Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-08, 15:37   #3061
enchantresss
Rozeznanie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Witam wszystkie mamusie Podczytuję Was od bardzo, baaardzo dawna, wiele razy chciałam dołączyć, ale wiedziałam, że ciężko byłoby mi być na bieżąco, no i przede wszystkim ciężko się wbić w taką zgraną grupkę.. ale mimo wszystko : PRÓBUJĘ

Może na początku powiem coś o sobie.. Nazywam się Ania, mam 18lat i uczę się w maturalnej klasie. Termin porodu mam na 8 czerwca, a w brzuszku noszę córeczkę Ciąża nieplanowana, ale jak najbardziej chciana.. Na początku dla mnie, dla TŻ i dla rodziny to był szok, ale teraz wszyscy już się z tym oswoili, cieszą się i nie mogą doczekać dzidziusia
Narazie może nie dopisujcie mnie do listy na pierwszej stronie, bo nie jestem pewna czy podołam regularnemu udzielaniu się, ale jeśli się uda, to za jakiś tydzień się upomnę..

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 15:38   #3062
elis5
Raczkowanie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Grazin filmik super, moj też tak czasem się wypina i kręci, ale jeszcze go nie złapałam na cam. Muszę się pospieszyć, bo za chwilę wyjdzie i... pewnie będzie się wiercił dalej, ale już nie w brzuszku. Ojej, w całej tej ciąży to właśnie jest najbardziej superowe dla mnie

Matall sexi mamuśka z ciebie, uważaj żeby Cie Cichopek nam nie zabrała

Antropia podobno się zdarza, no ale jednak częściej siusiak nagle rośnie niż odpada, więc myślę, że ewentualnie zmniejszy się liczba dziewczynek
A ja bym brała ubranka bez krępacji, zwłaszcza jeśli pomagałaś z tym laptopem. Może się okazać, że jak nie weźmiesz to dziewczynie będzie przykro, przecież sama zaproponowała, więc widocznie ma ochotę dać

Camomille - kolorek super, ja też w ciemny poszłam. Dziś zadzwoniłam, żeby się dowiedzieć na kiedy będzie mój kolor i słyszę jak babeczka krzyczy: na kiedy będzie trumna wampira (bo on czarny z czerwonym środkiem)? No i zaczęłam się zastanawiać czy nie zmienić na inny

Andziot wiedzy skarbnico, dobrze, że tu z nami jesteś i kontrolujesz te durnoty, które bezmyślnie przekazujemy. Mogłam sprawdzić najpierw, ale była zachwycona tym tormentiolem, że nawet nie pomyślałam, że coś może być nie tak. Zwalam na zbudynienie i proszę o wybaczenie.

A ja startuję ze zwykłymi zielonymi pampersami newborn. Jak będzie coś nie tak to będę rozkminiać.

Aga pe wracaj do zdrowia i do domku

Moria sprzęt pierwsza klasa

Dżizas muszę chyba zacząć notować w trakcie czytania, bo tyle chciałabym napisać, a później połowy nie pamiętam.
elis5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 15:39   #3063
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kochana tez mam ta pizamke
mam na dole te zyrafki
i szczerze?
te guziki kolo piersi sie w nocy odpinaja i wstaje z cycem lub dwoma na wierzchu

to dobra funkcja, dzidziol będzie się sam obsługiwał

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
No właśnie ,wiesz sama jak to jest z tym lezeniem,niby nie musze lezec plackiem,ale mam sie oszczedzac,no to staram sie jak mogena ile mi Julka i obowiazki domowe pozwalaja
hehe
na ile ci Julka pozwoli
oj to ja już widzę jak ty się oszczędzasz

Zosia je obiad
ma schaba, ziemniaki i ogórka kiszonego
zgadnijcie co zniknęło ...

oczywiście ogóras

robi się wybredna

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 15:41   #3064
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie Podczytuję Was od bardzo, baaardzo dawna, wiele razy chciałam dołączyć, ale wiedziałam, że ciężko byłoby mi być na bieżąco, no i przede wszystkim ciężko się wbić w taką zgraną grupkę.. ale mimo wszystko : PRÓBUJĘ

Może na początku powiem coś o sobie.. Nazywam się Ania, mam 18lat i uczę się w maturalnej klasie. Termin porodu mam na 8 czerwca, a w brzuszku noszę córeczkę Ciąża nieplanowana, ale jak najbardziej chciana.. Na początku dla mnie, dla TŻ i dla rodziny to był szok, ale teraz wszyscy już się z tym oswoili, cieszą się i nie mogą doczekać dzidziusia
Narazie może nie dopisujcie mnie do listy na pierwszej stronie, bo nie jestem pewna czy podołam regularnemu udzielaniu się, ale jeśli się uda, to za jakiś tydzień się upomnę..
Witamy
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 15:44   #3065
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

enchantresss witaj

elis5 masz racje kochana, w sumie to dla dzidzi ma byc a nie dla mnie....a co jakby nie chciała to by nie zaproponowała
Stary 2011-03-08, 15:45   #3066
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elis5 Pokaż wiadomość

Camomille - kolorek super, ja też w ciemny poszłam. Dziś zadzwoniłam, żeby się dowiedzieć na kiedy będzie mój kolor i słyszę jak babeczka krzyczy: na kiedy będzie trumna wampira (bo on czarny z czerwonym środkiem)? No i zaczęłam się zastanawiać czy nie zmienić na inny
.
Trumna wampira czego to ludziska nie wymyślą
Stary 2011-03-08, 15:45   #3067
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Aguś masz rację jak będziemy miały na sobie stanik do karmienia to nic się nie stanie

A ja właśnie wcinam śliwki w czekoladzie które dostałam dzisiaj od TZa na Dzien Kobiet i próbuję się powstrzymać, ale tłumaczę sobie, że śliwki są zdrowe, czekolada też dobra, kruchutka, nie jakaś podróba

Mazianka trzymam kciuki żeby dzidziuś czekał ile się da, ale jest już duży więc na pewno będzie dobrze.
dokladnie tak
a sliwki oczywiscie, ze sa zdrowe
i dzialaja dobrze na nasze jelitka
wcinaj smialo
Cytat:

witaj
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

to dobra funkcja, dzidziol będzie się sam obsługiwał

hehe
na ile ci Julka pozwoli
oj to ja już widzę jak ty się oszczędzasz

Zosia je obiad

oczywiście ogóras

robi się wybredna
haha, dokladnie tak
Stary 2011-03-08, 15:45   #3068
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
To taka : http://www.youtube.com/watch?v=X47FSkP7sHI&NR=1 ?
Piszą, że fajna tylko na krótko się uruchamia i to jej jedyny minus. Bardzo mi się podobają te dźwięki lasu
Ale myślę jeszcze o takich:
http://allegro.pl/tomy-projektor-ruc...478323801.html
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...488156454.html
http://allegro.pl/c0108-karuzela-z-m...1.html#gallery
Moria miałam ten sam karuzelowy dylemat co Ty Oprócz kubusia puchatka 3 pozostałe karuzele też wybrałam takie same W podjęciu decyzji pomogło mi obejrzenie realnych fotek (są na allegro bo sporo osób sprzedaje używane).
Misie mi się podobały najbardziej, ale one takie pastelowe są a na tych realnych fotkach wręcz mdłe. Nie to co Rainforest i właśnie tę karuzelę wczoraj zamówiliśmy

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 15:46   #3069
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Zosia je obiad

oczywiście ogóras

robi się wybredna
Wiedziałam ogóras dzieciaki przepadają za ogórkami kiszonymi
Stary 2011-03-08, 15:47   #3070
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

za odwagę
wszystkim nam jest ciężko być na bierząco,
czasem nie wszystkie czytamy od deski do deski, jedne się przyznają, inne nie
ale miło nam jak od czasu do czasu się każda z nas odezwie i napisze co u niej, nie wymagamy 100% frekwencji i pierwszego miejsca w aktywności

imię wybraliście ?

Cytat:

[
trumna wampira ????????????????
tekst the best !!!!!!!!!!

Stary 2011-03-08, 15:48   #3071
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

ciezko chyba trafic na dobra jakosciowo koszulke nocna, ja ostatnio kupilam pizamki i okazaly sie badziewiem, w dodatku mam wrazenie,ze sie skurczyly.
Maly nie da mi chodzic tak mnie cos piecze kolo pepka
Stary 2011-03-08, 15:49   #3072
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

hej
doczytuje na spokojnie
widzialam sie z lekarzem i mowil ze przed weekendem pojde do domu
moria lezaczek uroczy a twoja psinka mnie rozwala, slodka jest jak nie wiem, mam nadzieje ze moja tez na taka posluszna w pozowaniu wyrosnie

wogole jak ogladam wasze zakupki ,brzusie i fotki z usg to

mazianka
, piekna wage ma twoje malenstwo, na pewno bedzie dobrze

a zapomnialam sie pochwalic ze moj maluszek na 50 centylu wg usg, a wcz byl 30 t 1d, wiec tak pewnie ok 1500 ma, bo zapomnialam z tego wszystkiego dopytac. ciesze sie bardzo ze tak sredniaczkowo rosnie.

a co do siedzenia z dzieckiem w domu, to mialam ambitny plan szybkiego powrotu(pol roku pracowalam jak maly mial ok 1 roku, pare godzin, wowczas tz zmienil sobie zmiany i tak ciagnelismy raz ja raz on z malym) a potem jak juz w pl wychowywalam go sama, to za nic nie bylo opcji wyrwania sie, chociaz bardzo chcialam, to tyle choruje ze jako 3latek mial pol roku przerwy przedszkolu, ta zime tez wiecej nie chodzil niz chodzil i tyle po moich zalozeniach. ciekawe jak bedzie z tym malenstwem

witam nowa mamusie
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 15:49   #3073
Kiara76
Raczkowanie

Zanim doczytam, podzielę się wieściami z poradni diabetologicznej, do której trafiłam po badaniu obciążenia glukozą GLUKOMETREM (wyniki 72 przed i 153 po).
Wróciłam, posiedziałam troszkę w długaśnej kolejce, ale powiedziałam wcześniej w zabiegowym, że mam przykaz leżenia, więc po jakimś czasie pani doktor poprosiła mnie bez kolejki. Zapytała, czy w rodzinie ktoś chorował na cukrzycę (nie chorował), popatrzyła, że w trzech ciążowych badaniach miałam glukozę na czczo od 68 do 76 więc nie było podstaw do niepokoju, a jak dodałam, że po obciążeniu glukozą 75g pobierali mi krew glukometrem, a nie z żyły, to stwierdziła, że to się nie nadaje do interpretacji i jutro na 7 mam się stawić na "normalne" pobranie krwi.
Najbardziej mnie złości , że wg pani dr, nawet jak krzywa wyjdzie prawidłowa, to i tak mam do rozwiązania badać sobie 4 razy dziennie poziom glukozy (po jakie licho?), dostałam glukometr (do zwrotu po porodzie), receptę na paski i od czwartku mam robić sobie próby. Dla mnie bezsens, skoro wynik będzie dobry, no ale jeszcze zobaczymy dla pewności jaki będzie.
A jeszcze oznaczenie HBA1C wynosi 4,9%, czyli bardzo dobrze, więc pewnie cukru nie będzie, a kłuć się będę i tak musiała
Przy okazji kupiłąm w aptece gatki siateczkowe poporodowe Hartmann, na all kosztują ok. 2,50zł, a w aptece 4,30zł, ale wzięłam 2 sztuki, żeby sprawdzić rozmiar i pasują
Stary 2011-03-08, 15:53   #3074
enchantresss
Rozeznanie

Dziękuję za miłe powitanie
Zawsze jak wklejacie zakupy dla swoich dzidziusiów to inspirują mnie one do intesywnego przeglądania allegro i teraz szukam leżaczka (moria, Twój jest śliczny !!!) oraz karuzelki.. Ale z tą karuzelką to nie mam zielonego pojęcia jaką chcę i jestem w tym zielona co najlepsze dla maleństwa..

andziot, Twoja mała córeczka jest słodka czytałam już wiele razy jak o Niej opowiadałaś i zawsze jak widzę, że piszesz 'Zosia coś tam' to się uśmiecham do monitora i wyobrażam sobie jak będę miała już moją malutką na świecie

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-03-08, 15:57   #3075
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

enchan, witamy
najwazniejsze by bylo wsparcie w rodzinie I ,ze chcecie dzidziusia jak sie czujesz? Dasz rade chodzic do szkoly? Mozesz jeszcze cos o sobie napisac.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Kiara, wspolczuje, no ale nic nie poradzisz badz silna. A do czego te gaziki? Bo ja jakas zbudyniala
Stary 2011-03-08, 16:00   #3076
enchantresss
Rozeznanie

Czuję się dobrze, całą ciążę przechodziłam bezobjawowo wręcz, zero mdłości na początku, itd.. W grudniu i styczniu opuściłam sporo zajęć, bo wylądowałam w szpitalu z krwawieniem i dostałam zwolnienie i nakaz leżania.. Ale naprawdę cały czas czułam się super, z szyjką wszystko w porządku, a krwawienie było najprawdopodobniej z jakiś skurczy, których ja wcale nie czułam Teraz staram się być w szkole jak najczęściej, ale jak mnie nie ma to nauczyciele się nie czepiają i nie stwarzają mi żadnych problemów, dopytują ciągle o samopoczucie itd.. Dużym ułatwieniem jest dla mnie to,że wszystkie przedmioty zakończyłam w 1semestrze, a teraz chodzę tylko na fakultety z matmy, polskiego i angielskiego wystawienie ocen 11 kwietnia, a zakończenie roku 29kwietnia, więc w sumie został mi miesiąc.. No muszę dać radę, nie mam wyjścia
Nie wiem w sumie co jeszcze napisać, może macie jakieś pytania, wtedy byłoby mi łatwiej opowiadać.. bo ja wiem o Was naprawdę sporo, dzięki regularnemu podczytywaniu

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-03-08, 16:02   #3077
kruczaa
Rozeznanie

Cześć mamusie
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet
Gratuluje udanych wizyt, Mazianka piękna waga, oszczędzaj sie i odpoczywaj jak najwiecej
Moria śliczny leżaczek, ja też już mam upatrzony ale narazie nie kupuje, ponoćod 3 miesiaca mozna dopiero ich używać.
Enchan witaj
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 16:07   #3078
listopadowa80
Zakorzenienie

Właśnie wózio przyjechał. Idę składać.
I teraz nie wiem kiedy Was nadrobię

A i witam Nową Mamusię
Enchantresss - miło że do nas dołączyłaś
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 16:15   #3079
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
A jeszcze oznaczenie HBA1C wynosi 4,9%, czyli bardzo dobrze, więc pewnie cukru nie będzie, a kłuć się będę i tak musiała
Przy okazji kupiłąm w aptece gatki siateczkowe poporodowe Hartmann, na all kosztują ok. 2,50zł, a w aptece 4,30zł, ale wzięłam 2 sztuki, żeby sprawdzić rozmiar i pasują
ja w poprzedniej ciąży miałam też dobrą glikowaną hemoglobinę a mimo tego cukrzyce miałam,
ten parametr oznacza wahania glukozy ok 3miesiące wstecz, więc wcale nie wyklucza cukrzycy, bo np dopiero od jakiegoś miesiąca mogłaś przestać dobrze spalać cukier
no ale wszystko okaże się po badaniach,
no i jak sobie trochę pomierzysz cukier i będzie ok to tym bardziej będziesz spokojniejsza i lekarz pewnie pozwoli Ci już nie robić pomiarów

Cytat:

andziot, Twoja mała córeczka jest słodka czytałam już wiele razy jak o Niej opowiadałaś i zawsze jak widzę, że piszesz 'Zosia coś tam' to się uśmiecham do monitora i wyobrażam sobie jak będę miała już moją malutką na świecie

Cytat:
Czuję się dobrze, całą ciążę przechodziłam bezobjawowo wręcz, zero mdłości na początku, itd.. W grudniu i styczniu opuściłam sporo zajęć, bo wylądowałam w szpitalu z krwawieniem i dostałam zwolnienie i nakaz leżania.. Ale naprawdę cały czas czułam się super, z szyjką wszystko w porządku, a krwawienie było najprawdopodobniej z jakiś skurczy, których ja wcale nie czułam Teraz staram się być w szkole jak najczęściej, ale jak mnie nie ma to nauczyciele się nie czepiają i nie stwarzają mi żadnych problemów, dopytują ciągle o samopoczucie itd.. Dużym ułatwieniem jest dla mnie to,że wszystkie przedmioty zakończyłam w 1semestrze, a teraz chodzę tylko na fakultety z matmy, polskiego i angielskiego wystawienie ocen 11 kwietnia, a zakończenie roku 29kwietnia, więc w sumie został mi miesiąc.. No muszę dać radę, nie mam wyjścia
Nie wiem w sumie co jeszcze napisać, może macie jakieś pytania, wtedy byłoby mi łatwiej opowiadać.. bo ja wiem o Was naprawdę sporo, dzięki regularnemu podczytywaniu
a zamierzasz podchodzić do matury ????

Stary 2011-03-08, 16:21   #3080
enchantresss
Rozeznanie

imię nie wybrane jeszcze i coś czuję, że jeszcze długo malutka pozostanie bezimienna, bo nie możemy dojść do porozumienia ja chcę Gabrysię, nie wyobrażam sobie żeby nazwać Ją inaczej, mój TŻ chce, a raczej postanowił, że to Natalka - i tak właśnie mówi do brzucha 'Natalciu'.. Moja mama wymyśliła Jagodę, a mama TŻ Malwinę .. także niezłe zamieszanie jest z tym hehe.. Gdyby był chłopiec byłby Wiktorkiem, bo wszystkim się podobało to imię... W ogóle przez pierwsze 20tyg ciąży wszyscy mi wmawiali, że to chłopiec i jak doktor powiedział 'na 100% dziewczynka' to aż ciężko mi było uwierzyć

Do matury przystępuję normalnie. Próbną zdałam ang na 70%, polski 68% i matma 28%.. Czyli z matmy zabrakło mi 2% żeby zaliczyć, bo trzeba 30, ale jeszcze mam trochę czasu, więc jestem dobrej myśli

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-03-08, 16:22   #3081
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

enchantresss w sumie dobrze, że masz takich wyrozumiałych nauczycieli
a imię już wybraliście??

agnieszka_pe25 no to super, że chcą cie juz do domciu wypuścić
tego się właśnie obawiam, że jak i tak wrócę do pracy to dzidziek będzie mi chorował, że się więcej w domu nasiedzę niż w pracy...

Kiara76 ....dziwne... przecież jak wyjdzie ok to nie będzie potrzeby się kłoć w palec dodatkowo....

dziewczyny zrobiłam sobie liste ubranek, które już mam...i coś mi tu nie gra...pomożecie mi???? nie wiem co mam jeszcze dokupić, a wydaje i się, że czegoś tu brakuje....

niedrapki 4 pary
skarpetki 7 par
pajacyk bawełniany r62 1szt.
pajacyk welurowy r56 1szt.
rampers r62 1szt
r56 1szt.
czapeczki 3szt.
bluzeczki dł rękaw r62/68 6szt
body dł rękaw r56 5szt.
r62 4szt.
r68 2szt.
body krótki rekaw r56 6szt.
komplet bawełniany śpioszki+ bluzeczka r68 1 szt.

nie wiem....bodziaków z krótkim rękawem jakby za mało...śpioszków w ogóle praktycznie....pomóżcie

Edytowane przez antropia
Czas edycji: 2011-03-08 o 16:24
antropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 16:22   #3082
migotka03
Zadomowienie

enchantresss witaj!

listopadowa fajnie ze juz masz wózek, musisz koniecznie się pochwalić

Kiara współczuję mierzenia glukozy, ale może jak wyniki będą dobre to będziesz mogła przerwać codzienne badanie.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 16:24   #3083
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

enchantresss doczytałam juz co z iminiem
Stary 2011-03-08, 16:28   #3084
enchantresss
Rozeznanie

antropia, ja mam podobną ilość ubranek do Ciebie, tzn mam trochę więcej bodziaków, ale za to brakuje mi skarpetek i niedrapek. Moim zdaniem za mało pajacyków i faktycznie może jakieś śpioszki? Te pajacyki to chyba dobre rozwiązanie na początek, gdy pępuszek jeszcze nie zagojony i chyba dość wygodne do spania..

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-03-08, 16:35   #3085
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

enchan, o to swietnie,ze Ci w szkole odpuscily, dwie kolezanki moje dawne rodzily w klasie maturalnej, a sorzy tak wyrozumiali u Nas nie byli, musialy na zajeciach normalnie byc, tez bym natali nie chciala, zle mi sie kojarzy i przesyt tego imienia jest, walcz o gabryche trudy ciazy Ty znosisz wiec powinni Ci ustapic, ja z Alana nie ustapilam, co prawda dla meza sie podobalo, ale reszta rodziny miala spore obiekcje.
antropia, lista sie wydaje byc ok, tez niewiem co tu brakuje.
Stary 2011-03-08, 16:40   #3086
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
enchantresss w sumie dobrze, że masz takich wyrozumiałych nauczycieli
a imię już wybraliście??

agnieszka_pe25 no to super, że chcą cie juz do domciu wypuścić
tego się właśnie obawiam, że jak i tak wrócę do pracy to dzidziek będzie mi chorował, że się więcej w domu nasiedzę niż w pracy...

Kiara76 ....dziwne... przecież jak wyjdzie ok to nie będzie potrzeby się kłoć w palec dodatkowo....

dziewczyny zrobiłam sobie liste ubranek, które już mam...i coś mi tu nie gra...pomożecie mi???? nie wiem co mam jeszcze dokupić, a wydaje i się, że czegoś tu brakuje....

niedrapki 4 pary
skarpetki 7 par
pajacyk bawełniany r62 1szt.
pajacyk welurowy r56 1szt.
rampers r62 1szt
r56 1szt.
czapeczki 3szt.
bluzeczki dł rękaw r62/68 6szt
body dł rękaw r56 5szt.
r62 4szt.
r68 2szt.
body krótki rekaw r56 6szt.
komplet bawełniany śpioszki+ bluzeczka r68 1 szt.

nie wiem....bodziaków z krótkim rękawem jakby za mało...śpioszków w ogóle praktycznie....pomóżcie
zdecydowanie za malo spiochow i pajacykow
po 1 sztuce?
ja mam po 2, 3
z kazdego rodzaju ubranka co najmniej
Stary 2011-03-08, 16:41   #3087
Camomile
Zadomowienie

Cytat:

Camomile
aktualnie mieszkanko piękne no i to nowe poporodowe też
bardzo oryginalny kolor wózka
Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Bardzo fajny wózeczek i brzuszeczek!
Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Camomille fajna piłeczka
Cytat:
Camomile ale ładny kolorek wózeczka
Dziekuje wam slicznie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dobra, wkleję Wam foty leżaczka i idę golić brochę przed ginkiem, jakoś tak mi się nie chce dzisiaj z nim widzieć, chyba mam uraz po ostatniej wizycie no ale dziś pewnie ostatni raz idę do niego więc będę się tej myśli trzymać
Moria, lezaczek bardzo ladny, a Twoj pies jest po prostu FANTASTYCZNY
Specjalnie zapisalam sobie zdjecie na dysku, zebyu pokazac TZ jak wroci z pracy (on uwielbia takie pieski).
I powodzenia u ginka

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

ale na piatek biore urlop na badania bo znów będzie dym, ze sie spoznie np 3 godziny
Daisy, tez mialam robiona glukoze 75, wypilam z cytrynka bez problemu , wiec tobie to na pewno bedzie smakowac .
Ale ze urlop musisz brac na badanie, to nie fair ...

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Wózeczek bardzo ładny, wcale nie wygląda smutno
Zastanaiwałam sie kiedyś nad tymi podwójnymi kółkami.. jaki jest ich cel? "pomagają" w jeżdzeniu? czy to tylko tak dla wyglądu?
Ja to słaba w temacie wózku jestem, więc pytam
Hehe, no ja tez jestem slaba w tym temacie...
Wydaje mi sie, ze raczej nie pomagaja w niczym, moze raczej przeszkadzaja, jak sie jezdzi po blocie/sniegu. Ale u nas sniegu jest co roku niewiele, wszedzie chodniki, w pobliskim lesie mamy przetestowane trasy po ubitym,a na jakies wieksze wyprawy, o ile takie beda, bedziemy chustowac .

Witaj enchantresss
Ja tez dlugo podczytywalam, dopiero od kilku dni pisze .

Cytat:
Trumna wampira
Eeee, ja bym nie zmieniala. Dodasz jakis kolorowy kocyk, parasolke itp. i juz na pewno nikomu sie tak nie bedzie kojarzyc.
No i najwazniejsze, zeby tobie wozeczek sie podobal.

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Właśnie wózio przyjechał. Idę składać.
I teraz nie wiem kiedy Was nadrobię
O jak fajnie, pochwal sie jak zlozysz .

antropia, jak na moj gust, to malo masz pajacykow.
Wiec albo po pare sztuk pajacykow, albo faktycznie spioszki?

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 16:43   #3088
principessina
Zakorzenienie

Hej Kobitki! WSZYSTKIE NAJ NAJ Z OKAZJI NASZEGO SWIETA

Ja dzisiaj czuje sie o niebo lepiej i oczywiscie nie moglabym byc soba gdybymusiedziala w miejscu..posprzatalam lazienke od meza dostalam torta alle mimoze, bo kwiatki dostalam ostatnio 2x, wiec tym razem tort, tak zebym przytyla jeszcze troszke wieczorem zaprosil mnie maz na kolacje, ale mowie mu ze moze lepiej zebym dzis jeszcze nie wychodzila z domku, bo jest dosc zimno...
Chwale sie torcikiem i swoim mega gigantycznym brzuszkiem, dawno fotki sobie nie robilam i az sie dzis wystraszylam jaki ten moj brzuch jest wielki

moria mi najbardziej podoba sie ta karuzela z malpkami fisher price

antropia no ja nie pomoge, sama mam problem ze skompletowaniem wyprawki...i tak wczoraj popatrzylam ze na 56cm mam tylko 4 body z krotkim rekawkiem, 3 pajacyki bawelniane, 2 frotkowe i....nic wiecej...mam wszystko na 62, chyba powinnam cos kupic, bo jednak w tych ciuszkach na 62 to dzidzius na poczatku moze plywac, jak myslisz ile bodziakow dokupic i spioszkow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6702.jpg (76,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6698.jpg (36,8 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6693.jpg (31,2 KB, 37 załadowań)
Stary 2011-03-08, 16:53   #3089
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

dziękuję wam kochane
dokupię rzeczywiście troszkę pajacyków i śpioszków...wiedziałam, że mnie olśnicie jak was poproszę
myślałam jeszcze żeby może kupić jakieś półśpioszki do bodziaków....

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj czuje sie o niebo lepiej i oczywiscie nie moglabym byc soba gdybymusiedziala w miejscu..posprzatalam lazienke od meza dostalam torta alle mimoze, bo kwiatki dostalam ostatnio 2x, wiec tym razem tort, tak zebym przytyla jeszcze troszke wieczorem zaprosil mnie maz na kolacje, ale mowie mu ze moze lepiej zebym dzis jeszcze nie wychodzila z domku, bo jest dosc zimno...
Chwale sie torcikiem i swoim mega gigantycznym brzuszkiem, dawno fotki sobie nie robilam i az sie dzis wystraszylam jaki ten moj brzuch jest wielki

antropia no ja nie pomoge, sama mam problem ze skompletowaniem wyprawki...i tak wczoraj popatrzylam ze na 56cm mam tylko 4 body z krotkim rekawkiem, 3 pajacyki bawelniane, 2 frotkowe i....nic wiecej...mam wszystko na 62, chyba powinnam cos kupic, bo jednak w tych ciuszkach na 62 to dzidzius na poczatku moze plywac, jak myslisz ile bodziakow dokupic i spioszkow
widzę, że masz tak jak ja....kompletnie nie wiem ile czego powinnam mieć....może przydałyby ci się bodziaki z krótkim rękawkiem na 56....będzie ciepło więc myślę, że ja bym ze 4 dokupiła z krótkim...a śpioszki....na 56....chyba nie dużo....bo cieplutko będzie....ze 3???

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:

ale brzusio i ten torcik....mniammmmm
a ja chyba zaraz się ubiore i zejde do sklepu po lody

Edytowane przez antropia
Czas edycji: 2011-03-08 o 16:55
antropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 16:54   #3090
Camomile
Zadomowienie

Cytat:
Torcika to nie powinnas nam pokazywac

A brzuszek super, taki okraglutki .

Cytat:
dziękuję wam kochane
dokupię rzeczywiście troszkę pajacyków i śpioszków...wiedziałam, że mnie olśnicie jak was poproszę
myślałam jeszcze żeby może kupić jakieś półśpioszki do bodziaków....
A polspioszki sa ze stopkami?
Kuzynka mnie przestrzegala, zeby tylko takie kupowac, bo inaczej nogawki sie podwijaja i maluszkowi jest niewygodnie (ale osobistego doswiadczenia w tej kwestii nie posiadam).

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości