|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
ogladalam go i jezdzilam nim po sklepie z Tż i jesli jakims cudem inny wozek nie wpadnie nam bardziej w oko to pewnie pojedziemy jeszcze raz ogladniemy na amen i kupimy albo zamowimy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja juz po wizycie, ginka przepatrzyla badania, dalej witaminy i zelazo mam brac, zbadala na samolocie szyjke - zamknieta i dluga z czego sie bardzo ucieszylam - bo te skurcze mnie martwily. Macica ma sklonnosc do twardnienia wiec niestety do pracy niet - zwolnienie do nastepnej wizyty na 3 tyg i nakaz lezenia. Nospa 3 x 1, 500mg magnez 3 x 2, urosept 3 x 2. Skurcze powiedzmy ze niegrozne ale do czasu az nie zaczna wplywac na szyjke, skracac jej i otwierac wiec bede grzecznie lezec, jutro na pol godz do pracy przekazac obowiazki i zaniesc zwolnienie i wyrko z dzidziem. Malutka nie chciala sie dzis pokazac odwrocila sie tylem i tyle ja widzielimsy za to od zeszlotygodniowej wizyty odwrocila sie o 180 stopni i tym razem juz nie jest glowkowo a posladkowo ulozona heh wierciuch jeden pozdrawiam
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-03-08 o 19:29 |
||||
|
|
|
#2552 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
dlatego dzisiaj wstalam wczesniej i pojechalam polazic po sklepach, fajna pogoda, tak przyjemnie sie lazilo jak dluzszy czas siedze w domu to mnie smutki dopadaja
|
|
#2553 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=kmat;25592499]ania pewnie warto to skonsultować z lekarzem, ból jak przed okresem musisz obserwować, kłucie to chyba raczej nie skurcze ani nic groźnego cięzko powiedzieć. A badaj brzuch czy masz wtedy napiety czy luźny. Może warto wziąć magnez - ja biore Asmag 3 razy dziennie jkao suplement diety a ma działąnie przeciwskurczowe. Aha i co do nospy to co lekarz to opinia. Mi w szpitalu przepisali nospe poczym moj lekarz prowadzacy wypowiedzial sie ze nie powinno sie brac nospy ... sprobuj z magnezem
Dziękuje bardzo za podpowiedz!! Magnez biore bo wlasnie ta inna lekarka mi zapisala. Ale dalej zdarzaja mi sie takie bolesne kłocia i tak chciałam zapytać czy wy tez tak macie, bo moze tak ma byc ![]() W kazdym razie dzieki za odpowiedz
Edytowane przez AniaBosen Czas edycji: 2011-03-08 o 19:32 |
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
jestem po usg
niestety, ale jest jakaś niewielka asymetria w zastawkach czy jakoś tak, lekarz mówił, że to nic poważnego, ale muszę jechać na echo serca do Rudy Śląskiej w poniedziałek mam się zgłosić do przychodni i dostanę skierowanie powiedział, że broń Boże mam się nie martwić, bo poza tym wszystko super wierzę mu, bardzo mu zależało na dokładnym badaniu, bo miał mi robić usg 15 min, a oglądał serduszko prawie godzinę, aż mnie plecy bolały od leżenia dziękuję za wszystkie kciuki
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane,
po chwilowej,ale przymusowej nieobecnosci... zagladam na chwile... Wczoraj około 22 zdecydowalam sie na telefon na izbe ginekologiczna, powiedzialam ze mam bole podbrzusza ktore sa identyczne jak zakwasy jakbym zrobila ze 100 brzuszkow... pani powiedzial ze mam przyjechac wiec pojechalam na izbe...tam polozna zmierzyla mi cisnienie i udalo jej sie wyczuc tetno dzidzi bylo 134 cokolwiek to znaczy potem przyszedl Pan doktor....Mahommed jakis tam zbadal mnie po czym zalecil Nospe 3 x1 i.....czopek glicerynowy zeby pomoc mi sie wyproznic bo jak stwierdzil to przez zaparcia !!!!!!!! a ja mu tlumaczylam ze ja wcale nie mam z tym problemu i o sytuacji i stresie jaki przeszlam!!! wyobrazacie sobie !!!!! ja jedno on drugie!!!! szok!!!! ja mowie ze boli a on ze nie bo po twrzy nei widac...tak wiec wrocilam z Nospa do domu i z zaleceniam za 3 dni do kontroli....za 3 dni to ja mam wizyte u swojego gina :/ dobrze chociaz ze ta Nospa pomaga ale Usg nie mialam i nie iwem czy z dzidzia ok chociaz Pan Mahommed twierdzil ze tak po zwyklym badaniu :/dzisiaj jestem jzu wreszcie spokojna bylam na spacerze i reszte dnia lezalam i odpoczywalam ...a teraz pizza z mezem i lulu..... mam nadzieje ze do jutra przetrawie to wszystko na spokojnie i do Was wróce.... ah i wszystkiego najlepszego dziewczyny ![]() |
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Juto odbieram wyniki mojej wątróbki trzymajcie mooooooooooocno kciuki
SweetAngel1984 Mahomed Czaj Czan (jakkolwiek to sie pisze) dobrze znany lekarz, niestety z tej złej strony gbur pierwsza klasa Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-03-08 o 19:48 |
|
|
|
#2559 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2560 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co za kretyn jeden... !!! czekaj spokojnie do planowanej wizyty, będzie dobrze!!!
|
|
|
#2561 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje dziewczynki.
To przynajmniej moja mala podreperowla dziewczeca staystyke i jak narazie jest remis u sierpniowek. Kciuki za wizyty te ktore byly kilka godzin temu ![]() zaraz poczytam jak tam Wam przebiegly .
|
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
a jeśli chodzi o płeć moje dziecko dziś nie wstydziło się wcale i pokazało co skrywa między nóżkami, a tym samym potwierdziło, że jest dziewczynką
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2565 | ||
|
Zadomowienie
|
Zanka nie przejmuj się niczym, skoro doktor powiedział, że wszystko w porządku, to na pewno tak jest
Cytat:
![]() A mnie pobolewa po lewej, może dzidzia ma tam nóżki i się prostuje? Nie wiem.... Cytat:
Mam to samo. W dzieciństwie zawsze był ktoś w domu, nawet teraz gdy sama zostaję, czuję się dziwnie... |
||
|
|
|
#2566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze sie mnei milo pytal...chce zostac w szpital???? a ja sie pytam : a musze ? on: no jak chce mi to obojetne być chce zostac moze zostac nie chce to nie! to dziekowac do widzenia zamknal drzwi i zniknal! zostawiajac mnie na fotelu z rozlozonymi nogami!!!! ja : SZOK stwierdzialam po krotkiej myślowej analizie ze chyab lepiej bedzie jak wroce do domu niz jak zostane na dyzurze tego czubka!!! i myślę ze dobrze zrobilam pojde w piatek na wizyte i poskarze sie swojemu ginowi co mnei spotkalo tylko czy moge byc spokojna o dzidzie??? czy to tetno 134 bylo okej???? |
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
#2568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
SweetAngel oczywiście, że tętno dzidzia ma dobre, nie musisz się martwić
mnie czasem też brzuch boli, albo jak mam właśnie jakieś stresy (choć oczywiście przy Twoich stresach moje to pikuś) albo po dłuższym chodzeniu boli właśnie jak zakwasy, ale po nospie jest lepiej
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam na męża... zaczynam się martwić... w koncu dzwonie gdzie jest....... a tu sie okazało że był świadkiem wypadku, gdzie 4-latka wypadła z samochodu i przeleciała mu dosłownie przed maską........ tż wyskoczył z samochodu, bo przynajmniej widział że z samochodu "coś" wypadło.... wpada w krzaki a tam mala dziewczynka z rozwaloną czaszką.... jestem w szoku siedze, becze jak głupia......... zaczął ja reanimować bo przestała oddychać.... jak dojechala karetka to żyła.................... kierowca - prawdopodobnie ojciec dziecka nieprzytomny........... nikt by może i nie wiedział że w samochodzie było dziecko..............
teraz go magluje policja jako świadka...... Ja w momencie dostałam mega bólu brzucha z nerwów a jestem sama w domu............. kur......!!!! |
|
|
|
#2572 |
|
Raczkowanie
|
Zanka
dla dziewczynkiBrumek nie mow nic o pierogach bo przyjade do Ciebie ![]() Lilka super ze szyjka dluga i zamknieta. Ja tez osatnio schizowlam i poprosilam swoja babke zeby mnie zbadala. natka nie martw sie Nerolka dosc smutkow Brunetka kciuki za "dobra" watrobke shira super ze wizyta udana Dziewczyny jestescie szalone z tymi zakupami ja narzie mysle o swoim tylku i sobie robie zakupy a nie malej. Ale ubranka sliczniutkie, kusicie, nie ma co chyba sama uderze na sklepy w koncu plec juz znam ![]() Agulaaaabar tylko spokojnie nie denerwuj sie... Ale akcja jak z filmu... Edytowane przez fiona003 Czas edycji: 2011-03-08 o 20:44 |
|
|
|
#2573 | |
|
Zadomowienie
|
zanka, gratuluje dziewuszki
![]() Cytat:
![]() od wielu lat my tak cyklicznie na odleglosc teraz to tylko kilkaset km, bo tz w warszawie a ja w beskidach, ale wszescniej byly to znacznie wieksze odleglosci, Rzym, Madryt, Dublin, nawet Gwatemala ![]() jak mial europejski kontrakt to wyjezdzalam razem z nim teraz sie budujemy w gorach i ja pilnuje budowy, do warszawy jade jak mam chwile ze nic sie nie dzieje w warszawie i w bielsku mam lekarzy prowadzacych ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- agulaaabar, rany ale historia
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze bo nie może być inaczej no i gratuluję córci ![]() ![]() ale na badania do Rudy Śląskiej??? kurcze to ja już chyba nie kojarzę skąd jesteś że Cię tam skierowali ???? |
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem z Jaworzna
|
#2577 |
|
Zadomowienie
|
agulaaabar matko i córko takie rzeczy to tylko w filmach!
fiona dzięki i leć na zakupki skoro już wiadomo kto to się tam w środku ukrywa to tylko sruuuuuu sweet angel mój maluch miał dziś na wizycie 140 to prawie tak samo jak twój bejbik nie martw się wszystko jest ok Zanka fajnie że mała jest nadal kobitką pojedziesz grzecznie na badanie i wszystko będzie dobrze "moc pozytywnego myślenia ciotek wirtualnych działa cuda" ![]() Lilkaa dzięki jacieeeee tak jest na l4 marsz wypoczywaj a praca nie zając jakaś się znajdzie jak przyjdzie czas o co!! zmalowana , Brumku co to za chandry a fuuuujjj wynocha
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tak mam od samego początku, jak razem jesteśmy 3,5 roku to w tym czasie dwukrotnie po 7 mcy w ogóle go nie było, a teraz jak już jest to tylko weekendowo. agulaaabar, współczuję! tylko spokojnie...
|
|
|
#2579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje Kolejna mała księżniczka ![]() ~~*~~ DaKaro wiesz ze nie wiem, w kazdym badz razie przestało mnie boleć ![]() ~~*~~ Cytat:
Wytrwałości życze i nie denerwuj się tak !! ![]() ~~*~~ No i dzień zleciał. Przyszła maszyna,ale w sumie nie nacieszyłam się nią dzisiaj wiele, co chwile coś albo ktoś. Mam ochotę na lumpa i na jakieś piękne materiały ! |
||
|
|
|
#2580 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

wiec bede grzecznie lezec, jutro na pol godz do pracy przekazac obowiazki i zaniesc zwolnienie i wyrko z dzidziem. Malutka nie chciala sie dzis pokazac odwrocila sie tylem i tyle ja widzielimsy

!!!!!!!! a ja mu tlumaczylam ze ja wcale nie mam z tym problemu i o sytuacji i stresie jaki przeszlam!!! wyobrazacie sobie !!!!! ja jedno on drugie!!!! szok!!!! ja mowie ze boli a on ze nie bo po twrzy nei widac...tak wiec wrocilam z Nospa do domu i z zaleceniam za 3 dni do kontroli....za 3 dni to ja mam wizyte u swojego gina :/ dobrze chociaz ze ta Nospa pomaga ale Usg nie mialam i nie iwem czy z dzidzia ok chociaz Pan Mahommed twierdzil ze tak po zwyklym badaniu :/

Zakończone: 2
klask i: