego nasilenia, ale leze i mam duzo pic. Lekarz na izbie powiedzial ze jakby nie minelo to mam przyjechac jeszcze raz i zostawia mnie na kilka dni na kroplowki Dzis bylam na badaniach (m.in powtorka toxo, krzywa cukrowa 75g, przeciwciala HCV, HIV, morfologia, mocz , potas) a jutro do mojej ginki na wizyte, zobaczymy co powie. Acha wczoraj dostalam bolu jajnika mi sie zdawalo az nie wiedzialam co robic takiego falami przychodzacego, ale po nospie przeszedl. Dzis pikalo mi w drugim ale o wiele slabiej, teraz przeszlo i o to tez musze sie zapytac. Pozdrawiam wszytskim dziewczynkom mającym urodzinki sto lat

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-03-07 o 20:08
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:07   #2390
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
mi pozwolili brac nasivin w kropelkaach, a xylorin, który dziala na mnie lepiej, juz nie bo posiada chyba jakis steryd... tego twojego nie znam

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:08   #2391
Kolina
Zadomowienie

jacieeeee, gratuluje synusia

pierogi ruskie, pychota
Stary 2011-03-07, 20:10   #2392
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Byliśmy u lekarza. Dzidzol zdrowy i bardzo ruchliwy. Nie chciał się dać pomierzyć, także zdjęcia 3D są - ale średnio wyraźne. Za to mamy płytkę i parę zwykłych zdjęć, jak znajdę chwilkę to wrzucę. Jestem mega szczęśliwa i ...mega zmartwiona. Moja mama jest pielęgniarką i dziś się okazało, że u niej na oddziale są dwa przypadki świńskiej grypy, która ogólnie podobno szaleje w Naszej okolicy Zastanawiam się czy nie wziąć L4 i nie jechać do teściów na parę dni, bo mama może przenosić, a i w pracy mam z kontakt z ludźmi
Gratuluje synka Coraz więcej chłopaków Nam przybywa
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:11   #2393
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Jacieeeee gratuluje synusia

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:19   #2394
weruczek
Zadomowienie

Jaciee, gratuluje synka!!!Jak masz możliwość odseparowania się od potencjalnych zarazków to jedż do teściowej:0
Kolina
Lilkaa, trzymam kciuki, abyś się lepiej czuła kochana

Stary 2011-03-07, 20:22   #2395
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
weruczek pamietam cie i to ze masz termin w okolicy mojego

ja po Twoim wpisie o maszynie i szyciu, skontaktowalam sie ze znajoma, ktora jest krawcowa, pomyslalam o tym ze moglaby mi uszyc posciel do lozeczka, bo powiem wam szczerze ze te kolorowe to mi sie srednio podobaja, ja lubie skromne, z jakims haftem, koronka... chyba w mathercare czy na innej angielskiej stronie, widzialam takie ale sa mega drogie
w moim imieniu rozejrzy sie za materialemi przeliczymy czy warto sie w to bawic
juz umowilam sie z nia na kawke

mozna rozne cudenka uszyc, mnie sie marzy narzutka/kolderka patchwork z kolorowych skrawkow mozna to zrobic, ech...
Ja tak CI powiem szczerze, że kupiłam maszynę z myślą o tym aby kupować rzeczy w lumpie i je przerabiać,albo jakies stare rzeczy przerobić,a tutaj tak dałyście mi pomysł aby faktycznie zrobic poszewki itp nastepnym razem pojde do lumpa po materialy fajne

~~*~~

Jacieee Gratuluje synusia !!! jakie mialas objawy? JA tez chciałabym synusia, wszyscy dookoła mówią mi ze go bede miec bo nic sie nie zmieniam, ale nigdy nic nie wiadomo.

~~*~~

Brumek mniam ! za mną chodzi barszcz czerwony

~~*~~

Dzisiaj wyskoczyła mi jakaś wysypka na rękach zaraz jak zjadłam winogrona, dziwnee...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:25   #2396
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Brumek mniam ! za mną chodzi barszcz czerwony
A też bym nawet zjadła Z krokiecikiem...
Stary 2011-03-07, 20:26   #2397
Marina1
Zakorzenienie

weruczek mnie tak załatwiło po świńskiej grypie i zapaleniu oskrzeli ... zaraz po chorobie mi wyszedł okropnie zatkany nos, dosłownie dusiłam się w nocy,w ogóle łapałam powietrze buzią jak moja welonka w akwarium
Lekarz mi kazał odstawić otrivin ( ze można go brać tylko 4 dni w ciaży - ja brałam 3 tyg...ale nikt mi nie powiedział, w szpitalu kazali brać, a gin kategorycznie zabronił i mnie jeszcze zjechał:P) no i dostałam tamte, niby bezpieczne i bez ograniczeń do stosowania ( ale od laryngologa, bo mi nie przechodziło)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:35   #2398
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Jacieee gratuluje synusia!
SweetAngel az brak slow na to co sie stalo Twojej kuzynce. Bardzo mi przykro.

Dostalam smsa od kolezanki, ze urodzila dzis drugiego synka, ale jeszcze malego nie widziala, bo ma problemy z oddychaniem... ja nie wiem, co sie dzieje, najpierw ja mialam problemy z drugim dzieckiem, teraz ona...mam nadzieje, ze trzecie rozdanie bedzie pomyslniejsze.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:40   #2399
aania_20
Zakorzenienie

Jacieee...gratuluję synka!!!

wróciłam z jogi super sprawa! zobaczymy czy jutro będę mogła się ruszać, ale bardzo się cieszę że udało się nam wybrać

A mama mi dziś uszyła rogala już wypróbowałam i już go lubię tylko teraz mąż ma konkurencję bo nie wiem do którego się lepiej przytulić

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:45   #2400
Vaniliova11
Zadomowienie

Jaciee gratuluje synka
Coraz więcej lipcowych chłopaczków na liście
W środe mam wizyte u okulisty zobaczymy czy będe miała cesarke przez wade wzroku

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Jacieee...gratuluję synka!!!

wróciłam z jogi super sprawa! zobaczymy czy jutro będę mogła się ruszać, ale bardzo się cieszę że udało się nam wybrać

A mama mi dziś uszyła rogala już wypróbowałam i już go lubię tylko teraz mąż ma konkurencję bo nie wiem do którego się lepiej przytulić
Rogal nie chrapie
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości