|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
terminy niestety ...
|
|
|
|
#2372 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
SweetAngel moze na oddziale sprobuj? u nas przy oddziale gin-polozn. w szpitalu jest poradnia, mozna przyjsc na konsultacje
mnie z kolei udalo sie przelozyc wizyte z piatku na srode, ciesze sie, bo w piatek musialabym dwa razy jechac do bmiasta, rano na wizyte a wieczorem po tz - a to 35-40km w jedna strone ![]() mysle nad tym adapterem o ktorym mowicie, sa dni ze duzo jezdze (od nas wszydzie daleko... ), moze warto sie zabezpieczyc
|
#2373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Beatko przesyłam Ci kilka propozycji dekoracji tortów, mam chyba ze 100 różnych zdjęć, ale wybrałam te najbardziej odpowiednie na tą okazję. Z góry uprzedzam, że nie mam do nich przepisów bo nie piekę zbyt często ciast, wolę słone robić. Ale taki folderek z torcikami sobie raz ściągnęłam z neta, więc może coś Ci wpadnie w oko. U nas wszystko w porządeczku, bez zmian, ruchów niestety nie czuję, brzuszek powoli rośnie (swoja drogą muszę zrobić w końcu zdjęcie i Wam pokazać bo już niedługo połówka nas zastanie). Tylko martwię sie, że waga się nie zmienia. Z jednej strony się cieszę bo startuję z wagi 72 przy wzroście 170 i czuję się teraz bardziej szczupła i atrakcyjna(zjechałam z nóg, tyłka i twarzy), ale czy to nie szkodzi dzidzi że w 19tyg jestem jeszcze na minusie?. Teraz moja waga waha sie między 69,8 a 71 w zależności od pory dnia. Śmiejemy się z TZ, ze to co przez cały dzień zjem i przytyje 1kg, to w nocy dzidzi wszystko ze mnie wyssie
|
|
#2374 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki, pamiętacie mnie jeszcze?
Strasznie mi głupio, ale nie miałam jak i kiedy pisać... Może teraz mi sie uda. Zanka, TP zmienił się na 20.08. Ale dziewczyn dużo już zna płeć, nawet te z sierpnia, zazdroszczę!! |
|
|
|
#2375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie bardziej martwią coraz częstsze rozstępy na brzuchu i nawet mustela mi na nie nie pomaga. Jestem załamana...
|
|
#2376 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, a wiecie coś o skutkach brania xylometazoliny w ciąży? Mam ciągle zatkany nos, nawilżacze, sół morska, tonimer nic nie dają. nie moge prawie w ogole spac. Czy któraś też przechodzi takie katusze? Ja sie czasem poddaje i wpuszczam krople.... Chociaż nie powinno sie. Ale nie wiem w sumie, dlaczego i jakie maja dzialanie na dzidziusia.
|
|
|
|
#2377 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam na otrivinie 3 tyg, teraz mam avamys , nozoil i tetrisal...na raz... - to odnośnie kropli do nosa...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2379 | |
|
Zadomowienie
|
Nerola w końcu jesteś z nami
. Niczym się nie przejmuj, nie ma tego złego, praca znajdzie się lepsza. Najważniejsze zdrowie i Izakarolinee1983 zdrówka, szczęścia, szybkiego i lekkiego porodu życzę Cytat:
.2000 tysiące, w życiu bym tyle nie dała! Może to tradycja w rodzinie, jak dla mnie duża przesada. Nie zdążyłam nadrobić wszystkiego, wrócę później
|
|
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, jak tylko wróciłam to się położyłam, niby nic się bardzo nie dzieje, ale wole dmuchać na zimne. Póki nie mam nic do robienia poleżę troszkę, a męża wykorzystam bo ostatnio migał sie od sprzątania, teraz nie ma wyboru
Karolinee wszystkiego najlepszego Nerola suuuuuper, że do nas wróciłaś SweetAngel1984 nie jesteś sama, zawsze możesz na nas liczyć Narobiłyście mi ochoty na gofry z bitą śmietaną, owocami i sypaną czekoladą Zmalowana idziemy jutro na gofry?
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-03-07 o 19:26 |
|
|
|
#2381 |
|
Zadomowienie
|
Marina 1 - a tobie też sie tak nos zatyka, co ci lekarz mówił o tych kroplach?
Brunetka, ja dzisiaj jadłam gofra, był BOOSKI :P A ty leż, odpoczywaj i się oszczędzaj!
|
|
|
|
#2382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życze dużo, dużo dużo zdrowia i wytrwałości w dalszym życiu. ~~*~~ Cytat:
ale jak siądziesz i będziesz się uczyć na jakieś szmatce szycia to pójdzie Ci z czasem co raz lepiej ![]() Jak uszyjesz nawet pierwszą rzecz np. poszewkę to będziesz dumna z siebie i będzie Cię to motywowało ![]() ~~*~~ Ja dzisiaj zaszalałam, tak się cieszę na maszynę, że poszłam do lumpa i nakupowałam trochę szmatek i będę przerabiała Kurcze miałam zobaczyć jeszcze na poszewki ale zupełnie zapomniałam. Ale będę szalećZrobiła sobie z teściową wypad na miasto, poszalałyśmy sobie po sklepach, fajnie tak od czasu do czasu spontanicznie wybrać się gdzieś z teściową ! Widziałam body za 2 zł w Auchan! |
||
|
|
|
#2383 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) ale jak nic złego się nie dzieje to nie ma powodu do paniki. Do czwartku zostały tylko 3 dni a z maleństwem na pewno wszystko dobrze. Cytat:
![]() Mieliśmy jechać dzisiaj na zakupy, ale szefa męża dzisiaj nie było i "Matki Boskiej Pienieżnej" tez nie i nie ma po co jechać do sklepu bo po kilka rzeczy to sie nie opłaca. Ja to lubie zrobić raz w tygodniu większe zakupy a potem sobie tylko pieczywo i wędlinkę dokupuje w osiedlowych sklepikach
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
||
|
|
|
#2384 |
|
Zadomowienie
|
Nerolka, bardzo się cieszę , że u ciebie już lepiej. Leż i się nie ruszaj kochana
Z pracą T: trudna sytuacja, ale być może jeszcze wszystko się ułoży? Wiem, że musisz się strasznie denerwować, ale myśl o Izie![]() Jesteś super dzielna, twarda kobieta! Ściskam mocniutko!---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Sweet ANgel, okropna sytuacja, bardzo współczuję Twojej siostrze ciotecznej ( To okropne, co sie dzieje Jak można być takim zwyrodnialcem (
|
|
|
|
#2385 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki.
Nerola jak dobrze Cię znowu czytać SweetAngel bardzo mi przykro, nawet nie umiem sobie tego wyobrazić... Zanka proszę uzupełnij listę...Jacieeeee ma synusia Byliśmy u lekarza. Dzidzol zdrowy i bardzo ruchliwy. Nie chciał się dać pomierzyć, także zdjęcia 3D są - ale średnio wyraźne. Za to mamy płytkę i parę zwykłych zdjęć, jak znajdę chwilkę to wrzucę. Jestem mega szczęśliwa i ...mega zmartwiona. Moja mama jest pielęgniarką i dziś się okazało, że u niej na oddziale są dwa przypadki świńskiej grypy, która ogólnie podobno szaleje w Naszej okolicy
|
#2386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale pięknie dziękuję za miłe słowo ![]() A zaraz się biorę za robienie nadzienia do piergów ruskich, bo zaplanowałam na jutro A że pierogi robię rzadko bo to dużo roboty, to postanowiłam za 100-120 zrobić i pomrozić, żeby były na potem
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
jacieeeee gratuluję synka!
|
#2388 | |
|
Zadomowienie
|
weruczek pamietam cie
i to ze masz termin w okolicy mojego ![]() Cytat:
![]() w moim imieniu rozejrzy sie za materialemi przeliczymy czy warto sie w to bawic juz umowilam sie z nia na kawke ![]() mozna rozne cudenka uszyc, mnie sie marzy narzutka/kolderka patchwork
|
|
#2389 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
od piatku mi sie to zaczelo,mialam w zeszlym tyg troche stresu bo babcia moja w szpitalu wyladowala eh i duzo pracy mialam tez.. i w piatek mi tak twardnial co kilka, kilkanascie minut brzuch po nospie i magnezie jakos noc minela ale od 6 rano to samo zadzwonilam do mojej gin i powiedziala zeby jechac sprawdzic to do szpitala (i zabrac rzeczy ze soba) bo byc moze trzeba bedzie zostac w szpitalu na kilka dni zeby te skurcze wyhamowac, wiec pojechalam, chcieli mnie zostawic ale sie wybronilam, wyslali wiec po zbadaniu szyjki i tetna dzidzi do domu z nakazem brania 3 x 2 nospa, 3 x 2 magnez 500mg i ze wzgledu na czeste oddawanie moczu 3 x 2 urosept (oprocz tego mam zelazo biofer 2 x 2 tabl i witaminy pregnaplus) i jakos minely te skurcze, tzn sa sporadycznie same takie twardnienia sredniego nasilenia, ale leze i mam duzo pic. Lekarz na izbie powiedzial ze jakby nie minelo to mam przyjechac jeszcze raz i zostawia mnie na kilka dni na kroplowki Dzis bylam na badaniach (m.in powtorka toxo, krzywa cukrowa 75g, przeciwciala HCV, HIV, morfologia, mocz , potas) a jutro do mojej ginki na wizyte, zobaczymy co powie. Acha wczoraj dostalam bolu jajnika mi sie zdawalo az nie wiedzialam co robic takiego falami przychodzacego, ale po nospie przeszedl. Dzis pikalo mi w drugim ale o wiele slabiej, teraz przeszlo i o to tez musze sie zapytac. Pozdrawiam wszytskim dziewczynkom mającym urodzinki sto lat
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-03-07 o 20:08 |
||
|
|
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2391 |
|
Zadomowienie
|
jacieeeee, gratuluje synusia
![]() pierogi ruskie, pychota
|
#2392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Coraz więcej chłopaków Nam przybywa
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2393 |
|
Rozeznanie
|
Jacieeeee gratuluje synusia
![]()
|
#2394 |
|
Zadomowienie
|
Jaciee, gratuluje synka!!!Jak masz możliwość odseparowania się od potencjalnych zarazków to jedż do teściowej:0
Kolina Lilkaa, trzymam kciuki, abyś się lepiej czuła kochana
|
|
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nastepnym razem pojde do lumpa po materialy fajne ![]() ~~*~~ Jacieee Gratuluje synusia !!! jakie mialas objawy? JA tez chciałabym synusia, wszyscy dookoła mówią mi ze go bede miec bo nic sie nie zmieniam, ale nigdy nic nie wiadomo. ~~*~~ Brumek mniam ! za mną chodzi barszcz czerwony ~~*~~ Dzisiaj wyskoczyła mi jakaś wysypka na rękach zaraz jak zjadłam winogrona, dziwnee...
|
|
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
A też bym nawet zjadła
Z krokiecikiem...
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
weruczek mnie tak załatwiło po świńskiej grypie i zapaleniu oskrzeli ... zaraz po chorobie mi wyszedł okropnie zatkany nos, dosłownie dusiłam się w nocy,w ogóle łapałam powietrze buzią jak moja welonka w akwarium
![]() Lekarz mi kazał odstawić otrivin ( ze można go brać tylko 4 dni w ciaży - ja brałam 3 tyg...ale nikt mi nie powiedział, w szpitalu kazali brać, a gin kategorycznie zabronił i mnie jeszcze zjechał:P) no i dostałam tamte, niby bezpieczne i bez ograniczeń do stosowania ( ale od laryngologa, bo mi nie przechodziło)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2398 |
|
Wtajemniczenie
|
Jacieee gratuluje synusia!
SweetAngel az brak slow na to co sie stalo Twojej kuzynce. Bardzo mi przykro. Dostalam smsa od kolezanki, ze urodzila dzis drugiego synka, ale jeszcze malego nie widziala, bo ma problemy z oddychaniem... ja nie wiem, co sie dzieje, najpierw ja mialam problemy z drugim dzieckiem, teraz ona...mam nadzieje, ze trzecie rozdanie bedzie pomyslniejsze. |
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieee...gratuluję synka!!!
![]() wróciłam z jogi super sprawa! zobaczymy czy jutro będę mogła się ruszać, ale bardzo się cieszę że udało się nam wybrać ![]() A mama mi dziś uszyła rogala tylko teraz mąż ma konkurencję bo nie wiem do którego się lepiej przytulić
|
|
#2400 | |
|
Zadomowienie
|
Jaciee gratuluje synka
![]() Coraz więcej lipcowych chłopaczków na liście W środe mam wizyte u okulisty zobaczymy czy będe miała cesarke przez wade wzroku ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

05.06.2010
żadnego odkurzania, sprzątania i nawet chodzenia po schodach, bo mi brzuch twardnieje 

. Ja próbuję nie wierzyc w te zabobony. Mój te jest z Danii i mówi, że u nich takich bzdur nie ma. A u nas każdy każdego nakręca.
.
2 tyś do koperty

ale jak siądziesz i będziesz się uczyć na jakieś szmatce szycia to pójdzie Ci z czasem co raz lepiej ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)