|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
André tez tyle mniej wiecej wazy...a wysoki jest na ok. 82 cm... ![]() Cytat:
Nie macie jakichs Kinderparkow blisko? Tam dzieciaki moga sie tak bosko wyszalec... ![]() Cytat:
No wlasnie sie obawiam, ze ta wizyta niewiele da, bo niemieccy lekarze nie uznaja zebow jako zrodla jakichkolwiek problemow. A malemu - poza stanem podgoraczkowym i goraczka - nic raczej nie jest. Ma katar, ale to juz dluzszy czas...chyba ze osluchowo cos sie pokaze...No nic, zobaczymy... ![]() Dziekujemy slicznie wszystkim za zyczenia zdrowka ![]() ![]() Maly zjadl troche obiadku...wiecej niz wczoraj, ale nie za duzo...ale po jedzonku nabral takiej energii, ze wszystkie miski fruwaly w powietrzu... ![]() Co do ubierania, to ja staram sie nie byc taka maniaczka golej glowy, plecow itp. latwo nie bedzie, ale bede sie starala kontrolowac moje zapedy... ![]() ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-03-10 o 12:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#692 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() ![]() A te 1 adidaski bardzo mi się podobają. Cytat:
![]() A u nas z nocnikiem w tyle, już było, że chodziła i sisi sisi i się zatrzymała. A kupę to pójdzie gdzieś w kąt i nawet nie wiadomo kiedy zrobi. ![]() Cytat:
Ale lepiej podejść poprawić, a nie gadać co 5 min ![]() Cytat:
![]() A o to zdjątka. Ale ogólnie schiz był ![]() przy okazji te dwa zdjęcia na poprawę humorku tym mamusiom gdzie pada śnieg ![]() ![]()
Ślubowaliśmy ![]() NASZA CÓRCIA AMELKA ![]() ![]() Mój malutki synek JAŚ ![]() ![]() Odchudzanie ![]() ![]() Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2011-03-10 o 12:36 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Zadomowienie
|
konspi - dałam ogłoszenie na niania.pl
odpowiedzi było bardzo dużo, był drobny casting ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
Zapomnialam wstawic....do smiechu... http://dziecko.onet.pl/60443,6,11,na...h__jaki_zrobilo_ci_dziecko,2,artykul.ht ml
![]()
#695 |
Zadomowienie
|
zaraz doczytam co nowego naskrobalyscie.
chcialam Wam napisac, ze znalazlam ostatnio cos takiego http://www.daymaker.pl/zosta-obserwa...bli-observator moze ktoras mamusia sie skusi? praca jako "tajemniczy klient". ogolnie - dostajesz zlecenie, decydujesz czy przyjmujesz czy nie, jedziesz do sklepu i robisz obserwacje na podstawie przeslanych przez nich instrukcji. np. piszesz czy dobrze wystwawa jest oswietlona, jaka obsluga itd. kazde zlecenie jest na umowe. kasy pewnie z tego nie ma, ale spodobalo mi sie, ze samemu mozna decydowac czy sie bierze zlecenia czy nie i na wykonanie jest 7 dni. a obserwacje mozna przeciez przeprowadzic bedac na zakupach. na razie sie zarejestrowalam, zobaczymy czy beda mieli dla mnie cokolwiek i czy to w ogole dziala jakos ![]() Katev jakie zdjecia boskie! ![]() ![]() Karenina cos mi nie dziala ten link, choc probowalam go poprawic. czy to artykul "najwiekszy obciach jaki ci zrobilo dziecko"? ![]() Ola, Kareninka- moja tez wazy niewiele ponad 10 kg. a ostatnio mama dwulatkla mi powiedziala, ze jest wysoka jak na swoj wiek. jakos mi sie nie wydaje, bo ma 80cm Konspi zazdroszcze tej 8:30. u nas od jakiegos czasu jest pobudka po 6 i koniec. juz sie boje przestawiania czasu. pobudki o 5??? ![]()
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2011-03-10 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja robie takie - nazywam to - "gotowanko" dla André to maly na koniec zawsze robi misz-masz czyli wysypuje wszystko i miesza razem...ale spryciul jeden tylko dopiero jak juz mu sie znudzi i wie, ze bedzie koniec zabawy... ![]()
![]() |
#697 |
Rozeznanie
|
Jako, że moje posty ostatnio są niezauważane i się obrażam
