Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-09, 21:04   #661
wywa
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Kamila mój ma wysypki co chwilę dziś znów coś wylazło, nie wiem co teściowa mu dała do jedzenia. Zazwyczaj uważa, ale może coś przypadkiem. Paluszki jadł u niej. Ja smaruję Atopinem w tej chwili, a takie rozległe i ostre zmiany Elidelem, ale on cholernie drogi. No i mój mały ma AZS i to prawie od urodzenia, więc u Ciebie to pewnie coś innego, chwilowa zmiana, może coś zjadł nowego. Proponuję Nivea SOS , albo Emolium.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590

Chudnę sobie...
83kg-78kg -75......................6 2 kg

wywa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 21:16   #662
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Kate ja właśnie już nie zabieram mu smoczka jeśli go zapomne schować albo on go znajdzie a znowuż czekam aż sam wypluje i chowam.

Wywa no z 86 to bodziaki ma na styk, spodnie w sam raz- nic nie musze podwijać. W niektórych na 92 tez nie podwijam, na 98 musze podwijać jak coś mam.

Co robicie kiedy dziecko się przeziębi? Troszke mi zachrypł i ma katarek...Mysle jutro go zacząć inhalować i nic więcej...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 21:42   #663
wywa
Zakorzenienie

Mój ma katarek od paru dni. Wycieram nosek , czasem psiknę Nasivin do noska i wyciągam mu gile aspiratorem, strasznie to lubi i bardzo jest mu wtedy wesoło. A ile ma wzrostu Twój Pietrek? Bo ja już nie wiem czy się martwić? Mówiłam lekarzowi ,że nic nie urósł od grudnia, a lekarz na to: ale przecież też nie zmalał

Widziałam się z kuzynostwem, oni mają córeczkę z marca, teraz skończyła roczek i ma 83 cm, a koleżanki 8 miesięczny ma 86 cm, dawałam jej ciuszki po Karolu i ostatnio dzwonię do niej, a ona pyta: chcesz ciuszki dla Karola
Wiem,że każde dziecko jest inne, ale mimo to nieco jestem zaniepokojona.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590

Chudnę sobie...
83kg-78kg -75......................6 2 kg

wywa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 22:09   #664
zebra666
Zakorzenienie

Wywa mnie tam katar nie martwi tylko ta mała chrypka.
Wzrostu nie wiem ile ma... Sama jak go kiedyś mierzyłam to z 83 wyszło... Ale napewno już tak nie rośnie więc ja bym się nie martwiła...

Stary 2011-03-10, 06:10   #665
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam

Pierwsza

Moja myszka dzis wtala o 5.30 ledwo chodze, pije kawusie zeby sie na nogi postawic.

Co do rozmiarów to ja zakladam 86 a 92 to jeszcze na nia duze sa.

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 07:11   #666
asioczka
Zadomowienie

Pietrusiu duzo sily dzisiaj!
moja dala pospac AŻ do 6:20
Andre jako kowboj cudny! a mamusia jaka zdolna!
Moja mierzy 80 cm. ale bluzy nosi 86 a spodnie sa za dlugie;/ malpiszon z dlugimi rekami hihih za to body z krotkim zakladam na 80, bo lepiej trzymaja w kroku. kurcze wlasnie sobie przypomnialam, ze w biedronie mialy byc od 7ego body z postaciami z disneya i chyba hello kitty. pewnie juz nic nie zostalo.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 07:24   #667
elalank
Zadomowienie

heloł

u nas pobudka dziś przed 7 kawusia zrobiona przez TZa uratowała mi życie.

Moja Olka nosi spodenki 80-86, zależy jaka firma (z H&M ma 86, a z 5-10-15, mamy 80 i też są spoko)
Bluzeczki w większości mamy z Anglii i są na 12-18 miesięcy ostatnio kupiłam w tesco jakąś na 92 i rękawki są troszkę przydługie.

mam zamiar kupić ciastolinę i polepić trochę z Olką

i moja Olka teraz też ciągle ze smokiem. Mamy jakieś zwykłe smoki, ale chyba kiedyś czytałam o takich ortodontycznych dla dzieci które mają już zęby?
macie może takie??

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
kurcze wlasnie sobie przypomnialam, ze w biedronie mialy byc od 7ego body z postaciami z disneya i chyba hello kitty. pewnie juz nic nie zostalo.
jesteś pewna, bo nie widzę ich w ofertach biedronki. Może w innym sklepie miały być?

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-10, 07:25   #668
zebra666
Zakorzenienie

Pietrusiu współczuje takiej pobudki

Ela nie słyszałam o takich ale ja się w rzadne kolejne nie pakuje- wole ograniczać zwykłe i zobaczymy co z tego wyjdzie... nie dokupie więcej smoczków poprostu

Zaraz się idziemy inhalować, bo coś Piotrusia bierze może uda się żeby nic z tego nie wylazło.

Stary 2011-03-10, 07:29   #669
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
kurcze wlasnie sobie przypomnialam, ze w biedronie mialy byc od 7ego body z postaciami z disneya i chyba hello kitty. pewnie juz nic nie zostalo.
Te body to od dzisiaj mialy byc ja sie wlasnie z Kamilka za chwile wybieram zeby jej kilka kupic

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Tak od dzis sa te body za 11.99 zaraz jedziemy kupic

Ale wiecie co??????? Rozmiary tylko do 86

Aniołek[*]

Edytowane przez pietrusia
Czas edycji: 2011-03-10 o 07:30
Stary 2011-03-10, 08:51   #670
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Te body to od dzisiaj mialy byc ja sie wlasnie z Kamilka za chwile wybieram zeby jej kilka kupic

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Tak od dzis sa te body za 11.99 zaraz jedziemy kupic

e ja nie wiedzę ich w ofercie

i w sumie to ja już bodziaków chyba nie kupuję, na wiosnę i lato nie ma sensu. Wynosimy to co mamy i koniec

jem właśnie kanapeczki z pomidorkiem

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 09:01   #671
xpressja
Zadomowienie

witam mamusie, ja po powrocie tak sie rozchorowałam, ze ledwo zywa leżałam
ale już wracam do zdrówka,
dobrze że niania przychodzi to nie dmuchałam i nie kaszlałam na Lenke, a jak wychdziłam z pokoju to w maseczce

piszecie o rozmiarach, u nas różnie, 12-18 92, 86 - wszystko w zależności od tego jaka firma,
ale Lenka do najmniejszych robaczków nei należy, więc jakoś specjalnie się nie przejmuje jak np w zarze kupuje coś na wiosnę/lato 18-24 bo tam jakieś małe te ciuchy

i bodziaków też będziemy się powoli pozbywać,
nadejdzie era koszulek i majtochów oooj rosną te dzieciaczki,
i mam wrażenie że z dnia na dzień robią się coraz fajniejsze

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2011-03-10 o 09:02
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 09:07   #672
zebra666
Zakorzenienie

Na 86 też nic nie kupuje tylko korzystam z tego co ma. Teraz na 92-98 w zależności co i od marki

Xpressja to dużo zdrówka!!!

To myślicie, że czas powiedzieć bodziakom papa? Ja to zawsze schiza mam, że plecki będa gołe... Matko i z czapeczkami też bedzie ciężko żebym tak z gołą głową puściła..ale to chyba czas nadszedł...

Stary 2011-03-10, 09:16   #673
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Co robicie kiedy dziecko się przeziębi? Troszke mi zachrypł i ma katarek...Mysle jutro go zacząć inhalować i nic więcej...
ja jak my byliśmy chorzy to dawałam wapno 2 łyżeczki dziennie. I nie zachorowała. Do tego herbatka z cytrynką, albo woda z cytryną. Oczywiście herbatka taka bardzo słaba.

Cytat:
Napisane przez wywa Pokaż wiadomość
Mówiłam lekarzowi ,że nic nie urósł od grudnia, a lekarz na to: ale przecież też nie zmalał

Widziałam się z kuzynostwem, oni mają córeczkę z marca, teraz skończyła roczek i ma 83 cm, a koleżanki 8 miesięczny ma 86 cm, dawałam jej ciuszki po Karolu i ostatnio dzwonię do niej, a ona pyta: chcesz ciuszki dla Karola
Wiem,że każde dziecko jest inne, ale mimo to nieco jestem zaniepokojona.
Może rośnie teraz bardzo powoli...i dlatego nie widzisz różnicy.

Wiadomo, każde dziecko jest inne. Potem koleżanki przystopuje, ale faktycznie duże dziecko ma.

Cytat:
Moja mierzy 80 cm. ale bluzy nosi 86 a spodnie sa za dlugie;/ malpiszon z dlugimi rekami hihih za to body z krotkim zakladam na 80, bo lepiej trzymaja w kroku. kurcze wlasnie sobie przypomnialam, ze w biedronie mialy byc od 7ego body z postaciami z disneya i chyba hello kitty. pewnie juz nic nie zostalo.
Moja ma 85 cm i bluzy też na 86 nawet rękawy trochę dłuższe, ale to dobrze Ostatnio spodenki zakładałam na 92 to lekko się marszczyły przy bucikach, ale nie było tak źle. Bym powiedziała, że nawet akurat tak. Na 80 wszystkie dresy są za krótkie przed kostki i tylko po domu.

Aj, szkoda, że nie mam za bardzo kasy, bo by się przydały takie większe.

Większość body ma na 80 to rękawy są za krótkie a dekolty takie że ho ho ;p A jak większe np. 86-92 to ciut przy duże, dlaczego nie robią takich pośrednich rozmiarów XD ale wole jej te duże zakładać, trochę więcej miejsca w pieluszce, ale pod szyją nie ma tak goło i rękaw w normalnej długości

Właściwie powinnam te mniejsze schować bo tylko miejsce zawalają a i tak nie zakładam, ale jakbym pochowała te body na 80 to praktycznie z 3 pary większych by miała

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Na 86 też nic nie kupuje tylko korzystam z tego co ma. Teraz na 92-98 w zależności co i od marki

To myślicie, że czas powiedzieć bodziakom papa? Ja to zawsze schiza mam, że plecki będa gołe... Matko i z czapeczkami też bedzie ciężko żebym tak z gołą głową puściła..ale to chyba czas nadszedł...
Oj chyba piotruś to największy z naszych maluszków. Ja tam na 98 mam bluzeczki i spodenki ale to one chyba będą dobre dopiero na jesieni.
A z czapeczkami też mam problem. ;p ulubiona zimowa zaczyna się robić za mała i zsuwa się z główki. Więc praktycznie mamy jedną dobrą. Dobrze, że kończy się zima, bo mam na wiosnę ładną białą taką większą. Ale bez czapki to będzie chodziła latem, a i to będę zakładała jakąś chusteczkę, albo kapelusik, na słońce.

A z body bym się nie żegnała, chyba że latem, bo przynajmniej ładnie przylegają i czasami wszystko do góry się podciągnie w kurteczce to tylko body chronią, chodź staram się sprawdzać czy bluza dobrze leży na pleckach. Tylko moja mała strasznie długa w tułowiu i wszystkie bluzki są krótkie.

Xpressjo dużo dużo zdrówka!!!

Mojej wychodzi pierwsza 3 i jest w nocy masakra. Najpierw usnąć nie chciała tylko się chichrała i uciekała. i przedwczoraj i wczoraj poszła spać ok.12 w nocy a potem co godzina płacz i musiała spać z nami a jak teraz taka niewyspana chodzę ;/ eh... ale już kolec czuję, więc może jeszcze dziś albo jutro się przebije.... bo mam dość.

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 09:28   #674
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

czeeeść!

Kurcze, duże macie te dzieciaki, Blanka waży 10.3kg i ubranka przeważnie ma 80-86. Tzn kupuje jej teraz na 86cm ale są sporo za duże body mamy jeszcze ok.10 więc też pewnie kolejnych już nie kupię
Kaja, mówisz majtochy? ale fajnie zdrówka dużo! codziennie nianie macie? fajną? jaką? opowiadaj

dziecko mi się kompletnie przestawiło na wstawanie po 6... katastrofa jakaś, ale mam na nią sposób, zamykam drzwi do sypialni, przynosze jej sporo zabawek i idę dalej drzemać do tej 8 da rade pociągnąć tylko jak Blanka zauważy, że zasypiam to wchodzi na mnie i zaczyna skakać, łobuz mały

Jaka u was pogoda? Ja dziś jestem sama z małą do wieczora a jest taaaaak brzydko i co tu robić?
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 09:33   #675
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Hej...

mam dola...jestem zla...wszystko jest do d...

Maly caly czas z goraczka, coraz bardziej marudny...idziemy dzisiaj do lekarza, zobaczymy...

Zaraz sprobuje poczytac, co sie dzialo od wczoraj...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 09:33   #676
zebra666
Zakorzenienie

Katevalley no ja teraz bodziaki tez ubieram, bo fajnie chronią plecki ale na alto już nie będe kupowała... a na przyszłążime to też już będzie era koszuleczek w rajtuzkach

Wapno mam w syropie nawet jeszcze może mu dam w takim razie... do picia dawałam mu kapke soku malinowego i troszke cytryny właśnie. Nie chce go niczym faszerować- myśle, że nawet syrop rzaden nie potrzebny.

U nas też paskudnie:\

Stary 2011-03-10, 09:49   #677
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Kurcze, duże macie te dzieciaki, Blanka waży 10.3kg i ubranka przeważnie ma 80-86. Tzn kupuje jej teraz na 86cm ale są sporo za duże body mamy jeszcze ok.10 więc też pewnie kolejnych już nie kupię

dziecko mi się kompletnie przestawiło na wstawanie po 6... katastrofa
jakaś, ale mam na nią sposób, zamykam drzwi do sypialni, przynoszę jej sporo zabawek i idę dalej drzemać do tej 8 da rade pociągnąć tylko jak Blanka zauważy, że zasypiam to wchodzi na mnie i zaczyna skakać, łobuz mały

Jaka u was pogoda? Ja dziś jestem sama z małą do wieczora a jest taaaaak brzydko i co tu robić?
o to nie jest strasznie wysoka, raczej taka akurat. Ja ja bym chciała, żeby moja tyle ważyła... ale to było jak miała z 8-9 miesięcy. teraz ma ok.13
Jak moja miała taki czas, ze właśnie wstawała o 6 i koniec spania to zostawała w łóżeczku się bawiła, a ja dalej kimałam ;p a potem jej się poprzestawiało i śpi do ok. 8-9

U nas też bardzo brzydko jest, chodź nie ma za bardzo wiatru. Ale aż się wychodzić nie chce. A tż też wybył na cały dzień, ale jakiś pogrzeb jest w jego rodzinie takiej dalszej i zawiózł tam swoją babcię i wujka to i sam pojechał.

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Maly caly czas z goraczka, coraz bardziej marudny...idziemy dzisiaj do lekarza, zobaczymy...

DUŻO DUŻO ZDRÓWKA!!!!

Cytat:
Katevalley no ja teraz bodziaki tez ubieram, bo fajnie chronią plecki ale na alto już nie będe kupowała... a na przyszłążime to też już będzie era koszuleczek w rajtuzkach

Wapno mam w syropie nawet jeszcze może mu dam w takim razie... do picia dawałam mu kapke soku malinowego i troszke cytryny właśnie. Nie chce go niczym faszerować- myśle, że nawet syrop rzaden nie potrzebny.

U nas też paskudnie:\
to zależy... mojej siostry ciotecznej synek ma 2 latka i chodzi w body jeszcze nie odpieluszkowany, ale ja chce Amelkę oduczyć od pieluszek latem, no jeszcze jak na noc to bym zakładała.

No ja właśnie dawałam wapno i pomagało

Odchudzanie 55kg

Stary 2011-03-10, 09:56   #678
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

zdrówka dla Andre idź do lekarza, przynajmniej będziesz wiedziała co i jak z maluszkiem

ja pewnie po obiadku spakuje Blanke do auta i gdzies z nią pojade tylko gdzieee... ile można w kólko po centrach handlowych chodzić, na spacer pogoda się nie nadaje a moje dziecko jak jest cały dzien w domu to świra dostaje
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 10:19   #679
katevalley
Rozeznanie

eh moja usnęła, ale jaka niedobra jest, marudzi, sama nie wie co by chciała... a ja zaraz muszę obiad robić, bo gości będziemy mieli na obiedzie.

Odchudzanie 55kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-10, 10:41   #680
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Ale u nas sypie masakra

A ja walsnie Kamilke zawiezlam do babci tam będzie spac bo ja jade na pogrzeb na 14.

Byly my na zakupach, kupilam Kamilce 2 pary tych bodów bo teraz juz nie ma w czym chodzic, same z długim rekawem byly, nawt fajne sa

Aniołek[*]
Stary 2011-03-10, 11:28   #681
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Ale u nas sypie masakra

A ja walsnie Kamilke zawiezlam do babci tam będzie spac bo ja jade na pogrzeb na 14.

Byly my na zakupach, kupilam Kamilce 2 pary tych bodów bo teraz juz nie ma w czym chodzic, same z długim rekawem byly, nawt fajne sa
U nas WIOSNA!!! + 6 jak narazie delikatne słoneczko, ptaszki ćwierkają, lekki wiosenny wietrzyk, ogólnie ciepło (wiem, bo byłam w sklepie)
A Amelka zamiast na dworzu to śpi, ten ząbek daje jej w kość. Mam nadzieję, ze zaraz się przebije.

Odchudzanie 55kg

Stary 2011-03-10, 11:31   #682
xpressja
Zadomowienie

dzięki za życzenia zdrówka... doprawiłam się sama nie wiem jak i kiedy
koleżanka w pracy mnie osłuchała i mówi : dziewczyno masz obrzęk płuca i zapalenie oskrzeli takie że ledwo oddychasz - a ja oddychałam całkiem nieźle
wiec do domu do wyrka, antybioty, sen, oklepywanie płuc... i tak kilka dni... i już jest lepiej!

zeberka - ja też nie wiem jak to będzie w zestawie koszulka + majtochy , też mam schize na temat gołych plecków, ale już się napatrzyłam na gołe głowy 6-7 miesięcznych malców podczas ostatnich wypraw i się zastanawiam czy aby nie przesadzam

ola - wiosny wiosny, to chyba każdy spragniony! a Blaneczka taka kruszynka moje małe to dorodne wagowo i centymetrowo ;P hihihi

a niania już pisze, to drugie podejście w naszej karierze pierwsza - załamka! czytała gazete patrzyła przez okno, a Lenka w tym czasie mogłaby wyjść z domu (gdyby umiała)
teraz jest pani Basia, ma 33 lata i przychodzi do nas na 4-6 godzin ma 8 zł/godz ale zawsze daje jej troszkę więcej bo jest super!
przychodzi do nas z synkiem i dzieciaki się razem bawią, co lepiej jak Lenka śpi Basia mi tak wyszoruje mieszkanie,że mogłabym z podłogi jeść! jak to mówi : nie lubię siedzieć i nic nie robić!
synek Pani Basi jest troszkę starszy, wiec Lenka automatycznie ciągnie do niego z wiedzą i rozwojem, on jej coś pokazuje ta zaraz to powtarza, bardzo mi się to podoba.
No i wymiana bakterii pod kontrolą

kareninka - zdrowia dla Andre!

co do bucików ja zachorowałam na takie dla Lenci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20343108.jpg (67,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20342921.jpg (56,3 KB, 20 załadowań)

Stary 2011-03-10, 11:37   #683
asioczka
Zadomowienie

bylam w biedronie, udalo mi sie znalezc az jedne na 86 ale ladne sa i zapinane przy szyi, wiec nie ma takiego dekoltu. i sliniaki kupilam. 3pak tych plastikowych. bo mamy albo zniszczone albo male. a te sa dosc spore.
Kareninka zdrowka dla Andre.
Ja lubie body bo przynajmniej plecki nie wylaza. a nocnikowanie u nas bez zmian- kupa do nocnika lub kibelka (jak dzisiaj u babci), a siki w pieluche.
pogoda u nas paskudna. wyszlysmy z babcia do biedronki po 9 to ok bylo, ale teraz sniezyca!

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2011-03-10 o 11:41
Stary 2011-03-10, 11:38   #684
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość
U nas WIOSNA!!! + 6 jak narazie delikatne słoneczko, ptaszki ćwierkają, lekki wiosenny wietrzyk, ogólnie ciepło (wiem, bo byłam w sklepie)
A Amelka zamiast na dworzu to śpi, ten ząbek daje jej w kość. Mam nadzieję, ze zaraz się przebije.
Nawem mi nie mow u nas tak sypie ze szok juz sie bialo na polach zrobilo a Tz wczoraj sanki wyniósł bo my stwierdzili ze to juz po zimie
Mam nadzieje ze szybko wreszcie zabki wyjda
Kamilce ida 2 trójki górne juz ma takie biale ze lada chwila powinny sie przebic, narazie przechodzi bezobjawowo oby tak dalej.

Aniołek[*]
Stary 2011-03-10, 11:40   #685
asioczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
dzięki za życzenia zdrówka... doprawiłam się sama nie wiem jak i kiedy
koleżanka w pracy mnie osłuchała i mówi : dziewczyno masz obrzęk płuca i zapalenie oskrzeli takie że ledwo oddychasz - a ja oddychałam całkiem nieźle
wiec do domu do wyrka, antybioty, sen, oklepywanie płuc... i tak kilka dni... i już jest lepiej!

zeberka - ja też nie wiem jak to będzie w zestawie koszulka + majtochy , też mam schize na temat gołych plecków, ale już się napatrzyłam na gołe głowy 6-7 miesięcznych malców podczas ostatnich wypraw i się zastanawiam czy aby nie przesadzam

ola - wiosny wiosny, to chyba każdy spragniony! a Blaneczka taka kruszynka moje małe to dorodne wagowo i centymetrowo ;P hihihi

a niania już pisze, to drugie podejście w naszej karierze pierwsza - załamka! czytała gazete patrzyła przez okno, a Lenka w tym czasie mogłaby wyjść z domu (gdyby umiała)
teraz jest pani Basia, ma 33 lata i przychodzi do nas na 4-6 godzin ma 8 zł/godz ale zawsze daje jej troszkę więcej bo jest super!
przychodzi do nas z synkiem i dzieciaki się razem bawią, co lepiej jak Lenka śpi Basia mi tak wyszoruje mieszkanie,że mogłabym z podłogi jeść! jak to mówi : nie lubię siedzieć i nic nie robić!
synek Pani Basi jest troszkę starszy, wiec Lenka automatycznie ciągnie do niego z wiedzą i rozwojem, on jej coś pokazuje ta zaraz to powtarza, bardzo mi się to podoba.

kareninka - zdrowia dla Andre!

co do bucików ja zachorowałam na takie dla Lenci
duzo duzo zdrowka!
super macie nianie )) i Lencia od malego kontakt z kawalerami
buciki gdzie mozna takie kupic? pewnie cena kosmiczna?

Pietrusia zazdroszcze bezoobjawowego zabkowania :brawo: oby tak dalej

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2011-03-10 o 11:42
Stary 2011-03-10, 11:47   #686
xpressja
Zadomowienie

asioczka - wlasnie nie wiem gdzie mozna kupic i cena pewnie taka jak bartki, ecco
ale kurcze na bucikach nie ma co oszczedzać ...

Stary 2011-03-10, 11:54   #687
zebra666
Zakorzenienie

Xpressja właśnie ja wiem, ze to przewrażliwienie...Napewn o nie będe już tak ciągle go w czpkach tzrymała chyba, że od słońca... Koniec ze schizem z uszkami... Teraz jeszcze musze się pozbyć stresa z braku bodziaka i, że plecki mogą wyjść an wierzch... Ale latem to już obsesja by była żeby tak dziecko owijać Na kolejną jesień zime będe już koszulki wkładać do rajtuzek bez bodziaków. Dla mnie 2 latek w bodizkau dziwnie wygląda jakoś... No ale to moje decyzjei przemyslenia... Dlatego temat zaczełam rozmiarów, bodziaków i czapek, bo mnie to nurtuje wszystko. Chce mieć zdrowe podejście...

Na teraz mam bodziaki od Was z długim rękawem Może będe miała fotki z niedzieli przyszłej to napewno Piotrusia wystroje(oby nie rozchorował się, bo nigdzie nie pujdziemy...).

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

a własnie mamusie chłopców macie jakeis buciki na oku? Oczywiście chciałabym w przystępnej cenie i dobre... Te co na zime miałam dla niego za 58zł z wysyłką są super... No ale na wiosne znowu trzeba coś wykukać...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-10, 12:13   #688
asioczka
Zadomowienie

Zebra a propos schizy z uszkami- wczoraj bylismy dwa razy na placu zabaw.Bawily sie rozne dzieci, przewaznie starsze takie 3-5 latki. i "zaloz lepiej czapke", "zakryj uszy" slyszalam chyba 50 razy! a mam (nawet jeden dziadek byl i tez sie przylaczyl do tego "usznego" upominania)bylo tylko kilka. mojej ucho czesto wylazi jak nie z jednej, to z drugiej strony i jakos sie az tak nie przejmuje tym. co jakis czas wiaze lepiej czapke i tyle.
a na tym placu zabaw normalnie schiza zbiorowa

Stary 2011-03-10, 12:15   #689
zebra666
Zakorzenienie

Asioczka no właśnie tego chce uniknać... W zeszłym roku nawet latem co chwile mu poprawiałam żeby nie daj boziu uszko nie wyszło

Stary 2011-03-10, 12:27   #690
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wywa Pokaż wiadomość
Mój ma katarek od paru dni. Wycieram nosek , czasem psiknę Nasivin do noska i wyciągam mu gile aspiratorem, strasznie to lubi i bardzo jest mu wtedy wesoło.
Niebywałe To się chociaż kataru nie musicie obawiać. U nas o ile na zwykłe czyszczenie noska jest ok, tak przy katarze jest zawsze wojna, bo przecież co za dużo, to nie zdrowo

Cytat:
Moja myszka dzis wtala o 5.30 ledwo chodze, pije kawusie zeby sie na nogi postawic.
Ja mialam taki zeszły tydzień, a teraz z powrotem śpi do 8.30 spokojnie sobie rano na rowerze zdążyłam pojeździć i poćwiczyć

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Moja Olka nosi spodenki 80-86, zależy jaka firma (z H&M ma 86, a z 5-10-15, mamy 80 i też są spoko)
---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------
my mamy jeszcze jedno body z H&M na 86 i jest na styk, spodnie na 86 juz dawno za małe

Cytat:
No to może być kiepsko

Cytat:

i bodziaków też będziemy się powoli pozbywać,
nadejdzie era koszulek i majtochów oooj rosną te dzieciaczki,
i mam wrażenie że z dnia na dzień robią się coraz fajniejsze
Taka prawda! Bodziakow szkoda,że nie robią większych. Bo śpiochy takie śmieszne wielkie gdzieś widziałam, bodziaki tez powinny być. Nic nie ochroni tak fajnie plecków.

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Mojej wychodzi pierwsza 3 i jest w nocy masakra. Najpierw usnąć nie chciała tylko się chichrała i uciekała. i przedwczoraj i wczoraj poszła spać ok.12 w nocy a potem co godzina płacz i musiała spać z nami a jak teraz taka niewyspana chodzę ;/ eh... ale już kolec czuję, więc może jeszcze dziś albo jutro się przebije.... bo mam dość.
Niech moc będzie z Tobą!

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość

U nas rano padalo, tera już slonko, więc jak Bąbel wstanie to idziemy na spacer. Rano zrobiłam mu zabawy z serii rozwijających. Rozścieliłam wielką matę (stare prześcieradło) i do miseczek ponakładałam mu różnych kuchennych przysmaków - makarony - rożne kształty, ryż i kisiel Był zachwycony jak to wszystko przesypywał. Nawet bardzo nie nabrudził o dziwo

Cytat:
Zdrówka dla Ciebie!
Niania super, a skąd wytrzasnęłaś taką fajną?

Cytat:
a własnie mamusie chłopców macie jakeis buciki na oku? Oczywiście chciałabym w przystępnej cenie i dobre... Te co na zime miałam dla niego za 58zł z wysyłką są super... No ale na wiosne znowu trzeba coś wykukać...
My kupiliśmy w Bacie, nawet fajna cena była i mam jeszcze trampolki z h&m

I jak tam Andre?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2011-03-10 o 12:33
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości