Oleje i olejki do włosów - kontynuacja - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-06, 18:25   #1981
KaRaa xD
Rozeznanie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2553933 0]Z tymi włosami za 50 funtów ciekawa sprawa

Nie ma. Maksymalnie 2 godziny przyrody, czyli połączenia biologii i geografii, o chemii czy fizyce to raczej mowy nie ma. Biologię, geografię, chemię i fizykę ma się po 6 lat (3 w przypadku zawodówek). W każdym razie nauka w liceum, w moim odczuciu, wygląda jak powtórka gimnazjum z dodaniem kilku adnotacji. Chyba że ktoś ma dany przedmiot na rozszerzeniu, wtedy to już inaczej wygląda

Jednak ta przyroda jest to naprawdę łatwa wersja przedmiotu. Już przed laty, jako dzieciak w podstawówce, uznałam ten przedmiot za banalny. Jedyna zasadniczo konkretna rzecz, jakiej się wtedy nauczyłam, to rodzaje drzew i fotosynteza. Cóż za progres w ciągu 3 lat [/QUOTE]

W podstawóce są 4 godziny przyrody
Kurcze, ucze sie niemieckiego już 1,5 roku a potrafie sklecić tylko podstawowe zdania..ehh...
KaRaa xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 18:35   #1982
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maria Elena Pokaż wiadomość
dziekuje Ci za rade, ja uwielbiam olej rycynowy. Moje wlosy po nim sa mega uniesione i wlasciwie jestem w stanie zmyc go kazdym szamponem a jak dziala na Ciebie??
Ładnie wygładza mi włosy, wierzę też, że to dzięki niemu mam tyle "baby hair"
Cytat:
Napisane przez KaRaa xD Pokaż wiadomość
Kurcze, ucze sie niemieckiego już 1,5 roku a potrafie sklecić tylko podstawowe zdania..ehh...
Ja nigdy nie miałam "aż" 4 godzin tygodniowo. Jeśli mnie pamięć nie myli, w 4. klasie miałam 1 godzinę, w 5. i w 6. po 2 godziny na tydzień.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 18:39   #1983
KaRaa xD
Rozeznanie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2555245 7]Ładnie wygładza mi włosy, wierzę też, że to dzięki niemu mam tyle "baby hair"

Ja nigdy nie miałam "aż" 4 godzin tygodniowo. Jeśli mnie pamięć nie myli, w 4. klasie miałam 1 godzinę, w 5. i w 6. po 2 godziny na tydzień.[/QUOTE]

Ja w sumie dopiero w gimnazjum jestem, więc wiem dokładnie jak to było w podstawówce. Przynajmniej u mnie. W 4 klasie była jeszcze dodatkowo 1h ekologii...
Stary 2011-03-06, 18:41   #1984
Konto usunięte

Cytat:
Ja w sumie dopiero w gimnazjum jestem, więc wiem dokładnie jak to było w podstawówce. Przynajmniej u mnie. W 4 klasie była jeszcze dodatkowo 1h ekologii...
Ekologii?
No widzisz słońce, ja takich luksusów nie miałam
Stary 2011-03-06, 18:53   #1985
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez burro Pokaż wiadomość
Do tej pory użylam oleju kokosowego, lnianego, ze słodkich migdałów, rycynowego, oliwy z oliwek i z pestek winogron, a przed chwilą zrobiłam olej czosnkowy. I w sumie mam mieszane uczucia. Włosy niby chłoną te oleje, ale po wysuszeniu są sianowate, szorstkie. Błyszcza się, ale moje włosy z natury są bardzo błyszczące (nawet roczne katowanie ich prostownica tego nie zmieniło ) Wiem, ze na efekty trzeba troche czekać, ale po tylu waszych zachwytach napalilam sie na spektakularne efekty .
Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swojego grona .
Pozdrawiam
Nie każdy z tych olejów musi pasować Twoim włosom. Ja bym radziła każdemu z osobna dać tak tydzień-dwa chociaż, żebyś mogła się połapać, z którym z nich Twoje włosy się "lubią"

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Burro, a jakich masek/odżywek używasz? Włosy z tendencją do kręcenia się potrzebują dużej dawki nawilżenia, żeby się nie puszyły i dobrze wyglądały
Popieram

Cytat:
Weegirl, nie wykluczam, że masz racje. Napisalam tylko to, co wiem z wlasnego doswiadczenia (możliwe, że nie jestem geniuszem językowym :P) i z obserwacji.

