|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Moria
dla Ciebie i córeczki!! Wspaniałe wieści po badaniu ![]() ![]() Igusia śliczna na zdjęciach.. i tak słodko sobie śpi Dziewczonka według mnie zdecydowanie bawełna. Takie zawsze mam dla siebie i dla syneczka też takie
|
|
|
|
#3392 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
ja kupilam frotte ze wzgledu na to ze sama uzywam
|
#3393 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny przedstawiam Wam - oto Pan Miś
a raczej jego prototyp ![]() Ale miałam ubaw ubierając go Siostra sprezentowała mi komplecik ten biały, w skład wchodzi: -czapka -niedrapki -body -pajac -kaftanik do kompletu -biały kaftanik kopertowy Aaaaa i mój brzuch :P
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamunie
![]() listopadowa80; wyszło mi źle po 50g a teraz idę na 75g Norma przekroczona była o 0,8... Cytat:
Moria, musisz kupić drugi leżaczek ! Twoja modelka się obrazi Anulka jak pracka mija ??? Zawierucha śniezna powiadasz ?? Szok ! U ans słonko juz swieci.. a gdzie Paulizia ?? dawno jej nie było ! Gratuluje Wszystkim dziewczynkom przeskoku do kolejnego tygodnia/trymestru aguś nie przemęczaj sie !!!!! moria gratuluje wyników !!!!!!!!!!!
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-03-09 o 17:32 |
|
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Aliczka hehe nie moge lalke ubrala
|
#3396 |
|
Zadomowienie
|
Ale jak przeżywałam żeby rączki nie wykręcić
TŻ wpadł do pokoju i padł po czym zapytał "o której kąpiemy?"
|
|
#3397 |
|
Zadomowienie
|
Izunia w domu nie będę tego zakładać. Ja chcę na wyjście z domu.
Moria gratuluję udanej wizyty ![]() Dziewczonka ja kupuję prześcieradło frotte bo wydaję mi się że jest najbardziej przyjemne w dotyku. Sama jak byłam mała nie lubiłam spać na zimnym prześcieradle i mama kładła mi kocyk ![]() A ja trochę posprzątałam. Normalnie jestem z siebie dumna . A teraz zajadam kolacje i oglądam film.
|
|
#3398 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Przez dwa dni mam urwanie głowy, pracy sporo, podczytuję Was, ale nie miałam siły ani możliwości wbić się w wątek ![]() Teraz w końcu siadałam, na chwilę. Moria, Igusia cudna Grazin, czy Ty aby dzisiaj nie byłaś w Czechowicach?? Albo miałam omamy , albo Cię mijałam tak koło 11.30 koło Banku Śląskiego.Tzn. wtedy to pewna nie byłam, ale jak sobie fotki na Twoim profilu obejrzałam, to chyba to Ty byłaś.Nasz Pepe szaleje w moim brzuchu coraz bardziej. Mam wrażenie, że mi się wręcz ślizga pod skórą
|
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
anulinka myslalam, ze to tylko moj bobas taki zywiolowy, tak sie wierci, jak obserwuje brzuch to co chwila cos wystaje
|
#3400 |
|
Zadomowienie
|
Aliczka śliczny brzuszek!
Laleczka fajnie wygląda, ale jak twój synek założy te cudeńka to dopiero będzie przecudnie..
|
|
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słodko
|
|
|
#3402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jaki śliczny brzuszek Dzięki dziewczyny za opinie odnośnie prześcieradełek - po rozmowie z mamą i siostrą kupiłam frotte 2szt. Kupiłam taką pościel i myślę czy kupic jeszcze jedną czy na razie się wstrzymac, bo i tak nie bedze używana
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dwie, żeby potem nie musieć się tym już martwić. Najwyżej dłużej w szafie poleżą. ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- A dzisiejszy dzień sponsorują literki R i E, jak Ruchliwy Edzik
|
|
|
#3404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam 5 stron do nadrabiania!!!
wrocilam z pracy, mialam dzisiaj prezentacje, Zosia dawala popalic, brzuch skakal Znowu uslyszalam kilka komentarzy na temat jak mam maly brzuch, jeszcze raz mi ktos powie, ze mam maly too...nie recze za siebie![]() no i przyszlam zjedlismy obiad i padlam....spalam godzine i wlasnie wlaczylam komp, bede nadrabiac
|
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy brzuch rośnie inaczej, jedne są mniejsze, inne większe. Jeśli z Zosią wszystko ok, badania w normie, to po prostu OLEJ takie komentarze
|
|
|
#3407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3408 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja po spacerze z TŻ. przeszłam niecałe 500m i miałam dość...
