Rozstanie z facetem - część 16 ;] - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-09, 11:12   #2851
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Dot.: Rozstanie z facetem - część 16 ;]

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Znam 2 Wizażanki naprawdę grube i przesympatyczne, które mają facetów. Liczy się całość, wywoływane wrażenie, a nie detale

Ja też nie. Czas to zmienić Mam legginsy i rajstopy 1600 (!) den :P
Na myśl że idę na siłownie to serce mi się cieszy, ah!
Postaram sobie to wybić z głowy, może ćwiczenia mi w tym pomogą. Będę się pewnie lepiej czuła w swoim ciele, a zdrowe jedzonko i warzywka uwielbiam.
Tak mówię o sobie trochę jakbym ważyła ponad sto kilo, ja tylko dużo marudzę, pewnie gdybym przestała się opychać byłoby lepiej. Tak na prawdę to wagę i BMI mam w normie, nie nadwaga czy otyłość, tylko ja tak krytycznie na siebie patrzę.
TY?! przecież jesteś szczuplutka, bez obaw możesz śmigać w szorcikach

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Jeszcze dodał, że jakby mi nie wyszło z M. to on jest wolny. Nie no, ta rodzinka cała porypana jakaś
Bierz się za niego!

plecaczkiem: 7250 km
zjedzmniebejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 11:13   #2852
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Connff Pokaż wiadomość
Niezły numer . Idziesz?
Gdybym nie miała obecnie faceta to kto wie czy bym się nie skusiła, żeby pójść

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 11:14   #2853
ilo16na
Zakorzenienie

Hej ale fajna dzis pogoda.. bylam na spacerze i jest tak fajnie i wiosennie
Mialabym kogos wyciagnac na spacer w weekend(z rodzaju meskiego)ale jak skoncze zajecia to bedzie juz ksiezyc a z praktycznych szkoda sie urywac.

W ogole musze wlosy ofarbowac(robie szamponetka) bo mam 3 kolory na glowie..

zjedzmnie jak pocwiczysz to bedzie CI lepiej

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 11:14   #2854
xXCinderellaXx5
Zadomowienie

Cytat:

Teraz nawet nie mam z kim jeździć na rowerze . Może któraś z was, hmm?
Ja uwielbiam jeździć na rowerze Tylko też jakoś nie mam z kim
Stary 2011-03-09, 11:15   #2855
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
Bierz się za niego!
Wiesz, jednak podziękuję

Stary 2011-03-09, 11:17   #2856
ckin2u
Zakorzenienie

Cytat:
A ile czasu minęło u Ciebie od rozstania? U mnie przez pierwszy miesiąc też nie mogłam patrzeć na facetów, a teraz zaczynają mi się nawet podobać . Chociaż nie sądzę, żebym była w stanie się jak na razie w którymś zakochać, a chyba szkoda...

Co do tuszów, to też mam Rimmel Glam Eyes jak OtTakaJa. Jest naprawdę ok, zwłaszcza za tą cenę.

Niezły numer . Idziesz?

Też nie mam. Ale za to mam BARDZO krótkie spodenki na rower. Ale najfajniejsze w nich jest to, że mają... specjalną wkładkę, tzw. pampersa co by mi tyłek nie odpadł na długich trasach . Wyglądam przekomicznie i zupełnie aseksualnie .

miesiac minal, wiec malo..

ja ja ja jestem chetna na rower

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Hej ale fajna dzis pogoda.. bylam na spacerze i jest tak fajnie i wiosennie
Mialabym kogos wyciagnac na spacer w weekend(z rodzaju meskiego)ale jak skoncze zajecia to bedzie juz ksiezyc a z praktycznych szkoda sie urywac.

W ogole musze wlosy ofarbowac(robie szamponetka) bo mam 3 kolory na glowie..

zjedzmnie jak pocwiczysz to bedzie CI lepiej
pogoda swietna

tez musze cos zrobic z wlosami, sa okropne wlasnie sie ladnie ubralam ( ) i rozpuscilam wlosy i ehm.. stwierdzilam ze musi byc kitka bo te wlosy psuja caly wizerunek
ckin2u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 11:24   #2857
magdalenabellacoza
Raczkowanie

Cytat:
Ja! Ja!

"
Życie bywa słodkie, lecz czasami tak bywa, że kiedy bywa słodkie, to idzie się porzygać"

magdalenabellacoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 11:27   #2858
Connff
Zadomowienie

ckin2u, u mnie miesiąc i tydzień. Naprawdę jakoś magicznym sposobem od momentu, gdy upłynął miesiąc wszystko się zmieniło . Co nie oznacza, że w ogóle nie myślę o byłym. Myślę i się martwię :/.

Jak tyle nas chętnych na rower, to super! Tylko że pewnie jesteśmy porozsypywane po całej Polsce. Ja jeżdżę głównie po Dolnym Śląsku i Opolszczyźnie, chociaż tak naprawdę z byłym zjechaliśmy też Wielkopolskę, Śląskie, Jurę Krakowską - Częstochowską, nawet Czechy i Niemcy nam się troszku udało. Tak naprawdę to on mnie nauczył jeździć na rowerze, bo wcześniej to jazda równała się dla mnie pedałowaniu i trzymaniu kierownicy . Były kazał mi zjeżdżać między drzewami z górki w lesie, podjeżdżać pod kamieniste pagóry i inne takie. Tak się zakochałam w rowerach, że teraz mam na nie większy przypał niż on. Kurczę, jednak ten związek dał mi dużo dobrego mimo wszystko. Jest tylko jeden problem...

... nie potrafię jeździć sama na rowerze, bo notorycznie się gubię. No ale czego oczekiwać od osoby, która myli prawą z lewą stroną .

A jeszcze co do wspólnego rowerowania, to ja mogę zawsze wskoczyć ze swoim sprzętem w pociąg i gdzieś przyjechać. Dajcie tylko znać .
Connff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 11:27   #2859
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Tak mówię o sobie trochę jakbym ważyła ponad sto kilo, ja tylko dużo marudzę, pewnie gdybym przestała się opychać byłoby lepiej. Tak na prawdę to wagę i BMI mam w normie, nie nadwaga czy otyłość, tylko ja tak krytycznie na siebie patrzę.
Czas się zastanowić, czemu tak na siebie patrzysz? Czy ktoś Ci wypominał kiedyś wagę? Dlaczego skupiasz się na swoich wadach zamiast licznych zaletach i wartościach?
Cytat:
TY?! przecież jesteś szczuplutka, bez obaw możesz śmigać w szorcikach
Wstydzę się półnagości.
Stary 2011-03-09, 11:44   #2860
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Cytat:
Czas się zastanowić, czemu tak na siebie patrzysz? Czy ktoś Ci wypominał kiedyś wagę? Dlaczego skupiasz się na swoich wadach zamiast licznych zaletach i wartościach?

Wstydzę się półnagości.
Wprost przeciwnie - nikt nigdy nie mówił mi że jestem gruba, często jednak słyszałam że jestem 'w sam raz' tzn. tyłek na miejscu, biust na miejscu. Nie dla mnie jednak Rubensowskie kształty, wolę szczupłe dziewczyny, bo na takich wszystko dobrze leży.
Zastanowię się nad moimi zaletami dzisiaj w autobusie.

Wstydzisz się - chciałabyś to zmienić czy uważasz to za zaletę, że nie paradujesz rozebrana po ulicy?

No pięknie! złamał się paznokieć w połowie długości!
O nie taki liliputek teraz.. nienawidzę jak mi się łamią.. źle to wygląda w porównaniu z długimi.. wiedziałam że miałam nie zmywać lakieru.. bez lakieru są takie słabe

plecaczkiem: 7250 km

Edytowane przez zjedzmniebejbe
Czas edycji: 2011-03-09 o 11:48
zjedzmniebejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 11:52   #2861
juniorka89
Wtajemniczenie

Cytat:
Niech się Juniorka pod Ciebie podszyję, ubierze te czerwoną jak krew kieckę podejdzie do niego, szepnie słodko do uszka że to od Ciebie i walnie go bukietem, po czym triumfalnie zrobi piruet prezentując swoje długie zgrabne nogi.

Pójdziesz, prawda, hhehe ?
Z chęcią się odpicuje na weselicho
i zrobię "taniec z gwiazdami" na parkiecie
Cytat:
Napisane przez lala2506 Pokaż wiadomość
Jak nie wisisz Misiowi na szyi non stop, on z zachwytu nie wrzeszczy, że jest z Tobą szczęśliwy, to strzeż się! Zaraz się znajdzie podobna do Autorki On na pewno jest z Tobą nieszczęśliwy
juniorka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 11:56   #2862
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:

No pięknie! złamał się paznokieć w połowie długości!
O nie taki liliputek teraz.. nienawidzę jak mi się łamią.. źle to wygląda w porównaniu z długimi.. wiedziałam że miałam nie zmywać lakieru.. bez lakieru są takie słabe
A wyniki krwi robilas?
JA mialam slabe paznokcie lamiace sie przy slabych wynikach ...
I biore codziennie Salfazin(cynk z wit ) i wlosy lepsze i paznokcie.. buzia nieco..
(W ogole to ja sama sobie paznokcie zalatwilam tipsami ale to juz czas przeszly..)

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 12:00   #2863
xXCinderellaXx5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
(W ogole to ja sama sobie paznokcie zalatwilam tipsami ale to juz czas przeszly..)
ojj ja tez A kiedyś miałam takie ładne długie .. Teraz już nawet zapuścić nie umiem bo sie łamią i rozdwajają
Stary 2011-03-09, 12:07   #2864
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Wprost przeciwnie - nikt nigdy nie mówił mi że jestem gruba, często jednak słyszałam że jestem 'w sam raz' tzn. tyłek na miejscu, biust na miejscu.
Skąd w takim razie takie niskie poczucie wartości? Jak się miała sytuacja w domu, w szkole...?
Cytat:
wolę szczupłe dziewczyny, bo na takich wszystko dobrze leży.
Na mnie wszystko jest duże i zwisa jak worek.
Cytat:
Zastanowię się nad moimi zaletami dzisiaj w autobusie.
Koniecznie nam je przedstaw! Mamy już ambicję zawodową i zamiłowanie do szpilek.
Cytat:
Wstydzisz się - chciałabyś to zmienić czy uważasz to za zaletę, że nie paradujesz rozebrana po ulicy?
Z jednej strony śmieję się z tych, które się ubierają krótko i zwisają im fałdki czy cellulit - nie widzę siebie dobrze z tyłu i ciągle bym się zastanawiała, co tam widać. Na imprezy planuję ubierać coś pod spód.
Stary 2011-03-09, 12:21   #2865
Dearlie
Zakorzenienie

U mnie mija 10-ty dzień bez mojego ukochanego F. ... nadal bardzo cieżko. Obiecałam sobie, że dziś się do niego nie odezwę, więc proszę o wsparcie, bo bardzo mi trudno... chciałabym tak bardzo wiedzieć co u niego. Tak szalenie za nim tęsknię...
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 12:57   #2866
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie doczekałam się życzeń od Zakalca, więc sama wysłałam - wczoraj był Dzień Bez Focha
Oooo nie To ja go zbojkotowałam i strzeliłam wczoraj focha
Cytat:
Wiecie co? Rano po przebudzeniu i wieczorem mam humor pod psem, ale jak już wstanę z łóżka i się poruszał, to załącza mi się tryb mega energetyczny. Męczą mnie te huśtawki.
Ja też tak mam, szczególnie, że teraz nie muszę rano wstawać, więc jak się tak wyleguję, to mnie doły łapią. O wiele lepiej jest jak wstanę i zacznę coś robić.
Cytat:
Nie miałam, bo ważę swoje i mi wstyd. Mam 20 lat (no ok, jeszcze 19..) i nie nosiłam nigdy krótkich spodenek, ani krótkiej sukienki
No Ty chyba żartujesz? Nie ma nic lepszego niż krótka spódniczka! Ja bym mogła w nich chodzić cały czas, idź do sklepu i kup sobie odpowiednie ciuchy!
Cytat:
Napisane przez ckin2u Pokaż wiadomość
a tak przy okazji, polecacie jakis tusz do rzes?
Ja ostatnio mam ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...e-mascara.html i bardzo sobie chwalę, tylko pierwszych kilka użyć było tragicznych i już chciałam go wyrzucić. Potem się uspokoił, nie wiem czy to kwestia, że było za dużo w tubce, czy że teraz się trochę utlenił

Ja mam inne pytanie. Jak nakładacie 2 warstwy tuszu? Bo nie raz w jakichś makijażach jest "nałóż 2 warstwy tuszu dla lepszego efektu" ale ja umiem nałożyć tylko jedną, jak nałożę drugą, to mam kupę na rzęsach
Cytat:
Po Twoich postach myślałam, że właśnie ważysz ze sto kilo i chciałam Ci doradzać jakieś ćwiczenia albo dietę, ale tak, to radzę Ci ogarnij się zanim popadniesz w jakieś zaburzenia odżywiania.
Cytat:
Nie masz być rozebrana, tylko podkreślać swoje zalety, nasze ciała to nie grzech, nie trzeba ich chować pod plandekami
Cytat:
Na mnie wszystko jest duże i zwisa jak worek.
(...)
Z jednej strony śmieję się z tych, które się ubierają krótko i zwisają im fałdki czy cellulit - nie widzę siebie dobrze z tyłu i ciągle bym się zastanawiała, co tam widać. Na imprezy planuję ubierać coś pod spód.
No to trzeba się w lustrze zobaczyć, albo zdjęcie sobie zrobić, zresztą Tobie nie ma co zwisać z tyłu, więc nie ma problemu :P
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
U mnie mija 10-ty dzień bez mojego ukochanego F. ... nadal bardzo cieżko. Obiecałam sobie, że dziś się do niego nie odezwę, więc proszę o wsparcie, bo bardzo mi trudno... chciałabym tak bardzo wiedzieć co u niego. Tak szalenie za nim tęsknię...
Po tym co napisałaś na swoim wątku, to naprawdę niech Cię Bóg chroni przed pisaniem do niego. On i Tobie i sobie zrobił wielką przysługę, że zakończył znajomość. Nie męcz ani jego ani siebie.
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 13:05   #2867
Malla
Nie depcze krokusów

Fubizka - nawet chudzielce mają cellulit i fałdki...
Nie nakładam 2 warstw tuszu, tylko przez jakieś 2 minuty na oko przejeżdżam ileś tam razy szczoteczką po rzęsach. W tuszach Maybelline denerwuje mnie to, że na początku są zbyt rzadkie i robią owadzie nóżki.
Stary 2011-03-09, 13:40   #2868
Fubizka
Zakorzenienie

Ale takie fałdki i celulity i chudzielców to nie jest nic zdrożnego i nie widzę powodu, żeby to ukrywać Po prostu człowiek tak wygląda i nie ma co udawać, że normalny wygląd człowieka to wyfotoszopowana lala z okładki jakiegoś magazynu.

Ja przynajmniej zamierzam korzystać z tego, że jestem młoda, żeby w wieku 45 lat nie stwierdzić, że ja pierdzielę, miałam super ciało a wkręcałam sobie, że mam jedną fałdkę za bardzo, a jedną za mało, a teraz to już po ptokach

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Nie nakładam 2 warstw tuszu, tylko przez jakieś 2 minuty na oko przejeżdżam ileś tam razy szczoteczką po rzęsach. W tuszach Maybelline denerwuje mnie to, że na początku są zbyt rzadkie i robią owadzie nóżki.
Ja mam tak, że każdy tusz na początku robi mi syf. Te kilka pierwszych dni muszę zawsze przecierpieć
Ja właśnie jak przejeżdżam już któryś raz szczoteczką po rzęsach, to mam wszystkie sklejone i do widzenia. A jak robię tak, jak radzą makijażystki, czyli czekam aż warstwa wyschnie i wtedy nakładam kolejną, to mam pół kilo glutów na rzęsach. Może ja po prostu sierota makijażowa jestem

Edytowane przez Fubizka
Czas edycji: 2011-03-09 o 13:34
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 13:40   #2869
Malla
Nie depcze krokusów

Fubizka - cellulit wygląda obleśnie i jeśli ja się śmieję z pomarańczek defilujących po ulicy, to liczę się z tym, że dla kogoś też będzie to nieapetyczne.

Rzęsy się sklejają, bo tusz jest za rzadki lub szczoteczka nie została stworzona do rozdzielania. Na wyschnięty nie polecam nakładać, bo się poprzednia warstwa osypie i zgluci.
Dziś akurat przy kawie 2 babeczki skomplementowały moje rzęsiska Nie ma to jak komplement od kobiety!

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2011-03-09 o 13:42
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 13:49   #2870
Ofelia 20
Zadomowienie

Ja kiedyś przez długi czas używałam Max factor Masterpiece.
Potem kupiłam Telescopic loreal, używam go naladal i jestem zadowolona

"Pierwsza miłość z wiatrem gna, z niepokoju drży,
Druga miłość życie zna i z tej pierwszej drwi ,
A ta trzecia jak tchórz w drzwiach przekręca klucz
I walizkę ma spakowaną już ... "

Ofelia 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 13:52   #2871
siaaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenabellacoza Pokaż wiadomość
A to on się chwalił, że sobie chodzi pić?

Nie, nie zależy mi na jego opinii, ale ja się czuję się głupio z tym. Jak nie akceptuje, to nie, świat się nie zawali, a ja będę w porządku wobec siebie On niech myśli, co mu się rzewnie podoba
Chwalił się w taki sposób, że co drugi dzień umieszczał wpisy na profilach kolegów typu "kiedy wbijamy", "pijemy znowu dzisiaj" itp. Mając go w znajomych musiałam to czytać, bo pojawiało mi się w ostatnich aktywnościach.

Aż sobie z ciekawości weszłam na profil eksa i oczywiście jakieś głupie komentarze itp. Jeden od jakiejś laski i pod spodem komentarz od kolegi, że co oni by bez niego zrobili. Co można zrozumieć, że gdyby nie on to nie poznaliby się z eksem. No tak, patrz siaaa, bo jeszcze eksiu się zakocha i kogoś uszczęśliwi swoją osobą. Normalnie powinien włączyć mi się agresor, że jak to, może oni będę razem, a co ze mną, ale szczerze mówiąc mnie to nie rusza. Nawet obejrzałam sobie jego zdjęcia i nic. No to teraz jako postanowienie wielkopostne postanawiam sobie że nie wejde na profil eksa przez 40 dni.

Cytat:
O ja, ale miałam dzisiaj koszmarny sen..
Matko Boska..

Śniła mi się Malla, ale na forum. Że na głównej stronie wizażu umieściła dłuuugi monolog na mój temat, jaka jestem żałosna, że panikuję, jestem trollem i macie mi nie odpisywać, że już nie umiesz patrzeć na moje posty i mam po prostu zniknąć z forum.

:conf used:

Cytat:
Fubizka - nawet chudzielce mają cellulit i fałdki...
Potwierdzam, jestem chudzielcem i też mam jakieś tam fałdki, ostatnio zrobiło się ich więcej.
Też nie przepadam za jakością tuszów maybelline, choć szczoteczki mają dobre. Ostatnio kupiłam tusz Wibo za całe 7 zł, ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...e-mascara.html i jestem bardzo zadowolona. Nie osypuje się, ładnie pogrubia i delikatnie wydłuża, za tę cene lepszego nie znalazłam. Idealny na czarną godzinę.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Najlepiej znajdź sobie jakieś ciekawe zajęcie. Za dużo wolnego czasu plus złamane serce = robienie głupot...
siaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 13:56   #2872
Ofelia 20
Zadomowienie

Cytat:
Fubizka - nawet chudzielce mają cellulit i fałdki....
Oj to prawda, ja też miałam cellulit, chociaż nie aż tak bardzo widoczny, potem schudłam z 4 kilo (chociaż wtedy obiektywniej wyglądałam lepiej), cellulitu już nie ma. Ale ja przy każdym prysznicu, codziennie, leje lodowatą wodę na pośladki i uda, to mój rytułał potem krem, niekoniecznie antycellulitowy, skóra jest ładna i gładka, polecam Przez poł roku też używałam chińskich baniek do masażu, i naprawde jest efekt, ale to nie dla osób, które mają skłonność do pękających naczynek. Ja się czasami tak mocno masowałam, że miałam siniaki, ale to było w zimie, wiec nie pokazywałam moich nóg. A jeżeli ktoś ma kupe kasy na zbyciu, to podobno najlepsze efekty daje mezoterapia bezigłowa, jak już nie będę sobie radziła domowymy sposobami to może sobie przed 40 takie coś zafunduje

Stary 2011-03-09, 13:59   #2873
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez siaaaa Pokaż wiadomość
No to teraz jako postanowienie wielkopostne postanawiam sobie że nie wejde na profil eksa przez 40 dni.
Mocne!

Ofelia - mam niestety problemy z naczynkami, dużo popękanych na nogach, kobiety w mojej rodzinie mają skłonności do żylaków i pewnie mnie też to czeka, to jedno z przeciwwskazań do brania tabletek anty. Po Syrence strasznie mnie swędziała skóra pół nocy.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2011-03-09 o 14:01
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 13:59   #2874
siaaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Ja mam tak, że każdy tusz na początku robi mi syf. Te kilka pierwszych dni muszę zawsze przecierpieć
Ja właśnie jak przejeżdżam już któryś raz szczoteczką po rzęsach, to mam wszystkie sklejone i do widzenia. A jak robię tak, jak radzą makijażystki, czyli czekam aż warstwa wyschnie i wtedy nakładam kolejną, to mam pół kilo glutów na rzęsach. Może ja po prostu sierota makijażowa jestem
Ja też tak nie potrafie umalować rzęs. Jeśli daje dwie warstwy to jedna po drugiej, nigdy nie czekam aż pierwsza wyschnie, bo wszystko mi sie skleja. Kiedyś gdzieś przeczytałam, że rzęsy należy malować w taki sposób, że najpierw przykładamy szczoteczkę do rzęs, ruszamy w obie strony i wtedy jednym gładkim ruchem przesuwamy do góry. Przy niektórych tusza ta metoda działa jak zbawienie.

Cytat:
Napisane przez Ofelia 20 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś przez długi czas używałam Max factor Masterpiece.
Potem kupiłam Telescopic loreal, używam go naladal i jestem zadowolona
Max factor masterpiece max jest moim ulubionym tuszem, zwyklego masterpiece jeszcze nie używałam. Niestety jak na studencką kieszeń są troche drogie:/. Szukam czegoś podobnego w działaniu, ale nie essence multi action jak wszyscy polecają, bo wg mnie działa zupełnie inaczej, choć nie jest zły.
siaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 14:09   #2875
Ofelia 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siaaaa Pokaż wiadomość
Potwierdzam, jestem chudzielcem i też mam jakieś tam fałdki, ostatnio zrobiło się ich więcej.
Też nie przepadam za jakością tuszów maybelline, choć szczoteczki mają dobre. Ostatnio kupiłam tusz Wibo za całe 7 zł, ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...e-mascara.html i jestem bardzo zadowolona. Nie osypuje się, ładnie pogrubia i delikatnie wydłuża, za tę cene lepszego nie znalazłam. Idealny na czarną godzinę.
Ja też nie lubie maybelline, jeden taki miałam, który nawet był dobry, ale przez 3 tygodnie czy 4, a potem wysychał, obsypywał się. Musiałabym co miesiąc kupować nowy, co wiadomo jest kompletnie nieopłacalne.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Mocne!

Ofelia - mam niestety problemy z naczynkami, dużo popękanych na nogach, kobiety w mojej rodzinie mają skłonności do żylaków i pewnie mnie też to czeka, to jedno z przeciwwskazań do brania tabletek anty. Po Syrence strasznie mnie swędziała skóra pół nocy.
Ale nawet jak użyłaś potem kremu nawilżającego to Cię swędziało? Mnie to swędzi skóra tylko wtedy jak jej dobrze nie nawilżę, po tych różnych zabiegach

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Mocne!

Moja mama ma właśnie taką skórę, rzeczywiście ciezko przeprowadzać na niej jakiekolwiek zabiegi, wszystko musi być delikatne.

Stary 2011-03-09, 14:14   #2876
Malla
Nie depcze krokusów

siaaaa - dawno nie kupiłam tuszu. Wygrywam na Wizażu lub dostaję z Maybelline

Ofelia - tak, nawet po balsamach swędziała. Teraz Syrenką szoruję podłogę
Stary 2011-03-09, 14:21   #2877
martuska2o
Rozeznanie

Ja używam Bell Push up i zoom zoom i jestem bardzo zadowolona a wypróbowałam już chyba połowę tuszy
martuska2o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 14:57   #2878
OtTakaJa
Zakorzenienie

No to uciekam od Was znowu. Myślę, że w najbliższym czasie, nic bardziej zaskakującego niż ostatnie wydarzenia, się nie zdarzy w moim życiu. Teraz pewnie napiszę Wam jak eksowi urodzi się dzidzia. Pa kochane

Stary 2011-03-09, 15:03   #2879
martuska2o
Rozeznanie

OtTakaJa:
Pojawiasz się i znikasz i znikasz i znikasz..
martuska2o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:04   #2880
mrytka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hyhy, u mnie paradoksalnie pierwszy tydzień po był ekstra. Za to drugi... Łojejku, tragedia :/.
Nie strasz mnie

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Łooo, zaszalaaaaał

No ba

Cytat:
Nie doczekałam się życzeń od Zakalca, więc sama wysłałam - wczoraj był Dzień Bez Focha
Z okazji Dnia Bez Focha czy Dnia Kobiet?

Cytat:
Wiecie co? Rano po przebudzeniu i wieczorem mam humor pod psem, ale jak już wstanę z łóżka i się poruszał, to załącza mi się tryb mega energetyczny. Męczą mnie te huśtawki.
A ja mam dobry humor rano, w szkole, potem po szkole łapie mnie gorszy humor, a tak przed spaniem mi się poprawia Dziwna jestem

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dziś mojej historii ciąg dalszy. Otóż wczoraj brat mojego eksa zaprosił mnie jako osobę towarzyszącą na wesele swojego brata
A to dobre

Cytat:
siaaaa - dawno nie kupiłam tuszu. Wygrywam na Wizażu lub dostaję z Maybelline
A co trzeba zrobić, żeby dostać z Maybelline?

"Pragnienia łamią nam serce, męczą nas.
Pożądanie rujnuje nam życie.
Ale jeśli chodzi o pragnienia,
najbardziej cierpią ci, którzy nie wiedzą, czego chcą."

.
mrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości