Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-08, 13:28   #3001
dorkabl
Zadomowienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

MoniaK zawsze jak słyszę o tym co sie dzieje teraz przy zapisach do przedszkola i żłobka to sie śmieje ze my to juz musimy nasze na liste wpisać normalnie wyścig szczurów na starcie!
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 13:30   #3002
Camomile
Zadomowienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
nie taki maly bardzo ladny wrecz wozeczek tez superowy

dobra niunie spadam sobie, musze na zakupy sie wyrwac, pytanie co zalozyc w nic sie juz nie mieszcze a tyle fajnych ciuchow mam w szafie, no i moja czarna skorzana kurtke hmmm nie ma szans
Dziekuje.
Kasia, glowa do gory, jeszcze niecale 2 miesiace i sobie odbijesz .

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Śliczny wózio, bardzo mi się podoba Brzucholek faktycznie wydaje się malutki jak na ten tydzień, ale nie ważne jaki ważne że piękny
Dzieki Ewesko

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
u mnie podobna sytuacja kasa mała i do tego chciałabym zmienić pracę

no myślę myślę ale nie wiem czy damy radę finansowo, jeśli zostanę w domu...

u nas opiekunka w ogóle nie wchodzi w grę, bo wypłatę oddać niani i nie być w domu prawie cały dzień to się w ogóle nie kalkuluje

wow 11 tygodni macierzyńskiego to jest dużo też bym tak chciała Też najchętniej pracowałabym na pół etatu ale to raczje mało realne jest

Dorka, ja też bym do żłobka dała dziecko ale dostanie się do żłobka graniczy z cudem
Dokladnie to 39 tyg. platne (ale platne malutko!!!) plus 13 tyg. nieplatne. Mysle, zeby wykorzystac te 39 tyg. i potem ok. 40 dni urlopu zaleglego, no i... z powrotem do pracy.
U nas TZ nie zarabia az tyle, zeby utrzymac sie z jednej pensji , mamy kredyt hipoteczny na glowie itp itd., wiec do pracy na pewno musze wrocic. Ale z drugiej strony tak jak Dorkabl mysle, ze to dobrze.
Nie nadaje sie na za dlugie siedzenie w domu, ciagnie mnie do ludzi .

A w Polsce jest jaki macierzynski, myslalam ze tez kilka miesiecy?

Dziewczonka
, dzieki .

Musze uciekac dziewczyny, obowiazki wzywaja

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 13:33   #3003
agus87
Zakorzenienie

boze moich wynikow dalej nie ma
przeciwciala badaja 5 dni
Stary 2011-03-08, 13:37   #3004
mazianka81
Rozeznanie

: cmok::r oza:
Na początek WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSIEJSZE DLA WAS WSZYSTKICH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

No i znowu chwilke mnie nie było, juz Was chyba nie zdolam nadrobic,cóz takie uroki zepsutego neta

Byłam w pt na kontroli i szyjka sie ciągle skraca, mam sie oszczedzac ( byc grzeczna -jak to lekarz ujął) to moze do 36tc dotrzymamy.
Tylko,ze najgorsze jest to ,ze ja na tyłku usiedziec nie moge.
Kurde nosi mnie po domu,jak tu lezec???

Cóz jakos musze sie powstrzymywac pzred myciem okien hihi.

Najwazniejsze,ze mały ma juz Uwaga !!! ok 2300g !!!!!!!!
Bo gdyby miał sie ur wczesiniej,to juz ma wage taką aby sam mógł funkcjonowac.

Zobaczymy , za 3 tg wyciągną mi pessar i wtedy powinno byc szybko.

Kurcze przykro mi bo ,nie wiem co u której sie dzieje,a nadrobic nie dam rady,coz sprobuje jakos pomału podczytywac,moze cos sie dowiem,mam nadzieje,ze wszystko u was ok,czy któras ma moze ten sam problem z szyjką co ja?

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 13:37   #3005
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Dziekuje.
Kasia, glowa do gory, jeszcze niecale 2 miesiace i sobie odbijesz .

