|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Witam wszystkie mamusie
Podczytuję Was od bardzo, baaardzo dawna, wiele razy chciałam dołączyć, ale wiedziałam, że ciężko byłoby mi być na bieżąco, no i przede wszystkim ciężko się wbić w taką zgraną grupkę.. ale mimo wszystko : PRÓBUJĘ ![]() Może na początku powiem coś o sobie.. Nazywam się Ania, mam 18lat i uczę się w maturalnej klasie. Termin porodu mam na 8 czerwca, a w brzuszku noszę córeczkę Ciąża nieplanowana, ale jak najbardziej chciana.. Na początku dla mnie, dla TŻ i dla rodziny to był szok, ale teraz wszyscy już się z tym oswoili, cieszą się i nie mogą doczekać dzidziusia ![]() Narazie może nie dopisujcie mnie do listy na pierwszej stronie, bo nie jestem pewna czy podołam regularnemu udzielaniu się, ale jeśli się uda, to za jakiś tydzień się upomnę..
|
#3062 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Grazin filmik super, moj też tak czasem się wypina i kręci, ale jeszcze go nie złapałam na cam. Muszę się pospieszyć, bo za chwilę wyjdzie i... pewnie będzie się wiercił dalej, ale już nie w brzuszku. Ojej, w całej tej ciąży to właśnie jest najbardziej superowe dla mnie
Matall sexi mamuśka z ciebie, uważaj żeby Cie Cichopek nam nie zabrała ![]() Antropia podobno się zdarza, no ale jednak częściej siusiak nagle rośnie niż odpada, więc myślę, że ewentualnie zmniejszy się liczba dziewczynek ![]() A ja bym brała ubranka bez krępacji, zwłaszcza jeśli pomagałaś z tym laptopem. Może się okazać, że jak nie weźmiesz to dziewczynie będzie przykro, przecież sama zaproponowała, więc widocznie ma ochotę dać Camomille - kolorek super, ja też w ciemny poszłam. Dziś zadzwoniłam, żeby się dowiedzieć na kiedy będzie mój kolor i słyszę jak babeczka krzyczy: na kiedy będzie trumna wampira (bo on czarny z czerwonym środkiem)? No i zaczęłam się zastanawiać czy nie zmienić na inny Andziot wiedzy skarbnico, dobrze, że tu z nami jesteś i kontrolujesz te durnoty, które bezmyślnie przekazujemy. Mogłam sprawdzić najpierw, ale była zachwycona tym tormentiolem, że nawet nie pomyślałam, że coś może być nie tak. Zwalam na zbudynienie i proszę o wybaczenie. A ja startuję ze zwykłymi zielonymi pampersami newborn. Jak będzie coś nie tak to będę rozkminiać. Aga pe wracaj do zdrowia i do domku Moria sprzęt pierwsza klasa ![]() Dżizas muszę chyba zacząć notować w trakcie czytania, bo tyle chciałabym napisać, a później połowy nie pamiętam. |
|
|
|
#3063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dobra funkcja, dzidziol będzie się sam obsługiwał ![]() Cytat:
na ile ci Julka pozwoli ![]() oj to ja już widzę jak ty się oszczędzasz ![]() Zosia je obiad ma schaba, ziemniaki i ogórka kiszonego zgadnijcie co zniknęło ... ![]() oczywiście ogóras ![]() robi się wybredna
|
||
|
|
|
#3064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3065 |
|
Wtajemniczenie
|
enchantresss
![]() elis5 masz racje kochana, w sumie to dla dzidzi ma byc a nie dla mnie....a co jakby nie chciała to by nie zaproponowała
|
#3066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3067 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a sliwki oczywiscie, ze sa zdrowe i dzialaja dobrze na nasze jelitka wcinaj smialo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oprócz kubusia puchatka 3 pozostałe karuzele też wybrałam takie same W podjęciu decyzji pomogło mi obejrzenie realnych fotek (są na allegro bo sporo osób sprzedaje używane). Misie mi się podobały najbardziej, ale one takie pastelowe są a na tych realnych fotkach wręcz mdłe. Nie to co Rainforest i właśnie tę karuzelę wczoraj zamówiliśmy
|
|
|
#3069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieciaki przepadają za ogórkami kiszonymi
|
|
|
#3070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za odwagę ![]() wszystkim nam jest ciężko być na bierząco, czasem nie wszystkie czytamy od deski do deski, jedne się przyznają, inne nie ![]() ale miło nam jak od czasu do czasu się każda z nas odezwie i napisze co u niej, nie wymagamy 100% frekwencji i pierwszego miejsca w aktywności ![]() imię wybraliście ? Cytat:
tekst the best !!!!!!!!!! |
||
|
|
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
ciezko chyba trafic na dobra jakosciowo koszulke nocna, ja ostatnio kupilam pizamki i okazaly sie badziewiem, w dodatku mam wrazenie,ze sie skurczyly.
Maly nie da mi chodzic tak mnie cos piecze kolo pepka
|
#3072 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
doczytuje na spokojnie widzialam sie z lekarzem i mowil ze przed weekendem pojde do domu moria lezaczek uroczy a twoja psinka mnie rozwala, slodka jest jak nie wiem, mam nadzieje ze moja tez na taka posluszna w pozowaniu wyrosnie wogole jak ogladam wasze zakupki ,brzusie i fotki z usg to mazianka, piekna wage ma twoje malenstwo, na pewno bedzie dobrze a zapomnialam sie pochwalic ze moj maluszek na 50 centylu wg usg, a wcz byl 30 t 1d, wiec tak pewnie ok 1500 ma, bo zapomnialam z tego wszystkiego dopytac . ciesze sie bardzo ze tak sredniaczkowo rosnie.a co do siedzenia z dzieckiem w domu, to mialam ambitny plan szybkiego powrotu(pol roku pracowalam jak maly mial ok 1 roku, pare godzin, wowczas tz zmienil sobie zmiany i tak ciagnelismy raz ja raz on z malym) a potem jak juz w pl wychowywalam go sama, to za nic nie bylo opcji wyrwania sie, chociaz bardzo chcialam, to tyle choruje ze jako 3latek mial pol roku przerwy przedszkolu, ta zime tez wiecej nie chodzil niz chodzil i tyle po moich zalozeniach. ciekawe jak bedzie z tym malenstwem ![]() witam nowa mamusie
|
|
|
|
#3073 |
|
Raczkowanie
|
Zanim doczytam, podzielę się wieściami z poradni diabetologicznej, do której trafiłam po badaniu obciążenia glukozą GLUKOMETREM
(wyniki 72 przed i 153 po). Wróciłam, posiedziałam troszkę w długaśnej kolejce, ale powiedziałam wcześniej w zabiegowym, że mam przykaz leżenia, więc po jakimś czasie pani doktor poprosiła mnie bez kolejki. Zapytała, czy w rodzinie ktoś chorował na cukrzycę (nie chorował), popatrzyła, że w trzech ciążowych badaniach miałam glukozę na czczo od 68 do 76 więc nie było podstaw do niepokoju, a jak dodałam, że po obciążeniu glukozą 75g pobierali mi krew glukometrem, a nie z żyły, to stwierdziła, że to się nie nadaje do interpretacji i jutro na 7 mam się stawić na "normalne" pobranie krwi. Najbardziej mnie złości , że wg pani dr, nawet jak krzywa wyjdzie prawidłowa, to i tak mam do rozwiązania badać sobie 4 razy dziennie poziom glukozy (po jakie licho?), dostałam glukometr (do zwrotu po porodzie), receptę na paski i od czwartku mam robić sobie próby. Dla mnie bezsens, skoro wynik będzie dobry, no ale jeszcze zobaczymy dla pewności jaki będzie. A jeszcze oznaczenie HBA1C wynosi 4,9%, czyli bardzo dobrze, więc pewnie cukru nie będzie, a kłuć się będę i tak musiała ![]() Przy okazji kupiłąm w aptece gatki siateczkowe poporodowe Hartmann, na all kosztują ok. 2,50zł, a w aptece 4,30zł, ale wzięłam 2 sztuki, żeby sprawdzić rozmiar i pasują
|
#3074 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za miłe powitanie
Zawsze jak wklejacie zakupy dla swoich dzidziusiów to inspirują mnie one do intesywnego przeglądania allegro i teraz szukam leżaczka (moria, Twój jest śliczny !!!) oraz karuzelki.. Ale z tą karuzelką to nie mam zielonego pojęcia jaką chcę i jestem w tym zielona co najlepsze dla maleństwa.. andziot, Twoja mała córeczka jest słodka czytałam już wiele razy jak o Niej opowiadałaś i zawsze jak widzę, że piszesz 'Zosia coś tam' to się uśmiecham do monitora i wyobrażam sobie jak będę miała już moją malutką na świecie
|
#3075 |
|
Zadomowienie
|
enchan, witamy
najwazniejsze by bylo wsparcie w rodzinie I ,ze chcecie dzidziusia jak sie czujesz? Dasz rade chodzic do szkoly? Mozesz jeszcze cos o sobie napisac.---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Kiara, wspolczuje, no ale nic nie poradzisz badz silna. A do czego te gaziki? Bo ja jakas zbudyniala
|
#3076 |
|
Rozeznanie
|
Czuję się dobrze, całą ciążę przechodziłam bezobjawowo wręcz, zero mdłości na początku, itd.. W grudniu i styczniu opuściłam sporo zajęć, bo wylądowałam w szpitalu z krwawieniem i dostałam zwolnienie i nakaz leżania.. Ale naprawdę cały czas czułam się super, z szyjką wszystko w porządku, a krwawienie było najprawdopodobniej z jakiś skurczy, których ja wcale nie czułam
Teraz staram się być w szkole jak najczęściej, ale jak mnie nie ma to nauczyciele się nie czepiają i nie stwarzają mi żadnych problemów, dopytują ciągle o samopoczucie itd.. Dużym ułatwieniem jest dla mnie to,że wszystkie przedmioty zakończyłam w 1semestrze, a teraz chodzę tylko na fakultety z matmy, polskiego i angielskiego wystawienie ocen 11 kwietnia, a zakończenie roku 29kwietnia, więc w sumie został mi miesiąc.. No muszę dać radę, nie mam wyjścia ![]() ![]() ![]() Nie wiem w sumie co jeszcze napisać, może macie jakieś pytania, wtedy byłoby mi łatwiej opowiadać.. bo ja wiem o Was naprawdę sporo, dzięki regularnemu podczytywaniu
|
#3077 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie
![]() Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet ![]() Gratuluje udanych wizyt, Mazianka piękna waga, oszczędzaj sie i odpoczywaj jak najwiecej ![]() Moria śliczny leżaczek, ja też już mam upatrzony ale narazie nie kupuje, ponoćod 3 miesiaca mozna dopiero ich używać. Enchan witaj
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wózio przyjechał
.I teraz nie wiem kiedy Was nadrobię ![]() A i witam Nową Mamusię Enchantresss - miło że do nas dołączyłaś |
|
|
|
#3079 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten parametr oznacza wahania glukozy ok 3miesiące wstecz, więc wcale nie wyklucza cukrzycy, bo np dopiero od jakiegoś miesiąca mogłaś przestać dobrze spalać cukier no ale wszystko okaże się po badaniach, no i jak sobie trochę pomierzysz cukier i będzie ok to tym bardziej będziesz spokojniejsza i lekarz pewnie pozwoli Ci już nie robić pomiarów Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3080 |
|
Rozeznanie
|
imię nie wybrane jeszcze i coś czuję, że jeszcze długo malutka pozostanie bezimienna, bo nie możemy dojść do porozumienia
ja chcę Gabrysię, nie wyobrażam sobie żeby nazwać Ją inaczej, mój TŻ chce, a raczej postanowił, że to Natalka - i tak właśnie mówi do brzucha 'Natalciu'.. Moja mama wymyśliła Jagodę, a mama TŻ Malwinę .. także niezłe zamieszanie jest z tym hehe.. Gdyby był chłopiec byłby Wiktorkiem, bo wszystkim się podobało to imię... W ogóle przez pierwsze 20tyg ciąży wszyscy mi wmawiali, że to chłopiec i jak doktor powiedział 'na 100% dziewczynka' to aż ciężko mi było uwierzyć Do matury przystępuję normalnie. Próbną zdałam ang na 70%, polski 68% i matma 28%.. Czyli z matmy zabrakło mi 2% żeby zaliczyć, bo trzeba 30, ale jeszcze mam trochę czasu, więc jestem dobrej myśli
|
#3081 |
|
Wtajemniczenie
|
enchantresss w sumie dobrze, że masz takich wyrozumiałych nauczycieli
![]() a imię już wybraliście?? agnieszka_pe25 no to super, że chcą cie juz do domciu wypuścić ![]() tego się właśnie obawiam, że jak i tak wrócę do pracy to dzidziek będzie mi chorował, że się więcej w domu nasiedzę niż w pracy... Kiara76 ....dziwne... przecież jak wyjdzie ok to nie będzie potrzeby się kłoć w palec dodatkowo.... dziewczyny zrobiłam sobie liste ubranek, które już mam...i coś mi tu nie gra...pomożecie mi???? nie wiem co mam jeszcze dokupić, a wydaje i się, że czegoś tu brakuje.... niedrapki 4 pary skarpetki 7 par pajacyk bawełniany r62 1szt. pajacyk welurowy r56 1szt. rampers r62 1szt r56 1szt. czapeczki 3szt. bluzeczki dł rękaw r62/68 6szt body dł rękaw r56 5szt. r62 4szt. r68 2szt. body krótki rekaw r56 6szt. komplet bawełniany śpioszki+ bluzeczka r68 1 szt. nie wiem....bodziaków z krótkim rękawem jakby za mało...śpioszków w ogóle praktycznie....pomóżcie
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-03-08 o 16:24 |
|
|
|
#3082 |
|
Zadomowienie
|
enchantresss witaj!
listopadowa fajnie ze juz masz wózek, musisz koniecznie się pochwalić ![]() Kiara współczuję mierzenia glukozy, ale może jak wyniki będą dobre to będziesz mogła przerwać codzienne badanie.
|
|
#3083 |
|
Wtajemniczenie
|
enchantresss doczytałam juz co z iminiem
![]()
|
#3084 |
|
Rozeznanie
|
antropia, ja mam podobną ilość ubranek do Ciebie, tzn mam trochę więcej bodziaków, ale za to brakuje mi skarpetek i niedrapek. Moim zdaniem za mało pajacyków i faktycznie może jakieś śpioszki? Te pajacyki to chyba dobre rozwiązanie na początek, gdy pępuszek jeszcze nie zagojony i chyba dość wygodne do spania..
|
#3085 |
|
Zadomowienie
|
enchan, o to swietnie,ze Ci w szkole odpuscily, dwie kolezanki moje dawne rodzily w klasie maturalnej, a sorzy tak wyrozumiali u Nas nie byli, musialy na zajeciach normalnie byc, tez bym natali nie chciala, zle mi sie kojarzy i przesyt tego imienia jest, walcz o gabryche
trudy ciazy Ty znosisz wiec powinni Ci ustapic, ja z Alana nie ustapilam, co prawda dla meza sie podobalo, ale reszta rodziny miala spore obiekcje.antropia, lista sie wydaje byc ok, tez niewiem co tu brakuje.
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 1 sztuce? ja mam po 2, 3 z kazdego rodzaju ubranka co najmniej
|
|
|
|
|
#3087 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Specjalnie zapisalam sobie zdjecie na dysku, zebyu pokazac TZ jak wroci z pracy (on uwielbia takie pieski). I powodzenia u ginka ![]() Cytat:
, wiec tobie to na pewno bedzie smakowac .Ale ze urlop musisz brac na badanie, to nie fair Cytat:
Wydaje mi sie, ze raczej nie pomagaja w niczym, moze raczej przeszkadzaja, jak sie jezdzi po blocie/sniegu. Ale u nas sniegu jest co roku niewiele, wszedzie chodniki, w pobliskim lesie mamy przetestowane trasy po ubitym,a na jakies wieksze wyprawy, o ile takie beda, bedziemy chustowac .Witaj enchantresss Ja tez dlugo podczytywalam, dopiero od kilku dni pisze .Cytat:
Eeee, ja bym nie zmieniala. Dodasz jakis kolorowy kocyk, parasolke itp. i juz na pewno nikomu sie tak nie bedzie kojarzyc. No i najwazniejsze, zeby tobie wozeczek sie podobal. Cytat:
.antropia, jak na moj gust, to malo masz pajacykow. Wiec albo po pare sztuk pajacykow, albo faktycznie spioszki? |
||||||
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobitki! WSZYSTKIE NAJ NAJ Z OKAZJI NASZEGO SWIETA
![]() Ja dzisiaj czuje sie o niebo lepiej i oczywiscie nie moglabym byc soba gdybymusiedziala w miejscu..posprzatalam lazienke wieczorem zaprosil mnie maz na kolacje, ale mowie mu ze moze lepiej zebym dzis jeszcze nie wychodzila z domku, bo jest dosc zimno...Chwale sie torcikiem i swoim mega gigantycznym brzuszkiem, dawno fotki sobie nie robilam i az sie dzis wystraszylam jaki ten moj brzuch jest wielki ![]() moria mi najbardziej podoba sie ta karuzela z malpkami fisher price ![]() antropia no ja nie pomoge, sama mam problem ze skompletowaniem wyprawki...i tak wczoraj popatrzylam ze na 56cm mam tylko 4 body z krotkim rekawkiem, 3 pajacyki bawelniane, 2 frotkowe i....nic wiecej...mam wszystko na 62, chyba powinnam cos kupic, bo jednak w tych ciuszkach na 62 to dzidzius na poczatku moze plywac, jak myslisz ile bodziakow dokupic i spioszkow
|
#3089 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję wam kochane
dokupię rzeczywiście troszkę pajacyków i śpioszków...wiedziałam, że mnie olśnicie jak was poproszę myślałam jeszcze żeby może kupić jakieś półśpioszki do bodziaków.... ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
a ja chyba zaraz się ubiore i zejde do sklepu po lody
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-03-08 o 16:55 |
||
|
|
|
#3090 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A brzuszek super, taki okraglutki .Cytat:
Kuzynka mnie przestrzegala, zeby tylko takie kupowac, bo inaczej nogawki sie podwijaja i maluszkowi jest niewygodnie (ale osobistego doswiadczenia w tej kwestii nie posiadam ).
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

Czekamy na Ciebie fasolko

(wyniki 72 przed i 153 po).
Teraz staram się być w szkole jak najczęściej, ale jak mnie nie ma to nauczyciele się nie czepiają i nie stwarzają mi żadnych problemów, dopytują ciągle o samopoczucie itd.. Dużym ułatwieniem jest dla mnie to,że wszystkie przedmioty zakończyłam w 1semestrze, a teraz chodzę tylko na fakultety z matmy, polskiego i angielskiego