A co do nadbudowywania się olejów na włosach, to czy możesz dokładniej napisać, jak to sie objawia?? Po prostu włosy wyglądają na obciążone czy jest coś jeszcze??

Ja od dwóch tygodni nie stosuję olejków, bo na początku byłam przeziębiona a tydzien temu zaczęły mi się studia i nie miałam za bardzo czasu i niestety włosy lecą mi garsciami... :/ Nie wiem czy to od przeziębienia, czy od tego ze idzie wiosna, czy po prostu odstawienie olejów tak zadziałało... Dzisiaj wieczorem planuję grzecznie nałożyć Sesę albo olejek rycynowy, ale nie mogę się zdecydowac który :P
Mnie w zeszłym roku właśnie na przełomie lutego i marca zaczęły mocno lecieć włosy, dopiero siarkowa dekoloryzacja mi pomogła Mam nadzieję, że olejowanie Ci pomoże.

Co do nadbudowywania się olejów- wygląda podobnie, jak w przypadku ciężkich odżywek pełnych oblepiaczy czy preparatów silikonowych. Włosy zbijają się w gumowate kolonie. Bleee Wczoraj musiałam po 1 dniu umyć włosy, nie olejowałam, wyszorowałam je Fructisem do włosów z łupieżem, nałożyłam na chwilę odżywkę Nivei i tyle. No i mam puszyste włosy, tylko końcówki suche Przydałby się zabieg nawilżający, ale miód mi się skończył.

Cytat:
Hmm... zaznacz, że w Twojej podstawówce są 4 godziny przyrody Normalnie są 2 i jest to programowe minimum, n które decyduje się większość SP.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 18:56   #1986
ston3d
Zadomowienie

Cytat:
Ja uczyłam się niemieckiego 9 lat. Umiem się przedstawić i podziękować... I tyle. W podstawówce nieźle mi szła nauka, ale w gimnazjum miałam 6 (!) nauczycieli. Każdy przychodził pracować przez semestr i zaczynał materiał od nowa... A w liceum trafiłam na babkę, która nie wiedziała co zrobić z moją kompletnie zniechęconą do niemieckiego grupą, więc robiliśmy niewiele. I tak oto zmarnowałam wiele godzin życia na kompletne NIC.

Ach, zapomniałam, że jeszcze potrafię piwo kupić...
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 21:34   #1987
Maria Elena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość

Mnie w zeszłym roku właśnie na przełomie lutego i marca zaczęły mocno lecieć włosy, dopiero siarkowa dekoloryzacja mi pomogła Mam nadzieję, że olejowanie Ci pomoże.

Co do nadbudowywania się olejów- wygląda podobnie, jak w przypadku ciężkich odżywek pełnych oblepiaczy czy preparatów silikonowych. Włosy zbijają się w gumowate kolonie. Bleee Wczoraj musiałam po 1 dniu umyć włosy, nie olejowałam, wyszorowałam je Fructisem do włosów z łupieżem, nałożyłam na chwilę odżywkę Nivei i tyle. No i mam puszyste włosy, tylko końcówki suche Przydałby się zabieg nawilżający, ale miód mi się skończył.
O, to mi się tak nie robi, przynajmniej tak mi sie wydaje

Hm... z tego co kojarze w zeszlym roku rowniez o tej porze wypadaly mi wlosy. Nalozylam rycynowy, wymasowalam glowe i normalnie jakies 50 wlosow mi wyszlo (liczylam) i niestety nie jest to normalne. Troche mnie to martwi ale coz... zobaczymy. Obiecuje sobie, że już nie bede na nie narzekac, tylko żeby przestaly tak wypadac
Maria Elena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 21:59   #1988
KaRaa xD
Rozeznanie

[QUOTE=ston3d;25552984]Ja uczyłam się niemieckiego 9 lat. Umiem się przedstawić i podziękować... I tyle. W podstawówce nieźle mi szła nauka, ale w gimnazjum miałam 6 (!) nauczycieli. Każdy przychodził pracować przez semestr i zaczynał materiał od nowa... A w liceum trafiłam na babkę, która nie wiedziała co zrobić z moją kompletnie zniechęconą do niemieckiego grupą, więc robiliśmy niewiele. I tak oto zmarnowałam wiele godzin życia na kompletne NIC.

Ach, zapomniałam, że jeszcze potrafię piwo kupić...[/QUOTE]

Jak umiesz zamówić piwo to i tak już duzo wiesz, bardzo przydatna umiejętność
Stary 2011-03-07, 16:31   #1989
sigga
Raczkowanie

Hej, czytam Was od dłuższego czasu i sama jestem maniaczką olejowania włosów :p moje ulubione to oczywiście kokosowy - numer 1, rycyna i migdałowy. Ostatnio natknełam się na olej z czarnuszki siewnej http://madamnatura.pl/olejki-natural...siewnej-efavit stosowała go może któraś z Was? kusi mnie żeby wypróbować, ale trochę kosztuje i tak się zastanawiam myślę też o lnianym bo jeszcze nie próbowałam
sigga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 18:12   #1990
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sigga Pokaż wiadomość
Hej, czytam Was od dłuższego czasu i sama jestem maniaczką olejowania włosów :p moje ulubione to oczywiście kokosowy - numer 1, rycyna i migdałowy. Ostatnio natknełam się na olej z czarnuszki siewnej http://madamnatura.pl/olejki-natural...siewnej-efavit stosowała go może któraś z Was? kusi mnie żeby wypróbować, ale trochę kosztuje i tak się zastanawiam myślę też o lnianym bo jeszcze nie próbowałam
Któraś z dziewczyn w tym wątku stosowała olej z czarnuszki i była bardzo zadowolona z efektów. Może spróbuj przeszukać wątek (ten albo 1. część).
Stary 2011-03-07, 18:36   #1991
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
O, to mi się tak nie robi, przynajmniej tak mi sie wydaje

Hm... z tego co kojarze w zeszlym roku rowniez o tej porze wypadaly mi wlosy. Nalozylam rycynowy, wymasowalam glowe i normalnie jakies 50 wlosow mi wyszlo (liczylam) i niestety nie jest to normalne. Troche mnie to martwi ale coz... zobaczymy. Obiecuje sobie, że już nie bede na nie narzekac, tylko żeby przestaly tak wypadac
Mnie martwi to że choruję drugi tydzień i powinnam uzupełniać uciekające witaminki, które wyżere mój wirus. także pokrzywa stygnie, włączam do gotowania soczewicę, dietka wysokowitaminowa. I oczywiście zakupiłam dzisiaj 'Oil Ricina' 100g. Ah, słyszałyście skutek uboczny preparatu do płukania gardła zw. gargarin tj. "wyłysienie"? Oj nie nie powinnam czytać ulotek.
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 18:56   #1992
ston3d
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
Mnie martwi to że choruję drugi tydzień i powinnam uzupełniać uciekające witaminki, które wyżere mój wirus. także pokrzywa stygnie, włączam do gotowania soczewicę, dietka wysokowitaminowa. I oczywiście zakupiłam dzisiaj 'Oil Ricina' 100g. Ah, słyszałyście skutek uboczny preparatu do płukania gardła zw. gargarin tj. "wyłysienie"? Oj nie nie powinnam czytać ulotek.
Musiałabyś połknąć ten gargarin, tak to raczej nie masz się czego obawiać.
Na włosy najgorszy wpływ mają antybiotyki (nie wspominając o chemioterapeutykach).

Jedz kiwi

Stary 2011-03-07, 19:02   #1993
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ston3d Pokaż wiadomość
Na włosy najgorszy wpływ mają antybiotyki (nie wspominając o chemioterapeutykach).

Jedz kiwi
A co robi kiwi ?
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 19:19   #1994
sylvia_doll
CORELIPS

ma witaminę C, to na pewno,ale nie wiem co w związku z tym W sumie to wcinam jogurty. codziennie 250 gram!
Mam nadzieję, że się negatywnie nic na włosach nie odbije..
Stary 2011-03-07, 19:20   #1995
Konto usunięte

Ma od cholery witaminy C.
Ale ta nie wyciągnie z przeziębienia, zapobiega im jedynie. Chociaż różne są szkoły, różnie się mówi
Stary 2011-03-07, 20:04   #1996
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:

Jedz kiwi
A jaka jest różnica między chemioterapeutykami a antybiotykami (poza sposobem ich wytwarzania)? Teraz co prawda, staram się leczyć naturalnie, ale jakieś 2-3 lata temu musiałam w miarę regularnie brać chemioterapeutyk na zapalenie pęcherza i, szczerze mówiąc, leczenie tamtym preparatem nie wywołało u mnie żadnych skutków ubocznych, po antybiotykach różnie bywało

Dziewczyny, czy Was też dopadł ostatnio kryzys włosowy? Mam wrażenie, że lbo mam paskudny przyliz, albo suchą szopę I oleje nic nie pomagają Ale siedzę teraz z kokosem i migdałem na głowie. Zauważyłam ostatnio, że moje włosy nie lubią odżywek i masek z większą ilością olejów, za to wolą kosmetyki nawilżające, z glikolem i aloesem. No i muszę kupić miód, bo mi się skończył.
Stary 2011-03-07, 20:09   #1997
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
ma witaminę C, to na pewno,ale nie wiem co w związku z tym W sumie to wcinam jogurty. codziennie 250 gram!
Mam nadzieję, że się negatywnie nic na włosach nie odbije..
a co takiego robią jogurty?

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:20   #1998
sylvia_doll
CORELIPS

antybiotyki?
jogurty = tworzą florę jelitową, są naturalnym probiotykiem.
-.-

Edytowane przez sylvia_doll
Czas edycji: 2011-03-07 o 20:22
Stary 2011-03-07, 20:37   #1999
ston3d
Zadomowienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2557459 8]Ma od cholery witaminy C.
Ale ta nie wyciągnie z przeziębienia, zapobiega im jedynie. Chociaż różne są szkoły, różnie się mówi [/QUOTE]

Nie tylko witaminę C, kiwi to bomba witaminowa, ma też dużo minerałów. Osłabionemu organizmowi na pewno naturalne witaminy nie zaszkodzą... Zwykle przy przeziębieniach piję "shota" z cytryny, i pomaga o dziwo.
A na katar ponoć najlepszy Rutinoscorbin 4 tabletki 4 razy dziennie, tak mówi moja wykładowczyni, ale jak dla mnie to można się biegunki nabawić

Mam nadzieję, że wcinasz jogurty naturalne, a nie te owocowe ohydztwo

@Weegirl - miałam na myśli głównie leczenie zamknięte, chemioterapię. Ale generalnie obie grupy nieźle ryją organizm i dla mnie to ostateczność.

Edytowane przez ston3d
Czas edycji: 2011-03-07 o 20:39
Stary 2011-03-07, 20:40   #2000
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
A jaka jest różnica między chemioterapeutykami a antybiotykami (poza sposobem ich wytwarzania)? Teraz co prawda, staram się leczyć naturalnie, ale jakieś 2-3 lata temu musiałam w miarę regularnie brać chemioterapeutyk na zapalenie pęcherza i, szczerze mówiąc, leczenie tamtym preparatem nie wywołało u mnie żadnych skutków ubocznych, po antybiotykach różnie bywało

Dziewczyny, czy Was też dopadł ostatnio kryzys włosowy? Mam wrażenie, że lbo mam paskudny przyliz, albo suchą szopę I oleje nic nie pomagają Ale siedzę teraz z kokosem i migdałem na głowie. Zauważyłam ostatnio, że moje włosy nie lubią odżywek i masek z większą ilością olejów, za to wolą kosmetyki nawilżające, z glikolem i aloesem. No i muszę kupić miód, bo mi się skończył.
Nie pracujesz czasami w pomieszczeniu klimatyzowanym? W moim przypadku oleje tylko szkodzą, wymywają rudzielca i powodują puch - ale i tak testuje, może znajdę - następny będzie avocado

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2011-03-07 o 20:43
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 21:00   #2001
moniczka_90
Zakorzenienie

Ja głównie wcinam jogurty + jakies warzywa i owoce ale to tak od 5 roku zycia także nie znam innych posiłków obiadów nie lubię, mięsa nie tkne, za pieczywem też nie przepadam jem tylko wtedy kiedy musze. Ze kiwi ma witamine C no i ogólnie ze owoce mają witaminy to chyba jest to wiadome tylko co to ma do włosów ? a na grype niestety nic nie pomoge bo nie choruje w ogóle wódke z pieprzem sobie wypij
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 21:02   #2002
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
@Weegirl - miałam na myśli głównie leczenie zamknięte, chemioterapię. Ale generalnie obie grupy nieźle ryją organizm i dla mnie to ostateczność.
Hmm... nie spotkałam się z nazwą "chemioterapeutyk" odnośnie leków do chemioterapii, chociaż niby nazwa nasuwa takie skojarzenia. Z tego, co mi wiadomo, to leki stosowane w chemii to immunosupresanty (np. leki cytostatyczne), a chemioterapeutyki działają na takiej zasadzie, jak antybiotyki

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
Nie pracujesz czasami w pomieszczeniu klimatyzowanym? W moim przypadku oleje tylko szkodzą, wymywają rudzielca i powodują puch - ale i tak testuje, może znajdę - następny będzie avocado
No właśnie nie, pracuję w szkole, więc tutaj takich "luksusów" nie ma Ale wiesz, oleje mi (zazwyczaj) służą, ale zdecydowanie bardziej przed myciem, niż po, w gotowych produktach. Chyba, że dodam trochę o. kokosowego lub ze słodkich migdałów do mieszanki maska+aloes + miód, wtedy jest ok. Ostatnio kupiłam 2 odżywki emolientowe, z dużą zawartością olejów. No i w ogóle się u mnie nie sprawdzają Olejuję dalej, ale po myciu jednak muszę chyba tylko nawilżać.
Stary 2011-03-07, 21:05   #2003
blackeye79
Raczkowanie

Cytat:
antybiotyki?
jogurty = tworzą florę jelitową, są naturalnym probiotykiem.
-.-

to każdy wie, mnie się wydaje ze dlakropci chodziło o to że napisałaś to - "ma witaminę C, to na pewno,ale nie wiem co w związku z tym W sumie to wcinam jogurty. codziennie 250 gram!
Mam nadzieję, że się negatywnie nic na włosach nie odbije
.."

w taki sposób jakby te jogurty miały dla włosów zaszkodzić
Już pewnie wszystko jasne
Stary 2011-03-07, 21:16   #2004
ston3d
Zadomowienie

Cytat:
Hmm... nie spotkałam się z nazwą "chemioterapeutyk" odnośnie leków do chemioterapii, chociaż niby nazwa nasuwa takie skojarzenia. Z tego, co mi wiadomo, to leki stosowane w chemii to immunosupresanty (np. leki cytostatyczne), a chemioterapeutyki działają na takiej zasadzie, jak antybiotyki
A ja właśnie spotkałam się z określeniem "chemioterapeutyk" przy chemioterapii i przy dyskusji na temat sensie pracy w szpitalu, nad badaniem tych związków... No to mi namieszałaś w głowie

Stary 2011-03-07, 21:32   #2005
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
A ja właśnie spotkałam się z określeniem "chemioterapeutyk" przy chemioterapii i przy dyskusji na temat sensie pracy w szpitalu, nad badaniem tych związków... No to mi namieszałaś w głowie
Może to jakiś skrót myślowy... bo jednak z definicji chemioterapeutyki mają działanie przeciwdrobnoustrojowe i nie wiem, jak by to się mogło mieć do chemioterapii Przynajmniej ja się nie spotkałam z czymś takim. Dodam, że ja nie jestem lekarzem, więc moja wiedza jest mocno ograniczona Z "chemią", niestety, mam styczność w rodzinie i nikt z bliskich nie miał w leczeniu chemioterapeutyków, a różne cytostatyki. Inna rzecz, że jak mi lekarka przepisała lek na zapalenie pęcherza i przeczytałam, że to chemioterapeutyk, to stwierdziłam, że nie będę tego świństwa brać, bo mi się właśnie z chemioterapią skojarzyło. Ale poczytałam o tym, co to są te chemioterapeutyki a lekarka się nieźle uśmiała, jak się dowiedziała o panice, jaką wywołała.
Stary 2011-03-07, 21:46   #2006
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:

Mnie dopada kryzys non stop. Moje włosy są strasznie suche. Nic im nie pomaga. Rośnie masa nowych i się zagęszczają, to fakt, ale przez to wyglądam jakbym miała pourywane końcówki, a nie przyrost. Nic mi się nie rozdwaja, nie wypada ale są suche jak diabli.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2011-03-07 o 21:49
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 21:48   #2007
ston3d
Zadomowienie

Cytat:
Może to jakiś skrót myślowy... bo jednak z definicji chemioterapeutyki mają działanie przeciwdrobnoustrojowe i nie wiem, jak by to się mogło mieć do chemioterapii Przynajmniej ja się nie spotkałam z czymś takim. Dodam, że ja nie jestem lekarzem, więc moja wiedza jest mocno ograniczona Z "chemią", niestety, mam styczność w rodzinie i nikt z bliskich nie miał w leczeniu chemioterapeutyków, a różne cytostatyki. Inna rzecz, że jak mi lekarka przepisała lek na zapalenie pęcherza i przeczytałam, że to chemioterapeutyk, to stwierdziłam, że nie będę tego świństwa brać, bo mi się właśnie z chemioterapią skojarzyło. Ale poczytałam o tym, co to są te chemioterapeutyki a lekarka się nieźle uśmiała, jak się dowiedziała o panice, jaką wywołała.
Więc zapewne to był skrót myślowy.

Stary 2011-03-07, 22:30   #2008
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Mnie dopada kryzys non stop. Moje włosy są strasznie suche. Nic im nie pomaga. Rośnie masa nowych i się zagęszczają, to fakt, ale przez to wyglądam jakbym miała pourywane końcówki, a nie przyrost. Nic mi się nie rozdwaja, nie wypada ale są suche jak diabli.
Może po spłukaniu oleju używaj odżywki nawilżającej która wygładzi i domknie łuski. Nie wiem czy używałyście ale nowa wersja Osmo Intensive deep repair - tuba, jest fajna i skład ulepszony do tego zawiera ekstrakt który opóźnia przetłuszczenie skalpu (bardzo mi to pasuje). Moje włosy były dzisiaj w ciężkim stanie. Umyłam Babassu na to Osmo do farbowanych i włosy jak nowe

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Widziałyście 2 nowe szampony z Alterry w Ross....?( między innymi olej kokosowy w składzie), w Wawie już są, czekam na odżywki.

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2011-03-07 o 22:31
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 22:53   #2009
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Mam dokładnie tak samo! Włosy są po prostu suche, szczególnie końcówki. No nic, zmyłam oleje, nałożyłam maskę Bioetika (glikol proylenowy, aloes, kokos) i żel aloesowy na skórę głowy, teraz sobie z tym siedzę No i chyba czas wrócić do warkocza, bo ostatnio w rozpuszczonych włosach chodziłam (no co, kiedyś się trzeba nimi nacieszyć ).

Cytat:
Więc zapewne to był skrót myślowy.
Tak mi się wydaje... ale to już by trzeba było zapytać lekarza, bo jedyne źródło, do którego jestem teraz się w stanie odnieść to Wiki, a ona nie jest chyba zbyt wiarygodna

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
Może po spłukaniu oleju używaj odżywki nawilżającej która wygładzi i domknie łuski. Nie wiem czy używałyście ale nowa wersja Osmo Intensive deep repair - tuba, jest fajna i skład ulepszony do tego zawiera ekstrakt który opóźnia przetłuszczenie skalpu (bardzo mi to pasuje). Moje włosy były dzisiaj w ciężkim stanie. Umyłam Babassu na to Osmo do farbowanych i włosy jak nowe
No, mnie na takie rzeczy teraz nie stać... ale dobrze wiedzieć, że jest coś takiego i się sprawdza
Stary 2011-03-08, 08:28   #2010
absurdalna89
Zadomowienie

Czy to prawda, że oleju rycynowego nie powinno się nakładać na całość włosów, tylko na skórę głowy? Kiedyś czytałam na wizażu, że może przesuszyć...
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości