|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
musze wiecej odpoczywac ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3662 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
mimbi gratuluje wizyty
śliczne te fatałaszki idę sobie kochane nie chcecie ze mną gadać dzisiaj...nikt mi nie odpisuje ![]() buziaki
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
mibi
ubranka piękne, szczególnie te sukienki no i flamingom chyba też bym się nie oparła, boskie !!! |
|
|
|
#3664 |
|
Zadomowienie
|
antropia, wszystkie jakies jestesmy bez zycia ostatnio, uroki ciazy?
Ja tez uciekam. Mibi wchlonelam tamten watek juz ale wiele sie nie dowiedzialam, za pozna godzina pewnie mozg mi juz tak nie pracuje. Lekarza masz udanego naprawde, fajnie,ze wszystko dobrze
|
#3665 | ||
|
Wtajemniczenie
|
mimbi - dzięki Ci za ten najdłuższy post w Twoim życiu
No to już wiem, że muszę się do Superpharm wybrać Gratuluję udanej i wizytki i świetnych zakupów sania - śliczny okrąglutki brzuszek Cytat:
Dzisiaj to aż mi się normalnie głupio zrobiło. Jeszcze dostałam dwa nowe bodziaki od siostry - śliiiczne ale zastanawiam się czy je prać i metki urywać no bo akurat bodziaków to mam od groma, jeszcze z tymi znalezionymi to tak na okres 0-3m to ze 40szt. jak nic Gratuluję No i trzymam kciuki za szyjkę ![]() Cytat:
![]() A moje wymiona się zasuszyły, w sumie to mi to pasuje bo mniej wkładek zużywam Mam jednak nadzieję, że w dniu porodu będzie mleczna fontanna
|
|
#3666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
28% było z matmy, reszta czyli angielski i polski prawie 70%, więc nie uważam, ze tak słabiutko a z matmy matury próbnej nie zdało mnóstwo ludzi, nie czuję się przez to jakaś głupsza ..angielski mam rozszerzony, ale to jest na takiej zasadzie, że rozszerzenia nie da się nie zdać. Niezależnie od tego ile punktów dostanę na rozszerzeniu, to i tak mam zaliczone jeśli podstawa zaliczona. Zanim dowiedziałam się o ciąży miałam w planach filologię angielską, teraz troszkę się pokomplikowało i pewnie studia poczekają na mnie rok.. Z resztą - zobaczę jak pójdzie właściwa matura, jestem dobrej myśli Cały czas przecież się jeszcze doszkalam, chodzę na korki z matmy, itd.
|
|
#3667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze że za moich czasów nie trzeba było jej zdawać To sobie wybrałam biologię Trzymam za Ciebie kciuki!
|
|
|
|
|
#3668 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój Edzik był 2 tygodnie do przodu ![]() A za 11 dni okaże się jak urósł Cytat:
![]() Więc jestem z siebie bardzo dumna. A jeszcze byłam sama na zakupach, bez tż i sama musiałam sobie torbę nosić. A byłam już naprawdę padnięta, a jeszcze dzikie tłumy w sklepie... Cytat:
![]() No niestety, mnie też by nikt nie przepuścił, najpierw stanęłam grzecznie na końcu, a potem pomyślałam "ej, sorry, to jest kasa pierwszeństwa, nikogo w ciąży/z dzieckiem/niepełnosprawnego przede mną nie ma, a ja jestem zmęczona i kręci mi się w głowie". Cytat:
A ostatnio próbowała nakarmić tż, jak się do niego przytuliłam A, no i za jutrzejsze usg ![]() Cytat:
![]() Bo np. na moich studiach, to mnie niczego nie nauczyli ![]() W liceum może jeszcze, ale potem to głównie samoukiem byłam ![]() A BTW to ja bym pewnie matmy nie zdała Doktorek żartowniś Moria wow, 40 sztuk? Ja mam 12 i myślałam, że to dużo
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-03-10 o 21:55 |
||||||
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
My z TZtem sie zaogladalismy w filmik Social Network o Facebooku, wciagnal mnie , nie powiem i teraz juz ide spac chyba..Zosia dala popis swojego przeciagania pod brzuchem i wypychania roznych czesci ciala i TZ nei mogl wyjsc z podziwu i okupowal moj brzuch przez caly film, musialam lezec na lewym boku i sie nei ruszac, teraz az mi biodro zdretwialo
![]() A ja jestem padnięta. Ale napisałam prawie 3 strony magisterki ![]() Idzie do przodu... ![]() matall doczytalam, ze ci meijsca w tramwaju ustapiono...ehh ja sie chyba nei doczekam, w sklepie tez pani na mnie patrzyla spod oka jak pan mnie kiedys poprosil do drugiej kasy. W Norwegii ciaza jest jak katar przejdzie przeciez kruczaa fajnie ze z dzidziusiem wszystko ok i ze taki juz duzy! pessar to chyba nic strasznego co? ale moze sie troche pooszczedzaj i tak kasiulka ja pije hektolitry, szczegolnie wieczorem, a potem sikam co 5 minut, zima ogolnie jest suche powietrze...my nie grzejemy w sypialni w ogole ale i tak jest sucho jak jest mrozno wiec butelka wielka wody zawsze stoi kolo lozka ![]() eweska milo mi sie az czyta, ze wreszcie troche odpoczywasz wiesz? smacznej kolacji zycze(choc pewnie jestes juz po ) moria ja moze nie mam 40 bodziakow, ale mam wszystkiego od groma i jeszcze mama mi za tydzien troche dowiezie, wiec juz musze sie tez powstrzymywac bo ilez mozna, ale z drugiej strony, jak nie zuzyjemy to zostanie dla drugiej dzidzi albo sie odda komus kto bedzie potrzebowal, a ile to frajdy, przeciez nie mozna sobie odmowic! dzieciaczki wyczekane i kochane, no kiedy jak nie teraz bedziemy kupowac? mimbi gratuluje udanej wizyty!! i zakupkow, sliczne maja kolory takie nietypowe wzorki! wynalazlas prawdziwe cudenka *A w ogole to jakos malo dzisiaj produkujecie...?? Paulizii sie nie chce pisac... Princi nie ma.. Siasiek skrobnal dwa posty...hmmmm Mary nie widzialam... daisyy jak pracujesz to watek zamiera!! raz dwa na zwolnienie, ale to juz!!!! ja tez sie ciesze ze jutro wolne i najlepsze ze wozek ma przyjechac!! nie wiem o ktorej wiec bede siedziec caly dzien na szpilkach ![]() a ty mam nadzieje wiecej jutro bedziesz pisac, bo tu wszyscy stesknieni a lolka gdzie?? uciekam spac, za duzo komputera na dzisiaj. buziale z zasniezonego Oslo
|
|
|
|
#3670 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale może najpierw się dowiedz, czy w twoim szpitalu trzeba je mieć, bo różnie to bywa. U mnie trzeba i położna na SR kazała mieć dwie paczki, bo potrzebne będą już na sali porodowej ... szczerze, to trochę mnie to śmieszy. Co ona myśli, że ja będę patrzeć, czy im coś tam zabrudzę i szybko podkład podkładać jak będę chciała np. na piłce usiąść Cytat:
Na następną wizytę (2 kwietnia) mam już zrobić morfologię, sama jestem ciekawa wyników. Ale trochę mnie wkurza takie faszerowanie na zapas.Cytat:
Pytałaś też o skurcze po szkole rodzenia. To ja je miałam. Masakra I tak jak już wcześniej napisałam ... kolejny trening wykonam na sali porodowej, nie wcześniej.Cytat:
a szyjka niech się jeszcze mocno trzyma ![]() Cytat:
A twój lekarz ma niezłe poczucie humoru Ja byłam w tesco, ale za dużo nie kupiłam. Dla siebie wzięłam komplet 2 piżamek za 44 zł, także za 1 wychodzi 22 zł ... myślę, że to nie drogo, tym bardziej, że są z bardzo przyjemnej grubej bawełny. A dla małego zestaw 5 body z krótkim rękawem na 62, bo odkryłam że w tym rozmiarze wprawdzie mam dużo, ale same z długim. No i jeszcze 3 zwykłe białe pajacyki na 56 do szpitala. Powiem mamie, żeby mi na nich wyszyła imię i może nawet nazwisko małego, żeby mi ich w szpitalu nie zwinęli No i potem jeszcze się miło zdziwiłam, bo stanęłam w kolejce do zwykłej kasy, a kasjerka krzyknęła, żebym podeszła, a potem jeszcze mi życzyła powodzenia i lekkiego rozwiązania ![]() P.s. zdjęcia bardzo kiepskiej jakości, ale to tylko do celów poglądowych, więc może coś dojrzycie. |
|||||
|
|
|
#3671 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/minymo-urocze-body...496896830.html Cytat:
Cytat:
Tez mam taki dylemat z bodziakami jak Ty, tez chyba najpierw wypiore polowe. O ile oczywiscie sie dorobie wczesniej jakiejs komody, zeby to poukladac, bo na razie lezy u gory na szafie i na dobra sprawe nie pamietam juz co ja tam mam. Cytat:
Cytat:
Za moich czasow to jednak latwiej bylo z ta matura, zdawalam polski, angielski i historie, z maty bym bankowo polegla. Ja przez ciaze olalam moj doktorat, wiec wiem,jak musi byc Ci ciezko. Ale zepnij sie, zeby chociaz ktos na tym forum dokonczyl to, co zaczal
|
|||||||
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
anula No ja byłam w ciężkim szoku! I to dwa razy dziś
![]() Ale dwa razy to kobiety mi ustąpiły - za pierwszym razem było mi głupio, bo taka starsza pani... Ale powiedziała, że zaraz wysiada, więc usiadłam ![]() A za drugim to w ogóle jakiś facet koło 40-stki "skomentował" mnie wzrokiem Bo starsza pani też jechała i jej nikt nie ustąpił A ja już byłam mega zmęczona i stwierdziłam, że lepiej usiądę, niż jakbym zemdlała.Szkoda tylko, że ten pan też siedział i oczekiwał, że ja wstanę, bo on przecież musi posiedzieć ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Ja kupiłam takie ceratowe pod prześcieradło do Edzika łóżka tylko. Fajne te koszulki, może też się skuszę po wypłacie ![]() Bo mam niby 2 do karmienia, ale jak obie zabrudzę, to nawet nie mam w czym spać za bardzo, bo mam same za małe na mnie piżamy obecnie mimbi Ja tam zamierzam skończyć, co zaczęłam Trzymajcie , żeby Edzik grzecznie siedział do Wielkanocy w brzusiu, żeby szyjka była długa i zamknięta, to wtedy będę mieć absolutorium, mam nadzieję napisać pracę i obronić się w grudniu, jak mały podrośnie ![]() A za enchatresss trzymam , żeby matura poszła jak po maśle ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- I znów mam całą koszulę w plamach
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bez przesady, nie będę specjalnie dla tabletki soku wyciskać chodzi o to żeby wchłaniało się to żelazo w środowisku kwaśnym ja normalnie wodą popijam i hemoglobinka ładnie wzrosła poza tym Biofer jest jednym ze słabszych preparatów z żelazem, ale za to dobrze przyswajalnym i powodującym mniej skutków ubocznych ja teraz łykam po 2tabl x 2 ale pamiętam że w poprzedniej ciąży łykałam 3x2tabl i obyło się bez tych mocniejszych preparatów ...
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-03-10 o 22:19 |
|
|
|
|
#3674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczególnie mnie te koszule zainteresowały, też bym sobie takie kupiła, a długie są??
|
|
|
#3675 |
|
Moderatoreska
|
Ja uciekam na dzisiaj już laseczki
![]() Dobrej nocy
|
|
|
|
#3676 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka M. masz 11,6? No to z tego co mi wiadomo to miescisz sie w normie. Fakt jestes blizej niedoboru, ale mimo wszytsko w normie. Ja popijam swoje zelazo czym sie da. I zazwyczaj lykam podczas jedzenia, ale nie wiem czemu mam wstret do tych tabletek
![]() Aga_pe nie wiem czemu mnie sie wydaje, ze one smierdza krwia... ble. Jak juz pisalam mam dziwny wtret do tych tabletek
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać, dobranoc
![]() Bo jutro rano na seminarium, potem wpisy, potem biblioteka, potem wpisy, potem muszę do gina skoczyć po zgodę na SR, więc w domu będę późno ![]() Ale zabieram moje 10 cali i będę śledzić wątek w wolnych chwilach ![]() Mary jak remont idzie? Coś nie piszesz ostatnio ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#3678 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja lykam Fersamal przy HGB 9,9. male to to, brazowe i smierdzi
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Paulizia dlatego jestem wkurzona, że w ogóle kazał mi łykać i do tego jeszcze na kolejnej wizycie zwiększył dawkę. Andziot mąż mi wyciska sok rano do 3 szklanek i wstawia do lodówki przed wyjściem do pracy, także nie uruchamia 3 razy sokowirówki. To jeszcze jest do przeżycia, bo świeżo wciskane soki są zdrowe. Denerwuje mnie to żelazo. Pytałam lekarza, czy mogę np. rano połknąć 1 tabletkę, a wieczorem 2, to powiedział, że nie, że mam połykać 3x1, bo inaczej się nie wchłonie. A skąd on może wiedzieć, czy mi się wchłania skoro nawet mi morfologii ostatnio nie kazał robić, a dawkę zwiększył? Jakoś się wkurzyłam ![]() Dziewczyny ostatnio w gazecie dla mamusiek wyczytałam, żeby nie używać tych maści do pupek, jak nie ma podrażnienia, ani odparzenia, bo one mocno zatykają, a przez to zmniejszają chłonność pieluszek. W artykule było napisane, że te pieluszki dla noworodków mają działać jak plaster miodu, a jak się tak nasmaruje pupkę, to się pieluszka zatyka i już nie wchłania tak jak powinna. Zalecają, żeby maści używać tylko w razie potrzeby i cieniutką warstwę. |
|
|
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
Mimbi super, ze Mala jest nadal Mala i ze wizytka sie udala
Swietne te zakupki. Bardzo mi sie podoba dresik, bo moglabym i mojego Antosia w to ubrac Super kolorystyka!No i w wannie tez sie bede relaksowac... moze nam zapala swieczki, wsypia jakies sole, platki roz, wlacza relaksujaca muzyke i bedziemy rodzic ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Co do koszul to moge polecic jedna. Z Muzzy o taka. I jest naprawde super. Miala byc do szpitala, a juz w niej latam. Fajny i dobry material, dlugosc taka jak powinna byc. Ja mam rozmiar L, ale ja jestem z tych duzych kobietek
|
#3682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() chyba zamowie jeszcze jedna
|
||
|
|
|
#3683 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() za wizytęCytat:
Dowcipnego masz gina![]() I zakupy świetne |
|||
|
|
|
#3684 |
|
Rozeznanie
|
Widziałyście zestawienie najczęściej nadawanych imion w 2010 r.? http://www.mamazone.pl/artykuly/bede...2010-roku.aspx
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o dziwo franciszka nie ma i innych takich
|
|
|
|
|
#3686 | ||||
|
Zadomowienie
|
witam wieczorkiem,
spac nie moge , mala kopie strasznie, jakby mi nozke z bronki chciala wystawic, i tak caly dzien, .. ehhh Cytat:
swoja droga, maz jak dzis szlam po schodach to az drzwi otworzyl, i mowi:" jejkuu to tyyy a ja kombinowalem kto tak glosno sie skrada.., a to moja ciezarowka .." Cytat:
a co do chrzcin, to ja robie w domu, mam ok 15 osob i szczerze taniej mnie wyjdzie robic w domu ![]() Cytat:
ja bym obstawial dziewczynke hehe Cytat:
, 3mam kciuki za terminowe rozpakowanie wypoczywajaaaaaaaaa laski po 4 latach opilowalam pazurki an migdalka, nie zrobilam korekty moich zelkow bo stwierdzilam ze musze dbac o zdrowie dziecka i bezpieczenstwo, i przez te 2 mies, no dobra 1,5 miesiaca mam zamair wrocic do naturalkow bez zeluuu ale sie dziwnie czuje... hehe ale czego sie nei robi dla dobra dziecka![]() dobra jakos mnie krzyz boli ide chyba znowu do lozka, ehhh dobranocccc 3majcie jutro kciuki by byla fajna pogoda bo mam wymiane okien w 2 pokojach, a dzis mnie zaskoczyl rano snieg:/ mam nadzieje ze nei ebdzie jutro powtorki z rozrywki..
|
||||
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
violisiu rozumiem
kciuki juz sa
|
|
|
|
#3688 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem, jestem.. podczytuję, ale rzeczywiście od wczoraj mało aktywna się zrobiłam. Coś mnie zły nastrój dopadł i puścić nie może.. nie wiem dlaczego.. może Paulizia mnie zaraziła Jutro weekend, więc może humorek przyjdzie, oby.. bo taka ja, to nie ja - jak mój mąż stwierdził! Ciągle czuje jak coś mnie boli, a to plecy dokuczają (dziwne, bo tylko jakby jeden, stały punkt po boku), a to znowu piecze nad cycolem.. pomijam już te nieprzespane od paru dni noce I właśnie, żeby ciągle wam nie narzekać, wolę cichutko siedzieć. Oczywiście gratuluję udanych wizyt, dobrych wieści oraz zakupów! Obiecuję, że od jutra biorę się za siebie i powracam do żywych ![]() Spokojnej nocki dziewczynki ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Cytat:
http://www.wykop.pl/ramka/655205/lis...ne-dane-mswia/ |
||
|
|
|
#3689 | |
|
Rozeznanie
|
dzień dobrrrry, ja znowu przed szkółką podczas śniadanka się melduję
![]() Cytat:
Tak, niestety tak jest, że jeśli matmy nie zdam, to reszta nawet jakby na 100% to mi nie pomoże.. Ale ja nie dopuszczam do siebie takiej myśli, że mogłabym tego nie zdać. Próbną pisałam w listopadzie, bez żadnego przygotowania i zabrakło mi 2% żeby zdać. A teraz chodzę w szkole na fakultety, na korepetycje po szkole.. Musiałabym się bardzo postarać żeby jednak nie zdać ![]() A co do 'za moich czasów było łatwiej' to opinie są podzielone, bo podobno ta matura z matmy, którą ja będę pisać jest nieco prostsza od tej która była x lat temu.. Ale plus był taki, że ten kto nie chciał i jego zainteresowania nie były związane z matmą - pisać nie musiał ![]() PS. śliczne ubranka dla Malutkiej Matall, spice1985 dziękuję a w maju to różnie bywa.. Pamiętam czasy, że w koszulce na ramiączkach mi było gorąco, ale bywa i tak, że bez kurtki nie da rady :/ Ale w czerwcu to już na pewno cieplutko powinno być (mam nadzieję)moria, 40 sztuk bodziaków to już naprawdę super kolekcja ale przynajmniej pralke będziesz rzadko uruchamiać hehe.Ja mam wszystkich około 20, na ramiączkach, z krótkim i długim rękawkiem .. I też mi się wydawało, że to sporo,ale 40.. nono ![]() Agnieszka.M , śliczne koszule ! sama bym chętnie takie kupiła, ale w moim Tesco ich nie było, wszystkie koszule po 50-60 zł za sztukę ![]() kruczaa, gratulacje po wizycie Ja też już ciekawa ile moja malutka waży.. I jak ułożona..Kwiatecek, za dzisiejszą wizytkę i czekamy na relacje ![]()
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
O nie, to trzeba ją ratować!
Myślisz, że to jej tż? Agnieszka.M Też o tych maściach tak czytałam Paulizia Ja obecnie sypiam w tej do porodu (uznałam, że trochę ją ponoszę, gdyby się miała zniszczyć), a dwie do karmienia są już po dwóch noszeniach i praniach ![]() Wszystkie bardzo wygodne No, to nie śpię jakoś od 5, dręczyły mnie durne sny, drętwiały mi barki i nijak się nie mogłam ułożyć A przede mną ciężki dzień... Idę pod prysznic.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

niektórym dziewczynom się wcale nie opuszcza i też rodzą 
ja zrobiłam z jakoś koło 650g sera i też w sumie tak na styk było, ja, meżu + Zosia (Zosi tak bardzo smakowały że paluchami jadła
a widzisz jednak dzień dziś płodny wyjątkowo

Trzymamy wszystkie kciuki, zeby Ci sie udalo i z dzieckiem i z nauka. Z biegiem czasu widze, ile daje porzadne wyksztalcenie, naprawde. 

) to jeszcze jakaś kobitka mi się wepchnęła przede mnie i krzyknęła, że ona tu dopiero robiła zakupy, ale zapomniała zważyć cytryn i nie będzie z dwiema cytrynami w kolejce stać
aż mnie zatkało !

*

Czekamy na Ciebie fasolko