Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-11, 20:01   #3151
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Idę na zmierzch

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:12   #3152
pieleszka
Wtajemniczenie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Pieleszko coś wstydliwy ten Twój maluszek fajnie że wszystko w porządku
Mój mąż powiedział gin, że nie wyjdziemy z gabinetu jak nam płci nie poda ale na szczęscie dzidzia się strasznie nie chowała - z tym że nie jestem pewna na 100% co do płci.....

Jak to za 2 miesiące usg? to nie masz na każdej wizycie?
nie nie mam na każdej wizycie usg... więc podejrzewam, że na nastepnej - 11 kwietnia - też nie będzie i trzeba będzie do maja zaczekać... jakoś przetrwam..
pierwsze "rozczarowanie" tym, że nie poznalismy dzisiaj plci już minęło i teraz cieszę się, że dzidzia zdrowa bo to najważniejsze
a dzidzia chyba się "śmieje" i cieszy w brzuchu, że taki numer rodzicom wycięła bo tak mi bryka i fika właśnie jakby jej bardzo wesoło było

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:16   #3153
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Wiem wiem widziałam jak się składa, ale jak dla mnie jest to własnie fajne, bo nie zajmuje dużo miejsca w badażniku. Ale nasjpierw chce zobaczyć na żywo czy naprawde jest taki fajny czy tylko tak wyglada na zdjęciu No i czy to składanie jest takie proste
czy spacerowke rozlozysz do płaskiego zupełnie?> bo jesli nie to sie zastanow. wiem ze to nei wymog ale przy dluzszych spacerach nam sie rozkladanie na płasko bardzo przydawalo

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:17   #3154
kmat
Rozeznanie

dla mnie bebe confort byl idealny, ciezki na spacerowke -nie pamietam dokladnie ale miala kolo 8-9 kg w porownaniu z pompowanymi kolami 14-15 to duza roznica. Waga akurat dla mnie nie miala duzego znaczenia w bloku mamy winde i nie odczulam ciezaru wozka, a i tak uwazam ze nie nalezal do ciezkich.
Co do gondoli i pompowanych kol, wazne jak sa dziury, etc, my jezdzilismy po osiedlu wiec tez nie narzekam, jakos nigdy nie widzialam zeby malemu bylo niekomfortowo. Dwa ten wozek ma regulacje poziomu amortyzacji - wiadomo ze to nie to samo co pompowane kola ale jak dla mnie wozek idealny.

Wniosek dla mam szukajacych wozka, najpierw zastanowcie sie co chcecie od wozka, czy liczy sie tylko wygoda malucha - pompowane kola, czy maja znaczenie rowniez inne sprawy waga, wielkosc (no bo jak wniesc 15 kg + 4 kg dziecko na 3 pietro, albo jak wlozyc pompowane kola plus walizke do małego samochodu). wtedy na pewno znajdziecie odpowiedz czego szukacie

bolndynkapoznan jakos mało spostrzegawcza jestem
babonik jak wertepy to moze x-lander? maja dobrą cenę i znam sporo mam zadowolonych z tych wozkow

Edytowane przez kmat
Czas edycji: 2011-03-11 o 20:19
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:18   #3155
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Wpadłam sprawdzić czy sa jakies wieści od naszych dzisiejszych "wizytatorek" ale coś nie ma....
jestem jestem

siedze już pół godziny i zaległości od południa nadrabiam

na wizycie w sumie podobnie jak ostatnio, tyle że dostałam skierowanie na badanka - morfologię, mocz, HBS i glukoze 50g - gin pouczył grzecznie że musze sobie kupić bo nie dają u nas - biedna przychodnia

zbadał na fotelu szyjke - cała zamknięta na amen, grzybek wyleczony, wydzielina normalna, przytyłam ok. niecały kilogram od ostatniej wizyty 3tyg. temu, na usg dowcipnym długość szyjki chyba coś ok 37mm i podobno w normie i ogólnie wszystko zdrowo
na usg kazał sie zapisać za dwa tygodnie od dziś i ja nie wiem jak do licha on liczy ale wyszło mu że jestem dziś w 21tc 0 dni.
Tylko że jego za 2 tyg. w piątek będzie dopiero 29marca we wtorek a ja będe mieć zajęcia i i tak mi nie pasuje ale zaproponował że będzie 24marca w czwartek prywatnie w Mielcu przyjmował i mogę iść do niego wtedy i chyba się wybiorę, 80zł za wizytę z usg połówkowym bierze więc nie tak źle, a juz mówiłam małżowi i chce pójśc ze mną zeby wszystko widzieć i płeć poznać razem ze mną. No i gin obiecał że nagra nam płytkę i będzie kilka zdjęć.

To tak w skrócie

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
no to ja też się melduję po wizycie..
mialam robione połówkowe usg - i -nadal NIE WIEM czy moje dziecko to chłopczyk czy dziewczynka
tak fikało,a że ciężko je było "namierzać", a potem dupką się wypięło i nadal trwam w niewiedzy...
ale jak to mówi mąż; najważniejsze, że zdrowo rośnie (ma już 15 cm i waży 386 gram!!), wszystkie parametry i rozmiary w normach, łożysko też już ok (bo na początku troche przodowało, ale się ładnie przesunęło na tylną ścianę), cytologia w normie.... tylko znowu 2 kg na plusie jestem
dostałam skierowanie na badania: standardowo krew i mocz i obciążenie glukozą 75..mam nadzieję, że dam radę wypić i się nie zhaftuję
a kolejne USG pewnie za 2 miesiące...
i chyba będzie mi dane zostać ostatnią lipcową mamusią, która nie zna płci dzidziusia....

czemu aż za dwa miesiące?

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-03-12 o 07:27
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:21   #3156
agulaaabar
Zakorzenienie

Jesli chodzi o wózek to mamy wybrany ale to już wiecie, dla nas najwazniejsze było:
- gondola osobna, spacerówka osobna
- miękkie zawieszenie jak to moj mąż stwierdził
- pompowane koła
- w miarę zgrabny
- żeby zmiescil się w bagażniku
- zdejmowana tapicerka do prania
- wygoda jazdy

i znaleźlismy

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:23   #3157
83monia
Zakorzenienie

własnie zdejmowana tapicerka w wozku - ja nie mialam i narzekam bo caly wozek potem trzeba szorowac, a nie mozna do pralki wrzucic...

Stary 2011-03-11, 20:25   #3158
kmat
Rozeznanie

a to ja jeszcze dodam że super atut jazda w spacerówce przodem do mamy - rewelacja zwłaszcza jak maluszek przesiada się z gondoli na spacerówke, no i zawsze jest pod okiem jak jakas mucha wpadnie
popieram ściągana tapicerka ważna
Stary 2011-03-11, 20:40   #3159
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Witam mamuski! Dzis zalatany dzien w pracy, wiec nie moglam byc z Wami przez caly dzien, dopiero teraz nadrobilam...

Gratuluje udanych wizyt!

Co do spirali - wiecie, ze nie ma niezawodnych metod? Na innym forum mamus krakowskich jest dziewczyna w ciazy z trzecim dzieckiem, zaszla w ciaze mimo zalozonej sprali! Nie musze mowic, ze dzidzia nie byla planowana?

Mysmy jechali jak kilka z Was na metodach naturalnych. Do pierwszego dziecka 100% skutecznosci. Stosowalismy ja od slubu przez 3 lata, az sie zdecydowalismy na dziecko, ktore wyszlo za pierwszym razem. Drugie, to taka troche wpadka, bo karmilam wtedy piersia, zreszta nie mierzylam temp, wiec liczylam sie z ciaza. Natomiast teraz wszystkie obserwacje byly na medal, ale wydaje mi sie, ze dieta cos namieszala i musialo sie cos poprzestawiac. Ale wg mnie w dobrym momencie, bo ja juz mialam straszne parcie na 3 dziecko. Jednak juz po tym 3 dziecku trzeba chyba sie jakos wspomoc, bo juz wszystkie dzieci beda w domu... ale na pewno nie zniose ciala obcego w sobie, moze te plastry?

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
mam pytanie do Pań ,które biorą PREGNA PLUS... czy macie luźne kupki? b mnie przelatuje codzień i zastanawiam się po czym... bo przecież nic oprócz włansie tych tabletek się nie zmieniło
Ja nic takiego nie zaobserwowalam, z tym, ze teraz biore zelazo, ale nawet bez tego zelaza bylo ok.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
To co dziewczyny, wstępnie środa? Chyba większości odpowiadała?
Tak, tak

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
fajny wózio ale nie jest na pompowanych kołach i dziwnie się składa zob
http://www.youtube.com/watch?v=d52heYLhR4c
Ale za to do jakich malych rozmiarow...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:40   #3160
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy pokazywałam Wam zakupy dla dzidziola a znalazłam na tym kompie zdj i zdj mojej koszuli do szpitala jest bardzo fajna gatunkowo
Świetne!!!
Gdzie tą koszulkę kupiłaś? bardzo mi się podoba! (ciuszki też)

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
No to wróciłam z zakupów.
Kupiłam w końcu farby do malowania pokoju (400zł poszło :/)
pochwal się jak malujesz? ja muszę też do pokoju maluszka coś wymyśleć, bo białe ściany są.. TŻ pomaluje tylko mam kolor wybrać.a żadnego pomysłu nie mam.. odpada kolor niebieski - za zimny, i różowy z wiadomych powodów : Doradźcie coś

Pieleszka, najważniejsze że wszystko z maleństwem ok

temat wózkowy w pełni nasz już stoi od miesiąca w pokoju i czeka... miałam zdjęcia wam wrzucić...skleroza ciążowa

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:45   #3161
kmat
Rozeznanie

ania my synusiowi zrobiliśmy jedną sciane w ciepłej zieleni reszta białe, na jednej ze ścian namalowaliśmy pasy poziome i ponaklejaliśmy samochody, reszta to dodatki na ścianach typu kolorowa połka, kolorowa pościel - ale to już raczej dla starszego, dla malenstwa lepiej za duzo ✂✂✂✂✂✂✂ek nie wieszac bo bedzie rozpraszac
Stary 2011-03-11, 20:49   #3162
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
a to ja jeszcze dodam że super atut jazda w spacerówce przodem do mamy - rewelacja zwłaszcza jak maluszek przesiada się z gondoli na spacerówke, no i zawsze jest pod okiem jak jakas mucha wpadnie
popieram ściągana tapicerka ważna
O tym nie pomyślałam, ale ten model akurat ma mozliwośc przodem i tyłem do mamy
Cytat:
Świetne!!!

pochwal się jak malujesz? ja muszę też do pokoju maluszka coś wymyśleć, bo białe ściany są.. TŻ pomaluje tylko mam kolor wybrać.a żadnego pomysłu nie mam.. odpada kolor niebieski - za zimny, i różowy z wiadomych powodów : Doradźcie coś

Pieleszka, najważniejsze że wszystko z maleństwem ok

temat wózkowy w pełni nasz już stoi od miesiąca w pokoju i czeka... miałam zdjęcia wam wrzucić...skleroza ciążowa
Mi się podoba no beżowy na scianach, kawa z mlekiem, np kuchnie w domu mam beż z wrzosem - jedna sciana wrzosowa, do dziecięcych mebelków też by ładnie wyglądało

Sypialnie mamy popielato - fioletowa, póki co maluszek bedzie tam z nami i nie bedziemy przemalowywać

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:50   #3163
aania_20
Zakorzenienie

No właśnie zastanawiałam się nad zielenią, jeden pokój mam żółto-zielony (po dwie ściany), sypialnię wiśniową... ale sama nie wiem... tak żeby za smutno nie było
w sumie beże czy fiolety to też ciekawy pomysł
chętnie poczytam jak macie, może mnie coś zainspiruje

Stary 2011-03-11, 20:57   #3164
karolinee1983
Zadomowienie

Wklejam zakupy dla maluszka z popołudnia. Już miałam nic nie kupować przed połówkowym, ale nie wytrzymałam

To jest tylko część z dzisiejszych zakupów. Wkleiłabym więcej zdjęć ale wizaż mi nie pozwala. Nie wiem o co kaman???

Idę Was nadrabiać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3110129.jpg (111,1 KB, 27 załadowań)

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-03-11 o 21:02
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 21:06   #3165
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Zjadłam ciasteczka w czekoladzie, ale nic się po nich nie zmieniło nadal mam doła i nic mi się nie chce
Jak tam brunetko? Poprawił się nastrój?
Stary 2011-03-11, 21:08   #3166
SweetAngel1984
Zadomowienie

beata_1988 - oco chodzi z ta glukoza??? poco ona?

widze ze brunetka pospała i w lepszym humorze....
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 21:27   #3167
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Jak tam brunetko? Poprawił się nastrój?
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
beata_1988 - oco chodzi z ta glukoza??? poco ona?

widze ze brunetka pospała i w lepszym humorze....
Troszeczkę mi przeszło. Głowa przestała boleć, no i humorek humorek troszkę wrócił Dziękuję
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 21:35   #3168
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
No i kompletna abstynencja nas czeka, zero współżycia- grozi to krwotokiem.
Kochana łożysko napewno sie przesunie, jeszcze jest czas a co do abstynencji to niestety my tez nie mozemy, najpierw plamienia dwukrotne, pozniej szpital i zagrozenie poronieniem, pozniej grzybek, a teraz twardnienia brzucha eh nom coz dla maluszka wszystko

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
juz wiem o co mialam was zapytac, dzieki agulaaabar za przypomnienie
o magnez
suplementujecie dodatkowo?
ja biore tylko femibion natal
a juz kilka razy natknelam sie tu na wypowiedz, ze jecie cos jeszcze, jak np magnez 3xdziennie
powinno sie jesc dodatkowo?
dzieki
Ja jem magnez ale z przepisu ginki, 3 x 2 tabl Asmag Forte 500mg

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ale u mnie dzisiaj wietrzna pogoda...
Rano byłam u lekarza na kontroli. Już mam dość... Jestem chora trzeci tydzień
Dzisiaj na kontroli dostałam receptę na Bioparox i mam kupić syrop sosnowy. Tyle, że zjeździliśmy cały Olsztyn i nie ma nigdzie Bioparoxu
Cos mi sie obilo o uszy (abo oczy ) bo ktoras z dziewczyn pisala ze podobno Bioparox wycofany z obrotu albo zakonczona produkcja i pewnie tylko mozna dostac jesli ktoras apteka ma na stanie..

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
tylko coś wtrącę w sprawie plastra - można przykleić na pośladku. IMHO to idealne miejsce, bo nie przeszkadza i kompletnie nikt go nie widzi. więc nie zawsze plaster to afiszowanie się
Ja stosowałam plasterki Evra przez ponad rok i bylam bardzo zadowolona zadnych skutkow ubocznych oprocz bolu glowy w pierwszym cyklu nie mialam. Przyklejalam zawsze na posladku raz jednym raz drugim, chodzilam z nim na basen i jezdzilam nad wode nigdy mi sie nie zdarzylo zeby odpadl, nie był widoczny moje kolezanki rowniez stosowaly i rowniez byly zadowolone osobiscie polecam

Cytat:
jestem

po wizycie jestem zadowolona chociaz nie do końca....
nie przytylam ani gram przez miesiąc - to dobre wieści
z Fasolem wszystko oki.
zwolnienie dostałam dalej
ale i kolejne leki
Urosept
Furagin ( w ulotce pisze ze w ciazy nie mozna ) nie iwem co robić ?
i Asmag (magnez)
Gratuluje wizyty ja rowniez musze sie faszerowac mnostwem lekow eh

Rano:
Urosept 2 tabl
PregnaPlus (vit) 1 tabl
Magnez 2tabl
Nospa 1tabl
Biofer (żelazo) 2tabl

Popołudniu:
Urosept 2tabl
Magnez 2tabl
Nospa 1tabl
Biofer (żelazo) 2tabl

Wieczor:
Urosept 2tabl
Magnez 2tabl
Nospa 1tabl
Macmiror complex 500 1glob

Masakra

Cytat:
a kwas foliowy własnie przestałam brac od kiedy biorę zestaw witamin...

mam pytanie do Pań ,które biorą PREGNA PLUS... czy macie luźne kupki? b mnie przelatuje codzień i zastanawiam się po czym... bo przecież nic oprócz włansie tych tabletek się nie zmieniło
Ja kwas foliowy tez przestałam brac odkad mi poleciala w dol morfologia i ginka kazala brac PregnaPlus a odstawic folik (bo tam juz jest w składzie). A odnosnie "luznych kupek" to pomimo zelaza nie mam ich, ani zaparc po zelazie tez, naszczescie pomijajac klopoty z wyproznianiem na pozatku ciazy teraz lajcik

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-03-11 o 21:37
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 21:38   #3169
83monia
Zakorzenienie

glukoza na badanie ok 22-24tc. pijesz z woda i czekasz z 1-2h a potem robia badaie czyu w krwii jest jej ok czy za duzo. wykrywa cukrzyce ciazowa (chyba)

Stary 2011-03-11, 21:45   #3170
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Świetne!!!

koszula z allegro tutaj masz str z tymi koszulami.Jeśli się zdecydujesz zamówić to radzę rozm mniejszą bo ta moja mi duża
http://aukcjewp.wp.pl/listing.php/se...category=78017

pochwal się wózkiem

ja kupując wózek bym patrzyła aby
-kółka były pompowane
-siedzisko obracane w 2 kier jazdy
-składanie w jednym kawałku
-łatwość prania tapicerki
-waga aby nie była kosmicznie duża
-poręczny i łatwo dostępny kosz na zakupy
-żeby można było na stelaży zamontować jakiś bezp.fotelik samochodowy

-kolor wózka jednolity ale nie zbyt ciemny ani jasny

Lilka Ty masz problemy z krwią?

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-03-11 o 21:47
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 21:58   #3171
SweetAngel1984
Zadomowienie

Lilkaa82 witaj więc w gronie lekomanek
idę chyba sie wylegiwac.....

dobranocka kochane....
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:00   #3172
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Lilka Ty masz problemy z krwią?
Nom na poczatku morfologia byla wporzadku, pozniej zaczely wyniki spadac ponizej normy wiec dostalam PregnaPlus, ale to nic nie dalo i jeszcze sie pogorszyla morfologia i dostalam to zelazo Biofer bez recepty. Teraz sie poprawily wyniki ale dalej sa nieznacznie ponizej normy

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Lilkaa82 witaj więc w gronie lekomanek dobranocka kochane....
Nom wlasnie lekomanka sie chyba zrobie hehe nawet przed ciaza tyle lekow nie mialam eh
Dobrej nocki

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-03-11 o 22:02
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:04   #3173
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Nom na poczatku morfologia byla wporzadku, pozniej zaczely wyniki spadac ponizej normy wiec dostalam PregnaPlus, ale to nic nie dalo i jeszcze sie pogorszyla morfologia i dostalam to zelazo Biofer bez recepty. Teraz sie poprawily wyniki ale dalej sa nieznacznie ponizej normy
ja całą ciąże miałam wysoką hemoglobinę a po porodzie mi spadła do 5,5.Teraz się boje że znowu tak będzie i będę mieć transfuzję
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:21   #3174
zanka205
Zakorzenienie

dziewczyny po raz kolejny napiszę
Glukozę najlepiej robić po 24.t.c.
wcześniej to badanie może być zupełnie niemiarodajne

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:25   #3175
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziewczyny po raz kolejny napiszę
Glukozę najlepiej robić po 24.t.c.
wcześniej to badanie może być zupełnie niemiarodajne
tak samo mowil mi lekarz
Stary 2011-03-11, 22:26   #3176
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Lilkaa82 witaj więc w gronie lekomanek
idę chyba sie wylegiwac.....

dobranocka kochane....
Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Nom wlasnie lekomanka sie chyba zrobie hehe nawet przed ciaza tyle lekow nie mialam eh
Dobrej nocki
To i ja dołączam do klubu lekomanek:
Rano: matruelle, hepatil, essentiale forte, wit K, ursofalk
Południe: hepatil, essentiale forte,ursofalk
Wieczorem: hepatil, essentiale forte,ursofalk

Do tego wcześniej brałam jeszcze Amotaks i Lactovaginal
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:52   #3177
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
no dobrze,że to fałszywy alarm mam nadzieje,że po nospie puści
Tak, pomogło. To już sprawa przeszła. 2-3 nospy i psychiczny relaks to przeszło. Jeszcze czasem mam gorszy dzień, ale już wiem, że to nic groźnego i się niepotrzebnie nie stresuję. Jestem z tych co uważają, że 50% przyczyn chorób i złego samopoczucia leży w naszej głowie.

A i oglądałam dziewczyny wasze zakupy, takie kolorowe - śliczne. Ja jestem na etapie wyboru kocyka. Nie mogę się zdecydować

Edytowane przez CrazyMachine
Czas edycji: 2011-03-11 o 22:54
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 23:50   #3178
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Wkleiłabym więcej zdjęć ale wizaż mi nie pozwala. Nie wiem o co kaman???
Może są za duże?

Fajnie, że rozpisałyście się o wózkach, muszę wszystko przeczytać jeszcze jutro, to będę mieć obraz czego szukać.

Obejrzałam komedię romantyczną, upłakałam się jak bóbr, a teraz spać. Dobranoc.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 06:50   #3179
meszsares
Zadomowienie

ojej, wyglada na to, ze ja tu dzisiaj pierwsza
dzien dobry!
poniewaz moje dziecie wstaje ostatnio o 6tej a w tym tygodniu jestesmy u tesciow i jak zaczyna szalec to ja biora do swojego wyrka, to mozna sobie wlaczyc kompa i ponadrabiac zaleglosci

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
To i ja dołączam do klubu lekomanek:
Rano: matruelle, hepatil, essentiale forte, wit K, ursofalk
Południe: hepatil, essentiale forte,ursofalk
Wieczorem: hepatil, essentiale forte,ursofalk

Do tego wcześniej brałam jeszcze Amotaks i Lactovaginal
kurcze, dziewczyny nie zazdroszcze...
ja to nawet teraz w ciazy nie biore prawie nic - kupilam sobie Prenatal, ale w sumie co drugi dzien zapominam go wziac a w pierszej ciazy ostro go lykalam, z taka nabozna czcia mozna powiedziec.
Nienawidze lekarstw/pigulek wszelkiej masci, od dwoch dni np biore Apap na przeziebienie i juz mam jakis taki psychiczny dyskomfort
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 07:00   #3180
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
ojej, wyglada na to, ze ja tu dzisiaj pierwsza
dzien dobry!
poniewaz moje dziecie wstaje ostatnio o 6tej a w tym tygodniu jestesmy u tesciow i jak zaczyna szalec to ja biora do swojego wyrka, to mozna sobie wlaczyc kompa i ponadrabiac zaleglosci

hej hej ja tez jestem już bo do pracy idę zaraz..... niestety..... ale trudno, mam nadzieję że jakoś zleci

Miłej soboty dziewczyny!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości