|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
fajnie zasnął
![]() pediatra oglądał gardełko i nic nie powiedział na te plamy? Cytat:
właśnie gdzieś czytałam kiedyś w temacie tsunami że fala jest w stanie dopłynąc z Chile do Japonii w ciągu 12 godz!Cytat:
Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2011-03-11 o 15:56 |
||
|
|
|
#752 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
karenina19 Biedny Andre
Joasiu właśnie dałam małej makaron różnego rodzaju i owsianke ![]() Najpierw brała do buzi chyba myślała, że dałam jej coś do jedzenia a nie do zabawy potem dawała psu a pies szczęśliwy![]() simpatica straszne ![]() Kupiliśmy pampki ostatnio i kurde wszystko przesikuje i kupki też. Mam wrażenie że te gumki nie trzymają Oj też musze małej zrobić porządki w szafce i zmierzyłam małą ma 79cm. Nie wiem czy dobrze zmierzyłam bo się wierciła. Musze kończyć bo mała mi szaleje po łóżku zachwilę coś narobi
|
|
|
|
#753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :hahaha :Cytat:
![]() ![]() klask i:Biedactwo,mam nadzieje ze szybko znikna
|
|
#754 |
|
Zadomowienie
|
noo, wreszcie was troszke nadrobiłam gaduły
)Kamila, jak lekarz tego nie zauważył? Chyba, że dopiero dziś mu się zrobiły biedactwo, zawsze taki aktywny rozrabiaka z niego a te dzisiejsze zdjęcia... tarasiu, ale fajne ubranka upolowałaś ja do lumpków nie chodzę bo nigdy nie moge nic tam znaleźć i ten zapach mnie odrzuca ale dzięki joaśce tez lece do lidla w pon po majtochy z koszulkami )))Gucia, fajnie że się pokazałaś, rób to częściej jak Ci czas pozwoli ![]() no i tsunami tragedia, nie wyobrażam sobie życia w miejscu zagrożonym takimi kataklizmami... Konspi,podziwiam cierpliwość do takich zabaw, ja pedantka bym zwariowała ![]() tż wczoraj wrócił, wreeeeeszcie zaraz się biore za porządki i chyba upieke ciasto drożdżowe żeby rozładować stresy gorzej jak nie wyjdzie ![]() aaa, wspominałam wam o tym sprzedawcy na all, minał miesiac i nic mimo tel, maili itd - wystawiłam dzis negatywa i napisalam, ze zglaszam sprawe na policje - od razu 2 maile i napisał, że niby wysłał 25.02.. jaaasne
|
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i szybko pomogło, tylko buziak wyglądał jakby się jagódek najadła![]() ja ostatnio nie mam weny... podczytuję Was regularnie, ale jestem przybita i nie w sosie więc się nie odzywam.. dodatkowo w końcu przyszła wywołana pierwsza @ (dziś pierwszy dzień) więc dodatkowo zdycham... do milszego..! |
|
|
|
|
#757 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a ja z takim szybkim pytankiem :
chyba konspi dawała przepis na kluseczki z białego sera - jak się te cuda robiło ? pamiętacie może ??? kareninka - biedny Anndre ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- juz znalazłam ))
|
|
|
|
#758 |
|
Zadomowienie
|
lucky1910 mnie się właśnie kończy
simpatica ja bym chciała zmienić na tańsze, ale przy każdej zmianie pieluch na inne to małej coś wychodziło np.odparzenia , rumień i niestety musimy dalej mieć pampersy. Te co teraz mamy to chyba felerne bo co sika to one nie trzymają robią się ciężkie i uciekają bokiem. Poprostu nie trzymają tarasiu super te ubranka, mnie się kiedyś udało ale to tylko dwa razy sweterk i dzinsy ![]() gucia6 ale super ![]() Konspi z budyniem i kisielem hmm... pewnie mój pies by jej spokoju nie dał a jej by się to podobało ![]() Ola teraz to niech się wypcha ten facet z all miesiąc czekać troche długo. Dobrze, że już maż w domciu![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Czy któraś z Was kupowała książki na temat nocnikowania ![]() Mamie na ratunek. Nauka korzystania z nocnika Jak nauczyć dziecko korzystać z nocnika w 7 dni
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2011-03-11 o 18:53 |
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i w razie czego spróbuj zareklamowac? Może Ci coś przyślą w ramach zadoścuczynienia Ja bym spróbowała
|
|
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina możesz posmarować aphtinem ale jak jest sporo tego to na recepte nystatyna bardzo dobra jest
Ela wyślij na priv. Miałam pobuszować za używkami na all ale powstrzymam się do następnego miesiąca, bo w niedziele na te urodziny 2jki dzieci idziemy i prezenty trzeba było kupić . Teraz będziemy do 10tego pasa zaciskać
|
|
|
|
#761 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie mamusie
![]() wpadłam się tylko przywitać ja niestety mam dużo spraw do załatwiania, dziś wkoncu spisaliśmy umowe u notariusza bo kupcy na mieszkanie załatwili sobie kredyt nareszcie my czujemy się dobrze. wszyscy zdrowi Agusia również a maluszek w brzuszku kopie i wierci się ogromnie i w dzień i w nocy daje znać że rośnie a bóle krocza raz są a raz prawie zanikają więc to się chyba rozrasta albo co? mam nadzieje że nie za dużo bo będę miała dupke jak słonica ![]() dla Was chorowitków dużo zdrówka, lece jeszcze pooglądać zdjęcia śliczności waszych
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pampków ja nie zmeiniam już, bo własnie albo przesikiwał, albo go obciearały, albo uczulały. Czasem w dzień zakładam mu na przemian pampersy i te nowe happy jesli są gdzieś taniej... bo są fajne ale i tak do pampków się nie umywają a na lato napewno jedynie pampki...Mnie dziwi np. jak znajomi mi pociskają, że Dady sa jak pampersy a nawet lepsze...też je kupowałam i nie są złe ale do pampersów też im bardzo daleko...zresztą uczulały Piotrka.
|
|
|
|
#763 |
|
Rozeznanie
|
karenina - przynajmniej wiesz, że wszystko czyste
gucia - przyjemnych zapachów nie czujesz, ale tych nieprzyjemnych też nie - tyle dobrze No i gratuluję "pupu"![]() wywa - ja chyba aż tyle ciuchów nie mam. Przynajmniej spodni... Ale i tak nie wiem gdzie pomieszczę ![]() elalank - to chyba musimy kiedyś pójść razem Też nie wyobrażam sobie życia bez dzieciaków, ale czasem chętnie wracam myślami do tamtych czasów...maria - to wzrost mniej więcej jak moja. Co do owsianki, to fajna zabawa? Pies na pewno był zadowolony ![]() olalicious - przynajmniej na coś się przydałam - oby tylko nie wykupili wszystkiego o 8:01... Co do allegro, to ja też czekam już dłuższy czas na rzecz zakupioną u jednego gościa... Zobaczymy jak się to rozwinie ![]() lucky - trzymaj się xpressja - nie wiem jaki to przepis, ale też chętnie się dowiem maria - u nas też tylko pampersy się sprawdzają. Żadne inne. Już przestałam szukać. Zamiast tego, zacznę małą uczyć korzystania z toalety. Wtedy wyjdzie najtaniej i najzdrowiej Mam książkę "Każde dziecko może mieć sucho". Przeleciałam tak pobieżnie. Nie chciało mi się całej...Postanowiłam wkleić te zdjęcia, które mam już zrobione. Niestety ubrania nie są wyprasowane (prasuję wtedy, kiedy ubieram) i nie wyglądają tak ładnie, ale naprawdę są jak funkiel nówki nie śmigane |
|
|
|
#764 |
|
Rozeznanie
|
c.d.
|
|
|
|
#765 |
|
Rozeznanie
|
Póki co tyle. Reszta jak wyschnie
No i wybaczcie to niewyprasowanie... Bonusowo Millka w swojej szmaciarni: w kamizelce i w zakupionym w zeszłym roku na ciuchach płaszczyku:
Edytowane przez jo@śka Czas edycji: 2011-03-11 o 20:36 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Joaśka łupy
. Przesrane jak nie ma kto z dzieckiem zostać...
|
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Joaśka super ubranka, czerwona kamizelka jest rewelacyjna, sama bym taka nosiła;-)))
Aniulka zazdroszczę Ci tej przeprowadzki, u mnie dopiero projekt zakupi9ony Ola ja tez mam kłopot z All, czekam ponad miesiąc na rajstopki wrr Zebra,Maria, Simpatica ja używałam pampów, ale nie było ostatnio w promocji tych zielonbych to kupiłam pomarańczowe- są na jedno siknięcie, więc kupiłam Huggiesy i są ok, nigdy nie narzekałam Lucky Karenina a wiesz,że kiedyś na aftki polecano smarowanie pieluszką, w którą dziecko nasika I przyznam się,że przy Beniaminie jeszcze tą metodę moja mama zastosowała i przeszłoNa szczęście u Karola tego nie ma, ale owszem jest to trochę bolesne dla dziecka ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Joaśka płaszczyk przepiękny, czemu mnie nie była w życiu pisana dziewczynka? A córeczka cudna
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() Edytowane przez wywa Czas edycji: 2011-03-11 o 20:51 |
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Jo@ska ten płaszczyk i bluzeczka w paski mnie urzekły
![]() ~~ Moja śpi sobie już słodko i wiecie, wziełam ją dzis specjalnie do łóżeczka zeby sprawzic czy wczorajsze zasypianie przy książeczce to "niechcący" ale jednak nie dziś zasneła po 20 mniutach słuchania |
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Wywa huggisy wszystkie próbowałam łącznie z tymi premium mi je przesikiwał... i to nagminnie...dziękuje 5 razy dziennie przebieranki urządzać
nie mówiąc o nocnych pobudkach, bo mokre ubranko |
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Karol też dziś zasnął szbciutko, ale miał dzień pełen wrażeń, najpierw to pobieranie krwi, potem architekt, potem nowa zabawka, a na koniec impreza i goście;-)
Wstawiam zdjęcia mojego małego pilota, strasznie mi sie podoba w tej kurteczce, trzecie zdjęcie już u dziadków, książę wchodzi do domu
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra ja nie mam do nich zastrzezeń. Ubieram na noc, a pomarańczowe pampersy tylko w dzień i to nie na spacery, bo one fatalne są jakieś.
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
|
|
|
#772 |
|
Rozeznanie
|
zebra - ja robiłam dwa podejścia: pierwsze jak szłam z mamą z miasta - ja sznupałam, a mama pilnowała Millki na zewnątrz, a potem zamiana. Drugie podejście zrobiłyśmy popołudniu - zostawiłyśmy małą z moim tatą. Byłyśmy dwie godziny, ale to mało, bo sobie zdążyłam kupić niewiele.
wywa - zawsze masz szansę spróbować jeszcze jeśli chodzi o córeczkę... A tak naprawdę, to chłopaki są fajne i ciuchy chłopięce cudne... Karol to bardzo przystojny pilot simpatica - trochę strojnisią jest.... ale bardziej zbójką, uwielbiającą wygłupy wszelkiego rodzaju Fajnie, że czytanie się spodobało i usypia...No to idę spać, bo jutro Mi pewnie obudzi się o 6 |
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam szans na wypoczynek w weekend no i nie pojedziemy. Dobrej nocki
|
|
|
|
#774 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzien dobry Ja wczoraj nie mialam sily na czytanie, katar mam jak byk oddychac nie mam jak ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Cytat:
zdobycze swietne Cytat:
Cytat:
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia zapomniałam wczoraj napisać, że ładnei Cie synuś zrobił
![]() Wywa pięknie mu w kurteczce Ach te loczki!
|
|
|
|
#776 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dżem dobry Cytat:
wygląda rewelacyjnie ![]() Cytat:
dla Tż-ta Cytat:
Cytat:
![]() ~~~~~~~~~~ A u nas dziś taka ładna pogoda sie zapowiada ze może skuszę się wyjśc z Oleńką na kilka minut na dwór? oczywiście w południe myślicie że możemy?
|
||||
|
|
|
#777 |
|
Zadomowienie
|
joasiu śliczne ciuszki upolowałaś
a Mi to widze śliczna modeleczka.Pięknie wygląda w tym płaszczyku dzięki za książkę chyba też coś zakupie wywa no proszę jaki przystojniaczek a te loczki![]() co do pampersów to dla mnie najlepsze są niebieskie miałam też te pomarańczowe ale nie byłam zadowolona z nich.simpatica oby tak dalej z zasypianiem u nas to różnie raz godz a raz 5 min![]() jak nie ma gorączki to ja bym poszła Ide robić zupkę potem na spacerek bo piekna pogoda 15 st.
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2011-03-12 o 09:31 |
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też pogoda bajka
![]() Piotrek usnął mi na kolanach przy mućce Tż-ta |
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
wysłałam Olkę z Tż-tem na spacer bo normalnie grzech nie wyjśc a ja... idę sprzątac
|
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
A my wlasnie wrocily ze spacerku, Kamilka sie bawi bo zrobilam wymiane zabawek i wszystko takie nowe jest
to ja za ten czas ide kotleciki ubic a potem mysle ze Kamilka spac sie wybierze
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

ale tsunami to jak najbardziej. Pamietam, ze rok temu jak bylo to duze trzesienie ziemi w Chile, to wlasnie alarmy tsunami byly w Australii i Japoni, ale rozmawialam z tztem i ponoc w Chile tym razem nie ma wiekszego zagrozenia, co najwyzej moga jakies wieksze fale jutro nadejsc i to wszystko.

klask i:

troche długo. Dobrze, że już maż w domciu