|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |||||
Konto usunięte
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Popieram szaję , nie wjeżdżałabym tam z malutką, ani na wakacje.. ![]() ![]() ![]() Często bywa tak, że na rodzinnym gruncie- (dodatkowo pod silnym wpływem panującego ojca), mężowie obcokrajowcy zachowują się diametralnie inaczej niż w Polsce, przy boku małżonki. I najgorsze wtedy jest to, że tam nasze prawa, czy prawa europejskie nie są zupełnie respektowane. ![]() ![]() A tak w tym temacie jeszcze. Mam kumpelę , która mieszka w Londynie, ma męża Araba, muzłumanin, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25547858] Dziewczyny, zaszalałam z mamą ![]() http://allegro.pl/nowy-wielofunkcyjn...493109171.html A mama dodatkowo na roczek już teraz kazała mi zamówić domek (jak wiecie, kocham zabawki oglądać, i moja mama chyba też - ona emerytka nauczycielka i takie skrzywienie zawodowe zostało ![]() ![]() http://allegro.pl/kiddieland-odkrywc...475070219.html [/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]() głównie taboret, czasem skrzynkę, chodzik z zewnątrz, betoniarkę z Wadera, krzesełka z ikei... co się tylko da. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Tymek idzie ostro
![]() Djerba-ja też niestety znam same smutne historie ![]() ![]() ![]() ![]() Szaja-domek jest super ![]() ja polecam pyszny i szybki w tworzeniu torcik,który można i bezglutenowy i na mm przerobić jeśli ktoś planuje ![]() TORT TRUSKAWKOWY |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Konto usunięte
|
Aaaaaaaaaale tort
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Zakorzenienie
|
Fantastyczny przepis
![]() ![]() ![]() Malusia ucałowana dziękuje za buziole ![]() Szaja zaintrygowałaś mnie tą książką- mam zamiar ją nabyć i przeczytać- uwielbiam tego typu książki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25553266]Pogrubione, niestety. Słoneczko ja abolutnie nie chcę cię straszyć, nie znam twojego męża, nie wiem, jaki jest i raz jeszcze podkreślam - absolutnie to nie rasizm
![]() Polecam książkę Tylko razem z córką Betty Mahmoody... I mam nadzieję, że NIGDY was to nie spotka. Swoją drogą, mama chrześcijanka - ale tamtejsza czy też z zewnątrz? [/QUOTE] Mama tamtejsza.. Powiem szczerze, że ta mama/teściowa...bardzo przeżyła, że jest babcią..i nieważne dla niej było, że Wasiu jest z białą..Dla niej ważna jest Shadee..wiele razy próbowała z nią rozmawiać przez tel..ale mała zamiast coś tam pisknąć to lizała klawiaturę ![]() Teraz jakoś tam próbuje nawiązać kontakt...czasami do mnie dzwoni..ale taka to jest gadka szmatka..o niczym...i ma superanckie pory..np o 5 rano....( wtedy akurat wypada mu czas modlitwy)... panna migotka - właśnie myślałam o tym...ale tak bardzo chciałabym poznać jego siostry i brata...a zaproszenie możemy wysłać dla max 3 osób...poza tym koszty lotu ![]() Aż się rozpłakałam no...... ![]() ![]() ![]() Jedyne czego się nie boję, to sytuacji, jak my ich zaprosimy...teściu nie będzie miał nic do gadania ( lea pisała, że nie jedzą jakiś tam mięs - nie jedzą - świni) no i wpyli...nie będzie nawet o tym wiedział...Nie będzie mi podskakiwał tutaj w Polsce...a moja mama ogólnie chce się z nim spotkać i z lekka mu nawrzucać...że nie pomógł synowi zapłacić za szkołę...wysłał go do niewiadomo dokąd...ale to nie on zapłacił 10.000 euro....tylko moja rodzina. Zresztą same wiecie, bo pisałam wam jak obiecywał i g%&%* z tego wyszło. ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jestem pierwsza??? ![]() ![]()
