|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2553933 0]Z tymi włosami za 50 funtów ciekawa sprawa
![]() Nie ma. Maksymalnie 2 godziny przyrody, czyli połączenia biologii i geografii, o chemii czy fizyce to raczej mowy nie ma. Biologię, geografię, chemię i fizykę ma się po 6 lat (3 w przypadku zawodówek). W każdym razie nauka w liceum, w moim odczuciu, wygląda jak powtórka gimnazjum z dodaniem kilku adnotacji. Chyba że ktoś ma dany przedmiot na rozszerzeniu, wtedy to już inaczej wygląda ![]() Jednak ta przyroda jest to naprawdę łatwa wersja przedmiotu. Już przed laty, jako dzieciak w podstawówce, uznałam ten przedmiot za banalny. Jedyna zasadniczo konkretna rzecz, jakiej się wtedy nauczyłam, to rodzaje drzew i fotosynteza. Cóż za progres w ciągu 3 lat [/QUOTE]W podstawóce są 4 godziny przyrody ![]() Kurcze, ucze sie niemieckiego już 1,5 roku a potrafie sklecić tylko podstawowe zdania..ehh... |
|
|
|
#1982 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja nigdy nie miałam "aż" 4 godzin tygodniowo. Jeśli mnie pamięć nie myli, w 4. klasie miałam 1 godzinę, w 5. i w 6. po 2 godziny na tydzień. |
|
|
|
|
#1983 |
|
Rozeznanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2555245 7]Ładnie wygładza mi włosy, wierzę też, że to dzięki niemu mam tyle "baby hair"
![]() Ja nigdy nie miałam "aż" 4 godzin tygodniowo. Jeśli mnie pamięć nie myli, w 4. klasie miałam 1 godzinę, w 5. i w 6. po 2 godziny na tydzień.[/QUOTE] Ja w sumie dopiero w gimnazjum jestem, więc wiem dokładnie jak to było w podstawówce. Przynajmniej u mnie. W 4 klasie była jeszcze dodatkowo 1h ekologii... |
|
|
|
#1984 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1985 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że olejowanie Ci pomoże.Co do nadbudowywania się olejów- wygląda podobnie, jak w przypadku ciężkich odżywek pełnych oblepiaczy czy preparatów silikonowych. Włosy zbijają się w gumowate kolonie. Bleee Wczoraj musiałam po 1 dniu umyć włosy, nie olejowałam, wyszorowałam je Fructisem do włosów z łupieżem, nałożyłam na chwilę odżywkę Nivei i tyle. No i mam puszyste włosy, tylko końcówki suche Cytat:
Normalnie są 2 i jest to programowe minimum, n które decyduje się większość SP.
|
||||
|
|
|
#1986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ach, zapomniałam, że jeszcze potrafię piwo kupić...
|
|
#1987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Hm... z tego co kojarze w zeszlym roku rowniez o tej porze wypadaly mi wlosy. Nalozylam rycynowy, wymasowalam glowe i normalnie jakies 50 wlosow mi wyszlo (liczylam) i niestety nie jest to normalne. Troche mnie to martwi ale coz... zobaczymy. Obiecuje sobie, że już nie bede na nie narzekac, tylko żeby przestaly tak wypadac
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1988 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=ston3d;25552984]Ja uczyłam się niemieckiego 9 lat. Umiem się przedstawić i podziękować... I tyle. W podstawówce nieźle mi szła nauka, ale w gimnazjum miałam 6 (!) nauczycieli. Każdy przychodził pracować przez semestr i zaczynał materiał od nowa... A w liceum trafiłam na babkę, która nie wiedziała co zrobić z moją kompletnie zniechęconą do niemieckiego grupą, więc robiliśmy niewiele. I tak oto zmarnowałam wiele godzin życia na kompletne NIC.
Ach, zapomniałam, że jeszcze potrafię piwo kupić...[/QUOTE] Jak umiesz zamówić piwo to i tak już duzo wiesz, bardzo przydatna umiejętność |
|
|
|
#1989 |
|
Raczkowanie
|
Hej, czytam Was od dłuższego czasu i sama jestem maniaczką olejowania włosów :p moje ulubione to oczywiście kokosowy - numer 1, rycyna i migdałowy. Ostatnio natknełam się na olej z czarnuszki siewnej http://madamnatura.pl/olejki-natural...siewnej-efavit stosowała go może któraś z Was? kusi mnie żeby wypróbować, ale trochę kosztuje i tak się zastanawiam
myślę też o lnianym bo jeszcze nie próbowałam
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1991 | |
|
CORELIPS
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na włosy najgorszy wpływ mają antybiotyki (nie wspominając o chemioterapeutykach). Jedz kiwi
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1994 |
|
CORELIPS
|
ma witaminę C, to na pewno,ale nie wiem co w związku z tym
W sumie to wcinam jogurty. codziennie 250 gram!Mam nadzieję, że się negatywnie nic na włosach nie odbije.. |
|
|
|
#1995 |
|
Konto usunięte
|
Ma od cholery witaminy C.
Ale ta nie wyciągnie z przeziębienia, zapobiega im jedynie. Chociaż różne są szkoły, różnie się mówi
|
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, czy Was też dopadł ostatnio kryzys włosowy? Mam wrażenie, że lbo mam paskudny przyliz, albo suchą szopę I oleje nic nie pomagają Ale siedzę teraz z kokosem i migdałem na głowie. Zauważyłam ostatnio, że moje włosy nie lubią odżywek i masek z większą ilością olejów, za to wolą kosmetyki nawilżające, z glikolem i aloesem. No i muszę kupić miód, bo mi się skończył.
|
|
|
|
|
#1997 |
|
Wtajemniczenie
|
a co takiego robią jogurty?
|
#1998 |
|
CORELIPS
|
antybiotyki?
jogurty = tworzą florę jelitową, są naturalnym probiotykiem. -.- Edytowane przez sylvia_doll Czas edycji: 2011-03-07 o 20:22 |
|
|
|
#1999 |
|
Zadomowienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2557459 8]Ma od cholery witaminy C.
Ale ta nie wyciągnie z przeziębienia, zapobiega im jedynie. Chociaż różne są szkoły, różnie się mówi [/QUOTE]Nie tylko witaminę C, kiwi to bomba witaminowa, ma też dużo minerałów. Osłabionemu organizmowi na pewno naturalne witaminy nie zaszkodzą... Zwykle przy przeziębieniach piję "shota" z cytryny, i pomaga o dziwo. A na katar ponoć najlepszy Rutinoscorbin 4 tabletki 4 razy dziennie, tak mówi moja wykładowczyni, ale jak dla mnie to można się biegunki nabawić ![]() Mam nadzieję, że wcinasz jogurty naturalne, a nie te owocowe ohydztwo ![]() @Weegirl - miałam na myśli głównie leczenie zamknięte, chemioterapię. Ale generalnie obie grupy nieźle ryją organizm i dla mnie to ostateczność.
Włosomaniaczka ![]() Obecnie: ~60 cm Cel I: do ziemi ![]() Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro ![]() Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania. Edytowane przez ston3d Czas edycji: 2011-03-07 o 20:39 |
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ale i tak testuje, może znajdę - następny będzie avocado
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-03-07 o 20:43 |
|
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Ja głównie wcinam jogurty + jakies warzywa i owoce ale to tak od 5 roku zycia także nie znam innych posiłków
a na grype niestety nic nie pomoge bo nie choruje w ogóle
|
|
#2002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale wiesz, oleje mi (zazwyczaj) służą, ale zdecydowanie bardziej przed myciem, niż po, w gotowych produktach. Chyba, że dodam trochę o. kokosowego lub ze słodkich migdałów do mieszanki maska+aloes + miód, wtedy jest ok. Ostatnio kupiłam 2 odżywki emolientowe, z dużą zawartością olejów. No i w ogóle się u mnie nie sprawdzają |
||
|
|
|
#2003 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to każdy wie , mnie się wydaje ze dlakropci chodziło o to że napisałaś to - "ma witaminę C, to na pewno,ale nie wiem co w związku z tym W sumie to wcinam jogurty. codziennie 250 gram!Mam nadzieję, że się negatywnie nic na włosach nie odbije.." w taki sposób jakby te jogurty miały dla włosów zaszkodzić ![]() Już pewnie wszystko jasne
|
|
#2004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z "chemią", niestety, mam styczność w rodzinie i nikt z bliskich nie miał w leczeniu chemioterapeutyków, a różne cytostatyki. Inna rzecz, że jak mi lekarka przepisała lek na zapalenie pęcherza i przeczytałam, że to chemioterapeutyk, to stwierdziłam, że nie będę tego świństwa brać, bo mi się właśnie z chemioterapią skojarzyło. Ale poczytałam o tym, co to są te chemioterapeutyki a lekarka się nieźle uśmiała, jak się dowiedziała o panice, jaką wywołała.
|
|
|
|
|
#2006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie dopada kryzys non stop. Moje włosy są strasznie suche. Nic im nie pomaga. Rośnie masa nowych i się zagęszczają, to fakt, ale przez to wyglądam jakbym miała pourywane końcówki, a nie przyrost. Nic mi się nie rozdwaja, nie wypada ale są suche jak diabli.
Klęska glodu w Rogu Afryki. Największa susza od 60 lat. http://unicef.pl/images/stories/akcj...d_banner11.png Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-03-07 o 21:49 |
|
|
|
|
#2007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Umyłam Babassu na to Osmo do farbowanych i włosy jak nowe![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Widziałyście 2 nowe szampony z Alterry w Ross....?( między innymi olej kokosowy w składzie), w Wawie już są, czekam na odżywki .
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-03-07 o 22:31 |
|
|
|
|
#2009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i chyba czas wrócić do warkocza, bo ostatnio w rozpuszczonych włosach chodziłam (no co, kiedyś się trzeba nimi nacieszyć ).Tak mi się wydaje... ale to już by trzeba było zapytać lekarza, bo jedyne źródło, do którego jestem teraz się w stanie odnieść to Wiki, a ona nie jest chyba zbyt wiarygodna ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
Czy to prawda, że oleju rycynowego nie powinno się nakładać na całość włosów, tylko na skórę głowy? Kiedyś czytałam na wizażu, że może przesuszyć...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

[/QUOTE]

.
.
Wczoraj musiałam po 1 dniu umyć włosy, nie olejowałam, wyszorowałam je Fructisem do włosów z łupieżem, nałożyłam na chwilę odżywkę Nivei i tyle. No i mam puszyste włosy, tylko końcówki suche 

Ale siedzę teraz z kokosem i migdałem na głowie. Zauważyłam ostatnio, że moje włosy nie lubią odżywek i masek z większą ilością olejów, za to wolą kosmetyki nawilżające, z glikolem i aloesem. No i muszę kupić miód, bo mi się skończył.

a na grype niestety nic nie pomoge bo nie choruje w ogóle