|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
MoniaK zawsze jak słyszę o tym co sie dzieje teraz przy zapisach do przedszkola i żłobka to sie śmieje ze my to juz musimy nasze na liste wpisać
normalnie wyścig szczurów na starcie!
|
|
|
|
#3002 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
Kasia, glowa do gory, jeszcze niecale 2 miesiace i sobie odbijesz .Cytat:
Cytat:
U nas TZ nie zarabia az tyle, zeby utrzymac sie z jednej pensji Nie nadaje sie na za dlugie siedzenie w domu, ciagnie mnie do ludzi .A w Polsce jest jaki macierzynski, myslalam ze tez kilka miesiecy? Dziewczonka, dzieki Musze uciekac dziewczyny, obowiazki wzywaja |
|||
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
boze moich wynikow dalej nie ma
![]() przeciwciala badaja 5 dni |
|
|
|
#3004 |
|
Rozeznanie
|
Na początek WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSIEJSZE DLA WAS WSZYSTKICH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! No i znowu chwilke mnie nie było, juz Was chyba nie zdolam nadrobic,cóz takie uroki zepsutego neta Byłam w pt na kontroli i szyjka sie ciągle skraca, mam sie oszczedzac ( byc grzeczna -jak to lekarz ujął Tylko,ze najgorsze jest to ,ze ja na tyłku usiedziec nie moge. Kurde nosi mnie po domu,jak tu lezec??? Cóz jakos musze sie powstrzymywac pzred myciem okien hihi. Najwazniejsze,ze mały ma juz Uwaga !!! ok 2300g !!!!!!!! Bo gdyby miał sie ur wczesiniej,to juz ma wage taką aby sam mógł funkcjonowac. Zobaczymy , za 3 tg wyciągną mi pessar i wtedy powinno byc szybko. Kurcze przykro mi bo ,nie wiem co u której sie dzieje,a nadrobic nie dam rady,coz sprobuje jakos pomału podczytywac,moze cos sie dowiem,mam nadzieje,ze wszystko u was ok,czy któras ma moze ten sam problem z szyjką co ja?
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zreszta nie wiem jak to bedzie jak bede tyle siedziec w domu czy nie bede miala ochotysobie w łeb strzelic z nudów i z pracu kontaktu z ludźmi ![]() najlepiej by było gdybym mogla jakas prace w domu wykonywac. no ale nie mam na to pomysłu. no chyba ze składaniue długopisów hihimoja kuzynka mieszka w austrii i tam jest fajnie z macieryzńskim. bo maja jakas tam pule pieniedzy ktore dostaja co miesiac i moja sobie to rozłozyc tak zeby jakas tam kase dostawac co miesiac przez 3 lata albo np przez pół roku ta sama pule co miesiac do rozdysponmowania. no i moga w tym okresie pracowac i ten zasiłek i task maja. nie chce was skłamac bo nie wiem ile dokłądnie tej kasy i tych mniesiecy ale wiem ze jak mi opowiadała to w szoku byłam. i wydaje mi sie ze maciwerzynski i socjale to w polsce są chyba najgorsze ![]() nie wyobrazam sobie wrócic do pracy zostawiajac na caly dzien samego kilkumiesiecznego bajtla. to jest tak fajny okres w zyciu dziecka i ono tak potrzebuje matki... gdyby realia w polsce byly inne i mozna by sie utrzymac na GODNYM poziomie z jednej pensji to bym nei wracala z rok przynajmniej.
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
elis5 co do tormentiolu, to ja bym się tak nie podniecała, bo zawiera tetraboran czyli pochodną kwasu bornego którego u dzieci nie powinno się stosować
gratuluję jajeczek jednak ![]() spice1985 jak dla mnie to one nie sa jakoś bardzo opuchnięte, bo widać odcisk skarpetki i nie jest jakoś bardzo wciśnięte, naciśnij palcem i zobaczy czy głęboko wchodzi ![]() Grazin piękne wygibasy ![]() listopadowa80 długaśna szyjka rzeczywiście, wow i jaka wielka pannica już ![]() agnieszka_pe25 trzymaj się tam ciepło i wracaj szybko do domku ![]() może z okazji dnia kobiet jakieś dzisiaj lepsze jedzenie będzie ![]() matallewar jaka elegancka dzisiaj z Ciebie mamuśka ślicznie wyglądasz z Edzikiem MoniaK ja wracam do pracy po macierzyńskim i urlopie zaległym, chyba że okaże się że mężul będzie TYLEEEE zarabiał w tej swojej firmie co ją niedawno założył że będzie nas stać na przeżycie z jednej wypłaty bo narazie nasze zarobki są porównywalne i jakoś nie da się z jednej pensji wyżyć poza tym nie wiem czy wytrzymałabym w domu bez pracy, ludzi .... Camomile aktualnie mieszkanko piękne no i to nowe poporodowe też ![]() bardzo oryginalny kolor wózka ![]() my już po spacerze zasnęłam przy usypianiu Zośki ![]() teraz już ziemniaki się gotują słońce za oknem, ale dziś jakoś wieje niemiło ![]() Zosia ma dziś dzień "cytania" już 3x czytałam książeczkę o kubusiu puchatku
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-03-08 o 13:41 |
|
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde nie zazdroszcze tej skracjacej sie szyjki;/ mały niezły tytan ![]() andziotku a to nie wiedizałam ze termentiolu nie wolno a moja kolezanka uzywa i bardzo sobei chwali ![]() a co uzywanie go powoduje u dzieci?
|
|
#3008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiadomo czy śmiać się czy płakać z tego powodu ![]() Jest jest ale mało Cytat:
Z jednej strony bardzo szkoda mi będzie zostawić takiego maluszka samego, przecież w tym czasie dziecko tak bardzo potrzebuje mamy. Z drugiej też nie jestem typem jakiejś wielkiej gospodyni domowej i na pewno będę chciała po jakimś czasie wrócić do pracy. Mazianka, wow jaki duży już jest
|
|
#3009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No bo w sumie to by było logiczne, z koro ma on "pomagać" szyjce, zęby sie nie otwierała to jak go sciagna to ona sie otworzy...oświećcie mnie dziewczyny bo zbudyniałam ![]() Wiecie, mam w okolicy 2-uch 2-latków, jeden chodzi do żłobka, drugi nie. Jest niesamowita różnica w tym jak chłopcy sie bawią, czy sprzątają po sobie zabawki czy nie, jak mówia. oczywiście bardziej podoba mi sie zachowanie tego żłobkowego No i klasyka - ten co siedzi w domu z mama mniej chorowity...
|
|
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
kwas borny jest toksyczny w dużych stężeniach, w tych maściach jest go mało, ale u małego dziecka wchłanianie może być bardzo różne,
pewnie stosowanie sporadyczne nie uczyni nic złego, ale jest tyle innych skutecznych maści że ja osobiście się obeszłam bez tormentiolu i aphtinu np |
|
|
|
#3011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój lekarz nawet wczoraj strzelił mi wykład, że dzieci nie powinny sie rodzic przed 38 tygodniem, owszem wcześniej dadzą radę przeżyc, ale nikt nie zagwarantuje czy się później będą zdrowo chowac ![]() A jak zagadnełam o tych trojaczkach co się u nas urodziły, dziewczyna naprawdę bardzo szybko z nimi wyszła ze szpitala..urodzone jakoś 35-36 tydzień...to powiedział, że nie chce na ten temat rozmawiac, bo to dla niego patologia
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem rozumowania Twojego lekarza To co ta kobita miała zrobić aby nie urodzić za wcześnie, zacisnąć nogi czy jak
|
|
#3013 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek Dziewczynki
Jajć.. ale nadrabianka!! Wszystko zaraz grzecznie nadgonię, tylko z początku podziękuje za życzonka ![]() Również ja i mój mały przystojniak życzymy samych serdeczności z okazji tego wspaniałego święta Dzięki wam odkryłam wspaniały patent na poprawę humoru Będę częściej dodawać fotki do albumu i czytać wszystkie te przemiłe słowe, które popłynęły pod moim adresem A teraz cofam się do poranka |
|
|
|
#3014 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie nie wiem o co mu chodziło, bo trojaczki donoszone do 35-36tyg. to naprawdę długo i ja widziałam jak ta dziewczyna się męczyła już w 32tyg., nie chciał kontynuowac tematu, więc nie ciągnęłam go za język...
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaz te 3 tygodnie ![]() ja ide na wizyte za tydzien a 2 tygodnie temu mowil, ze mam baardzo krotka szyjke, ale nic nie mowil, ze mam sie mocno oszczedzac, ale zeby duzo odpoczywac, w czym go slucham polowicznie , a nosi mnie i pracuje :Ptakze 3mam kciuki by wszystko bylo dobrze super, ze maly juz tyle wazy bedzie silny dzidzius jakby sie urodzil wczesniej |
|
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3017 | |||
|
Rozeznanie
|
grazin super filmik, mój Synek w tym wypadku nie chce współpracować i jak tylko chcę się pochwalić jego wybrykami lub go nagrać to siedzi ciuchuteńko... ![]() Cytat:
aby nie było to nic poważnego. Daj znać jak już będziesz miała wyniki.Cytat:
Cytat:
listopadowa i mazianka gratuluję udanych wizyt! Wasze Dzieciaczki są już naprawdę duże! |
|||
|
|
|
#3018 |
|
Zadomowienie
|
Czesc nie zapomnialyscie o mnie jeszcze?
Mazianka, mam ten sam bol z netem raz dziala raz nie wiec to chyba modem sie wali a dzidziol naprawde duzy, jestem w szoku, czyli co tez ze mna Agus i kasia wypakowujesz sie na swietaSproboje cos was nadrobic poki dziala
|
#3019 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynyyyy przyszły mi zakupki
![]() spice ja mam jeszcze bardziej spuchnięte Cytat:
super widać ![]() Super, gratuluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobra, wkleję Wam foty leżaczka i idę golić brochę przed ginkiem, jakoś tak mi się nie chce dzisiaj z nim widzieć, chyba mam uraz po ostatniej wizycie no ale dziś pewnie ostatni raz idę do niego więc będę się tej myśli trzymać
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin; rewelacja film !
ja tez chce takie figle migle ;( listopadowa ale duza dzidzia !!!!!!!!!!!!! kurde nie nadażam za Wami mam tyle zaległosci nie lubię tak, smutno mi : jezcze 19 dni chodzenia do pracy !! ale na piatek biore urlop na badania bo znów będzie dym, ze sie spoznie np 3 godziny Paulizia daj znac co chce od Ciebie przychodnia anulka, czy juz wróciłas od lekarza ??
|
#3021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie grubo ![]() Cytat:
![]() ja mam taki zamiar przynajmniej tz obstawia, ze albo mala sie pospieszy i przed swietami sie rozpakujemy i na swieta bedziemy w domku ( co mi sie najbardziej podoba, wiec herbatka z lisci malin wiesiolek i inne brzydactwa pojda w ruch witamina SSSS i tak dalej ) albo na swieta bedzie w szpitalu czyli w 2 rocznice slubu albo po świętach i zrobie tż na urodziny niespodziankę - 3 maja a to moj termin USGchociaz ja stwierdzam, ze do maja nie dochodzę |
||
|
|
|
#3022 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
To daje sobie luz z moimi kostkami,szkoda że one mi nie dają luzu
|
||
|
|
|
#3023 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Grazin gratki za wycieczkę! A co to za konkurs czy ankieta? Super wam się trafiło ![]() Listopadowa dla twojej córeczki! Cytat:
Zastanaiwałam sie kiedyś nad tymi podwójnymi kółkami.. jaki jest ich cel? "pomagają" w jeżdzeniu? czy to tylko tak dla wyglądu? Ja to słaba w temacie wózku jestem, więc pytam ![]() Brzuszek słodki ![]() Matall ale sexy z Ciebie mamuśka!! Super brzuszek i kiecka Dziewczonka przecudny avatarek |
||||
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Moria ale super leżaczek
![]() widze ze ppsince sie spodobał i elegancko ją ululał hahha Twój piesek jest niesamowity mowie Ci pilnuj go bo kiedyś przyjade i Ci ją ukradnę hahha
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dzisiaj jakiś depresyjny dzień
Od rana chce mi się ryczeć i pożeram ciastka co jeszcze bardziej mnie dobija
|
#3026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3027 |
|
Zadomowienie
|
moria44 ja rozumiem ze ten pałąg do którego przymocowane są zabaweczki nadaje sie do chwytania i przenoszenia? Razem z dzidziom? Jesli tak to pliss, daj namiary na sprzedawce, bo kolor naprawdę super
|
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka z tego co mi sie wydaje to bedzi ejakaś sciema i prawdopodobno pobyt bedzie za darmo ale np wyzywienie trzeba bedzie zapłacić a koszt wyzywienia pewnie dorższy niż cały pobyt w tym hotelu :P no ale zobaczymy
![]() w kazdym badz razie przynajmniej dobra darmowa kolacyjne zjemy:P a akurat jest to w takiej knajpie ktora bardzo lubie ![]() ałaaaa,.... ale mi mały przydzwonił w pęcherz ![]() czasem to mnie to az boli... a dzisiaj sobie lezałam z reka na brzuchu i tak sie przekrecił ze mnie wystraszył na prawde jak jakis obcy w tym brzuchu i pupke cały czas wypina tak jak na filmiku
|
#3029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ona tam zasnęła ???????
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

hihi

bo narazie nasze zarobki są porównywalne i jakoś nie da się z jednej pensji wyżyć 

Czekamy na Ciebie fasolko

Nie rozumiem rozumowania Twojego lekarza 
aby nie było to nic poważnego. Daj znać jak już będziesz miała wyniki.
mam tyle zaległosci
To daje sobie luz z moimi kostkami,szkoda że one mi nie dają luzu