|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Dzień dobry
Ale u mnie dzisiaj wietrzna pogoda... Rano byłam u lekarza na kontroli. Już mam dość... Jestem chora trzeci tydzień ![]() Zjadłam już opakowanie Duomoxu, prawie dwa opakowania Rovamycine ( też antybiotyk ), prawie dwa opakowania pastylek Tantum Verde, wypiłam dwie butelki syropu Prenalen, butelkę syropu z Prawoślazu i butelkę Stodalu. Dodatkowo piję syrop z cebuli, mleko z miodem i masłem i dalej jestem chora. Boli mnie gardło i mam straszny kaszel ![]() Dzisiaj na kontroli dostałam receptę na Bioparox i mam kupić syrop sosnowy. Tyle, że zjeździliśmy cały Olsztyn i nie ma nigdzie Bioparoxu, a syropu sosnowego mi nigdzie nie sprzedali, bo podobno jest niebezpieczny dla kobiet w ciąży, bo zawiera kodeinę... I co ja mam robić? A w środę znów mam iść na kontrol... Chyba się wykończę...
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
monia pisałam coś do Ciebie
![]() kolina jaki skład ma ten kocyk? ja kupię kocyk tej firmy http://aukcjewp.wp.pl/listing.php/se...category=28118 |
|
|
|
#3033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeszcze się nei zagłębiam w ten temat, trafilam na tą aukcję przypadkowo więc ją wrzuciłam do zbiorowej konsultacji![]() Mysle, ze możesz kupic dużo rzeczy, nie znając płci dziecka ![]() Łóżeczko masz? Np prześcieradła, pieluszki tetrowe, ręcznki do kąpieli, przybory typu szczotka do włosów, nożyczki itp - i to mówi ta co jeszcze nic z tych rzeczy nie ma ![]() najlepiej poczytać listy z wyprawkami, zawsze wpadnie Ci cos w oko, co będzie potrzebne dla dziecka niezależnie od płci Cytat:
wystawiam wszystkie zbędne mi rzeczy, ubrania itd na allegro.... postawiłam sobie na cel, że to ja nazbieram na łóżeczko skoro i tak siedze w domu to co mi zależy.... a zawsze jakieś zajęcie mam![]() Jakbyś musiała piętro wyżej (czyt. brzuszek - buzia)takich remontów i burczenia słuchac to też byś się dzisiaj się rozkoszowała ciszą i spokojem
|
||
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie jakos kremowe do mnie nie przemawiaja ![]() Chyba faktycznie poczekam na wizyte, ma nadzieje ze sie dowiem kim jest moj lokator i wtedy wyrusze na lowy Powiem wam, ze jak przez allegro zoorganizowalam z Tż prawie cale wesele, tak co do dzieciątka jakoś nie jestem przekonana, wolałabym dotknąć,zobaczyć jaka dł itd...Pepco bedzie swietna sprawa ~~*~~ agulaaabar no wlasnie, z łóżeczkiem to jest tak, ze pewnie bedzie robione na ostatnim miejscu, bo Tz moj je zrobi,a jak ma sie stolarza w domu to jak z szewcem. Masz szewca w domu a butów nie ma :P Ale zaczne sie ogladac za kocykami, recznikami, jakies waciki itp Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-03-11 o 13:02 |
|
|
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuję, miło że Wam się podobają moje zakupki
Ta wiązana z H&M ![]() Cytat:
![]() Ja biorę tez magnez, ale z zalecenia lekarza Megne B6. Biorę jeszcze luteinę, femibion natal 2 i Żuravit, wszystko z zalecenia lekarza
|
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupowałam wyprawkę w kolorze kremowym, zielonym.A ja poznałam płeć to w niebieskim
gondolkę wózek kupiłam zielona a spac turkus.możecie kupować wszystko nie znając płci.Ja na początek kupiłam sobie piżamy szlafrok bo to różnie bywa mam taniego sprzedawce z all a piżamki fajne. ![]() natka bede musiala do hm jechać
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-03-11 o 13:02 |
|
|
|
#3037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam łożysko przodujące ale brzeżnie i też sie troche denerwuje Moja gin powiedziała że jest jeszcze czas i łożysko może ułożyć sie właściwie . Moja kumpela też miała taką sytuacje z łożyskiem i do porodu ładnie ułożylo sie na swoim miejscu ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
drewex ma podobne, wieksze a o ktorym kocyku piszesz, bo pod podanym linkiem wyswietla sie duzo propozycji
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
umyłam okna w pokoju, miałam myć jeszcze w kuchni ale dziadek wrócił, psy szczekały i dziecko wstało
to pomyję kiedy indziej, jeszcze u Filipa w pokoju wymyłam podłogę na balkonie, była tak brudna, że 3 razy wodę zmieniałam szok, ale tak czy siak jak się ciepło zrobi to trzeba będzie jeszcze kilka razy przemyć te płytki no i teraz odpoczywam bo ledwo żyję
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na początku kupowałam ciuszki typu uniseks, do tego wszytskie pirdółki jak nożyczki, szczotki, aspirator do noska, kocyki, pieluchy tetrowe, flanelowe, prześcieradełka do łóżeczka, ew. pościel, materac do łóżeczka itd.
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bozie ! Jakie słodkie. Na pewno sobie kupię dla bobaska, nic tylko zjeść takiego szkraba! |
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Fajne zakupyWiecie co? A mnie wcale nie tak łatwo jest znaleźć coś uniwersalnego dla maluszka, póki jeszcze płci nie znam. Pomijam allegro, bo ja też z tych co wolą pomacać, ale we wszystkich sklepach w których byłam to większość rzeczy albo typowo niebieskich dla chłopa lub różowych dla dziewczynki. Dziś np. byłam w tesco i były 3paki bodziaków - ale albo niebieskie albor różowe - nic poza tym ???W temacie antykoncepcji - ja pewnie do tabsów wrócę, zawsze je brałam i dobrze się czułam więc pewnie do nich wrócę. Spirala nie bardzo - planujemy jeszcze dzieci, a gumki odpadają - nie używamy
|
|
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie siedziałam na necie i dowiedziałam się, że jestem już w 6. miesiącu
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie to wyczytałaś?! Ja powiem Ci jestem z tego wszystkiego głupia, bo popatrzyłam na wyniki beta-HCG które robiłam dla pewności po teście ciążowym i według wyniku, wyszło że jestem 3-4 tydz ciazy ( badanie robilam 24 listopada) a potem poszłam do (23 XII) i wg ostatniej miesiaczki był to już 8 tydz ![]() Ale trzymam się daty Gina |
|
|
|
|
#3045 |
|
Zadomowienie
|
Vaniliova, cieszę się, że nie jestem sama z tym problemem- zawsze we dwójkę raźniej.
![]() Trochę już ochłonęłam po wizycie i doszło do mnie, że faktycznie mam jeszcze sporo czasu, żeby wszystko się unormowało, więc trzeba trzymać się myśli, że wszystko będzie dobrze. Dzisiaj byłam w biedronce i nie było ani jednego bodziaka. ![]() Zastanawiam się czy w ogóle ich nie było, czy wszystko zostało wykupione. ![]() Były za to różne śliniaki i skusiłam się na jeden komplet 3szt. ![]() Zanka, gratuluję rozpoczęcia 6 miesiąca. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-03-11 o 13:31 |
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
proszę
1 miesiąc I trymestr – 1-4 tydzień 2 miesiąc I trymestr- 5-8 tydzień 3 miesiąc I trymestr- 9-13 tydzień 4 miesiąc II trymestr- 14-17 tydzień 5 miesiąc II trymestr- 18-22 tydzień 6 miesiąc II trymestr- 23-27 tydzień 7 miesiąc III trymestr- 28-31 tydzień 8 miesiąc III trymestr- 32-35 tydzień 9 miesiąc III trymestr- 36-40 tydzień
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na tej str są kocyki Belpla musze zmierzyć kocyk synka i kupie taki sam rozm
|
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie a to trzecia paranoja u mnie bo według tygodni to mi tez wychodzi 5 miesiaca teoretycznie według pierwszego dnia ostatniej miesiaczki 5 miesiac bede miala dopiero 22 marca wtedy kiedy niby według tego bedzie to 6 miesiac
|
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie mówię tylko DZIEŃ DOBRY!
![]() A teraz lecę 3 strony wstecz nadrabiać waszą twórczość
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Mam jakąś chandrę dzisiaj!!! W ogóle się nie wyspałam Wstałam z wielkim bólem głowy |
|
|
|
#3052 | ||||
|
Zadomowienie
|
ja też jestem za środą
mam nadzieję,ze nic się nie wydarzy nieoczekiwanego i będę mogła się z Wami spotkac![]() za zdrówkoCytat:
ale widzę,że ogólnie problem z butelkami to chyba pojawia się rzadko, raczej maluchy akceptują butelki wszystkie o ile są do nich przyzwyczajane od początku wiem,że dzieci karmione dług cyckiem nie chcą widziec butelki na oczy![]() Cytat:
teraz też może kupięmże byc Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3054 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka
zdrówka życzę![]() Natka to znaczy,że synuś już ma wyczucie smaku hipp mniam mniamMarzena_S- , nie stresuj się,ale z bzykanka nici jakoś to przeżyjesz co??![]() Ja chce spiralkę, w każdym bądź razie coś stałego zabezpieczjacego.jeszcze nie myślałam o tym do końca...ktoś cos wie szerzej na ten temat??Carmela?Nerola? Jacieeeee- i co tak szalejesz???? mi się nie chce,libido = zero![]() Natka-śliczne zakupy c.d.n. |
|
|
|
#3055 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja osobiście raczej w ogóle nie będę się zabezpieczać, bo jak najszybciej chcę mieć drugiego malucha Cytat:
![]() Cytat:
Masz tu nas i będziemy Ci humor poprawiać aż do skutku!!!
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa, no to nie zauwazylam pytania... przyznam sie szczerze ze czasem czytam co 5 wyraz w postach
![]() wiec, mysle ze bedzie chłop kolejny, ale zobaczymy, mam nadzieje, 16go sie już każe c i jak ma tam miedzy nogami. poza tym chyba nie mam jakis preferencji, nawet myse ze dwa chlopaki sie lepiej dogadaja niz parka i bede miala swiety spokój (znaczy sie: beda sie "grzecznie" razem bawic...)
|
|
|
|
#3059 |
|
BAN stały
|
Babonik niestety nic wiecej nt.spirali nie wiem
![]() Jedynie,ze zakłada się podczas miesiaczki,kupujesz ja w aptece(ale gin pewnie poleci najlepsza),koszt to ok. 500 zł, i starcza na kilka latek. Będę sie interesować tą formą antykoncepcji bo nie chcę truć wątróbki,uniknać skutków ubocznych. Nie wiem jakie sa minusy. A tak w ogóle to kochana jesteś!!!! I Meszsares I Shira Kochane wszystkie.Dziękuję!!!!:ro za: |
|
|
|
#3060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeczucia też mam na chlopakaCytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.

Ale u mnie dzisiaj wietrzna pogoda... 

Zakończone: 2
gondolkę wózek kupiłam zielona a spac turkus.

a na tej str są kocyki Belpla musze zmierzyć kocyk synka i kupie taki sam rozm

W ogóle się nie wyspałam
, nie stresuj się,ale z bzykanka nici