![]() konspiracja - moja Millka też jest fanką przesypywania - fasoli, grochu, makaronu i wkładania do takiego plastikowego pojemniczka na jajka. Edytowane przez jo@śka Czas edycji: 2011-03-10 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak ![]() To ten link, cos tam poplatalam, wiec jeszcze raz ![]() http://dziecko.onet.pl/60443,6,11,na...o,artykul.html E tam, moj malz przezywal, ze André jest niski jak na swoj wiek... ![]() Nasze dzieci sa IDEALNE...jak ktos twierdzi inaczej to zapraszam do mnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Nawet nie probuj...wlasnie myslalam o Tobie dzisiaj... ![]()
![]() |
#699 |
Zadomowienie
|
heloł
![]() a u nas wiosna! słonko świeci, ciepełko, tylko wiaterek taki chłodniejszy. A co do czapeczki, to Olka sobie dzis namiętnie ją ściągała i nie chciało mi się jej wciąż zakładać i była większość spaceru bez czapki. byłam w biedronce i faktycznie były te bodziaki, ale już nie kupowałam. Choć niektóre wzory były ładne. Ale do wiosny wystarczy to co mam. A potem mam zamiar odpieluchowywać Olkę, to nawet bodziak by w tym przeszkadzał. Musze kupić teraz jakieś majty ![]() Moi teście poejchali dziś do Anglii do brata TZa i jego córka 3 letnia ( w kwietniu kończy) nadal z pieluchą lata ![]() xpressja - buciki śliczne, zwłaszcza te bardziej eleganckie ![]() ![]() karenina- zdrówka dla Andree ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a buciki jakie wystawiłaś to widziałam i podobały mi się gucio ![]() Musze małej też taką zabawe zrobić z makaronem itp. napewno jej się spodoba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Wtajemniczenie
|
to Was poczytałam
u nas nic ciekawego - dzieci ogólnie zdrowe Grzes ma już wszystkie kły - wampirek mały ja znowu chora - norma już - antybiotyk ale to moja wina - w sobote Iza miała turniej tańca i pojechałam z nimi - a ze byłam sama to bez szalika i czapki - niby nie duzo łaziłam po dworze ale jednak mnie owiało i poleciały zatoki a od nich tradycyjnie gardło nie pamiętam dokładnie co która pisała ale: Zdrówka dla Andre ![]() Xpressja - fajna niania - i fakt matczyna intuicja to najlepszy "sufler" na świecie ![]() Ola - a własnie a jakiegoś miejsca dla dziciaczków nie masz w pobliżu kinderparku znaczy jak pisała Karenina, a może takie kluby dla mam i dzieci? - coś na zasadzie "mini" przedszkola Ola Grzes wazy około 11 kg i wcale nie uważam aby był mały - no ciuchy to mu zakładam 86 - głównie na styk i 92 w zalezności od firmy, bo sa i takie już zbyt małe co do ubierania dzieci to kazda mam chyba ma jakies obawy - czy nie zbyt ciepło albo zbyt lekko jeśli chodzi o czapki i lato to jak sie malec przegrzeje w czapeczce to szybciej przecież będa problemy chocby z uszkami niż bez czapki, a odsłonięte plecki myślę, ze przy pieluszkach moze byc problem bez bodziaka ale są ogrodniczki - letnie też - wszystko jest chyba kwestia przełamania własnego strachu ja masę rzeczy przerabiałąm na Izie ale przy Grzesiu tez mam mnóstwo obiekcji Kareninko mi ten link nie wchodzi ![]() u nas pogoda do bani |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Zadomowienie
|
jo@śka
![]() ![]() ![]() i dzięki tobie potuptam do lidla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
Przełamiemy swoje obawy jakoś razem
![]() ![]() Tez wypróbuje zabawy z makaronami itd:F |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
Ja jeszcze wiosną będę zakładać bodziaki a latem zobacze
![]() Moja nie wiem ile ma wzrostu ale waży koło 11kg body tez nosi na 80 86 ale spodnie 86 są takie troszke do podwinięcia ![]() Czasem własnie w pasie jest małe a nogawki długie więc różnie to bywa. Madziu no to zdrówka życzymy ![]() ![]() xpressja też mi się podobają karenina19 tez mi nie działa asioczka nie słyszałam o czyms takim ![]() musze spadać mała się budzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Zadomowienie
|
Jo@sia tez widzialam Twoje posty
![]() ![]() a komplety piekne, tylko u nas nie ma lidla;/ Maria mi cos kiedys kolezanka wspominala. ze dla mamy fajna sprawa, mozna troszke dorobic. no i poszperalam i znalazlam tę firmę. a czy cos wyjdzie z tego? zobaczymy.
