|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Kamila mój ma wysypki co chwilę dziś znów coś wylazło, nie wiem co teściowa mu dała do jedzenia. Zazwyczaj uważa, ale może coś przypadkiem. Paluszki jadł u niej. Ja smaruję Atopinem w tej chwili, a takie rozległe i ostre zmiany Elidelem, ale on cholernie drogi. No i mój mały ma AZS i to prawie od urodzenia, więc u Ciebie to pewnie coś innego, chwilowa zmiana, może coś zjadł nowego. Proponuję Nivea SOS , albo Emolium.
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Kate ja właśnie już nie zabieram mu smoczka jeśli go zapomne schować albo on go znajdzie a znowuż czekam aż sam wypluje i chowam.
Wywa no z 86 to bodziaki ma na styk, spodnie w sam raz- nic nie musze podwijać. W niektórych na 92 tez nie podwijam, na 98 musze podwijać jak coś mam. Co robicie kiedy dziecko się przeziębi? Troszke mi zachrypł i ma katarek...Mysle jutro go zacząć inhalować i nic więcej... |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
Mój ma katarek od paru dni. Wycieram nosek , czasem psiknę Nasivin do noska i wyciągam mu gile aspiratorem, strasznie to lubi i bardzo jest mu wtedy wesoło. A ile ma wzrostu Twój Pietrek? Bo ja już nie wiem czy się martwić? Mówiłam lekarzowi ,że nic nie urósł od grudnia, a lekarz na to: ale przecież też nie zmalał
![]() Widziałam się z kuzynostwem, oni mają córeczkę z marca, teraz skończyła roczek i ma 83 cm, a koleżanki 8 miesięczny ma 86 cm, dawałam jej ciuszki po Karolu i ostatnio dzwonię do niej, a ona pyta: chcesz ciuszki dla Karola ![]() Wiem,że każde dziecko jest inne, ale mimo to nieco jestem zaniepokojona.
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Wywa mnie tam katar nie martwi tylko ta mała chrypka.
Wzrostu nie wiem ile ma... Sama jak go kiedyś mierzyłam to z 83 wyszło... Ale napewno już tak nie rośnie więc ja bym się nie martwiła... |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Pierwsza ![]() Moja myszka dzis wtala o 5.30 ![]() ![]() Co do rozmiarów to ja zakladam 86 a 92 to jeszcze na nia duze sa.
#666 |
Zadomowienie
|
Pietrusiu duzo sily dzisiaj!
![]() moja dala pospac AŻ do 6:20 ![]() Andre jako kowboj cudny! a mamusia jaka zdolna! ![]() Moja mierzy 80 cm. ale bluzy nosi 86 a spodnie sa za dlugie;/ malpiszon z dlugimi rekami hihih ![]()
#667 |
Zadomowienie
|
heloł
![]() u nas pobudka dziś przed 7 ![]() Moja Olka nosi spodenki 80-86, zależy jaka firma (z H&M ma 86, a z 5-10-15, mamy 80 i też są spoko) Bluzeczki w większości mamy z Anglii i są na 12-18 miesięcy ![]() mam zamiar kupić ciastolinę i polepić trochę z Olką ![]() i moja Olka teraz też ciągle ze smokiem. Mamy jakieś zwykłe smoki, ale chyba kiedyś czytałam o takich ortodontycznych dla dzieci które mają już zęby? macie może takie?? ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- jesteś pewna, bo nie widzę ich w ofertach biedronki. Może w innym sklepie miały być? |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
Pietrusiu współczuje takiej pobudki
![]() Ela nie słyszałam o takich ale ja się w rzadne kolejne nie pakuje- wole ograniczać zwykłe i zobaczymy co z tego wyjdzie... nie dokupie więcej smoczków poprostu ![]() Zaraz się idziemy inhalować, bo coś Piotrusia bierze może uda się żeby nic z tego nie wylazło. |
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Tak od dzis sa te body za 11.99 ![]() ![]() Ale wiecie co??????? Rozmiary tylko do 86 ![]()
![]() ![]() 17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] ![]() Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2011-03-10 o 07:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i w sumie to ja już bodziaków chyba nie kupuję, na wiosnę i lato nie ma sensu. Wynosimy to co mamy i koniec ![]() jem właśnie kanapeczki z pomidorkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zadomowienie
|
witam mamusie, ja po powrocie tak sie rozchorowałam, ze ledwo zywa leżałam
![]() ale już wracam do zdrówka, dobrze że niania przychodzi to nie dmuchałam i nie kaszlałam na Lenke, a jak wychdziłam z pokoju to w maseczce ![]() piszecie o rozmiarach, u nas różnie, 12-18 92, 86 - wszystko w zależności od tego jaka firma, ale Lenka do najmniejszych robaczków nei należy, więc jakoś specjalnie się nie przejmuje jak np w zarze kupuje coś na wiosnę/lato 18-24 bo tam jakieś małe te ciuchy ![]() i bodziaków też będziemy się powoli pozbywać, nadejdzie era koszulek i majtochów ![]() i mam wrażenie że z dnia na dzień robią się coraz fajniejsze ![]() Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2011-03-10 o 09:02 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
Na 86 też nic nie kupuje tylko korzystam z tego co ma. Teraz na 92-98 w zależności co i od marki
![]() Xpressja to dużo zdrówka!!! To myślicie, że czas powiedzieć bodziakom papa? Ja to zawsze schiza mam, że plecki będa gołe... Matko i z czapeczkami też bedzie ciężko żebym tak z gołą głową puściła..ale to chyba czas nadszedł... |
![]() ![]() |
![]() |
#673 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wiadomo, każde dziecko jest inne. Potem koleżanki przystopuje, ale faktycznie duże dziecko ma. Cytat:
![]() Aj, szkoda, że nie mam za bardzo kasy, bo by się przydały takie większe. Większość body ma na 80 to rękawy są za krótkie a dekolty takie że ho ho ;p ![]() ![]() Właściwie powinnam te mniejsze schować bo tylko miejsce zawalają a i tak nie zakładam, ale jakbym pochowała te body na 80 to praktycznie z 3 pary większych by miała ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
A z czapeczkami też mam problem. ;p ulubiona zimowa zaczyna się robić za mała i zsuwa się z główki. Więc praktycznie mamy jedną dobrą. Dobrze, że kończy się zima, bo mam na wiosnę ładną białą ![]() A z body bym się nie żegnała, chyba że latem, bo przynajmniej ładnie przylegają i czasami wszystko do góry się podciągnie w kurteczce to tylko body chronią, chodź staram się sprawdzać czy bluza dobrze leży na pleckach. Tylko moja mała strasznie długa w tułowiu i wszystkie bluzki są krótkie. Xpressjo dużo dużo zdrówka!!! ![]() Mojej wychodzi pierwsza 3 i jest w nocy masakra. Najpierw usnąć nie chciała tylko się chichrała i uciekała. i przedwczoraj i wczoraj poszła spać ok.12 w nocy a potem co godzina płacz i musiała spać z nami a jak teraz taka niewyspana chodzę ;/ eh... ale już kolec czuję, więc może jeszcze dziś albo jutro się przebije.... bo mam dość.
![]() |
#674 |
Zadomowienie
|
czeeeść!
![]() Kurcze, duże macie te dzieciaki, Blanka waży 10.3kg i ubranka przeważnie ma 80-86. Tzn kupuje jej teraz na 86cm ale są sporo za duże ![]() ![]() Kaja, mówisz majtochy? ![]() ![]() ![]() dziecko mi się kompletnie przestawiło na wstawanie po 6... katastrofa jakaś, ale mam na nią sposób, zamykam drzwi do sypialni, przynosze jej sporo zabawek i idę dalej drzemać ![]() ![]() ![]() Jaka u was pogoda? Ja dziś jestem sama z małą do wieczora a jest taaaaak brzydko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
Hej...
![]() mam dola...jestem zla...wszystko jest do d... ![]() Maly caly czas z goraczka, coraz bardziej marudny...idziemy dzisiaj do lekarza, zobaczymy... ![]() Zaraz sprobuje poczytac, co sie dzialo od wczoraj...
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Katevalley no ja teraz bodziaki tez ubieram, bo fajnie chronią plecki ale na alto już nie będe kupowała... a na przyszłążime to też już będzie era koszuleczek w rajtuzkach
![]() Wapno mam w syropie nawet jeszcze może mu dam w takim razie... do picia dawałam mu kapke soku malinowego i troszke cytryny właśnie. Nie chce go niczym faszerować- myśle, że nawet syrop rzaden nie potrzebny. U nas też paskudnie:\ |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak moja miała taki czas, ze właśnie wstawała o 6 i koniec spania to zostawała w łóżeczku się bawiła, a ja dalej kimałam ;p a potem jej się poprzestawiało i śpi do ok. 8-9 U nas też bardzo brzydko jest, chodź nie ma za bardzo wiatru. Ale aż się wychodzić nie chce. A tż też wybył na cały dzień, ale jakiś pogrzeb jest w jego rodzinie takiej dalszej i zawiózł tam swoją babcię i wujka to i sam pojechał. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No ja właśnie dawałam wapno i pomagało ![]()
![]() |
#678 |
Zadomowienie
|
zdrówka dla Andre
![]() ![]() ja pewnie po obiadku spakuje Blanke do auta i gdzies z nią pojade tylko gdzieee... ile można w kólko po centrach handlowych chodzić, na spacer pogoda się nie nadaje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Rozeznanie
|
eh moja usnęła, ale jaka niedobra jest, marudzi, sama nie wie co by chciała... a ja zaraz muszę obiad robić, bo gości będziemy mieli na obiedzie.
![]()
#680 |
Zakorzenienie
|
Ale u nas sypie masakra
![]() A ja walsnie Kamilke zawiezlam do babci tam będzie spac bo ja jade na pogrzeb na 14. Byly my na zakupach, kupilam Kamilce 2 pary tych bodów bo teraz juz nie ma w czym chodzic, same z długim rekawem byly, nawt fajne sa ![]()
#681 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A Amelka zamiast na dworzu to śpi, ten ząbek daje jej w kość. Mam nadzieję, ze zaraz się przebije.
![]() |
#682 |
Zadomowienie
|
dzięki za życzenia zdrówka... doprawiłam się sama nie wiem jak i kiedy
koleżanka w pracy mnie osłuchała i mówi : dziewczyno masz obrzęk płuca i zapalenie oskrzeli takie że ledwo oddychasz - a ja oddychałam całkiem nieźle ![]() wiec do domu do wyrka, antybioty, sen, oklepywanie płuc... i tak kilka dni... i już jest lepiej! zeberka - ja też nie wiem jak to będzie w zestawie koszulka + majtochy , też mam schize na temat gołych plecków, ale już się napatrzyłam na gołe głowy 6-7 miesięcznych malców podczas ostatnich wypraw i się zastanawiam czy aby nie przesadzam ![]() ola - wiosny wiosny, to chyba każdy spragniony! a Blaneczka taka kruszynka ![]() a niania już pisze, to drugie podejście w naszej karierze ![]() teraz jest pani Basia, ma 33 lata i przychodzi do nas na 4-6 godzin ma 8 zł/godz ale zawsze daje jej troszkę więcej bo jest super! przychodzi do nas z synkiem i dzieciaki się razem bawią, co lepiej jak Lenka śpi Basia mi tak wyszoruje mieszkanie,że mogłabym z podłogi jeść! jak to mówi : nie lubię siedzieć i nic nie robić! ![]() synek Pani Basi jest troszkę starszy, wiec Lenka automatycznie ciągnie do niego z wiedzą i rozwojem, on jej coś pokazuje ta zaraz to powtarza, bardzo mi się to podoba. No i wymiana bakterii pod kontrolą ![]() kareninka - zdrowia dla Andre! co do bucików ja zachorowałam na takie dla Lenci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zadomowienie
|
bylam w biedronie, udalo mi sie znalezc az jedne na 86
![]() Kareninka zdrowka dla Andre. Ja lubie body bo przynajmniej plecki nie wylaza. a nocnikowanie u nas bez zmian- kupa do nocnika lub kibelka (jak dzisiaj u babci), a siki w pieluche. pogoda u nas paskudna. wyszlysmy z babcia do biedronki po 9 to ok bylo, ale teraz sniezyca!
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2011-03-10 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieje ze szybko wreszcie zabki wyjda ![]() Kamilce ida 2 trójki górne juz ma takie biale ze lada chwila powinny sie przebic, narazie przechodzi bezobjawowo oby tak dalej.
![]() |
#685 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
super macie nianie ![]() ![]() buciki ![]() ![]() Pietrusia zazdroszcze bezoobjawowego zabkowania ![]() ![]()
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2011-03-10 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zadomowienie
|
asioczka - wlasnie nie wiem gdzie mozna kupic
![]() ale kurcze na bucikach nie ma co oszczedzać ... |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
Xpressja właśnie ja wiem, ze to przewrażliwienie...Napewn o nie będe już tak ciągle go w czpkach tzrymała chyba, że od słońca... Koniec ze schizem z uszkami... Teraz jeszcze musze się pozbyć stresa z braku bodziaka i, że plecki mogą wyjść an wierzch... Ale latem to już obsesja by była żeby tak dziecko owijać
![]() ![]() ![]() Na teraz mam bodziaki od Was z długim rękawem ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- a własnie mamusie chłopców macie jakeis buciki na oku? Oczywiście chciałabym w przystępnej cenie i dobre... Te co na zime miałam dla niego za 58zł z wysyłką są super... No ale na wiosne znowu trzeba coś wykukać... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 |
Zadomowienie
|
Zebra a propos schizy z uszkami- wczoraj bylismy dwa razy na placu zabaw.Bawily sie rozne dzieci, przewaznie starsze takie 3-5 latki. i "zaloz lepiej czapke", "zakryj uszy" slyszalam chyba 50 razy! a mam (nawet jeden dziadek byl i tez sie przylaczyl do tego "usznego" upominania)bylo tylko kilka. mojej ucho czesto wylazi jak nie z jednej, to z drugiej strony i jakos sie az tak nie przejmuje tym. co jakis czas wiaze lepiej czapke i tyle.
a na tym placu zabaw normalnie schiza zbiorowa ![]()
#689 |
Zakorzenienie
|
Asioczka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No to może być kiepsko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Niania super, a skąd wytrzasnęłaś taką fajną? Cytat:
I jak tam Andre?
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-03-10 o 12:33 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.