|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
ja też tyle że w rozpisce to się gubię, liczę sobie po swojemu skoro OM była 27 września i od wtedy liczy się wiek ciąży to 27go każdego miesiąca zaczyna się kolejny miesiąc....a tygodnie swoją drogą 24 się kończy ![]() ja też....ale pewnie dopiero za kilka godzin się zjawi ![]() To co dziewczyny, wstępnie środa? Chyba większości odpowiadała?
|
|
|
#3092 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
pochłonęłam juz rybkę....ale jakoś nie dokońca się najadłam......
ale nic czekam do kolacji beda kanapeczki z serkie mzoltym i pomidorkiem.mniaaaaaam mam ciążową fazę na pomidory ![]() a teraz napiję się coli (moja pierwsza w ciazy,ale mi sie zamaniło ) i chrupnę ciasteczko domowej roboty a w miedzy czasie zrobie fotki moich pierwszych zakupionych rzeczy kazda z innej bajki ale to nic od czegos trza zaczać ![]() aania20-a co bedzie w środę ???
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-03-11 o 15:51 |
|
|
|
#3093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a kocyk to pewnie byl pachwork, z odrobina kazdego akcentu ![]() mam dwa kocyki jasny i ciemny, a wozek z bezem, szaro brazowym i odrobina czerwonego
|
|
#3094 | |||||
|
Zadomowienie
|
A ja mam weekendzik w końcu
CrazyMachine dziękuję za odpowiedź odnośnie bóli Cytat:
.Cytat:
![]() Zanka Natka śliczne te Wasze ciuszki .Cytat:
Cytat:
Cytat:
Madziulka nie choruj nam już |
|||||
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
zanka - wiem ze mozna wyciagnac wczesniej, ale ja myslalam ze takie z 3letni data waznosci moze sa tansze
jest roznica 600 zl na 3 lata a 600 zl na 5 lat...plastry na plecach - a jak sie bede opalac to cya plastra nie moge miec? a jak jednak moge to bede miala kwadraty na plecach
|
|
|
|
#3096 |
|
Zadomowienie
|
BABONIK ja biorę Pregna Plus, ale zadnych "luzów" nie mam...
A ja to coraz bardziej zakręcona jestem. Poszłam do sklepu kupić sobie lody (takiego smaka mi narobiłyście ostatnio), wracam, chcę wejść na klatkę, a tu domofon nie działa i kodu nie mogę wklepać. Dzwonię do domu, żeby ktoś zszedł mi otworzyć, ale prawie wychodziła jakaś dziewczyna. Na parterze opamiętałam się, że chyba klatka nie ta, bo jakieś drzwi do mieszkań inne... |
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo zaden nie spelniał moich oczekiwań
|
|
|
|
|
#3098 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie odnośnie wózków. Byłam nastawiona na 3 w 1, ale czy jest w ogóle sens taki kupować? Poradźcie. Dzidziuś urodzi się w połowie sierpnia, będzie używać gondolki. Jakiś lepszy fotelik samochodowy można kupić, żeby na dłużej starczył. Na wiosnę z kolei rozejrzę się za fajną spacerówką. Czy to ma sens? Jestem zielona w tej kwestii
...
|
|
|
|
#3099 | |
|
Zadomowienie
|
Padłam dzisiaj jak muszka
i pospałam 2 godziny Jeszcze bym pewnie spała, ale mama mnie obudziła czy z nia do lumpka idę ![]() Dalej mnie katar męczy Mialam dzisiaj w lapkach żółta śliczną sukieneczkę i fajne spodenki ogrodniczki, ale sie powstrzymałam i odłożyłam I to naprawdę porządne gatunkowo z H&M, Next, Mamas&Papas. Kurcze muszę kiedyś iść przejrzeć ile i na jakie rozmiary mam te ubranka i ewentualnie cos sobie dokupić jak będzie mało ![]() Coś mnie brzuch kuje trochę po jednej stronie na wysokosci pępka jak się podnoszę, albo gwałtownie przekręcę Ma któras tak i wie moze czy to normalne W poniedziałek mam wizytę więc nie wariuje za bardzo zwłaszcza że cały czas czuję jak maluch kopie to chyba nic złego się nie dzieje. Moze coś mi się tam akurat rozciąga ![]() Widzę ze dyskusja o antykoncepcji po porodzie się zaczęła. To ja chyba jako jedyna mam zamiar stosować metody naturalne Już przed ciążą się w to "bawiłam" i dla mnie to dobra metoda bo nie chce się truc chemią ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
Chyba ze trafimy jakąś fajna okazję i fajny wózek to kupimy zestaw
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fotel ik jakiś lepszy na maxi cosi cabrio lub citi.Te lakkie male spacerówki polecam dla wiekszego dziecka np 1,5 rocznego.bo maja kiepska amortyzacje.I na zime lepsza specrówka na pompowanych kołach.![]() ja polecam kupić uzywany wózek ale firmowy.Niż jakiś gówniany nowy. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-03-11 o 16:20 |
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc jak na razie mi to odpowiada.
|
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja co komu mówie to wszyscy sceptycznie nastawieni do tych metod
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#3103 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Oglądałam na necie foteliki maxi cosi i wyglądają porządnie, musimy się zastanowić.
|
||
|
|
|
#3104 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy pokazywałam Wam zakupy dla dzidziola a znalazłam na tym kompie zdj i zdj mojej koszuli do szpitala jest bardzo fajna gatunkowo
|
|
|
|
#3106 |
|
Wtajemniczenie
|
Mąż znalazł Bioparox w innym mieście
Także leczę się dalej Oby wkońcu pomogło ![]() Dziękuję za życzenia zdrówka
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja synka jak miał 9-10 mies przesadziłam do wiekszego bo ta pozycja zgieta mu nie pasowała
|
|
|
|
|
#3108 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chyba to starsze pokolenie liczy na miesiące...moja mama też licyz na miesiące...a mlodsi już pytaja o tygodnie,chyba,że ktoś nie był w ciąży albo nie miał w domu ciężarnej
|
||
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3110 | |
|
Zadomowienie
|
blondynka-piękne zakupy
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
racja,lepiej zainwestowac w lepszy fotelik,ten od 9kg. ja mam RECARO YOUNG SPORT 700zł.też dosc fajny.ale myśle,że córka będzie jeździc w nim,a dla drugieg dziecka kupimy drugi taki sam...tylko nie różowy ![]() akurat ten mamy różowy bo był w dobrej cenie
|
|
|
|
|
#3111 |
|
Rozeznanie
|
widzę że ciekawe tematy na tapecie
my po pierwszym stosowaliśmy naturlane metody, zaznacze ze drugie diecko bylo planowane więc metoda chyba ok. J atabletek nie mogę brać bo mam mięśniaki i lekarz mi odradza bo mogaurosnąć od hormonów. po drugim pomyślę o czyms na "stałe" pewnie spiralawózki ja miałam 3 w 1. Pierwszy chicco - sprzedałam jak szybko mogłam ODRADZAM, Drugi bebe confort - z tego jestem super zadowolona. Wózek jest składany jak spacerówka więc mało miejsca zajmuje, w spacerówke mały przesiadał się zima i wykonanie specerówki super cieplutko. Na ten moment nie wyobrażam sobie spacerówki na pompowanych kołach maskara z ilościa zajmowanego miejsca - dodam że jeżdżę kombi więc miejsce w samochodzie niby jest. Jeżeli chcecie koniecznie na pompowanych kołach to polecam kupić gondolę i potem przesiąść sie w inną spacerówke. Jak dla mnie typowo lekki spacerówki (np. mc laren czy jakoś tak) sa za sztywne dla 9 miesięcznego dziecka. Dlatego jak dla mnie świetnym rozwiązaniem był bebe confort wrzucam link do filmu http://www.youtube.com/watch?v=LCqzX...feature=relmfu Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-03-11 o 16:55 |
|
|
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
na te skusiła mnie brunetka
:http://allegro.pl/2-szt-rampers-dla-...486031924.html oto moje pierwsze zakupione rzeczy
|
|
|
|
#3113 |
|
Zadomowienie
|
Kmat- akurat my zaczęliśmy właśnie od 9tego miesiąca jeździc McLarenem,ale moja córka silna była i pięknie siedziała już dłuzszą chwila,a taką spacerówką w teren nie ruszamy bo się nie da na tych małych kółkach,stosowalismy ją głównie do sklepu itd...więc tam amortyzacja nie miała większej roli. w każdym bądź razie możesz dac linka do tego Twojego wózka?
|
|
|
|
#3114 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też ten Recaro chceiliśmy kupić ale mały jest drobny i dziwnie w Nim wyglądał ale w nast roku mu taki kupimy.![]() A ten Recaro sie super łatwo montuje jak ktos np na 2 auta używa. ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.google.fr/images?hl=pl&q=...w=1345&bih=583 jak dla mnie ten wózek McLaren to taki dla 1,5-2 latka za sztywny dla maluszka, a mój synuś przestał jeździć w wózku majac 2 lata blondynkapoznan ile Twoj synek ma lat? |
|
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
sweetangel śliczne zakupy
|
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mi bardzo przypadły do gustu Jak coś zawszę mogę od ciebie odkupić Co do naturalnych sposobów antykoncepcji to stosowałam je od 2 lat i wszystko było dobrze, aż do października bo pomyliłam się o jeden dzień ) i teraz czekamy na maluszka Usnęło mi sie troszkę i głowa niby mniej boli, humor po japońsku jako tako, a teraz jestem baaaaaaaaaaaardzo głodna i idę coś sobie zrobić jeść
|
|
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

tyle że w rozpisce to się gubię, liczę sobie po swojemu skoro OM była 27 września i od wtedy liczy się wiek ciąży to 27go każdego miesiąca zaczyna się kolejny miesiąc....a tygodnie swoją drogą
24 się kończy 

ale nic czekam do kolacji beda kanapeczki z serkie mzoltym i pomidorkiem.mniaaaaaam 

...
i pospałam 2 godziny 

) i teraz czekamy na maluszka