Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-09, 13:20   #2671
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja teraz jestem w 20 tc, a
połówkowe mam dopiero 28 marca. Będzie to jakiś 23 tc

Ja mam 22marca i to bedzie dokładnie 22tydzien 4 dzien

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 13:23   #2672
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Równo 4 lata temu na forum Opoki ks. Wacław Oszajca (który czasem mnie strasznie
irytuje, ale tu akurat się ładnie znalazł) na analogiczne pytanie ("Czy kobieta
w ciazy jest zobowiazana do zachowania postu piatkowego oraz postow scislych?")
odpowiedział:
"Zdaje się, że prawo kościelne nic na ten temat nie mówi, i słusznie. Kobieta w
ciąży jest wstanie błogosławionym, to znaczy, że te dziewięć miesięcy jest dla
niej, dla jej bliskich i wszystkich innych, świętem, uroczystością, a wtedy
pościć nie wolno. Prawo kościelne ma pomagać ludzkiej wolności, a nie ją niweczyć."

z http://40tygodni.pl/Category/012/2,7...t-w-ciazy.html

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 13:33   #2673
margaret82
Zadomowienie

Dziewczyny oszalałyście od wczorajszego popołudnia 8 stron
Przeczytałam, ale już nie pamiętam o czym pisałyscie

Ja dzisiaj byłam na polowaniu na stanik i nie kupiłam Sportowych nigdzie nie było, bawełniane tylko do karmienia ale w moim rozmiarze też nie było Za dwa tygodnie mają być to sobie pójde zobaczyć i najwyżej kupie taki do karmienia
Nachodziłam się dzisiaj i mnie nogi bolą

Scio Ty chodzisz do tego lumpka koło dworca ?? RABEN czy jakos tak Weszłam tam dzisiaj i nic nie mogłam znaleźć dla mnie za dużo wieszaków w wielkim ścisku i nawet nie ma jak poprzegladac Zostane przy swoim lumpku I tak przejrzałam pobierznie dzieciece to tam bardzo mało ubranek na takie małe maluszki chyba ze już wykupili
Koło mnie to pełno śpioszków, bodziaków czy pajacyków i to prawie jak nowe.
Kupiłam sobie też dzisiaj kurtkę na wiosnę za całe 1 zł całkiem przypadkiem bo weszłam tylko na chwilę bo potrzebowałam kawałek materiału bo będe konstruować ten adapter do pasów i sobie wymyśliłam ze najprędzej to kupię jakiś płaszcz w lumpku i potnę i będe miała materiał za 1 zł Mam już wszystkie elementy i dzisiaj bede wycinać i do teściowej zeby pozszywała

Co do połówkowego to ja mam w poniedziałek USG i wtedy pewnie ginka posprawdza czy z robalkiem wszystko ok

A i wczoraj z okazji Dnia kobiet mężuc przyniusł bukiety tulipanów dla mnie dla mojej mamy i dla swojej mamy i pudeko czekoladek na wszelki wypadek gdyby się okazało ze w brzuszku mieszka sobie Alicja to zeby się nie cuzła pominieta

I dopadło mnie jakies przeziębienie biore tantum verde na gardło ale mam jeszcze katar a na to to już kompletnie nie wiem co można poradzić Macie jakies sposoby na odetkanie nosala
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty

Edytowane przez margaret82
Czas edycji: 2011-03-09 o 13:35
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 13:36   #2674
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja dzisiaj nie jem mięsa a nie możesz jajka usażyć na obiad? a zreszta jak nie masz nic innego to zjedz przeciez nie bedziesz glodowac

No w pracy to nie za bardzo mam gdzie to jajko zrobic, chyba ze w kuchence mikrofalowej

No wlasnie problem w tym, ze jestem w pracy, w domu bede po 17, w tym godzine jazdy zapchana komunikacja miejska, gdzie z pelnym brzuchem slabne, a co dopiero na glodniaka.

Widze, ze duzo odpowiedzi jest, dzieki, poczytam jak wroce z obiadu... jeszcze nie wiem, czy zjem go czy nie.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 13:41   #2675
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Aga zjedz kotleta
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 13:42   #2676
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
i tak masz juz grzech ( zreszta jak ja bo zjadlas z wedliną na sniadanie) wiec coz jak juz zupa po obiedzie to czy zjesz tego kotleta czy nie to i tak zgrzeszylas
a tak powaznie post postem ale mysle ze kobieta w ciazy moze troszke pofolgowac.....w sumie to błogosławiony stan
ja nawet przez wzgląd na środę popielcową bym się troszeczkę rozgrzeszyła i gdybym miała na coś mega ochotę to bym zjadła.
W końcu jak napisała SweetAngel ciąża to stan błogosławiony

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 13:43   #2677
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
To chyba zależy od lekarza. Moja gin też nic nie mówiła, ze to połówkowe, pomierzyła, poglądała wszytsko. Ale jakos specjalnie nie zaznaczała, ze jest to jakies dokładniejsze badanie
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
w moim przypadku lekarze ani razu nie uzyli slowa usg genetyczne, czy polowkowe
mowia o nich poslugujac sie tygodniami, 11-14, 18-22 i ze to bardzo wazne badania
o nazewnictwie - ze tak sa nazywane - dowiedzialam sie z tego forum

no właśnie,lekarze,którzy mają USG w gabinecie wykonują USG w standardzie,badają dokładnie to co na ten moment da się zbadac... a nazwy to tak chyba bo po to,żeby ciężarne na forach mogły do sibie pogadac,że idą na połówkowe

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
GLUKOZĘ... i powiem Wam że się miło rozczarowałam
o to super, bo zawsze dobrze jest się miło rozczarowac

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
To badanie glukozy jest jakies skomplikowane?

no rozrabiasz proszek/glukozę/ z wodą i pijesz...mdli ale można to przeżyc

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja nie mialam badanego nt albo przynajmiej nic o tym nie wiem. nic nie mowił. ale wcale nie chcialam miec wiec nie mam problemu

a ja miałam badane,lekarz jest nowoczesny i stawia na nowe badania,NT mierzy się od niedawna,bo dopiero od jakichś 3 lat lekarze zaczynają jest w PL mierzyc i bardzo chciałam to zbada... i też problemu nie mam

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko na moment, siedzę na zajęciach od 9 i dopiero mam 15 minut przerwy.... i drugie tyle jeszcze ..... ja chcę do domu....!

no już niedługo wg teraźniejszego czasu,więc trzymaj się żabko

Cytat:
Poszułam pierwsze ruchy
gratulacje

Cytat:
Wogóle to bardzo bardzo Wam dziękuję za słowa wsparcia,otuchy i rady to duzo mi pomoglo!
do usług

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
jakiś taki dziwny posmak ma chemiczny czy coś fuuuuj
.
mnie też ta chemia po wypiciu dobija...bo jak piję,to tego nie czuję,odrywam kubek od ust a tu masakra-takim proszkiem czuc

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam pytanie do mam wierzacych i praktykujacych...

Tylko prosze, nie chce, zeby sie rozgorzala niepotrzebna dyskusja, jak to zwykle w sprawach wiary bywa...
ja jako pierwszy grzesznik tego wątku uważam,że można jesc dziś wędlinę mięsko itd... nie powiem co jadłam na obiad,bo bym pewnie usłyszała od coponiektórych Pań i wiesz co Aga,myśle,że ludzie dużo gorsze rzeczy robią...

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 13:43   #2678
Lilkaa82
Rozeznanie

Zanka jak lekarz mowi ze wszystko wporzadku bedzie i zeby sie nie martwic to napewno tak bedzie mi gin powiedziala ze cos tam w serduszku jest niezrosniete ale to tak jest w zyciu płodowym i ze to normalne trzymam kciuki

SweetAngel1984 ale przezylas kochana z Tym calym Mahometem mam nadzieje ze juz lepiej z bolami i czekaj spokojnie do wizyty u swojego gina trzymam kciuki

Karolinee ja tez dołączam sie do siedzacych wiekszosc czasu w domu sama (szczegolnie jak jestem na zwolnieniu) bo moj mezus ma 3 prace i niestety czesto nie ma go od rana do wieczora eh ale jakos juz przywyklam do tego, co zrobic, dopoki mu sie chce i moze to niech pracuje zeby pozniej nie zalowal ze nie sprobowal wspieram go ile moge, jest kochanyyyyyy