Dzieki Ewesko

Dokladnie to 39 tyg. platne (ale platne malutko!!!) plus 13 tyg. nieplatne. Mysle, zeby wykorzystac te 39 tyg. i potem ok. 40 dni urlopu zaleglego, no i... z powrotem do pracy.
U nas TZ nie zarabia az tyle, zeby utrzymac sie z jednej pensji , mamy kredyt hipoteczny na glowie itp itd., wiec do pracy na pewno musze wrocic. Ale z drugiej strony tak jak Dorkabl mysle, ze to dobrze.
Nie nadaje sie na za dlugie siedzenie w domu, ciagnie mnie do ludzi .

Dziewczonka
, dzieki .

Musze uciekac dziewczyny, obowiazki wzywaja
w Polsce jest chyba 20 tygodni z tego co mi wiadomo. ale jakos nie wyobrazam sobei wrocic po tym okresi edo pracy i zostawic takiego maluszka
zreszta nie wiem jak to bedzie jak bede tyle siedziec w domu czy nie bede miala ochotysobie w łeb strzelic z nudów i z pracu kontaktu z ludźmi
najlepiej by było gdybym mogla jakas prace w domu wykonywac. no ale nie mam na to pomysłu. no chyba ze składaniue długopisów hihi

moja kuzynka mieszka w austrii i tam jest fajnie z macieryzńskim. bo maja jakas tam pule pieniedzy ktore dostaja co miesiac i moja sobie to rozłozyc tak zeby jakas tam kase dostawac co miesiac przez 3 lata albo np przez pół roku ta sama pule co miesiac do rozdysponmowania. no i moga w tym okresie pracowac i ten zasiłek i task maja.
nie chce was skłamac bo nie wiem ile dokłądnie tej kasy i tych mniesiecy ale wiem ze jak mi opowiadała to w szoku byłam.
i wydaje mi sie ze maciwerzynski i socjale to w polsce są chyba najgorsze

nie wyobrazam sobie wrócic do pracy zostawiajac na caly dzien samego kilkumiesiecznego bajtla. to jest tak fajny okres w zyciu dziecka i ono tak potrzebuje matki...
gdyby realia w polsce byly inne i mozna by sie utrzymac na GODNYM poziomie z jednej pensji to bym nei wracala z rok przynajmniej.
Stary 2011-03-08, 13:38   #3006
andziot
Zakorzenienie

elis5 co do tormentiolu, to ja bym się tak nie podniecała, bo zawiera tetraboran czyli pochodną kwasu bornego którego u dzieci nie powinno się stosować

gratuluję jajeczek jednak

spice1985 jak dla mnie to one nie sa jakoś bardzo opuchnięte, bo widać odcisk skarpetki i nie jest jakoś bardzo wciśnięte, naciśnij palcem i zobaczy czy głęboko wchodzi

Grazin piękne wygibasy

listopadowa80 długaśna szyjka rzeczywiście, wow i jaka wielka pannica już

agnieszka_pe25 trzymaj się tam ciepło i wracaj szybko do domku
może z okazji dnia kobiet jakieś dzisiaj lepsze jedzenie będzie

matallewar jaka elegancka dzisiaj z Ciebie mamuśka ślicznie wyglądasz z Edzikiem

MoniaK ja wracam do pracy po macierzyńskim i urlopie zaległym, chyba że okaże się że mężul będzie TYLEEEE zarabiał w tej swojej firmie co ją niedawno założył że będzie nas stać na przeżycie z jednej wypłaty bo narazie nasze zarobki są porównywalne i jakoś nie da się z jednej pensji wyżyć
poza tym nie wiem czy wytrzymałabym w domu bez pracy, ludzi ....

Camomile aktualnie mieszkanko piękne no i to nowe poporodowe też
bardzo oryginalny kolor wózka

my już po spacerze
zasnęłam przy usypianiu Zośki
teraz już ziemniaki się gotują

słońce za oknem, ale dziś jakoś wieje niemiło
Zosia ma dziś dzień "cytania"
już 3x czytałam książeczkę o kubusiu puchatku

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-03-08 o 13:41
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 13:42   #3007
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Na początek WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSIEJSZE DLA WAS WSZYSTKICH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

No i znowu chwilke mnie nie było, juz Was chyba nie zdolam nadrobic,cóz takie uroki zepsutego neta

Byłam w pt na kontroli i szyjka sie ciągle skraca, mam sie oszczedzac ( byc grzeczna -jak to lekarz ujął) to moze do 36tc dotrzymamy.

Kurcze przykro mi bo ,nie wiem co u której sie dzieje,a nadrobic nie dam rady,coz sprobuje jakos pomału podczytywac,moze cos sie dowiem,mam nadzieje,ze wszystko u was ok,czy któras ma moze ten sam problem z szyjką co ja?
może sobie to mycie okien jednak odpuść;P
kurde nie zazdroszcze tej skracjacej sie szyjki;/
mały niezły tytan

andziotku a to nie wiedizałam ze termentiolu nie wolno a moja kolezanka uzywa i bardzo sobei chwali
a co uzywanie go powoduje u dzieci?
Stary 2011-03-08, 13:45   #3008
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
MoniaK zawsze jak słyszę o tym co sie dzieje teraz przy zapisach do przedszkola i żłobka to sie śmieje ze my to juz musimy nasze na liste wpisać normalnie wyścig szczurów na starcie!
no właśnie nie wiadomo czy śmiać się czy płakać z tego powodu

Cytat:
Jest jest ale mało

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
zreszta nie wiem jak to bedzie jak bede tyle siedziec w domu czy nie bede miala ochotysobie w łeb strzelic z nudów i z pracu kontaktu z ludźmi
tak też się może zdarzyć i ja również zakładam taką opcję Z jednej strony bardzo szkoda mi będzie zostawić takiego maluszka samego, przecież w tym czasie dziecko tak bardzo potrzebuje mamy. Z drugiej też nie jestem typem jakiejś wielkiej gospodyni domowej i na pewno będę chciała po jakimś czasie wrócić do pracy.

Mazianka, wow jaki duży już jest
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 13:54   #3009
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:

Myślałam ze pesar ściągają przy pierwszych bólach porodowych. Tak przynajmniej miała moja siostra, ale to było 10 lat temu
No bo w sumie to by było logiczne, z koro ma on "pomagać" szyjce, zęby sie nie otwierała to jak go sciagna to ona sie otworzy...oświećcie mnie dziewczyny bo zbudyniałam

Wiecie, mam w okolicy 2-uch 2-latków, jeden chodzi do żłobka, drugi nie. Jest niesamowita różnica w tym jak chłopcy sie bawią, czy sprzątają po sobie zabawki czy nie, jak mówia. oczywiście bardziej podoba mi sie zachowanie tego żłobkowego No i klasyka - ten co siedzi w domu z mama mniej chorowity...
Stary 2011-03-08, 13:55   #3010
andziot
Zakorzenienie

kwas borny jest toksyczny w dużych stężeniach, w tych maściach jest go mało, ale u małego dziecka wchłanianie może być bardzo różne,
pewnie stosowanie sporadyczne nie uczyni nic złego, ale jest tyle innych skutecznych maści że ja osobiście się obeszłam bez tormentiolu i aphtinu np

Stary 2011-03-08, 13:55   #3011
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:

Mazianka ty do łóżka, a nie biegasz ciągle , dlatego szyjka wciąż się skraca. Mały jest naprawdę duży, ale uwierz mi każdy dzień w twoim brzuszku jest dla niego na wagę złota . Oszczędzaj się kochana
Mój lekarz nawet wczoraj strzelił mi wykład, że dzieci nie powinny sie rodzic przed 38 tygodniem, owszem wcześniej dadzą radę przeżyc, ale nikt nie zagwarantuje czy się później będą zdrowo chowac
A jak zagadnełam o tych trojaczkach co się u nas urodziły, dziewczyna naprawdę bardzo szybko z nimi wyszła ze szpitala..urodzone jakoś 35-36 tydzień...to powiedział, że nie chce na ten temat rozmawiac, bo to dla niego patologia
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 14:04   #3012
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
A jak zagadnełam o tych trojaczkach co się u nas urodziły, dziewczyna naprawdę bardzo szybko z nimi wyszła ze szpitala..urodzone jakoś 35-36 tydzień...to powiedział, że nie chce na ten temat rozmawiac, bo to dla niego patologia
ale jak to patologia? Nie rozumiem rozumowania Twojego lekarza To co ta kobita miała zrobić aby nie urodzić za wcześnie, zacisnąć nogi czy jak
Stary 2011-03-08, 14:06   #3013
Lolka1212
Zadomowienie

Dzień doberek Dziewczynki

Jajć.. ale nadrabianka!! Wszystko zaraz grzecznie nadgonię, tylko z początku podziękuje za życzonka

Również ja i mój mały przystojniak życzymy samych serdeczności z okazji tego wspaniałego święta

Dzięki wam odkryłam wspaniały patent na poprawę humoru Będę częściej dodawać fotki do albumu i czytać wszystkie te przemiłe słowe, które popłynęły pod moim adresem Kochane jesteście

A teraz cofam się do poranka
Stary 2011-03-08, 14:07   #3014
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
ale jak to patologia? Nie rozumiem rozumowania Twojego lekarza To co ta kobita miała zrobić aby nie urodzić za wcześnie, zacisnąć nogi czy jak
Właśnie nie wiem o co mu chodziło, bo trojaczki donoszone do 35-36tyg. to naprawdę długo i ja widziałam jak ta dziewczyna się męczyła już w 32tyg., nie chciał kontynuowac tematu, więc nie ciągnęłam go za język...
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 14:08   #3015
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

kochana sluchaj lekarza
chociaz te 3 tygodnie
ja ide na wizyte za tydzien
a 2 tygodnie temu mowil, ze mam baardzo krotka szyjke, ale nic nie mowil, ze mam sie mocno oszczedzac, ale zeby duzo odpoczywac, w czym go slucham polowicznie , a nosi mnie i pracuje :P
takze 3mam kciuki by wszystko bylo dobrze
super, ze maly juz tyle wazy bedzie silny dzidzius jakby sie urodzil wczesniej
Stary 2011-03-08, 14:12   #3016
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie nie wiem o co mu chodziło, bo trojaczki donoszone do 35-36tyg. to naprawdę długo i ja widziałam jak ta dziewczyna się męczyła już w 32tyg., nie chciał kontynuowac tematu, więc nie ciągnęłam go za język...
no właśnie tym bardziej, że trojaczki donoszone do takiego tygodnia to chyba jest sukces. Ehh, lekarze to czasami mają dziwne podejście.
Stary 2011-03-08, 14:13   #3017
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ooo faktycznie
jakie zbudynienie, no coz, wybaczmy
ciekawe jak się przestawimykiedy już nie będziemy mogły wszystkich wtopek tłumaczyć zbudynieniem

grazin super filmik, mój Synek w tym wypadku nie chce współpracować i jak tylko chcę się pochwalić jego wybrykami lub go nagrać to siedzi ciuchuteńko...

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Wszystkiego najleszpszego z okazji Dnia Kobiet zyczy Antos

Dzien dobry!
Jaki mamy wspanialy dzien ach i och... szkoda tylko, ze mnie moj maz od rana wkur... ale to normalka...

Dostalam telefon z przychodni, ze musze sie zglosic po recepte... chyba cos nie tak z moimi wynikami w zeszlym tygodniu pobierali mi krew i polozna powiedziala, ze jak cos bedzie nie tak to sie ze mna skontaktuja

Ja mam ta pozytywke ze stumilowego lasu fajna jest i ladnie swieci
Paulizia aby nie było to nic poważnego. Daj znać jak już będziesz miała wyniki.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja codziennie od początku ciąży smarkam krwią
Lekarz się nie przejął...
Wrzucam zdjęcia brzusia - jeden goły i drugi w dniokobietowiej kreacji
(normalnie sukienkę założyłam )
Mam wrażenie, że mi się bardziej piłka zrobiła i już nie jest taki spiczasty...
Brzuszek super, chyba ostatnio się powiększył, nie? Odświętny strój bardzo ładnie się prezentuje!

Cytat:
U mnie plan jest taki, zeby do pracy wrocic , po siedzeniu w domku ok.11 miesiecy na macierzynskim...
Nie wiem, czy do tej samej co teraz, czy poszukam czegos innego (najchetniej pracowalabym na pol etatu, ale to nie takie proste...)

No, poszalalam ze zdjeciami.
Wklejam wozek.
Na zdjeciach moze wyglada troche smutno, ale mi zawsze podobaly sie ciemne wozeczki, ma sie wtedy duze pole manewru z kolorowymi kocykami itp. itd. .

No uwaga, uwaga, wklejam i brzuchol , w trakcie 32 tygodnia.
Tak szczerze to na tych zdjeciach wydaje mi sie maly , w rzeczywistosci jest wiekszy, a juz wieczorem to w ogole
Bardzo fajny wózeczek i brzuszeczek!

listopadowa i mazianka gratuluję udanych wizyt! Wasze Dzieciaczki są już naprawdę duże!

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 14:15   #3018
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Czesc nie zapomnialyscie o mnie jeszcze?
Mazianka, mam ten sam bol z netem raz dziala raz nie wiec to chyba modem sie wali a dzidziol naprawde duzy, jestem w szoku, czyli co tez ze mna Agus i kasia wypakowujesz sie na swieta?

Sproboje cos was nadrobic poki dziala
Stary 2011-03-08, 14:17   #3019
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynyyyy przyszły mi zakupki Mam leżaczek, który już przetestowałam z moim brzydalkiem, monitor - jeszcze nie rozpakowałam i inne zakupy. Ale kurcze podgrzewacz do butelek przyszedł nie taki jak zamawiałam pewnie będę musiała go odesłać i znów się wystać na tej poczcie zakichanej

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Ok,to fotosy Taki jest stan moich łydek na dzień dzisiejszy:P
spice ja mam jeszcze bardziej spuchnięte I też wszystkie badania w normie.

Cytat:
Ale się wypina super widać

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
No i najważniejsze - dzidziuś waży 1919 g!
Super, gratuluję Waga elegancka

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcia brzusia - jeden goły i drugi w dniokobietowiej kreacji
Obie wersje bardzo apetyczne

Cytat:
No, poszalalam ze zdjeciami.
Wklejam wozek.
No uwaga, uwaga, wklejam i brzuchol , w trakcie 32 tygodnia.
Brzuszek bardzo zgrabny no i wózek baaaardzo mi się podoba. Super kolorek

Dobra, wkleję Wam foty leżaczka i idę golić brochę przed ginkiem, jakoś tak mi się nie chce dzisiaj z nim widzieć, chyba mam uraz po ostatniej wizycie no ale dziś pewnie ostatni raz idę do niego więc będę się tej myśli trzymać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg leżaczek.jpg (83,4 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Test leżaczka.jpg (87,5 KB, 58 załadowań)

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 14:17   #3020
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Grazin; rewelacja film !
ja tez chce takie figle migle ;(

listopadowa ale duza dzidzia !!!!!!!!!!!!!

kurde nie nadażam za Wami mam tyle zaległosci nie lubię tak, smutno mi : jezcze 19 dni chodzenia do pracy !!

ale na piatek biore urlop na badania bo znów będzie dym, ze sie spoznie np 3 godziny

Paulizia daj znac co chce od Ciebie przychodnia

anulka, czy juz wróciłas od lekarza ??

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 14:20   #3021
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
ciekawe jak się przestawimykiedy już nie będziemy mogły wszystkich wtopek tłumaczyć zbudynieniem

grazin super filmik, mój Synek w tym wypadku nie chce współpracować i jak tylko chcę się pochwalić jego wybrykami lub go nagrać to siedzi ciuchuteńko...

Paulizia aby nie było to nic poważnego. Daj znać jak już będziesz miała wyniki.

Brzuszek super, chyba ostatnio się powiększył, nie? Odświętny strój bardzo ładnie się prezentuje!

Bardzo fajny wózeczek i brzuszeczek!

listopadowa i mazianka gratuluję udanych wizyt! Wasze Dzieciaczki są już naprawdę duże!
ej kochana masz racje
bedzie grubo

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Czesc nie zapomnialyscie o mnie jeszcze?
Mazianka, mam ten sam bol z netem raz dziala raz nie wiec to chyba modem sie wali a dzidziol naprawde duzy, jestem w szoku, czyli co tez ze mna Agus i kasia wypakowujesz sie na swieta?

Sproboje cos was nadrobic poki dziala
no oczywiscie
ja mam taki zamiar przynajmniej
tz obstawia, ze albo mala sie pospieszy i przed swietami sie rozpakujemy i na swieta bedziemy w domku ( co mi sie najbardziej podoba, wiec herbatka z lisci malin wiesiolek i inne brzydactwa pojda w ruch witamina SSSS i tak dalej ) albo na swieta bedzie w szpitalu czyli w 2 rocznice slubu albo po świętach i zrobie tż na urodziny niespodziankę - 3 maja a to moj termin USG

chociaz ja stwierdzam, ze do maja nie dochodzę
Stary 2011-03-08, 14:22   #3022
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Jak gin stwierdziła, że wszystko ok to pewnie masz się co przejmowac tymi obrzekami - taki urok ciąży, może jeszcze tak jak pisała Kasia ogranicz spożywanie soli, bo ona powoduje zatrzymywanie wody.
A może wybierz się do dermatologa na Kase Chorych, z tego co wiem do dermatologa nie trzeba skierowania, tylko zapisujesz się na termin w przychodni
Próbowałam na NFZ iść...za 2 msce termin:P nienawidzę naszej służby zdrowia

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

Kochana nie masz się czym przejmować, jeśli cisnienie ok, cukier w normie i inne wyniki to to nie masz się czym martwić, takie obrzęki są normalne, ja też mam nawet większe i przez cały dzień, po nocy lżejsze, ale się utrzymują, lekarz powiedział że to normalne wyniki w porządku więc nie ma sie czym martwić, woda nam się zatrzymuje w organizmie no i ciężar nosimy.
Dzięki Kochana To daje sobie luz z moimi kostkami,szkoda że one mi nie dają luzu

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 14:23   #3023
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
(..)
Co do pampersów, ja te pierwsze pampki kupiłam w białym opakowaniu, sensitive czy premium coś takiego, andziotka o nich pisała. Są podobno bardziej miękkie od tych standardowych.
O znalazłam - premium care
Dziewczynki, a orentujecie się od kied powinno używac się już tych zwykłych pamków.. nie premium care, tylko 1 - new born?? Czy te premium care są jakby zamienne?

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
(..)wezme sobie urlop już na tą powtórke bo znów bedzie jazda i awantura ze mnie nie ma długo w pracy - pieprze to
nie wiem moze w czwartek albo w piatek zrobię
Ddaaiissyy ja wiem, że ty jesteś wzorowy pracownik, ale jakoś mi szkoda twojego urlopu na badania.. przecież przysługuje Ci dyspensa z tego powodu..

Cytat:
http://w206.wrzuta.pl/film/1Vv2uMgxYrf/v070311_21.00
kopniaki mojego syna
nie umiem ciąć filmików wiec trwa troche długo
ale i tak jestem w szoku ze mi sie to udało wrzucic
jak sie komus całego nie chce oglądać trwa 1:49 to odlądnijcie od 1 minuty tam sie fajnie wypina
szkoda ze nie udaje mi sie nakrecic go jak na prawde fika, wczoraj robiłam trzy podejscia zeby to nakrecic
mam nadzieje ze cos dostrzeżecie
Ale fajnie mały wywija

Grazin
gratki za wycieczkę! A co to za konkurs czy ankieta? Super wam się trafiło

Listopadowa
dla twojej córeczki!

Cytat:
(..)
Wklejam wozek.
Na zdjeciach moze wyglada troche smutno, ale mi zawsze podobaly sie ciemne wozeczki, ma sie wtedy duze pole manewru z kolorowymi kocykami itp. itd. .
(..)
Wózeczek bardzo ładny, wcale nie wygląda smutno
Zastanaiwałam sie kiedyś nad tymi podwójnymi kółkami.. jaki jest ich cel? "pomagają" w jeżdzeniu? czy to tylko tak dla wyglądu?
Ja to słaba w temacie wózku jestem, więc pytam
Brzuszek słodki

Matall
ale sexy z Ciebie mamuśka!! Super brzuszek i kiecka

Dziewczonka przecudny avatarek
Stary 2011-03-08, 14:24   #3024
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Moria ale super leżaczek
widze ze ppsince sie spodobał i elegancko ją ululał hahha Twój piesek jest niesamowity mowie Ci pilnuj go bo kiedyś przyjade i Ci ją ukradnę
hahha
Stary 2011-03-08, 14:24   #3025
MoniaK
Zakorzenienie

Mam dzisiaj jakiś depresyjny dzień Od rana chce mi się ryczeć i pożeram ciastka co jeszcze bardziej mnie dobija W czwartek wizyta i już widzę ile pokaże waga u gina. No nic, idę się położyć trochę i może przejdzie ten zły nastrój
Stary 2011-03-08, 14:26   #3026
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Haj Kobiety! Kawa i ciacho dziś dla każdej!

Grazin filmik bombowy, sie uśmiałam. Tez tak mi czasem Oluś dokucza i strasznie mnie to wtedy śmieszy, to takie miłe...

spice1985 robia mi sie takie plamy jak nosze jeden (specyficzny model) biustonosza wiecej niz 3-4 dni. Wiem ze mam uczulenie na nikiel i w tych miejscach może byc materiał cieńszy. Wiecej dotyka skóry i sie robi uczulenie...
Zadzwoń sobie do dermatologa, na kase, powiedz przy rejestracji zes jest ciężarówka i czy by się dało przyspieszyć (że na gwałt) wizytę
Też Ci się pod całymi pachami robią? Kurczę, ja się przerzuciłam teraz na stanik bawełniany dla karmiących...ale to chyba nie na stanik, bo na boku brzucha bym nie miała. Myślałam na początku że to łupież pstry i w sumie by się zgadzało,ale on samoistnie ustępuje po 6-8 tyg, a mi się trzyma to dziadostwo. Kiedyś miałam łupież pstry latem na plecach,ale zniknęło, to taka dolegliwość co się pojawia jak jest osłabiona odporność, więc skojarzyłam że w ciąży mógł mi się dlatego pojawić,ale sama już nie wiem czemu tak długo się trzyma (jeżeli to oczywiście to)

Zęby Hanusi
Stary 2011-03-08, 14:27   #3027
dorkabl
Zadomowienie

moria44 ja rozumiem ze ten pałąg do którego przymocowane są zabaweczki nadaje sie do chwytania i przenoszenia? Razem z dzidziom? Jesli tak to pliss, daj namiary na sprzedawce, bo kolor naprawdę super
Stary 2011-03-08, 14:28   #3028
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Lolka z tego co mi sie wydaje to bedzi ejakaś sciema i prawdopodobno pobyt bedzie za darmo ale np wyzywienie trzeba bedzie zapłacić a koszt wyzywienia pewnie dorższy niż cały pobyt w tym hotelu :P no ale zobaczymy
w kazdym badz razie przynajmniej dobra darmowa kolacyjne zjemy:P a akurat jest to w takiej knajpie ktora bardzo lubie

ałaaaa,.... ale mi mały przydzwonił w pęcherz
czasem to mnie to az boli...
a dzisiaj sobie lezałam z reka na brzuchu i tak sie przekrecił ze mnie wystraszył
na prawde jak jakis obcy w tym brzuchu
i pupke cały czas wypina tak jak na filmiku
Stary 2011-03-08, 14:29   #3029
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczynyyyy przyszły mi zakupki Mam leżaczek, który już przetestowałam z moim brzydalkiem, monitor - jeszcze nie rozpakowałam i inne zakupy. Ale kurcze podgrzewacz do butelek przyszedł nie taki jak zamawiałam pewnie będę musiała go odesłać i znów się wystać na tej poczcie zakichanej

spice ja mam jeszcze bardziej spuchnięte I też wszystkie badania w normie.

Ale się wypina super widać

Super, gratuluję Waga elegancka

Obie wersje bardzo apetyczne

Brzuszek bardzo zgrabny no i wózek baaaardzo mi się podoba. Super kolorek

Dobra, wkleję Wam foty leżaczka i idę golić brochę przed ginkiem, jakoś tak mi się nie chce dzisiaj z nim widzieć, chyba mam uraz po ostatniej wizycie no ale dziś pewnie ostatni raz idę do niego więc będę się tej myśli trzymać
Ten Twój pies jest rewelacja!

Zęby Hanusi
Stary 2011-03-08, 14:29   #3030
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

ona tam zasnęła ???????

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości