|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze szkoda,ze moja Jula za warzwami nie przepada ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=gusiagatko;25592675] To proszę grzecznie odpoczywać i się nie przemęczać!! QUOTE] Cytat:
Ja tez śpiochów nie mam ,ani 1 pary,zJulką miałam chba 1 i wogóle mi nie pasowały,nie ma jak bociak i półśpiochy albo gresiki,no ew pajace na noc ![]() a ja wróciłam z zakupów i juz mam chba wreszcie wszystko kupilismy materac i przewijak !!!! teraz tylko pieluchy do szpitala i pierdółki które "wyjda w praniu" no i mateczki poporodowe i mam wsio -chba ![]() A propos pieluch,kupiłam 3 szt wielorazowych i jak sie sprawdzą ,to za becikowe dokupie cały zestaw,( do szpitala tlko jednorazówki) Mam nadzieje ,ze sie sprawdzą, bo Julka miala na wiekszosc jednoraz. alergie i na wszystkie chsteczki tez,wiec Gabrysia spróbuje na wielorazówkach. Ma moze któras juz jakies doswiadczenia,albo tez planuje na nich dzieciaczka wychowywac?
__________________________ Gabryś jest z nami od 23.04.2011 Edytowane przez mazianka81 Czas edycji: 2011-03-08 o 18:32 |
||||
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Princi, jaki śliczny brzuszek
Anula, dawaj te foty, potem odeśpisz, przecież ja nie wytrzymam napięcia. WSZYSTKO CI KIEDYŚ UKRADNĘ! Jesteś moją guru, jeśli chodzi o rzeczy dla dzieciątka
|
|
|
|
#3153 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze szkoda,ze moja Jula za warzwami nie przepada ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=gusiagatko;25592675] To proszę grzecznie odpoczywać i się nie przemęczać!! QUOTE] Cytat:
Ja tez śpiochów nie mam ,ani 1 pary,zJulką miałam chba 1 i wogóle mi nie pasowały,nie ma jak bociak i półśpiochy albo gresiki,no ew pajace na noc ![]() a ja wróciłam z zakupów i juz mam chba wreszcie wszystko kupilismy materac i przewijak !!!! teraz tylko pieluchy do szpitala i pierdółki które "wyjda w praniu" no i mateczki poporodowe i mam wsio -chba ![]() A propos pieluch,kupiłam 3 szt wielorazowych i jak sie sprawdzą ,to za becikowe dokupie cały zestaw,( do szpitala tlko jednorazówki) Mam nadzieje ,ze sie sprawdzą, bo Julka miala na wiekszosc jednoraz. alergie i na wszystkie chsteczki tez,wiec Gabrysia spróbuje na wielorazówkach. Ma moze któras juz jakies doswiadczenia,albo tez planuje na nich dzieciaczka wychowywac?
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem że niski cukier jest niebezpieczny, bo nasze ciało musi mieć z czego czerpać energię, hipoglikemia powoduje m.in. omdlenia i to jest bardzo niebezpieczne jeśli nikogo nie ma w pobliżu bo wtedy nikt nam nie pomoże i cukier nadal będzie spadał aż do wartości krytycznych .... jeśli chodzi o dziecko to ono czerpie od nas kalorię i glukozę więc jeśli my jej nie mamy, to ono też nie ma .... ja tu mówię o stanie przedłużającym się, jeśli się nie reaguje, ale każda z nas je często więc moim zdaniem nic się nie powinno dziać anula skoro wiesz że cukier jest niski to powinnaś jeść często ( nie koniecznie dużo ) żeby systematycznie dostarczać kalorie, pytanie czy ten cukier był robiony na czczo rano ???? czy w środku dnia ??? czy w obciążeniu glukozą też miałaś nisko, bo nie pamiętam ??? poza tym Twoje omdlenia mogą mieć też inne przyczyny, krążenie jest bardzo obciążone teraz i czasem ma prawo nam się słabo zrobić, w końcu dźwigamy nadmiarowe kilogramy które uciskają nam mnóstwo naczyń i narządów |
|
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
antropia moj synek ma wszystko nieniesciutkie, chcialabym mu kupic cos zoltego albo zielonego, bo strasznie monotonne ma te ubranka, dla dziewczynek to jednak bardziej kolorowe sa ciuszki....
mary pozimkowa prosze mnie nie denerwowac, to tluszczu pod cyckami nie widzisz i mojego mega gigantycznego brzucha?? ![]()
|
#3156 | |||
|
Zakorzenienie
|
Przeczytalam wszysciutko moje drogie Kobiety
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A na Dzien Kobiet dostalam kebaba, Algide i zel wisniowy Durex
|
|||
|
|
|
#3157 | |
|
Zadomowienie
|
mary_poziomkowa no mów,mów,mów!
Czekam na tą opowieść z jadem;]---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
A może te 3 rzeczy są ze sobą połączone?
|
|
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jakoś nie widzę siebie piorącej te pieluchy ... choć podoba mi się ten pomysł, ale wiem że nie dałaby rady |
|
|
|
|
#3159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak samo mi tłumaczył, kiedy mnie łapały takie osłabienia, że prawie mdlałamlekarstwem u mnie jest lewy bok wtedy krew najlepiej krąży i nigdy w takiej pozycji nic mi nie byłonawet a aucie mam położone oparcie i lekko na boku staram się być, bo jednak jak siedzę normalnie brzuch mi mocno ciąży i momentalnie robi mi się słabo
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
nooo nadrobiłam dzis
byłam tez zapłacic za szkołe rodzenia, 350 zł a w tym 12 zajęć plus 12 zajęć fitness i plus 4 baseny (raz w tygodniu) chyba dobra cena.. Za to cena położnej................. anulka zwolnienie 50% to nalezy rozumiec, ze pracujesz jakby na pół etatu ? to chyba da sie przezyc.. wiadmo ze lepiej w ogole nie chodzic ale gorzej gdybys musiała co dzien po 8h siedziec ;/ agnieszka_pe, ciesze sie ze nie jest Ci tam zle !! no i ze wyniki w porzo mary razem polecimy do tej norwegi do naszej anuli na polowanie szkoda ze nasze dziewuszki nie beda młodsze, bo bysmy po Zosience dziedziczyła ciuszki listopadowa, a ten łoś był w komplecie czy sama go tam zapakowałas hihi Sliczna fura a przy okazji, ile mialas cukier ? nie wiem czy czytałas - ide na powtórke glukozki, tym razem 75gNorma wg mego labka 7,8 a ja mam 8,6.. nie wiem czy to mocno norma juz przekroczona ? Tez wziłam rozwód ze słodkim :|
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-03-08 o 18:55 |
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=432012 Troche sie w nim poudzielalam, bo tez bylam zielona, a teraz juz wiecej wiem. Na pewno zainwestuje w taki wynalazek, sama tez bym nie chciala lezec cale zycie na ceracie, nawet jakby byla wylozona samym jedwabiem (przytyk do pieluch jednorazowych), wiec mysle, ze bede robic malej chociaz jeden dzien w tygodniu z taka wielorazowa pielucha. |
|
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam dziś po małe zakupy, w drodze do KASY PIERWSZEŃSTWA wyprzedziło mnie małżeństwo, młode z wielkim wózkiem zakupów. Gdy już do nich dochodziłam usłyszałam fragmenty rozmowy. Facet optował za przepuszczeniem mnie, bo w ciąży i mało zakupów, a kobita już wypakowywała bardzo szybko wszystko na taśmę [przed nimi 2 osoby, które też nie wyglądały na potrzebujące] i powiedziała coś w stylu "nic jej nie będzie, chwilę postoi". Lekko mi oko zaczęło latać, samo stanie kolejce to :dupa: ale podejście tej kobity, no totalny zaścian! ![]() No ale nic, stoję. Nadchodzi moja kolej, miałam dosłownie z 7 rzeczy, a oni się jeszcze szamotali z siatami zakupów i nie odchodzili. Kasjerka mówi, że mogłam podejść bez kolejki, a ja na to ALE TA PANI PRZEDE MNĄ TEŻ W CIĄŻY i wymowne spojrzenie na spory, ale na pewno nie ciążowy, brzuch pani przede mną
|
|
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
andziotku dziekuje ci bardzo za odpowiedz
![]() krew mialam ostatnio pobierana z zyly na czczo a dzisiaj normalnie po normalnym snaidanku i pol batonika. obciazenia glukoza nie mialam bo u nas nie robia. wlasnie jem dosc regularnie bo ciagle mnie ssie wiec chyba ok... na szczescie przyczyna omdlen na pewno nie jest cisnienie bo mam jak zwykel ksiazkowe mary specjalnie dla ciebie, choc mialam spac(moj tz juz w drzemke uderzyl ![]() milo ze jestem twoim guru, az sie zawstydzilam... ![]() 1.jpg2.jpg 3.jpg4.jpg |
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tych pieluch, to ja zdecydowanie będę wygodną egoistką, ale respekt dla mamusiek, które będą używać wielorazowe
![]() A powiedzcie mi, Wy to ręcznie zamierzacie prać? Czy jak? No bo na całą pralkę np. trzy pieluchy z kupą to za mało, a przecież prać kup z innymi rzeczami nie będziecie. No i np. zbierać zakupkane pieluchy przez kilka dni, żeby się pralka nazbierała, to też nie kaman
|
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
mary uwielbiam Cie, wiesz
cos ta tłusciutka pani powiedziała ?? listopadowa swietna kuchnia ! Sama ją projektowałas ?? za✂✂✂isty barek i to obłożenie kamieniem strasznie mi się podoba.
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Anuuuula! Przewijak boski! Najładniejszy, jaki widziałam!
![]() Ddaaiissyy, jeśli już wybierzemy się na szabrowanie zosinych rzeczy, to zaklepuję leżaczek
|
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jestem z Ciebie dumna ![]() Ja dziś odpyskowałam koleżance od "cześć, grubasie" ![]() anula Boska krówka
|
|
|
#3168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, gdybym miała w brzusiu dziewczynkę, to bym zamówiła tego czerwono-malinowego x landera jak Moria ), a tak to dla Naszego synuśka bryka już stoi, dokładnie taka sama jak ma Listopadowa Listopadowa dziękuję za informację o porodówce ale ja w zasadzie dalej nie wiem, gdzie będę rodziła... generalnie pewnie ta nieszczęsna Zaspa zostanie ![]() Mój TŻ trochę uparty, że tam ten neonatologiczny oddział jest i może po prostu nie będę kusiła losu, bo gdyby coś poszło nie tak i rzeczywiście tam się rozpakuje... teściowe mieszkają na przeciwko tego szpitala, więc TŻ miałby gdzie spać i nie musiałaby dojeżdżać z Gdyni. Tak naprawdę to nie wiem... ![]() A u mnie się polepszyło, ginek w czwartek powiedział, że jest ze mnie bardzo dumny i że nic mi się dalej nie poskracało, gęstość dobra, więc pozwolił wstać kolejna wizyta za półtora tygodnia ale jest dobrej myśli, bo wszystko ładnie trzyma... w weekend odwiedziłam moją podyplomówkę , rodziców i teściów, więc było typowo wyjściowo Bardzo uczulał na jazdę samochodem, że to jedno z najgorszych zachowań, które szkodzi na szyjkę, bo przy naszych drogach w PL, to dziura na dziurze i jak maluszek jest główką w dół już, to twardym ciągle jakby podskakuje na tej szyjce i ona wtedy może nie wytrzymać. Porównał to do średniowiecza, jak rycerze napierali takimi taranami na bramy zamków ...a w tym miesiącu zamawiamy łóżeczko i materacyk (chyba taki jak Morii)... ehhh coraz mnie czasu, dopada mnie jakieś zwątpienie odnośnie WSZYSTKIEGO
|
|