Agulaaaabar jejQ Twoj mąż to bardzo dzielny jest zapewne uratowal malutkiej życie, to naprawde super co zrobil

Cytat:
Napisane przez fiona003 Pokaż wiadomość
Lilka super ze szyjka dluga i zamknieta. Ja tez osatnio schizowlam i poprosilam swoja babke zeby mnie zbadala.
Fiona003 dzieki Kochana nom bylam dzis w pracy na 3 godz zeby poprawki jedne zrobic i przekazac wszystko zastepczyni na te 3 tyg narazie i powiem Ci ze ledwo wysiedzialam, juz mialam tak napiety brzusio ze nie moglam sie wyprostowac, teraz juz w domku leze od dwoch godzin i o wiele lepiej jest wiec odpoczywam leze i pilnuje mojej zamknietej szyjki

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Lilkaa dzięki dobrze że u Ciebie też jest ok czasem same się tak nakręcimy, achhh strach ma wielkie oczyska wypoczywaj i dbaj o was
Shira_83 no wlasnie to nakrecanie sie eh ale tym bardziej to dziala jak to pierwsza ciaza a ja pierworodka bede heheh juz grzecznie leze jak pani doktor nakazala

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Lilkaa bardzo fajnie, że wszystko dobrze u Dzidziola

Ja już po wizycie, z Dzidziusiem wszystko wporządku, waży 415g, mierzy ok 37cm, tetno 144, wszystko tak jak być powinno, kręgosłup, kości, brzuszek, żołądek... Synuś dalej jest synuś Jakos tak dziwnie sie ułożył, taką głowę miał cały czas zgiętą, ale lekarz sprawdzal, mówił że z kręgosłupem, szyją jest wporządku, tak się poprostu ulożył. Ruszał się i kopał mnie na wizycie przy okazji, teraz tez caly czas go czuje, mała wiercipiętka, zawsze na wieczór się uruchamia a w dzień spokój
Moja szyjka pozamykana nic się nie dzieje, ale zostawiamy luteinę. Dostalam jeszcze magnez i skierowanie na badania toxo i glukoza(bleeee) :/ Następna wizyta 5 kwietnia
Dziękuję baaaardzo kochane za kciuki
Natka Dzieki kochana i gratuluje udanej wizyty i całych 415g szczescia

Cytat:
moja wizyta jutro, pozno, bo o 18tej
potrzymajcie kciuki by wszystko ok bylo
Kolina zacisniete !!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A ja się wlasnie jakoś obawiam tej glukozy, naczytałam się, że to takie nieprzyjemne. Ja zrobię jakoś za tydzień kilka dni przed wizytą ( 17 marca), Dostałam skierowanie na obciążenie 50, czyli mniejsze.
Cytat:
To badanie glukozy jest jakies skomplikowane? Bo kurczę nie rozumiem
Marina1 i Żaneta88 ja mialam glukoze 75g w poniedzialek panie w diagnostyce pozwolily mi wcisnac pol cytryny i chyba dzieki temu dalam rade to wypic bo ja slodkiego nie lubie zabardzo ale na poczatku pilo sie spoko pod koniec juz mi do smiechu nie bylo ale dalam spokojnie rade hehe pozniej bylo mi sennie i troche niedobrze ale po jakiejs pol godz przeszlo spokojnie do przezycia oby nie za czesto hehe

Cytat:
Mój Tż ma dzisiaj rozmowę kwalifikacyjną ! 3mać proszę kciucki, zeby to była praca która chce wykonywać i jakaś dobrze płatna
Zaneta88 Mocno zacisniete !! daj znac jak po rozmowie Tż ?

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-03-09 o 13:48
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 13:46   #2679
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Równo 4 lata temu na forum Opoki ks. Wacław Oszajca (który czasem mnie strasznie
irytuje, ale tu akurat się ładnie znalazł) na analogiczne pytanie ("Czy kobieta
w ciazy jest zobowiazana do zachowania postu piatkowego oraz postow scislych?")
odpowiedział:
"Zdaje się, że prawo kościelne nic na ten temat nie mówi, i słusznie. Kobieta w
ciąży jest wstanie błogosławionym, to znaczy, że te dziewięć miesięcy jest dla
niej, dla jej bliskich i wszystkich innych, świętem, uroczystością, a wtedy
pościć nie wolno. Prawo kościelne ma pomagać ludzkiej wolności, a nie ją niweczyć."

z http://40tygodni.pl/Category/012/2,7...t-w-ciazy.html
dokladnie moje zdanie jest takie samo

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie też dzisiaj kurtkę na wiosnę za całe 1 zł całkiem przypadkiem bo weszłam tylko na chwilę bo potrzebowałam kawałek materiału bo będe konstruować ten adapter do pasów i sobie wymyśliłam ze najprędzej to kupię jakiś płaszcz w lumpku i potnę i będe miała materiał za 1 zł Mam już wszystkie elementy i dzisiaj bede wycinać i do teściowej zeby pozszywała

ja też poluje na coś na wiosnę w lumpkach ale nic nie widzę jak na razie.

Jak ten Twój adapter do pasów będzie wyglądać? kurcze nie pomyślałam że można takie coś samemu zrobić a tyle kasy na nowy mi szkoda wydawać..

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 13:48   #2680
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a ja mam pytanie do mam wierzacych i praktykujacych...

Tylko prosze, nie chce, zeby sie rozgorzala niepotrzebna dyskusja, jak to zwykle w sprawach wiary bywa...

otoz... dzis jest Sroda Popielcowa i post scisly...przestrzegacie go? My oczywiscie przygotowujac wczoraj wieczorem jedzenie na dzis o tym zupelnie zapomnielismy, wiec I sniadanie zjadlam z wedlina, bo nawet nie mialam swiadomosci tego Popielca, drugie juz widzialam, ale bylam tak glodna, ze zjadlam. Problem z obiadem, bo oczywiscie mieso, jak zjem tylko ziemniaki, to normalnie bede glodna...

generalnie rozgrzeszam sie, ze przeciez kobiety w ciazy maja dyspense, no ale z ciekawosci sprawdzilam co google na to, no i wcale zadnej dyspensy dla kobiet w ciazy nie ma. I jak na zlosc nie mam kasy, zeby sobie cos kupic do tych ziemniakow.

generalnie trudno, jeden grzech wiecej, jeden mniej, ale jestem ciekawa, jak to z Wami jest i co byscie zrobily, zjadly tego kotleta, czy nie?

Ja dziś poszczę, bo u mnie w domu rodzinnym taka tradycja to się przyzwyczaiłam. Ale gdybym zapomniała i zjadła dziś mięcho to jakichś wielkich wyrzutów sumienia nie miałabym. No ale pamiętam, bo mamusia skutecznie mi dziś przypomniała. A np. mój tż nie pości i już zapowiedział, że on pościć nie będzie i zje kotlety mielone z wczoraj, bo jajeczkiem się nie naje. Także na obiad dziś dla mnie jajko sadzone, marchewka z groszkiem i ziemniaki, a dla tża kotlety...

Cytat:

I dopadło mnie jakies przeziębienie biore tantum verde na gardło ale mam jeszcze katar a na to to już kompletnie nie wiem co można poradzić Macie jakies sposoby na odetkanie nosala
Ja też coś czuję, że mnie znowu zatoki atakują Nos też wiecznie zapchany, najgorzej to w nocy. Jak nie mogę już wytrzymać to się ratuję kroplami euphorybium.

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 13:55   #2681
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
otoz... dzis jest Sroda Popielcowa i post scisly...przestrzegacie go? My oczywiscie przygotowujac wczoraj wieczorem jedzenie na dzis o tym zupelnie zapomnielismy, wiec I sniadanie zjadlam z wedlina, bo nawet nie mialam swiadomosci tego Popielca, drugie juz widzialam, ale bylam tak glodna, ze zjadlam. Problem z obiadem, bo oczywiscie mieso, jak zjem tylko ziemniaki, to normalnie bede glodna...
Ja nie jem dziś mięsa. Jest mnóstwo innych pokarmów nie-mięsnych którymi można się porządnie najeść i zaspokoić zapotrzebowanie na wszystkie składniki odżywcze, więc ciąża wcale nie jest usprawiedliwieniem. Ale to jest kwestia osobistego podejścia i wiary, więc na pewno każdy powienien robić, jak mu serce i żołądek dyktują

Cytat:
aga - jako wierzaca i praktykujaca slyszalam z ambony ze dzieci, starcy i cieżarne nie musza ilosciowego postu, ale jakościowy i owszem. chodzi o bezmięsny a nie o bezmięsną głodówkę .
zgadzam się w 100%!
Stary 2011-03-09, 13:55   #2682
83monia
Zakorzenienie

ja mam zupe na skrzydełkach, ale to chyba nie jest zbyt wielki grzech chociaz mam ochote na ziemniaczki ze sledziem, ale jesc takie rzeczy jak wracam ok 18-18:30 to juz zbrodnia.

wogóle - ostatnio jadam obiady o 18-19... jak ide z malym po pracy od razu na spacer to tak akurat ląduje w domu. szkoda mi ladnej pogody i chce by sie wybiegal ile wlezie... no i jadam przez to strasznie nieregularnie...

Stary 2011-03-09, 13:58   #2683
SweetAngel1984
Zadomowienie

Babonik -

Lilkaa82
- jest juz lepiej napewno spokojniej choc dopada mnie syndrom paniki przed usg

wlasnie probuje znalezc na allego jakis fajny plaszyk na wiosne...i nie ma nic ciekawego a Wy macie co zaloayc na wiosne???
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 13:59   #2684
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość

Karolinee ja tez dołączam sie do siedzacych wiekszosc czasu w domu sama (szczegolnie jak jestem na zwolnieniu) bo moj mezus ma 3 prace i niestety czesto nie ma go od rana do wieczora eh ale jakos juz przywyklam do tego, co zrobic, dopoki mu sie chce i moze to niech pracuje zeby pozniej nie zalowal ze nie sprobowal wspieram go ile moge, jest kochanyyyyyy
No ja na swojego też narzekać nie będę, pracować musi, bo rodzinę na utrzymaniu ma a że ja jego utrzymanka, to nie ma zmiłuj się i też już się przyzwyczaiłam do tej mojej samotności w domku

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-03-09, 14:00   #2685
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja też poluje na coś na wiosnę w lumpkach ale nic nie widzę jak na razie.

Jak ten Twój adapter do pasów będzie wyglądać? kurcze nie pomyślałam że można takie coś samemu zrobić a tyle kasy na nowy mi szkoda wydawać..
Ja sobie już we wrzesniu ( chyba przewidziałm ) upolowałam płaszczyk i teraz się świetnie przydaje. O taki

A adapter taki http://allegro.pl/adapter-do-pasow-b...490103654.html prosty jak konstrukcja cepa Kupiłam dzisiaj te paski i rzepy i zapięcie żeby do siedzenia zamocować i materiał i wydałam na wszystko cale 16 zł
Coś branża ciążowa na mnie nie zarobi

karolinee1983 w dzień to jeszcze jakoś funkcjionuje bo pije dużo goracej herbaty i sie nochal odtyka, ale w nocy też mam tragedię Nie chce stosować kropli bo nie zalecają w ciąży, nawet taki sztyft miętowy kupiłam ze dwa miesiace temu ale na nim też jest napisane że w ciązy się nie poleca stosować Ja w nocy sie ratuję inhalacjami z wrzacej wody i to na jakis czas odtyka mi nos, ale ze 3-4 razy w nocy musze wstawać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg STA76216.jpg (38,2 KB, 23 załadowań)
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty

Edytowane przez margaret82
Czas edycji: 2011-03-09 o 14:04
Stary 2011-03-09, 14:01   #2686
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
ja mam zupe na skrzydełkach, ale to chyba nie jest zbyt wielki grzech chociaz mam ochote na ziemniaczki ze sledziem, ale jesc takie rzeczy jak wracam ok 18-18:30 to juz zbrodnia.

wogóle - ostatnio jadam obiady o 18-19... jak ide z malym po pracy od razu na spacer to tak akurat ląduje w domu. szkoda mi ladnej pogody i chce by sie wybiegal ile wlezie... no i jadam przez to strasznie nieregularnie...
ja jem prawie caly czas obiad kolo 18 bno maz tak wraca z pracy wiec kartofelki o tej porze czesto sa...ale klade sie kolo 22-23 wiec przepisowo 3 godziny po posilku zachowane wiec nie klade sie z pelnym zoladkiem spac.....ja wogole uwielbiam kartofelki ze pod kazda postacia i takie prose ze smietana i puree i smazone i gotowane i pieczone i faszerowane i aj...... a najbardziej kocham czerowne ziemniaki

margaret82
- o właśnie takiego szukam zapinanego na jeden lub dwa guziczki grzybka

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-03-09 o 14:03
Stary 2011-03-09, 14:07   #2687
BABONIK
Zadomowienie

Margaret- zapomniałam życzę Ci zdrówka uważaj na siebie!!!

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 14:10   #2688
agulaaabar
Zakorzenienie

Przez Was się głodna zrobiłam
Tylko co by tu zjeść

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 14:12   #2689
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Poszułam pierwsze ruchy
Gratuluje piekne uczucie

Cytat:
czekam na jutrzejsze USG (kolejny stres) ale staram sie zachowac spokój pewnie jutro mnie dopadnie :/
Wogóle to bardzo bardzo Wam dziękuję za słowa wsparcia,otuchy i rady to duzo mi pomoglo uwielbiam Was!
za USG !!!

Cytat:
A Wasze pierwsze ruchy jakie to bylo uczucie ??????
Mnie najpierw cos laskotalo od srodka az sie drapalam czasami hehe a pozniej zaczely pekac banieczki a teraz juz pokaźne kopniaki czuje

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Stary 2011-03-09, 14:13   #2690
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Margaret- zapomniałam życzę Ci zdrówka uważaj na siebie!!!
Dziękuję Od wczoraj biorę to tantum verde i już czuje w gardle poprawę bo az tak nie drapie wiec licze ze przejdzie A katar jak to katar leczony tydzien, nie leczony 7 dni
Stary 2011-03-09, 14:16   #2691
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
No ja na swojego też narzekać nie będę, pracować musi, bo rodzinę na utrzymaniu ma a że ja jego utrzymanka, to nie ma zmiłuj się i też już się przyzwyczaiłam do tej mojej samotności w domku
Nom Ci nasi mężowie to fajni są

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Stary 2011-03-09, 14:21   #2692
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Przez Was się głodna zrobiłam
Tylko co by tu zjeść

No Ja właśnie też i jak tak piszemy o nieszczęsnym kotlecie to mam na niego ochotę np z pieczarkami i serem do tego surówki z kapusty pekińskiej i puree.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 14:21   #2693
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze trochę i samotność się skończy
Mój mąż też dużo pracuje po 10 h na dobę i jak wychodzi z domu przed 7 to wraca po 17 Jedyny plus że ma bliziutko to nie traci jeszcze czasu na dojazdy bo w 5 minut jest w domu.
Stary 2011-03-09, 14:27   #2694
aania_20
Zakorzenienie

Babonik, dzięki dobrze że choć przerwy 15 minutowe mam

Aga, a rybka? w poście wolno

a co do postu to nawet się zastanawiałam jak to z ciężarnymi ale nie miałam kogo spytać. Ja i tak mięsa nie jem więc to bez różnicy, dotyczy mnie tylko ilościowy A że dziś mam cały dzień zajęty to mam problem z głowy bo nie mam czasu, zjadłam duży jogurt i na razie musi wystarczyć...nadrobię po powrocie do domu

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 14:28   #2695
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

karolinee1983 w dzień to jeszcze jakoś funkcjionuje bo pije dużo goracej herbaty i sie nochal odtyka, ale w nocy też mam tragedię Nie chce stosować kropli bo nie zalecają w ciąży, nawet taki sztyft miętowy kupiłam ze dwa miesiace temu ale na nim też jest napisane że w ciązy się nie poleca stosować Ja w nocy sie ratuję inhalacjami z wrzacej wody i to na jakis czas odtyka mi nos, ale ze 3-4 razy w nocy musze wstawać
Ja też w dzień funkcjonuję normalnie w miarę, ale jak tylko przychodzi wieczór, kiedy do łóżka się kładę, to jak na złość, nos się zatyka. Tylko, że ja mam zatkany nos chyba pół życia - mam krzywą przegrodę nosową, z którą powinnam była już dawno operacyjnie zrobić porządek, a że mi się nie chciało, to mam teraz za swoje. Przed ciążą to na otrivinie jechałam, ale później odstawiłam choć ciężko było. Teraz też właściwie kropli nie biorę, raz na 3 tygodnie jak już naprawdę nie mogę wytrzymać, na noc i tylko do jednej dziurki... taki mój urok z tym nochalem

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-03-09, 14:29   #2696
Kolina
Zadomowienie

ja nie jadlam, bo na sniadanie jem platki z mlekiem, pozniej jadlam sledzia, a na obiad jest krupnik
mama przygotowywala obiad wiec nie jest miesny
ale ja nie przywiazuje wagi do postu, gdybym miala ochote na bulke z szynka, to bym ja zjadla

apropos, mama mi dzisiaj powiedziala ze ciocia jej radzila zebym nie jadla owocow cytrusow, bo po tym dziecko bedzie mialo wzdecia, chodzi o jedzenie w ciazy
slyszalyscie taki mit?? a moze to prawda??

nooo, ja juz "zalatwilam" malemu wzdecia, bo jem od poczatku....

nic, ide na zupe a potem ruszam na wizyte, jade wczesniej, bo mam kawalek a po drodze zawoze kotke na sterylke... brrrr nerwowy dzien
bede wieczorkiem, kciuki zaciskajacie
Stary 2011-03-09, 14:33   #2697
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze trochę i samotność się skończy
Mój mąż też dużo pracuje po 10 h na dobę i jak wychodzi z domu przed 7 to wraca po 17 Jedyny plus że ma bliziutko to nie traci jeszcze czasu na dojazdy bo w 5 minut jest w domu.

No u mnie też podobnie, bo tż po 6 wstaje, na razie jest w domu po 15, ale jak się wiosna zacznie to i po 17 będzie. Na szczęście też blisko ma do domu, co w Warszawie nie takie proste

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Zaciskamy

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-03-09 o 14:32
Stary 2011-03-09, 14:36   #2698
83monia
Zakorzenienie

wzdecia moga powodowac cytrysy, kwasne zarcie, kapusta, czosnek i cebula ale u dziecka karmionego piersią, a nie w brzuchu - no chyba ze zagazuje cie w macicy . z tego co wiem to dziecko matki jedzacej w ciazy wszystko wlasciwie potem nie ma takich problemow z nowosciami (ale moze to tez mit) w jadlospisie, bo jakis tam smak wylapalo jednak.

Stary 2011-03-09, 14:36   #2699
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie jadlam, bo na sniadanie jem platki z mlekiem, pozniej jadlam sledzia, a na obiad jest krupnik
mama przygotowywala obiad wiec nie jest miesny
ale ja nie przywiazuje wagi do postu, gdybym miala ochote na bulke z szynka, to bym ja zjadla

apropos, mama mi dzisiaj powiedziala ze ciocia jej radzila zebym nie jadla owocow cytrusow, bo po tym dziecko bedzie mialo wzdecia, chodzi o jedzenie w ciazy
slyszalyscie taki mit?? a moze to prawda??

nooo, ja juz "zalatwilam" malemu wzdecia, bo jem od poczatku....

nic, ide na zupe a potem ruszam na wizyte, jade wczesniej, bo mam kawalek a po drodze zawoze kotke na sterylke... brrrr nerwowy dzien

Ja coś o tych cytrusach słyszałam,ale pewnie to kolejny mit.
Mmm krupnik, u mnie niestety nikt go nie je a Ja znowu uwielbiam ta zupę, jem ją tylko jak moi rodzice zrobią ją u siebie.

Powodzenia, będziemy 3mać kciuki i się nie stresuj drogą!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 14:43   #2700
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
No u mnie też podobnie, bo tż po 6 wstaje, na razie jest w domu po 15, ale jak się wiosna zacznie to i po 17 będzie. Na szczęście też blisko ma do domu, co w Warszawie nie takie proste

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Zaciskamy
mój R wstaje o 5 wychodzi po 6 a wraca kolo 19 :/

ogladam wlasnie Kuchenne Rewolujce....wszsytkie poprzednie odcinki...no ja uwielbiam to Panią Magde G
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości