Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-09, 21:07   #3481
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Aguś skurczy bol;esnych jeszcze nie mam,ale brzuch mi puchnie od grudnia i to kilkanascie i wiecej razy dziennie,przez to ta szyjka własnie tak sie skróciła,od szpitala biore luteine i jest lepiej,ale boli mnie wszytsko na dole i jak sie przemecze to mi tez twardnieje.dzisiaj własnie znowu zaczął puchnąc,ale wczoraj troche sie narobiłam i przez to pewnie.
jak byłam na wizycie 22lutego to szyjka miała 17mm i była krotsza o 1cm niz 4 tyg wczesniej,wiec podejzewam,ze teraz ma ok 1cm,bo jak tydzien temu mialam kontrole,to lekarz stwierdził ,ze sie cały czas skraca.
No zobaczymy jak to bedzie za 2 tyg mam kolejna wizyte ,to juz cos wiecej bede wiedziala.to juz bedzie skonczony 35tc,wiec nie bedzie zle.

a u Ciebie jak?jakies skurcze? bole?
no wlasnie mam skurcze
czasem bolesne
gin mi nie chcial nic przepisywac, to byl 31tc
teraz 33 i skurczy wiecej...
kazal odoczywac i tak robie ale mam przeciez obowiazki....
a szyka w 31 tc byla bardzo krotka
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dobry wieczóóóóóóóóóóóóóór..... ... czy mnie ktoś jeszcze pamięta?

dziewczyny - po remoncie!!!!!!!!!!!! jeszcze wponiedziałek szafa do zmontowania, meble małego jak już kupimy, a po weekendzie będa robili przedpokój który mamy zabudowany z naszą sąsiadką, ale to już nie w moim domu.

PADAM! mimo iż się wcale nie narobiłam, to PADAM. mój TZ tez pada, mówie Wam masakra - a remont i "funfel nówka" mieszkanie w ogóle mnie NIE cieszy - przez zmęczenie.

z pracy dzwonili od poniedziałku, od mojego urlopu (miałam teraz 3 dni wolnego) dzwonili do mnie średnio co 30 min, mam 17 maili które musze pilnie obrobić a 40 chyba już zrobiłam.

nie cierpie swojej pracy.... tzn kocham swoją prace, ale jak mam niby odpoczywać to chciałabym odpoczywać.

fotki wrzucam niektroiłam wczoraj a dzisiaj to już jest inaczej gdzie niegdzie więc jak będę miała chwilę żeby chociaż zrobić siku to pstrykne Wam więcej fotek, np w przedpokoju nie mam tej apetycznej żarówki tylko system linkowy na całej długości więc update pewnie po weekendzie.
pokój małego też wymaga jeszcze wymiany kaloryfer jak zobaczycie na fotce, ale to jak się zakończy sezon grzewczy.

nie mam szans nadrobić od 89 strony - może w weekend, ciekawa jestem jak po wizytach i co u Agi_pe, więc spróbuję przelecieć.

całuję Was mocno póki co.... jak się odrobię w pracy, zajrzę.
Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
migotko, chodzilo o to,ze sie ciesze, ze jestes na forum, aj Ty glowcia budynieje
matall do szpitala mam mam sporo ponad godzine w jedna strone to troche mi to za daleko tak sie kalatac autem, ale obiecuje zadzwonic tam, musza mi przeciez informacji udzielic
agus ale sie dzis nawodnisz ja nie cierpie arbuzow...
moria, Iga fajna sie robi na buzi, slodka
enchan, wieka, wy z Lublina? To dosc blisko mnie, bo ja praktycznie Biala podlasaka, ale rodzimy w siemiatyczach.
aliczka, brzusio pokazny
mazianka, na zdjeciach nie masz obnizonego brzucha, mi sie wydaje,ze moj sie skurczyl
kasia, my sie chyba wszystkie czujemy jak przejechane przez walec
bardzo ladnie
Stary 2011-03-09, 21:10   #3482
enchantresss
Rozeznanie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Na początku mnie przerażało to wszystko, ale teraz już tak do tego przywykłam, że będę mamą, że sobie nie wyobrażam, że mogłoby być inaczej .. Też jestem zdania, że wiek nie ma znaczenia i zamierzam to udowodnić niedowiarkom, które pukają się w główkę jak mówię, że się cieszę z dzidzi