Moria Igusia jaka śliczna! i co najfajniejsze, że dzięki 3d można właśnie zobaczyć konkretne rysy twarzy naszych maluszków, do kogo są podobne itp ![]() Matall No Edzik skopał mamę elegancko ![]() Grazin Twój Sebek też nieźle dał Ci popalić hihi fajne te filmiki z ruchami ![]() Aliczko ale masz piłeczkę ale Pan Miś lepszy haha
|
|
#3409 |
|
Wtajemniczenie
|
daisy jestem jestem
|
#3410 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
taki słodki malusi i myślę, że one wcale nie są za cienkie na ten czas bo i tak ubierzesz jakiegoś pajaca pod spód a najwyżej przykryjesz dziecko kocykiem.Cytat:
Cytat:
![]() Widziałam, że już kupiłaś, frotka jest ok. Sama mam 4 z frotki, i 4 bawełniane. Cytat:
I jakie Ty masz chude nóżki... ja mam już kolumny zygmuntowskie Pytałaś o warstwy, nasz się urodził w styczniu a i tak nigdy nie ubierałam mu dwóch warstw. Mamy ciepło w mieszkanku a położna która przychodziła do domu zawsze twierdziła, że za ciepło i dziecku też ciepło jak dorosłemu, żeby nie przesadzać. W dodatku młody urodził się z termometrem na czole! Miał małego krwiaczka i zawsze jak robiło się mu ciepło on robił się czerwony, także wiedziałam kiedy za ciepło go ubieram ![]() Cytat:
Tak po za to się witam po dwóch dniach ![]() Ale mam kiepsko od wczoraj, posprzątałam łazienkę i przeleciałam sobie szybę w kuchni, Tż mnie zdenerwował i dostałam takich skurczy, że mąż bał się iść do pracy, bo co wstałam z łóżka to skurcz co 15 minut. Dzisiaj to samo, ale już musiałam wyjść do sklepu bo trochę mi przeszło, a akcje miałam niezłą. Osiedlowa uliczka, przechodzę i na środku jak mnie złapał taki skurczzzzzybyk z przeszywającym okropnym bólem do samej piczki, że musiałam przykucnąć na tym środku. No ani się wyprostować, ani ruszyć nogą do przodu czy do tyłu, dobrze, że auto nie jechało ![]() Aguś uwierz wiem co czujesz z takimi dziwnymi bólami... A ja mam wizytę dopiero za dwa tygodnie, a na ostatniej wizycie już mi mówił, że czuje palcami główkę... żeby tylko się tak młody nie śpieszył. Wiecie czego mi się zachciało dzisiaj? Bigosu wiem, że zgrzeszę i to będzie najgorsza głupota jaką zrobię ale jutro będę warzyć a później umierać
|
|
#3411 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuski
ja dzisaj padam... ![]() jutro mam gościa i musiałam cała chałupę ładnie wysprzątać...odkurzanie, podłogi, łazienka, kurze itp. później musiałam iść do teściowej bo babcia zachorowała, ma zapalenie oskrzeli i trzeba było im zrobić zakupy, zapłacic rachunki itp. jeszcze musze zrobic na jutro jakis obiad, żeby nie gotować za duzo, bo koleżanka wpada na cały dzień...wypuszczamy się w miasto na jakieś dzidziowe polowana Ona tez jest w ciązy...4 tyg. niżej ode mnie i jutro ma usg i może się dowie o u niej w brzuszku siedzi...![]() Wiecie co...ale najgorsze jest to, ze mnie cholernie już dzisiaj biodra bolą....masakra... nadrobiłam zaległości i w sumie zapomniałąm co komu miałam napisać..... RZUCIŁO mi się w oczy, że ZOSIA z łóżka dzisiaj spadła ![]() Andziotku przestraszyła się mocno?? Płakała?? Wczorajsze usypianie tez nie należało do najlżejszych...ale i tak pewnie dzielna jest ![]() Moria śliczna Iguska ![]() Aliczko śliczny brzusio i ta lala robię mięso w sosie.....ciekawe czy mi wyjdzie, nigdy nie robiłam..
|
#3412 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja wole Jersey albo bawelne. Frotka mi sie wydaje jednak dosc szorstka i nieprzyjemna i musialam poprac moje frottowe przescieradla kilka razy w 60 stopniach, zeby zmiekly, wiec nie bede dziecka tym meczyc. |
|||
|
|
|
#3413 |
|
Wtajemniczenie
|
matallewar o matko a ja Edzika przeoczyłam
.... Świetny!!!
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 no tak wyszło że tż ma tylko C, zrobił w wojsku, po wojsku chciał robić B ale nie było pracy więc i kasy nie było, bo w domu się nie przelewało...nie zrobił wtedy i tak zostało. W końcu się zbierze i zrobi bo to jednak uciążliwe trochę jest. Bo u nas to takie głupie że można mieć C bez B. Teraz trzeba mieć B żeby robić C, ale wtedy tak nie było, powinny mu przepisać B i już. No bo jak ktoś potrafi jeździć samochodem ważącym ponad 3,5 tony to i osobowym potrafi
|
|
#3415 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak 3 lata temu Julie urodziłam,to ją na moich oczach pod kranem kąpały moze teraz cos sie zmieniło ![]() grunt to konsekwencja,Ja teraz doceniam to,ze Julia zasypia sama,Tz jej codziennie 1 bajke czyta i wchodzi z pokoju ,gasi swiatło,a ona po 10 min juz chrapie.hihi ale od ur sama spała w swoim łóżeczku,a od 5 mies juz sama w swoim pokoiku,wiec jest przzwyczajona Cytat:
Cytat:
[QUOTE=agus87;25608513 a ja mowie do tesciowej, ze cos mi tak dziwnie sie brzuch obnizyl a ona no wlansie zauwazylam a ja no to niedobrze przeciez bo brzuch sie obniza na 2-3 tygodnie przed porodem a ona no wlasnie za tydzien wizyta jak stwierdzi rozwarcie to leze i kwicze... bo chyba sie przeforsowalam [/QUOTE]Ja tez od kilku dni własnie tak zauwazyłam,ze mój sie oóścił,łatwiej mi oddychac, za to do kibelka co 5s latam Dziewczonka ja mam i taką i taką po Julci,ale smiało mozesz wieksza brac i nic sie nie stanie,ja Julii wieksza tak koło 10 mies kupiłam,bo sie rozkopywała.
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
powolutku sobie doczytuje, choc oczy mi sie ciagle zamykaja..nic dziwnego za oknem szaro snieg z deszczem pada, czuje ze caly tydzien w uzyciu beda kalosze.
Cytat:
niby sie nie przejmuje, ale to po prostu denerwujace, bo ja chce miec ogromny brzuch i niby moze ci ludzie chca dobrze w sensie ze jestem szczupla itp, ale generalnie jak juz mi 20 osoba mowi to mnei po porostu irytuje![]() to sie dobral z moja Zosia, byli by dobrana para, bo rano Zosia taka spokojna, a w pracy chyba lubi tlumy ludzi bo sie rozkrecila na maksa ![]() Matall pisalas, ze Edzik z prawej strony pietke wystawia, moja Zosia dokladnie to samo, caly czas ![]() Dziewczonka ja mam 2 przescieradla zwykle bawelniane i 2 jersey(ale to tez 100% bawelny) Daisyy kochana a u ciebie jak w pracy? ja w sumie ciesze sie ze wrocilam bo fajnie pobyc z ludzmi, dnie leca szybko, ale taka jestem zmeczona jak wracam ze nie mam sil nawet z TZtem gadac, totalnie! dobrze ze wszystko dla dzidzi prawie zamowione , jedyne co to musze torbe do szpitala jedynie spakowac jakis za 2-3 tygodnie i juz bede spokojna ![]() a co do pogody to juz nawet slow nei mam, snieg snieg albo sneig z deszczem....no ilez mozna?!?! i tak od listopadaaaaa! Aliczka no lalki jeszcze zadna z nas nei ubierala hihi slodko, a brzuszek sliczny, taki szpiczasty okraglaczek![]() Princi u nas zasada zelazna w domu, ze maz koszule prasuje sobie sam ja prasowac nie lubie i wychodze z zalozenia ze on raczki takie same ma jak i ja![]() ale fajnie w sumie ze u was taka tradycja z tymi odwiedzinami i prezentami, wesolo bedzie ![]() Moria gratuluje udanej wizyty!! wazne ze przeplywy i wszystko super i Iguska juz przekrecona i gotowa do drogi i duza juz a zdjecia sliczne, dobrze, ze sie na nie uparlas, faktycznie teraz dzieciaczki juz przybieraja na wadze i takie poliki jak u bobaska juz im sie robia, super!Matall a filmik super!! co ty mowisz, ze malo widac! idealnie!! jak moja Zosia tak robi to nigdy nie zdaze kamry chwycic cwana jest![]() dobra czytam dalej.... |
|
|
|
|
#3417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a znowu frotte uzywam juz pare lat i jak dla mnie są cieplejsze od tych bawełnianych zreszta mam uraz do tych bawełnianych bo jak wczesniej na nich spałam to były bez tych gumek i zawsze podjeżdżały mi pod tyłek ,
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Zgrabniutki brzuszek
![]() matallewar dla Edzika. Teraz dopiero miałam chwilkę, żeby rzucić okiem na filmik. Już nie mogę się doczekać kiedy u mnie takie wygibasy będzie widać![]() ![]() Jak się dosiedliśmy z Tż do ogromnej paczki herbatników maślanych, to całą wsunęliśmy Maczaliśmy w herbacie... aż tu nagle paka pusta.
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam brzuch owłosiony jak Yeti ![]() No ja chyba w szpitalu zrobię, jak położne podpowiedzą, a potem na czuja Podobno można sprawdzać na zasadzie: zimne nóżki - założyć więcej gorący kark - zdjąć coś
|
|
|
#3420 |
|
Zadomowienie
|
Złodzieje!!!
Nie chcą dawać kasy na przewóź noworodków, na utrzymanie karetki... aż się poryczałam jak zobaczyłam taką małą stopkę.. ![]() Matko takie rzeczy co oni wyprawiają to się włos na głowie jeży. Historia która wydarzyła się "obok mnie": malutkie kilkutygodniowe dzieciątko położone do łóżeczka zachłysnęło się ulanym mlekiem, już sine, wezwana karetka i wchodzi lekarka i mówi, że ona nie będzie reanimowała dziecko bo się boi bo ona tego nigdy nie robiła!!!! Zabiłabym ją na miejscu k.... młotkiem chyba jak by na mnie trafiła. I uwierzcie nie podjęła się reanimacji?!! sąsiadka wpadła i dziecko ratowała. Ja za każdym razem jak sobie to przypomnę to ryczę ale piszę Wam tak dla przestrogi, żebyście były przygotowane na wszystko i nie bały się zapytać czy w szpitalu czy położne co robić i jak w razie w. Pamiętam, że już kiedyś ktoś poruszał taki temat ale wtedy nie dałam rady się odezwać. Idę zmyć twarz bo mi grochy zaczęły lecieć.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-03-09 o 19:20 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

dla Ciebie i córeczki!! Wspaniałe wieści po badaniu 

a raczej jego prototyp 

po czym zapytał "o której kąpiemy?" 

Nawet nie mam wszystkiego pokupowanego a co dopiero mówić o praniu i prasowaniu. Co prawda pościel mam, bo dostałam dwa komplety ale sobie leży i czeka