|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
pierwsze "rozczarowanie" tym, że nie poznalismy dzisiaj plci już minęło i teraz cieszę się, że dzidzia zdrowa bo to najważniejsze ![]() a dzidzia chyba się "śmieje" i cieszy w brzuchu, że taki numer rodzicom wycięła bo tak mi bryka i fika właśnie jakby jej bardzo wesoło było |
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
czy spacerowke rozlozysz do płaskiego zupełnie?> bo jesli nie to sie zastanow. wiem ze to nei wymog ale przy dluzszych spacerach nam sie rozkladanie na płasko bardzo przydawalo
|
|
|
|
#3154 |
|
Rozeznanie
|
dla mnie bebe confort byl idealny, ciezki na spacerowke -nie pamietam dokladnie ale miala kolo 8-9 kg w porownaniu z pompowanymi kolami 14-15 to duza roznica. Waga akurat dla mnie nie miala duzego znaczenia w bloku mamy winde i nie odczulam ciezaru wozka, a i tak uwazam ze nie nalezal do ciezkich.
Co do gondoli i pompowanych kol, wazne jak sa dziury, etc, my jezdzilismy po osiedlu wiec tez nie narzekam, jakos nigdy nie widzialam zeby malemu bylo niekomfortowo. Dwa ten wozek ma regulacje poziomu amortyzacji - wiadomo ze to nie to samo co pompowane kola ale jak dla mnie wozek idealny. Wniosek dla mam szukajacych wozka, najpierw zastanowcie sie co chcecie od wozka, czy liczy sie tylko wygoda malucha - pompowane kola, czy maja znaczenie rowniez inne sprawy waga, wielkosc (no bo jak wniesc 15 kg + 4 kg dziecko na 3 pietro, albo jak wlozyc pompowane kola plus walizke do małego samochodu). wtedy na pewno znajdziecie odpowiedz czego szukacie ![]() bolndynkapoznan jakos mało spostrzegawcza jestem ![]() babonik jak wertepy to moze x-lander? maja dobrą cenę i znam sporo mam zadowolonych z tych wozkow Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-03-11 o 20:19 |
|
|
|
#3155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siedze już pół godziny i zaległości od południa nadrabiam na wizycie w sumie podobnie jak ostatnio, tyle że dostałam skierowanie na badanka - morfologię, mocz, HBS i glukoze 50g - gin pouczył grzecznie że musze sobie kupić bo nie dają u nas - biedna przychodnia zbadał na fotelu szyjke - cała zamknięta na amen, grzybek wyleczony, wydzielina normalna, przytyłam ok. niecały kilogram od ostatniej wizyty 3tyg. temu, na usg dowcipnym długość szyjki chyba coś ok 37mm i podobno w normie i ogólnie wszystko zdrowo na usg kazał sie zapisać za dwa tygodnie od dziś i ja nie wiem jak do licha on liczy ale wyszło mu że jestem dziś w 21tc 0 dni. Tylko że jego za 2 tyg. w piątek będzie dopiero 29marca we wtorek a ja będe mieć zajęcia i i tak mi nie pasuje To tak w skrócie ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
czemu aż za dwa miesiące?
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-12 o 07:27 |
||
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o wózek to mamy wybrany ale to już wiecie, dla nas najwazniejsze było:
- gondola osobna, spacerówka osobna - miękkie zawieszenie jak to moj mąż stwierdził![]() - pompowane koła - w miarę zgrabny - żeby zmiescil się w bagażniku - zdejmowana tapicerka do prania - wygoda jazdy i znaleźlismy
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
własnie zdejmowana tapicerka w wozku - ja nie mialam i narzekam bo caly wozek potem trzeba szorowac, a nie mozna do pralki wrzucic...
|
|
|
|
#3158 |
|
Rozeznanie
|
a to ja jeszcze dodam że super atut jazda w spacerówce przodem do mamy - rewelacja zwłaszcza jak maluszek przesiada się z gondoli na spacerówke, no i zawsze jest pod okiem jak jakas mucha wpadnie
![]() popieram ściągana tapicerka ważna |
|
|
|
#3159 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuski! Dzis zalatany dzien w pracy, wiec nie moglam byc z Wami przez caly dzien, dopiero teraz nadrobilam...
Gratuluje udanych wizyt! Co do spirali - wiecie, ze nie ma niezawodnych metod? Na innym forum mamus krakowskich jest dziewczyna w ciazy z trzecim dzieckiem, zaszla w ciaze mimo zalozonej sprali! Nie musze mowic, ze dzidzia nie byla planowana? Mysmy jechali jak kilka z Was na metodach naturalnych. Do pierwszego dziecka 100% skutecznosci. Stosowalismy ja od slubu przez 3 lata, az sie zdecydowalismy na dziecko, ktore wyszlo za pierwszym razem. Drugie, to taka troche wpadka, bo karmilam wtedy piersia, zreszta nie mierzylam temp, wiec liczylam sie z ciaza. Natomiast teraz wszystkie obserwacje byly na medal, ale wydaje mi sie, ze dieta cos namieszala i musialo sie cos poprzestawiac. Ale wg mnie w dobrym momencie, bo ja juz mialam straszne parcie na 3 dziecko. Jednak juz po tym 3 dziecku trzeba chyba sie jakos wspomoc, bo juz wszystkie dzieci beda w domu... ale na pewno nie zniose ciala obcego w sobie, moze te plastry? Cytat:
Tak, tak Cytat:
|
||
|
|
|
#3160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie tą koszulkę kupiłaś? bardzo mi się podoba! (ciuszki też) ![]() Cytat:
.a żadnego pomysłu nie mam.. odpada kolor niebieski - za zimny, i różowy z wiadomych powodów : Doradźcie coś ![]() Pieleszka, najważniejsze że wszystko z maleństwem ok ![]() temat wózkowy w pełni nasz już stoi od miesiąca w pokoju i czeka... miałam zdjęcia wam wrzucić...skleroza ciążowa
|
|
|
#3161 |
|
Rozeznanie
|
ania my synusiowi zrobiliśmy jedną sciane w ciepłej zieleni reszta białe, na jednej ze ścian namalowaliśmy pasy poziome i ponaklejaliśmy samochody, reszta to dodatki na ścianach typu kolorowa połka, kolorowa pościel - ale to już raczej dla starszego, dla malenstwa lepiej za duzo ✂✂✂✂✂✂✂ek nie wieszac bo bedzie rozpraszac
|
|
|
|
#3162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sypialnie mamy popielato - fioletowa, póki co maluszek bedzie tam z nami i nie bedziemy przemalowywać
|
||
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie zastanawiałam się nad zielenią, jeden pokój mam żółto-zielony (po dwie ściany), sypialnię wiśniową... ale sama nie wiem... tak żeby za smutno nie było
![]() w sumie beże czy fiolety to też ciekawy pomysł chętnie poczytam jak macie, może mnie coś zainspiruje ![]()
|
|
#3164 |
|
Zadomowienie
|
Wklejam zakupy dla maluszka z popołudnia. Już miałam nic nie kupować przed połówkowym, ale nie wytrzymałam
![]() To jest tylko część z dzisiejszych zakupów. Wkleiłabym więcej zdjęć ale wizaż mi nie pozwala. Nie wiem o co kaman??? Idę Was nadrabiać
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-03-11 o 21:02 |
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3166 |
|
Zadomowienie
|
beata_1988 - oco chodzi z ta glukoza??? poco ona?
widze ze brunetka pospała i w lepszym humorze.... |
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3168 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zadnych skutkow ubocznych oprocz bolu glowy w pierwszym cyklu nie mialam. Przyklejalam zawsze na posladku raz jednym raz drugim, chodzilam z nim na basen i jezdzilam nad wode nigdy mi sie nie zdarzylo zeby odpadl, nie był widoczny moje kolezanki rowniez stosowaly i rowniez byly zadowolone osobiscie polecam ![]() Cytat:
ja rowniez musze sie faszerowac mnostwem lekow eh![]() Rano: Urosept 2 tabl PregnaPlus (vit) 1 tabl Magnez 2tabl Nospa 1tabl Biofer (żelazo) 2tabl Popołudniu: Urosept 2tabl Magnez 2tabl Nospa 1tabl Biofer (żelazo) 2tabl Wieczor: Urosept 2tabl Magnez 2tabl Nospa 1tabl Macmiror complex 500 1glob Masakra ![]() Cytat:
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-03-11 o 21:37 |
||||||
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
glukoza na badanie ok 22-24tc. pijesz z woda i czekasz z 1-2h a potem robia badaie czyu w krwii jest jej ok czy za duzo. wykrywa cukrzyce ciazowa (chyba)
|
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://aukcjewp.wp.pl/listing.php/se...category=78017 pochwal się wózkiem ![]() ![]() ja kupując wózek bym patrzyła aby -kółka były pompowane -siedzisko obracane w 2 kier jazdy -składanie w jednym kawałku -łatwość prania tapicerki -waga aby nie była kosmicznie duża -poręczny i łatwo dostępny kosz na zakupy -żeby można było na stelaży zamontować jakiś bezp.fotelik samochodowy -kolor wózka jednolity ale nie zbyt ciemny ani jasny Lilka Ty masz problemy z krwią? Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-03-11 o 21:47 |
|
|
|
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
Lilkaa82 witaj więc w gronie lekomanek
![]() idę chyba sie wylegiwac..... dobranocka kochane.... |
|
|
|
#3172 |
|
Rozeznanie
|
Nom na poczatku morfologia byla wporzadku, pozniej zaczely wyniki spadac ponizej normy wiec dostalam PregnaPlus, ale to nic nie dalo i jeszcze sie pogorszyla morfologia i dostalam to zelazo Biofer bez recepty. Teraz sie poprawily wyniki ale dalej sa nieznacznie ponizej normy
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Nom wlasnie lekomanka sie chyba zrobie hehe nawet przed ciaza tyle lekow nie mialam eh ![]() Dobrej nocki
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-03-11 o 22:02 |
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny po raz kolejny napiszę
Glukozę najlepiej robić po 24.t.c. wcześniej to badanie może być zupełnie niemiarodajne
|
#3175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rano: matruelle, hepatil, essentiale forte, wit K, ursofalk Południe: hepatil, essentiale forte,ursofalk Wieczorem: hepatil, essentiale forte,ursofalk Do tego wcześniej brałam jeszcze Amotaks i Lactovaginal |
||
|
|
|
#3177 |
|
Zadomowienie
|
Tak, pomogło. To już sprawa przeszła. 2-3 nospy i psychiczny relaks to przeszło. Jeszcze czasem mam gorszy dzień, ale już wiem, że to nic groźnego i się niepotrzebnie nie stresuję. Jestem z tych co uważają, że 50% przyczyn chorób i złego samopoczucia leży w naszej głowie.
A i oglądałam dziewczyny wasze zakupy, takie kolorowe - śliczne. Ja jestem na etapie wyboru kocyka. Nie mogę się zdecydować
Edytowane przez CrazyMachine Czas edycji: 2011-03-11 o 22:54 |
|
|
|
#3178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że rozpisałyście się o wózkach, muszę wszystko przeczytać jeszcze jutro, to będę mieć obraz czego szukać. Obejrzałam komedię romantyczną, upłakałam się jak bóbr, a teraz spać. Dobranoc. |
|
|
|
|
#3179 | |
|
Zadomowienie
|
ojej, wyglada na to, ze ja tu dzisiaj pierwsza
![]() dzien dobry! poniewaz moje dziecie wstaje ostatnio o 6tej Cytat:
ja to nawet teraz w ciazy nie biore prawie nic - kupilam sobie Prenatal, ale w sumie co drugi dzien zapominam go wziac a w pierszej ciazy ostro go lykalam, z taka nabozna czcia mozna powiedziec.Nienawidze lekarstw/pigulek wszelkiej masci, od dwoch dni np biore Apap na przeziebienie i juz mam jakis taki psychiczny dyskomfort
|
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej hej ja tez jestem już bo do pracy idę zaraz..... ![]() Miłej soboty dziewczyny!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

fajnie że wszystko w porządku 
ale na szczęscie dzidzia się strasznie nie chowała - z tym że nie jestem pewna na 100% co do płci.....

Zakończone: 2

nasz już stoi od miesiąca w pokoju i czeka... miałam zdjęcia wam wrzucić...skleroza ciążowa