#2317 |
Zakorzenienie
|
Co to za cisza
![]() Blanka wczoraj zasnęła po 23 ![]() Do tej godziny bawiła się, łaziła.. I wstała o 7 ![]() AnLee Własnie taki tort chce zrobić! Tzn chodzi mi o tą masę między biszkoptami, bo na zewnątrz masa.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie ale tu pustki
![]() U nas pogoda piękna ale wieje strasznie zimny wiatr więc nie ma szans na spacer póki co:/ Dziewczyny pisałyście kiedyś i jakiś owocach i warzywach z IKEI to chodziło o te pluszowe? |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Konto usunięte
|
No co jest, to ja z pracy piszę, a wy leniuchy co?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A powiem wam że moje pierwsze kroczki też wyglądały nie wesoło. pierwszy raz puściłam sie sama ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25553266] Polecam książkę Tylko razem z córką Betty Mahmoody... I mam nadzieję, że NIGDY was to nie spotka. Ależ ja nie pionizuję Agatki na siłę ![]() .[/QUOTE] Książke czytałam i chyba nawet film był ![]() Nie miałam na myśli że Ty pionizujesz Agatke ![]() Ja nie chce młodej pionizowac . Wiem że Agu juz stoi i próbuje chodzic ok, Ale Gabi dopiero podnosi sie do stania , tzn łapie sie różnych rzeczy i próbuje sie podciągac , wiec nie chce jej juz wsadzac w chodzik lub dawac pchacza . Zobacze jak bedzie sobie samam radzic , rozmawiałam kiedyś z rehabilitantem i odradzał pionizowanie dziecka zanim zacznie samo chodzic czy raczkowac - to wtedy wyrabia sie prawidłowa krzywizna kregosłupa wiec nie można przeskoczyc tego etapu. Poczekam wiec jak młoda zacznie sobie sama radzic i ewentualnie pożycze chodzik od szwagierki . Chodz boje sie troche tego wynalazku jej córka np , rozpedziła sie w tym i przewróciła sie na parkiecie razem z chodzikiem . U nas też parkiet i płytki . Wiec najwyżej pożycze na próbe , zobaczyc jak sie sprawdza . A takie soś z panelem to ciekawy pomysł ![]() A myślałyscie o szelkach dla dzieci ![]() Po zatym - dośc że meczy mnie mega kaszel i katar - całą noc młoda sie wierciła i dokładnie o 5.15 powiedziała tata i odmówiła spania ![]() Padam... Jeszcze jedno Dziewczyny pomóżcie ![]() chodzi o dobry antyperspirant . Nigdy nie miałam problemu z poceniem ,Po urodzeniu Gabi moje hormony zwariowały , dośc że włosy zaczeły mi sie krecic ![]() Wypróbowałam juz wszystkie dostepne antyperspiranty z drogerii i dupa .Nic nie działa - teraz kupiłam z Vichy , przez 2 dni było ok i od nowa sie poce . Po nie całej godzinie od użycia juz mam mokre plamy pod pachami ![]() Może jakieś inne z apteki ![]() ![]() ![]() Bo to jest naprawde meczoce .
![]() |
#2321 |
Raczkowanie
|
Silpe, wypróbuj antidral, jakieś 12 zł w aptece, tylko nie po depilacji bo szczypie jak cholera!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kosztuje 40zł (jest też coś tańszego niby to samo ale mi nie pomógł ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Slipie popatrz tu: https://wizaz.pl/kosmetyki/kategoria...ext=1&sort=999 podobno ten z ziaji dobry ale u mnie niedostepny i ja kupiłam ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...on.html&next=1 Olcia mi wydłubała klawisz CTRL z lapka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Rozeznanie
|
heja Babeczki
pisze z roboty, nudy jak cholera, nie moge sie zalogowac na moja skrzynke, szef musial zamawiac dla mnie wszystko od nowa, patrze wiec na sciany i chyba zmyje sie niedlugo, bo szkoda czasu ![]() jutro podroz, wiec jakos minie dzionek ![]() AnnLee swietny torcik!!! na pewno taki zrobie, mniam Lea niesamowite rzeczy piszesz o swojej kolezance, ja niestety tez bym sie bala ![]() Djerba nie placz Kochanie, bedzie dobrze, na pewno sie ulozy, choc faktycznie wstrzymalabym sie przed wyjazdami, tu jestes u siebie - tam bedziesz zdana na Wasia rodzine a do tego ta sytuacja w Afryce ![]() Stefus dzis dal nam lekkiego dzezu w nocy, cos Bidula spac nie moze, od 5 pobudka i zabawa ![]() ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
Sila miałam kiedyś anty z apteki coś koło 10zł ale nazwy nie pamiętam, tyle że nie miałam aż tak silnych problemów- w każdym razie stosowało się go co kilka dni
Ja dziś dzień do doopy- trzeci dzień migreny już jobla dostaję- pogoda jak pisałam, co prawda już nie wieje ale spacer sobie daruję nie mam siły- pół nocy nie spałam bo obserwowałam czy małej się nic nie dzieje- bo jak na złość mi się nie obudziła na papu jak codzień 24 lub 1 w nocy. Ale po prostu dobrze jej się spało a ja panikara budziłam M całą noc i wymyślałam różne historie mimo że nie mam powodu bo mała jakby nic się nie stało. Mało tego dziś bohaterka zaczęła stawać przy meblach w kuchni- już mam przed oczami widok jak ląduje na płytkach. Wybieram się do IKEI po zabezpieczenia na rogi, szafki- i tak w ogóle coś pooglądać może jakieś pierdołki pokupować do domu. Dobra zmykam kończyć gotowanie zupek dla małej. No i mam plan narobić uszek z grzybami na zapas i pomrozić bo nieraz nie ma czasu gotować albo się nie chce,a tak wyciągnę i będzie jak znalazł- no i może jakieś pierogi z kapustą i grzybami. I mam zamarynowaną szynkę którą muszę upiec ale później jak mała pójdzie spać albo wieczór. |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
Zakorzenienie
|
Rozruszałyście się trochę
![]() Spacer zaliczony, 2 godziny ![]() A to fotki z wczoraj.
#2327 |
Rozeznanie
|
witam
![]() U na tez spacer zaliczony, tez dwie godziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2328 | |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25564821]No co jest, to ja z pracy piszę, a wy leniuchy co?
![]() id razu leniuchy. ![]() ![]() ![]() Cytat:
jak teraz to wspominamy z kumpela, to nie możemy się nadziwić jakie durne byłyśmy ![]() jejku, ale Łukasz jest wyrośnięty! a Lusi do twarzy w tej jaskrawej bryce. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedz
![]() Odnośnie drogeryjnych antyperspirantów , wypróbowałam wszystko i doopa , Wziełam sie za apteke , na pierwszy ogien poszedł vichy i też doopa ![]() Teraz spróbuje wasze typy - poczytałam i myśle że powinny dac rade ![]() Po za tym wybieram sie do lekarza - musze zrobic wszystkie badania . Jestem przemeczona , niedospana i ostatnio wyglądam jak własny cien,zwłaszcza dzisiaj . Po takich nockach jak dziś , jestem jak wrak człowieka . Podejrzewam też anemie . Jutro bede próbowała sie dostac do lekarki. Za długo to odwlekałam a naprawde nedznie sie czuje . Bydgoś fajne foty ![]()
![]() |
#2330 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25570173]i może kiedyś się nam trafi na żywo spokanie, to opowiem Ci moją historię, jak miałam naście lat i z kumpelą dałyśmy nogę za granicę nie mówiąc nikomu ... do facetów nie naszego wyznania... poznanych kiedyś tam... jak teraz to wspominamy z kumpela, to nie możemy się nadziwić jakie durne byłyśmy ![]() [/QUOTE] o matko ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Wtajemniczenie
|
Dobry Wieczór!
![]() Bydgoszczanko, czy to Ty jesteś na tej fotce? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Konto usunięte
|
Bydgos - piekna jestes, rewelacyjny wozek (co to, bo nie pamietam?) i jaki fajny facet ci się zapowiada
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25576044]Bydgos - piekna jestes, rewelacyjny wozek (co to, bo nie pamietam?) i jaki fajny facet ci się zapowiada
![]() ![]() Takiej to dobrze ![]() Ja dziecię położyłam-śpi..Teraz sączę pyfko i obrastam w tłuszczyk..już nawet nie zmieniam paska na dole..od środy oczywiście post ![]() Bydgosiu- nie wiem jak to robisz przy dwójce dzieci,ale promieniejesz ![]() Lea- ja przeżyłam podobna historię i też nadziwić się nie mogę, jaka durna byłam ![]() ![]() Ps. Szukam na all stroju kąpielowego, by wreszcie wybrać sie na basen...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i równie rewelacyjny jest z malinami! ![]() Kardashi-środek jest bosssski po prostu ![]() tylko masę cukrową najlepiej na goły biszkopt albo lekko posmarowany masą maślaną,bo na śmietanowej się rozpuszcza,ale to pewnie wiesz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
tak samo podobno-a duuuużo tańszy ![]() ![]() osobiście używam tego,jest naturalny,wystarcza na baaaardzo długo,nie niszczy ubrań,choć latem przy mocnych upałach trzeba powtarzać smarowanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aaa też czuję się mizernie,chyba przesilenie... a na basen chodzimy chlorowany też i żyjemy ![]() przypomniało mi się,że któraś pytała Edytowane przez annLee Czas edycji: 2011-03-07 o 19:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | ||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25570173]
jejku, ale Łukasz jest wyrośnięty! a Lusi do twarzy w tej jaskrawej bryce. ![]() Łukasz jest już wyższy ode mnie ![]() ![]() Brykę mamy najjaskrawszą na osiedlu ![]() Dzięki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25576044]Bydgos - piekna jestes, rewelacyjny wozek (co to, bo nie pamietam?) i jaki fajny facet ci się zapowiada ![]() ![]() ![]() Wózek, to ABC Design, wersja na Niemcy. Cytat:
![]() Szukałam inspiracji upiększenia stołu na roczek i chyba znalazłam ![]() kwiatki i dam świeczkę/i. Tiul coś takiego http://forum.trojmiasto.pl/Dekoracje...7545,1,16.html ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Aaaa.... moje dziecko mnie dzisiaj zadziwiło. Położyłam jej różnego koloru klocki i powiedziałam, żeby pokazala klocek niebieski i wskazała prawidłowo. Myślałam, że to przypadek, ale powtórzyłam to jeszcze 4 razy ( tak w odstepie 10 minut ) i też dobrze pokazała. W szoku byłam ![]()
![]() |
#2336 |
Wtajemniczenie
|
Helo,
Dzisiaj mam 100% wieści...Wasiu wylatuje 13go w niedzielę ![]() ![]() Miły gest... Już tęsknię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękujemy za komplementy. faktycznie wygląda na ściśniętą. ![]() normalnie jeden rękawek ma przed twarzą i go gryzie. kiedyś w końcu przegryzie ![]() Cytat:
Djerba - popieram dziewczyny, ja bym się bała jechać nawet na wakacje. ale dobrze, że mu się poprawiło ![]() Lusia i Łuki ![]() od dwóch nocek mamy jakieś dziwne akcje. jest nagłe wybudzenie, nie wiadomo czym spowodowane, ale na pewno nie głodem. trzeba ją wziąć na ręce, bo inaczej się nie uspokaja. a zanim się uspokoi jest krzyk, a nie płacz, połączony z gadaniem. jakby nam jakieś wyrzuty robiła. za pierwszym razem byłam w szoku i jednocześnie śmiać mi się chciało z całej sytuacji. ![]() zaliczyliśmy dziś ryczący spacer, połowicznie na rękach u małża. zahaczyliśmy o placyk zabaw i Ewcia miała okazję po raz pierwszy pobujać się na huśtawce. baaaardzo się spodobało ![]() [pamiętam o zaległych fotach z tunelu i upolowanych ciuszków, ale na razie czasobrak albo komp zajęty przez małża. do tego nalot w czwartek, tym razem to już pewne.] |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2338 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
Bydgoszczanka super fotki, ślicznie wszyscy wyglądacie
![]() Margo Ewcia jak zwykle cudna. Szymon też lubi huśtawkę, ale bujał się tylko na tej domowej wieszanej na hakach ![]() Justin gonisz mnie ![]() ![]() Za nami ciężkie dni, nie wiem czy to ból brzuszka, skok rozwojowy czy może zęby, ale moje dziecko dało mi tak popalić jak mało kiedy. Jak zaczynał o 7 tak kończyl o 22, wczoraj to była godzina wycia przed zaśnięciem. No ale zaczęliśmy wreszcie raczkować. Mały wspina się cały czas, staje, potem stęka bo nie potrafi usiąść a już nie ma siły stać, istne urwanie głowy ![]() Dziś mieliśmy też pierwszą próbę podania mojego jedzonka, na początku się krzywił, potem zwymiotował ![]() ![]() Zmykam spać ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-03-07 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Jak go przetrzymam kilka godzin, i podam zupkę, lub deserek to nie chce, pluje,... i czeka na mleko. Dziś 6 godzin po porannym mleku chciałam mu obiadek dać, nic z tego. ![]() ![]() ... a jak w sobotę przy obiedzie dałam mu troszkę kartofelków, to mało by nie zwymiotował. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.