|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
Ja mam 22marca i to bedzie dokładnie 22tydzien 4 dzien
|
|
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Równo 4 lata temu na forum Opoki ks. Wacław Oszajca (który czasem mnie strasznie
irytuje, ale tu akurat się ładnie znalazł) na analogiczne pytanie ("Czy kobieta w ciazy jest zobowiazana do zachowania postu piatkowego oraz postow scislych?") odpowiedział: "Zdaje się, że prawo kościelne nic na ten temat nie mówi, i słusznie. Kobieta w ciąży jest wstanie błogosławionym, to znaczy, że te dziewięć miesięcy jest dla niej, dla jej bliskich i wszystkich innych, świętem, uroczystością, a wtedy pościć nie wolno. Prawo kościelne ma pomagać ludzkiej wolności, a nie ją niweczyć." z http://40tygodni.pl/Category/012/2,7...t-w-ciazy.html |
|
|
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny oszalałyście
od wczorajszego popołudnia 8 stron ![]() Przeczytałam, ale już nie pamiętam o czym pisałyscie Ja dzisiaj byłam na polowaniu na stanik i nie kupiłam ![]() Nachodziłam się dzisiaj i mnie nogi bolą ![]() Scio Ty chodzisz do tego lumpka koło dworca ?? RABEN czy jakos tak Weszłam tam dzisiaj i nic nie mogłam znaleźć Zostane przy swoim lumpku I tak przejrzałam pobierznie dzieciece to tam bardzo mało ubranek na takie małe maluszki chyba ze już wykupili Koło mnie to pełno śpioszków, bodziaków czy pajacyków i to prawie jak nowe. Kupiłam sobie też dzisiaj kurtkę na wiosnę za całe 1 zł Mam już wszystkie elementy i dzisiaj bede wycinać i do teściowej zeby pozszywała ![]() Co do połówkowego to ja mam w poniedziałek USG i wtedy pewnie ginka posprawdza czy z robalkiem wszystko ok ![]() A i wczoraj z okazji Dnia kobiet mężuc przyniusł bukiety tulipanów dla mnie dla mojej mamy i dla swojej mamy i pudeko czekoladek na wszelki wypadek gdyby się okazało ze w brzuszku mieszka sobie Alicja to zeby się nie cuzła pominieta ![]() I dopadło mnie jakies przeziębienie Macie jakies sposoby na odetkanie nosala
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2011-03-09 o 13:35 |
|
|
|
#2674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No w pracy to nie za bardzo mam gdzie to jajko zrobic, chyba ze w kuchence mikrofalowej ![]() No wlasnie problem w tym, ze jestem w pracy, w domu bede po 17, w tym godzine jazdy zapchana komunikacja miejska, gdzie z pelnym brzuchem slabne, a co dopiero na glodniaka. Widze, ze duzo odpowiedzi jest, dzieki, poczytam jak wroce z obiadu... jeszcze nie wiem, czy zjem go czy nie.
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Aga zjedz kotleta
|
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu jak napisała SweetAngel ciąża to stan błogosławiony
|
|
|
#2677 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no właśnie,lekarze,którzy mają USG w gabinecie wykonują USG w standardzie,badają dokładnie to co na ten moment da się zbadac... a nazwy to tak chyba bo po to,żeby ciężarne na forach mogły do sibie pogadac,że idą na połówkowe ![]() o to super, bo zawsze dobrze jest się miło rozczarowac ![]() no rozrabiasz proszek/glukozę/ z wodą i pijesz...mdli ale można to przeżyc ![]() Cytat:
a ja miałam badane,lekarz jest nowoczesny i stawia na nowe badania,NT mierzy się od niedawna,bo dopiero od jakichś 3 lat lekarze zaczynają jest w PL mierzyc i bardzo chciałam to zbada... i też problemu nie mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie też ta chemia po wypiciu dobija...bo jak piję,to tego nie czuję,odrywam kubek od ust a tu masakra-takim proszkiem czuc Cytat:
mięsko itd... nie powiem co jadłam na obiad,bo bym pewnie usłyszała od coponiektórych Pań i wiesz co Aga,myśle,że ludzie dużo gorsze rzeczy robią...
|
||||||
|
|
|
#2678 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Zanka jak lekarz mowi ze wszystko wporzadku bedzie i zeby sie nie martwic to napewno tak bedzie
mi gin powiedziala ze cos tam w serduszku jest niezrosniete ale to tak jest w zyciu płodowym i ze to normalne trzymam kciuki ![]() SweetAngel1984 ale przezylas kochana z Tym calym Mahometem mam nadzieje ze juz lepiej z bolami i czekaj spokojnie do wizyty u swojego gina ![]() Karolinee ja tez dołączam sie do siedzacych wiekszosc czasu w domu sama (szczegolnie jak jestem na zwolnieniu) bo moj mezus ma 3 prace i niestety czesto nie ma go od rana do wieczora eh ale jakos juz przywyklam do tego, co zrobic, dopoki mu sie chce i moze to niech pracuje zeby pozniej nie zalowal ze nie sprobowal wspieram go ile moge, jest kochanyyyyyy Agulaaaabar jejQ Twoj mąż to bardzo dzielny jest zapewne uratowal malutkiej życie, to naprawde super co zrobil Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale tym bardziej to dziala jak to pierwsza ciaza a ja pierworodka bede heheh juz grzecznie leze jak pani doktor nakazala ![]() Cytat:
i gratuluje udanej wizyty i całych 415g szczescia Cytat:
zacisniete !!Cytat:
Cytat:
panie w diagnostyce pozwolily mi wcisnac pol cytryny i chyba dzieki temu dalam rade to wypic bo ja slodkiego nie lubie zabardzo ale na poczatku pilo sie spoko pod koniec juz mi do smiechu nie bylo ale dalam spokojnie rade hehe pozniej bylo mi sennie i troche niedobrze ale po jakiejs pol godz przeszlo spokojnie do przezycia oby nie za czesto hehe ![]() Cytat:
!! daj znac jak po rozmowie Tż ?
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-03-09 o 13:48 |
|||||||
|
|
|
#2679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
ja też poluje na coś na wiosnę w lumpkach ale nic nie widzę jak na razie. Jak ten Twój adapter do pasów będzie wyglądać? kurcze nie pomyślałam że można takie coś samemu zrobić a tyle kasy na nowy mi szkoda wydawać..
|
|
|
#2680 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś poszczę, bo u mnie w domu rodzinnym taka tradycja to się przyzwyczaiłam. Ale gdybym zapomniała i zjadła dziś mięcho to jakichś wielkich wyrzutów sumienia nie miałabym. No ale pamiętam, bo mamusia skutecznie mi dziś przypomniała . A np. mój tż nie pości i już zapowiedział, że on pościć nie będzie i zje kotlety mielone z wczoraj, bo jajeczkiem się nie naje . Także na obiad dziś dla mnie jajko sadzone, marchewka z groszkiem i ziemniaki, a dla tża kotlety...Cytat:
|
||
|
|
|
#2681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam zupe na skrzydełkach, ale to chyba nie jest zbyt wielki grzech
chociaz mam ochote na ziemniaczki ze sledziem, ale jesc takie rzeczy jak wracam ok 18-18:30 to juz zbrodnia.wogóle - ostatnio jadam obiady o 18-19... jak ide z malym po pracy od razu na spacer to tak akurat ląduje w domu. szkoda mi ladnej pogody i chce by sie wybiegal ile wlezie... no i jadam przez to strasznie nieregularnie... |
|
|
|
#2683 |
|
Zadomowienie
|
Babonik -
Lilkaa82 - jest juz lepiej napewno spokojniej choc dopada mnie syndrom paniki przed usg wlasnie probuje znalezc na allego jakis fajny plaszyk na wiosne...i nie ma nic ciekawego a Wy macie co zaloayc na wiosne???
|
|
|
|
#2684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a że ja jego utrzymanka, to nie ma zmiłuj się i też już się przyzwyczaiłam do tej mojej samotności w domku
|
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A adapter taki http://allegro.pl/adapter-do-pasow-b...490103654.html prosty jak konstrukcja cepa Kupiłam dzisiaj te paski i rzepy i zapięcie żeby do siedzenia zamocować i materiał i wydałam na wszystko cale 16 zł Coś branża ciążowa na mnie nie zarobi karolinee1983 w dzień to jeszcze jakoś funkcjionuje bo pije dużo goracej herbaty i sie nochal odtyka, ale w nocy też mam tragedię Ja w nocy sie ratuję inhalacjami z wrzacej wody i to na jakis czas odtyka mi nos, ale ze 3-4 razy w nocy musze wstawać
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2011-03-09 o 14:04 |
|
|
|
|
#2686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() margaret82- o właśnie takiego szukam zapinanego na jeden lub dwa guziczki grzybka
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-03-09 o 14:03 |
|
|
|
|
#2687 |
|
Zadomowienie
|
Margaret- zapomniałam
życzę Ci zdrówka uważaj na siebie!!!
|
|
|
|
#2689 | |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje
piekne uczucie Cytat:
za USG !!! Mnie najpierw cos laskotalo od srodka az sie drapalam czasami hehe a pozniej zaczely pekac banieczki a teraz juz pokaźne kopniaki czuje
|
|
#2690 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Od wczoraj biorę to tantum verde i już czuje w gardle poprawę bo az tak nie drapie wiec licze ze przejdzie
|
|
|
|
#2691 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
No Ja właśnie też i jak tak piszemy o nieszczęsnym kotlecie to mam na niego ochotę np z pieczarkami i serem do tego surówki z kapusty pekińskiej i puree .
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż też dużo pracuje po 10 h na dobę i jak wychodzi z domu przed 7 to wraca po 17 Jedyny plus że ma bliziutko to nie traci jeszcze czasu na dojazdy bo w 5 minut jest w domu.
|
|
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik, dzięki
dobrze że choć przerwy 15 minutowe mam ![]() Aga, a rybka? w poście wolno ![]() a co do postu to nawet się zastanawiałam jak to z ciężarnymi ale nie miałam kogo spytać. Ja i tak mięsa nie jem więc to bez różnicy, dotyczy mnie tylko ilościowy A że dziś mam cały dzień zajęty to mam problem z głowy bo nie mam czasu, zjadłam duży jogurt i na razie musi wystarczyć...nadrobię po powrocie do domu ![]()
|
|
#2695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2696 |
|
Zadomowienie
|
ja nie jadlam, bo na sniadanie jem platki z mlekiem, pozniej jadlam sledzia, a na obiad jest krupnik
mama przygotowywala obiad wiec nie jest miesny ale ja nie przywiazuje wagi do postu, gdybym miala ochote na bulke z szynka, to bym ja zjadla apropos, mama mi dzisiaj powiedziala ze ciocia jej radzila zebym nie jadla owocow cytrusow, bo po tym dziecko bedzie mialo wzdecia, chodzi o jedzenie w ciazy slyszalyscie taki mit?? a moze to prawda?? ![]() nooo, ja juz "zalatwilam" malemu wzdecia, bo jem od poczatku.... nic, ide na zupe a potem ruszam na wizyte, jade wczesniej, bo mam kawalek a po drodze zawoze kotke na sterylke... brrrr nerwowy dzien bede wieczorkiem, kciuki zaciskajacie
|
#2697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No u mnie też podobnie, bo tż po 6 wstaje, na razie jest w domu po 15, ale jak się wiosna zacznie to i po 17 będzie. Na szczęście też blisko ma do domu, co w Warszawie nie takie proste ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Zaciskamy
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-03-09 o 14:32 |
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
wzdecia moga powodowac cytrysy, kwasne zarcie, kapusta, czosnek i cebula ale u dziecka karmionego piersią, a nie w brzuchu - no chyba ze zagazuje cie w macicy
. z tego co wiem to dziecko matki jedzacej w ciazy wszystko wlasciwie potem nie ma takich problemow z nowosciami (ale moze to tez mit) w jadlospisie, bo jakis tam smak wylapalo jednak.
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja coś o tych cytrusach słyszałam,ale pewnie to kolejny mit. Mmm krupnik, u mnie niestety nikt go nie je a Ja znowu uwielbiam ta zupę, jem ją tylko jak moi rodzice zrobią ją u siebie. Powodzenia, będziemy 3mać kciuki i się nie stresuj drogą! |
|
|
|
|
#2700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogladam wlasnie Kuchenne Rewolujce....wszsytkie poprzednie odcinki...no ja uwielbiam to Panią Magde G
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

zębole
od wczorajszego popołudnia 8 stron 

I tak przejrzałam pobierznie dzieciece to tam bardzo mało ubranek na takie małe maluszki chyba ze już wykupili

ja chcę do domu....!

mam nadzieje ze juz lepiej z bolami i czekaj spokojnie do wizyty u swojego gina 
i gratuluje udanej wizyty i całych 415g szczescia 

Zakończone: 2
.