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Ddaaiissyy, nie, nie powiedziała nic, tylko spojrzała na męża i zaraz poszli
Oczywiście do mojej wypowiedzi dodałam mój uroczy uśmiech
|
|
|
|
#3170 | |
|
Wtajemniczenie
|
mimbi na pewno dokupię pajacyki i śpioszki
anula_81 zakochałam sie w tych żyrafkach mary poziomkowa chciałbym zobaczyc jej mine świetnie ja załatwiłaś BRAWO!!!w ogóle bolą mnie dzisiaj cały dzień brodawki...aż musiałam stanik zdjąć..ale nawet koszulka mnie drażni.... i przed chwila zauważyłam, że są lekko wilgotne....chyba zaczyna się coś dziać i siara się pojawia ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no krowa jak w mordę strzelił
![]() Antropia, już się tej pani nie przyglądałam, za to kasjerka miała śmieszną minę, coś pomiędzy powagą, a roześmianiem się za chwilę
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz sobie wyobrazam Twoj uroczy usmiech "pewnie tak samo slodki i szyderczy" jak mojej dyr dobra, to bierz anulki leżaczek, bo ja pewnie taki sobie kupię, ale ciuszkami już musimy sie ładnie podzielić hihihi
|
|
#3174 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem jak ja tej krowie szyje dorobiłam
mary poziomkowa pewnie będzie się "odchudzać"
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny do szpitala to chyba za duze te kompleciki co?
http://allegro.pl/wyprawka-5-czesci-...489755897.html http://allegro.pl/wyprawka-5-czesci-...481289228.html anula krowki boskieeee
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
a jak ja już jestem w 27 tyg.to już III trymestr się zaczął?? 7 miesiąc??
|
#3177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesteś moją idolką ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#3178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Mary to miod na moje serce jak tak mowisz
chyba zaczne zamawiac przewijaki z krowkami i sprowadzac je do PL i doczytalam twoja historie z kasa i opowiedzialam TZtowi, usmialismy sie, brawa dla ciebie!!!! chcialabym tam byc i wiudziec mine tej laski!matall dziekuje ![]() renessme ale dobrze czytac ze juz lepiej z szyjka i nei musisz lezec! a zwatpieniem sie nei przejmuj, codziennie conajmniej jedna z nas takie zwatpienie lapie:=)antropia no krowki krowki... tak bylo na zamowieniu tez napisane... teraz czekam tylko do piatku na wozek i fotelik i w sumie wszystko mamy! dzisiaj kupilam maly szamponik i paste do zebow itp do szpitala, wiec niedlugo torbe pakuje
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
princi Ale za duże w sensie rozmiaru? Ja biorę większość 56 i po jednym 62 (najwyżej tż dowiezie), bo podobno dzieciaczki 58-59 wchodzą w 56 A ilościowo, to najlepiej 4 pajace i 4 koszulki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

()) jest niebezpieczny dla dzidzi? czy to oznaka cukrzycy cz czego?!?!

tak samo mi tłumaczył, kiedy mnie łapały takie osłabienia, że prawie mdlałam

ale ja w zasadzie dalej nie wiem, gdzie będę rodziła... generalnie pewnie ta nieszczęsna Zaspa zostanie 
Mój TŻ trochę uparty, że tam ten neonatologiczny oddział jest i może po prostu nie będę kusiła losu, bo gdyby coś poszło nie tak i rzeczywiście tam się rozpakuje... teściowe mieszkają na przeciwko tego szpitala, więc TŻ miałby gdzie spać i nie musiałaby dojeżdżać z Gdyni. Tak naprawdę to nie wiem...
, rodziców i teściów, więc było typowo wyjściowo