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2011-03-10 o 13:23 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Wtajemniczenie
|
Zeberko - Iza miała 20 miesięcy jak zaczeła siadac na nocnik - z dużymi oporami, po wielu perypetiach z nocnikiem - jak miała skończone 24 miesiące i chyba dwa tygodnie chodziła bez pieluch - a też myslałam, ze nam sięnie uda tak szybko
Grzesia to nocnik interesuje ale na głowie a nie pod jego pupą - jednak w wakacje mam zamiar zacząć odpieluchowywanie Karenina uśmiałam sie - ale faktycznie dzieci sa tak bezpośrednie, ze czasem strach się bać - Iza mi tez wywineła kilka numerów np. kiedyś w kościele poszłyśmy na msze dla dzici w czasie rekolekcji - miała wówczas jakieś 2,5 roku - niezbyt jej się podobało bo nie pozwoliłam jej ganiac więc stanęła dosłownie na środku kościoła tak ze dwa metry ode mnie i na cały regulator - mam daj mi jeść a pytania o wygląd innych to norma i naprawdę trzeba uważać z komentarzami na temat rodizny i znajomych bo można wyjść na ........ same sobie dopowiedzcie ja nawet próbowałam swego czasu mówic bezosobowo o kimś - ale moja Iza w większości i tak wiedizała o kim gadam chyba kazdy dziciaczek z uwagi na swoją ciekawość świata i bezpardonowość jest w stanie palnąć coś co może dla nas być kłopotliwe |
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Polecam! I właśnie nie makarony tylko, ale to co ma zróżnicowaną strukturę, grube, sypkie, klejące, drobne itd... A z czapkami, to ja póki co, o tej porze roku używam tylko tych wiązanych pod szyją, latem nosiliśmy taką zwykłą z daszkiem, ale długo trwalo, zanim Staś się przyzwyczaił i przestał ja sobie ściągać z głowy. Super teksty te o dzieciach ![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-03-10 o 13:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mysle, ze takie prawdziwe odpieluchowywanie (a nie tylko sadzanie na nocnik) ma sens kiedy dziecko jest swiadome tego, ze robi kupke i siusiu. Jak juz jest swiadome to dopiero moze uczyc sie to kontrolowac...po kolei. A jakakolwiek kontrola nad zwieraczami pojawia sie po 18-stym m-cu zycia, czasami kolo 2 roku. Oczywiscie wszystko zalezy od dziecka, matka zna swoje najlepiej. ![]() Dla mnie wazne jest, zeby nie robic nic na sile i juz. Z tym, ze wczesniejsze sadzanie ma sens, bo wtedy dziecko nie boi sie nocniczka/sedesu i ma juz pewien odruch ![]() Wiecie co, sama nie wiem czy to ma sens isc do tego lakarza dzisiaj z malym.... ![]()
![]() |
#709 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mamy nawet body Kappahl 74 i tez jest dobre ![]() a z zagranicznych to też 12-18 mcy a Nila wydawała mi się całkiem duża ![]() wczoraj byłam na shoppingu w ciucholandach i kupiłam kilka świetnych rzeczy na lato na wiosnę mamy już buty i kurteczkę-polarek więc jestem spokojna! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Zadomowienie
|
a my na wiosne nic, ani kurteczki ani bucików
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
Ale naskrobalyscie
![]() ![]() ![]()
#712 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() o widzę że Pietrusia tez o tym ![]() tak tylko chciałam podziękowac za zdrowie ![]() ![]() sorki laski że ja tak tylko z doskoku i że się nie odnoszę do postów ![]() wszystkim mamusiom oraz maluszkom zmagającym się ze wszelkiego rodzaju chorobami życzę szybkiego powrotu do formy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczęta,
przed chwilą wróciłam, poczytałam teraz zrobię Karolowi kolacykę i go położę, bo mało dziś spał. Teraz tylko szybko. Karenina co to za doły, przesilenie wiosenne? Uśmiechnij się wiosna idzie. Joaśka zastanawiałam się co robisz,że tu nie zaglądasz ostatnio, albo na chwilę;-)) Do Biedro skoczyłam rano, jak odwoziłam Beniamina do szkoły. Dwie sztuki były na 86, bo na 80 już nie kupuję. Wzięłam obie i skoczyłam do drugiej i tam było więcej, ale niestety kupiłam tylko jedne, bo po zajrzeniu do portfela okazało sie,że nie mam kasy, a specjalnie wczoraj w bankomacie sie zaopatrzy lam na te okoliczność. Pewnie Tż znów węszył. Tak mnie to wkurza, że bierze i nie mówi, a ja potem w sklepie zonk, wrrr. Jutro wzięłam wolne ;-))) Taki prezent;-) A Beniamin nauczył Karola pokazywać język.
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Rozeznanie
|
karenina - tak, nagle wszystkie myślały o mnie
![]() ![]() ![]() Maria - spróbuj z tym makaronem, fasolką itd... Powinno się spodobać ![]() Wiesz, po bucikach był jeszcze post o 11kg ciuchów, które kupiłam. Nie wiem jak mogłyście na to zareagować?! Wiecie jaki to zostawi ślad na mojej psychice???!!! ![]() magdawikp - turniej tańca? jakiego? Przez 11lat trenowałam towarzyski ![]() xpressja - jestem wdzięczna, że widzisz mojego posta. Dzięki Ci dobra kobieto ![]() ![]() ![]() zebra - moja Millka jeszcze wogóle nie siada na nocnik, kibelek... asioczka - mam te buciki. Tzn. miałam mniejsze. Teraz też na pewno zakupię. Te z tymi wielkimi dziurami mogą służyć też jak takie po domu, albo nawet w lecie, ale średnio mi się podobają. Wolę całe albo z małymi dziurkami. No, ale zależy właśnie jakie mają mieć przeznaczenie. Buciki naprawdę fajne. Jak już pisałam, miękkie, ze skóry. Na pewno nie mogą to być jedyne buciki, bo raczej nie nadają się na jakąś mega deszczową pogodę. konspiracja - możliwe, że mnie myślami ściągnęłaś ![]() ![]() tarasia - tak samo myślałam o mojej Millce, bo jak mierzyłam ostatnio, to 77cm miała, waży około 10kg. Nosi czasem też jeszcze 74, ale generalnie 80. Czasem lubię ciucholandy - też się obkupiłam, choć bardziej na lato niż na wiosnę. simpatica - super, że już lepiej ![]() wywa - ostatnio często byłam poza domem, miałam imprezy urodzinowe synka, a czasem też jakiegoś doła i dlatego rzadziej pisałam. My też chorzy. Zaczęło się od Millki - wielki katar i zaropiałe, spuchnięte oczy jak Gołota po walce. Myślałam, ze to od zębów, ale lekarz mówi, że wirus jakiś... Dziś w nocy temperatury dostał Leon, a ja od kilku dni tez coś tam w gardle czuję, trochę kaszlę. Ale nie jest źle. Póki co zwykłe syropy, bez antybiotyku na szczęście. Jeszcze w temacie dzieciaków. Leon został zaproszony na urodziny do trzech osób. No i wiadomo, ze trzeba kupić prezenty - trzy naraz, to koszt niemały. Ugięłam się i jak nigdy, kupiłam jednej osobie takiego robota do złożenia, chińską podróbkę lego czy coś na ten kształt. Tani był. No i pokazuję Leonowi jakiego robota kupiłam, a on na to: "Aaa, chińska taniocha. Pewnie małe chińskie rączki to robiły." Nie wiem jak chińskie, ale moje rączki mi opadły... No i ma rację, bo cały czas mu mówimy, że lepiej jedną, a porządną zabawkę (przy tych firmowych większe prawdopodobieństwo, że małe chińskie rączki ich nie robiły, albo że dostały w miarę godziwą zapłatę), a tu matka się wyłamała. ![]() Edytowane przez jo@śka Czas edycji: 2011-03-10 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Asioczka, fajne te pierwsze buciki. Xpressja masz super nianię w takim razie, zazdroszczę trochę, aczkolwiek ja mam mamę , która zajmuje się Karolkiem Ola u nas było dziś pięknie Pietrusia skąd śnieg to pewnie manna była ![]() Maria ja teraz nakładam jeszcze body, na lato mam duuużo koszulek, więc raczej o body zapomnę;-) Magda iTe dzieciaki to rewelacja. Beniamin kiedyś do mnie mówi na ulicy jak miał 6 lat: Mamo, a czy nie moglibyśmy otworzyć takiego sklepu,że ty byś pokazywała cycki, bo masz takie duże ![]() Jaki wstyd ![]() Szybko Karol dziś usnął, zmęczony był. Zebra ja mam takie dl\ Karola, ale to 22 więc muszę mu kupić na wiosnę jeszcze jedne 21. W ogóle chciałam się pochwalić co mamy na wiosnę;-) Dużo czapeczek m.in takie, cztery kurteczki m in takie ![]() I zobaczcie jakie fajne bokserki kupiłam w Kapp Ahl po 7,50 chyba na wyprzedaży, super mały w nich wygląda, trochę jeszcze za duże, bo na 86, ale na lato powinny być. I muszę się pochwalić naszą bluzą ![]() Do tego Karol zimowy i Karol w body z Biedrony;-) Pochwaliłam się i idę... myć naczynia
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() Edytowane przez wywa Czas edycji: 2011-03-10 o 19:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Rozeznanie
|
wywa - ciuchy świetne!!! Bokserki rewelacja
![]() Co do posta, to jestem ostatnio taka zakręcona, że zastanawiam się nad jakimiś grubszymi badaniami... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
Konspiracja z tym noskiem to wszyscy się dziwią;-) I uwielbia jak mu coś wpsikuję do nosia. Wariat;-)
A kisiel to wsypałaś do miseczki czy zrobiłaś i było taplanie łapkami?
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
Karenina wiesz są wyjątki jak córeczka Katevalley np. co woła na nocnik
![]() Simpatica masakra z tymi chorbami ![]() Joaśka a tam się obrażasz...jakbyś wstawiła zdjęcia ciuchów nie nadarzyłabyś czytać komentarzy ![]() Wywa ![]() ![]() Moja stwora padła ok 20. Mam burdel i mi to zwisa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
Robiłam, na początku mu się nie podobało, może dlatego ze czerwony był?
![]() Małż przywiózł body z biedronki czerwone z myszką miki ![]() Ciuszki super, mi się butki baaardzo podobają ![]()
#720 |
Rozeznanie
|
zebra - a co! Tyle mam, co się poobrażam
![]() ![]() wywa - sama tych siat nie niosłam. Zresztą to tak brzmi te 11kg, a to tylko takie dwie wielgachne siaty. TŻ po mnie przyjechał. Wybrał sobie nawet kilka rzeczy. Dobra, to lezę do łóżka. Baaaaaaaaaaaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.