Dziewczyny, ja uciekam się szykować do spania.. Spędziłam dziś pół dnia przy komputerze i moje oczy już nie dają rady. Trzymajcie się i do jutra

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 21:16   #3483
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

dobranoc brzuchatki
nie skrobcie za dużo, bo jutro nie będę miała czasu nadrabiać
buziaki
Stary 2011-03-09, 21:29   #3484
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
a ile miała twoja szyjka jak ci pessar zakładali ???
we wtorek miałam 17 mm,a zakładali mi w piątek,wiec pewnie jakies 15-16 mm( nie mierzył mi juz)
no i myslalam,ze przy pessarze sie juz nie skraca,a tu tydzien pozniej na kontroli dale mi powiedzial,ze sie skróciła,ale nie wiem ile i stwierzdił,ze daje mi tak max do 36tc -zobaczymy

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 21:30   #3485
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

echanan, o to milo,ze jest ktos z bliska, myslalam,ze jestem osamotniona na tym zimnym wschodzie kraju, na awf tez mam sporo znajomych, wiekszosc z Łosic tam sie uczy, a znowu siostra mojego meza jest na studiach w Lublinie na histori. W sumie i wiek mamy dosc zblizony, bo u mnie dopiero 21 lat. Na forum napewno Ci sie spodoba, jestem z dziewczynami tu od poczatku, i nie widze swiata bez nich, zawsze cos doradza a o skurczu lydek powiec lekarzowi to Ci wypisze jakis magnez, bo pewnie masz niedobor.
Stary 2011-03-09, 21:43   #3486
migotka03
Zadomowienie

Widzę że podgoniłyście wieczorem, musiałam was nadrabiać

Kwiatecek, aha, nie skumałam, bo prawie codziennie zaglądam,(oprócz weekendów) ale bardzo mi miło, bo rzadko ktoś na mnie zwraca uwagę

Moniqac super mieszkanko, spodobała mi się podłoga w pokoju

A teraz muszę zmykać się umyć i zrobić kolację dla TZa.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 21:51   #3487
andziot
Zakorzenienie

dobranoc
buziaczki w brzuszki

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 21:53   #3488
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

migotko, mi sie zawsze Twoja nazwa uzytkownika rzuca w oczy, bo lubilam muminki wiec mi sie cieplo kojarzy
maly kopie jak szalony, pora lulu DOBRANOC....
Stary 2011-03-09, 21:59   #3489
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Zapisałam to sobie.
Wklejam CI zdjęcia mojego, jest taki pomiędzy od środka bawełniany jak pajacyk a z zewnątrz jak widać Nie mogłam się oprzeć, może i będzie za ciepły na późniejsze spacery ale na wyjście ze szpitala mam nadzieję jeszcze się przyda. I czapeczka bawełniana myślę, że ok.

Też oglądałam ...

Została złożona skarga ale chyba nic z nią nie zrobili, bo to tylko jeden "incydent"

Wiem, wiem ale bardziej mnie tż stresuje swoim panikowaniem niż ja sama. Łazi za mną nawet do ubikacji, bo dr kazał odpoczywać.

Wstawiam zdjęcia mojego beboka małego, zasnął tak jakąś godzinę temu i szkoda mi go ruszać. Wiem, że będzie płacz...
Metr od dziadka bo ostatnio wszystko musi mieć to dziecko i laptop, ostatnio jak ja siedzę przy swoim to on też musi
Czaruś jak słodziutko śpi . A ten pajacyk - misiu rewelacja

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dobry wieczóóóóóóóóóóóóóór..... ... czy mnie ktoś jeszcze pamięta?

dziewczyny - po remoncie!!!!!!!!!!!! jeszcze wponiedziałek szafa do zmontowania, meble małego jak już kupimy, a po weekendzie będa robili przedpokój który mamy zabudowany z naszą sąsiadką, ale to już nie w moim domu.

PADAM! mimo iż się wcale nie narobiłam, to PADAM. mój TZ tez pada, mówie Wam masakra - a remont i "funfel nówka" mieszkanie w ogóle mnie NIE cieszy - przez zmęczenie.

z pracy dzwonili od poniedziałku, od mojego urlopu (miałam teraz 3 dni wolnego) dzwonili do mnie średnio co 30 min, mam 17 maili które musze pilnie obrobić a 40 chyba już zrobiłam.

nie cierpie swojej pracy.... tzn kocham swoją prace, ale jak mam niby odpoczywać to chciałabym odpoczywać.

fotki wrzucam niektroiłam wczoraj a dzisiaj to już jest inaczej gdzie niegdzie więc jak będę miała chwilę żeby chociaż zrobić siku to pstrykne Wam więcej fotek, np w przedpokoju nie mam tej apetycznej żarówki tylko system linkowy na całej długości więc update pewnie po weekendzie.
pokój małego też wymaga jeszcze wymiany kaloryfer jak zobaczycie na fotce, ale to jak się zakończy sezon grzewczy.

nie mam szans nadrobić od 89 strony - może w weekend, ciekawa jestem jak po wizytach i co u Agi_pe, więc spróbuję przelecieć.

całuję Was mocno póki co.... jak się odrobię w pracy, zajrzę.
Monia oszczędzaj się proszę
Piękne kafle w toalecie

Moja koleżanka z pracy, która miała termin na 7.03 urodziła synka 3.03 - prawie 4kg, 52cm długi - śliczniutki . Najlepsze jest to, że 2 marca późnym wieczorem pisała mi, że nic ją nie bierze, a o 2 w nocy odeszły jej wody, męczyła się od 3 w nocy do 11 ze skurczami. Podłączyli ją pod ktg okazało się, że tętno dziecka zanika, szybka decyzja i zrobili CC. Maluszek były cały zaplątany w pępowinie i jeszcze okazało się, że w macicy był mięśniak. Dobrze, że wszystko się szczęśliwie zakończyło

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Ale Wy ostatnio wcześnie chodzicie spac . To ja też zmykam, DOBRANOC
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 22:09   #3490
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje
A te herbatniki to z biedronki? bo my tez własnie konczymy wielgachna pake

niestety, u mnie w DE nie ma Biedronki Ale herbatniczki pychotka :p

Cytat:
Wstawiam zdjęcia mojego beboka małego, zasnął tak jakąś godzinę temu i szkoda mi go ruszać. Wiem, że będzie płacz...
Metr od dziadka bo ostatnio wszystko musi mieć to dziecko i laptop, ostatnio jak ja siedzę przy swoim to on też musi

Jak słodko. Masz rację, aż szkoda przebudzać. Dzieci są wspaniałe

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Załączam skany ćwiczeń dla mamuś z dziećmi z gazety
Jak coś, to będę je mieć i pewnie wkleję znów w odpowiednim czasie na odchowalni
A i do klubu też wrzucę. Na pewno się nam przydadzą

Na pewno! Ja mam zamiar ćwiczyć jak tylko dojdę do siebie po porodzie. Jak będzie 'wyjdzie w praniu'

Ja też uciekam Kochane, śpijcie dobrze

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-03-09 o 22:14
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 22:21   #3491
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Czaruś jak słodziutko śpi . A ten pajacyk - misiu rewelacja

Monia oszczędzaj się proszę
Piękne kafle w toalecie

Moja koleżanka z pracy, która miała termin na 7.03 urodziła synka 3.03 - prawie 4kg, 52cm długi - śliczniutki . Najlepsze jest to, że 2 marca późnym wieczorem pisała mi, że nic ją nie bierze, a o 2 w nocy odeszły jej wody, męczyła się od 3 w nocy do 11 ze skurczami. Podłączyli ją pod ktg okazało się, że tętno dziecka zanika, szybka decyzja i zrobili CC. Maluszek były cały zaplątany w pępowinie i jeszcze okazało się, że w macicy był mięśniak. Dobrze, że wszystko się szczęśliwie zakończyło

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Ale Wy ostatnio wcześnie chodzicie spac . To ja też zmykam, DOBRANOC
Dorze, że wszystko się dobrze skończyło.

Jak wszystkie uciekłyście, to ja też idę spać, a co
Dobranoc

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 22:22   #3492
migotka03
Zadomowienie

To i ja zmykam. Dobranoc

Kwiatecek

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 22:49   #3493
Siasiek
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za słówka o moim misiu małym, nie budziłam i ślini mi poduchę właśnie...

Coś dzisiaj szybciutko wszystkie spać poszły... ja miałam małe spanko w dzień więc jeszcze mnie nie łamie i siedzę na allegro (korzystam z chwili bo Tż nie widzi ).
Ale mnie susziiiiii

http://allegro.pl/mothercare-welurow...483019648.html
podoba się Wam?

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-03-09 o 22:50
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 23:05   #3494
Camomile
Zadomowienie

O, widze, ze jak przyszlam to juz wszystkie poszlyscie spac...

Na spotkaniu z kolezankami bylo przemilo.
Dzieciaczki (chopczyk 5 miesieczny i dziewczynka 10 miesieczna) grzeczne i takie slodkie, oboje mieli takie duze oczka, fantastyczny byl tez moment, jak dzieciaczki nawzajem sie zauwazyly.

Dostalam upominki dla Nadii, mieciutki kocyk do wozka (jeszcze jeden, mam juz chyba z 6 kocykow ogolnie ) i trzy kolorowe pajacyki na 3-6 miesiecy .

Tak bylo milo, zaluje, ze nie mam blizej takich kolezanek, tylko trzeba jechac do Londynu (1,5h w jedna strone z mojego lasu).
No, ale moze z czasem (dzis jestem optymistycznie nastawiona do swiata)...

Moria, gratuluje udanej wizyty, zdjecia calkiem wyrazne, Iguska sliczna .

Mazianko, Agus87, oszczedzajcie sie, zeby dzieciaczki jeszcze troche posiedzialy w brzuszkach

enchantresss, zgadzam sie calkowicie, ze wiek nie ma znaczenia.
Poczulam, ze w ogole moglabym miec dziecko jak skonczylam 29 lat, wczesniej nawet nie bralam takiej opcji pod uwage, a znam kilka mlodziutkich mam, ktore sa doskonale w swojej roli .

Cytat:
ja uważam że za miękka ta mata, dziecko nie powinno leżeć na takim miękkim podłożu
Dziekuje za opinie .
Andziotku, uwazasz ze za miekka na poczatek, czy w ogole, dla kilkumiesiecznego dziecka tez?

Dobrze, ze jej jeszcze nie kupilam...

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ARBUZA ktory jest tak slodki, ze az mi po brodzie cieknie
ale jestem malpa
No.
Uwielbiam arbuzy... ale ostatnio jak kupilam w supermarkecie nie byl wcale smaczny... musze chyba jeszcze troche poczekac.

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
matall ja narazie mam jeden kocyk taki sredni, drugi robi mi na szydelku kuzynka meza (tutaj takie zwyczaje, ze robi sie kocyk, czapeczke, buciki, wyszywa przescieradelka i jeszcze takie wielkie serducho lub kokarde na drzwi wejsciowe domu czy klatki z napisem: E' NATO FLAVIO, czyli urodzil sie Flavio, tak zeby pol wsi wiedzialo, ze dzidzius sie urodzil...po czym obwiesza sie wejscie balonikami, mieszkanie tez i tam gdzie pracuje maz i jest festa)
Wyobrazam sobie reakcje moich stoickich angielskich sasiadow gdybym tak przyozdobila dom.
Ale zwyczaj bardzo fajny.

Cytat:
Ja zaczynałam z 68kg (waga z ok. 5 tc)
Ale na ślubie 14 sierpnia miałam 64-65 kg...

A 60 kg to moja wymarzona waga

Załączam skany ćwiczeń dla mamuś z dziećmi z gazety
Jak coś, to będę je mieć i pewnie wkleję znów w odpowiednim czasie na odchowalni
A i do klubu też wrzucę. Na pewno się nam przydadzą
To prawie jak ja...
Zaczynalam z 69kg, moja wymarzona waga 60... Hmm...

A skany na odchowalni na pewno bardzo sie przydadza.

To ja tez zbieram sie juz do spania...
Dobranoc!

Edytowane przez Camomile
Czas edycji: 2011-03-09 o 23:09
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 23:52   #3495
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
O, widze, ze jak przyszlam to juz wszystkie poszlyscie spac...

Na spotkaniu z kolezankami bylo przemilo.
Dzieciaczki (chopczyk 5 miesieczny i dziewczynka 10 miesieczna) grzeczne i takie slodkie, oboje mieli takie duze oczka, fantastyczny byl tez moment, jak dzieciaczki nawzajem sie zauwazyly.

Dostalam upominki dla Nadii, mieciutki kocyk do wozka (jeszcze jeden, mam juz chyba z 6 kocykow ogolnie ) i trzy kolorowe pajacyki na 3-6 miesiecy .

Tak bylo milo, zaluje, ze nie mam blizej takich kolezanek, tylko trzeba jechac do Londynu (1,5h w jedna strone z mojego lasu).
No, ale moze z czasem (dzis jestem optymistycznie nastawiona do swiata)...

Moria, gratuluje udanej wizyty, zdjecia calkiem wyrazne, Iguska sliczna .

Mazianko, Agus87, oszczedzajcie sie, zeby dzieciaczki jeszcze troche posiedzialy w brzuszkach

enchantresss, zgadzam sie calkowicie, ze wiek nie ma znaczenia.
Poczulam, ze w ogole moglabym miec dziecko jak skonczylam 29 lat, wczesniej nawet nie bralam takiej opcji pod uwage, a znam kilka mlodziutkich mam, ktore sa doskonale w swojej roli .

Dziekuje za opinie .
Andziotku, uwazasz ze za miekka na poczatek, czy w ogole, dla kilkumiesiecznego dziecka tez?

No.
Uwielbiam arbuzy... ale ostatnio jak kupilam w supermarkecie nie byl wcale smaczny... musze chyba jeszcze troche poczekac.

Wyobrazam sobie reakcje moich stoickich angielskich sasiadow gdybym tak przyozdobila dom.
Ale zwyczaj bardzo fajny.

To prawie jak ja...
Zaczynalam z 69kg, moja wymarzona waga 60... Hmm...

A skany na odchowalni na pewno bardzo sie przydadza.

To ja tez zbieram sie juz do spania...
Dobranoc!
staram sie

ide sprobowac zasnac
Stary 2011-03-10, 06:21   #3496
enchantresss
Rozeznanie

Dzień dobrrryyyyyy Ja już wyszykowana do szkoły, a mam jeszcze godzinkę i tak sobie jem śniadanko przy kompie i postanowiłam naskrobać z rana

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
echanan, o to milo,ze jest ktos z bliska, myslalam,ze jestem osamotniona na tym zimnym wschodzie kraju, na awf tez mam sporo znajomych, wiekszosc z Łosic tam sie uczy, a znowu siostra mojego meza jest na studiach w Lublinie na histori. W sumie i wiek mamy dosc zblizony, bo u mnie dopiero 21 lat. Na forum napewno Ci sie spodoba, jestem z dziewczynami tu od poczatku, i nie widze swiata bez nich, zawsze cos doradza a o skurczu lydek powiec lekarzowi to Ci wypisze jakis magnez, bo pewnie masz niedobor.
Oo.. No to ja zarządzam spotkanie w wakacje, z wózkami Skoro kilka mam też z Lbn to pewnie najlepiej byłoby właśnie tam, ale jak będzie trzeba to się uśmiechnę do TŻ i mnie zawiezie
Magnez biorę od początku ciąży, a przez miesiąc nawet lekarz ustalił mi dawkę 3x1, bo (powtarzam się chyba) podejrzewał, że od skurczy krwawiłam. Także chyba trzeba będzie brać znowu więcej niż jedna tableteczka.

Camomile, zazdroszczę spotkania z takimi maluszkami Ja się nie mogę doczekać aż odwiedzę koleżanki, które urodziły ale narazie daję im czas do oswojenia się z nową sytuacją, itd.. Jak będą gotowe to same pewnie będą wołać.

Siasiek, śliczny ten pajac, który wstawiłaś Trochę drogi, ale widzę, że cieplutki, więc pewnie wart swojej ceny.

mazianka, mojej przyjaciółce w 32 tc założyli ten pessar, bo skracała się szyjka (ale niestety nie wiem ile miała cm), a w 35 tc już urodziła Mam nadzieję, że Ty wytrwasz jak najdłużej i szczerze trzymam za to bardzo kciuki, bo każdy dzień w brzuszku jest na wagę złota przecież

PS. Nie umiem cytować kilku postu naraz, ratujcie

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 07:59   #3497
andziot
Zakorzenienie

dzień dobry
noc przespana, nikt z łóżka nie spadł
za oknem ciepło ale słoneczka brak i chyba coś deszczyk kapie
chyba pojadę do Lidla na zakupy zamiast na spacer dziś

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Dziekuje za opinie .

dla małego dziecka - nie - bo za miękka, a dzidzia raczej na twardym powinna leżeć, żeby kręgosłupa nie krzywić ...
no a dla starszego, który zaczyna się ruszać to może się przetrulać i spać z tego a to dość wysokie jest, po co ma się obijać

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
PS. Nie umiem cytować kilku postu naraz, ratujcie
musisz klikać tą środkową ikonkę po prawej na dole przy każdym poście który chcesz cytować
miłego dnia w szkole

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Siasiek a ten pajacyk to dla twojego nowego przystojniaka ma być ???
bardzo ładny

Stary 2011-03-10, 08:13   #3498
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Śliczny!!!

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 08:13   #3499
anula_81
Zakorzenienie

Ja sie witam z pracy
dzis pogoda mnie zaskoczyla na plus
Mialo padac a tu...slonce i lekki mrozik, co prawda w dzien bedzie plucha bo snieg sie bedzie topic, ale od tego sa kalosze
znowu spalam z przerwami, zgaga plus siusiu...hmmm kiepska kombinacja, poza tym tak mnie boa kosci lonowe, ze chodzic nie moge, tez tak macie slyszalam, ale to jest mega irytujace co??
w ogole jak rano wstaje to zawsze mam od kilku dni twardy brzuch,szczegolnie z tej strony na ktorej spalam?!?!!

wracam do pracy bo do 12-stej msuze wyslac rysunki do urzedu.
Bede was podgladac.

Calusy

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 09:00   #3500
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

hej dziewczynki

dzieki za pamiec kasiu i moniqac

podczytuje was, podziwiam zdjecia brzuszkowe, usg, zakupki moniqac super mieszkanko! sliczna podloga w pokoju, i kafelki w lazience robia wrazenie, kabinka tez fajna, moje tez juz skonczone, nie wiem jak wyglada.

dziewczyny nie mam za bardzo weny zeby pisac, dzisiaj mnie oswiecili ze jeszcze tak z 10 dni z czego ja sie niezgodzilam, wynegocjowalam do jutra i jutro wyjde.
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 09:15   #3501
andziot
Zakorzenienie

jak to 10 dni ???????????????
co oni chcą ci tam robić tyle dni ???????????

Stary 2011-03-10, 09:17   #3502
dorkabl
Zadomowienie

Haj laski
Zjadam śniadanko i biegnę do gina Jeśli da to wrzucę fotki dzidzi.

agnieszka_pe25No ale jak to? Maja jakies wskazania zeby cie jeszcze trzymać czy tak Cie polubili ze nie chcą puścić?

Całuje
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 09:21   #3503
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
jak to 10 dni ???????????????
co oni chcą ci tam robić tyle dni ???????????
zelazo podawac. nic wiecej nie mowia

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Haj laski
Zjadam śniadanko i biegnę do gina Jeśli da to wrzucę fotki dzidzi.

agnieszka_pe25No ale jak to? Maja jakies wskazania zeby cie jeszcze trzymać czy tak Cie polubili ze nie chcą puścić?

Całuje

tak, strassznie sie zakumplowalismy, zaraz ide pograc w karty z ordynatorem

trzymam kciukasy za wizyte
Stary 2011-03-10, 09:28   #3504
andziot
Zakorzenienie

a ta hemoglobina Ci się podniosła ??
i jak się dogadałaś że cie puszczają jutro /????

Stary 2011-03-10, 09:37   #3505
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
a ta hemoglobina Ci się podniosła ??
i jak się dogadałaś że cie puszczają jutro /????

nie wiem. badania mialam przed kroplowkami i mialam 9.1 jak zawsze, osobno robili bad na przyswajanie i na zelazo i wszystko wyszlo ok, zelazo wcale nie jest niskie z tego co zrozumialam , chyba mowili ze 80, nie wiem jakie sa normy.

powiedzialam ze nie moge dluzej zostac, a juz na pewno nie w przyszlym tyg, no i niepocieszeni, powiedzieli ze mam sie zastanowic, bo 3 czy 4 kroplowki to za malo, i ze w sumie mozna by wrocic do ustnego podawania bo to zelazo nie jest takie niskie, ale oni musza to przedyskutowaac, przyszedl moj lekarz po chwili, stwierdzil ze lepiej jakbym zostala, ale powiedzialam ze nie, na co on ze w sumie zelazo to nie lek ratujacy zycie i jesli chce wyjsc jutro no to ok

ja na prawde z tego wszzystkeigo za duzo nie rozumiem
Stary 2011-03-10, 10:04   #3506
agus87
Zakorzenienie

dzien dobry

aga_pe
3maj sie jakos w tym szpitalu
Stary 2011-03-10, 10:14   #3507
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość

mazianka, mojej przyjaciółce w 32 tc założyli ten pessar, bo skracała się szyjka (ale niestety nie wiem ile miała cm), a w 35 tc już urodziła Mam nadzieję, że Ty wytrwasz jak najdłużej i szczerze trzymam za to bardzo kciuki, bo każdy dzień w brzuszku jest na wagę złota przecież
Pojutrze zaczynam juz 34tc ,wiec ma nadzieje,ze chociaz do tego 36 donosze,dziekuje słonce za miłe słowa

Kwiatecku na zdj moze i tak nie widac( ja jednak widze róznice),mimo tego czuje ,ze sie opóscił po tym jak moge normalnie oddychac siedziąć( wczesniej nie mogłam złapac tchu,bo mi brzuszek uciskal,tak samo z jedzieniem,od kilku dni jem ile chce i nic mnie nie dusi,a wczesniej po pól kromki chlebka nie mogłam oddychac,no i między piersi i brzuszek lekko cała dłon mi wchodzi,i ruchy juz czuje tylko ponizej pepka,a nie jak wczesniej ponad.uff no to sie rozpisałam.

Ja juz po sniadanku,musze jakis obiadek wykombinowac i Julci dzisiaj plac zabaw obiecałam,wiec nie ma ,ze boli trzeba sie wynurzyc na słoneczko

aaaa -przyszły mi wczoraj wielorazówki,wygląd ają świetnie,sa tak mieciutkie,ze sama bym w takie gatki wskoczyła hihi,załaczam zdj.
mam nadzieje,ze beda sie tez sprawowały równie fajnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie006.jpg (143,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie002_1.jpg (165,4 KB, 39 załadowań)

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 10:36   #3508
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Pojutrze zaczynam juz 34tc ,wiec ma nadzieje,ze chociaz do tego 36 donosze,dziekuje słonce za miłe słowa

Kwiatecku na zdj moze i tak nie widac( ja jednak widze róznice),mimo tego czuje ,ze sie opóscił po tym jak moge normalnie oddychac siedziąć( wczesniej nie mogłam złapac tchu,bo mi brzuszek uciskal,tak samo z jedzieniem,od kilku dni jem ile chce i nic mnie nie dusi,a wczesniej po pól kromki chlebka nie mogłam oddychac,no i między piersi i brzuszek lekko cała dłon mi wchodzi,i ruchy juz czuje tylko ponizej pepka,a nie jak wczesniej ponad.uff no to sie rozpisałam.

Ja juz po sniadanku,musze jakis obiadek wykombinowac i Julci dzisiaj plac zabaw obiecałam,wiec nie ma ,ze boli trzeba sie wynurzyc na słoneczko

aaaa -przyszły mi wczoraj wielorazówki,wygląd ają świetnie,sa tak mieciutkie,ze sama bym w takie gatki wskoczyła hihi,załaczam zdj.
polozna bardzo polecala, sama sie zastanawiam nad tymi pieluchami

dzisiaj dzien mężczyzny!
zamowilam mezowi koszulke hendersona i 5 dni juz idzie
glupia poczta
Stary 2011-03-10, 10:43   #3509
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
A i się chwalę, udało mi się nagrać ruchy małego - dużo nie widać, ale cośtam jednak owszem
http://www.youtube.com/watch?v=6ZNXl-_bAcw
on tam Tańczy
hihi czadzik jakbym moj brzuch widziała
i też sebuś nieśmiały do filmów a do usg to juz w ogole:P
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Ale jak przeżywałam żeby rączki nie wykręcić
TŻ wpadł do pokoju i padł po czym zapytał "o której kąpiemy?"
hihi ale wariatka z Ciebie
to o ktorej macie pory kąpieli?

mimbi co do paczki z allegro to były to takie podstawowe rzeczy pieluszki, butelka TT z systemem antykolkowym (tża wymysł) smoczek TT, cążki do pazurków, szczoteczka i grzebyk, frida, jakies takei higieniczne rzeczy nic szałowego ale 150zł poszło

moria Igusia śliczna
Aliczka masz pięny brzusio

i wszystkie brzyusie piękne skrywające nasze skarby
ja sobei was po mału jnadrabiam, korzystam z okazji ze Tż nie ma. poszedł dzis do prawnika na porade w tej sprawie co pisałam w klubie.

a do mnie własnie dzowniła koleżanka że ma dla mnie duzo rzeczy miedzy innymi podusie kołdre pościel ( w ktorej jej dziecko praktycznie w ogole nie spało bo bylo z nia w łózku, wiec jak nowe!) śpiworki kocyki i cała mase ciuszków
bardzo sie cieszę
bo akurat uzupełni to moje braki, nie mam pościeli wypełnień kocyków i śpiworkó to juz bede miec i to za friko ale ze mnie szczesciara

a dzisiaj zamawiam komode z allegro i wreszcie poukłądam tam ciuszki chyba tylko po to zeby za miesiac je wszystkie wyciagnac i prac i prasowac (po remoncie) ale juz bym chciała miec w niej wszystko poukładane

wiecie co na prawde jestem wdzięczna moim kumpelom, dostałam od nich tyle rzeczy ze zaoszczedziłam kupe kasy!!

ide sie ogarnac i nadrabiac dalej bo mi zostało kilka stron

ps. dalej jestem w szoku ze z anulinka sie spotkałam w mieście i to w miescie w ktorym w ogole nie bywam od kiedy nie pracuje
Stary 2011-03-10, 10:43   #3510
gusiagatko
Zakorzenienie

Dzień dobry

agnieszka_pe25 Trzymaj się

Cytat:

Przyznam szczerze, że pierwszy raz widzę takie pieluszki Ciekawa jestem jak się będą sprawować.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
polozna bardzo polecala, sama sie zastanawiam nad tymi pieluchami

dzisiaj dzien mężczyzny!
zamowilam mezowi koszulke hendersona i 5 dni juz idzie
glupia poczta
nawet nie wiedziałam

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości