Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-10, 10:43   #3511
mazianka81
Rozeznanie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

tak??? pierwszy raz słysze,ooo to musze mężusiowi ptasie mleczko kupic,

a z pocztą tak bywa,akurat pieluszki przyszły kurierem-to w 1 dzien.

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 10:49   #3512
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Dzień dobry

agnieszka_pe25 Trzymaj się

Przyznam szczerze, że pierwszy raz widzę takie pieluszki Ciekawa jestem jak się będą sprawować.

nawet nie wiedziałam
Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
tak??? pierwszy raz słysze,ooo to musze mężusiowi ptasie mleczko kupic,

a z pocztą tak bywa,akurat pieluszki przyszły kurierem-to w 1 dzien.
http://halloween.friko.net/kalendarz/

wiem, ze kurierem lepiej
ale kosztulki za 30 zl nie bede zamawiac kurierem za 25
Stary 2011-03-10, 11:00   #3513
moria44
Wtajemniczenie

Cześć brzuchatki!

Ja dziś znowu miałam przerwę w spaniu, tym razem o 4 To już się chyba nie zmieni przez najbliższe.... chyba lata Obudziłam też TŻ'ta bo sobie porządnie smarknęłam a ten się "bidny" zerwał do pionu, chyba myślał, że rodzę

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
enchantresss miałam jeszcze napisać, że Twoje posty są bardzo dojrzałe jak na 18latek zawsze taka byłaś czy wizja macierzyństwa Cię zmieniła
Miałam to samo napisać

Siaśku – Twój synek jest niemożliwy No i misiaty kombinezon uroczy

elis5 – link dorzucony Śliczny avatarek

moniqac – gratuluję ukończonego remontu -bardzo ładne mieszkanko

I jeszcze raz dziękuję za Igusiowe komplementy i wszystkie rady odnośnie kombinezonu. No zobaczymy jaka będzie pogoda, ja też liczę na ciepły i wiosenny maj

A z dzidzią to się tak od razu wychodzi na dwór czy trzeba jakiś czas odczekać po porodzie?

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 11:03   #3514
listopadowa80
Zakorzenienie

Wczoraj robiłam badanie, żeby wykluczyć cholestazę. Wsio jest oki
Rtg klatki piersiowej Adriana też super, radiolog zasugerował jednak kaszel na tle alergicznym.
Mnie od wczoraj pobolewa brzuch. Czasami to nawet mam wrażenie, że poród zbliża się wielkimi krokami. Najlepsze jest to, że mimo iż to będzie drugi, to w ogóle nie wiem jak wygląda ta cała otoczka przed - przy pierwszym dziecku wszystko za naturę zrobili ginekolodzy . I może to głupie, ale boję się, że mogę coś przeoczyć.

Moniqac - bardzo fajne mieszkanko; zwłaszcza podobają mi się kafelki w łazience

Agnieszka_pe - trzymaj się w tym szpitalu
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 11:07   #3515
izunia233
Zadomowienie

Dzień dobry

Jak tam samopoczucie kobietki? Ja nawet się dzisiaj wyspałam, chociaż do kibelka chodziłam co godzinę

U mnie śliczna pogoda za oknem i trzeba brać się za dalsze prasowanie.

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 11:14   #3516
matallewar
Zakorzenienie

agnieszka_pe żeby Cię szybko wypuścili i żeby już nie było problemów

gugasiatko Znajoma używa takich (ale do większego dziecka - mały nosi pieluchy już tylko w nocy) i jest zadowolona

Moria Chyba tak z tydzień po urodzeniu Ale w zasadzie jak się uprzesz, to można i wcześniej (np. ze szpitala do domu jakoś jedzie i nic się nie dzieje, nie? )
Pytanie chyba bardziej kiedy my się będziemy czuły na siłach...

U mnie szaro, buro i ponuro, ale chyba dosyć ciepło.
Wyspałam się, jak już dawno nie Ani tż, ani siostra nie obudzili mnie zbierając się rano

Zbieram się zaraz do biblioteki

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 11:28   #3517
Siasiek
Zadomowienie

Kurcze odpisywałam i wywaliło mi neta, zdążyłam skopiować ale nie wiem co z tego będzie.

Cytat:

Siasiek a ten pajacyk to dla twojego nowego przystojniaka ma być ??? [IMG]file:///C:/Users/dom/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]
bardzo ładny [IMG]file:///C:/Users/dom/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]
Ale są takie śliczne rzeczy, że nie mogę się napatrzeć.
Ty to się masz dobrze, dwie córy no...
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

wracam do pracy bo do 12-stej msuze wyslac rysunki do urzedu.
Bede was podgladac.

Calusy
Dasz radę, już niedługo hehe ostatnio mi tak pisałyście.
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie mam za bardzo weny zeby pisac, dzisiaj mnie oswiecili ze jeszcze tak z 10 dni z czego ja sie niezgodzilam, wynegocjowalam do jutra i jutro wyjde.
Jutro Ci się już humor poprawi, wyjdziesz, obejrzysz mieszkanko nowe, rodzinkę, a tabletki będziesz łykać i wszystko będzie dobrze.
Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Pojutrze zaczynam juz 34tc ,wiec ma nadzieje,ze chociaz do tego 36 donosze,dziekuje słonce za miłe słowa[IMG]file:///C:/Users/dom/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]

Ja juz po sniadanku,musze jakis obiadek wykombinowac i Julci dzisiaj plac zabaw obiecałam,wiec nie ma ,ze boli trzeba sie wynurzyc na słoneczko[IMG]file:///C:/Users/dom/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]

aaaa -przyszły mi wczoraj wielorazówki[IMG]file:///C:/Users/dom/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG],wyglądają świetnie,sa tak mieciutkie,ze sama bym w takie gatki wskoczyła hihi,załaczam zdj.
mam nadzieje,ze beda sie tez sprawowały równie fajnie.
A teściowa nie może małej zabrać na ten plac zabaw? Kurcze przecież dla Ciebie lepiej jak odpoczywasz. Nie pomagają Ci?
Pieluszki fajnie wyglądają ale ja jednak nie dałabym rady jeszcze tego moczyć i prać.
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
a do mnie własnie dzowniła koleżanka że ma dla mnie duzo rzeczy miedzy innymi podusie kołdre pościel ( w ktorej jej dziecko praktycznie w ogole nie spało bo bylo z nia w łózku, wiec jak nowe!) śpiworki kocyki i cała mase ciuszków[IMG]file:///C:/Users/dom/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]
bardzo sie cieszę[IMG]file:///C:/Users/dom/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]
bo akurat uzupełni to moje braki, nie mam pościeli wypełnień kocyków i śpiworkó to juz bede miec i to za friko[IMG]file:///C:/Users/dom/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG] ale ze mnie szczesciara[IMG]file:///C:/Users/dom/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]
Masz faktycznie dobre koleżanki

Witam, u nas pada deszcz ze śniegiem [IMG]file:///C:/Users/dom/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]
a wczoraj tak przyjemnie było. Idę się ogarnąć i śmigam po kapuchę i mięcho

Aguś jedziesz dzisiaj do tej biedrony? daj znać jak te bodziaki, ok?

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 11:33   #3518
violisia
Zadomowienie

Czesc mamuski,

czuje sie jak czołg.., mała kopie mnie w sam srodek broszki jakby mnie chiala podrapac, albo nozki wystawic nazewnatrz, nielubie tego uczucia, bolesne to troche..:/

do tego wszystko mnie dobija, remont mnie juz wykancza bo ciagle jakies problemy,ale nei ebde sie rozpisywac bo by strony braklo..:/

sliczne brzusie i zakupki

jak wasze samopoczucia..??

u mnie sypie snieg :/
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 11:34   #3519
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
A z dzidzią to się tak od razu wychodzi na dwór czy trzeba jakiś czas odczekać po porodzie?
Młody urodził się w styczniu to przez pierwsze parę dni położna kazała tylko cieplej ubierać i otwierać szeroko balkon, nie pamiętam czy po tygodniu już wychodziliśmy...
Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość

Mnie od wczoraj pobolewa brzuch. Czasami to nawet mam wrażenie, że poród zbliża się wielkimi krokami. Najlepsze jest to, że mimo iż to będzie drugi, to w ogóle nie wiem jak wygląda ta cała otoczka przed - przy pierwszym dziecku wszystko za naturę zrobili ginekolodzy . I może to głupie, ale boję się, że mogę coś przeoczyć.
Za badania
Bardzo dokładnie Cie rozumiem z tym porodem u mnie taka sama sytuacja.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 11:35   #3520
anula_81
Zakorzenienie

a ja chcialam tylko napisac, ze was podczytuje, mimo ze rysunki w tzn miedzyczasie wysylam

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 11:38   #3521
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Kurcze odpisywałam i wywaliło mi neta, zdążyłam skopiować ale nie wiem co z tego będzie.

Ale są takie śliczne rzeczy, że nie mogę się napatrzeć.
Ty to się masz dobrze, dwie córy no...

Dasz radę, już niedługo hehe ostatnio mi tak pisałyście.

Jutro Ci się już humor poprawi, wyjdziesz, obejrzysz mieszkanko nowe, rodzinkę, a tabletki będziesz łykać i wszystko będzie dobrze.

A teściowa nie może małej zabrać na ten plac zabaw? Kurcze przecież dla Ciebie lepiej jak odpoczywasz. Nie pomagają Ci?
Pieluszki fajnie wyglądają ale ja jednak nie dałabym rady jeszcze tego moczyć i prać.

Masz faktycznie dobre koleżanki

Witam, u nas pada deszcz ze śniegiem [IMG]file:///C:/Users/dom/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]
a wczoraj tak przyjemnie było. Idę się ogarnąć i śmigam po kapuchę i mięcho

Aguś jedziesz dzisiaj do tej biedrony? daj znać jak te bodziaki, ok?
ej wlsnie, bym zapomniala
dzieki za przpomnienie
jade niedlugo bo musze tez zamowienie z doz odebrac
Stary 2011-03-10, 11:44   #3522
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

hej Kochane,czy u Was też tak brzydko za oknem ? Dziś dzień mężczyzny (a przy okazji urodziny mojego TŻ )

anula_81
; ja też mam na okrągło nadrabianie - własnie ukradkiem przeczytałam zaległe 6 stron. U Ciebie pogoda zaskoczyła in plus u mnie in minus. Rano jak jechałam do pracy było sliczne słonko a ok 9 rozpętała się niemalże burza śnieżna na szczęscie juz mineła ale jest szaro, buro i ponuro.
Jak sie czujesz? Jak w pracy? Troszkę masz mniej obowiazkow?

24kasia86;25618782]dziewczynom na forum mam marcowo-kwietniowych co urodzily juz waga spada w takim tempie ze szok! fajnie sie czyta takie posty[/QUOTE]

Twoje słowa na miod na moje serca Cytuj częsciej takie posty

Grazin. foczka hihi ale sobie słodzi Gosia zartuje oczywiscie!
no jaki ten świat mały !!!!!! a Anulinka ma niezłe oko i spostrzegawczość
taka duza foczka w granatpwym płaszczu to ja[/QUOTE]

Siasiek; Twój miś mały jak słodziutko zasnał ! I te rzesy... nieustannie jestem pod ich urokiem Pokazany przez Ciebie pajacyk baaardzo mi sie podoba !

Monia, super remont! Zazdraszczam tego zapachu nówki, czystosci mmmm miodzio !
Ty tez juz dzis w pracy... ?
Ja powiedziałam już dyrkowi, że w prima aprilis ostatni dzień moja noga postanie w Agencji troszke mam kaca moralnego.. ze moze za szybko.. skoro super sie czuje.. ale kurde odpoczac trzeba.. zaczynam szkołe rodzenia i bede miała basen o 14.oo więc ominąłby mnie gdybym jeszcze do pracy łaziła. DOŚĆ to będzie już 30 czy nawet 31 tc.

agnieszka_pe super, że wychodzisz !!!!!!!!! Cały czas pamiętamy !!
Też wrócisz to slicznego, wyremontowanego mieszkanka Pochwal sie w wolnej chwili fotkami, jesli tylko siłe bedziesz Kochana miała

Witam nowe Mamusie !! Tzn wiem, ze juz kilka dni jestescie ale mam zaległosci

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 11:47   #3523
bzyczka1
Zakorzenienie

ja byłam w biedronce za tymi bodziakami...jakość niezła, ale nie wzięłam bo ja chciałam te czerwone z białymi rękawkami a te były tylko od rozmiaru 82 (było 82 i 86) to stwierdziłam że nie będę brała ubranek na aż taki zapas

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 11:50   #3524
mazianka81
Rozeznanie

[QUOTE=Siasiek;25629391]

Pieluszki fajnie wyglądają ale ja jednak nie dałabym rady jeszcze tego moczyć i prać
QUOTE]

Niestety pojechała i jej nie ma,a ja jestem siama z Julą do ok 17-18 codziennie,wiec nie mam wyjscia.
a moja tesciowa to porazka jesli chodzi o opieke nad Julką, na spacer to jej sie nie chce chodzic,a w domu to mi ja faszeruje słodyczami,po szpitalu ( 3 doby byłam ) jak do domu wrocilam to moje dziecko miało żyganko,dwie noce,nic mie jesc nie chciało( bo bacia powiedziala,ze ona moze to i tamto i siamto) i ok tygodnia mi zajeło,zeby mała zaczeła jesc normalnie .
ja mam swój schemat karmienia,a moja tesciowa za nic nie słucha i jak mnie nie ma to jest masakra ,zreszta sama sie odzywia tak,ze porazka,ale to szczegół- no to sie wyzaliłam,
Wiec nie bardzo mi na reke dac Julke pod jej opieke.

3660g i 57cm szczescia
Stary 2011-03-10, 11:53   #3525
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
Czesc mamuski,

czuje sie jak czołg.., mała kopie mnie w sam srodek broszki jakby mnie chiala podrapac, albo nozki wystawic nazewnatrz, nielubie tego uczucia, bolesne to troche..:/

do tego wszystko mnie dobija, remont mnie juz wykancza bo ciagle jakies problemy,ale nei ebde sie rozpisywac bo by strony braklo..:/

sliczne brzusie i zakupki

jak wasze samopoczucia..??

u mnie sypie snieg :/
ja tez sie czuje jak czolg
chwilami czuje jakby miala za chwile miala wychodzic tak nisko juz jest
masakra
damy rade, juz nie duzo nam zostalo
Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
ja byłam w biedronce za tymi bodziakami...jakość niezła, ale nie wzięłam bo ja chciałam te czerwone z białymi rękawkami a te były tylko od rozmiaru 82 (było 82 i 86) to stwierdziłam że nie będę brała ubranek na aż taki zapas
łoo to ja takich wielkich tez nie chce...ciekawe jakie sa u mnie
jak powiem tz ze chce jechac do biedronki po bodziaki i znowu ich ie kupie to sie wscieknie :P
Stary 2011-03-10, 12:01   #3526
bzyczka1
Zakorzenienie

Aguś były mniejsze rozmiary ale już mi się tak nie podobały ja chciałam konkretnie te, nie tam którekolwiek. Chciałam właśnie te

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 12:04   #3527
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja tez sie czuje jak czolg
chwilami czuje jakby miala za chwile miala wychodzic tak nisko juz jest
masakra
damy rade, juz nie duzo nam zostalo
łoo to ja takich wielkich tez nie chce...ciekawe jakie sa u mnie
jak powiem tz ze chce jechac do biedronki po bodziaki i znowu ich ie kupie to sie wscieknie :P
dzieki, juz odliczam, chwilami wolalabym zeby sie eni obrocila, bo juz ok 4 maja bedzie zemna, a tak to znowu czekanie..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 12:18   #3528
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Moria Chyba tak z tydzień po urodzeniu Ale w zasadzie jak się uprzesz, to można i wcześniej (np. ze szpitala do domu jakoś jedzie i nic się nie dzieje, nie? )
Pytanie chyba bardziej kiedy my się będziemy czuły na siłach...
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Młody urodził się w styczniu to przez pierwsze parę dni położna kazała tylko cieplej ubierać i otwierać szeroko balkon, nie pamiętam czy po tygodniu już wychodziliśmy...
No właśnie, bo jest jeszcze coś takiego jak werandowanie
Ja bym tam chętniej wystawiała małą na taras zamiast otwierać balkon

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 12:20   #3529
zosiaaa
Zadomowienie

Dzień dobry.

ja tez wybierałam się dzisiaj do tej biedronki, ale jakoś mi się nie chce samej jechać, bo tak szaro na dworze i chyba pada deszcz no i już nie dopinam się w moja kurtkę zimową , może jak tż wróci z pracy to go wyciągnę, tylko nie wiem do której biedronka jest otwarta

strasznie dzisiaj ten dzien przymulony mam, ale dla pocieszenia wcinam bułkę z philadelfia milkową ( w końcu do mnie dotarła)

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 12:21   #3530
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja zaczynałam z 68kg (waga z ok. 5 tc)
Ale na ślubie 14 sierpnia miałam 64-65 kg...

A 60 kg to moja wymarzona waga

Załączam skany ćwiczeń dla mamuś z dziećmi z gazety
Jak coś, to będę je mieć i pewnie wkleję znów w odpowiednim czasie na odchowalni
A i do klubu też wrzucę. Na pewno się nam przydadzą
ja zaczynalam z waga 52 ale mialam wczesniej 49-50 i bylo super, kto wie, moze sie uda!

moniqac biedna uwazaj tam na siebie! odpocznij troche w koncu! a mieszkanko slicznie sobie urzadzialas

agnieszka_pe25 dobrze ze wychodzisz, jestem pewna ze w domu poczujesz sie lepiej. Tylko dziwne to ich podejscie do tego zelaza ja jednak wierze ze bedzie wszystko dobrze!

mazianka81
mi sie strasznie kiepsko oddycha, powiedzialabym wrecz ze mnie dusi, ale z tego co piszesz znaczy ze moja ciaza jeszcze wysoko.
A ty sie tam oszczedzaj a nie po placach zabaw latasz wiem ze Julka tez potrzebuje zaangazowania, ale te min. 2-3tc musisz wytrzymac!
fajne te pampersy wielorazowe. Ile dalas za nie? pewni pisalas ale chyba przeoczylam

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Twoje słowa na miod na moje serca Cytuj częsciej takie posty
na moje tez!

nie mam dzisiaj w ogole sily, nie wyspalam sie, budzialam sie co godzina zeby zmienic bok na drugi, 3razy wstawalam na siku. Ogolnie do d.upy wszystko mała cos sie cicha zrobila, nie podobne to do niej
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 12:30   #3531
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Witam dziewczynki
U mnie dzisiaj noc średnia, nie mogłam zasnąc, co chwile do toalety, nadbrzusze mnie bolało - w ogóle mam wrażanie, że moje narządy wewnętrzne się już nie mieszczą
Teraz muszę się naprawdę wziąc za te porządki, bo teściowa mnie jutro nawiedzi....dzwoni teraz co 5 minut, bo lata po sklepach i małej kupuje dużo rzeczy... najgorzej, ze dzwoni po fakcie a ja już prawie wszystko mam

Pisałyście o spacerach z maluszkami, wydaje mi się, że to zalezy od pogody, w zimie chyba najpierw się weranduje a na pierwszy specer dopiero po 2 tyg. można wyjsc. A ciepłą wiosną czy latem to chyba można od razu. Moja siostrzenica urodziła się w sierpniu i już na drugi dzień po wyjsciu ze szpitala spała sobie w wózku w ogrodzie
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 12:43   #3532
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
mazianka81 mi sie strasznie kiepsko oddycha, powiedzialabym wrecz ze mnie dusi, ale z tego co piszesz znaczy ze moja ciaza jeszcze wysoko.
A ty sie tam oszczedzaj a nie po placach zabaw latasz wiem ze Julka tez potrzebuje zaangazowania, ale te min. 2-3tc musisz wytrzymac!
fajne te pampersy wielorazowe. Ile dalas za nie? pewni pisalas ale chyba przeoczylam
kieszonki z wkładami z bambusa zaplaciłam po 45zł za szt z Lenny Lamb ,a ze kupiłam jako pierwsza 3 naraz,to wysyłke kurierem miałam gratis,a ze cos im sie pomerdało z kolorami( mimo,ze dostałam takie jak chciałam) to jeszcze dodatkową wkladke chłonna gratis,wiec ogólnie super transakcja hihi.
ale mysle tez zeby kupic jedną zwykła kieszonke( tzn tansza ) i sprawdzic róznice,bo moze ten babmbus to pic na wode??

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Pisałyście o spacerach z maluszkami, wydaje mi się, że to zalezy od pogody, w zimie chyba najpierw się weranduje a na pierwszy specer dopiero po 2 tyg. można wyjsc. A ciepłą wiosną czy latem to chyba można od razu. Moja siostrzenica urodziła się w sierpniu i już na drugi dzień po wyjsciu ze szpitala spała sobie w wózku w ogrodzie
Jule 4 grudnia urodziłam i jak do domu wróciłysmy,to 3 dni ja przy oknie werandowałam,a potem to juz od 20 minutowych spacerow zaczełam i pamietam,ze po ok 3 tyg juz ze 2 godziny na mrozie łaziłam z wózkiem.

3660g i 57cm szczescia
Stary 2011-03-10, 13:00   #3533
matallewar
Zakorzenienie

violisia, agus Ja dziś też jak czołg

Ale w tramwaju pani ustąpiła mi miejsca

Ale tu duszno i gorąco (siedzę w bibliotece... i czekam na książki)

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-10, 13:10   #3534
andziot
Zakorzenienie

agnieszka_pe25 ja też trochę tego nie rozumiem, bo jeśli żelazo masz w normie, to podawanie go nie za wiele da, może to jest niedokrwistość z innego powodu ??? MCV masz niskie ? jakoś bez sensu mi się to wydaje
no ale zobaczymy, pewnie przed wyjściem zrobią CI kontrolną morfologię, może coś drgnęło

mazianka81 fajne te gajtki tylko takie duże sie wydają, a takie pieluszki też mają rozmiary ????
a możesz dać linka do pieluszek, bo może ZOsi kupię jedną jak już będziemy się odpieluchowywać i jak na noc tylko będę zakładać

Grazin fajne masz te koleżanki, tyle rzeczy Ci dają ... zazdraszczam, bo moi znajomi to raczej jeszcze nie dzieciaci albo dopiero co więc wszystko sami musimy

moria44 trochę mnie zestresowałyście z tym kombinezonem na wiosnę, bo ja mam dwa cieplejsze pajace tylko, jeden welurowy a jeden taki z polarku malutki i to tyle ....
nie myślałam że może być jeszcze zimno aż tak nie wiem czy coś kupować ???
co do spaceró po porodzie, to my na początek na balkon wychodziliśmy i trochę na leżaczku leżeliśmy, ale wcześnie już był spacerek w wózku, bo ciepło było

Siasiek widzę że ciągle ta córa Ci się marzy jest pretekst na trzecie w takim razie , a te ciuszki dziewczęce rzeczywiście są słodkie, ale dla mnie czasem już nawet za słodkie .... taki mdłe pastele wszędzie i hello kitty ja bym sobie słodkich bluz i dżinów dla facetów nakupowała

ddaaiissyy WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA TWOJEGO MĘŻULA !!!
Was to bić trzeba pałą normalnie, pracuje prawie do samego końca i jeszcze ma wyrzuty sumienia że za wcześnie idzie na zwolnienie może masz zamiar w pracy urodzić ??? wyrzutów by nie było

matallewar wyprawa do biblioteki !!!!!!!! dziś więcej zapału do pracy widzę

ja byłam na zakupach w Lidlu i kupić Zosi wyciskarkę do ciastoliny
kupiłam ten ser żółty i parówki co moria polecała
kupiłam też cukienie bo matall mi narobiła smaka na placki z cukini
tak więc gdyby nie wy to mniej bym kupiła
(nie wspomnę o pierniczkach w czekoladzie i ciasteczkach owsianych )

teraz Zosia śpi
meżu na jakimś szkoleniu do 15
a ja dziś zakupy do domu na raty nosiłam
najpierw Zosia później powrót po siaty

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 13:22   #3535
anula_81
Zakorzenienie

a u mnie znowuuu snieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeggggggggggggggggg!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 13:22   #3536
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
matallewar wyprawa do biblioteki !!!!!!!! dziś więcej zapału do pracy widzę
ja byłam na zakupach w Lidlu i kupić Zosi wyciskarkę do ciastoliny
kupiłam ten ser żółty i parówki co moria polecała
kupiłam też cukienie bo matall mi narobiła smaka na placki z cukini
tak więc gdyby nie wy to mniej bym kupiła
(nie wspomnę o pierniczkach w czekoladzie i ciasteczkach owsianych )
teraz Zosia śpi
meżu na jakimś szkoleniu do 15
a ja dziś zakupy do domu na raty nosiłam
najpierw Zosia później powrót po siaty
E tam, zapału nie mam, ale jak już przejechałam pół miasta, to coś porobię

To daj znać, jak placki wyszły

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-10, 13:30   #3537
mazianka81
Rozeznanie

[QUOTE=andziot;25631739]
mazianka81 fajne te gajtki tylko takie duże sie wydają, a takie pieluszki też mają rozmiary ????
a możesz dać linka do pieluszek, bo może ZOsi kupię jedną jak już będziemy się odpieluchowywać i jak na noc tylko będę zakładać

Siasiek widzę że ciągle ta córa Ci się marzy jest pretekst na trzecie w takim razie , a te ciuszki dziewczęce rzeczywiście są słodkie, ale dla mnie czasem już nawet za słodkie .... taki mdłe pastele wszędzie i hello kitty ja bym sobie słodkich bluz i dżinów dla facetów nakupowała
QUOTE]

link do pieluszek: http://allegro.pl/lennylamb-pieluchy...493250297.html

mozesz tez wgooglowac lennylamb i oni maja sklep poza allegro

a co do dziewczęcych ciuszków,to mam to samo z tym różem i hallo kitty,ogólnie nie kupuje ubran z jakimis tam barbie czy kitty( jedynie Julce posciel z kubusiem kupiłam)
a nawet był taki okres ,ze ja w bluzy z kapturem i bojówki ubierałam,bo mialam dosc różowych falbanek hihi,
teraz za to sie wyszaleje przy Gabrysiu -tyle jest fajowych rzeczy dla chłopców- pomału sie rozkręcam

3660g i 57cm szczescia
Stary 2011-03-10, 13:41   #3538
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Aguś były mniejsze rozmiary ale już mi się tak nie podobały ja chciałam konkretnie te, nie tam którekolwiek. Chciałam właśnie te
acha
jade zaraz tylko wypijemy kawke z tz poobiednia
Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
dzieki, juz odliczam, chwilami wolalabym zeby sie eni obrocila, bo juz ok 4 maja bedzie zemna, a tak to znowu czekanie..
a to jak lezy, glowkowo ??

a ja mialama na obiad kotlety z oscypkiem w srodku - przywieziono nam i trzeba bylo je wykorzystac, do tego kluski slaskie z sosem i surowka z marchewki z brzoskwinia
ale mnie mala dzisiaj po wnetrznosciach bomarduje, masakra

dziewczyny myslicie nad chrzcinami w sensie rezerwacji knajpy? - te co robia w domku oczywiscie
bo ja nawet jakbym chiala jeszcze w maju tu .dpa po komunie sa, a ja chce wniedziele zrobic
no i maj odpada, ale poczatek czerwca musi byc koniecznie juz
no i sie zastanawiam zeby sie po knajpkach wybrac- mam 2 upatrzone i zobaczyc jak z terminami w ogole;/
bo w maju moze byc za pozno zeby cokolwiek zaczac zalatwiac
Stary 2011-03-10, 13:43   #3539
mazianka81
Rozeznanie

no i ide dziewczynki na ten plac zabaw
troche mi sie nie chce,ale cóż obiecałam i nie ma odwrotu.
Bede pózniej,całuski

3660g i 57cm szczescia
Stary 2011-03-10, 13:47   #3540
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Oh jak milo ,ze tak malo nadrabiania, chociaz z raz
echnan, skoro kilka mamus z naszego rejonu jest to mozemy latem sie spotkac
mazianka, to nie dobrze jak tak mowisz, wybierasz sie z tym obnizeniem do lekarza? lepiej zeby dzidzia Ci jeszcze troszke w brzuszku posiedziala, a jak do kanalu jak schodzi do moze przykaza Ci lezenie.
aga_pe Ty to sie tez masz dziewczyny, trzymaj sie dzielnie jestesmy z Toba.
grazin, ale masz super kolezanki, czemu ja takich nie mam;(
A co to za pieluszki wielorazowe? Dajcie linka, do pampersa sie wklada? To cos innego niz tetra?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości