Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-08, 10:48   #4921
traicionera
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Ja gesty śluz mam od jakiegoś czasu, ale to raczej nie czop jest.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 10:48   #4922
tajka88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
j a tez sobie nie wyobrażam, żeby miał pic w czasie, kiedy ja leżę w szpitalu, w końcu nigdy nie wiadomo, co się będzie działo i chociażby przez telefon będę potrzebowała wsparcia, a nie jakiegoś bełkotu z imprezy.

tajka, co to jest 10 kg, ja o wiele więcej przytyłam i się nie przejmuje, bo tak jak czytałam, po porodzie to może w ciągu kilku dni zejść nawet z 9 kilo. po sobie widzę, ze dużo z tego mojego "przytycia" to woda jest, bo pije dużo, a chodzę do łazienki praktycznie tak często jak przed ciążą. W tych 10 kg to masz dzidzie, łożysko, wodę w organizmie, wody płodowe, biust.
Moim planem bylo przytyc 10 kg;p ale mysle ze dobije do 12;p tylko ze ja wazylam 68 na poczatku... tka jest roznica hehe i chcialabym w lato tak62-64;p.
Im wiecej sie przytyje tym gorzej cialo bedzie wygladac po porodzie;p
Co do wody to wydaje mi sie ze troszke nogi(lydki) mam popuchniete.

Co do szpitala to ja raczej tam za dluugo nie bede-gora dwa dni (jesli nie bedzie komplikacji) to nawet czasu nie bedzie na jakies picie czy cos.

Wyszlam z wanny , leze na sofie ogladam tv i sie poce jak smok nie wiem czemu bo w domu jakos goraco nie jest;/;/

Wogole to ja nie chce zadnych odwiedzin w szpitalu, a moja sis jak jej powiedzialam to sie obrazila heh... ale mam to gdzies.
pierwsze 2 tygodnie jak tz bedzie ze mna w domu tez nie chce za bardzo nikogo, moze raz czy dwa moja sis(gooora dwa) i raz przyjaciel tzta i tyle...

pewnie siostra mnie wyklnie;p

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 10:50   #4923
Natka3008
Rozeznanie

Hej wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta

Ja już drugi dzień po terminie i nic cisza, a miałam nie donosić do terminu.

Jak nie urodzę wcześniej to w piątek idę do szpitala. Pocieszam się tylko tym, że w tym tygodniu malutka będzie już z nami , choć nie ukrywam wolałabym, żeby sama zechciała wyjść do piątku. PROSZĘ

GRATULUJĘ wszystkim nowym mamusiom, śliczne te wasze dzieciaczki
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 10:53   #4924
Ewelqa1985
Zadomowienie

witajcie u mnie po wczorajszym sprzataniu nic nie ruszylo dzis ciag dalszy a na 16 na ktg jade

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 10:54   #4925
Olusiaa_
Zakorzenienie

aja
śliczny brzusio, okrąglutki

widzę, że w dżinsach ciążowych chodzisz- ja żałuję, że je kupiłam, bo miałam na sobie może 3 razy, są dla mnie mega-niewygodne, tylko w legginsach chodzę

piękna pogoda, pospacerowałam z psem, naczynia pomyję i biorę się za prasowanie...

może w końcu i ciuszki dzidziusiowe wypiorę.... ale to może w przyszłym tygodniu...
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 10:55   #4926
traicionera
Zakorzenienie

Z tym wyglądem ciała po porodzie to się nie zgodzę, znam osoby, które sporo przytyły i potem ładnie zrzuciły kg, skora im się nie porozciągała. Zależy od organizmu po prostu.
Mi przybyło kilkanaście kg i na serio tego nie widać, brzuch oczywiście wielki, ale tak poza tym to np obwód łydek czy ud mam taki sam, jak przed ciążą (przed ciążą się odchudzałam i mam zapisane wymiary). Już pod koniec puchną mi oczywiście stopy i kostki i trochę dłonie, no ale to naturalne.
co do pocenia, to tez tak mam, chwila moment i jestem mokra.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-03-08, 10:59   #4927
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

ja to idę się zdrzemnąć, dobija mnie ten katar
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-08, 11:00   #4928
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym wyglądem ciała po porodzie to się nie zgodzę, znam osoby, które sporo przytyły i potem ładnie zrzuciły kg, skora im się nie porozciągała. Zależy od organizmu po prostu.
Mi przybyło kilkanaście kg i na serio tego nie widać, brzuch oczywiście wielki, ale tak poza tym to np obwód łydek czy ud mam taki sam, jak przed ciążą (przed ciążą się odchudzałam i mam zapisane wymiary). Już pod koniec puchną mi oczywiście stopy i kostki i trochę dłonie, no ale to naturalne.
co do pocenia, to tez tak mam, chwila moment i jestem mokra.
Jeszcze pare tygodni i zobaczymy co z tego bedzie;p. Jak tylko mala bedzie miala z miesiac(i ja bede sie dobrze czula) to wracam do wspinaczki, na rower i spacery... bedzie trudniej, ale na bank wracam do tego...

Musze zaczac myslec o tej przeprowadzce, Tz musi zaczac ogladac sie za praca, mieszkaniem, transportem... bedzie trzeba w wakacje samochod sprzedac, pozniej kupic nowy... pozniej nauczyc sie jezyka;p... a w meidzyczasie na plaze hehe.... boje sie....

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 11:00   #4929
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
dziewczyny, ale mnie przed chwilą zdenerwował pewien stary ch....
no gdybym rozmawiała z nim twarzą w twarz to bym mu chyba wpie....... takiego powera dostałam i tak go opierniczyłam że łohhh. stwierdził że ze mną nie będzie rozmawiał tylko z mężem.
I jeszcze że on starszy jest i jak ja się odzywam.....nie no pewnie, to to że jest starszy to uprawnia go, żeby robic mnie w bambuko i perfidnie kłamać??
ehhhh co za ludzie
Nie denerwuj się.
A c do wieku to trzeba było powiedzieć, że Ty nie jesteś podlotkiem, żeby Cię olewać i skoro jest starszy to niech się zachowuje adekwatnie do wieku.

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
aja
śliczny brzusio, okrąglutki

widzę, że w dżinsach ciążowych chodzisz- ja żałuję, że je kupiłam, bo miałam na sobie może 3 razy, są dla mnie mega-niewygodne, tylko w legginsach chodzę
Dzięki
Chodzę, chodzę prawie cały czas, nawet są trochę za duże

Spadam zaraz po młodą do szkoły, potem wstawię pranko, poprasuje to co mam i Tż dziś wcześniej wraca

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 11:03   #4930
ada32
Wtajemniczenie

witam się w nasze świeto ... wszystkiego najlepszego kobitki

u mnie dalej porządki i wywracanie wszystkiego do góry nogami.. z sił już opadam ale póki mogę to korzystam ... potem będę leniuchować... codziennie i nawet pare razy dziennie podczytuję was w biegu ... więc wiem co i jak..

gratuluję rozpoczetych tygodni

mój malutki to taki wiercipiętka że aż słodko się robi w sercu... nóżki te swoje słodkie maciupkie pokazuje w prawym boku mojego brzucha...ach jeszce troszkę...

aaa pokaze wam zdjęcie ...przed chwilą zrobiłam ... jak to mój piesek pilnuje już łóżeczka...... a tylko przymierzałam się jak to będzie wyglądac bo mam pare takich baldahimów na łóżeczko... a on cały czas się przygląda i zaglada do srodka he he ... mam nadzieje ze nie bedzie zazdrosny o dzidzie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie066.jpg (115,1 KB, 89 załadowań)
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 11:06   #4931
becherovka 3
Raczkowanie

ufff....
posprzątane, schab siedzi grzecznie w piekarniku i nawet juz pachniec zaczyna
wypadaloby sie wziasc za prasowanie ale tak potwornie mi sie nie chce....
taka sliczna pogoda a ja nie mam z kim isc na spacer - a samej mi TZ nie pozwala bo w ciagu ostatnich 3 dni 2 razy zaslablam

tak was czytam i wiecie - ja nawet o pepkowce nawet nie pomyslalam a tu racja - rodzinka pewnie bedzie czekosc oczekiwac....
moze po jakis 2 tygodniach zaprosze ich na kawe i ciasto i tyle
a imprezy % to niech sobie sami robia jak my bedziemy w szpitalu
Stary 2011-03-08, 11:07   #4932
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
aaa pokaze wam zdjęcie ...przed chwilą zrobiłam ... jak to mój piesek pilnuje już łóżeczka...... a tylko przymierzałam się jak to będzie wyglądac bo mam pare takich baldahimów na łóżeczko... a on cały czas się przygląda i zaglada do srodka he he ... mam nadzieje ze nie bedzie zazdrosny o dzidzie...
Fajnie

Co do psa, to też nie wiem jak u Nas będzie. Ale mam zamiar Tż albo mamie dawać ubranie zdjete w szpitalu z dziecka niech zaniesie do domu i daje psu do wąchania, niech się zapozna z nowym domownikiem z jego zapachem i powinno być dobrze.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-03-08, 11:13   #4933
traicionera
Zakorzenienie

Ada, bardzo fajny dzidizowy kącik.

Aja, to samo bede robic z kociznami, one akurat sa takie megaprzyjazne, ze sie raczej obawiam, ze mi niunie zakochaja na amen
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-03-08, 11:21   #4934
ada32
Wtajemniczenie

...aja ... ooo fajny pomysł z tym zeby zapoznał się z zapachem maleństwa.. tez będe musiała tak zrobić...masz racje ... przeciez "piesy"i tak widzą i czuja już że cos sie szykuje nowego w domu

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Ada, bardzo fajny dzidizowy kącik.

Aja, to samo bede robic z kociznami, one akurat sa takie megaprzyjazne, ze sie raczej obawiam, ze mi niunie zakochaja na amen
dziekuje... ale to jeszcze nie tak do końca urządzone .. tak wstepnie narazie i obrazowo ... jak już wszystko będę miała zrobione to wtedy pochwalę się.. zastanawiam się czy łózeczko postawić wzdłuż ściany czy jednak żeby było tak jak jest...no i jeszce troszke ozdobie.. kolorami wzmocnie ten kąt
Stary 2011-03-08, 11:22   #4935
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

aja śliczny brzusio i jaki duży

ada śliczny pokoik i wszystko juz poukładane

co do pepkowego to niech sobie mój tż świętuje ze swoimi kolegami ale mnie ma w tym czasie nie być czyli daję mu czas do wyjścia ze szpitala

wiecie co mi ostatnio powiedział oglądając top model?? zapytał ile przytyłam w ciazy mówię ze 10 kg a on no bo ci w tyłek i w nogi poszło teraz masz taką wielką dupę i grube nogi... czasem tym facetom to powinno się jezyk odcinać za takie głupoty które wygadują

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 11:24   #4936
becherovka 3
Raczkowanie

moje koty od poczatku wiedzialy ze jestem w ciazy
jak zawsze byly przytulanki tak teraz laza za mna obie krok w krok i pachaja mi sie na kolana jak tylko usiade
Mika przystawia nosek do brzucha i mruczy zajaczkowi
o nia sie nie boje - ostatnio ma nowe miejsce do spania - pod lozeczkiem malego - juz pilnuje jego miejsca i przekazuje swoje fluidy - taki kot obronny
o Diune sie tylko boje bo ona jest strasznie zazdrosna o kazda czulosc jaka daje komu innemu tylko nie jej - Mike mi zawsze z kolan wygania i nawet na TZ potrafi sie sfochowac wiec z nia moze byc wieksza jazda
juz dostaly do wachania wyprane ubranka malego i tez TZ bedzie im przynosil ze szpitala
Stary 2011-03-08, 11:25   #4937
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Nie denerwuj się.
A c do wieku to trzeba było powiedzieć, że Ty nie jesteś podlotkiem, żeby Cię olewać i skoro jest starszy to niech się zachowuje adekwatnie do wieku.

a i owszem powiedziałam mu, że chyba jesteśmy dorosli więc niech się tak zachowuje .....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 11:34   #4938
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Ciastko_ Pokaż wiadomość
mialam 3 tyg temu wylew w mozgu - leze od tego czasu na neurochirurgi w warszawie. lekarze podejrzewaja albo naczyniaka albo guza nowotworowego mozgu - niestety do poki jestem w ciazy nie moga zrobic badan bez ryzyka dla dziecka a rezonans bez podania kontrastu jest nie wyrazny (mam jeszcze krwiaka ktory zaslania obraz), czas tez nie dziala na moja korzysc (musze non stop lezec, nawet nie moge glowy za podniesc bo grozi to kolejnym wylewem) a ewentualny zabieg moze byc wykonany juz po ciazy. dostalam nawet 1,5tyg temu sterydy na plucka dla dziecka aby w razie koniecznosci zrobienia szybko cc malenstwo bylo na to przygotowane.
ojej, bardzo dzielna kobietka z Ciebie, trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo!

Cytat:
a ja zgubiłam gdzieś wyniki badan na nosicielstwo chlamydii czy jak się to zwie
by to pierun trzasł, wszystko mam, a ten świstek się gdzieś zaszył, cala chałupę przetrząsnęłam i nic.
szukaj szukaj! co prawda jeśli nie znajdziesz, to powtórzą badania w szpitalu, jak na IP przyjedziesz, tak nam mówili w szkole rodzenia, no ale wtedy cała rejestracja będzie dłużej trwała

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Dziekujemy za wszystkie gratulacje
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH NOWYCH MAMUSIEK!!!!!!!!!!!!
Jak znajdę trochę czasu to wkleję zdjęcia i opiszę poród i może uda mi się Was nadrobić'I proszę o wpisanie imienia Igor dziekuję
bardzo ładne imię! czekamy na opis porodu!

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
trzyrazyi nie sądzę,chociaż wiadomo-wszystko jest możliwe

Dobra,kobiety... ja uciekam do wyrka,bo ledwo żyję. Idę śnic o moim dzieciaczku- Wy też snijcie o swoich!

Buziaki dla wszystkich
hehe, mnie się przyśnił dzisiaj w nocy mój poród... ale tak realistycznie i ze szczegółami a malutki, jak się urodził, miał takie prześliczne bystre oczka potem pielęgniarka mu zapuściła jakieś kropelki w te oczy, myślałam, że ją zatłukę

n.ik.a, kinga, trzymajcie się cieplutko i wracajcie szybko do zdrowia!

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
kurde co się z tymi chłopami dzieje no

wczoraj nam położna właśnie mówiła żeby dużo seksu uprawiać, brodawki stymulować, to pomaga a mój tż jak to usłyszał mówi: o nieee...
no i nie wiem chyba sobie kogoś wynajmę żeby mi pomógł

jeszcze kurier może być

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 11:35   #4939
traicionera
Zakorzenienie

becherovka- u mnie to samo, odchodziło mruczenie do brzusia, do dziś lubią to robić. Raz moja kota dostała kopa w głowę od dzidzi-fajna miała wtedy minę
Obcych dorosłych ludzi bardzo przyjaźnie witają, wiec tym bardziej dzidzia im przeszkadzać nie będzie. tylko nie daje nad łózko żadnych baldachimów, karuzel z zabawkami, bo koty by się chciały tym bawić i byłby problem.

prunelle- dziś wydębię od ginki kolejne skierowanie i zrobię jeszcze raz.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-08, 11:37   #4940
ada32
Wtajemniczenie

vanes dziekuję...

mój tez czasami mi niby to w żartach powie ze..." ooo teraz to ty masz nogę i tyłek też wkońcu widac" i tak sobie dogaduję ze jestem duuuza he he ... ale ja się tym nie martwie bo ja to bardzo chciałam przytyć ... zawsze byłam taaaaka chuda ze aż mi to przeszkadzało ... a teraz mam 14 kg więcej i waze 61 a to jest 35 tydzień

o zobaczcie i doradzcie prosze... czy nie lepiej moze by było przestawić wzdłuż to łóżeczko?? miałabym dookoła dostęp do malutkiego .. chociaż może na początku..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie061.jpg (103,5 KB, 67 załadowań)
Stary 2011-03-08, 11:42   #4941
becherovka 3
Raczkowanie

ja mam karuzelke - juz wisi - wczesniej zeby miauki mialy czas sie nauczyc ze tego im nie wolno ruszac
i jak na razie nie ma problemow - raz dostaly pozwolenie na wejscie do lozeczka i obwachanie wszystkiego a potem byly wyganiane - i jak na razie nie widzialam ani razu zeby wlazily
tak samo je uczylismy ze nie wolno lazic po stolach i blatach w kuchni - i tez jest spokoj - widza co wolno a co nie ale na wszystko trzeba bylo czasu

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:

o zobaczcie i doradzcie prosze... czy nie lepiej moze by było przestawić wzdłuż to łóżeczko?? miałabym dookoła dostęp do malutkiego .. chociaż może na początku..
jesli tylko masz miejsce to jak najbardziej...
maly nie bedzie tez odwracal glowki tylko w jedna strone tylko w obie co tez bedzie dla niego lepsze
ja mam niestety lozeczko tak jak Ty teraz ale u mnie nie ma innej mozliwosci dlatego od sciany dalam karuzele zeby nie patrzyl tylko na mnie ale w druga strone tez
Stary 2011-03-08, 11:45   #4942
traicionera
Zakorzenienie

Moich się nie udało oduczyć wchodzenia na blaty i stoły, co najwyżej starają się tego nie robić, kiedy patrzymy i tyle. Z karuzela byłoby tak samo
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-03-08, 11:47   #4943
ada32
Wtajemniczenie

becherovka dziekuję .. bardzo mądra rada.. masz rację że mały przekręcałby główką w jedną stronę...zaraz przestawie i zobaczymy jak to będzie się prezentowac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-08, 11:47   #4944
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
vanes dziekuję...

mój tez czasami mi niby to w żartach powie ze..." ooo teraz to ty masz nogę i tyłek też wkońcu widac" i tak sobie dogaduję ze jestem duuuza he he ... ale ja się tym nie martwie bo ja to bardzo chciałam przytyć ... zawsze byłam taaaaka chuda ze aż mi to przeszkadzało ... a teraz mam 14 kg więcej i waze 61 a to jest 35 tydzień

właśnie chciałam dopisać, że ładnie urządziłaś i faktycznie przestawiłabym łóżeczko, jeśli się da, ja też kombinuję, jak to u nas w pokoju zrobić (na razie na sucho z miarką w ręku, bo łóżeczko stoi niezłożone)

aja, fajowy brzuszek, duży już!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 11:48   #4945
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

ada ty to chudzinka byłaś ja mam teraz 68 kg ale brzuszka znowu takiego duzego to nie mam

co do łóżeczka to jeśli masz miejsce to możesz przestawić. zresztą to tylko łóżeczko i nie będzie ci w przyszłości trudno wrócić do teraźniejszego ustawienia mebli a wydaje mi się że spędzisz tam większość swojego czasu przyglądając się swojemu skarbeczkowi

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 11:53   #4946
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
aja śliczny brzusio i jaki duży
Dzięki

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-03-08, 11:54   #4947
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Mam chwilkę to moze cos napiszę
3.03. pojechałam o 15 na IP bo skurcze były już co 10 minut połozyli mnie pod ktg zbadali rozwarcie na 2 cm ale niestety brak miejsca na oddziale i wróciłam do domu. Lekarz kazał przyjechać jak juz akcja rozkręci się na dobre.W domku złożyłam jeszcze łóżeczko turystyczne i czekałam ok 18 zaczęły się skurcze co 5 minut i tak chodziłam do 20.W końcu pojechalismy do szpitala znowu mnie zbadali i tym razem 3 cm rozwarcia ale już posłali na porodówkę.tam podłączyli mnie do ktg.Potem sobie chodziłam ok 21 odeszły mi wody i połozna(super babka każej z Was życzę takiej położnej) mówi że będziemy rodzić jeszcze dzisiaj chodziłam sobię po sali porodowej i w końcu o 22.55 zaczęły sie parte i o 23.05 na świat przyszedł nasz skarb Igorek. Dzięki połoznej nie pękłam ani nie nacięto mnie.Bolało ale bardzo szybko poszłoTo tyle bo mały się obudził i chce jeść
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1006.jpg (74,8 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4192.jpg (116,6 KB, 93 załadowań)

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 11:54   #4948
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
aja, fajowy brzuszek, duży już!
A dziękuję Ciekawe czy jeszcze urośnie

Agus jakie szczęścia dwa

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-03-08 o 11:55
Stary 2011-03-08, 11:58   #4949
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
niutka Jeżeli oxy ma mi pomóc,to jestem jak najbardziej za! Oni już wiedzą co robic...

Nie chcę czekac kolejny tydzień,bo jest mi już bardzo ciężko. Mam nadzieję,że kroplówka pomoże

no, skoro taka twoja decyzja, to mnie nic do tego.
mnie sie wydaje, ze na naszym etapie tydzien w ta, czy w ta to juz bardzo niewiele, w sumie od trzech tygodni jestem "pod napięciem", więc teraz moge juz sobie czekać,
a może dziś urodze

Spokojnie wywołac poród to potrafią w kazdym szpitalu ,
zazwyczaj najpierw robi sie masaż szyjki, jak nic, to podają dopochwowo na szyjkę macicy taki żel prostaglandynowy, moga też przebic pechęrz płodowy, a oxy to raczej juz na koniec jak nic innego nie zadziała no a ostateczność to cc

ja nie cierpię byc poddawana jakims zabiegom medycznym itd... brrr, cierpnie mi skóra na sama myśl o powyższych rzeczach, dlatego zgodziłabym sie tylko w sytuacji gdyby z maluchem było coś nie tak, a tak to uciekłabym z krzykiem

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

tu możesz sobie poczytać nt. metod indukcji porodu

http://www.piwencjusz.republika.pl/p...raca_gin1.html
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-03-08 o 12:03
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 11:58   #4950
traicionera
Zakorzenienie

Agus, śliczny synuś i jak ładnie wygląda w ramionach starszej siostry
(bo domyślam się, ze to twoja córa).

Szybciutko miałaś te parte, zazdroszczę.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości